2021. január 18. hétfő

jan. 18
0:06
Belgiumban is felbukkant a vírusmutáció: több mint százan fertőződtek meg egy idősotthonban (Blikk)
Összesen 128-an fertőződtek meg koronavírussal a nyugat-belgiumi Houthulstban egy idősotthonban.
jan. 18
0:06
Percenként 140-en kapják meg a védőoltást az Egyesült Királyságban (168 Óra Online)
Matt Hancock brit egészségügyi miniszter a Twitteren közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy "minden egyes szúrás" közelebb viszi az országot a normális életvitelhez. A brit kormány meghirdetett célja az, hogy őszre a teljes felnőtt lakosság részesüljön a koronavírus elleni vakcinában.
jan. 18
0:06
Tömeges fertőzést okozott egy idősotthonban a brit vírusmutáns (Hírstart)
A nyugat-belgiumi Houthulst egyik idősotthonában százhuszonnyolcan fertőződtek meg.
jan. 18
0:06
Szlovénia enyhíthet, Horvátország várhatóan február közepéig meghosszabbítja a korlátozásokat (Propeller)
Szlovénia enyhíthet a szigorításokon, Horvátország várhatóan február közepéig meghosszabbítja a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozásokat – írta a helyi sajtó vasárnap. A Ljubljana által közzétett adatok szerint szombaton 569-cel, 149 ezer 131-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma Szlovéniában. Elhunyt újabb 40 beteg, a járvány halá
jan. 18
0:10
Hazánkban is terjed a brit vírusmutáció: hamarosan ez lesz a leggyakoribb variáns (Blikk)
Nem csak megjelent, terjed is a brit mutáns koronavírus Magyarországon. Ezt pécsi virológusok mutatták ki. Az általuk vizsgált minták 5 százalékában volt jelen a mutáció. Kemenesi Gábor virológus azt mondta az RTL Híradónak, hamarosan ez lesz a leggyakoribb variáns, de nem mindegy, hogy ez milyen gyorsan következik be, mert befolyásolhatja a kórhá
jan. 18
0:10
Erősebb mellékhatások jelentkeztek az izraeli oltottaknál a második dózis után (168 Óra Online)
A több mint kétmillió oltás beadása után gyakrabban megfigyelt, nem kívánt, de általában enyhe tüneteket a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet foglalta össze.
jan. 18
0:10
Tovább szigorítanak Ausztriában: Jön a kétméteres távolságtartás, és több helyen is az FFP2-es maszkok viselése lesz a kötelező – Ebben is követjük őket? (Propeller)
Orbán Viktor korábban Ausztriát Magyarország víruslaborjának nevezte, amely intézkedésit hazánk pár hetes késéssel követi. Ausztriában másodszor is meghosszabbítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó teljes zárlatot – jelentette be Sebastian Kurz kancellár vasárnap. A másfél méteres távolságtartás előírt mértéke ezentúl 2 méter l
jan. 18
0:14
Császári leszármazott lett Merkel utódja: ismerje meg a Cdu új elnökét (Blikk)
Megválasztották Angela Merkel (66) örökösét, aki beállítottságát tekintve legjobban hasonlít a német kancellárra. A német Kereszténydemokrata Unió, a CDU új elnöke Armin Laschet (59).
jan. 18
0:14
Rómában megkezdték a második dózis beadását (168 Óra Online)
A római járványkórházban adták be elsőként a vakcinák második dózisát vasárnap, az oltások folytatását azonban nehezíti a Pfizer-BioNTech szállítmányának késése. A halottak száma meghaladta a 82 ezret.
jan. 18
0:14
Leszállt Moszkvában a Navalnijt szállító repülőgép (Propeller)
Visszatért Moszkvába Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, az őt szállító gép vasárnap este landolt a seremetyjevói repülőtéren. A Podeda légitársaság gépének a menetrend szerint Vnukovóban kellett volna leszállnia, de azt a repteret lezárták. A rendőrség Vnukovóban, ahol többszáz ellenzéki gyűlt össze a politikus fogadására, őrizetbe vett t
jan. 18
0:18
Elképzelhető, hogy lesznek, akik autoimmun-folyamattal reagálnak a vakcinára – Ezzel magyarázza a virológus (Blikk)
Duda Ernő, virológus szerint az a legnagyobb probléma a kínai Sinopharm vakcinával, hogy annak hatásosságáról kevés információt osztanak meg a világgal.
