2021. január 8. péntek

jan. 8
0:06
Százezrekkel leszoríthatók a költségek lakásvásárlásnál - figyelmeztet az OTP (Napi)
A lakásvásárlásnál a vételár mellett figyelni kell a felmerülő plusz költségekre is, mint például az ingatlanszerzési illetékre, az ingatlanközvetítői jutalékra és a közjegyzői díjra is, hiszen ezek több tízezer forinttól akár a milliós nagyságrendet is elérhetik - közölte az OTP Ingatlanpont csütörtökön az MTI-vel.
jan. 8
0:06
Az operatív törzs a középiskolai digitális oktatás meghosszabbítását javasolja a kormánynak (SzakmaPortál)
Az operatív törzs azt javasolta a kormánynak, hogy a január 11-én lejáró számos intézkedés közül a középiskoláknál hosszabbítsa meg a tantermen kívüli digitális munkarendet, vagyis folytatódjon a köznevelésben és a szakképzésben a digitális munkarend – mondta a köznevelésért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős oper
jan. 8
0:06
A lakásvásárlók nagy részének idén is be kell fizetnie az illetéket, a vételár négy százalékát (Növekedés)
A lakásvásárlásnál a vételár mellett figyelni kell a felmerülő plusz költségekre is, mint például az ingatlanszerzési illetékre, az ingatlanközvetítői jutalékra és a közjegyzői díjra is, hiszen ezek több tízezer forinttól akár a milliós nagyságrendet is elérhetik - közölte az OTP Ingatlanpont.
jan. 8
0:10
Acélos napja volt Budapestnek (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 815,64 pontos, 1,89 százalékos emelkedéssel, 43 900,70 ponton zárt csütörtökön.
jan. 8
0:12
Franciaországban még nem enyhítenek a korlátozásokon (ProfitLine)
A koronavírus-járvány miatti korlátozások Franciaországban legalább január végéig érvényben maradnak, és az éjszakai kijárási tilalom kezdetét várhatóan újabb tíz megyében előrébb hozzák - jelentette be csütörtökön Jean Castex miniszterelnök.
jan. 8
0:14
Némi erőt mutatott a forint csütörtökön (Napi)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtökön a bankközi piacon.
jan. 8
0:18
A járvány ellenére rekordot döntött a Duna House 2020-ban (Napi)
2020. negyedik negyedévére a Duna House csoport maga mögött hagyta a koronavírus-válságot: a negyedik negyedévben éves szinten 13 százalékot bővülő ingatlanközvetítés mellett az év végére a hitelközvetítés is új rekordokat döntött, 34 százalékos növekedéssel.
jan. 8
0:24
Franciaországban még nem enyhítenek a korlátozásokon (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatti korlátozások Franciaországban legalább január végéig érvényben maradnak, és az éjszakai kijárási tilalom kezdetét várhatóan újabb tíz megyében előrébb hozzák - jelentette be csütörtökön Jean Castex miniszterelnök.
jan. 8
0:36
Tejkereskedők és -forgalmazók: még 3 évig kötelező a befizetés (Startlap)
Az Agrárminiszter az immár 6 éve működtetett Közösségi Marketing Alapjának fenntartási kötelezettségét újabb három évre, 2023. december 31-ig kiterjesztette a nem Tej Terméktanács tag tejpiaci szereplőkre is.
jan. 8
0:42
A kormány csökkenti az őstermelők és a családi gazdaságok terheit (Startlap)
Kedvező adózási feltételeket és csökkenő adminisztrációs terheket biztosít a kormány a termelőknek az új családi gazdaságokról szóló törvényben.
jan. 8
2:06
Eddig 31 500 egészségügyi dolgozó kapta meg a vakcinát (ProfitLine)
Már 31 500 egészségügy dolgozó kapta meg az oltást és az idősotthonokban is elkezdődött a dolgozók és a lakók beoltása - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
jan. 8
3:24
Megúszták a németek a csődhullámot – legalábbis egyelőre (Startlap)
A csődbejelentési kötelezettség válság idejére bevezetett lazításának a feloldásával decemberben megemelkedett ugyan a vállalati csődök száma Németországban, de csődhullám nem következett be az IWH gazdaságkutató intézet felmérése alapján.
