2021. január 3. vasárnap

jan. 3
0:06
Elhunyt Zalai Ernő közgazdász (Portfolio)
2021. január elsején, életének 78. évében elhunyt Zalai Ernő, az MTA rendes tagja, Széchenyi-díjas professzor - közölte a Magyar Tudományos Akadémia.
jan. 3
3:06
Így néz ki most a EU soros elnöksége - ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
Az Európai Unió soros elnöksége; év/I. félév/II. félév
jan. 3
3:12
Öt részvénypiaci különlegesség 2020-ban (Növekedés)
Mindig vannak nagy szárnyalások és összeomlások a tőzsdéken, idén azonban több meglepetés volt a szokásosnál, ami a száz éve nem látott világjárványt figyelembe véve nem is meglepő.
jan. 3
3:36
Világelsők lehetnek a kínaiak a digitális pénzzel, simán leelőzhetik a Facebook valutát (Növekedés)
Decemberben idén immár másodszor tesztelte a Kínai Nemzeti Bank digitális valutáját. Kína kifejezetten jól áll a digitális valutájának előkészületeivel, az összes jegybank közül talán a legelőrébb tartanak. A kínai digitális pénzt maga a jegybank ismeri el hivatalos fizetőeszközként, és felügyeli annak működését.
jan. 3
3:48
Perlik az olasz kormányt a vírus áldozatainak családtagjai (Növekedés)
A koronavírus körülbelül 500 áldozatának rokonai perlik az olasz államot, olvasható a thelocal.it hírportálon. Megítélésük szerint a járvány korai szakaszában az egészségügyi hatóságok hibák sorát követték el. Követelésük összege 100 millió euró.
jan. 3
4:06
A nyugdíj januári utalására kell a legtöbbet várni - nyugdíj 2021 január (ProfitLine)
A hazai nyugdíj jogosultak már évről évre hozzászokhattak, hogy a januári nyugdíj van mindig a 'legmesszebb', ennek az oka pedig nem más, mint az, hogy a decemberi kifizetések a megszokottnál korábban történnek. Így van ez a 2020-ról 2021-re forduló naptár esetében is. Lássuk, mikor utalják a januári nyugdíjat 2021-ben?
jan. 3
4:48
ValóVilág10 powered by Big Brother: Bálint megnyerte harmadik Párbaját is (Márkamonitor)
Ritka pillanatoknak lehettek szemtanúi a nézők, hiszen Dani nem bírta tovább könnyek nélkül, majd kikelt magából, és nekiment Bálintnak. A szilveszteri buliban Moh a karjaiban cipelte be Mercit a hálószobába, ahol egy csók is elcsattant közöttük. A fiatalok szerelmi civakodása másnapra sem csillapodott, ám végül tiszta vizet öntöttek a pohárba! Mik
jan. 3
4:54
2020 három legmeghatározóbb történése (Növekedés)
Koronavírus és eddig soha nem látott jegybanki pénznyomda. Rekordgyorsaságú tőzsdei emelkedés. Politikai hatalomátvétel a világ legnagyobb gazdaságában.
jan. 3
5:06
Albérlet utáni adó fizetése 2021-ben (ProfitLine)
Albérlet kiadásakor fizetendő adó kalkulátor 2021-ben. Hogyan kell kiszámítani az albérlet kiadásából származó jövedelem adóját? Milyen típúsú költség elszámolási módszereket alkalmazhat egy albérlet kiadásával foglalkozó magánszemély? Hogyan kell bevallani és befizetni az albérlet kiadásából származó bevételt és adót? Mi a különbség a tételes és a
jan. 3
5:12
Új Omron kézi kódolvasók ipari DPM és egészségügyi alkalmazásokhoz (okosipar.hu)
A szkennerek teljessé teszik az OMRON számos különféle területen alkalmazható ipari kódolvasókból és okoskamerákból álló gazdag portfólióját. Az új OMRON V410-H kézi kódolvasó termékcsalád hatékony, kompakt és könnyen használható megoldást biztosít alkalmazások széles köréhez. Algoritmusaival, melyek azonnal felismerik a kihívást jelentő kódokat, í
jan. 3
5:48
Aggasztó katonai hordozó rakéta verseny – Rendkívül rossz háromoldalú nemzetközi kapcsolatok idején (Növekedés)
Minden eddiginél nagyobb és erősebb motorú, egy vasúti teherkocsit a világűrben huszonhétszeres hangsebességgel a föld egy legalább tizennyolcezer kilométerrel távolabbi pontjára eljuttatni képes, szárazföldi, silóból indítandó katonai óriásrakétát próbálnak ki az Oroszországi Föderációban (OF).
