2021. január 4. hétfő

jan. 4
3:42
Jubileumi tőzsdekönyv: a 30 éves BÉT és a magyar tőzsdetörténelem legérdekesebb eseményei (Növekedés)
Az 1864-ben induló pesti tőzsde indulásától 1948-as bezárásáig, majd az 1990-es újranyitás előtti izgalmas kötvénypiaci időszaktól a jelenkorig tekinti át az eseményeket a BÉT újranyitásának 30 éves évfordulója alkalmából megjelent Tőzsdekönyv 2020.
jan. 4
4:06
Ingatlan eladás 2021 adója - Mennyi adót kell fizetni ingatlan értékesítésekor 2021-ben? (ProfitLine)
Mennyi adót kell fizetni ha eladjuk lakásunkat, házunkat 2021-ben? Hány százalék az 'ingatlan eladás adója' 2021-ben? Már maga a kérdés felvetése sem teljesen pontos, hiszen az ingatlan eladásakor fizetendő adó kulcsa nem változik évről évre (kivéve akkor, ha a törvényben rögzített, jelenleg 15%-os mértékű egykulcsos személyi jövedelemadó változna)
jan. 4
4:18
Mennyire növelte meg a halálozást a koronavírus? (Növekedés)
A 1918-ban pusztított spanyolnátha 150-szer volt halálosabb a koronavírusnál. A világban átlagosan 57 millióan halnak meg. A jelenleg 1,8 millió koronavírusban elhunyt, ennek 3 százaléka. Magyarországon az átlagosan évente meghaltak hét százalékára tehető a koronavírusban elhalálozottak száma.
jan. 4
4:42
ValóVilág10 powered by Big Brother: VV Fru és VV Renátó közellenségek lettek? (Márkamonitor)
Dani a szilveszteri buliban eléggé kikelt magából, ez pedig Virágot zavarta leginkább, aminek másnap hangot is adott. Robi is megkapta a magáét, a mosókonyhából ugyanis egyenesen a wc-re vitte az útja, Vivi pedig ezt a pillanatot választotta arra, hogy megtréfálja őt. Vivi jókedve aztán hamar alábbhagyott, hiszen a nappaliba bekerült egy mérleg.  B
jan. 4
5:00
Mi lehet 2021 öt legjobb befektetése? (Növekedés)
Milyen részvényt vagy kötvényt érdemes most vásárolni, miben van jelenleg a legnagyobb emelkedési potenciál? Erről kérdeztük Török Lajost, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjét.
jan. 4
5:06
Teljessé vált az Európai elektronikus hírközlési kódex magyarországi átültetése (ProfitLine)
Alapjaiban újult meg a hírközlési szabályozás az előfizetői szerződésektől a számhordozásig: az uniós hírközlési kódex hazai részletszabályainak kidolgozásával komplex és átfogó implementálási stratégiai munkát zárt le december végén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (Nmhh). Ennek köszönhetően az idei december végi határidőre kilenc NMHH-rende
jan. 4
5:12
Miniatűr orvosi robot az aneurizma ellen (okosipar.hu)
A 3D litográfiával készült gépek életet menthetnek: mágnessel juttathatók a megfelelő helyre az emberi testben. A milliméter negyed része – mindössze ekkorák azok a 3D litográfia segítségével készített orvosi robotok, amelyeket svájci kutatók állítottak elő, s amelyekkel sok életet menthetnek meg a jövőben, közölte a zürichi Szövetségi Műszaki Inté
jan. 4
5:24
Ismerje meg, hogy kik vezetik majd a világ legerősebb szuperhatalmát (Növekedés)
A leendő Joe Biden-kormányzat legtöbb tagja már be lett jelentve. A pártja progresszív szárnya viszont nem igazán örül a jelölésnek.
jan. 4
5:33
Egy volt futballista és Tiborcz István neve is felbukkan a magyar oltóanyaggyár történetében (Menedzsment Fórum)
Múlt év végén megalapították az Oltóanyaggyár Zrt.-t, immár egy cég áll a kutatások mögött.
