2021. július 1. csütörtök

júl. 1
0:00
Orbán Viktor beszámolt régiós és magyar céljairól (Infostart)
A V4 országok elnökségét átvevő magyar kormányfő beszámolt a céljairól.
júl. 1
0:00
Csökkentené az uniós forrásokat: Magyarország túllépett egy határt az új Lgbtq+ törvénnyel a német belügyminiszter szerint (Blikk)
Horst Seehofer német belügyminiszter szerint Magyarország uniós forrásainak csökkentése lehetőség lenne annak megmutatására, hogy az ország túllépett egy határt az új LGBTQ+-ellenes törvénnyel.
júl. 1
0:00
Minden szinten elbukott a kínai oltás a legújabb magyar teszten (Napi)
Az egyik magyar nagyvállalat, a Videoton dolgozóinak körében végzett vizsgálat azt találta, hogy a 60 évesek és az ennél idősebbek esetében a kínai Sinopharm vakcinával beoltottak körülbelül harmada semmilyen védelemmel nem rendelkezik a koronavírussal szemben.
júl. 1
0:00
Hibrid-vaddisznók lepték el a katasztrófa sújtotta Fukusimát (168 Óra Online)
Új faj született.
júl. 1
0:04
Pedofiltörvény: lejárt a határidő (Infostart)
Szerdáig adott határidőt a magyar kormánynak az Európai Bizottság arra, hogy a részletes kifogásait véleményezze az úgynevezett pedofiltörvénnyel összefüggésben. Az EU Monitor főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: elképzelhető, hogy akár kötelezettségszegési eljárás is indulhat a jogszabály homoszexualitásra vonatkozó
júl. 1
0:04
Koronavírus: megszűnik a korlátozások többsége Ausztriában (Blikk)
Ausztria megszünteti a korlátozások túlnyomó többségét
júl. 1
0:04
A magyar kormány még a mozambiki katonai missziónál is megtalálta a "lényegi pontot" (Napi)
A magyar kormány most egy uniós, terroristaellenes katonai misszió szövegében talált kifogásolnivalót, abban ugyanis szerepel a "gender" szó. Nem is hagyta szó nélkül.
júl. 1
0:04
Kínának sikerült elhallgattatnia egy független újságot (168 Óra Online)
A házkutatások és letartóztatások megtették a hatásukat.
júl. 1
0:08
Delta variáns: ez az ország a világ kísérleti laborja (Infostart)
A britek azt remélik, a magas átoltottság megmentheti őket a delta variánstól: most azonban úgy fest, ez mégsem vehető biztosra, mivel nemcsak az esetszámok lódultak meg, de már a halálozások és a kórházban kezeltek száma is nő.
júl. 1
0:08
Meglepő új információ derült ki a dinoszauruszok kihalásával kapcsolatban (Blikk)
Hirtelen kihalásuk előtt már csökkenni kezdett a dinoszauruszok száma.
júl. 1
0:08
Tengerszint emelkedés: 410 millió ember lakóhelye kerülhet veszélybe (Napi)
A század végére akár 410 millió ember élhet kétméteres tengerszint feletti magasságnál alacsonyabb területeken, amelyeket veszélyeztet a vízszint emelkedése - állapította meg egy új tanulmány.
júl. 1
0:08
Vlagyimir Putyin eddig bírta, végre elárulta, melyik vakcinával oltották (168 Óra Online)
A választásban nem az orvosokra, hanem az ismerősök szavára hallgatott.
júl. 1
0:12
Eggyel nagyobb szabadságot ad Horvátország, de feltételekkel (Infostart)
Új járványügyi intézkedések lépnek életbe július 1-jétől Horvátországban, az európai védettségi igazolással rendelkezők korlátozások nélkül vehetnek részt különböző rendezvényeken - közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője szerdán.
