2020. december 28. hétfő

dec. 28
0:06
Mintha javulna a helyzet a Nyugat-Balkánon (Napi)
Valamelyest csökkent az új koronavírussal fertőzöttek napi száma a Nyugat-Balkánon, a 14,7 milliós térségben vasárnapra 4820 fertőzöttet azonosítottak.
dec. 28
0:06
Manfred Weber szerint Orbán Viktor politikája a téves út (Infostart)
Orbán Viktor politikája a téves út címmel közölt írást a Welt am Sonntag című konzervatív német vasárnapi lap Manfer Webertől, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP) frakcióvezetőjétől a magyar miniszterelnökkel a lap előző, egy héttel ezelőtti számában közölt interjúval kapcsolatban.
dec. 28
0:06
Eltűnt több száz karanténban lévő külföldi (Metropol)
Egy svájci síparadicsomból szívódott el a brit turista csoport.
dec. 28
0:06
Weber válaszolt Orbánnak: a kereszténydemokrata politika nem a demokrácia és a jogállam leépítésére vagy az önzésre épül (444.hu)
A német jobboldali politikus írt arról is, hogy az EU nem támogatásokat biztosító "fejőstehén", hanem "sors-, és értékközösség".
dec. 28
0:06
A német belügyminiszter szerint az oltás nem járhat kiváltságokkal (Propeller)
Nem szabad többletjogokat biztosítani mindazoknak, akik beadatják az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltást – mondta egy vasárnapi lapinterjúban a német szövetségi belügyminiszter. Zoltán / MTI Horst Seehofer a Bild am Sonntag című lapban közölt interjúban kiemelte, hogy a szérum beadatásától elzárkózók hátrányos megkülönböztetése a véd
dec. 28
0:10
Már a harmadik országos karantént kezdik az izraeliek (Napi)
Megkezdődik a koronavírus-járvány miatti harmadik országos zárlat Izraelben: vasárnap délután öt órától ismét csak ezer méterre hagyhatják el otthonaikat az ország lakói, csak létfontosságú élelmiszerek vagy gyógyszerek vásárlására léphetnek utcára, illetve ha egyedül sportolnak a szabadban.
dec. 28
0:10
Feketébe öltözött a miniszterelnök a koronavírus elleni vasárnapi oltáshoz Csehországban (Infostart)
Andrej Babis cseh miniszterelnök megkapta a koronavírus (COVID-19) elleni vakcinát a prágai katonai kórházban 2020. december 27-én.
dec. 28
0:10
Boris Johnson szerint nem sikerült olyan jó megállapodást kötni az EU-val, mint amilyet akart (444.hu)
De azért így is büszke az eredményekre a brit miniszterelnök, mert sokan azt mondták, lehetetlen összehozni a megállapodást.
dec. 28
0:10
Az internetes keresési előzményeinket is megnézik majd egy hitelhez? (Propeller)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) négy kutatója szerint a pénzintézetek elnézőbbek lennének az ügyfelekkel szemben, és hamarabb adnának ki hitelt vagy kölcsönt, amennyiben hozzáférésük lenne az ügyfél internetes keresési előzményeire és az online fogyasztási szokásaira. Olyan elmélettel álltak elő az IMF kutatói, amely most minden összeesküvés-elméle
dec. 28
0:14
Kanadát is elérte az egyik brit vírusmutáció (Napi)
Kanadát is elérte a koronavírus Nagy-Britanniában azonosított mutációja - közölte az észak-amerikai ország egészségügyi hatósága szombaton.
dec. 28
0:14
Pánik: eltűnt több száz karanténban lévő brit egy síparadicsomból Svájcban (Infostart)
A koronavírus új nagy-britanniai mutációja nyomán karanténban tartott több száz brit turista tűnt el vasárnapra a britek körében közkedvelt Verbier svájci síparadicsomból.
dec. 28
0:18
Koronavírus: Kína ismét szigorít (Napi)
Újra szigorodnak a járványintézkedések Kínában. A hatóságok attól tartanak, hogy a Holdújév közeledtével tömegek indulnak útnak, ami a vírus gyorsuló terjedéséhez vezethet.
