2021. július 1. csütörtök

júl. 1
0:00
A magyar Tesco eladja több mint egy tucat áruházát (Napi)
Eladja több mint egy tucat áruházi ingatlanát a Tesco Magyarország - értesült a Pénzcentrum. Meg nem erősített információink szerint a csomag részét képezi a budaörsi és érdi egység is. A megállapodás része az is, hogy a Tesco visszabérli - úgy tudják, 15 évre - az ingatlanokat a vevőtől.
júl. 1
0:00
Kilenc év után ismét csúcsot dönthet a benzinár – hol a drágulás vége? (Infostart)
Legutóbb 2012 áprilisában kellett közel 454 forintot fizetni egy liter benzinért a magyar kutakon. Az üzemanyagok árát alakító főbb tényezőkről az InfoRádió a Portfolio elemzőjét kérdezte.
júl. 1
0:00
Tíz évre titkosították az autópályák koncesszióba adásának számait (168 Óra Online)
Arra hivatkoznak, hogy döntés-előkészítő anyagról van szó.
júl. 1
0:00
Uniós Covid-igazolvány: megjelent a magyar rendelet (Portfolio)
A július elsejei hatályba lépés előtti utolsó pillanatban a kormány kihirdette a szerdai közlönyben az uniós digitális Covid-igazolvány kiállításáról szóló rendeletet.
júl. 1
0:03
Repülő autó landolt Pozsonyban (Forbes)
Északi szomszédaink elég erősek, ami a repülő autókat illeti: korábban mi is beszámoltunk egy projektről, egy másik szlovák startup pedig már meg is reptette az egyik modelljét.  Az Kleinvision nevű
júl. 1
0:04
Építőipari drágulás: a versenyhivatal is beavatkozott (Napi)
Egyre több építőiparral kapcsolatos panasz érkezik a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH). Egyes építőanyagokból bizonyos helyeken áruhiány alakulhatott ki, a kereskedések a beszerzési árak gyors változásaiból fakadó kockázataikat igyekeznek áthárítani a vásárlókra. A drágulás leszűkíthette a vásárlók reklamációs lehetőségeit, gyakori a teljes vételár
júl. 1
0:04
Már 7 százalékos magyar gazdasági növekedésre számítanak az idén (Infostart)
A GKI Gazdaságkutató tette közzé előrejelzését.
júl. 1
0:04
Csalás gyanúja merült fel egy lélegeztetőgép-beszerző cégnél (168 Óra Online)
A könyvvizsgálók szerint valószínűsíthető, hogy a csalás esete nem elszigetelt jelenség.
júl. 1
0:07
Messi szerződése lejár ma éjfélkor, holnaptól bárki ingyen viheti (Forbes)
Messi 2001 óta van a Barcelona kötelékében, ez a kapcsolat éjfélkor megszakadhat. Az új elnöknek a szponzorszerződések miatt is fontos lenne, hogy addig eláírja az új  szerződését. Ha nem teszi, akkor piszok jó alkupozícióba kerül a zseni - már megint.
júl. 1
0:08
Meglehetősen rossz napja volt Budapestnek (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 521,53 pontos, 1,09 százalékos csökkenéssel, 47 238,09 ponton zárt szerdán.
júl. 1
0:08
Sokkal többet keresünk, mint egy éve (Infostart)
Áprilisban 440 ezer 600 forint volt a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset pedig 293 000 forint volt, mindkettő 10,1 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
júl. 1
0:08
A GDP 7,5 százaléka volt az államháztartás első negyedévi hiánya (168 Óra Online)
A tavaly tavasszal kidolgozott 2021. évi költségvetés 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycélját több mint két és félszeresére emelte májusban.
júl. 1
0:12
Nincs itt a fordulat: gyengült a forint júniusban (Napi)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerdán, a hónap utolsó kereskedési napján. A forint havi eredménye az euróval, a dollárral és a svájci frankkal szemben egyaránt árfolyamcsökkenés lett.