júl. 1
0:12
Koronavírus-járvány: Németország beérte Amerikát az oltási kampányban az egészségügyi miniszter szerint (Blikk)
Felzárkózott az Egyesült Államokhoz Németország az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) elleni oltási kampányban – közölte szerdán a német szövetségi egészségügyi miniszter.
júl. 1
0:12
Káoszt és nyári összeomlást okozhat a delta (Napi)
A dél-európai államoknak alaposan mérlegelniük kell, mit látnak kockázatosabbnak: teljesen nyitni a turisták előtt és beengedni a koronavírus delta variánsát, vagy egy újabb pocsék idegenforgalmi szezont. A helyzet kaotikussá kezd válni; a turizmus talpra állására még két évet várni kell a szakértők szerint.
júl. 1
0:12
Putyin szerint nem lett volna harmadik világháború, ha elsüllyesztik a britek rombolóját (168 Óra Online)
De csak azért, mert Oroszország ellenfelei nem győzhettek volna, és ezt tudják.
júl. 1
0:16
Ismét felizzott a katalán függetlenség kérdése (Infostart)
A hatalmon lévő spanyol szocialisták soha nem fogják elfogadni a katalán önrendelkezési népszavazást - jelentette ki Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, miután előző nap találkozott az új, függetlenségpárti katalán elnökkel.
júl. 1
0:16
Bekeményít a trükkös "ingázókkal" szemben Szlovákia (Napi)
A szlovák kormány másfél év után rájött, hogy az a határbeléptetési rendszer, amit a járvány idejére bevezetett rossz, ezért változtatnak a szabályokon. A módosított rendszer az ingázókat is érinti: a legjobb, amit tehetnek, hogy beoltatják magukat.
júl. 1
0:16
Nyáron minden eddiginél több magyar dolgozhat Ausztriában (168 Óra Online)
Érdemes lesz figyelni a híreket!
júl. 1
0:20
Hirtelen közel került a ketreces állattartás kötelező felszámolása (Infostart)
A ketreces állattartás megszüntetését célzó kezdeményezés a hatodik sikeres európai polgári kezdeményezés volt és az első, amelynek esetében az Európai Bizottság jogalkotást indít.
júl. 1
0:20
Megszüntetné a tenyészállatok ketrecben tartását az Európai Bizottság, itt a javaslat (Napi)
Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy 2023-ig jogszabályt javasol a tenyészállatok ketrecben tartásának fokozatos megszüntetéséről, majd betiltásáról, a ketreces állattartás megszüntetését célzó kezdeményezés a hatodik sikeres európai polgári kezdeményezés volt, és az első, amelynek esetében az Európai Bizottság jogalkotást indít - közölte az unió
júl. 1
0:20
Szijjártó Péter tovább izmozik, levelet írt a bajor belügyminiszternek (168 Óra Online)
A külügyminiszter tudni akarja, mit történt azzal a szurkolóval, aki szivárványos zászlóval szaladt be a magyar-német meccsre.
júl. 1
0:24
Őrült jó hírt kaptak az Ausztriába készülők (Infostart)
Ausztria július elsejétől megszünteti a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások túlnyomó többségét - jelentette be Sebastian Kurz kancellár szerdán Bécsben.
júl. 1
0:24
Hullanak a fejek Észak-Koreában, a diktátor morcos hangulatban van (Napi)
Kim Dzsongun, Észak-Korea diktátora talált néhány rendkívül szerencsétlen embert országa elitjében, akiket felelőssé tett a romló állapotok miatt. Az illetőket felmentették tisztségükből, és a köznép fantáziájára bízzák, milyen sors vár rájuk. Hírek szerint tavaly két tisztviselőt végeztek ki, mert megsértették a járvánnyal kapcsolatos szabályokat.
júl. 1
0:24
Európa néhány erős embere ma inkább a mozgólépcsőt választotta (168 Óra Online)
Összejöttek a visegrádi négyek.
