2021. január 15. péntek

jan. 15
0:03
Minden egy helyen a 2021-ben elérhető otthonteremtési támogatásokról! (Bankmonitor)
2021-ben jelentősen kibővült az otthonteremtési program. Ennek köszönhetően számos új kedvezményt kaphat az, aki lakáshoz szeretne jutni, vagy meglévő otthonát szeretné felújítani. Ugyanakkor a korábban megismert és igen népszerű elemek is megmaradtak. Összeszedtük, mekkora összegű támogatás érhető el jelenleg, és ezekhez milyen feltételeket kell t
jan. 15
0:03
Százmilliós bírságot szabtak ki fiktív leárazás miatt (Azenpenzem)
Fiktív leárazással és valótlan, vásárlásra sürgető üzenetekkel hirdetett honlapján étrend-kiegészítőket és ruhákat egy angliai bejegyzésű cég. A magyar versenyhatóság (GVH) 100 millió forintos bírságot szabott ki.
jan. 15
0:06
Tíz év alatt csak Észtországban nőttek jobban a lakásárak (168 Óra Online)
Az árakat az öt évvel ezelőttihez viszonyítva a magyar lakásár-növekedés magasan veri az egész uniós mezőnyt. Az elmúlt 10 évben pedig csak Észtországban nőttek jobban a lakásárak az EU-ban, mint Magyarországon.
jan. 15
0:06
MNB-alelnök: a gazdasági válságnak is lehetnek hosszabb távú szövődményei, mint a koronavírusnak (Adó)
A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint ahogy a koronavírusnak, úgy a gazdasági válságnak is lehetnek hosszabb távú szövődményei, tipikusan ilyen lehet a munkaerőpiac és a nem teljesítővé váló hitelek hatása.
jan. 15
0:06
MKIK-GVI: a vállalatok 42 százaléka az idén árbevétele növekedésére számít (Növekedés)
A 2021-es évre a vállalkozók bizakodóan tekintenek, 42 százalékuk arra számít, hogy az idén éves árbevétele nőni fog 2020-hoz képest - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) októberi adatokon alapuló elemzését az MTI-vel.
jan. 15
0:07
Egy módszer, amivel olcsóbb, vagy akár ingyenes bankszámlád lehet! (Bankmonitor)
Hogy mekkora költsége van egy bankszámlának, az nem kizárólag bankolási szokásaink függvénye, maghatározó az is, hogy mit vállalunk a kedvező árért cserébe. Számít például, hogy az adott számlára érkezik-e a jövedelem. Mutatjuk, mennyit nyerhetsz ezzel. A bankszámladíj olyan költség, amit az ember nagyon szeretne megspórolni, hiszen miért is fizess
jan. 15
0:07
Vagyonbiztosítás: ez a legnagyobb kockázatot (Azenpenzem)
Az alulbiztosítottság jelenti a vagyonbiztosítások legnagyobb kockázatát. Mind a vállalkozói, mind a lakásbiztosítási szerződések esetében gyakran fordul elő, hogy a vagyontárgy tényleges értéke meghaladja a szerződésben rögzített biztosítási összeget - hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
jan. 15
0:10
Az Audinak se tett jót a járvány, majdnem 600 embert küldtek el Győrben (168 Óra Online)
Csökkent tavaly az Audi Hungaria Zrt. gyártási eredménye 2019-hez képest, a győri üzemben 1 millió 661 ezer 599 motort és 155 ezer 157 járművet készítettek - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.
jan. 15
0:10
Infláció 2020-ban: 3,3 százalékkal nőttek az árak (Adó)
Tavaly decemberben a fogyasztói árak átlagosan 2,7 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál és 0,3 százalékkal az előző havinál; 2020-ban az előző évhez képest átlagosan 3,3 százalékkal nőttek az árak - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal.