jan. 4
5:36
Ha KATÁ-s, mostantól máshogy adózik (Növekedés)
Az idei év egyik legfontosabb adójogszabály-változása, hogy január elsejétől szigorodtak a kisadózó vállalkozások tételes adójának (KATA) feltételei.  Ezentúl nem lehet ezt az adónemet alkalmazni a burkolt foglalkoztatási jogviszonyok esetében, minden adóalany csak egy KATÁ-s vállalkozásban szerepelhet. Sokakra lesújt a jogszabály, akik korábban ka
jan. 4
5:36
A talajoltást már a Szakmai Szövetség támogatja (Agrárágazat)
A talajoltó baktériumokat gyártó és forgalmazó cégek elkötelezettek a termőtalajok állapotának védelme és javítása iránt.
jan. 4
5:36
Elúszó megyék: van, ahol a búza- vetőmag kétharmada zsákban maradt (Mezőhír)
Messze az egymillió hektár alatt leszünk. Történelmi mélypont jön.
jan. 4
5:36
Hardi Navigator Classic (GépMax)
Hardi Navigator Classic: professzionális minőség igényes kis- és középgazdálkodóknak.
jan. 4
5:42
Online tanfolyamok – tanulás otthonról (SzakmaPortál)
Az online tanfolyamok, tréningek népszerűsége az utóbbi években töretlenül nőtt, a 2020-as karantén azonban még inkább segítette az online tanulás elterjedését. Hogyan tanulj otthonról? – veti fel a kérdést a TanfolyamOKJ.hu blog online tanulásról szóló cikkében. Az otthoni tanulás nem mindenki számára magától értetődő, sokan, akik eddig a tantermi
jan. 4
5:51
Cégek, figyelem! Két fontos pályázat is elrajtol a napokban (Piac és Profit)
Néhány napon belül két programra is pályázhatnak a vállalkozások. Az egyiken kifejezetten a hátrányos helyzetű településeken működő cégek indulhatnak, míg a másikon a divat- és kreatív iparban tevékenykedő vállalkozások. A keret összesen 13 milliárd forint. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.
jan. 4
6:06
Újra lehet pályázni elektromos kerékpárok kedvezményes vásárlására (ProfitLine)
Hétfőtől újra lehet pályázni elektromos kerékpárok kedvezményes vásárlására - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap.
jan. 4
6:06
2020 kijelölte Amerika irányát: 2021-ben Európa sorsa fog eldőlni (Portfolio)
Amerikai elnökválasztás, az Európai Unió hatásköreinek kibővítése és az ehhez kapcsolódó vétóvita, Brexit-tárgyalások – a tavalyi évben szinte egy percig sem unatkoztunk, annyi fontos piacmozgató politikai fejlemény zajlott le a szemünk láttára. Idén sem lesz viszont eseménytelen az év, főlek annak utolsó hónapjai, Európa számára pedig különösen fo
jan. 4
6:06
Az előzetesben ülő vállalkozó testvére is zűrös (24.hu)
Úgy nyert el egy alig kétéves cég közel egymilliárd forint állami támogatást, hogy alapítója a pályázatot elbíráló szervezetnek dolgozott.
jan. 4
6:30
Lassan zárkózunk fel bérekben, maradnak a periférián a visegrádi országok (G7)
Termelékenységben nincs közeledés a V4-ek és legfontosabb európai gazdasági partnereik között, így pedig hosszú távon nincs bérfelzárkózás sem.
jan. 4
6:36
Megtorpant a kínai feldolgozóipar az év végén, de növekszik tovább (Portfolio)
Folytatódott a kínai feldolgozóipar teljesítményének növekedése decemberben, jóllehet a növekedés üteme az elmúlt három hónap legenyhébb szintjére mérséklődött az emelkedő költségek és a külföldi kereslet bővülésének lassulása nyomán - derül ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszol
jan. 4
6:42
Újraválasztották Nancy Pelosit az amerikai kongresszus elnökének (Portfolio)
Szűk többséggel újraválasztották a demokrata párti Nancy Pelosit az amerikai képviselőház elnökének vasárnap.
