2021. november 1. hétfő

nov. 1
0:03
A virágok árai is drágultak (168 Óra Online)
De legalább nem hiánytermék.
nov. 1
0:09
Hétfőtől még lehet pályázni elektromos biciklik vásárlására (ProfitLine)
November elsejétől, hétfőtől indul az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázat 12., egyben záró fordulója - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.
nov. 1
1:03
Ezt gondolják a nagy olajtársaságok a klímaváltozásról (ProfitLine)
Nagy olajtársaságok vezetőit hallgatták meg csütörtökön az amerikai Kongresszusban azzal kapcsolatban, hogy a cégek félrevezették-e a közvéleményt a tevékenységük és a klímaváltozás közötti összefüggést illetően.
nov. 1
2:09
Jó hírek érkeztek a Richter gyógyszeréről! (ProfitLine)
Kedvező hírek érkeztek a Richter gyógyszeréről: igazolódott, hogy a major depresszióban szenvedő (MDD) betegeknél is hatásos kiegészítő kezelésre a cariprazine - közölte a Richter Gedeon Nyrt. a tőzsde honlapján pénteken, miután partnere, az amerikai AbbVie bejelentette az ennek bizonyítására irányuló vizsgálatainak előzetes eredményét.
nov. 1
3:03
Brutális reálbéremelkedés jöhet jövőre az idei 4% után (ProfitLine)
A havi átlagos bruttó és a kedvezmények nélküli átlagos nettó fizetés január és augusztus vége között közel 429 ezer és 285 ezer forint volt, ez egyaránt 8,4 százalékos emelkedésnek felel meg éves összevetésben (ugyebár ez nem a reálbér, hanem az un. nominálbérre vonatkozó adat, azaz az inflációs hatás ebből még nincsen kiszűrve).
nov. 1
4:06
Izrael 2050-ig megszüntetné az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását (ProfitLine)
Izrael vállalja, hogy 2050-ig nullára csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását - jelentette a helyi média pénteken.
nov. 1
4:12
Új üzemeket nyit az EV-k miatt a Ford (okosipar.hu)
Dollármilliárdok befektetésével teremtenek több ezer új munkahelyet, miközben zöldítik a gyártási folyamatokat, és keresik a megoldást a használt akkumulátorcsomagok újrahasznosítására. Az Industry Weeknek nyilatkozó Bill Ford ügyvezető szerint a cég tervei „egyszerre szolgálják a bolygó megmentését és azt, hogy olyan nagyszerű elektromos járművek
nov. 1
4:18
Hüllők és pókok a repülőtéren (Adózóna)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai védett agámákat találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
nov. 1
4:36
Hazudnak-e a cégek, amikor etikus bizniszről beszélnek? (Forbes)
Több mint egy évtizeddel ezelőtt élte aranykorát a CSR (corporate social responsibility, azaz vállalati társadalmi felelősségvállalás), ma pedig ESG (environmental, social, and governance, azaz környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontok) néven
nov. 1
4:42
Mielőtt pályázna ingyen napelemekre ezt tudnia kell (Alternatív Energia)
Összeszedtünk minden fontos információt a december 6-án induló legújabb napelemes programról. Íme.
nov. 1
4:42
Földigiliszták szerepe a talajainkban (Agrofórum)
A „gazdák legjobb barátja”, a földigiliszta, olvashatjuk sokszor a cikkekben. Nem véletlenül, hiszen a földigilisztáknak nagy szerepük van abban, hogy talajaink jó minőségűek legyenek, illetve, hogy a gazdák könnyebben tudják a földjeiket művelni és aztán majd jó minőségű hazai termést vehessünk a piacokon, boltokban.
nov. 1
4:54
Álarcos énekes – Az elődöntőben lepleződött le a duó! (Márkamonitor)
Az Álarcos énekes Halloween-elődöntőjében lepleződött le Magyaroszág első duó maszkja: a Lovag és a Csacsi! Tokár Tomi, a Fókusz műsorvezetője is csatlakozott a detekítvekhez vendégnyomozóként, de a végső tippeknél nem tartott a többiekkel, egyedül ő nem gyanította helyesen, hogy a Lovag Gryllus Dorkát, a Csacsi pedig Simon Kornélt rejtette! A vend
nov. 1
5:06
NAV-ellenőrzések: mutatjuk hol számíthatnak revizorokra a héten (Adózóna)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei Pest megyében továbbra is ellenőrzik a kocsmák működését, de a mindenszentek miatt továbbra is fókuszban maradnak a virágboltok, koszorúkészítők is. Az építkezések is megmaradtak a kiemelt célpontok között. A helyszínen vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pé
nov. 1
5:06
2,8 százalékkal nőtt a cseh gazdaság (ProfitLine)
A bruttó hazai termék (GDP) Csehországban 2,8 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz mérve - közölte pénteken első becslése alapján a cseh statisztikai hivatal Prágában. Az adat alacsonyabb a piaci elemzők által várt 2,8-3,4 százaléknál.
