2021. január 10. vasárnap

jan. 10
0:06
Videó készült a Hévízi-tó forrásbarlangjának mélyéről (Travelo)
Negyedévente kerül sor a karbantartásra.
jan. 10
0:06
„Csodálatos lények vannak a senkinek sem kellő állatok között” – Pintér Attila állatmentővel beszélgettünk (WMN)
A felelős állattartás a figyelemmel kezdődik. A „cicasuttogó” állatmentő Attila szerint – aki eddig több száz gazdinak segített tanácsaival – már azzal is sokat tehetsz, ha ráfordítod az időt, hogy valóban megismerd a kedvencedet, legyen az macska vagy kutya.
jan. 10
0:10
„Bennem pedig feltör a gondolat: ha így folytatja, meg fog őrülni” – Felnőni egy skizofrén anya mellett (WMN)
„Vajon meg lehet bocsátani egy gyereknek, hogy megfogalmazódik benne: ez az esemény bizonyos szempontból a legnagyobb ajándék és lecke, amit az anyjától kapott?” – teszi fel szerzőnk magának a súlyos kérdést édesanyja öngyilkosságával kapcsolatban.
jan. 10
0:14
Szentesi Éva: Itt az egészség is meg itt a mámor is – „Új életet kezdek” állapotok (WMN)
Miért van, hogy ha az ember elhatározza, odafigyel az étkezésére, és egészségesebb életformára vált, akkor a környezete ezt provokációnak fogja fel? És miért van az, hogy aki életmódot vált, az rögtön másokat is téríteni akar? Miért nem csinálhatja simán mindenki, ahogy jónak látja?
jan. 10
0:42
A Kaliforniai Egyetem automatákból biztosít koronavírus-teszteket a hallgatóknak (Hírstart)
A Kaliforniai Egyetem rendhagyó módon indította a téli egyetemi járványmegelőzési protokollt, ugyanis olyan automatákat telepített az egyetem épületeibe, melyekből koronavírus-teszteket vásárolhatnak a hallgatók.
jan. 10
3:12
Végleg törölték Donald Trump Twitter-fiókját (Nap Mint Nap)
Az amerikai elnök, Donald Trump egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt kommunikációs csatornája a Twitter vagyis úgy tűnik, hogy az volt. A cég ugyanis nemrégiben véglegesen felfüggesztette az elnök accountját, arra való hivatkozással, hogy az ott megjelenő tweetek jövőbeni erőszakos cselekményekhez vezethetnek. A döntést azután hozta meg a
jan. 10
4:06
Orvhalászokat tartóztattak le a Tolna megyei rendőrök (Hírstart)
Önkéntes halőrök segítségével három főből álló orvhalászcsoportot értek tetten az egyenruhások péntek éjjel.
jan. 10
4:12
Szlávik: új terápia jön a koronavírus ellen (HáziPatika)
Bár a COVID-19 kezelésére alkalmas gyógyszerek kifejlesztésére még éveket kell várnunk, egy új terápia hamarosan elérhetővé válik itthon is.
jan. 10
4:12
Megnyílt a föld egy nápolyi kórháznál (Nap Mint Nap)
Már a képeket elnézve is megdöbbentő az, ami történt nemrégiben Nápolyban. Egy hatalmas lyuk nyílt meg pillanatok alatt egy helyi kórház parkolójában és elnyelt több autót teljes egészében. Ahogy a képeken látjuk, igazán félelmetes nagy gödör nyílott meg a parkolóban, hatalmas csodának tűnik, hogy senki nem sérült meg. Legmélyebb pontján a gödör 20
jan. 10
4:18
A 80-as évek egyik megosztó trendje uralja 2021-ben a divatot (Joy)
Már a tavalyi évben is megjelent elvétve ez a trend, de idén már tényleg nem tudunk kibújni alóla.
jan. 10
4:42
Három jótanács költözéshez (She)
Az év eleje meglehetősen mozgalmas szokott lenni, ami a lakhelyváltoztatást illeti. A statisztikák szerint ilyenkor a legmagasabb a szakítások aránya, illetve sok pár az új esztendő kezdetekor bútorozik össze. Ám akár szét-, akár összeköltözésről van szó, érdemes néhány praktikus szempontot figyelembe venni a dobozolás előtt.