jan. 3
6:06
Koronavírus: megtörtént a vakcina-csoda, egy év alatt lett a világnak oltóanyaga (Portfolio)
Egy évvel ezelőtt, amikor elkezdtek szállingózni az első aggasztó hírek Kínából egy új, veszélyes koronavírusról, senki sem gondolta volna, hogy 12 hónappal később már lesz a világon hatékony és biztonságos vakcina ellene. Mint ahogy azt sem, hogy globális pandémiát okoz az új vírus, ami alapvetően változtatja meg az emberek mindennapi életét, mind
jan. 3
6:12
Földesurak figyelem! Jó hír jött, folytatódik a drágulás (Menedzsment Fórum)
Az elmúlt évtizedben megkétszereződtek a termőföldárak Magyarországhon. A hazai földbirtokosoknak jó hír, hogy még a formálódó válság sem csökkenti az árakat, legfeljebb stagnálnak, így aki most venne földterületet, a visszapattanó gazdasági konjuktúra idején jól járhat.
jan. 3
6:12
Kutatás: a technológia segíti át az amerikai ipart a járvány miatt kialakult válságon (okosipar.hu)
Sok más ágazathoz hasonlóan az amerikai feldolgozóipart is erősen befolyásolta a jelenlegi egészségügyi válság. A járvány globális jellege szűk keresztmetszetekhez vezetett az ellátási láncokban, a forgalomban és a megrendelésekben. Hogy többet tudjon meg a jelenlegi helyzetről, a relayr, a globális IIoT társaság a forsa kutató céggel együttműködve
jan. 3
6:15
Az év kérdése: áldás vagy átok Donald Trump a floridai ingatlanpiacnak? (Privátbankár)
Még pár nap és elhagyja hivatalát az amerikai elnökválasztást elveszítő Donald Trump. Érdemes megnézni, mi vár rá a korábban siker bizniszének számító ingatlanpiacon és főleg New Yorkban, ahol erős pozíciókat épített ki. Talán újjáéled, méghozzá kedvenc államában, Floridában.
jan. 3
6:42
Lisszabon is megér egy misét! (KKV Magazin)
Lisszabonban minden adva van egy remek vakációhoz. Kellemes időjárás szinte az egész évben, hangulatos építészet, gyönyörű táj és különleges gasztronómia. Mindez megfizethető, köszönhetően a város európai összehasonlításban alacsony árszínvonalának. Budapesttől ugyan a legtávolabbi európai uniós főváros, de a mintegy négyórás repülőútért cserébe ol
jan. 3
6:42
Korai fázisban lévő technológiai vállalkozások jelentkezését is várja az OXO csoport (New Technology)
Korai fázisban lévő technológiai vállalkozások jelentkezését is várja január 4-től az OXO csoport, amelyen belül az OXO Labs Kft. a jelentkezők közül legalább tízet választ majd ki, az ígéretes jelölteknek 25-50 millió forint összegű befektetést biztosít a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával – közölte az OXO Labs Kft.
jan. 3
6:51
Panellakás milliós négyzetméteráron, rekord az albérleteknél – lakáspiaci legek 2020-ból (Piac és Profit)
Bár a 2020 a hullámvasutazás éve volt, akadtak érdekes rekordok a lakáspiacon. Tavaly a legolcsóbb ház 300 ezer forintért kereste a gazdáját, a legdrágább eladott panellakás pedig a Balaton partján kelt el 74 millió forintért - derül ki az ingatlan.com összefoglalójából. Akadtak, akik kevesebb mint egy napon belül túladtak az ingatlanukon, a meghir
jan. 3
7:06
Így alakul a fertőzöttek száma 2020. szeptembertől - ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
A naponta bejelentett új koronavírus-fertőzöttek száma covid-19
jan. 3
7:06
100 ezer forintot is bukhatsz évente: csak egy orvosi igazolás kell a plusz pénzhez (Pénzcentrum)
December 30-án sem született megegyezés a minimálbér jövő évi emelésének mértékéről, ezért azt még nem tudni pontosan, mennyi adókedvezmény jár egyes betegségekben, érzékenységekben, allergiákban szenvedő dolgozóknak. Amit biztosan
jan. 3
7:42
Januári határidők baromfitartóknak! (Agroinform)
Figyelem, megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a baromfiágazati állatjóléti támogatás harmadik tárgynegyedéves kifizetési kérelméről, illetve az átmeneti támogatásról.