júl. 1
0:28
Lukasenka elkezdte használni a „menekültbombát” – egyelőre Litvánia ellen (Infostart)
Megnyolcszorozódott a Fehéroroszországból illegálisan litván területre lépő közép-keleti és afrikai menekültek száma – jelezte a litván külügyminisztérium, összefüggést sejtetve az EU fehérorosz szankciói, és az utóbbi felől megszaporodó határsértések között.
júl. 1
0:28
Már januári szinteken fertőz a delta-variáns Európa víruslaborjában (Napi)
A brit egészségügyi minisztérium szerdai ismertetése szerint január vége óta nem szűrtek ki Nagy-Britanniában annyi új koronavírus-fertőződést, mint most, de a kórházi kezelést igénylő súlyos megbetegedésekről és a halálozásokról szóló adatok továbbra is messze elmaradnak az év eleji tetőzés idején mért számoktól.
júl. 1
0:28
Putyin szerint a Nyugat markába került Ukrajna (168 Óra Online)
Bezzeg azzal nincs baj, amikor ő annektál egy teljes országrészt.
júl. 1
0:32
Az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa elítéle Milosevic egykori munkatársait (Infostart)
Az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusának (MICT) bírái 12 év börtönbüntetésre ítélték Jovica Stanisic és Franko Simatovic volt szerb titkosszolgálati vezetőket a délszláv válság idején elkövetett háborús bűneikért.
júl. 1
0:32
Belehalt egy kisfiú a dzsúdóedzésbe, miután huszonhétszer vágták földhöz (168 Óra Online)
A hétéves kisfiú hetven napig feküdt kómában, mielőtt lekapcsolták az életfenntartó gépről.
júl. 1
0:36
Meghalt Donald Rumsfeld (Infostart)
Nyolcvannyolc éves korában meghalt Donald Rumsfeld volt amerikai védelmi miniszter, az iraki háború egyik vezéralakja - közölte a politikus családja szerdán.
júl. 1
0:36
Vincze Lóránt EP-képviselő: az Európai Bizottság igent mond az állatokra, és nemet a kisebbségekre (168 Óra Online)
Szerinte diszkriminatívan és cinikusan járt el az EB.
júl. 1
4:36
Lezárták a teljes ukrán-magyar határt (ATV)
Egyhónapos zárlat jön Magyarország teljes ukrajnai határszakaszán, mert oltópontokat alakítanak ki. A hír a magyar közlönyben jelent meg. A záhonyi határátkelő volt parancsnoka szerint: a lezárás igazi oka a létszámhiány. Az ATV Híradó úgy tudja, oltópontokat alakítanak ki a határon, ezért a lezárás.
júl. 1
5:42
Nyitás helyett kijárási korlátozás – romlik a koronavírus helyzet több országban (ATV)
Egyre több a fertőzött Izraelben, de alig vannak súlyos betegek a magas átoltottságnak köszönhetően. A delta variáns miatt romlik a helyzet Ausztráliában is, a lakosság fele kijárási korlátozás alatt van. Oroszországban rekordot döntött a koronavírusban egy nap alatt elhunytak száma.
júl. 1
6:00
A delta variáns még az eddig jól védekező, vagy éppen nagy átoltottságú országok védekezését is kikezdi (444.hu)
Ausztráliában másfél éven át nagyon hatékonynak bizonyult az izoláció és a kontaktkutatás. Izraelben és Nagy-Britanniában globálisan is magas az átoltottság. A delta-hullámot mindhárom megsínyli.
júl. 1
6:03
Szabad az út Horvátországba: itt az öt legjobb program az isztriai édenben (24.hu)
Hosszú bezártság és egy megterhelő év után itt az első, viszonylag már szabad nyár, amikor pihenhetünk és új élményekkel, impulzusokkal töltekezhetünk fel. Horvátországba a magyar állampolgárok korlátozás nélkül utazhatnak, tehát csak az érvényes utazási okmányra van szükség.