jan. 8
3:36
Palkovics: A tudás támogatása a fenntartható gazdasági fejlődés alapja (Startlap)
Az innovációban, a felsőoktatásban és a szakképzésben tavaly elért eredmények megalapozzák a tudás- és munkaalapú gazdaság kialakítását.
jan. 8
3:36
Terjeszkedik a Digi mobilszolgáltatása (ProfitLine)
Újabb 34, többségében alföldi és kelet-magyarországi településen tette elérhetővé mobil telekommunikációs szolgáltatását a Digi Kft, ezzel a 2019-ben elindított Digimobil szolgáltatás több mint 650 településen érhető el a magyarországi lakosság 70 százaléka számára - közölte a szolgáltató csütörtökön az MTI-vel.
jan. 8
3:42
Megrángatta az árakat az Aldiban és a Lidlben a december (Startlap)
Összességében mindkét diszkontban árcsökkenést mértünk az év utolsó hónapjában, de úgy, hogy ilyen áringadozásokat még sosem láttunk.
jan. 8
4:06
Hogyan lehet szerződéseket aláírni járvány alatt? (Startlap)
Váratlan problémát okozhat pandémia idején egy egyébként rutinszerű, mégis hangsúlyos ügyvédi procedúra. A dokumentumok ellenjegyzését, illetve a személyazonosítást ezekben a napokban is meg kell oldani, ám a vírushelyzet miatt nehézkes vagy egyáltalán nem megoldható a személyes találkozás. Éppen ezért különösen fontos, hogy az ügyfelek tisztában l
jan. 8
4:06
A 13. havi nyugdíjról 2021-ben - hivatalos tájékoztatás (ProfitLine)
2021-től kezdődően négy részletben visszaépítésre kerül a 13. havi nyugdíj. A tizenharmadik havi nyugdíj összege 2021-ben az arra jogosító nyugellátások januári összegének a 25 százaléka, 2022-ben az 50 százaléka, 2023-ban pedig a 75 százaléka lesz. 2024-től a nyugdíjasok a tizenharmadik havi nyugdíj teljes összegét évente kézhez kapják - áll a hiv
jan. 8
4:42
Ezüstérmes a magyar lakossági fogyasztás (Növekedés)
Az Európai Unióban Magyarországon volt a második legellenállóbb a háztartások fogyasztása 2020 első három negyedévében. A lakossági fogyasztást az idei évben támogatja a markáns reálbéremelkedés, a normalizálódó munkaerőpiac, a hiteltörlesztési moratórium, valamint a Babaváró hitelek és a lakossági hitelállomány kedvező növekedése.
jan. 8
4:48
Exatlon Hungary: ennek a Bajnoknak már biztosan Párbajoznia kell (Márkamonitor)
Újabb kemény napot zártak a Bajnokok és a Kihívók az Exatlon Hungary kilencedik napján. A szoros küzdelem során kiderült, melyik versenyzőnek kell biztosan Párbajoznia.   ÖSSZEFOGLALÓ CIKK Óriási harc után kiderült: Ennek a Bajnoknak már biztosan Párbajoznia kell https://tv2.hu/exatlon/358119_oriasi-harc-utan-kiderult-ennek-.html   ADÁSBÓL KIMARADT
jan. 8
4:54
Több, mint 20 év után vált logót a Burger King (Növekedés)
A Burger King újratervezte márkájának megjelenését, olvasható a reuters.com hírportálon. Módosul a logó, a termékek csomagolása és a éttermek design-ja annak érdekében, hogy tükrözze a változásokat, például azokat, amelyek az élelmiszeradalékok csökkentése miatt zajlanak.
jan. 8
5:06
720 ezer vállalkozást ért el a gazdaságvédelmi akcióterv (ProfitLine)
A gazdaságvédelmi akcióterv a magyar gazdaságtörténelem valaha volt legnagyobb intézkedéscsomagja, a közvetett gazdaságpolitikai eszközöket, vagyis az adócsökkentéseket és a hitelmoratóriumot is számolva, a kormány intézkedései az elmúlt közel egy évben 720 ezer vállalkozást értek el, illetve 1,4 millió munkahely megőrzéséhez járultak hozzá - mondt
jan. 8
5:12
Nem engedik vissza a Trumpot Facebookra (Hírstart)
A Facebook túlságosan kockázatosnak tartja, hogy Donald Trump jelen legyen a közösségi oldalon. A tiltás 24 óra helyett most már határozatlan időre szól.
