2021. január 1. péntek

jan. 1
0:06
Szlovákiai razziák: öngyilkosságot kísérelt meg a rendőrfőnök (Napi)
Öngyilkosságot kísérelt meg Milan Lucansky volt szlovák országos rendőrfőkapitány a vizsgálati fogságban, állapota válságos - jelentették szlovákiai hírportálok, értesülésüket a szlovák igazságügyi minisztérium megerősítette.
jan. 1
0:06
Feltételes forgalmazási engedélyt kapott az egyik kínai vakcina (Infostart)
79 százalékos védettséget ad - a gyártó közlése szerint.
jan. 1
0:06
Konyaktól gyémántig: hatalmas luxus vállalat születik (168 Óra Online)
Az egyesülést hosszú alkudozás előzte meg.
jan. 1
0:06
Erzsébet királynő is aláírta a Brexit-megállapodást (444.hu)
Ezzel a Nagy-Britannia és az EU gazdasági viszonyát rendező megállapodás törvényi erőre emelkedett, kevesebb mint 24 órával a határidő előtt.
jan. 1
0:10
Koronavírus: elkeserítőek a legújabb adatok (Napi)
A fertőzöttek száma megközelíti a 82 milliót, vagyis egy nap alatt több mint 700 ezer új fertőzöttet azonosították világszerte. Ez egyben azt jelenti, hogy sokkal gyorsabban terjedt a járvány, mint egy nappal korábban.
jan. 1
0:10
Brexit: órák kérdése és véget ér az átmenet (Infostart)
A brit parlament mindkét háza jóváhagyta az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszerének feltételeit rögzítő megállapodást. II. Erzsébet királynő formális beleegyezésével az egyezmény hajnalban törvényerőre emelkedett, így a brit EU-tagság megszűnése utáni viszonyrendszer szabályainak törvényi előkészítése brit rés
jan. 1
0:10
Lemondta a szilveszteri imádságot Ferenc pápa, mert gyengélkedik (168 Óra Online)
Fájdalmas ideggyulladása van.
jan. 1
0:10
Kínai tengeralattjáró drónt fogott egy indonéz halász (444.hu)
Szakértők szerint kínai tengeralattjárók útvonalát készíthette elő, jó messze a kínai felségvizektől.
jan. 1
0:14
Dühöngés és elhízás - ezek a járvány mellékhatásai (Napi)
A koronavírus-járvány hosszú távú káros mellékhatásai rajzolódnak ki lengyel felmérésekből. Az emberek elhíztak a bezártság alatt, többet dohányoznak és isznak, és olcsóbb élelmiszereket vásárolnak.
jan. 1
0:14
Ferenc pápa lemondta a szilveszteri szertartások vezetését (Infostart)
Az újévi misét sem a pápa tartja, de újévi beszédét idén is elmondja.
jan. 1
0:14
Meghalt Robert Hossein franciaszínész, rendező (168 Óra Online)
Kilencvenhárom évesen elhunyt Robert Hossein francia színész és rendező, akit főleg az Angélique-filmekből ismernek külföldön.
jan. 1
0:14
Kiújult Ferenc pápa isiásza, nem ő tartja az újévi misét a Vatikánban (444.hu)
A 84 éves egyházfő eddig még sosem hagyott ki misét egészségügyi okok miatt.
jan. 1
0:18
Vakcina: kulcsfontosságú döntés született (Napi)
Szerdán a brit gyógyszerfelügyelet engedélyt adott az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár közös fejlesztésű koronavírus-vakcinájának forgalmazására.
jan. 1
0:18
Uniós állampolgár lenne a Brexit miniszterelnökének apja (Infostart)
Stanley Johnson szerint Európa mindig is több lesz, mint az Európai Unió.
jan. 1
0:18
Kínába is elért a koronavírus brit mutációja (444.hu)
Egy Nagy-Britanniából hazarepült kínai nő vitte az országba a mutáns vírust.
jan. 1
0:22
Brexit: aláírták a legfontosabb papírt (Napi)
Legalábbis az egyik legfontosabbat, amely a EU és az Egyesült Királyság közötti kereskedelem szabályairól szól.
jan. 1
0:22
Új-Zélandon bulikkal, Európa-szerte kijárási korlátozásokkal várják az újévet (Infostart)
Miközben Európában online szilveszterre készültek a legtöbbek, volt a világnak olyan része, ahol tömegek ünnepelték - együtt az Újévet.
jan. 1
0:22
Boris Johnson apja felveszi a francia állampolgárságot (444.hu)
Beadta az állampolgársági kérelmét, hogy a Brexit után is közeli kapcsolatban maradhasson az Európai Unióval.
