2021. január 5. kedd

jan. 5
0:03
Lökést kapott az olajár, máris csúcson van (Infostart)
Tavaly március óta nem volt ilyen drága a globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség a határidős jegyzésekben.
jan. 5
0:06
Beérett a Trump-hatás, repülnek a kínai cégek (Napi)
Elkezdte a New York-i Értéktőzsde eltávolítani a jegyzett értékpapírok listájáról a nagy kínai cégek egy részét, amelyek kapcsolatban állhatnak a kínai hadsereggel. A Trump-kormányzat által hozott intézkedések mögött kétpárti konszenzus húzódik.
jan. 5
0:06
Szlávik: a védőoltás nem csak a betegségtől véd meg (Portfolio)
Az oltás nem csak a betegségtől, a félelemtől is megvéd - mondta Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatornán hétfő este.
jan. 5
0:06
Csökkenőben a beazonosított fertőzöttek száma, alacsony a halálozás is (Növekedés)
856 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 328 851 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9977 főre emelkedett.
jan. 5
0:07
Új határidő a hitelmoratóriumnál (Infostart)
A moratóriumban lévők számára a hosszabbítás automatikus, csak akkor kell a bankhoz fordulni, ha változtatni szeretnének az eddigieken.
jan. 5
0:10
Nem szabad lazítani az első oltás után - A Pfizer vakcinája a második oltástól számítva egy hét után fejti ki hatását (Növekedés)
A Pfizer vakcinája a második oltástól számítva egy hét után fejti ki hatását, tehát összességében egy hónap után nyújt védettséget a koronavírus ellen - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.
jan. 5
0:14
Egy 82 esztendős brit férfi kapta meg a világon elsőként az Oxford/AstraZeneca-vakcináját (Növekedés)
Megkezdődött hétfőn az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár által a koronavírus ellen közösen kidolgozott oltóanyag alkalmazása Nagy-Britanniában.
jan. 5
0:18
34,4 millió forintos támogatást kaptak a könnyűzenével foglalkozó médiumok (Növekedés)
Húsz, könnyűzenével foglalkozó médium 34,4 millió forint, a magyar dalra fókuszáló tizenkilenc pályázat pedig mintegy 30 millió forintos támogatásban részesül az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának döntése értelmében.
jan. 5
0:22
Átlépte az ezermilliárd forintot a folyósított babaváró hitelek összege (Növekedés)
Vegyes képet mutatnak a Magyar Nemzeti Bank ma megjelent, 2020 novemberére vonatkozó hitelstatisztikái – derül ki a Bank360.hu gyorselemzéséből. Bár a babaváró hitelek mérföldkőhöz érkeztek, a személyi kölcsönökön még a Black Friday sem tudott segíteni.
jan. 5
0:26
A magyar földgázellátás új korszaka: sikeresen lefejtették az első cseppfolyósított gázszállítmányt (Növekedés)
Lefejtették és visszagázosították a horvátországi Krk-terminálon azt az első cseppfolyósított gázszállítmányt (LNG), amely Magyarországra érkezik.
jan. 5
0:30
A kormány június 30-áig változatlan formában meghosszabbította a hitelmoratóriumot (Növekedés)
A világjárvány második hullámára való tekintettel a kormány június 30-ig meghosszabbította a hiteltörlesztési moratóriumot, az ügyfeleknek csak akkor kell felvenniük a kapcsolatot a bankjukkal, ha változtatni szeretnének az eddigi helyzetükön - olvasható Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a Pénzügyminisztérium Facebook-oldalán.
jan. 5
0:34
Nagyot emelkedett a BUX decemberben (Növekedés)
A jó novemberi teljesítményt követően a december is szép lett, a BUX 8,6 százalékkal került feljebb, ezzel a BÉT lényegében maga mögött hagyta a pandémia okozta válságot.
jan. 5
0:38
2020-ban 12 százalékkal visszaesett az ingatlanpiac (Növekedés)
A koronavírus-járvány első hulláma alatt bevezetett társadalmi korlátozó intézkedések miatt tavaly 131 460 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, 12 százalékkal kevesebb mint 2019-ben a Duna House saját adatain alapuló becslése szerint.
jan. 5
0:42
A magyarok még mindig Suzukit vásárolnak a legszívesebben (Növekedés)
Megőrizte piacvezető helyét a Suzuki: 14 783 eladott új személygépkocsival 11,55 százalékos részesedést ért el a magyar személyautó-piacon 2020-ban, ezzel öt egymás utáni évben piacvezető szerepet szerzett - közölte a társaság kommunikációs vezetője az MTI-vel.
jan. 5
2:36
Élénkült decemberben az euróövezeti feldolgozóipar (ProfitLine)
Élénkült a feldolgozóipari aktivitás az év utolsó hónapjában az euróövezetben a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet felmérésének hétfőn publikált végleges eredménye alapján.