jan. 15
0:10
Immár félszáz hazai tagvállalatot számlál az ELITE Program (Növekedés)
Újabb hazai vállalat csatlakozott a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Értéktőzsde együttműködésében megvalósuló ELITE Programhoz: a CER Cargo Holding belépésével immár 50 tagvállalatot számlál a nemzetközi vállalkozásfejlesztő képzés magyarországi közössége, amely a régióban kiemelkedő mutató. A programban részt vevő ötven társaság a hazai gazdasá
jan. 15
0:11
Tavaszra meglódulhat a drágulás (Azenpenzem)
A fogyasztói árak tavaly decemberben a novemberivel egyezően, 2,7 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest. Elemzők arra figyelmeztetnek, hogy közben a maginfláció magas maradt. A drágulás látványosan a tavaszi hónapokban ugorhat meg.
jan. 15
0:14
5 százalékkal csökkent a német GDP (168 Óra Online)
Németországban tíz éve tartó gazdasági növekedésnek vetett véget tavaly a koronavírus, a hazai össztermék (GDP) 5 százalékkal csökkent - közölte a német statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön előzetes adatként.
jan. 15
0:14
Üzleti várakozások 2021-re: optimisták a vállalkozók (Adó)
A 2021-es évre a vállalkozók bizakodóan tekintenek, 42 százalékuk arra számít, hogy az idén éves árbevétele nőni fog 2020-hoz képest - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) októberi adatokon alapuló elemzését.
jan. 15
0:14
Meg lehet élni a minimálbérből Magyarországon? - Itt a felmérés eredménye! (Növekedés)
Hogyan változott a minimálbér 2021-ben világszerte? Biztosíthat-e ez valahol kényelmes életmódot? A Picodi csapata megvizsgálta.
jan. 15
0:18
Katások, figyelem: fontos határidő jön pénteken (Adó)
Január 15-ig írásban kell tájékoztatni a katás vállalkozásoknak a kifizetőt, hogy kisadózó vállalkozásnak minősül.
jan. 15
0:18
Az irodapiac jelenéről és kilátásairól tart fórumot az MKT (Növekedés)
Megbeszélés a Teams-en vagy a tárgyalóban… avagy az irodapiac tegnap, ma és holnap. Ezzel a címmel tart előadást a Magyar Közgazdasági Társaság Ingatlanpiaci Szakosztálya felkérésére Borbély Gábor MRICS, a CBRE Hungary üzletfejlesztési és kutatási igazgatója 2021. január 21-én, csütörtökön 16 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.
jan. 15
0:22
Vácrátót 200 köbméternyi illegális hulladéktól szabadul meg 3 millió forint támogatással (Növekedés)
Mintegy 3 millió forintos kormányzati támogatásból kilenc illegális szemétlerakóhelyről szállítanak el több mint 200 köbméternyi hulladékot.
jan. 15
0:24
36 százalékkal nőtt a magyar export Üzbegisztánba (ProfitLine)
A magyar kivitel Üzbegisztánba tavaly az első tíz hónapban 36 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, és bőven meghaladta a 100 millió dollárt - közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, miután telefonon tárgyalt Sardor Umurzakov miniszterelnök-helyettessel, az üzbég befektetésért és külgazdasági kapcsolatokért felelős
jan. 15
0:26
450 milliós osztalékot fizet a Duna House (Növekedés)
A Duna House igazgatósága közgyűlési hatáskörben a törzsrészvényekre 450,481 millió forint osztalék kifizetését szavazta meg - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatóban.
jan. 15
0:30
Növelte vagyonát az Optima, emellett 10 milliárddal támogatott tudományos pályázatokat (Növekedés)
Az Optima Befektetési Zrt. 657 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az az év végén összesen 279,1 milliárd forintot tett ki.
jan. 15
0:48
Megjött Joe Biden hatalmas koronavírus-mentőcsomagja (Portfolio)
1900 milliárd dolláros gazdasági mentőcsomag elfogadását szeretné elérni a megválasztott amerikai elnök, Joe Biden - derült ki csütörtök este. Ez a koronavírus-járvány gazdasági sokkhatásainak enyhítését szolgálná, többek között direkt támogatáson keresztül: minden amerikai háztartásnak 1400 dollárt adna.
