2021. január 14. csütörtök

jan. 14
0:03
Körkép: nagy ingatlanfejlesztésből idén sem lesz hiány a fővárosban (Infostart)
Az idei év is izgalmas építkezéseket tartogat a fővárosban és környékén. A Portfolio év eleji összefoglalójában azokat a lakó-, iroda-, logisztikai- és hotelfejlesztéseket gyűjtötte össze, amelyeket a tervek szerint 2021-ben adnak majd át.
jan. 14
0:06
Ha Kínában gyártott pamutpólót hordasz, az nagy eséllyel ujgur kényszermunkával készült (444.hu)
2020 végén új bizonyítékok hatására egyre többen követelik, hogy a divatipari vállalatok szereplői szüntessék meg a kapcsolatukat az ujgur kényszermunkát alkalmazó kínai beszállítókkal.
jan. 14
0:06
NAV: vámkötelessé vált a kereskedelem Nagy-Britanniával (Adó)
Idén már vám-árunyilatkozatot kell benyújtani, mivel ez 2021. januártól feltétele a behozatalnak és a kivitelnek – írja az adóhatóság.
jan. 14
0:07
Itt vannak a magyarok kedvenc használt autói 2020-ból (Infostart)
A használt kocsik importja tavaly jobban teljesített a hazai újautó-piacnál.
jan. 14
0:10
Jól bírják a hideget a szőregi szarvasmarhák (444.hu)
A szeged.hu azt írja, a szőregi, kb. 250 egyedből álló, skót Galloway és Angus törzstenyészet – pár angol Murray Grey-jel kiegészülve – nagyon jól tűri a szabadon tartást, kétrétegű vastag szőr védi őket. A kistestű állatok könnyen ellenek, borjaikat jól nevelik. A lap szerint húsuk jó, de drága: bélszínjük kilója 10-15 ezer forint. A telep vezetőj
jan. 14
0:10
A járvány lehűtötte a lakáspiacot (Adó)
Jelentősen növekedett a használt lakások eladásához szükséges idő a koronavírus-járvány sújtotta tavalyi évben - mutatta ki az Otthon Centrum piaci elemzése, amely szerint a paneleket adták el leghamarabb.
jan. 14
0:14
Nyártól nőhetnek a lakbérek (Adó)
Az lakásbérletárak ugyan mélyponton vannak, decemberben azonban némileg már élénkült a piac, és a nyári hónapoktól, a koronavírus elleni oltás felfutásával és a turizmus beindulásával drágulhatnak ismét a kiadó lakások - közölte a Rentingo.com albérletkereső.
jan. 14
0:18
Megjelent az OECD a COVID-19 világjárvány szokásos piaciár-hatásaival kapcsolatos útmutatása (Adó)
2020. december 18-án megjelent az OECD a COVID-19 világjárvány transzferárazási hatásaival kapcsolatos útmutatása („Guidance on the transfer pricing implications of the COVID-19 pandemic”). Az Útmutatás ajánlásai nemcsak az OECD-tagországok, de az annál bővebb, összességében 137 tagot számláló Inclusive Framework tagországainak a konszenzusán alapu
jan. 14
0:22
Nagy mértékben változtak a polgári perek szabályi 2021. január 1-től (Adó)
Az Országgyűlés 2020. november 17-én, ellenszavazat nélkül fogadta el a polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvényt (közismert rövidítése szerint: Pp.) módosító T/13257. számú törvényjavaslatot.
jan. 14
0:24
3 milliárd forintból fejleszthet a Gyulai Várfürdő (ProfitLine)
Kapacitásbővítésre és szolgáltatási színvonalának javítására csaknem 2,9 milliárd forint támogatást kap a Gyulai Várfürdő, amely az összeget saját költségvetéséből 280 millió forinttal egészít ki. A várhatóan másfél évig tartó beruházás 2023 végére fejeződhet be - hangzott el szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatón
jan. 14
0:26
Népszava: 27 évnyi bruttó átlagbért fizetett az állam egy új munkahelyért (Adó)
Az egy új munkahelyre jutó támogatás 132,9 millió forintra nőtt 2020-ban a Népszava számításai szerint.