dec. 28
0:18
Koronavírus - drámai hírek érkeznek a Dél-Afrikai Köztársaságból (Infostart)
Meghaladta az egymilliót az új típusú koronavírussal megfertőzött emberek száma vasárnapra a Dél-afrikai Köztársaságban, és gyorsan terjed a vírus új, erősebben fertőző változata is.
dec. 28
0:22
Koronavírus: Szlovénia feloldott néhány korlátozást (Napi)
Hétfőtől újra kinyithatnak a piacok, a trafikok és a fodrászok Szlovéniában - közölte vasárnap a helyi sajtó az MTI szerint.
dec. 28
0:22
Koronavírus - Megkezdődött az oltás az EU tagországaiban (Infostart)
Az Európai Unió (EU) tagállamaiban vasárnap megkezdődött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. December 27. történelmi nap 2020-ban - jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár, miután Ausztriában az első önként jelentkezőknek beadták a német BioNTech és az amerikai Pfizer gyógyszeripari vállalatok által kifejlesztett koronavírus
dec. 28
0:26
Weber üzent Orbánnak (Napi)
Orbán Viktor politikája a téves út címmel közölt írást a Welt am Sonntag című konzervatív német vasárnapi lap Manfer Webertől, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP) frakcióvezetőjétől a magyar miniszterelnökkel a lap előző, egy héttel ezelőtti számában közölt interjúval kapcsolatban - írja az MTI.
dec. 28
0:30
Könyörtelen karácsonyi ajándékkal készült a román kormány (Napi)
Romániában bankszámlájuk zárolásával és végrehajtási eljárás indításával fenyegetik azokat a vállalkozásokat, amelyek elfelejtik, hogy a tavasszal bevezetett adófizetési haladék karácsony első napjáig tart.
dec. 28
0:34
Veszélyes lehet az ünnepi sütés-főzés a konyhában, ezt tehetjük ellene (Napi)
A főzés, például a zsírban sütés is hozzájárulhat a rossz minőségű levegőhöz egy új kutatás szerint. A levegőbe jutó részecskék ugyanis tovább maradnak ott mint azt eddig gondolták.
dec. 28
0:38
Ne kapjanak többletjogokat azok, akik beadatják az oltást! - Így látja Merkel minisztere (Napi)
Nem szabad többletjogokat biztosítani mindazoknak, akik beadatják az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltást - mondta egy vasárnapi lapinterjúban a német szövetségi belügyminiszter.
dec. 28
0:42
Új fegyvert ad az EU a fogyasztók kezébe a bankokkal, a telekom-, és közműcégekkel szemben (Napi)
Új fegyvert ad az Európai Unió az közösségi fogyasztók kezébe: bevezeti a kollektív fogyasztóvédelmi keresetet. Az Európai Bizottság (Bizottság), az Európai Tanács (Tanács) és az Európai Parlament (EP) egyezségre jutott a fogyasztók kollektív érdekeinek védelmére irányuló képviseleti eljárás bevezetéséről. Miután 2018-ban a Bizottság bemutatta java
dec. 28
0:46
Megint terjed a vírus Kínában, ezt nem külföldről hozták be (Napi)
Új, belföldi eredetű koronavírus-fertőzéses esetek felbukkanása miatt szigorításokat vezettek be a hétvégén Pekingben.
dec. 28
0:50
Eltűnt több száz karanténba került brit turista egy svájci síparadicsomból (Napi)
Több száz, karanténba zárt brit turista tűnt el vasárnapra a Verbier síparadicsomból – írja az MTI svájci hatósági közlések nyomán.
dec. 28
0:54
Járvány: 2021-ben érkezik a feketeleves amerikai szakértők szerint (Napi)
Még hátravan pár nap az év utolsó hónapjából, de a koronavírus-járvány áldozatainak decemberi száma így is átlépte a 63 ezret az USA-ban a hivatalos adatok szerint. Ez azt jelenti hogy már karácsonykor bőven ez volt a járvány leghalálosabb hónapja – novemberben összesen 37 ezer volt az áldozatok száma - írja a telex.hu.
