2021. január 10. vasárnap

jan. 10
0:06
Videó készült a Hévízi-tó forrásbarlangjának mélyéről (Travelo)
Negyedévente kerül sor a karbantartásra.
jan. 10
0:06
„Csodálatos lények vannak a senkinek sem kellő állatok között” – Pintér Attila állatmentővel beszélgettünk (WMN)
A felelős állattartás a figyelemmel kezdődik. A „cicasuttogó” állatmentő Attila szerint – aki eddig több száz gazdinak segített tanácsaival – már azzal is sokat tehetsz, ha ráfordítod az időt, hogy valóban megismerd a kedvencedet, legyen az macska vagy kutya.
jan. 10
0:10
„Bennem pedig feltör a gondolat: ha így folytatja, meg fog őrülni” – Felnőni egy skizofrén anya mellett (WMN)
„Vajon meg lehet bocsátani egy gyereknek, hogy megfogalmazódik benne: ez az esemény bizonyos szempontból a legnagyobb ajándék és lecke, amit az anyjától kapott?” – teszi fel szerzőnk magának a súlyos kérdést édesanyja öngyilkosságával kapcsolatban.
jan. 10
0:14
Szentesi Éva: Itt az egészség is meg itt a mámor is – „Új életet kezdek” állapotok (WMN)
Miért van, hogy ha az ember elhatározza, odafigyel az étkezésére, és egészségesebb életformára vált, akkor a környezete ezt provokációnak fogja fel? És miért van az, hogy aki életmódot vált, az rögtön másokat is téríteni akar? Miért nem csinálhatja simán mindenki, ahogy jónak látja?
jan. 10
4:12
Szlávik: új terápia jön a koronavírus ellen (HáziPatika)
Bár a COVID-19 kezelésére alkalmas gyógyszerek kifejlesztésére még éveket kell várnunk, egy új terápia hamarosan elérhetővé válik itthon is.
jan. 10
4:18
A 80-as évek egyik megosztó trendje uralja 2021-ben a divatot (Joy)
Már a tavalyi évben is megjelent elvétve ez a trend, de idén már tényleg nem tudunk kibújni alóla.
jan. 10
4:42
Három jótanács költözéshez (She)
Az év eleje meglehetősen mozgalmas szokott lenni, ami a lakhelyváltoztatást illeti. A statisztikák szerint ilyenkor a legmagasabb a szakítások aránya, illetve sok pár az új esztendő kezdetekor bútorozik össze. Ám akár szét-, akár összeköltözésről van szó, érdemes néhány praktikus szempontot figyelembe venni a dobozolás előtt.
jan. 10
5:06
Hogyan segíthet az életmód-terápia a cukorbetegeknek? (WebBeteg)
Az életmód-terápia a cukorbetegség kezelésének sarokköve. Akár a gyógyszeres kezelés mellett vagy - ha kezelőorvosa szerint elegendő, akkor - önmagában is fontos szerepet játszik a diabétesz kezelésében.
jan. 10
5:12
Az utazás bámulatos hatása (HáziPatika)
Egy friss tanulmány szerint azok, akik rendszeresen utaznak, boldogabbak, mint azok, akik életének nem része az említett tevékenység.
jan. 10
5:12
Férfivélemény: Kínos hétvégi dolgok, amiket a pasik imádnak a nőkben (She)
Ti nők hajlamosak vagytok azt hinni, hogy mi férfiak csak a tökéletességeteket szeretjük. Pedig higgyétek el, ez távolról sincs így. Amit ti kínosnak éreztek, bizony mi gyakran azt tartjuk szexinek, mivel természetes, és azt érezzük, mellettünk el tudjátok engedni magatokat, és olyan oldalatokat is megismerhetjük, amit mások nem.
jan. 10
5:18
Csak a tükörképem tudja, mennyire nem szeretem magam... (She)
Belenéz a tükörbe. Meresztgeti kék szemeit, végig pásztázza minden vonását. A tükörnek megvan az a tulajdonsága, hogy fordítva adja vissza a valóságot, és ezt ő jobban szereti. Mosolyra húzza a száját. A tükrözött mosolyát szereti.