jan. 3
7:48
500 új fajról szereztünk tudomást 2020-ban (Agroinform)
A felfedezett állatok között az ízeltlábúaktól a főemlősökig, számtalan érdekes faj szerepel. Akadt olyan felfedezés is, amelyben szerepet játszott egy véletlenül mosógépbe került varangy.
jan. 3
7:51
Mostantól minden kereskedőnek biztosítania kell az elektronikus fizetést (Piac és Profit)
A kereskedelmi törvény módosítása után januártól minden online pénztárgéppel rendelkező kereskedőnek biztosítania kell valamilyen elektronikus fizetési megoldást vásárlóinak. Az MNB statisztikái szerint közel 60 ezer vállalkozás érintett, amelyek számára a legkézenfekvőbb megoldás a már fogyasztók által is megszokott POS terminálok telepítése.
jan. 3
7:54
Rendszerszinten sérül az autonómia a magyar iskolákban (G7)
Arról, hogy egy iskolában az osztályterem zárját vagy az épület ereszcsatornáját kell-e kijavítani, nem az iskola szakembere dönt, rendszerint nincs is már ilyen ember. Lehet-e ilyen leláncolt lábbal táncolni?
jan. 3
8:00
A keleti blokk erőgépei az Agroinform Piactérről (Agroinform)
2021 első apróhirdetés-válogatásában a keleti blokk fiatalabb, illetve kicsit korosabb, eladó használt traktorai között szemezgettünk.
jan. 3
8:06
Bealkonyul a sertés-takarmányozás piacának? (Agrárágazat)
Az európai előrejelzések szerint jelentősen csökken a sertés- és kevésbé a marhahús fogyasztása, nő a baromfi, ez hat a repce-, szója- és napraforgótermesztésre
jan. 3
8:06
Szerbia kukoricából is a térség egyik legnagyobbja lett (Mezőhír)
Egyre több agrártermékből képesek nagy exportra a szerbek, már kukoricából is egyenlők velünk.
jan. 3
8:06
Durván biztonságos ez a pickup (GépMax)
Már az alapfelszereltségű Toyota Land Cruiser Svi Max 3 pickup karosszériája is megállítja az Ak-47-es lőszert.
jan. 3
8:06
Környezetbarát rizses tasak mikrohullámú sütőhöz (Transpack)
A Mars hamarosan piacra vezeti az iparágban elsőként a polipropilénből készült, újrahasznosítható, s a mikrohullámú sütőhöz alkalmazható rizses tasakot.
jan. 3
8:18
Koronavírus: gyorsan terjed a betegség a világon (Portfolio)
A világban 84,5 millióra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 1 millió 835 ezerre a halálos áldozatok száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint.
jan. 3
8:24
Francia katonák haltak meg pokolgépes támadásban Maliban (Portfolio)
Pokolgépes merényletben életét vesztette két francia katona Mali keleti részén, egy társuk pedig megsebesült - jelentette be a francia elnöki hivatal szombat este.
jan. 3
8:36
Újra lehet pályázni az elektromos kerékpárok kedvezményes vásárlására (Portfolio)
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlását támogató kiírásának második körében 2021. január 4. és 8. között várják a pályázatokat. Az első etap nyertesei több mint ezer pedelec beszerzéséhez kaphatnak összesen közel 110 millió forintot - közölte az ITM.
jan. 3
8:45
Egy maroknyi képviselő még utoljára megpróbálja megakadályozni Trump bukását (Menedzsment Fórum)
Tucatnyi republikánus szenátor, köztük a befolyásos Ted Cruz texasi politikus kifogást fog emelni január 6-án a novemberi elnökválasztás eredménye, Joe Biden győzelmének jóváhagyása ellen - jelentették be szombaton közös közleményben. Az akció inkább szimbolikus, Biden beiktatását nem fogják tudni vele megakadályozni.
jan. 3
8:54
Orbán Viktor: Magyarország készen áll a tömeges és gyors oltásra (Portfolio)
Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az országba - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
jan. 3
8:54
Nikola Badger: brutális gyorsulás egy pick-up-tól, ha megvalósul (Agrofórum)
A Nikola Corp. vállalatot a utahi Salt Lake City-ben alapította Trevor Milton, aki szeptember 21-én távozott az elnöki székből, miután azzal vádolták meg a társaságot, hogy nem valós információkat közöltek a technológiájukról. Ezt a Nikola társaság és személyesen Trevor Milton is tagadta. Két nappal a jelentés közzététele előtt a General Motors bej
jan. 3
8:54
Orbán: Most 35 ezer ember beoltására elég vakcina áll rendelkezésre (Növekedés)
Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az országba - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
jan. 3
8:57
Elektromos bringára ad pénzt az állam - indul az újabb pályázati kör (Privátbankár)
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlását támogató kiírásának második körében 2021. január 4. és 8. között várják a pályázatokat.