jan. 8
5:12
Elon Musk immár gazdagabb, mint Jeff Bezos (Márkamonitor)
Helycsere történt a világ szupergazdagjainak listáján. Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa kénytelen volt átengedni az első helyet a megállíthatatlan Elon Musknak.    Mint azt az innovatív autógyártó vasárnapi közleménye hírül adta, a Tesla előző évinél harmadával több, közel félmillió autót értékesített tavaly. A cég honlapján publikált közlemény sz
jan. 8
5:12
Tévhitek az Okj megszűnésével kapcsolatban (SzakmaPortál)
December végén elindultak az utolsó OKJ-s képzések. A rendszer változásával kapcsolatban számos tévhit terjeng az interneten. A TanfolyamOKJ.hu OKJ képzéseket közvetítő portál cikkében segít tisztázni a leggyakrabban felmerült kérdéseket. Az idézetek a portálhoz beérkező üzenetekből származnak.   „Az OKJ nem szűnik meg.” 2020-ban az Országos Képzés
jan. 8
5:12
A gazdaságvédelmi akciótervvel a kormány eddig 720 ezer vállalkozást ért el (okosipar.hu)
A gazdaságvédelmi akcióterv a magyar gazdaságtörténelem valaha volt legnagyobb intézkedéscsomagja, a közvetett gazdaságpolitikai eszközöket, vagyis az adócsökkentéseket és a hitelmoratóriumot is számolva, a kormány intézkedései az elmúlt közel egy évben 720 ezer vállalkozást értek el, illetve 1,4 millió munkahely megőrzéséhez járultak hozzá – mondt
jan. 8
5:12
2021 a kínai befektetések éve lehet - De a pártvezetés bekeményített (Növekedés)
A 2021-ben még a megelőző év rekord szintjénél is több tőke áramolhat a kínai gazdaságba. Befektetési szempontból slágertermék lehet a kínai államkötvény. A big-tech cégei sorra jelennek meg az amerikai tőzsdéken. Peking ugyanakkor aggódva nézi a korábbi nemzeti bajnokok által felhalmozott információtömeget, hatalma biztosítása érdekében sokkal szi
jan. 8
5:14
Több, mint 20 év után vált logót a Burger King (Hírstart)
A Burger King újratervezte márkájának megjelenését, olvasható a reuters.com hírportálon. Módosul a logó, a termékek csomagolása és a éttermek design-ja annak érdekében, hogy tükrözze a változásokat, például azokat, amelyek az élelmiszeradalékok csökkentése miatt zajlanak.
jan. 8
5:36
A jövő konyhájának alapkelléke lesz a 3D nyomtató? (New Technology)
Miután a tech oldalakat böngészve sorra bukkannak fel a furábbnál furább 3D-nyomtatóval készült tárgyak, felmerülhet a kérdés, hogy vajon mennyit kell még várni ahhoz, hogy valami igazán hasznos dolgot is nyomtathassunk velük? Mármint, ami tényleg megkönnyíti az életünket, például ebédet állít elő. Nagyon úgy tűnik, hogy – szerencsére – ez a kérdés
jan. 8
5:42
Bedurran a tesztelési verseny? - Egy magánszolgáltató a hatósági árnál is olcsóbban végzi a PCR-teszteket (Startlap)
Holnaptól a 19.500 forintos hatósági árnál 15 százalékkal olcsóbban fogja kínálni a koronavírust kimutató PCR-tesztet a Swiss Clinic - tudta meg a Portfolio az egyik legnagyobb hazai magánegészségügyi szolgáltatótól.