jan. 5
3:06
Nem akarok Covid-oltást! Kötelezhet-e bárkit a munkáltató erre? (ProfitLine)
Számos jogi/munkajogi kérdést is felvet a Covid oltás kérdésköre. Mire kötelezheti a munkavállalóját és mire nem a munkáltató? Mit tehet egy alkalmazott, ha nem szeretne védőoltást kapni? -ezeket a problémás területeket járta körbe és válaszolta meg Zempléni Kinga munkajogász a ProfitLine.hu olvasóinak.
jan. 5
4:00
Izraelben a lakosság 12 százaléka beoltott, nálunk 0,05 (Növekedés)
A történelem legnagyobb oltási kampánya zajlik a világban, miután 2020. december 14-én az Egyesült Államokban beadták az első Covid-19 elleni vakcinát. Az óta a világ 30 országában már több mint 12,3 millió adag oltóanyagot használtak fel, az átoltottságban lakosságarányosan Izrael áll az élen.
jan. 5
4:06
Gyed 2021 - Gyed igénylése, ki jogosult rá, mekkora az összege 2021-ben? (ProfitLine)
Ki jogosult igénybe venni a GYED-et, azaz gyermekgondozási díjat 2021-ben? Mennyi időre jár a Gyed? Mekkora a Gyed összege 2021-ben, hány forint a Gyed maximuma? Hol kell igényelni a GYED-et és milyen iratok kellenek hozzá? Lehet-e a Gyed mellett dolgozni? Hány gyerek után jár a Gyed? Diplomás Gyed 2021 összege és szabályai. Sok-sok kérdés merül fe
jan. 5
4:10
Appeninn elemzés (ProfitLine)
.
jan. 5
4:12
A hidraulika hálózatba kapcsolhatósága felsőfokon (okosipar.hu)
Mind a gépgyártók, mind a végfelhasználók számára a hatékonyság az egyik legfontosabb szempont. A Connected Hydraulics technológia jelentősen hozzájárul a termelékenységhez, mivel a teljes gyártási ciklus alatt a fluid technológia fizikai előnyeit kombinálja a Dolgok Internetében (Internet of Things – IoT) rejlő digitalizáció és összekapcsoltság sz
jan. 5
4:30
Tavasszal eldőlhet, Nicolas Sarkozy-nek van-e esélye visszatérni a politikába (Növekedés)
Nicolas Sarkozy egykori francia államfő (2007-2012), aki 2017-től visszavonult a francia politika fősodorvonalából, és többek között francia nagyvállalatok igazgatótanácsának tagja lett, mint például 2016-tól az AccorHotels-é, 2019-től pedig a casinos Barrière-é, 2020-tól a Lagardère csoporté, továbbá a Claude & Sarkozy ügyvédi iroda résztulajdonos
jan. 5
4:36
Ilyen volt az ingatlanpiac 2020-ban.- Duna House szakértői vélemény (ProfitLine)
A Duna House közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) és jelzáloghitel előrejelzését, amely szerint 2020 decemberében, országosan 10 354 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 73 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
jan. 5
4:48
ValóVilág10 powered by Big Brother: Kezdetét vette a Világrekordok Hete! (Márkamonitor)
A Világrekordok Hetén a villalakók megmutathatják nem mindennapi képességeiket, és bebizonyíthatják, hogy vannak dolgok, amiben nem csak a Villán belül, hanem az egész világon a legjobbak, ráadásul Sztropacsek Gusztáv is visszatért!   A @valovilagrtl TikTok csatornán és játékosok @vv10
jan. 5
5:06
A PSZ követeli, hogy az oktatásban dolgozók is szerepeljenek az oltási tervben (ProfitLine)
Követeli a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), hogy az oktatásban dolgozók is szerepeljenek az oltási tervben.
jan. 5
5:12
Az RTL Magyarország 2020-ban is piacvezető a 18-49 éves korosztály körében (Márkamonitor)
Az RTL Klub 1997-es indulásától kezdődően ugyanazon a célcsoporton és ugyanazon a főműsoridős idősávon (19:00-22:59) méri sikereit a hirdetők igényeinek megfelelően. A helyzet pedig továbbra is ugyanaz, mint már több mint 20 éve: az RTL Klub főműsoridőben, a 18-49 éves korosztály körében 13,6 százalékos közönségarányával a legnézettebb televíziócsa
jan. 5
5:12
Hétfőtől újra igényelhető a KFI bértámogatás (okosipar.hu)
Hétfőtől ismét lehet pályázni a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) szektor bértámogatására – hívta fel a figyelmet hétfői közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A nemzetközi kitekintésben is egyedülálló program a koronavírus-járvány első hulláma után közel 23 ezer magasan képzett szakember munkahelyének megtartásához
jan. 5
5:18
Átkapcsolt szupersebességre Magyarország - most a bankokon és a bankolókon a sor (Növekedés)
Az azonnali fizetési rendszer létrehozása és idei elindítása nem csak arról szól, hogy rögtön célba juttassa az utalásokat. Ez kétségtelenül az egyik legjobb tulajdonsága, de egy sor elektronikus, internetes és mobilos megoldás megjelenésének ad teret. Ezek segítségével egyre többen válthatnak készpénzmentes üzemmódra - áll a bankok ajánlatait napr
jan. 5
5:24
Mit várhatunk idén a magyar gazdaságtól? - Elemzőket kérdeztünk (Növekedés)
Mekkora lehet a gazdasági növekedés Magyarországon 2020-ban és 2021-ben? Milyen tényezők segíthetik a gazdasági kilábalást? Erről kérdeztük az OTP Bank, a Raiffeisen Bank és a Századvég Gazdaságkutató Intézet vezető elemzőit.