jan. 10
5:18
20 dal, ami 20 éves lett 2021-ben (Joy)
Jó pár előadó közülük már nem is tevékenykedik a zenei iparban!
jan. 10
5:42
Magyar innováció segít a koraszülötteken (HáziPatika)
Az anya közelségének és érintésének érzését nyújtja a koraszülötteknek egy hazai fejlesztésű eszköz, egy speciális babafészek, amely segíti a megfelelő fejlődésüket.
jan. 10
5:42
Te mindent megadtál, de ő nem a te mindenedre vágyott (She)
Amikor először rádöbbensz, hogy becsaptak, nagyon fáj. Nem azért, mert egy másik nő élvezi a figyelmét - bár ennek az ellenkezőjében sem lehetsz biztos - hanem, mert neked csak a közönye jut.
jan. 10
6:12
Így hatnak az egészségünkre a szobanövények (HáziPatika)
Nemcsak a levegőt tisztítják, de segíthetnek az allergiák enyhítésében, a szorongás csökkentésében, sőt akár a gyomorbántalmakon is.
jan. 10
6:24
Ezt a hibát követi el mindenki a pozsgásokkal (24.hu)
Télen akár végzetes is lehet.
jan. 10
6:30
Ennyi most az influenzás itthon (HáziPatika)
Az 53. héten még csak nyomát sem találták a levett mintákban az influenzavírusnak.
jan. 10
6:54
Mínuszban is lehet sátorozni, csak jól be kell vacsorázni előtte! Tippek téli kempingezéshez (Travelo)
Fontos a sátor típusa, a hely kiválasztása és az okos hőszigetelés, de az alapszabályokat betartva télen is bárki belevághat.
jan. 10
7:03
Látványos fényoszlopok jelentek meg a Balatonnál is (Infostart)
A légköri feltételekkel magyarázható a különleges jelenség.
jan. 10
7:06
Hét momentum, amit sosem felejtek el David Bowie-nak – DTK-szubjektív, a zenész halálának ötödik évfordulójára (WMN)
„Olyan ember vagyok, aki nem érzi a szükségét annak, hogy bármilyen módon is valaki más határozza meg a munkája értékét. Én saját magamnak dolgozom” – David Bowie. DTK írása a zenész halálának ötödik évfordulóján arról, hogy mitől Bowie Bowie, mitől hat és mit tanít. Legalábbis neki.
jan. 10
7:12
A klímaváltozás így hat a városokra (HáziPatika)
A klímáaváltozás a nagyvárosokban élőkre is komoly hatással lesz.
jan. 10
7:18
„Legyen malacod!” – a tamagocsimalac (NLC)
Cégénydányádon a polgármester zseniális ötlettel állt elő, hogy segítsen az ott élőknek a megélhetésében. Bárki, bárhonnan vehet egy disznót, amit ők ott nevelnek, majd amikor a kuncsaft szeretné, levágják, sőt, még Juci Néni titkos szatmári fűszerkeverékével is megbolondítják, ha arról van szó. De az igazi újdonság, hogy bekamerázták a disznóólt,
jan. 10
7:33
Csoda, hogy nem lett baleset a veszélyes manőverből (Infostart)
A Dobogókői úton előzött egy audis hajmeresztő módon.
jan. 10
7:36
A 24 éves görög-dán hercegnő nem olyan, mint a legtöbb előkelőség: Maria-Olympiának a modellkedés is belefér (Retikül)
Kétségtelen, hogy többnyire a brit királyi család öltözködése tartja lázban a divatrajongókat, és sokan szinte vadásznak a Katalin által viselt kreációk hasonmásaira. A hercegné általában biztonsági játékot űz, és a szigorú öltözködési protokollra is nagyon odafigyel. Vele ellentétben, a fiatal Maria-Olympia hercegnő sokkal bevállalósabb, sőt, szám
jan. 10
8:03
Az internetezőknek máris elegük van 2021-ből (24.hu)
2020 nehéz év volt? Várjuk ki 2021 végét!