dec. 28
0:58
Újabb nagy csata vár az EU-ra (Napi)
A koronavírus-járvány megtépázta a nyugati gazdasági és politikai rendszert, s miközben a demokráciák azon őrlődtek, hogy küzdjék le a válságot, Kína technológiával és autoritárius intézkedésekkel földbe döngölte a problémát. És ez előre vetíti a jövőt.
dec. 28
1:36
Német belügyminiszter: Nem lehet több joga annak, aki beadatja az oltást (Hírstart)
Horst Seehofer szerint az állam nem gyámkodhat a polgárok felett.
dec. 28
2:42
Nem szakadhat ketté a társadalom oltottakra és oltatlanokra a német belügyminiszter szerint (Hírstart)
Nem szabad többletjogokat biztosítani mindazoknak, akik beadatják az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltást - mondta egy vasárnapi lapinterjúban a német szövetségi belügyminiszter.
dec. 28
4:00
Vita volt a szír menekültekkel, felgyújtották a táborukat Libanonban (Hírstart)
Felgyújtottak egy szíriai menekülttábort Libanonban a táborlakók és egy helyi család vitáját követően szombat este.
dec. 28
4:06
Az internetes keresési előzményeink kellhetnek a jövőben, hogy hitelt kapjunk? (Hírstart)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) négy kutatója szerint a pénzintézetek elnézőbbek lennének az ügyfelekkel szemben, és hamarabb adnának ki hitelt vagy kölcsönt, amennyiben hozzáférésük lenne az ügyfél internetes keresési előzményeire és az online fogyasztási szokásaira.
dec. 28
5:06
Márciustól júniusig tart majd a családok éve (Hírstart)
Ferenc pápa vasárnap meghirdette a családok évét, amely 2021. március 19-ével kezdődik, és június 22-ével végződik, amikor a családok világtalálkozóját tartják Rómában.
dec. 28
5:24
Koronavírus - egyre durvább helyzetet okoz a világban a brit mutáns (Infostart)
Japán vasárnap éjféltől nem ad vízumot külföldieknek az új vírustörzs felbukkanása miatt.
dec. 28
5:24
Kína már 2028-ra megelőzi az amerikai gazdaságot a járvány hatásai miatt (Hírstart)
Londoni elemzők kiemelik, hogy a kínai gazdaság láthatóan jobban állta a koronavírus-járvány viharát, mint a nyugati gazdaságok.
dec. 28
5:36
Újabb vulkán tört ki, ezúttal Japánban (168 Óra Online)
Kitört az Otake vulkán hétfőn a Japánhoz tartozó piciny Szuvanosze-szigeten, egy héten belül ez már a harmadik.
dec. 28
5:36
Részletek, hogy mit jelent a magyarok számára a most megkötött Brexit-megállapodás (ATV)
Vámmentesség, de nehezebb munkavállalás - a többi között ezt jelenti a most megkötött Brexit-megállapodás a magyarok számára. A kint munkát vállalóknak a jövőben egy olyan pontrendszernek kell megfelelniük, amiben előnyt jelent a magasabb szakképzettség és a nyelvtudás. A jövőben nehezebb lesz bekerülni a brit egyetemekre is.
dec. 28
5:36
Megint terjed a koronavírus, háborús készültség Pekingben (Hírklikk)
Új, belföldi eredetű koronavírus-fertőzéses esetek felbukkanása miatt szigorításokat vezettek be a hétvégén Pekingben.
dec. 28
5:54
Egy 101 éves asszony kapta az első oltást Németországban (ATV)
Egyszerre, összehangoltan kezdődött meg a lakosság beoltása az Európai Unió 27 tagállamában. A Pfizer és a Biontech vakcináját folyamatosan szállítják a tagországokba. Lesznek más oltóanyagok is, mindegyik egyidejűleg és azonos feltételek mellett áll majd az országok rendelkezésére.
dec. 28
6:06
Trump mégis aláírta a gazdaságélénkítő csomagról szóló törvényt (444.hu)
Ezzel elhárult annak a veszélye, hogy az amerikai kormányzatnak részlegesen le kell állnia az év végén.
dec. 28
6:12
Két nap fogvatartás után szabadon engedték Navalnij szövetségesét (444.hu)
Ljubov Szobol ügyvédnő ellen magánlaksértés után indítottak eljárást, miután felkereste Navalnij egyik FSZB-s merénylőjét.