jan. 15
1:06
Idén nőhet az olajkereslet (ProfitLine)
A koronavírus-járvány gazdasági kockázatai ellenére is a világgazdasági növekedéssel párhuzamosan az olajkereslet emelkedésével számol az idén az Opec a csütörtökön publikált havi rendszeres jelentésében.
jan. 15
2:06
6000 milliárd forintot ad az EU a járvány okozta károk enyhítésére (ProfitLine)
Magyarország 2021-től kezdve mintegy 6000 milliárd forintot hívhat le az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközén (Recovery and Resilience Facility - RRF) keresztül a járvány okozta károk enyhítésére. Bár a források döntő részét az állam veheti igénybe, de a Helyreállítási és Alkalmazkodási Terv a vállalkozásoknak is jelentős szer
jan. 15
2:36
Immár félszáz hazai tagvállalatot számlál az Elite Program (ProfitLine)
Újabb hazai vállalat csatlakozott a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Értéktőzsde együttműködésében megvalósuló Elite Programhoz: a CER Cargo Holding belépésével immár 50 tagvállalatot számlál a nemzetközi vállalkozásfejlesztő képzés magyarországi közössége, amely a régióban kiemelkedő mutató. A programban részt vevő ötven társaság a hazai gazdasá
jan. 15
3:06
A vállalkozók bizakodóan tekintenek a 2021-es évre (ProfitLine)
A 2021-es évre a vállalkozók bizakodóan tekintenek, 42 százalékuk arra számít, hogy az idén éves árbevétele nőni fog 2020-hoz képest - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (Mkik) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) októberi adatokon alapuló elemzését csütörtökön az MTI-vel.
jan. 15
4:06
Módosították a nyugdíj törvényt! Nézzük a változásokat (ProfitLine)
2020 év végén nagyon aktív jogalkotást láthattunk, sorra-sorra jelentek meg a Magyar Közlönyök és benne a számtalan jogszabály és változás. Nem maradt ki a változásból a nyugdíj sem, olyannyira, hogy a december 30-i Magyar Közlönyben (295. sz.) a Kormány számos helyen módosította (kiegészítette) a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. év
jan. 15
4:06
Hálózat-optimalizált töltésre kész az Audi e-tron (okosipar.hu)
Ha sok elektromos autó töltődik egyszerre, kialszanak az utcai lámpák – ilyen komor jövőkép formájában festik le félelmeiket az elektromos mobilitás szkeptikusai. Egy modelltesztje során azonban az Audi egyértelmű választ ad erre: az intelligens és hálózat-optimalizált töltés tehermentesítheti az elektromos hálózatot, így segítve elő az elektromos
jan. 15
4:12
Óriási napelempark készült el Kaposvár határában (Alternatív Energia)
A korábbi csúcstartónál 4-szer akkora lett a nemrég átadott napelempark Kaposvár határában.
jan. 15
4:36
Ennyivel kevesebb üzemanyag fogyott 2020-ban (ProfitLine)
A Magyar Ásványolaj Szövetség (Mász) csütörtökön közzétett adatai szerint 6,9 százalékkal kevesebb motorbenzin és 8,3 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott 2020-ban, mint egy évvel korábban, az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 7,8 százalékkal csökkent tavaly az előző évhez képest.
