2020. december 30. szerda

dec. 30
0:00
Ausztriában meghaladta a hatezret az elhunytak száma (Hírstart)
Ausztriában kedden meghaladta a hatezret a koronavírus szövődményeiben a járvány megjelenése óta elhunytak száma.
dec. 30
0:06
Nyolcvanezer forintos nyugdíjemelés is lesz (Napi)
Mivel a kormány minden nyugdíjasnak százalékos arányban egyformán emeli a járandóságát, nagyon rosszul járnak a kisnyugdíjasok és nagyon jól azok, akiknek nagy a nyugdíja.
dec. 30
0:06
Hatalmas pusztítást okozott a horvátországi földrengés - képek, videók (Infostart)
Legkevesebb öt halottja van már a 6,3-es erősségű földrengésnek.
dec. 30
0:06
Tragikus! A második világháború óta nem volt ilyen magas a halálozás Hollandiában (Metropol)
A koronavírusos megbetegedéseknek is köszönhetően már több, mint 162 ezren haltak meg idén az országban.
dec. 30
0:06
"Mintha egy angyal pisilt volna a nyelvemre" - beoltottak nyilatkoztak (168 Óra Online)
A Politico összegyűjtött pár véleményt.
dec. 30
0:06
Nem kapta meg Csehország a keddre ígért 20 ezer vakcinát (444.hu)
A prágai kormány ezért arra kérte a Európai Bizottságot, engedélyezze, hogy öt helyet hat oltást adjanak be egy ampullából.
dec. 30
0:06
6 millióan érezték a földrengést, további utórengések is várhatók (Propeller)
A European Mediterranean Seismological Center (EMSC) szerint a földrengést hatmillióan érezték meg ma, többek között a horvátok mellett szlovénok, csehek, németek, olaszok, románok, monetengróiak, szlovákok, szerbek, osztrákok és magyarok. Az epicentrum a horvátországi Petrinja településnél lehetett. Horvátország és Szlovénia térségében kedden megm
dec. 30
0:10
Járványriadót rendeltek el, márciusig tarthat (Napi)
Minden szabad ágy felszabadítására szólították fel a brit kórházakat azok után, hogy karácsony másnapja volt az eddigi egyik legforgalmasabb nap a mentőkhöz befutott hívások alapján.
dec. 30
0:10
A németek nem akarnak kiváltságokat a beoltottaknak (Infostart)
Törvénnyel tilthatják meg Németországban a kivételezést az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltással rendelkezőkkel - írta a Die Welt című német lap.
dec. 30
0:10
Ausztriában meghaladta a hatezret az elhunytak száma (Metropol)
Ausztriában három tartományban már ezer feletti a koronavírusos-áldozatok száma.
dec. 30
0:10
Veszélyes irányok – A probléma neve: Zbigniew Ziobro (168 Óra Online)
A néhány hetes izgalomkeltést követően elmaradt a magyar–lengyel uniós vétó, és a külső szemlélődő jogosan gondolhatta, hogy a kedélyek végre megnyugszanak, legalábbis átmenetileg. Lengyelországban azonban rendkívül ideges hangulat jellemzi mind a parlamenti politikát, mind a hétköznapokat.
dec. 30
0:10
Öngyilkosságot kísérelt meg az őrizetbe vett volt szlovák rendőrfőkapitány (444.hu)
Korrupció miatt volt őrizetben, titokzatos fejsérülést szerzett, majd öngyilkos akart lenni. Állapota válságos. A másfél évtizede tartó Gorilla-ügy újabb fordulója.
dec. 30
0:10
Koronavírus: Ukrajnában ismét csaknem hétezer új beteget regisztráltak (Propeller)
Ismét gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, keddre a vasárnapi visszaesés után ismét csaknem hétezer új beteget és több mint 230 halálos áldozatot jegyeztek fel egy nap alatt, ugyanakkor kiemelkedően magas, 16 ezer fölötti lett a gyógyultak száma is. A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 6988 esettel 1 037 362-re nőtt a
dec. 30
0:14
Virsliszállító kamion és Zil hűtőgép, ez kell a koronavírus-oltásnak (Napi)
Bulgáriában közel fél évszázaddal ezelőtt készült orosz hűtőszekrényekben tárolják az erőteljes hűtést igényló koronavírus-oltásokat, a helyi közegészségügyi vezetők szerint azért, mert egyedül ezeket lehet lakattal lezárni.