júl. 1
0:12
Brutális a drágulás – már a statisztika is ezt tanúsítja (Infostart)
A belföldi értékesítési árak 14,4, az exportértékesítési árak 9,6 százalékkal emelkedtek májusban. Az ipari termelői árak átlagosan 11,3 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
júl. 1
0:12
A KSH szerint kétszámjegyű a béremelkedés (168 Óra Online)
Sőt, a legnagyobb béremelkedés az egészségügyi szektorban volt tapasztalható, itt 42,4 százalékos volt a növekedés a Statisztikai Hivatal szerint.
júl. 1
0:16
MNB: a GDP 7,5 százaléka az államháztartás első negyedévi hiánya (Infostart)
A bruttó adósság 38 092 milliárd forint.
júl. 1
0:20
Kivételes szerepbe kerülhet az ország a digitális innovációk terén (Infostart)
Megalakult az Interdiszciplináris Technológiai Alkalmazások Bizottság (ITAB), amelynek fő célja, hogy javaslatot tegyen az információtechnológia területén megjelenő releváns innovációk hasznosítására, és biztosítsa a nyitott egyeztetések lehetőségét a szakágazatok és az államigazgatás képviselői között. A Bizottság a Digitális Jólét Program (DJP) k
júl. 1
0:24
Építőanyag-válság: exporttilalmat is bejelenthet a kormány (Infostart)
Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége elnöke az InfoRádióban elmondta, nem feltétlenül hatósági áras téglával oldható meg, hogy ne legyen megfizethetetlen idén egy otthonfelújítás, lehetnek más eszközök is a kormány kezében.
júl. 1
0:36
Nem tett keresztbe a járvány a Trans-Sped Kft. forgalmának (ProfitLine)
Bár a logisztikai ipart megrázta a járvány, a Trans-Sped Kft. 2020-ban a nehézségek ellenére is megközelítette a korábbi forgalmát - közölte a debreceni székhelyű vállalat az MTI-vel szerdán.
júl. 1
0:48
Az utolsó pillanatban érkezik hatalmas könnyítés a támogatásból napelemet telepítő magyarok számára (Portfolio)
A támogatásból megvalósított napelemrendszerek esetében eredetileg július elsejétől megszűnt volna a jelenlegi szaldó elszámolás, azonban a kormány szerda késő este, vagyis az utolsó pillanatban eltörölte ezt a megkötést.
júl. 1
1:06
Új járványügyi intézkedések Horvátországban (ProfitLine)
Új járványügyi intézkedések lépnek életbe július 1-jétől Horvátországban, az európai védettségi igazolással rendelkezők korlátozások nélkül vehetnek részt különböző rendezvényeken - közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője szerdán.
júl. 1
1:36
Sikeresen zárta a tavalyi évet a Talentis Agro Zrt. (ProfitLine)
A koronavírus járvány okozta gazdasági válság ellenére több mint 25,6 milliárdos árbevétellel, csaknem 5,5 milliárd forintos adózás előtti eredménnyel, valamint 8,6 milliárd forint Ebidta-val (kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség) zárta tavalyi üzleti évét a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Zrt. - derül ki a cégcsoport nyilv
júl. 1
2:06
A pollenallergiánk még a biztosításunk díját is megemelheti - biztosítói körkép (ProfitLine)
A koronavírus-járvány hatására jelentősen megnőtt az érdeklődés a kockázati biztosítások iránt, ezen belül egyre többen keresik a hagyományos életbiztosításokat is. Az életbiztosítások díja leggyakrabban személyre szabott, amit részben az egészségügyi állapotunk vagy az határoz meg, hogy milyen életmódot folytatunk. A Bank360 elemzői arról kérdezté
júl. 1
2:36
Növelte nyereségét és árbevételét a Hell Energy (ProfitLine)
Az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy Magyarország Kft. számottevően növelte árbevételét, exportját és nyereségét tavaly a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán közölt beszámolója szerint.