jan. 14
0:30
Kilábalás a válságból: lassabb lehet a korábban vártnál (Adó)
Londoni makrogazdasági elemzők szerint valószínűleg túlságosan derűlátók voltak az euróövezeti gazdaság idei fellendülésre adott eddigi előrejelzések, mivel a korábbi változatoknál sokkal fertőzőképesebb koronavírus-variánsok terjedése miatt elhúzódhat a korlátozások feloldása.
jan. 14
0:34
PC-eladások: felpörgette a koronavírus a piacot (Adó)
Tíz éve a legjelentősebben bővültek a PC-eladások tavaly a világon a koronavírus-járvány miatt megnőtt kereslet hatására - derül ki három vezető ágazati cég adataiból.
jan. 14
0:38
Újra virul a munkaerő-kölcsönzés (Adó)
2021 januárjára – a vendéglátás és idegenforgalmon kivételével – minden iparágban visszatért a koronavírus-járvány kezdeti időszakában mért adatokhoz a munkaerő-kölcsönzöttek létszáma. Bizonyos szektorokban intenzív növekedés is tapasztalható. A kereskedelemben harminc százalékkal, a logisztika és raktározás területén pedig ötödével dolgoznak ma tö
jan. 14
0:42
Minimálbér 2021-ben: jövő héten folytatódik az alkudozás (Adó)
Még mindig nem ismert, mennyi lesz a minimálbér 2021-ben, 1,9 százalékpont a különbség jelenleg a munkavállalók és munkáltatók javaslata között.
jan. 14
1:06
Gyorsítja a közép-európai EU-gazdaságok kilábalását az EU helyreállítási alapja (ProfitLine)
Várhatóan jelentősen gyorsítja a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok kilábalását a koronavírus-járvány okozta sokkból az Európai Unió helyreállítási alapja, különösen jövőre - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett tanulmányában. A nemzetközi hitelminősítő előrejelzése szerint 2022-ben a magyar hazai össztermék (GDP) csaknem 7 százalék
jan. 14
1:36
Péntektől nem lehet csak úgy Ausztriába utazni (ProfitLine)
A koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedések részeként január 15-étől kötelező előzetes elektronikus regisztrációval lehet csak belépni Ausztriába - áll az egészségügyi minisztérium közleményében.
jan. 14
2:06
Megújulhat Esztergomban a Fürdő Szálló (ProfitLine)
A Kisfaludy program keretében négyszáz millió forintos beruházással megújulhat az Esztergom belvárosában álló, 180 éves Fürdő Szálló - közölte az MTI-vel a polgármester.
jan. 14
2:36
Belgiumban minden ötödik lakos külföldi háttérrel rendelkezik (ProfitLine)
Belgiumban minden nyolcadik lakos külföldi, és minden ötödik lakos külföldi háttérrel rendelkezik - derült ki a belga statisztikai hivatal, a Statbel szerdán közzétett adataiból.
jan. 14
3:18
Hat fontos változás, ami idén meghatározza a külgazdasági környezetünket - Becsey Zsolt írása (Növekedés)
Magyarország közvetlen külpolitikai, de még inkább külgazdasági környezetében és gazdaságpolitikai meghatározottságában régi és új szempontok is közrejátszanak, melyek befolyásolják a 2021-es kilátásokat. Ilyen a sikeres Brexit után a felek gazdasági - nemcsak kereskedelmi - kapcsolatait meghatározó megállapodás, az új amerikai adminisztráció keres
jan. 14
3:24
Csillagászati összegek: ennyit keresnek az amerikai menedzserek (Növekedés)
Bár forintban számolva a tengerentúlon havonta milliókat visznek haza az amerikai menedzserek, sokuknak a bére nem éri el az orvosokét.
jan. 14
4:06
Magyar Telekom elemzés (ProfitLine)
.
jan. 14
4:12
Most nagyon olcsón lehet napelemhez jutni (Alternatív Energia)
Januártól elérhető az a napelemes rendszer beszerelésére is fordítható otthonfelújítási program, melynek segítségével akár 3 millió forint is megspórolhatunk.