jan. 15
4:42
Exatlon Hungary: újjászületett a hamvaiból a Bajnok csapat a Végjáték napján (Márkamonitor)
Újjászületett a hamvaiból a Bajnok csapat a Végjáték napján! A Kihívók mindeközben széthullottak, és a vereség terhe mellett belső viszályok zilálják szét őket.   EXATLON HUNGARY – ÖSSZEFOGLALÓ CIKK Megtört az átok: A Bajnokok győztek, a Kihívók széthullottak a Végjátékon https://tv2.hu/exatlon/358900_megtort-az-atok-a-bajnokok-gyozt.html   EXATLON
jan. 15
4:42
Az Audi Hungaria sikeresen zárta a kihívásokkal teli 2020-as évet (New Technology)
Az Audi Hungaria sikeres évet zárt, magas termelési volumennel. A koronavírus által nehezített piaci helyzet ellenére a vállalat 1 661 599 motort, köztük 87 343 elektromos meghajtást gyártott. A járműgyártásban 155 157 autó gördült le a gyártósorról. Az Audi Hungariának ebben a kihívásokkal teli évben is sikerült megőriznie a munkahelyeket. Ezzel a
jan. 15
5:06
Stabil kilátással kezdik az évet a közép- és kelet-európai gazdaságok (ProfitLine)
Stabil hitelképességi kilátással kezdik az évet Közép- és Kelet-Európa gazdaságai - áll a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő csütörtökön Londonban ismertetett átfogó térségi helyzetértékelésében.
jan. 15
5:06
Az első ipari 5G magánhálózat Magyarországon (okosipar.hu)
A Huawei Technologies Európai Ellátó Központjának pátyi telephelyén elindult Magyarország első, valós termelési környezetben működő ipari 5G magánhálózata, amely a vállalat gyártási-logisztikai folyamatait segíti. A rendszert Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációér
jan. 15
5:12
Biztonságosan és hatékonyan tölthető a vadonatúj Toyota a RAV4 Plug-in Hybrid (Márkamonitor)
A városi forgalomban akár 98 km tisztán elektromos üzemmódban történő megtételére képes vadonatúj Toyota RAV4 Plug-in Hybrid kimagasló hatékonyságának titka, hogy szemben több versenytárssal a Toyota plug-in hibrid rendszere úgy működik, hogy a tisztán elektromos kilométerek megtétele után az autó hibrid és nem egyszerű benzines üzemmódban halad to
jan. 15
5:12
Gyermeket nevel? Féláron telepíthet napelemet állami támogatással (Tiszta Jövő)
Akár 3 millió forintot is megspórolhatnak az otthonfelújítási program résztvevői.
jan. 15
5:36
Változhatnak a roamingdíjak a mobilszolgáltatóknál (ProfitLine)
Már nem vonatkoznak a roaming és nemzetközi hívások díjának maximálására vonatkozó szabályok az Egyesült Királyságra, ami 2020. december 31-e óta nem az Európai Unió része, így harmadik országnak minősül. Ettől függetlenül a szolgáltatók dönthetnek úgy, hogy megtartják az eddigi feltételeket, hatóság információi szerint azonban jelenleg nem készüln
jan. 15
5:39
Miért írt levelet egyszerre az MNB és Mészáros Lőrinc cége a biztosítási alkuszoknak? (Menedzsment Fórum)
Az érintettek egy részében spekulációra adott okot, hogy a jegybanki megkereséssel egy időben a Mészáros Lőrinc kisebbségi tulajdonában lévő Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. felajánlotta nekik, képviseli az érdekeiket. Lapunk forrásai szerint azonban az MNB, mint felügyelet egy 2018-ban a hazai jogrendbe átültetett európai irányelvek meglétét kív
jan. 15
5:42
Előrendelhetőek a Telenornál az új Samsung Galaxy S21 széria készülékei (Márkamonitor)
A Samsung Galaxy S21 széria most bejelentett három új készüléke, a Samsung Galaxy S21 5G, a Samsung Galaxy S21+ 5G, valamint a Samsung Galaxy S21 Ultra 5G modellek 2020. január 14-én, 17 órától, január 28-án 23:59-ig rendelhetőek elő a Telenor weboldalán.   A Samsung Galaxy S21 5G modell 3 féle – Fantomszürke, Fantomfehér és Fantomlila
jan. 15
5:42
Bock bisztró: A tökéletes bor–étel párosítás (KKV Magazin)
Bár egyelőre minden zárva, a legjobb vendéglők is, de talán jobban telik az idő, ha legalább gondolatban újra ellátogatunk kedvenc helyeinkre. Van egy étterem, ahol már alapításkor elhatározták, hogy nem akarják terhelni a vendéget annak felelősségével, milyen remek bort válasszon egy minőségi ebédhez, vacsorához. Borászról elnevezett étterem, nem
jan. 15
5:42
A világjárvány hatása a hazai agráriumra (Agrárágazat)
Mekkora rést ütött a mezőgazdaságon a koronavírus-járvány?