jan. 18
0:18
Emmanuel Macron és Orbán Viktor Európa erős párosa a Spectator szerint (Hírstart)
Francia–német tengely helyett francia-magyar tengelyt vázol fel a tekintélyes brit konzervatív lap, a Spectator napokban megjelent publicisztikája.
jan. 18
2:42
Letartóztattak egy fegyveres férfit a washingtoni Capitoliumnál (Hírstart)
Az Egyesült Államokban letartóztattak egy fegyveres férfit, akinél hamisított belépő volt Joe Biden szerdai beiktatására.
jan. 18
5:48
Világszerte Navalnij szabadon bocsátását követelik (168 Óra Online)
Az orosz ellenzéki aktivistát hazatérte után, tegnap este vették őrizetbe orosz hatóságok.
jan. 18
5:48
Pestisjárvány, feketehimlő – az emberiség létezése óta járványok sújtják a Földet (ATV)
Az első és legnagyobb, az 1347–53 között dúló pestisjárvány körülbelül megfelezte Európa lakosságát. A feketehimlő évente félmillió ember életét követelte. Az első igazi áttörést azonban egy brit tudós hozta el az 1790-es években. A Heti Napló riportja.
jan. 18
5:54
Percenként 140-en kapják meg a védőoltást az Egyesült Királyságban (Hírstart)
Matt Hancock brit egészségügyi miniszter a Twitteren közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy "minden egyes szúrás" közelebb viszi az országot a normális életvitelhez. A brit kormány meghirdetett célja az, hogy őszre a teljes felnőtt lakosság részesüljön a koronavírus elleni vakcinában.
jan. 18
6:00
Rómában megkezdték a második dózis beadását (Hírstart)
A római járványkórházban adták be elsőként a vakcinák második dózisát vasárnap, az oltások folytatását azonban nehezíti a Pfizer-BioNTech szállítmányának késése. A halottak száma meghaladta a 82 ezret.
jan. 18
6:12
Szigorítanak a kijárási korlátozáson, és országos koronavírus-tesztelésbe kezdenek Szlovákiában (ATV)
Szlovákiában újabb országos tesztelés kezdődik, egyúttal az eddigieknél szigorúbb korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-járvány megfékezése érdekében - jelentette be vasárnap esti sajtóértekezletén Igor Matovic miniszterelnök.
jan. 18
6:18
Kabinetfőnök: tucatnyi elnöki rendelet aláírását tervezi Joe Biden már beiktatása napján (Propeller)
Tucatnyi elnöki rendeletet tervez aláírni már beiktatása napján Joe Biden hivatalba lépő amerikai elnök, hogy visszafordítsa Donald Trump távozó elnök legvitatottabb intézkedéseit, és lépéseket tesz a koronavírus-járvány kezelésére is – jelentette be leendő kabinetfőnöke, Ron Klain. A Fehér Ház stábjának vezető tisztségviselőihez intézett körlevel
jan. 18
6:24
Forró a helyzet Olaszországban (Napi)
Giuseppe Conte nem készül lemondásra abban az esetben sem, ha a parlamentben nem szerez abszolút többséget a hétfőn és kedden esedékes bizalmi szavazáson azt követően, hogy a Matteo Renzi vezette Élő Olaszország (IV) párt visszavonta minisztereit - írja az MTI.
jan. 18
6:24
Csak negatív teszttel lehet az Egyesült Királyságba utazni, és karanténba kell vonulni (888.hu)
A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden országból megszüntette a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba. Ezzel egy időben érvénybe lépett az a rendelkezés is, amelynek értelmében csak negatív koronavírusteszt felmutatásával lehet belépni Nagy-Britanniába.
jan. 18
6:24
„A krisztuskövetők egymás iránti szeretete jel a világ számára” (Hírstart)
A keresztény hívek, családok és közösségek egymás iránti szeretetéről és felelősségéről beszélt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ökumenikus imahét megnyitóján vasárnap este a budapesti Szent István-bazilikában. A bíboros a keresztények egységéért megrendezett programsorozat nyitó istentiszteletén hangsúlyozta: a krisztuskövetőknek k
jan. 18
6:24
Navalnij azonnali szabadon bocsátását követelik európai vezetők és Biden leendő tanácsadója (ATV)
A Moszkvába hazatérésekor őrizetbe vett Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus azonnali szabadon bocsátását követelték vasárnap európai vezetők és Joe Biden hivatalba lépő amerikai elnök leendő tanácsadója is.