dec. 30
0:14
Ukrán külügyminiszter: Budapest a "nyílt sebek" egyike (Infostart)
Dmitro Kuleba ukrán külügyiminiszter szerint Budapest Ukrajna számára a "nyílt sebek" egyike maradt, a miniszter ugyanakkor némi bizakodással is beszélt a két ország közötti kapcsolatok várható alakulásáról.
dec. 30
0:14
Törökország maga gyártaná az orosz koronavírus vakcinát (168 Óra Online)
Törökország maga akarja gyártai a koronavírus elleni Szputnyik V orosz vakcinát, de további tájékoztatást kér, mielőtt beoltja állampolgárait - jelentette ki Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter.
dec. 30
0:14
Svédországban több mint 32 ezer fertőzöttet regisztráltak karácsony óta (Propeller)
Svédországban 32 485 koronavírus-fertőzöttet és a fertőzésből eredő 205 halálesetet regisztráltak december 23. óta . A svéd egészségügyi ügynökség közölte, hogy a karácsonyi időszakra vonatkozó adatok kevésbé megbízhatóak a kevesebb tesztelés és a halálesetek jelentésében bekövetkező késések miatt. A skandináv országban mintegy 428 ezer koronavíru
dec. 30
0:18
Már megint mire készülnek a japánok? (Napi)
A világ első fából készült műholdját készítenék el Japánban a Kiotói Egyetem tudósai egy helyi céggel az űrszemét csökkentése céljából. 2023-ban akarják útjára indítani a különleges űreszközt.
dec. 30
0:18
A cseh régiókban késik a védőoltás (Infostart)
Andrej Babiš miniszterelnök közben az Európai Bizottsághoz fordult a Pfizer-BioNTech konzorcium vakcináinak adagolása kapcsán.
dec. 30
0:18
Svédországban 32 485 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak karácsony óta (168 Óra Online)
205 ember halt meg.
dec. 30
0:18
Megállapodást kötött Törökország és az Egyesült Királyság (Propeller)
Szabadkereskedelmi megállapodást kötött kedden Törökország és az Egyesült Királyság. Az egyezményt a két ország nevében Ruhsar Pekcan török kereskedelmi miniszter és Liz Truss brit kereskedelmi miniszter írta alá videokonferencia keretében. A szerződés 2021. január 1-jével lép érvénybe. Pekcan megszólalásában mérföldkőnek nevezte az egyezséget, és
dec. 30
0:22
Földrengés: leállítottak egy atomerőművet (Napi)
Petrinja központja romokban hever, egy kislány meghalt, leállították a krskói atomerőművet - írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.
dec. 30
0:22
Felemás hírek érkeztek Nagy-Britanniából (Infostart)
A tömeges szűrések kezdete óta a legmagasabb napi koronavírus-fertőzési számot regisztrálták kedden Nagy-Britanniában. A legújabb adatok szerint ugyanakkor az elmúlt héten kevesebben haltak meg a koronavírus okozta Covid-19 betegségben, mint egy héttel korábban.
dec. 30
0:22
Egy év alatt 10 millióval nőtt a menekültek száma (168 Óra Online)
A koronavírus-járvány mellett új válságövezetek is kialakultak a világban.
dec. 30
0:22
Litvániában egy adatfeldolgozási hiba miatt az eddig ismertnél jóval többen hunyhattak el (Propeller)
Litvániában a járványügyi adatok digitalizálásánál elkövetett hiba miatt az eddig ismertnél valószínűleg jóval többen hunytak el koronavírusban. Összesen 804 korábban nem rögzített halálesetet találtak az adatok ellenőrzése során. Megállapították, hogy 324 koronavírusos halálesetet és más okokból elhunyt, 480 koronavírussal fertőzött személyt nem
dec. 30
0:26
Rengett a föld északon is (Napi)
Nyugat-Szlovákiában is érezték a horvátországi földrengést, legalábbis ez derül ki a helyi földtani intézet tájékoztatásából. Több tucat bejelentés érkezett a földmozgásról.
dec. 30
0:26
Már csak az aláírás hiányzik a brit egyezményről (Infostart)
Az uniós tagállamokat tömörítő Tanács írásbeli eljárás útján elfogadta a múlt csütörtökön az Európai Unió és Egyesült Királyság között létrejött kereskedelmi egyezmény aláírásáról és annak 2021. január 1-jétől történő ideiglenes alkalmazásáról szóló határozatot.