jan. 10
4:42
Eltüntethetők a striák krémekkel? (Női NetCafe)
Rengeteg pénzt költ sok leendő anya a striák elleni krémekre, holott a terhességi csíkokra költött minden fillér az ablakon kidobott pénz a tudósok szerint – tudjuk meg a Michigan University friss felméréséből.
jan. 10
5:06
Hogyan segíthet az életmód-terápia a cukorbetegeknek? (WebBeteg)
Az életmód-terápia a cukorbetegség kezelésének sarokköve. Akár a gyógyszeres kezelés mellett vagy - ha kezelőorvosa szerint elegendő, akkor - önmagában is fontos szerepet játszik a diabétesz kezelésében.
jan. 10
5:12
Az utazás bámulatos hatása (HáziPatika)
Egy friss tanulmány szerint azok, akik rendszeresen utaznak, boldogabbak, mint azok, akik életének nem része az említett tevékenység.
jan. 10
5:12
Férfivélemény: Kínos hétvégi dolgok, amiket a pasik imádnak a nőkben (She)
Ti nők hajlamosak vagytok azt hinni, hogy mi férfiak csak a tökéletességeteket szeretjük. Pedig higgyétek el, ez távolról sincs így. Amit ti kínosnak éreztek, bizony mi gyakran azt tartjuk szexinek, mivel természetes, és azt érezzük, mellettünk el tudjátok engedni magatokat, és olyan oldalatokat is megismerhetjük, amit mások nem.
jan. 10
5:12
Szépítsd otthon a bőröd gyümölcssavakkal (Női NetCafe)
A mai kor egyik újítása a gyümölcssavas kozmetikumok, amelyek simává és bársonyossá varázsolják bőrünket.
jan. 10
5:12
4 megdöbbentő megoldás felújítások után! (Nap Mint Nap)
Ha az ember különleges vagy éppen szórakoztató képeket akar nézegetni, akkor a házak felújításához vagy éppen egyedi konyhai megoldásokhoz kapcsolódó képek között is talál elég durva megoldásokat. Több olyan Facebook-csoport is van, amelyikben ilyen képeket osztanak meg felhasználók a világ minden tájáról. Valamelyik egy elbaltázott végrehajtás ere
jan. 10
5:18
Csak a tükörképem tudja, mennyire nem szeretem magam... (She)
Belenéz a tükörbe. Meresztgeti kék szemeit, végig pásztázza minden vonását. A tükörnek megvan az a tulajdonsága, hogy fordítva adja vissza a valóságot, és ezt ő jobban szereti. Mosolyra húzza a száját. A tükrözött mosolyát szereti.
jan. 10
5:18
20 dal, ami 20 éves lett 2021-ben (Joy)
Jó pár előadó közülük már nem is tevékenykedik a zenei iparban!
jan. 10
5:36
Top 10 tiltott dolog – a csont egészsége érdekében (Napidoktor)
Mit ne tegyünk, ha meg akarjuk őrizni? A csont egészsége fiatalon és időskorban egyaránt nagyon fontos. Különösen, ahogy haladunk előre az időben, szükséges többet tenni azért, hogy megtartsuk csontjaink megfelelő állapotát. A kérdés: hogyan? Mit érdemes elkerülnünk? Ha lényeges számunkra a csontok egészsége – márpedig az a mozgásunkra, fogainkra e
jan. 10
5:42
Magyar innováció segít a koraszülötteken (HáziPatika)
Az anya közelségének és érintésének érzését nyújtja a koraszülötteknek egy hazai fejlesztésű eszköz, egy speciális babafészek, amely segíti a megfelelő fejlődésüket.
jan. 10
5:42
Te mindent megadtál, de ő nem a te mindenedre vágyott (She)
Amikor először rádöbbensz, hogy becsaptak, nagyon fáj. Nem azért, mert egy másik nő élvezi a figyelmét - bár ennek az ellenkezőjében sem lehetsz biztos - hanem, mert neked csak a közönye jut.
jan. 10
5:42
A babafészek segíthet a koraszülöttek fejlődésében (Szimpatika)
A babafészekben elhelyezett koraszülötteknek hosszú távon jobb az idegrendszeri fejlődése.