jan. 18
6:24
A kínai gazdaság 2,3 százalékkal növekedett 2020-ban (Propeller)
A kínai gazdaság 2,3 százalékkal növekedett 2020-ban, miután a koronavírus-járvány belföldi megfékezését követően az ország gazdasága gyorsuló ütemben állt helyre az első negyedévben regisztrált visszaesésből – derült ki a kínai statisztikai hivatal hétfőn közzétett adataiból. Jóllehet a kínai bruttó hazai termék (GDP) éves növekedése több mint ne
jan. 18
6:36
Vasárnap kisebb tüntetések voltak szerte az USA-ban (444.hu)
Azonban több tüntető is fegyverrel érkezett.
jan. 18
6:36
Szigorú beutazási szabályok léptek életbe az Egyesült Királyságban (ATV)
A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden országból megszüntette a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba. Ezzel egy időben érvénybe lépett az a rendelkezés is, amelynek értelmében csak negatív koronavírus-teszt felmutatásával lehet belépni az országba.
jan. 18
6:42
Szlovákia: csak negatív teszttel lehet munkába menni (Propeller)
Szlovákiában újabb országos tesztelés kezdődik, egyúttal az eddigieknél szigorúbb korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-járvány megfékezése érdekében – jelentette be vasárnap esti sajtóértekezletén Igor Matovic miniszterelnök. A tömeges tesztelés hétfőn indul. Matovic a kormány rendkívüli ülését követően azt mondta: Úgy döntöttünk, hogy a kijár
jan. 18
6:45
Koronavírus: újabb szigorítás jön Szlovákiában (24.hu)
Jön az újabb országos tesztelés, és szigorítják a kijárási korlátozásokat.
jan. 18
6:48
Alekszej Navalnij szabadon engedését követelik Európa vezetői és Joe Biden tanácsadója (Infostart)
A Moszkvába hazatérésekor őrizetbe vett Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus azonnali szabadon bocsátását követelték vasárnap európai vezetők és Joe Biden hivatalba lépő amerikai elnök leendő tanácsadója is.
jan. 18
6:48
Nagy fordulat jöhet az uniós fogyasztóvédelemben - mit tervez Brüsszel? (Napi)
Európai Bizottság nemrég új fogyasztóvédelmi menetrendet fogadott el, hogy támogassa a polgárokat a zöld és digitális átállásban. Ezzel a testület célja, hogy a fogyasztókat bevonják a jövő formálásába. Vagyis dönthetnek úgy, hogy aktív alakítói lesznek a változásnak, ehhez azonban a politikai döntéshozóknak fel kell ruházniuk őket az ezt lehetővé
jan. 18
6:48
Joe Biden nem aprózza el: már beiktatása napján törölni akarja Trump rendeleteit (888.hu)
Már beiktatása napján tucatnyi elnöki rendelet aláírását tervezi Joe Biden hivatalba lépő amerikai elnök, hogy visszafordítsa Donald Trump távozó elnök legvitatottabb intézkedéseit, és lépéseket tesz a koronavírus-járvány kezelésére is – jelentette be leendő kabinetfőnöke, Ron Klain.
jan. 18
6:54
Navalnij szabadon bocsátását követelik európai vezetők és Biden leendő tanácsadója (HírTV)
A Moszkvába hazatérésekor őrizetbe vett Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus azonnali szabadon bocsátását követelték vasárnap.
jan. 18
6:54
Biden már első napján visszafordíthatja Trump legvitatottabb intézkedéseit (168 Óra Online)
Egyebek mellett szigorítaná a maszkviselést, valamint állampolgárságot ajánlana ott élő bevándorlók millióinak.
jan. 18
7:00
Csend a viharban (HírTV)
Kottász Zoltán vezér cikke a Magyar Nemzetben.
jan. 18
7:00
Újabb tömeges tesztelésbe kezd Szlovákia (168 Óra Online)
Szigorítják a kijárási korlátozásokat is.