júl. 1
3:06
Ausztria megszünteti a korlátozások nagy részét (ProfitLine)
Ausztria július elsejétől megszünteti a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások túlnyomó többségét - jelentette be Sebastian Kurz kancellár szerdán Bécsben.
júl. 1
3:36
Az uniós átlagnál több magyarnak van közösségi oldala (ProfitLine)
Kiemelkedően magas, 87 százalékos a magyar internethasználóknál a közösségi oldalakon résztvevők aránya, ami 22 százalékponttal több az uniós átlagnál - tájékoztatta a magyar háztartások infokommunikációseszköz-használatáról szóló elemzése alapján a Központi Statisztika Hivatal (KSH) szerdán az MTI-t.
júl. 1
4:18
Mi terem meg a napelemek alatt? (Alternatív Energia)
Egy francia fejlesztőcég, a Tenergie napelemes üvegházat telepített, mely áramtermelési és mezőgazdasági szempontból is kiugró eredményeket ért el.
júl. 1
4:18
A börtönből telefonálva csalt ki pénzt, két és fél évet kapott érte egy férfi (Adózóna)
Üzletszerűen elkövetett csalás miatt nem jogerősen két és fél év börtönre ítélt a Pécsi Járásbíróság egy férfit, aki elítéltként a börtönből telefonon csalt ki pénzt több embertől.
júl. 1
4:36
Az allergiamentes otthonért - 5+1 tipp, amit tehetsz az allergia ellen (ProfitLine)
Kutatások szerint a világ népességének legalább 20%-a allergiás valamilyen virágporra és ez a szám évről évre csak nő. Igaz, hogy a levegőben szálló virágport szinte lehetetlen kikerülni, de ha jobban belegondolunk számos módon enyhíthetjük a tüneteket, íme 5+1 természetes módszer, amellyel felvehetjük a harcot az allergia ellen.
júl. 1
4:39
Gravitáció és izomalt – fokozódik a nyomás a Mestercukrász versenyzőin (Márkamonitor)
Harmadik napjához ért a Mestercukrász -az édesszájú Konyhafőnök. A versenyzőkre ezúttal is két, kihívásokkal teli feladat várt. A folyamatos terhelés miatt többeknél el is szakadt a cérna.     Az első forduló témája a lebegő desszert volt. A zsűri egyértelmű elvárásként fogalmazta meg azt, hogy a versenyzőknek nemcsak egy történetet, de a gravitáci
júl. 1
5:06
Jelentősen drágul a villamosenergia Romániában (ProfitLine)
Romániában július 1-től szolgáltatótól függően 3 és 13 százalék közötti mértékben drágul a villamos energia több millió fogyasztó számára, akik a január 1-jei árliberalizáció után nem kötöttek szolgáltatójukkal új szerződést, amely alapján a villamosenergiát a szabadpiaci árak szerint, olcsóbban fizethetnék.
júl. 1
5:09
„Maszkot le!” – avagy eldobhatjuk-e már a maszkot a munkahelyeken? (Márkamonitor)
A kormány bejelentése szerint 5,5 millió beoltott elérése esetén megszüntetik a kötelező maszkhasználatot, és főszabály szerint még belső terekben sem kell maszkot viselni. A munkáltatók részéről jogosan merül fel a kérdés, vajon ez a döntés azt jelenti-e, hogy a munkahelyeken sem kell a továbbiakban maszkot hordani? A Réti, Várszegi és Társai Ügyv
júl. 1
5:09
Fehérpenészes fertőzés első tünetei a napraforgótáblákon (Agrofórum)
Ha a napraforgótáblákat járva teljes növényre kiterjedő hervadásos tüneteket találunk, vessünk egy pillantást a száralapi részre, lehetséges, a magyarázatot ott fogjuk megtalálni.