jan. 8
5:42
Fél évig még a megszokott módon küldhetnek személyes adatot az Egyesült Királyságba a hazai vállalatok (Márkamonitor)
Nem hozott végleges megoldást a nemzetközi adattovábbítások területén az Európai Unió és az Egyesült Királyság között alkalmazandó kereskedelmi és együttműködési megállapodás a rendezett Brexit keretében. Az egyezmény alapján idén januártól az uniós, így a magyar vállalkozások is hat hónapig ideiglenes szabályok mellett, külön intézkedések nélkül k
jan. 8
5:42
Lesz szakadás a hazai e-kereskedelmi cégek között? (Növekedés)
Vajon ketté fog válni a céges érdekképviselet? – ez a kérdés foglalkoztatja most az ágazati vállalatokat. A téma egy tegnapi online, nyílt meetupon is előkerült. Válasz azonban továbbra sincsen.
jan. 8
5:42
Control Union: 2002 óta a magyar mezőgazdaság szolgálatában és 100 éve a minőség-ellenőrzési piacon (Agrárágazat)
A Control Union ellenőrző szervezetek és laboratóriumok világszintű hálózata. Szakterületük a független áruvizsgálat.
jan. 8
5:42
2020 nagy dobása – a Väderstad bemutatja a megújult Spirit 400C/S vetőgépét (Mezőhír)
A Spirit vetőgépcsaládnál első lépésként a  6, 8 és 9 méteres tagjai kaptak újratervezett mag- és műtrágyatar­tályt, hidraulika-rendszert, valamint vezérlést, a közelmúltban pedig bemutatták az új, 4 mé­teres modellt.
jan. 8
5:42
Okos mezőgazdasági traktorok (GépMax)
Amire az ember lassan már nem képes, elvégzik az intelligens mezőgazdasági gépek.
jan. 8
5:42
Csomagolóanyag vitte a Covidot Kínába (Transpack)
Nemcsak Németországból, Indiából is kerülhetett fertőzött anyag Kínába.
jan. 8
5:44
A jogkövető magatartások erősítése érdekében az MNB együttműködik a Közbeszerzési Hatósággal (Startlap)
Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság (Kh) és a Magyar Nemzeti Bank (Mnb) a közbeszerzéseknél alkalmazandó jogkövető magatartások erősítése érdekében - közölték a szervezetek közös közleményben csütörtökön az Mti-vel.
jan. 8
5:46
Automatizáció és big data: 2021-ben az IT lesz az üzleti siker kulcsa (Startlap)
Az automatizáció és big data fogja formálni 2021-ben az üzleti világot, ami megmutatja, hogy ezen a területen egyre inkább azok tudnak érvényesülni, akik IT tudással is rendelkeznek.
jan. 8
5:48
Hogyan válasszunk kajszifát a kiskertbe? (Agrofórum)
Kiskertembe szeretnék pár kajszibarackfát ültetni. Hogyan válasszak fajtát? Léteznek-e vírusra kevésbé fogékony kajszifajták?
jan. 8
5:54
Közmédia: 10 milliós szakértői szerződések mellett is 10 milliárd maradt a tárban (Menedzsment Fórum)
Előre megjósolták a közmédiánál, hogy a koronavírus miatt 2020-ban az elmaradó sportesemények miatt magasabb lehet az adózott eredmény. Szeptember végén 10,5 milliárdnál tartottak.
jan. 8
6:06
Decemberben csökkentek a fogyasztói árak az euróövezetben (ProfitLine)
Csökkentek éves összevetésben a fogyasztói árak decemberben is, immár az ötödik egymást követő hónapban az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) gyorsbecslése szerint.