jan. 10
8:06
Hogyan vezetett a világjárvány a plasztikai beavatkozások növekedéséhez? (Hamu és Gyémánt)
Az otthon eltöltött rengeteg idő sokaknál fokozott önellenőrzéshez vezetett, ami miatt többen folyamodtak plasztikai eljárásokhoz. A lezárások alatt rengeteg poszt szólt arról a közösségi médiában, hogy most jött el az ideje az önfejlesztésnek, a fogyásnak, a kreativitásnak. Ez a nyomás sok embert arra késztetett, hogy szike alá feküdjön,
jan. 10
8:12
Megvan, hogyan lassítható a gleccserek olvadása (HáziPatika)
Kínai tudósok szerint hasznosnak bizonyul a gleccserek letakarása óriási lepedőkkel annak érdekében, hogy lelassítsák olvadásukat.
jan. 10
8:12
Coco Chanel 5 legfontosabb stílusöröksége (NLC)
Halála napjáig dolgozott a múlt század egyik legismertebb tervezője. Coco Chanel a múltjában ugyan vannak sötét foltok, de nem lehet elvitatni, egyike azoknak a divatipari legendáknak, akiknek köszönhetően a női divat gyökeresen megváltozott.
jan. 10
8:21
Megkurtította a nők hajkoronáját a járvány (Életforma)
Megváltoztatta a nők hajápolási szokásait a koronavírus. A járvány kitörése óta kevesebben és ritkábban járnak fodrászhoz, praktikusabb lett a hajviselet és több idő jut reggelente a frizurára – derül ki az Angerer Fodrászat, 30 ezer nő hajápolási szokásait vizsgáló elemzéséből.
jan. 10
8:30
Beth Harmon igazságai, amik a lelkünkbe hatolnak (Joy)
Ha még nem láttad, azért, ha pedig már láttad, akkor azért. Az InStyle összeállítása
jan. 10
9:06
Megtanult járni a gerincsérült férfi (NLC)
A búvárbalesetben megbénult apa napi 20 lépést tesz meg egy járókeret segítségével, pedig az orvosok azt mondták neki, hogy valószínűleg soha nem fog lábra állni.
jan. 10
9:06
Túrázás közben minden kamu kiderül – Tippek kezdő természetjáróknak (WMN)
Kevés jobb dolog van a természetjárásnál, nemcsak az élmény miatt, hanem azért is, mert közben rengeteget tanulhattok magatokról, a saját határaitokról. Radojka rendszeresen jár túrázni, és most abban segít, hogy ti is tudatosabban és felkészültebben vágjatok neki az útnak. A túrázás ugyanis nem az erdőben vagy a hegyekben veszi kezdetét, hanem sok
jan. 10
9:09
2021 fafaja a lisztes berkenye (24.hu)
Ritka, de ökológiailag fontos faj.
jan. 10
9:12
3 árulkodó jel, ami porckorongsérvre utalhat (HáziPatika)
Az ülőmunka miatt rengeteg ember megtapasztalja a hát- és derékfájás kínzó érzését, és sokan azonnal porckorongsérvre gyanakodnak. Honnan lehet sejteni, hogy valóban porckorongprobléma okozza a tüneteket? A szakember elárulja.
jan. 10
9:12
Szó-kvíz: elavult magyar szavak, amiknek kevesen tudják a jelentését - Teszteld magad (Femcafe)
Tízből csupán két ember képes megbirkózni ezekkel a szavakkal. Neked menne?
jan. 10
9:36
Ilyen a Seinfeld a Twin Peaks stílusában (Hamu és Gyémánt)
Egy vágó unalmában elképzelte, majd meg is valósította, hogyan nézne ki a vígjátéksorozat folytatása, ha olyan lenne, mint a Twin Peaksé. Vagyis bizarr és helyenként ijesztő. Dominick Nero három éve, amikor megnézte a visszatérő Twin Peaks új évadát, elképzelte, hogyan is nézne ki a Seinfeld David Lynch folytatásának stílusában. Sőt egy röv
jan. 10
9:42
Római játszótér, kelta emlékhely Paks környékén (24.hu)
Antik stílusban szépül a Paksi járás.