jan. 14
4:12
A Bridgestone bemutatja a jövő virtuális városát (Márkamonitor)
A Bridgestone visszatért a CES kiállításra, amelyet idén virtuálisan tartanak 2021. január 11-től 14-ig. A Bridgestone World interaktív virtuális város segítségével a felhasználók felfedezhetik a vállalat fejlett megoldásait és adatvezérelt mobilitási szolgáltatásait. Élő bemutatók adnak majd képet arról, hogy a vállalat hogyan használja az okosabr
jan. 14
4:12
Biopolimerből fejlesztett ipari 3D nyomtatószálakat a magyar cég (okosipar.hu)
Kétéves kutatás-fejlesztési tevékenységet zárt a 3D nyomtatószálakat gyártó Filamania Kft., melyhez a „Mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása (2018-1.1.1-MKI)” című pályázaton nyert el támogatást.  A cég olyan környezetbarát nyomtatószálakat fejlesztett ki, amelyek az adalékanyagként felhasznált üvegszálnak, szénszálnak il
jan. 14
4:36
Hamis vakcinákat árulnak a neten (ProfitLine)
Senki ne dőljön be az internetes bűnözők vakcinahirdetéseinek, mert azok biztosan hamisak - figyelmeztetett a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online tájékoztatóján az Országos Rendőr-főkapitányság (Orfk) kiemelt főreferense.
jan. 14
4:42
Az ABB magát a fenntarthatóságot állítja pályára a világ első kibocsátásmentes vasúti karbantartó járművén keresztül (Márkamonitor)
Az Epiroc és az ABB közösen fejlesztette ki a Railcare akkumulátor hajtású vasúti karbantartó járművének elektromos hajtásláncát. Ez a többcélú jármű működés közben nem bocsát ki káros anyagokat és csendes üzemű, tehát kedvezőbb munkakörülményeket biztosít a vasúti dolgozók számára, illetve elődeinél alkalmasabb a föld alatt, metróhálózatokban és b
jan. 14
4:42
Új világcsúccsal ünnepelte 25. születésnapját a Claas hibrid technológia (Agrofórum)
A Claas 25 éve mutatta be a Lexion 480 kombájnt. A cég ezzel nemcsak a kora legnagyobb teljesítményű kombájnjával állt elő, hanem mindezt egy teljesen új cséplőrendszerrel sikerült megtennie. Ez a rendszer teljesítményét tekintve azóta is utolérhetetlen.
jan. 14
4:42
Dimenzióugrás az építészetben (New Technology)
Az építőipar robbanásszerű digitalizációja zajlik: a virtuális térben zajló folyamatoptimalizálás, a Building Information Management (BIM) átalakítja az ágazatot. Az építmény háromdimenziós modelljén alapuló információmenedzsment összeköti a teljes építőipari vertikumot; hatékonyabb tervezést, egyértelmű kommunikációt, pontosabb ütemezést, lényeges
jan. 14
4:42
Vége a brit Erasmusnak is - A tandíj is nagyon megemelkedett Angliában (Növekedés)
Nagy csapás a hazai diákoknak, hogy az Egyesült Királyság unióból történt kilépése miatt, a közösségből érkező fiatalok elvesztették kiemelt státuszukat, ezért megemelkedtek a Nagy Britanniában történő képzés költségei, ráadásul még a brit Erasmusnak is vége, így e kedvező lehetőségtől is megfosztották őket.
