2021. január 7. csütörtök

jan. 7
0:06
A tőzsdék nem örülnek a demokraták várható sikerének (Napi)
Nagy indexcsökkenéssel indult szerdán a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon. ami várható is volt. Minden jel szerint teljes lesz az idei választási ciklusban a demokraták sikere, ennek rövidtávon nem szoktak örülni a befektetők.
jan. 7
0:06
Meg kell ölni 90 ezer pulykát (444.hu)
Mert újra megjelent a madárinfluenza Komárom-Esztergom megyében.
jan. 7
0:06
Megvan, mennyit keres átlagban egy magyar (SzakmaPortál)
Tavaly októberben a bruttó átlagkereset 397 400 forint volt, éppúgy, mint szeptemberben 8,8 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban; az első tízhavi bruttó átlagkereset 395 300, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 262 900 forintot ért el, mindkettő 9,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – közölte szerdán a Köz
jan. 7
0:06
Koronavírus - Eddig csaknem 21 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be (Növekedés)
Eddig csaknem 21 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be a jelenleg működő 25 oltóponton - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.
jan. 7
0:10
Jó nap volt Budapesten (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 650,76 pontos, 1,53 százalékos emelkedéssel, 43 085,06 ponton zárta kereskedési napot.
jan. 7
0:10
A Tesco visszahívta az egyik mazsoláját (444.hu)
Határérték feletti növényvédőszer-maradékot találtak benne.
jan. 7
0:10
Online előadás: A német EU-elnökség eredményeiről (Növekedés)
A német EU-elnökség eredményei – első értékelés és elemzés. Ezzel a címmel tat angol nyelvű előadást a Magyar Közgazdasági Társaság Európai Uniós Szakosztályának meghívására Klaus D. Streicher, Németország budapesti helyettes nagykövete 2021. január 14-én, csütörtökön 14 órától a Webex-alkalmazásban. A résztvevőket Iván Gábor, az Európai Unió Tanác
jan. 7
0:14
Az MNV lefújta az üdülőárverését (Napi)
A négy balatoni és egy Római-parti üdülőingatlan árverésére meghirdetett, háromnapos licit utolsó napján, január 6-án 16 óra 10 perckor az MNV Zrt. törölte az árverését, a licitálási határidő lejárta előtt 5 órával.
jan. 7
0:14
36 000 dollár fölé ment a bitcoin (444.hu)
Az évet még 29 000 dolláron kezdte a kriptovaluta, az erősödés brutális.
jan. 7
0:14
Új járványügyi laboratóriumi részleggel bővül a SYNLAB - 140 milliós támogatást nyert el (Növekedés)
A SYNLAB Hungary Kft. 140 millió forintos támogatást nyert el a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt. pályázatán.
jan. 7
0:18
Erősödött a forint (Napi)
Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon szerdán.
jan. 7
0:18
Jól jöttek a korlátozások idején az OTP Bank segítségével felújított kertek (Növekedés)
A koronavírus járvány miatti bezártságon is tudott segíteni az OTP Business Társasházi Pályázata: több lakóközösség is a kertek, udvarok felújítására pályázott, nem tudván még, milyen nagy hasznát veszik ezeknek a tereknek a kijárási korlátozások idején. A hitelintézet idén ismét kiírta a társasházakat vissza nem térítendő támogatással segítő pályá
jan. 7
0:22
Még egy oltóanyagot engedélyezett az EU - az amerikai Moderna vakcinája is magas hatékonyságú (Növekedés)
Az Európai Bizottság szerdán feltételes forgalombahozatali engedélyt adott az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat által az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagának; ez a SARS-Cov-2 koronavírus által okozott betegség (Covid-19) elleni második vakcina, amelynek tömeges alkalmazása megkezdődhet az Európai Unióban.
jan. 7
0:26
Helyreáll a légiközlekedés Magyarország és Nagy-Britannia között (Növekedés)
Szerdától feloldották a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló polgári légi járművek leszállási tilalmát Magyarországon - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.
jan. 7
0:30
Decemberben egyhangúan döntött az MNB Monetáris Tanácsa (Növekedés)
Ellenszavazat nélkül döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa arról, hogy 0,60 százalék maradjon az alapkamat - derül ki a 2020. december 15-i ülés rövidített jegyzőkönyvéből, amelyet szerdán tett közzé az MNB a honlapján.
jan. 7
0:34
Kiderült, mennyi gyereket vállaltak tavaly a családok (Növekedés)
A teljes termékenységi arányszám is folyamatosan emelkedik 2011 óta: akkor 1,23 volt a termékenységi ráta, 2020-ban 1,56 - mondta a KSH elnöke.