nov. 1
5:06
Megvannak a számok, ennyien maradtak a moratóriumban (vg.hu)
A Bankszövetség összesítette az eredményeket.
nov. 1
5:12
Elüldözték a Smith&Wessont; lőfegyvergyárat (okosipar.hu)
A legendás lőfegyvergyárat már nem látják szívesen Massachusettsben, így a központja, 750 munkahellyel egyetemben Tennesseebe költözik – igaz, ezer főt így is Springfieldben foglalkoztatnak tovább. A 169 éves cég a vele szemben ellenségessé vált politikai környezet miatt kezdett csomagolni, miután kiderült, hogy az állam törvényhozása bizonyos fegy
nov. 1
5:42
A gyep és a pázsit gondozása ősszel (Agrofórum)
Még a legstrapabíróbb gyep is megfárad az őszi hónapokra a nagy tavaszi és nyári igénybevételtől. Mit tehetünk, hogy évről évre élvezhessük a gyepünk vagy pázsitunk szépségét?
nov. 1
5:42
Az automatizálás már a kis cégeknek is gyorsan megtérül (New Technology)
Az automatizált folyamatokra egyre nagyobb az igény a gyártó vállalatoknál, ez ma már nemcsak a nagyvállalatokra igaz, hanem a kis cégekre is. Az ellátási lánc hatékonyabbá tétele fontos szerepet játszik, amiben az Unitech Industries Kft. egyedi megoldásai nagy segítséget nyújtanak. A fejlesztésről Kiss Barnabással, a cég műszaki vezetőjével beszél
nov. 1
5:42
A „legsokoldalúbb” traktor 2022-ben a John Deere 6120M AutoPowr (GépMax)
Duplázott a traktoróriás az idei Tractor of the Year versenyen. Az év szántóföldi traktora mellett az év legsokoldalúbb traktora kategóriában is elvitte a pálmát.
nov. 1
5:42
Covid és trend: négy javaslat a logisztikai cégeknek (Transpack)
A logisztikai ágazat az egyik nagy nyertese és kockázatviselője a járványnak.
nov. 1
5:48
Még nem használ víztisztítót? Ezután fog! (Tiszta Jövő)
Mutatunk néhány okot miért okos megoldás a víztisztító otthoni használata.
nov. 1
5:48
Traktorkiegészítők a munkagép-csatlakoztatás meggyorsításához (Agrárágazat)
Egyre több innovatív fejlesztés jelenik meg annak érdekében, hogy az traktor-munkagép kapcsolat gyorsabban, biztonságosabban valósulhasson meg.
nov. 1
5:51
Új alapítványt gründolt Mészáros Lőrinc, hogy gyerekeken segítsen - akár határon túl is (Menedzsment Fórum)
Sorban ez már a negyedik egyértelműen Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő alapítvány. Két év után döntött úgy, hogy ideje egy újabb szervezetet létrehozni.
nov. 1
5:51
Viharkárok és villámcsapás: mi minden sújtotta idén a hazai ingatlanokat? (Piac és Profit)
Viharkárok, villámcsapás miatt kialakuló lakástűz, otthoni balesetek - ezek a káresetek határozták meg a nagyobb hazai biztosítók kifizetéseit 2021 első felében, de a koronavírus-járvány hatása is több területen megmutatkozik.
nov. 1
5:57
Megcsappant az arany iránti kereslet (Privátbankár)
A harmadik negyedévben világszerte 7 százalékkal kevesebb sárga nemesfém fogyott, mint az előző év azonos időszakában, 2021 egészében pedig még nagyobb a csökkenés – olvasható az Arany Világtanács legfrissebb jelentésében.
nov. 1
6:06
600 millió forintos fejlesztés valósul meg a balatoni turisztikai térségben (ProfitLine)
A kilátók, kilátópontok összekapcsolását célzó csaknem 600 millió forintos fejlesztés valósul meg a balatoni turisztikai térségben - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vasárnap az MTI-vel.
nov. 1
6:06
A régióban a magyar gazdaság profitálhat a legtöbbet, ha időben kezdi el a kibocsátáscsökkentést (NRGreport)
A fenntarthatóság és a kibocsátáscsökkentés nem lassítja a gazdaságot, sőt, a klímaváltozás okozta károk csökkentése mellett még lökést is adhat a kelet-közép-európai országoknak – derül ki a brit Cambridge Econometrics kutatócég budapesti irodájának legutóbbi elemzéséből.