jan. 1
0:26
Kártalanítást kaphatnak a beoltottak (Napi)
Lengyelországban egyfajta biztosítást is kapnak azok, akiket beoltanak a koronavírus-vakcinával, amely kártalanítást ígér arra az esetre, ha esetleg a készítménynek valamilyen káros mellékhatása lenne.
jan. 1
0:26
Gibraltár sorsa is eldőlt (Infostart)
Megszületetett a megállapodás Spanyolország és Nagy-Britannia között, amelynek értelmében Gibraltár a schengeni övezet része lesz 2021. január 1-től.
jan. 1
0:30
Összeomlott a német légiforgalom (Napi)
A német légiforgalmi irányító központ kevesebb mint feleannyi légtérhasználati műveletet vezényelt le az idén, mint tavaly a Deutsche Flugsicherung (DFS) szerdai jelentése alapján.
jan. 1
0:30
Kínába is eljutott a brit vírusmutáció (Infostart)
Kínában is azonosítottak egy, a brit koronavírus-mutáció okozta fertőzéses esetet - adta hírül a kínai járványügyi központ információira hivatkozva internetes kiadásában a China Daily című kínai pártlap csütörtökön.
jan. 1
0:34
Mire képesek igazából a 25 éves napelemek? Csattanós válasz jött (Napi)
Az elméleti modellezésekkel mindig az a probléma, bármennyire pontosak is a számítások és a képletek, a gyakorlati visszaigazolás nélkül mindig ott marad a fejekben a kisördög: hátha nem úgy alakul a végén. Ezért is fontos, hogy 25 évnyi folyamatos működés után kutatók megvizsgálták, valójában mire képes a régi napelempanel.
jan. 1
0:34
A koronavírustól Joe Bidenig – ilyen volt a világ 2020-ban (Infostart)
Az idei évre egyetlen esemény nyomta rá a bélyegét: a koronavírus-járvány. De a karanténra ítélt világban is rengeteg esemény volt, ezeket szedtük össze a teljesség igénye nélkül.
jan. 1
0:38
A brit alsóház megszavazta a brexit dealt (Napi)
A várakozásoknak megfelelően nagy többséggel jóváhagyta szerdán a brit parlament alsóháza az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszerének feltételeit rögzítő megállapodást.
jan. 1
0:38
Megjelent a vírus Dél-Afrikában azonosított változata is Franciaországban (Infostart)
A brit változat is jelen van már.
jan. 1
0:42
Bécsben még soha nem mértek ilyen levegőt (Napi)
Noha az osztrák fővárosban lassan fél évszázada mérik a levegőminőséget, olyan jó eredményt, mint a 2020-as, még nem láttak a szakemberek.
jan. 1
0:46
2020. 11.: Orbán új kijárási tilalmakról, boltzárakról döntött, a világ figyelme a legszokatlanabb választásra vetült (Napi)
Fél Magyarország a Magyar Közlöny honlapját frissítgette, mert Orbán Viktor miniszterelnök esti videójában nem várt szigorításokat jelentett be: kijárási tilalmat, boltzárat, nyugdíjas vásárlási sávot vezettek be, de a kormányrendeletet nem tudták sokan, azt sem, hogyan induljanak el reggel dolgozni. Közben egyre harcosabb lett a vita a magyar-leng
jan. 1
0:50
Koronavírus: fokozzák a korlátozást, kitolják a moratóriumot (Napi)
Nagy-Britannia egyes területein szintet lép az eddig bevezetett korlátozási rendszer. Romániában a hitelmoratóriumot gondolják újra.
jan. 1
0:54
Nő lesz az USA elnöke hamarosan (Napi)
A Financial Times és a Nikkei olvasói teljesen egyetértenek abban, hogy az Egyesült Államoknak nő lesz az elnöke a következő ciklusban, vagy egy demokrata, vagy egy republikánus nő politikus - derült ki egy friss felmérésből, amely hozott néhány további meglepő eredményt is.
jan. 1
0:58
Hétfő óta folyamatosan reng a föld Horvátországban (Napi)
Hétfő óta folyamatosan reng a föld Horvátországban, a két erősebb földmozgás Petrinja és Sziszek városán kívül 86 kisebb településen is súlyos károkat okozott - írja az MTI az N1 horvát hírcsatorna csütörtöki helyszíni beszámolója nyomán.
jan. 1
1:02
Terjed a brit koronavírus-mutáció (Napi)
Kínában is azonosítottak egy, a brit koronavírus-mutáció okozta fertőzéses esetet - adta hírül a kínai járványügyi központ információira hivatkozva internetes kiadásában a China Daily című kínai pártlap csütörtökön.
jan. 1
1:06
Gyorsult a fertőzés Ukrajnában (Napi)
Tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, csütörtökre megint csaknem tízezer új fertőzöttet és több mint kétszáz elhunytat jegyeztek fel egy nap alatt, ismét jelentősen nőtt viszont a gyógyultak száma - írja az MTI.