jan. 7
0:38
2020-ban is több gyerek született (Növekedés)
A 2010-es évek után 2020-ban, a koronavírus-járvány okozta nehéz időszakban is nőtt a születések száma Magyarországon - mondta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke szerdán a Kossuth rádió A nap kérdése című műsorában. Vukovich Gabriella szerint ez az utóbbi években kialakult komplex népesedéspolitikának is köszönhető.
jan. 7
0:42
Kezdődik az oltás a négy legnagyobb idősotthonban (Növekedés)
Az oltási tervnek megfelelően, az egészségügyi dolgozók oltása mellett csütörtökön fokozatosan megkezdődik az idősotthonok dolgozóinak és lakóinak oltása is - tájékoztatta az MTI-t a Koronavírus Sajtóközpont.
jan. 7
1:36
Engedélyezte a Moderna vakcinájának uniós forgalmazását az EB (ProfitLine)
Az Európai Bizottság szerdán feltételes forgalombahozatali engedélyt adott az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat által az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagának; ez a SARS-Cov-2 koronavírus által okozott betegség (Covid-19) elleni második vakcina, amelynek tömeges alkalmazása megkezdődhet az Európai Unióban.
jan. 7
2:06
Sokat neteztünk szilveszterkor - Ennyit még soha?! (ProfitLine)
Jelentős forgalomnövekedést mértek a Telenor és a Magyar Telekom hálózatain szilveszterkor és újév napján, a mobil adatforgalom évről-évre nő - közölték az MTI érdeklődésére a mobilszolgáltatók szerdán.
jan. 7
3:06
Elektromos vonatok beszerzéséről állapodott meg Szerbia Kínával (ProfitLine)
Nagysebességű elektromos vonatok beszerzéséről írt alá szerdán szándéknyilatkozatot Tomislav Momirovic szerb közlekedési miniszter Csen Bó, Kína belgrádi nagykövetével - közölte a helyi sajtó.
jan. 7
3:36
BÉT50: Legynagyobb hazai felvonó gyártó - Nyírlift Kft. (Növekedés)
A legnagyobb magyar tulajdonú felvonó- és emelőberendezés-gyártó cég ma már több megkeresést kap, mint amennyit el tudnak vállalni. Éppen ezért a nyíregyházi vállalat a mostani válság közepén is a hosszú távú növekedés érdekében fejleszt. A társaság bekerült a Budapesti Értéktőzsde sikeres hazai vállalatokat bemutató legfrissebb BÉT50 kiadványba.
jan. 7
4:06
Opus elemzés (ProfitLine)
.
jan. 7
4:10
Takarék Bank elemzés (ProfitLine)
.
jan. 7
4:18
Egy idealisztikus forgatókönyv - Nem választási irat (Növekedés)
Ha valaki megkérdezné, mit akarok ezzel az írással üzenni; azt, hogy a mai „trendetlen” világban kivétel nélkül minden politikai, társadalmi erőcsoportnak engedni kell a hatalomból vagy hatalmi vágyaiból a jövőnk érdekében.
jan. 7
4:30
Tévhitek az Okj megszűnésével kapcsolatban (TanfolyamOKJ)
December végén elindultak az utolsó OKJ-s képzések. A rendszer változásával kapcsolatban számos tévhit terjeng az interneten. A TanfolyamOKJ.hu OKJ képzéseket közvetítő portál cikkében segít tisztázni a leggyakrabban felmerült kérdéseket. Az idézetek a portálhoz beérkező üzenetekből származnak.   „Az OKJ nem szűnik meg.” 2020-ban az Országos Képzés
jan. 7
4:36
Nagy teljesítményű 3D fémnyomtatót jelentett be az Additive Industries (New Technology)
A holland, 3D nyomtatással foglalkozó Additive Industries bejelentette új zászlóshajóját, a MetalFAB-600-at, amely ötször akkora kapacitással bír, mint idősebb testvére, a MetalFAB1. A 3D Printing Industry oldalán megjelent cikk szerint az új állomás a korábbi modell alapjaira épült, de nagyobb elemek készítésére lesz alkalmas, ráadásul automatizál
jan. 7
4:48
Exatlon Hungary: sérülések és viták árnyékolják be a győzelem ízét a Kihívóknál (Márkamonitor)
A Kihívók elképesztő energiákat szabadítottak fel a Joker játék során. Nem csak a pályán, de a pálya szélén is hangos kiabálások voltak!    ÖSSZEFOGLALÓ CIKK Sérülések és viták árnyékolják be a győzelem ízét a Kihívóknál https://tv2.hu/exatlon/357973_serulesek-es-vitak-arnyekoljak-b.html ADÁSBÓL KIMARADT Somhegyi Krisztián tanácsa Szendy Lillának:
jan. 7
5:06
Tavaly is emelkedett a születések száma (ProfitLine)
A 2010-es évek után 2020-ban, a koronavírus-járvány okozta nehéz időszakban is nőtt a születések száma Magyarországon - mondta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke szerdán a Kossuth rádió A nap kérdése című műsorában. Vukovich Gabriella szerint ez az utóbbi években kialakult komplex népesedéspolitikának is köszönhető.
