2021. január 5. kedd

jan. 5
0:06
Kambodzsa enyhít, Thaiföld szigorít (Travelo)
Épp ellentétes intézkedések várhatók a két szomszédos országban.
jan. 5
0:06
Hatoldalú varázslat: film készül a Rubik-kocka feltalálásáról (Hamu és Gyémánt)
Rubik-kocka egy háromdimenziós, mechanikus logikai játék, amelyet 1974-ben talált fel ifjabb Rubik Ernő. Az eredetileg bűvös kocka névvel elhíresült játék pár évvel később igazi világszenzációvá vált és bárki, aki valaha a kezében tartotta minden erejével arra törekedett, hogy kirakja. Az egyik legnagyobb magyar találmányról most film készül.
jan. 5
0:06
Sebestyén Márta mesélt az Angol beteg titkairól (Szimpatika)
Egy kicsiny faluban született, de élete folyamán az egész világgal megismertette a magyar népdalkincset. Januári magazinunkban Sebestyén Márta mesél a nemzetközi hírnevet megalapozó Deep Forest-dalról, az Angol beteg titkairól, és az is kiderül, mit írt neki Ralph Fiennes egy budapesti vacsora után.
jan. 5
0:10
Az év első Desszert Egyetem kurzusa hatalmas dobás lesz (Travelo)
A középhaladóknak szánt kurzuson klasszikus francia desszertek készülnek majd.
jan. 5
0:10
Szinte a fél világ videóchaten ünnepelte az év utolsó napját (Hamu és Gyémánt)
Soha ennyien nem használták még az online alkalmazásokat, hogy a virtuális télben ünnepeljék a szeretteikkel a szilvesztert. A Facebook tulajdonában lévő WhatsApp csevegőalkalmazást rekordszámú felhasználó használta szilveszterkor, ami egyértelmű jele annak, hogy a koronavírus-járvány következtében bevezetett korlátozások arra kényszerített
jan. 5
0:10
A bezártság és a D-vitamin-hiány ördögi köre (Szimpatika)
A „lakásfogságra ítéltség”, a home-office térnyerése és a szabad levegőn eltöltött idő csökkenése ahhoz vezethet, hogy napfény hiányában az emberek D-vitamin-szintje folyamatosan csökken.
jan. 5
0:14
Dobogókő Rám-hegy körtúrára invitálnak az év első hétvégéjén (Travelo)
Ha úgy tartja kedvünk csatlakozhatunk a vezetőhöz, de egyedül is végigjárhatjuk az útvonalat.
jan. 5
0:14
Megválasztották az év madarát Magyarországon (Hamu és Gyémánt)
Szinte az egész világon megtalálhatóak, de rohamosan csökkent a populáció száma az elmúlt két évtizedben itthon.A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1979 óta minden évben megválasztja az „Év madarát", melynek célja a természetvédelmi problémákkal érintett fajok vagy madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása. A több mint négy évt
jan. 5
0:14
Tízéves halászati tilalom kezdődött a Jangce folyón (Szimpatika)
Egy évtizedes halászati tilalom lépett életbe az Ázsia leghosszabb folyójának számító Jangce főbb vizein.
jan. 5
0:18
Váratlan fordulat: Kínában többen moziztak tavaly, mint az Egyesült Államokban (Hamu és Gyémánt)
Noha tavaly egyetlen országot sem kímélt meg a világjárvány miatti globális válság, először fordult elő, hogy Kína megelőzte Észak-Amerikát a mozis piacok versenyében. A világ jegyárbevétele több mint 72, Kínáé 70, Észak-Amerikáé 80 százalékkal esett vissza 2020-ban. A Comscore iparági elemzőcég becslése alapján az észak-amerikai mozis jegy
jan. 5
0:22
Ezek a Queen's Gambit pszichológiai igazságai (Hamu és Gyémánt)
A Netflix minisorozatát, A vezércselt (The Queen's Gambit) októberi megjelenése óta közel 70 millióan látták. Népszerűségét alapvető pszichológiai igazságai magyarázzák, mutatjuk, hogy melyek ezek. Az embereket vonzza a mesemondás, nemcsak azért, mert a történetek szórakoztatnak bennünket, azért is, mert fontos pszichológiai igazságokat k
jan. 5
1:36
Öngyilkosságra készült a tatai nő, a rendőrök megmentették az életét (Hírstart)
A tatai rendőrtisztek hősies módon a szakszerű ellátásnak és a gyors helyzetfelismerésnek hála megelőzték a tragédiát.
jan. 5
2:18
Eltűnt egy 20 éves páciens az egyik fővárosi kórházból (Hírstart)
A fiatal beteget, Gulyás József Dávidot keresi a rendőrség, mivel ismeretlen helyre távozott az egészségügyi intézményből.