júl. 1
5:15
Meddig raktározható el a napenergia? (Tiszta Jövő)
Ezzel a fejlesztéssel új szintre lépett az energiatárolás.
júl. 1
5:18
Dr. Rékassy Balázs: „A tanulság, hogy hamarabb kell lépnie a kormánynak egy esetleges negyedik hullám elején” (Privátbankár)
Orbán Viktor a két héttel ezelőtti Kormányinfón úgy nyilatkozott: a kormány felkészült a negyedik hullámra. Vajon valóban megvannak az első három hullám tanulságai, amelyek miatt jóval könnyebben elébe mehetünk egy esetleges negyedik hullámnak? Interjú Dr. Rékassy Balázs orvossal, egészségügyi menedzserrel.
júl. 1
5:36
Az utolsó korlátozásokat is feloldották Franciaországban (ProfitLine)
Franciaországban feloldották szerdán a koronavírus miatti utolsó járványügyi korlátozásokat, amelyek a nyilvános helyek beltéri kihasználtságára vonatkoztak. A dél-nyugati Landes megyében, ahol a delta variáns aránya 70 százalékos az új esetekben, még július 6-ig érvényben maradnak az éttermek, színházak, mozik és az üzletek belső tereit érintő kor
júl. 1
5:36
Lecsapott a hidegfront, hűvösebb lesz az időjárás (Agroinform)
Az éjjel átvonult hidegfront mögött csütörtökön már a Tiszántúlon is visszaesik a hőmérséklet. Ezt követően egy magassági hidegörvény lesz felettünk, hatására főként északkeleten várható konvektív csapadék.
júl. 1
5:39
Az Auchanban nem csak júliusban lesz műanyagmentes a vásárlás (Márkamonitor)
Az idei műanyagmentes július más lesz, mint korábban, mivel most törvényileg is kötelező megszabadulni bizonyos egyszer használatos műanyageszközöktől, amiket az Auchan már egy éve kivont a kínálatából. Ezt a hónapot pedig arra szánja az áruházlánc, hogy különböző aktivitásokkal és akciókkal felhívja a figyelmet az általa nyújtott alternatív megold
júl. 1
5:39
Start up-ok és innovációs megoldások versenyét indítja el a BASF (Agrofórum)
A Basf, mely a kutatás és fejlesztés terén Európában vezető szerepet betöltő és egyben a legnagyobb német vegyipari vállalat, útjára indítja a Basf Innovation Hub projektjét, ami Közép- és Dél-Európa 11 országában, köztük Magyarországon szándékozik közös tető alá hozni az induló vállalkozásokat és az innovátorokat. Idén a verseny a Green Deal, azaz
júl. 1
5:39
A csomagolásra is hat az e-piac növekedése (Transpack)
Így hatott a csomagolóanyagokra a járványban felpörgő forgalomnövekedés.
júl. 1
5:42
Most még csak a kutaknál érezzük, de óriási problémákkal járhat a dráguló olaj (Menedzsment Fórum)
Az infláció az elmúlt időszakban sokkarú polipként fenyegeti (nem csak) a magyar gazdaságot. A nyersanyagárak, a növekvő kereslet, a termelői árak, vagy a szolgáltatások árazása is a további emelkedés irányba mutatnak. Ugyanakkor az alacsony tavalyi bázisérték miatt az üzemanyagokra még a jegybank is kiemelt figyelmet fordít. Már csak ezért is érde
júl. 1
6:00
Új jelenség jelent meg itthon: íme a dolgozó szegénység, egyre többen vannak (Pénzcentrum)
Európai Uniós adatok szerint 2018-ban a 28 tagországban 23 millió gyermek élt szegénységben, társadalmi kirekesztéssel veszélyeztetetten. Vagyis minden negyedik! A közvélekedéssel ellentétben ez a gazdag országokban sem ritka. A Pénzcentrumnak egy tudományos szakember és egy civil aktivista fejtette ki, mit jelent a gyermekszegénység Európában és M
júl. 1
6:06
Melyik kávét szereti a magyar? (ProfitLine)
Magyarországon az eszpresszó a legnépszerűbb kávé egy felmérés szerint, ezt leginkább reggel fogyasztják az emberek, délután pedig főként tejeskávét.