jan. 18
7:06
Karanténba kell vonulni és csak negatív teszttel lehet az Egyesült Királyságba utazni (Hírstart)
A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden országból megszüntette a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba. Ezzel egy időben érvénybe lépett az a rendelkezés is, amelynek értelmében csak negatív koronavírus-teszt felmutatásával lehet belépni az országba.
jan. 18
7:08
Az olasz kormányfő parlamenti többség nélkül is folytatni akarja a kormányzást (Hírstart)
Giuseppe Conte hétfőn délben az alsóházban, kedden reggel a felsőházban számol be a kormányban bekövetkezett törésről.
jan. 18
7:12
Megpiszkálnák a rendszert, hogy az atomerőművek hamarabb kapjanak építési engedélyt (Napi)
Új ötletekkel álltak elő az atomerőmű-építések felpörgetése érdekében az iparági lobbiszervezetek. Csak nehogy valahol is komolyan vegyék őket!
jan. 18
7:12
Tucatnyi Trump-rendeletet készül eltörölni Joe Biden elnöksége első napján (Hírstart)
A megválasztott elnök, Joe Biden több, mint egy tucat rendeletet fog aláírni elnöksége első napján több, a Trump-kormány által hozott törvényt eltörölve ezzel a muszlimokra vonatkozó beutazási tilalom feloldásától a Párizsi Egyezménybe való visszalépésig, jelentette be az új elnök hatalomátvételét irányító csapat szombaton.
jan. 18
7:18
Kínának sikerült a bravúr (Napi)
A kínai gazdaság 2,3 százalékkal növekedett 2020-ban, miután a koronavírus-járvány belföldi megfékezését követően az ország gazdasága gyorsuló ütemben állt helyre az első negyedévben regisztrált visszaesésből - derült ki a kínai statisztikai hivatal hétfőn közzétett adataiból.
jan. 18
7:18
Szlovákia újabb országos tesztelésbe kezd, és szigorít a kijárási korlátozásokon (HírTV)
Negatív teszteredmény nélkül sem kirándulni, sem postára menni nem lehet majd.
jan. 18
7:18
Biden már első napján visszafordíthatja Trump legvitatottabb intézkedéseit (Hírstart)
Egyebek mellett szigorítaná a maszkviselést, valamint állampolgárságot ajánlana ott élő bevándorlók millióinak.
jan. 18
7:18
Csak negatív teszttel lehet majd munkába menni Szlovákiában (Szeretlek Magyarország)
Egyelőre 12 napig lesz érvényben a szigorú korlátozás, tömeges tesztelésbe is kezdenek.
jan. 18
7:24
Tucatnyi elnöki rendelet aláírását tervezi Joe Biden már beiktatása napján (HírTV)
Az első rendeletek között szerepelni fog többek között a távozó republikánus elnök által egyes iszlám országokkal szemben elrendelt beutazási tilalom feloldása.
jan. 18
7:26
Koronavírus - A fertőzöttek száma 95 millió a világon (HírTV)
Már több mint 52 millióan meggyógyultak.
jan. 18
7:30
Életbe léptek a szigorítások Nagy-Britanniában (Napi)
A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden országból megszüntette a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba. Ezzel egy időben érvénybe lépett az a rendelkezés is, amelynek értelmében csak negatív koronavírus-teszt felmutatásával lehet belépni az országba - írja az MTI.
jan. 18
7:30
Világszerte 95 millió fertőzöttet tartanak nyilván (168 Óra Online)
A gyógyultak száma eléri az 52,2 milliót.
jan. 18
7:30
Antifa-aktivistát tartóztatott le az FBI (Demokrata)
Saját magát „kőkemény balosnak” nevező aktivistát tartóztatott le pénteken az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodája.
jan. 18
7:36
Szlovákia újabb országos tesztelésbe kezd, és szigorít a kijárási korlátozásokon (888.hu)
Szlovákiában újabb országos tesztelés kezdődik, egyúttal az eddigieknél szigorúbb korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-járvány megfékezése érdekében – jelentette be vasárnap esti sajtóértekezletén Igor Matovic miniszterelnök.
jan. 18
7:51
Biden az első napján Trump öröksége ellen megy (24.hu)
Az USA újra csatlakozik a párizsi klímaegyezményhez, és az új elnök a koronavírus-járvány elleni lépésekről szóló rendeleteket is aláír.

Keresés