jan. 4
6:42
tippek a jó könyvek szerelmeseinek (KKV Magazin)
Senki sem szeret úgy pénzt költeni egy-egy könyvre, hogy aztán a felfokozott várakozás komoly csalódásba csap át. Hogy elkerüljük a csapdákat, érdemes csekkolni a könyvajánló és értékelő oldalakat.
jan. 4
7:00
A szójabab 41 százalékkal drágult tavaly (Agrofórum)
Szilveszter és újév napjai miatt rövidebb volt az elmúlt héten a kereskedési időszak a szokásosnál. Ezalatt Chicagóban a kukorica 7,8 százalékos ralin volt túl, de a szójabab is 3,6 százalékkal, a búza 2,4 százalékkal, a repce pedig 0,6 százalékkal került többe. Európában is emelkedtek a főbb agrártermékek kurzusai az elmúlt héten. Az elmúlt egy év
jan. 4
7:12
Az otthoni bárpultban látja a kiutat a röviditalgyártó (Agrofórum)
A koronavírus miatti lezárások az alkoholos italok gyártóit is érzékenyen érinti, hiszen eltűnt a vendéglátóhelyek, bárok, kocsmák, éttermek és szállodák felől érkező kereslet. Az egyik röviditalgyártó olyan megoldást dolgozott ki, amely a bároknak és saját forgalmának is segítséget jelenthet. A világ legnagyobb családi tulajdonban lévő szeszes ita
jan. 4
7:30
Jövő héten jönnek a Samsung új csúcsmobiljai (Portfolio)
Január 14-én tartja következő termékbemutatóját a Samsung, amikor a Galaxy készülékek új generációját is megismerhetjük – közölte a cég a CNBC beszámolója szerint. A technológiai óriás nem árult el részleteket a meghívóban, de az iparági szakértők szerint három új Galaxy S21-es mobilkészülékről ránthatják le a leplet.
jan. 4
8:06
Meghosszabbították a korlátozásokat Szlovéniában (ProfitLine)
A szlovén kormány január 7-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozásokat az országban - írta a helyi sajtó vasárnap.
jan. 4
8:06
Újabb programok nyílnak az élelmiszeripari cégeknek (Agrárágazat)
Hungrana: izocukor, bioetanol, keményítő, dextróz, gyógyszeripari alkohol …
jan. 4
8:06
Gondolatok a csomagolóanyagokról a koronavírus második hullámának tükrében (Transpack)
A vendéglátóipar rákényszerül a kiszállításra: azonban csupán csomagolóanyag tekintetében sok mindent figyelembe kell venni.
jan. 4
8:12
Így áll most a forint (Napi)
Erősödött a forint hétfőn a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
jan. 4
8:12
Visszaszorulóban a járvány Magyarországon? Hamarosan megszólal az operatív törzs (Portfolio)
Ma 11:15-kor tartja sajtótájékoztatóját az operatív törzs a legfrissebb járványhelyzetről.
jan. 4
8:18
Érzékeny piacok: csak az biztos, ami már a zsebben van (Mezőhír)
Nem biztos, hogy van feljebb.
jan. 4
8:24
Zöld nyitásra számít Nyugat-Európa (Napi)
Indexemelkedésre lehet számítani hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon a tavalyi veszteséges évzárás után. A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a vezető tőzsdéken 0,2-0,5 százalékos indexemelkedés valószínűsíthető az év első kereskedési napján.
jan. 4
8:24
Emelkedés jöhet az év első kereskedési napján (Portfolio)
Az év utolsó napján újabb történelmi csúcsokkal búcsúztatták 2020-at az amerikai indexek, és az ázsiai tőzsdék többsége is emelkedett a mai kereskedésben. A japán tőzsde esett, miután a miniszterelnök lezárásokat fontolgat a vírus gyors terjedése miatt, de összességében jó hangulat uralkodott az ázsiai piacokon. A határidős indexek feljebb kerültek
jan. 4
8:30
Koronavírus: a fertőzöttek száma már meghaladta a 85 milliót (Portfolio)
A világban 85,1 millióra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 1,84 millióra a halálos áldozatok száma.