jan. 5
5:27
Adózói életutakat épít a NAV (Infostart)
Már 7,5 petabyte-nyi adatvagyonnal dolgozik az adóhatóság, kiderült, hogy mire kíváncsi.
jan. 5
5:36
Borús kilátások 2021-re: nagyot zuhantak a hazai nagyvállalatok várakozásai (ProfitLine)
Eddig nem tapasztalt pesszimizmussal tekintenek az új esztendőre a hazai nagyvállalatok. A járvány második hulláma alatt, novemberben készült K&H nagyvállalati növekedési index ugyanis 8 pontos zuhanással jelenleg -10 ponton áll. Mind a saját kilátásaik, mind a gazdaság helyzetének alakulását kedvezőtlenül ítélik meg a vállalatok. A cégek többsége
jan. 5
5:36
Tavaly már 200 ezer külföldi élt tartósan Magyarországon (Növekedés)
Folyamatosan nő azon külföldiek száma, akik tartósan Magyarországon akarnak élni. Tavaly már közel 78 ezer olyan külhoni tartózkodott nálunk, aki itt akart munkát szerezni. A legtöbben fiatalok.
jan. 5
5:36
Hol folyik el a pénz a raktárban? (Transpack)
Nem igényel fűtést, világítást, kevesebb munkaerő- és térigénye van, 3-4-szer hatékonyabb a hagyományos anyagmozgatásnál.
jan. 5
5:42
10x annyit mobilneteztünk szilveszterkor, mint 5 évvel ezelőtt (Márkamonitor)
A Telenor az előző évekhez viszonyítva elemezte a szilveszter és újév napján mért hálózati forgalom alakulását mobilinternet, hang és SMS szempontjából. Bár idén a koronavírus-korlátozások miatt nem lehetett rendezvényt tartani és kijárási tilalom is volt szilveszter éjjel, a Telenor hálózatán jelentős forgalomnövekedés volt megfigyelhető. Neten me
jan. 5
5:42
15 éves a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ (New Technology)
A világon három helyszínen, köztük a magyar fővárosban fejleszt autonóm járműveket a Bosch. Az idén 15 éves Budapesti Fejlesztési Központban már több mint ezer mérnök vesz részt autonómjármű-fejlesztési projektekben. Továbbá a kontinensen egyedülálló módon városi forgalomban is tesztelik az önvezető járművek egyes funkcióit. A budapesti központ, am
jan. 5
5:42
Most igazán számított, milyen hengerrel zárt a kultivátor (Agrárágazat)
A Terrano Fx-nél tízféle henger van a programban, ez is mutatja, hogy sokoldalú munkagépről van szó.
jan. 5
5:42
Dől a pénz az élelmiszer-termelésbe (Mezőhír)
Az élelmiszerlánc gyenge pontjai a karantén alatt jól láthatóvá váltak, és a beavatkozási pontokat is megmutatták.
jan. 5
5:42
A Quicke piacra dobja az új Quicke Control rendszert (GépMax)
A Quicke új vezérlőplatformot alkotott az anyagmozgatás hatékonyságának növelésére.
jan. 5
5:45
Nem lazítanak Európában a Covid-ellenes korlátozásokon (Privátbankár)
Orbán Viktor úgy látja, hogy megfékeztük a második hullámot. Kérdés, hogy ennek fényében a kormány hogyan dönt ezen a héten a korlátozásokról: feloldja január 11-én, vagy kitolja február 8-ig, a háromhónapos veszélyhelyzet végéig? Európában általában meghosszabbítják a koronavírus-ellenes intézkedéseket, sőt, egyes országokban további szigorításoka
jan. 5
5:45
570 ezer lakás újulhat meg idén (Infostart)
Több mint egy évtizedes csúcson a kilátások, már a 2008-as válság előtti időket idézik.