júl. 1
6:18
Ez az egyik legnehezebb helyzet, amit valaha láttam" - megrendítő beszámoló a floridai házomlás mentési munkálatairól (ATV)
Hetedik napja tart a mentési akció a Miamiban összedőlt, tizenkét szintes lakóház romjainál, az áldozatok száma 12-re emelkedett. Joe Biden a héten feleségével a helyszínre utazik. A kereső-alakulatok folytatják a munkát, 149 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván.
júl. 1
6:24
Új barátot talált a magyar kormányfő (Napi)
Milos Zeman cseh államfő teljes mellszélességgel kiállt Orbán Viktor miniszterelnök mellett a kisebbséggel kapcsolatos magyar törvény ügyében. Bár a cseh alkotmány szerint főként ceremoniális jogai vannak az elnöknek, véleménye sokakat befolyásolhat.
júl. 1
6:30
Lejárt a Brexit magyarokat is érintő fontos határideje (hirado.hu)
Több mint 140 ezer magyar állampolgár nyújtott be letelepedési kérelmet.
júl. 1
6:48
Lejárt a határidő: eddig tudtak letelepedési kérvényt benyújtani a Nagy-Britanniában élő Eu-állampolgárok (Blikk)
Lejárt a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok tartós letelepedési kérelmének benyújtására kijelölt határidő, de indokolt esetben, a körülmények egyedi elbírálása alapján a brit hatóságok ezután is elfogadhatják a késve beadott folyamodványokat.
júl. 1
6:48
Meghalt Donald Rumsfeld (HírTV)
Donald Rumsfeld négy amerikai elnököt szolgált különféle beosztásokban, és csaknem 25 évet töltött az üzleti életben.
júl. 1
7:09
Uniós oltási igazolás: íme minden tudnivaló (24.hu)
Az uniós Covid-igazolás digitálisan és papíralapon is elérhető, mutatjuk a teendőket.
júl. 1
7:18
Szlovákiában indul a Covid-lottó: 2 millió eurót sorsolnak ki hetente (ATV)
Északi szomszédunk bevezeti a Covid-lottót. Sőt, mindenkit pénzjutalomban részesít, aki valaki mást rábeszél az oltás felvételére.
júl. 1
7:30
Több mint 4 millió, korábban védett román fogyasztónak lett drágább az áram (Napi)
Július 1-től Romániában 3-13 százalékkal drágul a villamosenergia több millió fogyasztó számára - írja az MTI.
júl. 1
7:39
Kiábrándító a CureVac vakcina hatékonysága (24.hu)
Mindössze 48 százalékban hatékony a vakcina a koronavírus ellen minden korosztályra vonatkozóan.
júl. 1
7:48
Kínai elnök: Vérző fejjel pattan le 1,4 milliárd kínairól, ki kötekedne velünk (444.hu)
70 ezer néző, 3 ezer fős kórus és harci gépek előtt mondott szigorú beszédet a Kínai Kommunista Párt 100. születésnapján.
júl. 1
8:00
Újabb népes országot tarolhat le a koronavírus (Infostart)
A Vöröskereszt figyelmeztetése szerint Indonéziában a tesztelés, az oltások és a kezelési lehetőségek terén is gyors fejlesztésre van szükség.
júl. 1
8:09
Vera Jourová: a magyar pedofilellenes törvény az LMBTI-közösség tagjait diszkriminálja (Demokrata)
Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős tagjának „az a legnagyobb vágya”, hogy ne lépjen hatályba a magyar törvény.
júl. 1
8:12
Fontos emberrel tárgyalt Orbán Viktor Varsóban (168 Óra Online)
A miniszterelnök Jarosław Kaczyńskivel találkozott.
júl. 1
8:21
Orbán Viktor Jaroslaw Kaczynskivel tárgyalt Varsóban (Demokrata)
Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Varsóban megbeszélést folytatott Jarosław Kaczyńskivel, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökéve.

Keresés