jan. 10
9:54
Meglepő, de igaz: van egy hegység, amely még a Mount Everestnél is magasabb (Femcafe)
Csak kevesen tudják, hogy a Föld legnagyobb hegysége nem a Mount Everest, ugyanis van egy szunnyadó pajzsvulkán, amelynek méretei meghaladják a leghatalmasabb tartott hegy nagyságát.
jan. 10
10:06
Koronavírus: ennyi idő lesz a műtétek pótlása (HáziPatika)
Továbbra is csak sürgősségi esetekben kerülhet sor műtétre, a tervezett beavatkozásokat határozatlan időre el kellett halasztani. Ezek pótlása akár egy évbe is beletelhet.
jan. 10
10:06
Koronavírus - 1778 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 94 beteg (WebBeteg)
1778 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 342 237 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
jan. 10
10:06
Horoszkóp 2021 eslő hetére: mit ígérnek a csillagok? (Ez a lényeg)
Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.
jan. 10
10:18
Napi horoszkóp január 10.: a Kosok végre kikapcsolódhatnak, a Rákoknak komoly döntést kell meghozniuk (Joy)
A hét utolsó napján is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!
jan. 10
10:36
Visszatér az 1920-as évek legnagyobb trendje: a Mary Jane-cipő (Hamu és Gyémánt)
„A divat egy körforgás" – szokták mondani, és milyen igazuk van! Ugyanis 2021 egyik legdivatosabb tavaszi viselete a Mary Jane-cipő lesz, amiért már az 1920-as években is megvesztek a nők. A merész darab Richard F. Outcault, karikatúrista nevéhez fűzödik, aki az általa illusztrált hősnőinek rajzolta a világhírű cipőt, későbbiekben pedig el
jan. 10
11:00
Koronavírus: újabb 94 áldozat (HáziPatika)
Meghalt 94, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1778 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.
jan. 10
11:06
A januári búskomorság ellen ezt tehetjük (HáziPatika)
Az ünnepek utáni szürke, hűvös napoknak sem kell szomorúan telniük. Néhány betartható tanács segíthet elkerülni a januári búskomorságot.
jan. 10
11:06
Már megvan, mit fogunk viselni 2021-ben: ezek lesznek a legnagyobb trendek, a sztárok stílustanácsadói szerint (Retikül)
Itt az új év, így ideje meglesni a 2021-es trendeket. A felsorolásban elképesztően izgalmas kreációk kaptak helyet, ezek után már alig várjuk a tavaszt, amikor végre kedvünkre variálhatjuk a sikkes darabokat! A tavalyi év egy valóságos kavalkád volt, hiszen számtalan múltbéli kreációt gondoltak újra a tervezők, ezért kicsit úgy érezhettük magunkat,
jan. 10
11:36
2020-ban mindenki az interneten lógott (Hamu és Gyémánt)
Újabb rekordot döntött a mobilinternetezés 2020-ban, a Vodafone ügyfeleinek adathasználata 54 százalékkal nőtt 2019-hez képest, a legtöbbet december második hetében interneteztek – közölte a szolgáltató az MTI érdeklődésére pénteken.A Vodafone felidézte: tavaly a távoli munkavégzés és otthoni tanulás miatt a telekommunikációs infrastruktúrának mind
jan. 10
12:03
Fordított körtetorta mézeskalács alappal (Életforma)
Maradt egy rakás mézeskalács karácsonyról? Remek alapja lehet ennek a tortának, de mutatjuk azt is, hogy tudod elkészíteni, ha minden figurát felfaltatok az ünnepek alatt.
jan. 10
12:06
Ezért ne használj sminkeltávolító kendőt! (NLC)
Egyáltalán nem hatékonyak a sminkeltávolító kendők, és akár bajt is okozhatnak egy bőrgyógyász szerint.
jan. 10
12:06
Tojás és koleszterin - Fél évszázadig félreértelmezték a hatását (WebBeteg)
A tojás közismert a magas koleszterintartalmáról. Mivel a koleszterin - pontosabban a vér magas koleszterintartalma - bizonyítottan kulcsszerepet játszik az érelmeszesedés és a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában, jogosan merült fel a gyanú, hogy a tojás fogyasztása növelheti ezeknek a betegségeknek a kockázatát. De vajon csakugyan í

Keresés