jan. 5
5:48
Üzent az időseknek a járványszakember: ezt jól gondolják meg, az életük múlhat rajta (Pénzcentrum)
Március-áprilisban megkezdődhet a tömeges oltás Magyarországon, vakcina biztosan lesz - jelentette ki Ócsai Lajos. Ugyanakkor a járványügyi szakember szerint az alacsony oltási hajlandóság többek között annak is köszönhető, hogy a lakosság
jan. 5
6:00
Még csak most árazzák majd be a válságot a hitelminősítők? Megvan, mikor vizsgálhatják Magyarországot (Portfolio)
A válság ellenére két nagy hitelminősítő is pozitívra javította a magyar adósbesorolás kilátását 2020-ban, vagyis összességében nem volt rossz éve Magyarországnak ebből a szempontból. Kérdés, hogy a cégek hogyan értékelik majd a válságból való kilábalási pályák különbözőségeit és kockázatait, ezek miatt lehet, hogy majd csak 2021-ben árazzák be a h
jan. 5
6:06
2020-ban közel 20 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett új autók száma (ProfitLine)
Magyarországon tavaly 128 031 új személygépjárművet helyeztek forgalomba, 19 százalékkal kevesebbet a 2019-es évinek, a forgalomba helyezést követő hat hónapon belül kivont gépkocsik aránya 25 százalékot tett ki - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) hétfőn az MTI-vel a 2020. évi új gépjármű forgalomba helyezési piacról készített ös
jan. 5
6:06
Egységesítik az ITM klímavédelemmel foglalkozó szervezeteit (NRGreport)
A magyar kormány a klíma- és természetvédelmi akcióterv részeként szervezeti változások mellett döntött: az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye alapján az átalakításra azért volt szükség, hogy ezáltal felgyorsuljon a körforgásos, azaz a digitalizált, zöld, innovatív és saját hulladékát is feldolgozó gazdaságra való átállás – írja az
jan. 5
6:12
Orbán Viktor hamarosan újra dönt a kijárási tilalomról (Portfolio)
A jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések január 11-ig tartanak, így például a kijárási tilalom is. Ezért várható, hogy a kormány a napokban dönt ezekről, ahogyan azt egyébként az egyik minisztérium már előre is vetítette.
jan. 5
6:12
Az angolt tanulók 80 százaléka online oktatásban vesz részt (Márkamonitor)
A koronavírus-járvány tavaszi berobbanását követően az emberek biztonsága érdekében és a tiltó intézkedések miatt az angol nyelvoktatás is online formára váltott, a tanulók zöme pedig egyelőre nem is szeretne visszatérni a padokba. A modern kor vívmányaival ma már legalább olyan hatékonyan zajlanak online a nyelvórák, mint személyesen. Ennek ellené
jan. 5
6:21
Megvan, mostantól hová kell utalni a gépjárműadót (Piac és Profit)
Az új évtől megváltozott a gépjárműadó fizetési rendje, minden egyes forint a központi költségvetést gazdagítja, ennek megfelelően pedig a befizetést sem önkormányzati, hanem központi számlaszámra kell teljesíteni. Már azt is tudjuk, hova.
jan. 5
6:24
Robbanás várható az ingatlanpiacon, 14 éve nem volt ilyen (Napi)
A lakosság következő egy évre vonatkozó lakásfelújítási és korszerűsítési kilátásai a tavalyi negyedik negyedévben ismét erőteljesebbé váltak, a várakozások 14 éves csúcsra emelkedtek. A bejelentett kormányzati ösztönző intézkedések hatására a következő egy évben a magyar lakásállomány csaknem 14 százalékán végezhetnek fejújítási, korszerűsítési mu
jan. 5
6:24
KSH: Októberhez képest novemberben picit csökkent a munkanélküliek száma (444.hu)
45 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.
jan. 5
6:27
Ha már otthon ragadtunk, felújítunk, korszerűsítünk (Menedzsment Fórum)
A lakosság következő egy évre vonatkozó lakásfelújítási és -korszerűsítési kilátásai a tavalyi negyedik negyedévben ismét erőteljesebbé váltak, a várakozások 14 éves csúcsra emelkedtek. A bejelentett kormányzati ösztönző intézkedések hatására a következő egy évben a magyar lakásállomány csaknem 14 százalékán végezhetnek fejújítási, korszerűsítési m
jan. 5
6:33
A 2008-as válság óta nem látott lakásfelújítási kedv lett úrrá a magyarokon (Privátbankár)
A lakosság következő egy évre vonatkozó lakásfelújítási és -korszerűsítési kilátásai a tavalyi negyedik negyedévben ismét erőteljesebbé váltak, a várakozások 14 éves csúcsra emelkedtek. A bejelentett kormányzati ösztönző intézkedések hatására a következő egy évben a magyar lakásállomány csaknem 14 százalékán végezhetnek fejújítási, korszerűsítési m

Keresés