dec. 30
0:26
Oroszország tervezi a koronavírus-oltást igazoló útlevél bevezetését (168 Óra Online)
Már akár januártól elérhetőek lesznek az útlevelek.
dec. 30
0:26
Ismét van magyar alpolgármestere egy határontúli önkormányzatnak (Propeller)
Pap Zsolt Istvánt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) önkormányzati képviselőjét választotta meg kedden a városi tanács Nagybánya egyik alpolgármesterévé. Az észak-erdélyi városban csak három hónappal az önkormányzati választások után sikerült a képviselőtestületnek megválasztania az alpolgármestereket, miután a tisztségébe újraválasztot
dec. 30
0:30
Csődbe ment a lengyelek ikonja, Lech Walesa (Napi)
Lengyelország ikonikus politikusa, Lech Walesa, akit a rendszerváltás egyik előkészítőjeként hősként ünnepeltek, később országa államfője lett és Nobel-békedíjat kapott, anyagilag csődbe ment.
dec. 30
0:30
Épp kemény törvény készül Svédországban, erre a miniszterelnök magyarázkodhat a felelőtlensége miatt (Infostart)
Svédországban 32 485 koronavírus-fertőzöttet és a fertőzésből eredő 205 halálesetet regisztráltak december 23. óta – derül ki az egészségügyi ügynökség által nyilvánosságra hozott adatokból.
dec. 30
0:30
Több mint 50 ezer fertőzöttet találtak egy nap alatt Nagy-Britanniában (168 Óra Online)
A tömeges szűrések kezdete óta a legmagasabb napi koronavírus-fertőzési számot regisztrálták kedden Nagy-Britanniában. A legújabb adatok szerint ugyanakkor az elmúlt héten kevesebben haltak meg a koronavírus okozta Covid-19 betegségben, mint egy héttel korábban.
dec. 30
0:30
A francia belügyminiszter a tömegközlekedés leállítását is javasolja szilveszter este (Propeller)
Gérald Darmanin francia belügyminiszter azt kérte a prefektusoktól, hogy a nem engedélyezett gyülekezések és a városi erőszak elleni fellépést tekintsék elsődlegesnek szilveszter éjszaka, amikor is 100 ezer rendőrt és csendőrt mozgósít a tárca a koronavírus-járvány miatt este 8 órakor kezdődő kijárási tilalom betartatására. A tárcavezető a tömegköz
dec. 30
0:34
Koronavírus: jó hír jött Székelyföldről (Napi)
Romániában a koronavírus-fertőzések terjedési ütemének további lassulását igazolták a kedden közzétett adatok, de nagyok a regionális különbségek: leginkább a Székelyföldön sikerült megfékezni a járványt, a legnagyobb fertőzési rátát pedig a főváros térségéből jelentették - írja az MTI romániai tudósítója.
dec. 30
0:34
Egy hiba miatt több száz koronavírusos halottról nem tudtak Litvániában (Infostart)
Litvániában a járványügyi adatok digitalizálásánál elkövetett hiba miatt az eddig ismertnél valószínűleg jóval többen hunytak el koronavírusban - közölte a balti állam egészségügyi minisztériuma Vilniusban.
dec. 30
0:34
Büntetőügye miatt az ukrán elnök felfüggesztette az Alkotmánybíróság elnökét (168 Óra Online)
Két hónapra.
dec. 30
0:34
Öngyilkosságot kísérelt meg a volt országos rendőrfőkapitány Szlovákiában (Propeller)
Öngyilkosságot kísérelt meg Milan Lucansky volt szlovák országos rendőrfőkapitány a vizsgálati fogságban, állapota válságos. A volt országos rendőrfőkapitány egyike azoknak a személyeknek, akiket a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vett őrizetbe a novemberben és decemberben vlgrehajtott – komoly visszhangot kiváltó – rajtaütései során. A
dec. 30
0:38
Szijjártó beszólt Bidennek, Orbán Trumpra voksolt, az orvosok nehéz helyzetbe kerültek (Napi)
Orbán Viktor miniszterelnök és a Magyar Orvosi Kamara egyeztetett a hálapénz eltörléséről és a bérek emeléséről. Elsőre úgy tűnt, a képviselet mindent elért, amit akart, aztán kiderült: a vezényelhetőség és kiszolgáltatottság is bekerült a törvényjavaslatba. Donald Trump is elkapta a koronavírust, és megtartották a világ legkevésbé komolyan vehető
dec. 30
0:38
Öngyilkosságot kísérelt meg a volt országos rendőrfőkapitány a vizsgálati fogságban (Infostart)
Öngyilkosságot kísérelt meg Milan Lucansky volt szlovák országos rendőrfőkapitány a vizsgálati fogságban, állapota válságos - jelentették szlovákiai hírportálok, értesülésüket a szlovák igazságügyi minisztérium megerősítette.