jan. 5
3:06
Így szedd le kényelmesen a karácsonyfát! (NLC)
Aki lusta módra csak összehányja a díszeket egy minél nagyobb kartondobozba, az sokat fog káromkodni szűk egy év múlva. Mást javaslunk.
jan. 5
3:10
Bolti tolvajokon segített egy jószívű rendőr (NLC)
Egy jószívű massachusettsi rendőr az ünnepek alkalmából nem intézkedett egy rászoruló családdal szemben, inkább segített nekik.
jan. 5
3:12
Dél-Korea is félelmetes ütemben kezdett el fogyni (Nap Mint Nap)
Magyarország esetében szinte minden héten napvilágot lát egy aggodalmat keltő statisztika, amely szerint fogy az ország. Ez a folyamat már hosszú évek óta zajlik, de ahogy az valószínűleg mindenki előtt ismert, nem csak Magyarország, hanem a legtöbb nyugati társadalom küzd ezzel a jelenséggel. Valaki a megoldást a bevándorlásban, valaki a családok
jan. 5
3:14
Tíz év után újra egymásra talált apa és fia (NLC)
Egy liverpooli fiatalember egy évtized után döntött úgy, hogy megkeresi édesapját, karácsonykor pedig végre sikerült találkozniuk.
jan. 5
3:18
Elkeserítő számok! A 2020-as szilveszter sem kímélte a kutyákat és gazdákat (Joy)
Hiába voltak a korlátozások, a durrogtatás nem maradt el!
jan. 5
3:18
A génterápia lehetőségei (WebBeteg)
A genetikai betegségek kezelése csak tüneti terápiára szorítkozik, nincs lehetőség magának a kiváltó tényezőnek a kiiktatására. A genetikai betegségek jövőbeni gyógyítására ugyanakkor ígéretes kutatások vannak folyamatban, melyek a génterápia, génsebészet eszköztárát vonultatják fel.
jan. 5
3:54
Újabb információk az óbudai emberölés gyanúsítottjáról, aki a saját anyját ölte meg (Hírstart)
Egyre több információ lát napvilágot arról az idősebb nőről, akit az édesanyja megölésével gyanúsítanak. A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján elrendelte a bíróság a letartóztatását annak a nőnek, akit édesanyja megölésével gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint egy 61 éves nő 2020. december 31-én a hajnali órákban, egy III. kerületi lakásb
jan. 5
4:12
A tesztek befejezése előtt jóváhagyták az indiai Covid-vakcinát (Nap Mint Nap)
Szakértők rendkívül aggályosnak nevezték, hogy India azelőtt hagyta sürgősséggel jóvá a helyben gyártott koronavírus vakcinát, hogy teljesen befejeződtek volna a tesztek. Vasárnap az indiai kormány jóváhagyta a Covaxin névre hallgató vakcina használatát, ahogy az AstraZeneca Oxford-vakcináját is, amelyet szintén Indiában gyártanak. Narendra Modi mi
jan. 5
4:42
Ha utálok shopingolni, nem is vagyok igazi nő? (She)
Azt nem állítom, hogy engem soha nem kap el a vásárlási láz. Néha nekem is jól esik feleslegesnél feleslegesebb kacatok között válogatnom vagy venni egy új ruhát, cipőt, akármit. És ha ez így van, akkor ki is használom, és jó sok cuccot veszek, mert egész biztosan hónapokig nem jön meg a kedvem az ilyemihez.
jan. 5
4:42
A napelemek hatékonysága átlépheti a 30 százalékot (Startlap)
Sok szakértő véli úgy, hogy a napenergia jövőjét a perovszkit ásványt hasznosító fotovoltaikus cellák jelentik.
jan. 5
4:42
Így ápold a bőröd a maszk használata mellett (Női NetCafe)
Hosszú hónapok óta része lett a mindennapjainknak a maszkviselés. Fontos hordanunk, hiszen jelentősen csökkenti a koronavírussal való fertőződés kockázatát, és egymás egészségét védhetjük a segítségével, ám sajnos az arcbőrünk megsínyli a napi többórányi viseletet. Hogyan ápoljuk a bőrünket megfelelően a maszkviselés során?
jan. 5
5:06
Karikó Katalin: nem a díjakért dolgozom (HáziPatika)
Karikó Katalin, a BioNTech alelnöke 2021-re azt kívánta, vírusmentes év legyen, az emberek újra visszatérhessenek a családjukhoz és félelem nélkül gyűlhessenek össze, az olimpiát meg lehessen tartani, színházba, koncertekre lehessen járni.