jan. 14
4:48
Exatlon Hungary: a verseny drámai fordulatot vett… (Márkamonitor)
A Joker játékkal folytatódott szerdán az Exatlon Hungary játéka, ám a verseny drámai fordulatot vett…   EXATLON HUNGARY – ÖSSZEFOGLALÓ CIKK Megrendítő pillanatok: Szirénázó mentőautó vitte el az Exatlon játékosát https://tv2.hu/exatlon/358761_megrendito-pillanatok-szirenazo-.html   EXATLON HUNGARY – ADÁSBÓL KIMARADT Szabó Franciska így döntötte han
jan. 14
5:06
Dimenzióugrás az építészetben (ProfitLine)
Az építőipar robbanásszerű digitalizációja zajlik: a virtuális térben zajló folyamatoptimalizálás, a Building Information Management (BIM) átalakítja az ágazatot. Az építmény háromdimenziós modelljén alapuló információmenedzsment összeköti a teljes építőipari vertikumot; hatékonyabb tervezést, egyértelmű kommunikációt, pontosabb ütemezést, lényeges
jan. 14
5:06
2020 – Virtuális rendezvények éve a ZEISS-nél (okosipar.hu)
A ZEISS Industrial Quality Solutions mindig is elkötelezett volt, hogy vevőinek a lehető legmagasabb minőséget nyújtsa mind a termékek, mind pedig a szolgáltatások terén. Mindehhez elengedhetetlen a kölcsönös kommunikáció és együttműködés – erre ad remek lehetőséget egy kiállítás, vagy mérőszobai nyílt nap, hiszen az élő bemutatók során folyamatosa
jan. 14
5:12
Továbbra is a német használt autókért rajonganak a magyarok (Márkamonitor)
A használt kocsik importja tavaly jobban teljesített a hazai újautó-piacnál. Az egy évvel korábbihoz képest azonban ebben a szegmensben is csökkenés volt; összesen 130 430 darab second hand személygépkocsi érkezett az országba, és ez 16,6 százalékkal kevesebb 2019-hez képest. Változott a legnépszerűbb használt modellek és márkák sorrendje is, azonb
jan. 14
5:18
Való Világ 10: VV Renátó kihívta ellenfelét! (Márkamonitor)
Megtörtént a szerda esti kihívás.    VV Vivi fel akarja adni a játékot? A fiatal lány egyre rosszabbul érzi magát a Villában, és emiatt egy komoly dolgot fontolgat magában…   VV Vivi: “Azt érzem, hogy nekem ez nem megy” Robi hiába próbált lelket önteni a lányba, Vivi egyszerűen nem tud felülemelkedni a sötét gondolatain…
jan. 14
5:18
A 15 ezer rövidtávú kiadásra szánt lakás fele eltűnt a piacról (Növekedés)
A koronavírus-válság elején még sokan kivártak, most viszont azt látni, hogy a rövidtávú szálláshelykiadók legalább a fele áttért a hagyományos albérletpiacra – mondta a Növekedésnek Schumicky Balázs. A Magyar ApartmanKiadók Egyesületének elnöke szerint az albérletárak várhatóan a nyár végétől, a felvételi ponthatárok közzétételétől kezdhetnek el i
jan. 14
5:36
Rekord forgalommal zárta 2020-at a Budapest Airport cargo (ProfitLine)
A Budapest Airport cargo forgalma a járvány okozta globális kihívások ellenére 2020-ban is rendkívül erős volt, a légikikötő az elmúlt évben 134 459 tonna légiárut kezelt, 2020 végén pedig rekord negyedéve volt regisztrálhatott - közölte Budapest Airpot szerdán az MTI-vel.
jan. 14
5:36
Beválni látszik a vérplazma-terápia a súlyos állapotú Covid-betegeknél (Növekedés)
A koronavírus-fertőzésből felgyógyult páciensek közül eddig már 750 adott vérplazmát, amit mintegy 800-1000 súlyos állapotú covidos kezelésénél használtak fel. A járvány második hullámában sokkal többen alkalmasak plazmadonornak, mint az elsőben, de sajnos nagyobb szükségük is van a terápiára, ezért minden potenciális donorra számítanak.