nov. 1
6:12
Modern technológia és ezeréves szakmák – egyik nélkül sem élhetünk fenntarthatóan (okosipar.hu)
A jövő társadalma csak akkor lesz fenntartható, ha befektetünk a legkorszerűbb technológiákba – de ez nem jelenti azt, hogy megfeledkezhetnénk a múlt tudásáról. Elődeink ismeretei nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a világ élhetőbb legyen. De pontosan hogyan? Részben erről szólnak a közelgő Planet Budapest 2021 rendezvényei. “Olyan új technológiákat fe
nov. 1
6:24
Matt Damon lett a Crypto.com reklámarca (Kripto Akadémia)
A Crypto.com a világ egyik legismertebb színésze köré építi legújabb reklámkampányát. A 2016-ban alapított startup egy mobil alkalmazás és egy bankkártya segítségével teszi lehetővé, hogy a világ bármely Visa elfogadóhelyén kriptovalutával fizethessünk. A jelenleg 10 millió felhasználóval rendelkező Crypto.com 100…
nov. 1
6:24
Szja-visszatérítés: egy gyermek után akár négyen is visszakaphatnák az adót? (Adózóna)
A gyermeket nevelőknek járó adó-visszatérítéssel kapcsolatban sok információ látott már napvilágot, így nem mindig egyszerű értelmezni ennek megfelelően saját élethelyzetünket. Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
nov. 1
6:26
Novemberben is folytatódik 2000 dollár összdíjazású kereskedési versenyünk (Kripto Akadémia)
Mától, vagyis november elsejétől tovább folytatódik kereskedési versenysorozatunk. A részvételhez ezúttal is csupán csak egy Kripto Akadémián keresztül létrehozott Binance tőzsdei fiókra lesz szükségetek. A novemberi fordulóban ismét 2000 dollárt fogunk szétosztani a legaktívabb traderek között, az októberi verseny végeredményeit…
nov. 1
6:30
Kína összeomlása, még ellenállóbb vírusvariáns – Tíz dolog, amitől a világ retteghet 2022-ben (Portfolio)
Kína uralja a 2022-es kockázatok listáját, több lehetséges konfliktus főszereplője is lehet az ázsiai ország – derül ki az Economist Intelligence Unit (EIU) héten megjelent elemzéséből. A cég szakemberei tíz olyan kockázatot emeltek ki, melyek megvalósulására reális esély van, ha pedig bekövetkeznek, akkor komoly gazdasági következményekkel járhatn
nov. 1
6:30
Gyásztanácsadó: Nem szabad hazudni a gyerekeknek a halálról (Növekedés)
A halálhoz és a saját múlandóságunkhoz való viszonyunk alapvetően meghatározza, hogyan tudjuk feldolgozni azt a veszteséget, amit a szeretteink halála jelent – mondja Singer Magdolna gyásztanácsadó, író. A szakember szerint a halottak napi temetőlátogatás a gyász egyetemességének felemelő, vigasztaló, gyógyító érzését nyújthatja még azok számára is
nov. 1
6:36
Az MNB-nek még nem kell döntenie, de nem árt figyelnie a héten (Portfolio)
A következő napok hangulatát elsősorban a Fed szerdai kamatdöntése határozhatja meg, amire itthon is figyelnie kell a jegybanknak. Sőt, talán még inkább figyelnie kell a lengyel és a cseh jegybankok lépéseire, azok ugyanis a relatív pozíciójára is hatással lehetnek.
nov. 1
6:36
Új szenzorok és mérőeszközök a mezőgazdaságban (Mezőhír)
Az intelligens, precíziós mezőgazdaság kialakulásában és továbbfejlődésében a méréstudomány alapvető feladatot tölt be.
nov. 1
6:42
A közösség által támogatott mezőgazdaság útján az év biogazdája (Agrofórum)
Pető Áron kertészmérnök, a Biokert Szigetmonostor zöldségközösség gazdálkodója lett az idei év biogazdája. A Biokontroll Hungária ismerte el ezzel az eddigi tevékenységét. Meghatározó problémája a magyar mezőgazdaságnak az, hogy komoly gondot jelent a generációváltás, mindeközben megfigyelhető az is, hogy a nagyvárosi fiatalok elköteleződnek a gazd
nov. 1
6:42
Idén utoljára elektromos bicikli pályázat (KKV Magazin)
Mától, hétfőtől indul az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázat tizenkettedik, egyben záró fordulója – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, a kormány elmúlt közel egy évben több mint 5700 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához közel 615 millió forin
nov. 1
6:42
Tökéletes dobozok – Igény szerint (New Technology)
„A kezdetek óta napról napra arra törekszünk, hogy minél többet tudjunk a szakmánkról. Hisszük, hogy alázattal, kitartással, elhivatottsággal és kemény munkával mindent meg tudunk adni, amire az ügyfeleinknek szüksége van… … Sőt, néha még annál egy picivel többet is” és Ifj. Keskeny Árpád A Keskeny Nyomda filozófiája mit sem változott az elmúlt 30
nov. 1
7:00
Bankszövetség: a hitellel rendelkezők 6,5 százaléka vesz részt november 1-jétől a fizetési moratóriumban (Növekedés)
A hitellel rendelkező ügyfelek 6,5 százaléka vesz részt november 1-jétől a fizetési moratóriumban a Magyar Bankszövetség előzetes adatai szerint.