jan. 1
1:10
Ferenc Pápa gyengélkedik, lemondta az újévi misét (Napi)
Ferenc pápa helyett egy-egy bíboros vezeti a szilveszteri imádságot és az újévi misét is a Szent Péter-bazilikában, mivel az egyházfőnek isiász okozta fájdalmai vannak - közölte a szentszéki szóvivő csütörtökön.
jan. 1
1:14
Boris Johnson apja inkább megtartaná az uniós állampolgárságát (Napi)
Francia állampolgárságért folyamodik Boris Johnson brit kormányfő apja, hogy így maradjon kapcsolatban az Európai Unióval - írja a 24.hu.
jan. 1
1:18
A házibulik jelentésére kérték az olaszokat (Napi)
Olaszországot szilveszterre zárlat alá helyezték a koronavírus-járvány miatt január 4-ig, az olaszok azonban az egyik legrosszabb esztendőnek tartott 2020 hangos búcsúztatásra készülnek, a tüzijáték betiltása ellenére is - írja az MTI.
jan. 1
1:22
A gibraltáriak megúszták a napi útlevél-pecsételést (Napi)
Megszületett a megállapodás Spanyolország és Nagy-Britannia között, amelynek értelmében Gibraltár a schengeni övezet része lesz 2021. január 1-től – közölte Arancha González Laya spanyol külügyminiszter.
jan. 1
1:26
Portugália lesz az EU soros elnöke (Napi)
Január elsejével Németország után Portugália fogja fél évig ellátni az Európai Unió soros elnöki tisztségét. A staféta átadása a héten megtörtént - írja az Euronews.
jan. 1
1:30
A történelem egyik leggyorsabb gazdagodását produkálta egy kínai üzletember (Napi)
Egy vakcinagyártó és vizet palackozó kínai üzletember lett Ázsia leggazdagabb embere a történelem egyik leggyorsabb vagyonosodását produkálva - írja az MTI a Bloomberg nyomán.
jan. 1
1:34
Megint csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma az USA-ban (Napi)
Elemzők által várt növekedés helyett már a második egymást követő héten csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten - írja az MTI a washingtoni munkaügyi minisztérium adatai nyomán.
jan. 1
1:38
Nő a fehérorosz adósság (Napi)
Fehéroroszország küladóssága 18,2 milliárd dollár volt december elején, ami 5,9 százalékkal, 1 milliárd dollárral haladta meg az év eleji szintet - írja az MTI a pénzügyminisztérium adatai alapján.
jan. 1
1:54
Ezzel lehetett nagyon meggazdagodni 2020-ban: palackozott víz és vakcinagyártás (444.hu)
Egy kínai üzletember legalábbis ezzel hozta össze idén a történelem egyik leggyorsabb vagyonosodását.
jan. 1
6:54
Új szabályok az Egyesült Királyság és az EU kapcsolatrendszerében (HírTV)
Az Egyesült Királyság 47 évet és egy hónapot töltött az Európai Közösség, majd utódja, az Európai Unió tagországaként.
jan. 1
7:12
Megszűnt az Ensz és az Afrikai Unió békefenntartó missziója Dárfúrban (HírTV)
A csapatok kivonása januárban kezdődik, és hat hónapot vesz igénybe.
jan. 1
7:24
Merkel: "Nagyon valószínű, hogy ez az utolsó eset, amikor kancellárként szólok önökhöz egy újévi üzenetben" (ATV)
Angela Merkel német kancellár a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó egészségügyi szabályok fegyelmezett betartására kérte az állampolgárokat csütörtökön közzétett újévi üzenetében azzal együtt, hogy a védőoltások új reményt keltenek.
jan. 1
7:24
Brexit: éjféllel véget ért az átmeneti időszak (444.hu)
Életbe léptek az új szabályok.
jan. 1
7:24
Írországban rosszabb a helyzet, mint az adatok mutatják (Demokrata)
Előrejelzés szerint az ország kórházaiban kezelt páciensek száma megduplázódhat.
jan. 1
7:26
Behozatali engedélyt kapott a Szputnyik V Szerbiába (Demokrata)
A vakcina átesett minden szükséges ellenőrzésen – mondta az Alims munkatársa.
jan. 1
7:30
A WHO jóváhagyta a vakcina vészhelyzeti alkalmazását (Demokrata)
Ez a védőoltás az első, amely elnyerte a világszervezet jóváhagyását.
jan. 1
7:36
Merényleteket vállalt magára az Iszlám Állam (HírTV)
Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet jelentkezett két közelmúltbeli támadás elkövetőjeként.

Keresés