jan. 10
5:48
4 megdöbbentő megoldás felújítások után! (Startlap)
Ha az ember különleges vagy éppen szórakoztató képeket akar nézegetni, akkor a házak felújításához vagy éppen egyedi konyhai megoldásokhoz kapcsolódó képek között is talál elég durva megoldásokat. Több olyan Facebook-csoport is van, amelyikben ilyen képeket osztanak meg felhasználók a világ minden tájáról. Valamelyik egy elbaltázott végrehajtás ere
jan. 10
6:00
10 hancúr hack, amit már ma este próbálj ki (Startlap)
Éva magazin: Nem az igazi az ágyban? Aggodalomra semmi ok; már néhány egyszerű trükkel te is sokat tehetsz azért, hogy ismét kedvet kapjatok egymáshoz, s hogy olajozottabban menjenek a dolgok köztetek. No para, semmi extra; a levegő pedig újra izzani fog!
jan. 10
6:12
Így hatnak az egészségünkre a szobanövények (HáziPatika)
Nemcsak a levegőt tisztítják, de segíthetnek az allergiák enyhítésében, a szorongás csökkentésében, sőt akár a gyomorbántalmakon is.
jan. 10
6:12
Minizsiráfokat észleltek Afrikában (Nap Mint Nap)
Alapvetően erről ritkán esik szó, de a zsiráfok is egyre nehezebb helyzetben vannak napjaink világában. Élőhelyük pusztulása és szűkülése mellett a vadászat is csökkenti a populációjukat. Gondoljunk bele, az elmúlt 30 évben közel 40%-kal csökkent a zsiráfok száma a világon, ma úgy 100 ezer példány élhet összesen a világon, vadon kizárólag Afrikában
jan. 10
6:24
Ezt a hibát követi el mindenki a pozsgásokkal (24.hu)
Télen akár végzetes is lehet.
jan. 10
6:30
Ennyi most az influenzás itthon (HáziPatika)
Az 53. héten még csak nyomát sem találták a levett mintákban az influenzavírusnak.
jan. 10
6:36
Imádja a net ezt a sütés nélküli mályvacukros sajttortát (Cosmopolitan)
Fogadjunk, hogy te is azonnal el akarod majd készíteni!
jan. 10
6:36
6 inspiráló reggeli rutin nőktől, akik otthonról dolgoznak (Cosmopolitan)
Ne hagyd, hogy teljesen szétessen körülötted minden ebben az időszakban, vesd be ezeket a szuper tippeket!
jan. 10
6:42
A 80-as évek egyik megosztó trendje uralja 2021-ben a divatot (Startlap)
Már a tavalyi évben is megjelent elvétve ez a trend, de idén már tényleg nem tudunk kibújni alóla.
jan. 10
6:42
Újabb rekordot döntött az mobilinternetezés 2020-ban (Hírstart)
Ahogy az elmúlt években, úgy 2020-ban is növekvő tendenciát mutat a Vodafone Magyarország lakossági ügyfeleinek adatigénye. Az eredmény nem meglepő, hiszen tavaly a távoli munkavégzés és otthoni tanulás miatt a telekommunikációs infrastruktúrának minden korábbinál fontosabb szerep jutott. December második hetében interneteztek a legtöbbet az ügyfel
jan. 10
6:54
Mínuszban is lehet sátorozni, csak jól be kell vacsorázni előtte! Tippek téli kempingezéshez (Travelo)
Fontos a sátor típusa, a hely kiválasztása és az okos hőszigetelés, de az alapszabályokat betartva télen is bárki belevághat.
jan. 10
7:00
Ezt a hibát követi el mindenki a pozsgásokkal (Startlap)
Télen akár végzetes is lehet.
jan. 10
7:03
Látványos fényoszlopok jelentek meg a Balatonnál is (Infostart)
A légköri feltételekkel magyarázható a különleges jelenség.
jan. 10
7:06
Hét momentum, amit sosem felejtek el David Bowie-nak – DTK-szubjektív, a zenész halálának ötödik évfordulójára (WMN)
„Olyan ember vagyok, aki nem érzi a szükségét annak, hogy bármilyen módon is valaki más határozza meg a munkája értékét. Én saját magamnak dolgozom” – David Bowie. DTK írása a zenész halálának ötödik évfordulóján arról, hogy mitől Bowie Bowie, mitől hat és mit tanít. Legalábbis neki.
jan. 10
7:12
A klímaváltozás így hat a városokra (HáziPatika)
A klímáaváltozás a nagyvárosokban élőkre is komoly hatással lesz.