nov. 1
7:18
Egyre többe kerül a temetkezés, de az állam nem segít a hozzátartozóknak (G7)
A temetkezés egyszerűbb formája is egyre nagyobb anyagi teher a hozzátartozóknak, az állam egyetlen komolyabb beavatkozási ötletéből pedig talán évek múlva lesz valami.
nov. 1
7:30
Miért és mikor lett Budapest az ország fővárosa? (Növekedés)
Évszázadokon át Esztergomból és Pozsonyból kormányozták Magyarországot, de Székesfehérvár és Visegrád is komoly szerepet kapott az ország vezetésében. Miért lett végül Buda, majd Budapest a kormányzati székhely?
nov. 1
7:39
Fontos szint alá került forint (Napi)
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfő reggel a péntek esti szintekkel összevetve a bankközi piacon.
nov. 1
7:48
200 milliót sikkasztott és kaszinózott el egy képviselő (Fortuna Web)
Szövetségi csalás vádjával kell szembenéznie annak a connecticuti törvényhozónak, aki több mint 600 ezer dollárt lopott el, hogy aztán abból finanszírozza kaszinós kiruccanásait.
nov. 1
7:48
Modern technológia és ezeréves szakmák – egyik nélkül sem élhetünk fenntarthatóan (Növekedés)
A jövő társadalma csak akkor lesz fenntartható, ha befektetünk a legkorszerűbb technológiákba – de ez nem jelenti azt, hogy megfeledkezhetnénk a múlt tudásáról. Elődeink ismeretei nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a világ élhetőbb legyen. De pontosan hogyan? Részben erről szólnak a közelgő Planet Budapest 2021 rendezvényei.
nov. 1
7:54
Tőzsde – Vegyes mozgás az ázsiai tőzsdéken (GazdaságPortál)
Pluszban zártak az ázsiai tőzsdék hétfőn, a reggel 7 órakor még nyitva tartó térségbeli börzék pedig vegyesen mozogtak. A térség irányadó tőzsdéje, a tokiói 2,59 százalékkal, 29 641 pontra erősödött. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 2,03 százalékkal emelkedett pénteki záróértékéhez képest. Az ausztrál tőzsde 0,64 százalék, a tajvan
nov. 1
7:54
Kiderült, mától hányan nem törlesztik a hitelüket (Azenpenzem)
Összesítette a Magyar Bankszövetség, hogy végül hányan nyilatkoztak tegnapig arról, hogy továbbra is élni kívánnak a hitelmoratórium lehetőségével. Az előzetes adatok szerint ők a hitellel rendelkező ügyfelek 6,5 százalékát teszik ki.
nov. 1
8:00
A Vadászati Világkiállítás megpörgette a gímszarvas kilövéseket is (ProfitLine)
Rekorderedménnyel zárult a gímszarvasbika vadászat Zala megyében; az őszi hónapokban 1266 példány került terítékre, csaknem kétszer annyi, mint az elmúlt év azonos időszakában - közölte Lázár Attila, a Zala Megyei Kormányhivatal vadászati és halászati szakügyintézője az MTI-vel.
nov. 1
8:00
Akvizíciót jelentettek be a hazai kriptopiacon (vg.hu)
Megszerezte legnagyobb riválisát a CoinCash.
nov. 1
8:06
Magyar siker az English Folk Expón (ProfitLine)
A Hagyományok Háza képviseletében a Dalinda, a Pengetős Trió, az Ötödik Évszak, a Muzsikás és tíz zeneipari szakember szerepelt sikerrel az English Folk Expón.
nov. 1
8:12
Íme a legfontosabb személyi változások az októberi ingatlanpiacon (Portfolio)
Októberben is több fontos személyi változás történt a hazai ingatlanpiacon: a hónap közepétől Kalapács Kornél tölti be a Codic Hungary ügyvezetői pozícióját, a Diófa Alapkezelő pedig Pozsgai Gábort nevezte ki a vállalat új értékesítési igazgatósági tanácsadójának.

Keresés