jan. 8
6:06
Pofon egyszerűen építhetsz 100 milliós vagyont: napi 250 forint is elég hozzá (Pénzcentrum)
Ilyenkor év elején szinte mindenki azon agyal, mibe tegye a pénzét, mivel kaszálhat igazán nagyot 2021-ben. Pedig nem is ez a legfőbb kérdés. A Pénzcentrum most két egyszerű példaszámítással igazolja a kisebb összegű, de rendszeres megtakarítás
jan. 8
6:12
A jövő konyhájának alapkelléke lesz a 3D nyomtató? (Startlap)
Miután a tech oldalakat böngészve sorra bukkannak fel a furábbnál furább 3D-nyomtatóval készült tárgyak, felmerülhet a kérdés, hogy vajon mennyit kell még várni ahhoz, hogy valami igazán hasznos dolgot is nyomtathassunk velük? Mármint, ami tényleg megkönnyíti az életünket, például ebédet állít elő. Nagyon úgy tűnik, hogy – szerencsére – ez a kérdés
jan. 8
6:12
Mi lesz az online marketinggel a járvány után? (Hírstart)
A koronavírus-járvány során soha nem látott eredményeket láthattunk az e-kiskereskedelemben. A cégek közül sokan átálltak a hibrid (online+offline), vagy a teljesen online működésre, és a marketingbüdzsékből még nagyobb szeletet hasított ki az online szegmens. A digitális marketinggel foglalkozó szakemberek világszerte arra a kérdésre keresik a vál
jan. 8
6:12
Az LG innovatív töltőállomással mutatja be új vezeték nélküli porszívóját (Márkamonitor)
Az LG Electronics (LG) az idei CES-en mutatja be legújabb, vezeték nélküli, kettős funkciójú rúdporszívóját, az LG CordZeroThinQ A9 Kompressor+ készüléket. A továbbfejlesztett porszívó minden padlótípuson meggyőző takarítási teljesítményt mutat fel, a készülék új akkutöltő-állomása pedig immár arra is képes, hogy önműködően ürítse ki az eszköz port
jan. 8
6:14
Tavaly 1,2 milliárdot fordított fejlesztésre a Budai Egészségközpont (Hírstart)
A kormánytól függően új gerincgyógyászati központot építhet az intézmény.
jan. 8
6:18
Hiába lett kötelező, nem minden boltban fizethetünk készpénzmentesen Magyarországon (Portfolio)
2021. január elsejétől kezdve az online pénztárgépet üzemeltető kereskedőknek legalább egy elektronikus fizetési megoldást biztosítaniuk kell a vásárlóik részére, azaz vagy bankkártyát kell elfogadniuk, vagy azonnali átutalást kell fogadniuk a kasszáknál. A gyakorlatban azonban úgy tapasztaltuk, még sok olyan kereskedő van, amely nem teljesíti az e
jan. 8
6:18
A Continental saját autonóm szállító robotjaival növeli a hatékonyságot (okosipar.hu)
A Continental technológiai vállalat korszerű, autonóm szállítójárművet fejleszt ki annak érdekében, hogy tovább tudja növelni saját gyártásának hatékonyságát. Például a fékrendszerek gyártása során a házon belül kifejlesztett és gyártott autonóm önvezető járművek (aAGV-k) akár egy tonnát is meghaladó súlyú rakomány szállítására is képesek. Ez a tec
jan. 8
6:21
Csak lassan fog magára találni a gazdaság? (Piac és Profit)
A tavalyi év történelmi gazdasági zuhanását követően a politikusok és az elemzők is világszerte óriási GDP-növekedéssel számolnak. A Világbank azonban korántsem ilyen derűlátó, szerintük ehhez gyors vakcinázásra lenne szükség. Érdekesség, hogy az elmúlt napokban az oltóanyagok lassabb ütemű érkezése miatt a magyar politikusok is panaszkodtak.
jan. 8
6:24
Mínuszba fordult a szójabab és a kukorica kereskedése (Agrofórum)
Korrekció kezdődött a gabonapiacokon Chicagóban. A búza 0,5 százalékot, a szójabab 0,3 százalékot, a kukorica pedig 0,1 százalékot vesztett értékéből. Közben a repce árjegyzése ellentétes irányba mozgott és 1 százalékkal emelkedett. Párizsban mindegyik fontos termék, a malmi búza, a kukorica, a repce és a takarmánybúza ára is csökkent.
jan. 8
6:30
Kapunk egy kis ízelítőt a télből (Agroinform)
Az elmúlt hetek igen enyhe, nedves időjárása rendkívül sáros talajokat eredményezett, és a kártevők, kórokozók átteleléséhez is kedvező feltételeket nyújtott. A folytatásban, a hét második felétől végre beköszönt a tél országszerte fagyos éjszakákkal, többfelé havazással.

Keresés