dec. 28
6:18
Azonosították a nashville-i robbantás elkövetőjét (444.hu)
Egy 63 éves helyi férfi robbantotta fel a lakókocsit, a detonáció őt is megölte.
dec. 28
6:24
Eljött a nagy nap, ma megkezdődik az oltás az EU valamennyi tagországában (Metropol)
A vasárnap csak a kezdet, a vakcinát folyamatosan szállítják az országokba.
dec. 28
6:24
Trump meggondolta magát, ez lesz a következménye (Propeller)
Donald Trump leköszönő amerikai elnök néhány nap halogatás után mégis aláírta vasárnap a kormányzati intézmények 2021-es finanszírozásáról szóló, a koronavírus okozta gazdasági károk enyhítését és a gazdaság élénkítését célzó törvényt, elhárítva ezzel a kormányzat év végi részleges leállásának veszélyét. A szövetségi kormányzat finanszírozása hétf
dec. 28
6:30
Nem voltak társai a nashwille-i öngyilkos robbantónak (Propeller)
Magyar idő szerint vasárnap este fél 12 körül Don Cochran szövetségi ügyész sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a karácsonykor Nashville-ben történt robbantást öngyilkos merénylő okozta. Az elkövető egy 63 éves, Anhony Q. Warner nevű férfi volt, aki meghalt a robbanásban – írja a telex.hu. Cochran szerint a munkának nincs vége, tovább nyomoznak p
dec. 28
6:36
A brazil alelnök is elkapta a vírust (168 Óra Online)
Hamilton Mourao brazil alelnök is elkapta a koronavírus-fertőzést - közölte vasárnap a politikus hivatala.
dec. 28
6:36
Fecskendő alakú repülési útvonallal köszöntötte a vakcinát egy német pilóta (444.hu)
200 kilométeres repülőút az oltások európai elindulásának tiszteletére.
dec. 28
6:36
Putyin is beoltatja magát az orosz vakcinával (Propeller)
Vlagyimir Putyin orosz elnök is beoltatja magát a Szputnyik V nevű, orosz fejlesztésű vakcinával, ezt közölte az elnök szóvivője vasárnap az orosz állami televízióval. A 68 éves Putyin a szóvivője szerint már csak arra vár, hogy túl legyen különböző formalitásokon, utána beoltatja magát. Az elnök már korábban is sokat beszélt az orosz vakcináról,
dec. 28
6:42
Vulkánkitörés egy 49 lakosú szigeten (Infostart)
Az Otake vulkán már 11 éve csendes volt.
dec. 28
6:42
Újabb vulkán tört ki, ezúttal Japánban (Hírstart)
Kitört az Otake vulkán hétfőn a Japánhoz tartozó piciny Szuvanosze-szigeten, egy héten belül ez már a harmadik.
dec. 28
6:48
Német-lengyel konfliktus a határ mentén (Napi)
Németország immáron a kishatár menti forgalmat is korlátozza a járvány miatt, ami eddig a kivételek közé tartozik. A német bevásárlóturisták nem tapsolnak a döntésnek.
dec. 28
6:48
48 órás őrizet után szabadlábon van Navalnij ügyvédje (168 Óra Online)
Két nap fogvatartás után az orosz hatóságok szabadon engedték Ljubov Szobol ügyvédnőt, Alekszej Navalnij ellenzéki politikus egyik legközelebbi szövetségesét.
dec. 28
6:48
Szabadon engedték a megmérgezett orosz ellenzéki politikus ügyvédjét (Propeller)
Két nap fogva tartás után az orosz hatóságok szabadon engedték Ljubov Szobol ügyvédnőt, Alekszej Navalnij ellenzéki politikus egyik legközelebbi szövetségesét. Ljubov Szobol vasárnap este a Twitteren tett közzé magáról egy moszkvai utcán készített felvételt, jelezve ezzel, hogy 48 órás őrizet után elengedték a rendőrségi fogdából. A 33 éves ügyvéd
dec. 28
6:54
A brazil alelnök is elkapta a koronavírust (ATV)
Hamilton Mourao brazil alelnök is elkapta a koronavírus-fertőzést - közölte vasárnap a politikus hivatala.

Keresés