jan. 4
8:36
220 millió eurót remél az ukrán kormány a szerencsejátékokból (Fortuna Web)
Alakulóban az ukrán szerencsejáték piac
jan. 4
8:42
Első tőzsdei elemzésünk 2021 - Merre megy az OTP, MOL és a többiek? (ProfitLine)
Enyhe emelkedéssel indulhat hétfőn a 2021-es év első kereskedése a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.
jan. 4
8:48
Jól indulhat az év Budapesten (Napi)
Enyhe emelkedéssel indulhat hétfőn a 2021-es év első kereskedése a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.
jan. 4
8:48
Szeretnék kertembe kökényt ültetni. Mire figyeljek termesztése során? (Agrofórum)
A kökény nem tartozik a termőhelyre különösen igényes gyümölcsfajok közé. A szárazságot jól tűri, viszont a szélsőségesen száraz területeket nem kedveli és a tartós vízborítást sem viseli el.
jan. 4
8:54
Tőzsdenyitás előtt – Pozitív kezdés várható az európai tőzsdéken (GazdaságPortál)
Indexemelkedésre lehet számítani hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon a tavalyi veszteséges évzárás után. A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a vezető tőzsdéken 0,2-0,5 százalékos indexemelkedés valószínűsíthető az év első kereskedési napján. A főbb európai tőzsdeindexek az elmúlt év utolsó kereskedési napján gyengültek. A
jan. 4
8:54
Bíztató hangulat az év első kereskedési napján (TőzsdeFórum)
Pozitív kezdés várható az európai tőzsdéken.
jan. 4
8:54
Hogyan ültessük ki a gyökeres fenyőfát? (Agrofórum)
Karácsonyfának gyökeres fenyőt vásároltunk. Hogyan ültessük ki, hogyan végezzük szakszerűen, hogy megeredjen?
jan. 4
8:56
Emelkedéssel zárta az évet az OTP (TőzsdeFórum)
Maradt az alacsony forgalom, de sikerült pluszban zárni a megelőző napok stagnálását követően a bankpapírnak.
jan. 4
8:58
Lokális csúcsa közelében maradt a MOL (TőzsdeFórum)
A 2220 forintos ellenállási szinttel küzdhet az olajvállalat árfolyama.
jan. 4
9:00
Mindenkori csúcsa felé erősödött a Richter (TőzsdeFórum)
Sértetlen maradt a gyógyszergyártó árfolyamának emelkedő trendje.
jan. 4
9:00
Koronavírus Magyarországon: megérkezett a hétfői jelentés (Portfolio)
856 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 328 851 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9977 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 174 070 fő, az aktív fertőzöttek száma 144 804 főre csökken
jan. 4
9:00
Tőzsdenyitás előtt – Enyhe emelkedéssel indulhat az év a tőzsdén a szakértő szerint (GazdaságPortál)
Enyhe emelkedéssel indulhat hétfőn a 2021-es év első kereskedése a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint. Varga Zoltán, az MTI-nek küldött kommentárjában azt írta: pozitív hangulatban indulhat a kereskedés, de több vezető részvény is meghatározó ellenállási szintnél mozog, így nem várható nagyobb elmozdulá
jan. 4
9:00
Károsítja-e a díszkivilágítás az élő fákat? (Agrofórum)
Nagy divat az adventi és karácsonyi időszakban a fákra égősorokat rögzíteni. Fényük segíti az ünnepre hangolódást, békét, nyugalmat biztosít. Van-e veszélye az élő fákra díszkivilágítás vezetékét rögzíteni, károsodhatnak-e tőle a fák?
jan. 4
9:02
42000 fölé zárt a BUX (TőzsdeFórum)
Lokális csúcsánál zárta a 2020-as évet a hazai index, ellenállását próbálhatja tesztelni a folytatásban.
jan. 4
9:04
Erősebb pozícióban a forint hétfő reggel (TőzsdeFórum)
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben.
jan. 4
9:06
BÉT: Mire számíthatnak a befektetők az év első kereskedési napján? (ProfitLine)
Enyhe emelkedéssel indulhat hétfőn a 2021-es év első kereskedése a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.

Keresés