jan. 14
5:42
Nem csak a Sziget maradt el: így készül a feltámadásra a legelfeledettebb magyar ágazat (Pénzcentrum)
Alapvető átalakulásokon megy éppen keresztül a magyar múzeumi világ. A sikereik csúcspontján a legnagyobb múzeumokat is gyakorlatilag nullázta a koronavírus-járvány, de a lehetőségekhez mérten az intézmények tartják magukat. Aktívan
jan. 14
5:42
Gyermekeken segít a MOM Park karácsonyi karitatív kezdeményezése (Márkamonitor)
850 000 forint gyűlt össze a MOM Park decemberi jótékonysági fotózásán. A befolyt összeget teljes egészében a gyermekeket támogató Élni és Szeretni Édesanya/Édesapa Nélkül Alapítványnak juttatja el a XII. kerületi szervezeteket hagyományosan támogató bevásárlóközpont. A kéthetes karitatív megmozdulás során közel négyszáz család készíttethette el ka
jan. 14
5:42
év eleji bumm - újra dübörög az ingatlanpiac (KKV Magazin)
Az idén életbe lépett újabb kormányzati lakásteremtési kedvezményeknek két jelentős, egymásra épülő hatása volt: a bejelentések után tavaly a legtöbben már kivártak a vásárlással, emiatt januárban berobbant az adás-vételek száma. Vincze Krisztián, a GV Hitelközpont országos hitelközvetítő hálózat ügyvezető tulajdonosa arról beszélt, az áfacsökkenté
jan. 14
5:42
Óriáslépésekkel a klímasemlegesség felé (New Technology)
Carmen Tschage, a Thyssenkrupp Rasselstein kommunikációs és piacfejlesztési vezetője a packagingnews.co.uk hasábjain emelte ki a többszörös újrahasznosítás előnyeit. A hulladék többszörös újrahasznosítása számos előnnyel kecsegtet. Ezek közül kettőt említ Carmen Tschlage: a környezetünkben hátrahagyott ökológiai lábnyomunk kisebbítését és az erőfor
jan. 14
5:42
Fenntarthatóság és agrárkereskedelem négymillió euróért (Agrárágazat)
A konzorcium tagjai 11 ország 14 intézményéből tevődnek össze.
jan. 14
5:42
Búzaexport: lesz egy jó félévünk, utána rossz világ jön (Mezőhír)
Nagy zuhanás jöhet, amint véget érnek az orosz exportkorlátozások.
jan. 14
5:42
Honda Ridgeline (GépMax)
A Ridgeline terepjárósabb külsőt kapott: változott az A oszlop előtti rész, magasabb az orr, vízszintesebb a motorháztető.
jan. 14
5:42
Tehervonat áruszállítási rekord dőlt meg (Transpack)
A tehervonat áruszállítási rekord a világjárványnak is köszönhető: tavaly 9,31 millió darab, 76 000 tonna tömegű járványvédelmi áru érkezett Kínából.
jan. 14
6:00
Olyan lemaradást okoz az iskolákban a távoktatás, amit hosszú évek alatt lehet csak ledolgozni (G7)
Minél szegényebb és fiatalabb egy diák, annál komolyabb lemaradást okozhat neki a távoktatás.
jan. 14
6:06
Belgiumban március 1-ig maradnak a rendkívüli intézkedések (ProfitLine)
A koronavírus terjedésének visszaszorítását célzó, november elején bevezetett intézkedések a korábban bejelentett január 15. helyett március 1-ig érvényben maradnak Belgiumban - közölte Alexander De Croo belga miniszterelnök tájékoztatását ismertetve a helyi sajtó szerdán.
jan. 14
6:06
Szibériai hideg: kemény mínuszok jönnek (Agroinform)
Éjszaka újabb nedves léghullám okozott többfelé havazást, hózáport. A hétvége felé egyre csökken a csapadékhajlam, de hózáporok még továbbra is kialakulhatnak. Erős északi szél kíséretében egyre hidegebb levegő érkezik fölénk, emiatt napról-napra csökken a nappali hőmérséklet és erősödik az éjszakai lehűlés.
jan. 14
6:06
Fontos, hogy paradoxonok jöjjenek létre (Márkamonitor)
Nemrég jelent meg a Dablty néven is ismert Trunk Tomi második könyve Kintsugi – A márkák hivatása címmel. A mindössze 17 éves szerző ebben nem csupán a saját gondolatait osztja meg a „purpose”, mint összefogó erő, és a Z-generáció életfelfogása kapcsán, de inspiráló fiatalokkal is beszélget a kérdésről, 19 országból. Arra is kitér, hogy a

Keresés