jan. 3
9:03
Vennél egy pedelecet? Az állam most akár 150 ezer forinttal is beszáll (Menedzsment Fórum)
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlását támogató kiírásának második körében 2021. január 4. és 8. között várják a pályázatokat.
jan. 3
9:06
Fémtartályok gyártásához fejleszt technológiát a Mérnök-Tér Kft. (ProfitLine)
A világ bármely pontján értékesíthető lesz az a fémtartályok gyártását szolgáló technológia, amelyre a Széchenyi 2020 program keretében több mint 233 millió forint uniós forráshoz jutott a Mérnök-Tér Kft.
jan. 3
9:09
Elektromos bringára ad pénzt az állam - indul az újabb pályázati kör (Privátbankár)
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlását támogató kiírásának második körében 2021. január 4. és 8. között várják a pályázatokat.
jan. 3
9:12
Orbán Viktor szerint az elmúlt 100 évben nem voltak olyan sikeres évek, mint amik most jönnek (Portfolio)
A 2010 és a 2020 közötti évtized az elmúlt száz év legsikeresebb évtizede volt Magyarországnak, a következő tíz év pedig még jobb lehet - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
jan. 3
9:12
Ha áprilisban túl meleg van, a nyár aszályos lesz? (Agrofórum)
Az elmúlt 20 évben Közép-Európában hat komoly nyári hőhullámot jegyezhettünk fel. Eddig azonban nem volt világos, hogy milyen események vezettek ehhez a szélsőséges időjáráshoz. A Helmholtz Központ kutatói azt vizsgálták, hogy Közép-Európában az áprilisi hőmérsékleti és csapadékviszonyok milyen szerepet játszottak a nyári szárazságban.
jan. 3
9:18
Koronavírus: Orbán Viktor a harmadik hullám veszélyére figyelmeztet (Portfolio)
Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az országba - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
jan. 3
9:27
Orbán Viktor szerint levittük a birkózószőnyegre a második hullámot (Privátbankár)
Ha hirtelen beesne több millió adag vakcina Magyarországra, ott oltanának be minket, ahol szavazni szoktunk - egyelőre azonban csak 35 ezer embernek jutna oltóanyag. Orbán Viktor sem tudja még, lehet-e lazítani a korlátozásokon a tömeges oltások előtt.
jan. 3
9:30
Koronavírus Magyarországon: megérkezett a vasárnapi jelentés (Portfolio)
1307 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 327 995 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9884 főre emelkedett.  A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 168 381 fő, az aktív fertőzöttek száma 149 730 főre csök
jan. 3
9:30
Novák Katalin: Februárban érkezik az egyheti nyugdíjkiegészítés (Növekedés)
Megkezdi a kormány a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítését: 2021 februárjában plusz egyheti, 2022-ben további egyheti, 2023-ban ismét további egyheti, 2024-ben pedig már plusz egy teljes havi nyugdíjat kapnak majd a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Facebook-ol
jan. 3
9:36
Csökkent az új fertőzöttek száma, kevesebben haltak meg (Növekedés)
1307 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 327 995 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9884 főre emelkedett.
jan. 3
9:57
150 ezer alá esett az aktív fertőzöttek száma, de megint többen vannak kórházban (Menedzsment Fórum)
1307 új fertőzöttet találtak, 103 beteg elhunyt - az aktív fertőzöttek száma november 30-án volt utoljára 150 ezer alatt. Eddig közel 600 ezren regisztráltak a védőoltásra.
jan. 3
10:03
Újra nő a kórházban ápoltak száma - 600 ezren kértek eddig védőoltást (Privátbankár)
1307 új fertőzöttet találtak, 103 beteg elhunyt - az aktív fertőzöttek száma november 30-án volt utoljára 150 ezer alatt. Eddig közel 600 ezren regisztráltak a védőoltásra.
jan. 3
10:06
Így alakult az álláskeresők száma 2020-ban - ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében nyilvántartott álláskeresők száma, ezer fő

Keresés