dec. 30
0:38
Öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben a volt szlovák rendőrkapitány (168 Óra Online)
Megpróbálta magát felkötni a melegítőfelsőjével. 30 percenként ellenőrizték.
dec. 30
0:38
Szlovákiában újra meghosszabbította a veszélyhelyzet érvényességét a kormány (Propeller)
Szlovákiában ismét – ezúttal 40 nappal – meghosszabbította az október elsején bevezetett veszélyhelyzet érvényességét a kormány. Az intézkedésről keddi ülésén döntött a pozsonyi kabinet a koronavírus-fertőzés terjedésére hivatkozva. A veszélyhelyzet mostani – már második – meghosszabbítását az az új alkotmánytörvény tette lehetővé, amelyet kedden h
dec. 30
0:42
Élet a brexit után: a törökök aláírtak (Napi)
Szabadkereskedelmi megállapodást kötött kedden Törökország és az Egyesült Királyság - jelentette az Anadolu török állami hírügynökségre hivatkozva az MTI.
dec. 30
0:42
Újabb bűnügyi eljárást indítottak Navalnij ellen (Infostart)
Az ellenzéki politikust azzal gyanúsítják, hogy személyes szükségleteire sikkasztott az ellenőrzése alatt álló szervezetek számára gyűjtött közadományokból.
dec. 30
0:42
Emléktáblát avattak Karády Katalin tiszteletére New Yorkban (Propeller)
Emléktáblát avattak Karády Katalin tiszteletére kedden New Yorkban, a színésznő egykori lakóházának udvarán, amely mostantól a Katalin Karády Memorial Courtyard nevet viseli. Az emléktáblát, amely a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósult meg, Magyarország New York-i Főkonzulátusa nevében Pásztor István főkonzul és B. Nagy Péter m
dec. 30
0:46
Többen meghaltak a horvát földrengésben - Orbán Viktor segítséget ajánlott (Napi)
Sajtóhírek szerint eddig heten vesztették életüket, és tucatnyi embert kórházba vittek a keddi horvátországi földrengés után. Orbán Viktor levélben ajánlotta fel Magyarország segítségét horvát kollégájának a helyreállításban.
dec. 30
0:50
Szerdán szignózzák az újabb brexit-megállapodást (Napi)
Az EU-tagországok jóváhagyták az Egyesült Királysággal való jövőbeni kapcsolatrendszer feltételeiről szóló megállapodás alkalmazását.
dec. 30
1:06
Leállítottak egy atomerőművet a földrengés miatt (Hírstart)
Ez a „szokványos eljárás az erős földrengések esetében”.
dec. 30
1:06
Meghalt Pierre Cardin (Propeller)
A francia divattervező 98 éves volt. Kedden, 98 éves korában egy neully-i kórházban meghalt az olasz születésű francia divattervező, a háború utáni divat meghatározó alakja, Pierre Cardin – írja a Le Monde cikke alapján a HVG. Pierre Cardin Trevisótól nem messze született 1922. július 2-án Pietro Cardini néven. Szülei már fiuk kétéves korában Franc
dec. 30
3:12
Támogatja a megállapodást a Konzervatív Párt EU-szkeptikus csoportja (Hírstart)
A dokumentumot először Brüsszelben látják el kézjegyükkel az Európai Unió vezető tisztviselői.
dec. 30
4:12
Újabb, ezúttal 6,3-as erősségű földrengés rázta meg Horvátországot, halottak, sérültek (GazdaságPortál)
Újabb, a korábbiaknál erősebb, 6,3-as magnitúdójú földrengés rázta meg Horvátországot kedden kora délután, a természeti katasztrófának hét halálos áldozata van, köztük egy gyermek is – közölte a helyi sajtó. Huszonhat sérültet vittek kórházba, amelyből ugyanakkor evakuálni kell a betegeket, mert nem biztonságos. A földrengés epicentruma Zágrábtól 4

Keresés