jan. 5
5:12
Olvasói levél: Minden álmom, hogy megismerhessem az apám (She)
Láttad a Miről álmodik a lány? című filmet? Egyszerűen imádom, rongyosra tudnám nézni. Ám a film legboldogabb perceinél - annál a bizonyos apa-lánya táncnál - én a világ legszomorúbb emberévé válok.
jan. 5
5:12
A policisztás petefészek szindróma (PCOS) - Tünetek és kezelés (WebBeteg)
A PCOS egy mozaikszó, jelentése policisztás ovárium (petefészek) szindróma. Bár az elnevezés csak a petefészekre utal, valójában igen összetett, a hormonháztartást komplexen érintő betegségről van szó. A PCOS igen gyakori betegség, egyben a meddőség egyik leggyakoribb oka.
jan. 5
5:12
Furcsa lábnyomokat vett észre autóján reggel egy nő (Nap Mint Nap)
Magyarországon is elég gyakran előfordul, hogy amikor reggel kimegyünk az autóhoz, aprócska lábnyomokat fedezünk fel rajta. A nyestek nagyon sűrű vendégek autóink, otthonaink környékén ezért sokféle praktikával próbálkoznak az emberek, hogy elüldözzék őket vagy legalább távoltartsák őket a motor vezetékeinek elrágásától. Ennek egyik legnépszerűbb v
jan. 5
5:18
Segíts magadon, mert más nem fog! (She)
Mindig is úgy érzetem, hogy engem egy erős, független, okos, vicces és az értekeit megbecsülő nőnek neveltek. Úgy érzem, a körülöttem lévő emberek szeretnek - és nem csak szeretnek, hanem tisztelnek is. Mindig kíváncsiak a véleményemre, én vagyok a támaszuk, a váll, amin sírhatnak, a biztos pont. Jól hangzik, ugye? De várjunk, nekem ki a biztos pon
jan. 5
5:42
Feltétel nélkül szeretni azt jelenti... (She)
Minden nő álma, hogy egy olyan kapcsolatban találja magát, ahol szeretik és tisztelik. Nekem is ez volt a vágyam, de te ezt nem tudtad megadni nekem. Nem kértem tőled sokat, csak azt, hogy azt sugározd vissza rám, amit én is nyújtok neked.
jan. 5
5:42
Környezetbarát-e az organikus hús? (Szimpatika)
Nem kérdés, hogy a klímaváltozás elleni harcban az élelmiszeriparnak is át kell alakulnia.
jan. 5
5:54
5 újévi fogadalom, melyért az otthonod is hálás lesz (Joy)
Te is szoktál újévi fogadalmakat tenni? Íme, 5 fogadalom, ami az otthonodra is jó hatással lesz.
jan. 5
5:54
Te is elkezdted ma a fogyókúrát? (Startlap)
Az elsejei diéta csak aszkétáknak való, hiszen ott van még a maradék lencse, a malac, a korhelyleves és a sok süti, de a hétfő mindig remek alkalom, hogy belekezdjünk valami újba, ezért rengetegen ma indítják az idei (első) fogyókúrájukat. Ehhez hoztunk nektek három receptet is.
jan. 5
6:06
Napi horoszkóp január 5.: a Kosok céltudatosan mennek előre, az Oroszlánok végre tisztán látják a helyzetüket (Joy)
Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok izgalmas üzeneteket küldtek!
jan. 5
6:06
Te is elkezdted ma a fogyókúrát? (Hírstart)
Az elsejei diéta csak aszkétáknak való, hiszen ott van még a maradék lencse, a malac, a korhelyleves és a sok süti, de a hétfő mindig remek alkalom, hogy belekezdjünk valami újba, ezért rengetegen ma indítják az idei (első) fogyókúrájukat. Ehhez hoztunk nektek három receptet is.
jan. 5
6:06
Figyelem! Ezek lesznek a legfontosabb változások az adózás területén 2021-ben (Femcafe)
Összegyűjtöttünk néhányat a legfontosabb módosítások közül.
jan. 5
6:06
Stresszevés, túlevés, örömevés, lemondás, megvonás, csalónap… – helyett inkább EZT javasolja a szakember (WMN)
„Engedd meg magadnak naponta egyszer azt a kicsi sütit, és azt is engedd meg magadnak, hogy most örülsz a sütidnek. Két kulcsszóra hívnánk itt fel a figyelmet: 1. egyszer; 2. kicsi.” Dudics Emese a téma pszichológus-kutatójával járta körbe a falás, nassolás, örömevés, stresszevés, túlevés témakörét.