jan. 7
5:12
ValóVilág10 powered by Big Brother: lesújtott a Villára VV Renátó haragja (Márkamonitor)
Renátó nem bírta kontrollálni az indulatát és csúnyán kiosztotta este a villalakókat. A nézeteltérés aztán reggel is folytatódott, aminek az lett a következménye, hogy Merci kiállt magáért és az igazáért. Renátó bevallotta, mindenki idegesíti őt, még Fru is. Ráadásul a Világrekordok Hete újabb kihívások elé állította a játékosokat, Frunak pedig dön
jan. 7
5:12
Virágzik az egészségügyi gépek ipara és az orvostechnológia (okosipar.hu)
Legyen szó protézisekről, csontokban alkalmazott csavarokról, sebészeti eszközökről, fogászati vagy egyéb implantátumokról, az egészségügyi eszközök piaca minden téren növekedést mutat, miközben az elvárások is fokozódnak. Azok a beszállítók, amelyek beruháznak a legkorszerűbb forgácsolási technológiákba, képesek megfelelni a minőséggel és rövid ha
jan. 7
5:24
A gyógyszergyárak dollármilliárdokat keresnek a vakcinán (Növekedés)
A kormányok által átvállalt díjaknak köszönhetően a lakosság – legalábbis az első körben – ingyen jut a koronavírus elleni védőoltáshoz. A rekord gyorsasággal kifejlesztett vakcinák azonban nincsenek ingyen, míg egyes gyógyszergyárak önköltségi áron adják, mások dollár milliárdos extraprofitra tesznek szert általuk.
jan. 7
5:30
Ha hangosan üvöltenek a szirénák a környékén, ne ijedjen meg! (Növekedés)
Ha valamilyen veszélyes ipari baleset történik az országban, arról az Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság szirénái tájékoztatnak valószínűleg a leghamarabb. Arról, hogy a rendszer működik, úgy győződnek meg, hogy időnként riasztási próbákat tartanak. Van, hogy hangosat, van, hogy csak úgynevezett morgató próbát.
jan. 7
5:36
Román nyelvű hírcsatorna indítását jelentette be az Euronews (ProfitLine)
Román nyelvű hírcsatorna indítását jelentette be szerdán a Euronews páneurópai hírtelevízió.
jan. 7
5:36
Jeff Bezos viszi az első nőt a Holdra (New Technology)
A Blue Origin additív gyártással készülő leszálló egységével jut majd el az égitest felszínére, a szerkezet kiállta az első próbát. A NASA 2024-ben szeretné eljuttatni a Holdra az első nőt, és ehhez a vállalkozáshoz megállapodást kötöttek az Amazon-tulajdonos űrkutatási cégével is (további két magánvállalkozás dolgozik még a projekten). A terv szer
jan. 7
5:36
Tíz év alatt 55-60 százalékkal nőtt a reálbér Magyarországon - Mire számíthatunk a következő 10 évben? (Növekedés)
A forintban mért gyors béremelkedés még a legfrissebb októberi adatok szerint sem akadt meg. Tavaly euróban mérve azonban stagnált a bérfelzárkózás a nyugati országokhoz. Az elmúlt 10 évben azonban hatalmas a növekedés.
jan. 7
5:42
Történetében először a legnépszerűbb márkaként zárt a magyarországi újautópiacon 2020-ban a Toyota (Márkamonitor)
Jól számoltak azok az iparági szakértők, akik már 2019 végén azt jósolták, hogy 2020 a Toyota és prémium márkája, a Lexus éve lehet. Az elmúlt fél évtizedben világszintű, európai és magyarországi értékesítéseit és piaci részesedését egyaránt folyamatosan növelő japán autógyártó ugyanis nyerő helyzetből várta a tavalyi évet: a világ legszélesebb, sz
jan. 7
5:42
Miért kopaszodik a szobafenyő? Hogyan akadályozhatnám meg? (Agrofórum)
A nem megfelelő feltételek mellett tartott egyedek „elégedetlenségüket” általában leveleik, ágörveik lehullásával, majd felkopaszodásával fejezik ki.