jan. 15
5:42
Kukorica: májusig mindet el kell adni (Mezőhír)
Ha megtehetnénk, se tartogassuk a tengerit. Kockázatos kivárni a brazil betakarítást.
jan. 15
5:42
Jubileumi silózó, limitált példányszámú modellben (GépMax)
Csak 2000 darab készült a Claas Jaguar jubileumi példányának 1/32-es másából
jan. 15
5:42
Segédmunka és minőség-ellenőrzés (Transpack)
Az együttműködés az alkatrészek pakolása, csomagolása, tisztítása, hegesztés, összeszerelés és minőség-ellenőrzés terén a legsikeresebb.
jan. 15
6:06
A Huawei felavatta Magyarország első ipari 5G magánhálózatát (ProfitLine)
A Huawei Technologies Európai Ellátó Központjának pátyi telephelyén elindult Magyarország első, valós termelési környezetben működő ipari 5G magánhálózata, amely a vállalat gyártási-logisztikai folyamatait segíti. A rendszert Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációér
jan. 15
6:06
Van, ahol már napközben sem melegszik fagypont fölé a hőmérséklet (Agroinform)
A fagyos időre szüksége van az őszi vetéseknek, jót tesz a hideg a növényvédelem valamint a rögös szántott talajok felaprózódásának szempontjából is. A hét második felében tovább hűl az idő, a hétvégén és hétfőn a legtöbb helyen napközben sem melegszik fagypont fölé a levegő, keddtől azonban enyhülés kezdődik.
jan. 15
6:06
Szép lassan elveszítjük a bolygó legnagyobb tavait (NRGreport)
A Kaszpi-tenger már most drámaian veszít a vízmennyiségéből, a klímaváltozás hatására pedig a helyzet már csak romlani fog – derült ki egy holland kutatásból. A legnagyobb veszélyben a belső lefolyású vízgyűjtő területek vannak.
jan. 15
6:12
Továbbra is lehet pályázni a magyar Sportmarketing Díjra! (Márkamonitor)
A Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata második alkalommal hirdette meg a magyar Sportmarketing Díjat, melyre január 31-ig várják a pályázatokat. A pandémia által alapjaiban érintett iparág átalakulása miatt idén két új kategóriában is győztest hirdetnek a szervezők.   Az MMSZ Sportmarketing Tagozata által tavaly ősszel életre hívott S
jan. 15
6:12
Forradalmi csomagolástechnika (okosipar.hu)
Új megoldást fejlesztettek ki a csomagolástechnika területén, amely felkavarja a teljes kiskereskedelmi és ipari ágazat állóvizét – írja a packagingnews.co.uk. Az Xtaper elnevezésű eszköz egy akkumulátorral működő papírszalag-applikátor, amely teljesebb szolgáltatást nyújt, mint az eddig használatos asztali gépek. Az újdonság lehetővé teszi a doboz
jan. 15
6:12
Web-Gn, Nitrát, Gazdálkodási napló – megoldás az Arasz! (Agrárágazat)
Egyszerű, gyorsan tanulható, könnyen kezelhető és átlátható naplókészítési lehetőség gazdálkodók, szaktanácsadók számára.
jan. 15
6:18
Az eToro kezd kifogyni a bitcoinból, etherből sincs sok a tőzsdéken (Kripto Akadémia)
Bitcoin készleteinek vészes csökkenésére hívta fel ügyfeleinek figyelmét az eToro. Az oldal egy felhasználóbarát felületen teszi lehetővé. hogy tagjai részvényekbe, nyersanyagokba vagy akár kriptovalutákba fektethessék a pénzüket. A 13 éve alapított cég főleg az Egyesült Királyságban ért el nagy népszerűséget,…

Keresés