jan. 5
6:06
Napindító gondolat – 01.05. (Hamu és Gyémánt)
Kedd reggel George Orwell gondolatait tolmácsoljuk, aki arra emlékeztet minket, hogy életünkben nagyon fontos szerepet játszik a megértés. Mire vágyunk leginkább? Hamu és GyémántA nap idézete George Orwelltől 1984 1984. október 10-én mutatták be a George Orwell azonos című politikai regénye alapján készült filmet, az 1984-et, mely Mi
jan. 5
6:12
Koronavírus: ezek az oltási terv legfőbb kérdései (HáziPatika)
Nyilvánosságra hozták a magyarországi oltási tervet, ami több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Egy dolog azonban legalább kiderült belőle, hogy a lakosságot mi alapján osztják kategóriákra.
jan. 5
6:12
Tovább bővültek az otthonteremtési kedvezmény lehetőségei (Nap Mint Nap)
Az új év új szabályokat és változásokat is hozott Magyarországon, ezek egy része érinti a családokat is. Ugyanis például januártól már nem kell illetéket sem fizetni a családi otthonteremtési kedvezménnyel vásárolt otthonoknál, de tovább bővültek azok a szabályok, amelyek célja, hogy még több magyar házaspárt, párt ösztönözzenek a gyermekvállalásra
jan. 5
6:24
Karrierszünet Covid idején – Őrültség vagy szükséges lépés kiégés ellen? (Startlap)
A döntés és a tényleges felmondás között összesen 12 óra telt el, majd négy hónap kreatív szünet következett. Szerzőnk állítja, sokkal többen engedhetnék meg maguknak, mint gondolják, hogy a kiégés, fásultság ellen ezzel a módszerrel éljenek.
jan. 5
6:26
Hétköznapokból is ünnepnap lesz a jakuzzival (Startlap)
Ha szerencsések vagyunk, akkor az év vége a pihenésről, feltöltődésről és szeretteinkkel való együtt létről szól. Ha pedig még szerencsésebbek vagyunk, akkor a hétköznapjaink is ilyenek. Ehhez segít hozzá egy masszázsmedence! Hogyan?
jan. 5
6:28
5 újévi fogadalom, melyért az otthonod is hálás lesz (Startlap)
Te is szoktál újévi fogadalmakat tenni? Íme, 5 fogadalom, ami az otthonodra is jó hatással lesz.
jan. 5
6:42
COVID-19: ijesztő tünetek is jelentkezhetnek (HáziPatika)
A koronavírus-fertőzés (COVID-19) a szokványos tünetek mellett - mint a láz, a fáradékonyság vagy a köhögés - számos furcsa, esetenként ijesztő szimptómával is együtt járhat. Az érintettek egy részénél például pszichotikus panaszok -
jan. 5
6:42
Hétköznapokból is ünnepnap lesz a jakuzzival (Hírstart)
Ha szerencsések vagyunk, akkor az év vége a pihenésről, feltöltődésről és szeretteinkkel való együtt létről szól. Ha pedig még szerencsésebbek vagyunk, akkor a hétköznapjaink is ilyenek. Ehhez segít hozzá egy masszázsmedence! Hogyan?
jan. 5
6:51
Beakasztottak a Körösök királynőjének (24.hu)
Ilyen méretes süllő kapitálisnak számít a fajában.
jan. 5
7:06
Kiderült, mennyire működik a netes társkeresés (HáziPatika)
Az internetes applikációkon megismerkedő párok ugyanolyan boldogok, mint azok, akik a való életben találtak egymásra - állítja egy kutatás.
jan. 5
7:06
6 vízhajtó ital, amitől laposabb lesz a felpuffadt has: pörgetik az anyagcserét, kimossák a méreganyagokat (Retikül)
Élete során a legtöbb nő időszakonként találkozik a vízvisszatartás problémájával. Ilyenkor a szervezet feleslegesen halmozza fel a folyadékot, amitől jóval puffadtabbnak tűnik a has, és a lábszárak, bokák is megvastagodhatnak. Bár nem valós hízásról van szó, ilyenkor a mérleg is többet mutathat egy-két kilóval, és szűkebbnek érezheted a napokkal k
jan. 5
7:12
Nehéz helyzetbe kerültek az éttermek, rendelésre buzdít az MTÜ (Startlap)
A Magyar Turisztikai Ügynökség a járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóipart segíti új kampányával, melyben arra buzdít: aki teheti, támogassa a magyar gasztronómiát és vendéglátást azzal, hogy házhoz rendel az éttermekből.
jan. 5
7:18
Az influenza halálosabb, mint gondolnánk (WebBeteg)
Az influenza megbetegedést nem szabad elbagatellizálni! Különösen a komplikációi veszélyesek. Ezt bizonyítják az új adatok is, melyek szerint több halálesetet okoz, mint gondolnánk. S bár évről évre több ezren halnak meg a vírus miatt, még mindig kevesen oltatják be magukat.

Keresés