jan. 7
5:42
Viszlát Tango® Star, üdvözlünk Revycare®! (Agrárágazat)
A Basf fejlesztői konyhájából az elmúlt 30 évben jelentős gombaölő hatóanyagok kerültek ki.
jan. 7
5:42
Időkapcsoló a virágzás indítására: a repcénél már menne! (Mezőhír)
Egy kutatás szerint egyetlen gén dönti el, hogy mikor kezdődhet el a bimbók fejlődése. Ennek még hasznát vesszük!
jan. 7
5:42
Precea szemenkénti vetőgép (GépMax)
Az Amazone Precea szemenkénti vetőgéppel az elsőosztályú magadagolás és műtrágyaadagolás meggyőző, akár 15 km/h munkasebesség mellett is elérhető.
jan. 7
5:42
Ígéretes hazai startup-találmány (Transpack)
A műanyagok lebomlását segítő baktériumkoktélt hozott létre két magyar fiatal – nagy az érdeklődés iránta!
jan. 7
5:45
Mészáros Lőrinc tőzsdei cégének exvezére belevágott az ingatlanbizniszbe (Privátbankár)
Néhány napja számoltunk be arról, hogy a Mészáros Lőrinchez köthető személyek bábáskodásával ingatlanos profilú vállalkozás jött létre, most pedig egy újabb ilyen fókuszú cég elindítására bukkantunk, amely alapítóinak egyike, Gál Miklós a Mészáros Csoportnál dolgozik.
jan. 7
5:54
Fontos változás a bankokban: januártól már csak ilyen kamatra vehetsz fel hitelt (Pénzcentrum)
2020 aligha volt a személyi hitelek éve: amíg a hosszabb lejáratú, magasabb összegű, lakáscélú kölcsönökre meg tudott maradni a kereslet, és még növekedés is mutatkozhatott, addig a rövidebb lejáratú, pár milliós kölcsönökre alig
jan. 7
6:06
Mennyien jelentkeztek eddig az oltásra? (ProfitLine)
Egyre nagyobb az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt, már több mint egymillióan regisztráltak - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerda délután a Facebook-oldalán.
jan. 7
6:06
GKI: Sokkal több munkahelyet is meg tudott volna védeni a kormány a járvány alatt (444.hu)
A gazdaságkutató cégnél kiszámolták, mennyi pénzből lehetett volna minden érintett munkahelyet megvédeni, a végösszeg pedig kisebb, mint amit elvileg gazdaságvédelemre szánt a kormány.
jan. 7
6:06
Elképesztő innovációs verseny folyik a napelemgyártók között, és ennek a felhasználók örülhetnek igazán (NRGreport)
A folyamatosan csökkenő árak mellett az egyre nagyobb teljesítmény elérését lehetővé tevő innovációkkal igyekeznek javítani piaci pozícióikat a fotovoltaikus napelem modulok gyártói. A trend olyan új megoldások és termékek megjelenését eredményezi, mint a 2017 óta a piac mintegy 35 százalékát meghódító osztott napelem technológia vagy az úgynevezet
jan. 7
6:12
Dizájner háztartási készülékeket mutat be az LG a 2021-es CES-en (Márkamonitor)
A 2021-es CES kiállításon debütálnak az LG Electronics (LG) új háztartási készülékei, amelyek elmossák a prémium háztartási eszközök és a dizájner bútorok közötti határt. Az online kiállítás vendégei interaktív élmény részesei lehetnek: maguk tervezhetik meg azt a virtuális életteret, amelyben a saját ízlésüknek megfelelően helyezhetik el a bútordi
jan. 7
6:12
UCMSmartLine – rugalmas, moduláris ultrahangos precíziós tisztítórendszer (okosipar.hu)
Napjainkban szinte minden iparágban és piacon szembesülnek a vállalatok az alkatrészek tisztasága iránti növekvő igényekkel. Ezeknek az igényeknek azonban gyakran csak nagy pontosságú, egyedi követelményekhez igazított tisztítási folyamatokkal lehet megfelelni. Ilyen alkalmazásokhoz  fejlesztette ki a UCM az új költséghatékony SmartLine ultrahangos
jan. 7
6:21
Több dolog miatt is fájhat idén az autósok feje (Piac és Profit)
Az árak mozgását tekintve igen komoly fordulatokat láthattunk az üzemanyagpiacon 2020-ban. Miközben az év elején és végén számottevő drágulást tapasztalhattunk, tavasszal sok éves mélypontra süllyedt a benzin ára. Az előjelek alapján a 21-es év nyugodtabbnak tűnik, ám az árak meredek csökkenése óriási meglepetés lenne.

Keresés