jan. 10
7:12
Biztatóak a magyar kutatók legújabb eredményei (Szimpatika)
Számos betegségben jelentős szerepet játszó, bonyolult szerkezetű fehérje, a Rock2 szabályozásának szerkezeti alapjait tárták fel a Elkh Természettudományi Kutatóközpont kutatói.
jan. 10
7:18
„Legyen malacod!” – a tamagocsimalac (NLC)
Cégénydányádon a polgármester zseniális ötlettel állt elő, hogy segítsen az ott élőknek a megélhetésében. Bárki, bárhonnan vehet egy disznót, amit ők ott nevelnek, majd amikor a kuncsaft szeretné, levágják, sőt, még Juci Néni titkos szatmári fűszerkeverékével is megbolondítják, ha arról van szó. De az igazi újdonság, hogy bekamerázták a disznóólt,
jan. 10
7:33
Csoda, hogy nem lett baleset a veszélyes manőverből (Infostart)
A Dobogókői úton előzött egy audis hajmeresztő módon.
jan. 10
7:36
A 24 éves görög-dán hercegnő nem olyan, mint a legtöbb előkelőség: Maria-Olympiának a modellkedés is belefér (Retikül)
Kétségtelen, hogy többnyire a brit királyi család öltözködése tartja lázban a divatrajongókat, és sokan szinte vadásznak a Katalin által viselt kreációk hasonmásaira. A hercegné általában biztonsági játékot űz, és a szigorú öltözködési protokollra is nagyon odafigyel. Vele ellentétben, a fiatal Maria-Olympia hercegnő sokkal bevállalósabb, sőt, szám
jan. 10
7:42
A 80-as évek egyik megosztó trendje uralja 2021-ben a divatot (Hírstart)
Már a tavalyi évben is megjelent elvétve ez a trend, de idén már tényleg nem tudunk kibújni alóla.
jan. 10
8:03
Az internetezőknek máris elegük van 2021-ből (24.hu)
2020 nehéz év volt? Várjuk ki 2021 végét!
jan. 10
8:06
Hogyan vezetett a világjárvány a plasztikai beavatkozások növekedéséhez? (Hamu és Gyémánt)
Az otthon eltöltött rengeteg idő sokaknál fokozott önellenőrzéshez vezetett, ami miatt többen folyamodtak plasztikai eljárásokhoz. A lezárások alatt rengeteg poszt szólt arról a közösségi médiában, hogy most jött el az ideje az önfejlesztésnek, a fogyásnak, a kreativitásnak. Ez a nyomás sok embert arra késztetett, hogy szike alá feküdjön,
jan. 10
8:12
Megvan, hogyan lassítható a gleccserek olvadása (HáziPatika)
Kínai tudósok szerint hasznosnak bizonyul a gleccserek letakarása óriási lepedőkkel annak érdekében, hogy lelassítsák olvadásukat.
jan. 10
8:12
Coco Chanel 5 legfontosabb stílusöröksége (NLC)
Halála napjáig dolgozott a múlt század egyik legismertebb tervezője. Coco Chanel a múltjában ugyan vannak sötét foltok, de nem lehet elvitatni, egyike azoknak a divatipari legendáknak, akiknek köszönhetően a női divat gyökeresen megváltozott.
jan. 10
8:12
Akár heteken belül gyógyítható a pánikbetegség (Napidoktor)
Szapora szívverés, izzadás, remegés, zsibbadás, légszomj, mellkasi fájdalom, szédülés: egyebek mellett ezek a szorongásos mentális zavarok csoportjába tartozó, úgynevezett pánikbetegség tünetei – hívta fel a figyelmet Dr. Purebl György. A Magatartástudományi Intézet igazgatóhelyettese elmondta, 20 évvel ezelőtt akár hónapok is eltelhettek a diagnóz
jan. 10
8:12
Mindennapi aszpirin szívbetegeknek. Miért jó? (Női NetCafe)
Azokban a szívbetegekben, akik leállnak a mindennapi alacsony dózisú aszpirin szedésével, megnövekedhet a szívroham kialakulásának kockázata.
jan. 10
8:18
All inclusive vakáció 1841-ben, avagy a tömegturizmus megjelenése (Startlap)
A ma ismert turizmus a 19. század elején kezdett el kibontakozni és a folyamatosan változó világ szinte minden rezdülése kedvezett ennek a folyamatnak. Utazás a történelemben VII. rész.

Keresés