júl. 1
6:15
Adatbiztonsági kockázatok és a hatékonyság – iroda legyen vagy home office? (Márkamonitor)
Átalakult az irodai élet szerepe a világjárvány következtében: az iroda már egyre kevésbé munkahely, inkább közösségi tér, a csapatépítés helyszíne. Az új jelszóvá a „Work from Anywhere”, azaz „Dolgozz bárhonnan” vált, különösen a tudásfókuszú iparágakban – hívja fel a figyelmet elemzésében Borzák Péter, az INSPYRE stratégiai vezetője. Az informati
júl. 1
6:15
Biden infrastrukturális forradalma nem elég zöld és nem szállítja ki az autójukból az amerikaiakat (G7)
Bár globális érdek, hogy Amerika modernizálja a közlekedési rendszerét, a közelmúltbeli példák alapján ezt komoly intézményi hiányosságok, rettenetes pazarlás és burjánzó korrupció nehezíti.
júl. 1
6:15
Miért nem köthetünk másra életbiztosítást? (Bank360 blog)
A hagyományosnak tekinthető, kockázati életbiztosítás alapvető célja, hogy szeretteink számára akkor is biztosítani tudjuk az anyagi biztonságot, ha velünk esetleg történne valami. Ezek az életbiztosítások általában halálesetre és súlyos, maradandó egészségkárosodásra fizetnek. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy miként lehet megkötni egy ilyen bi
júl. 1
6:15
Az átlag fagylalt ára 300-350 forintra emelkedett, de 500-ért sem ritka egy gombóc (Növekedés)
Forró nyár jött a csapnivaló tavasz után, ami azt is jelenti, hogy a fagyiárusok végre fellélegezhetnek. Utánajártunk, hogy másfél év pandémiás helyzet után idén mennyire kell a zsebünkbe nyúlni, ha néhány gombóccal el akarunk fogyasztani a hűsítő finomságból.
júl. 1
6:18
Internet Computer: felcsavarták a szőnyeget, 95% mínusz másfél hónap alatt (Kripto Akadémia)
Eljátszhatta a kriptós közösség bizalmát az egyik hosszú évek óta fejlesztett és ígéretesnek tartott kriptós projekt, a korábban Dfinity néven emlegetett Internet Computer (ICP). A május elején, a kriptovaluták rangsorának 5. helyén debütáló ICP azonnal felkerült az összes nagyobb tőzsdére,…
júl. 1
6:18
E-kereskedelem 2021. július 1-jétől – MOSS, OSS, IOSS, SA (Adózóna)
2021. július 1-jén hatályba lépnek az e-kereskedelemmel kapcsolatos új áfaszabályok. Ez jelenti többek között a MOSS rendszer kiterjesztését, a One Stop Shop (OSS) uniós és nem uniós, illetve import (IOSS) sémájának alkalmazását, illetve a Special Arrangement (SA) lehetőségét az import áfa megfizetésére.
júl. 1
6:20
Kapcsolódjon ki az Adózónával! – Cotton Club Singers jegyeket és kulacsot nyerhet, ha most rendel (Adózóna)
Amiért önnek is érdemes előfizetnie: • Kitűnő ár-érték arány! • Hiteles szakmai támogatás! • Max és Prémium csomagokban már a 2022-es HVG Adó- és Tb-különszámok! • Megrendelésével most részt vesz a sorsoláson, amelyen Cotton Club Singers koncertjegyet vagy diffúzoros kulacsot nyerhet.

Keresés