2021. január 17. vasárnap

jan. 17
0:06
Megmenekülhet a Wichmann-kocsma és a Márványmenyasszony épülete (Napi)
Gulyás Gergely kulturális örökség védelméért felelős Miniszterelnökséget vezető miniszter azonnali hatállyal elrendelte a Márványmenyasszony étterem Wichmann-kocsma épületeire a műemléki védettségi eljárás megindítását - közölte a Miniszterelnökség az Országos Sajtószolgálattal.
jan. 17
0:06
Vagy kinyírta, vagy a feketepiacra tolta a koronavírus a dohányzás jelentős részét (Startlap)
A szigorú járványügyi szabályok alatt akár tizedével is csökkent a cigarettavásárlás, de a feketepiac szerepe növekedhetett.
jan. 17
0:06
Magyar virológus: a koronavírus végzetes lehet vagy szövődményeket okozhat, de az oltás megvéd (Hírstart)
Az AstraZeneca, a BioNTech-Pfizer és a Moderna vakcinája a globális ellátás nagy részét lefedi majd - mondta el a Népszavának adott interjújában Kemenesi Gábor virológus.
jan. 17
0:06
KPMG: Óriási árbevétel csökkenés az európai bajnokcsapatoknál, két kivétel mégis van (Növekedés)
Megjelent a KPMG éves „The European Champions Report” jelentése. A német és a spanyol bajnokcsapat ritka kivételt jelent a futballszcénában azért is, mert sikerült nettó profitot termelniük a tavaly júniusban lezárt pénzügyi évben; miközben a többi klub jelentős veszteséget szenvedett el.
jan. 17
0:10
A kormány szerint egyéb vakcinák nélkül szeptemberig is elhúzódhatnak a mostani korlátozások (Hírstart)
Szombat délután reagált  a Kormányzati Tájékoztatási Központ a kínai oltás körüli vitákra. A közleményben azt írják, a kormány csak azon dolgozik, hogy több forrásból többféle vakcina álljon minél hamarabb a magyar emberek rendelkezésére. Magyarországon
jan. 17
0:10
A kínai vakcinát tanulmányozzák magyarok Pekingben, csak 60 év alattiakat oltanak ezzel Kínában (Növekedés)
A Sinopharm kínai gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcináinak gyártási folyamatait ellenőrizték Pekingben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértői - mondta el az MTI-nek szombaton telefonon nyilatkozó Lukács Ferenc, az Intézet Hatósági Ellenőrzési Főosztályának vezetője.
jan. 17
0:12
Országszerte oltanak az idősotthonokban (ProfitLine)
Országszerte oltanak a 100 főnél nagyobb idősotthonokban a koronavírus ellen a hétvégén, 34 helyszínen 3400 embernek adják be a Moderna vakcináját - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.
jan. 17
0:14
Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón (Hírstart)
Megvannak a második heti nyerőszámok.
jan. 17
0:14
A Red Bull verhetetelen az energiaital piacon - Dobozonként 43 forint a haszon rajta (Növekedés)
Nincs a világon egyetlen energiaital, amely meg tudta volna közelíteni a Red Bull sikerét, olvasható az oe24.at hírportálon. A vállalat társalapítója és főnöke, Dietrich Mateschitz messze a leggazdagabb osztrák, vagyonát az amerikai Forbes magazin tavaly 15 milliárd euróra becsülte.
jan. 17
0:18
Hétfőn kiderül, bukik-e az olasz kormány, a válságot okozó párt támogatottsága alig mérhető (Növekedés)
Az olasz kormányválságot kirobbantó Élő Olaszország párt támogatottsága két százalék közelébe esett, miközben az olaszok fele nem is érti, mi a kormányválság igazi oka. Giuseppe Conte kabinetjéből pár napja kilépett az Élő Olaszország párt, ezért hétfőn a kormányfő bizalmi szavazást kér, és új képviselők megnyerésével biztosítaná a többségét.
jan. 17
0:22
Soha nem látott mélypontra zuhant Trump népszerűsége (Növekedés)
Elnökségének utolsó hetére soha nem látott mélypontra süllyedt Donald Trump amerikai elnök népszerűsége - derül ki a FiveThirtyEight választási elemző portál összesítéséből. A második világháború óta, a modern közvélemény-kutatások történetében még soha nem fordult elő, hogy egy elnök támogatottsága 40 százalék alatt, elutasítottsága pedig 50 száza
jan. 17
2:36
Lindsay Lohan jóslata: a Bitcoin 100 ezer dollár, az Ethereum 10 ezer dollár lesz (Startlap)
Az utóbbi időben egyre több celeb gondolja magát nagy kriptó szakértőnek. Ezúttal Lindsay Lohan amerikai színésznő állt be a sorba
jan. 17
3:06
Így alakult az infláció 1991 óta - ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
árindex, fogyasztói ár; változás az előző év azonos időszakához képest, %
jan. 17
4:42
Környezetbarát raklapokat gyártanak kukorica hulladékából (Agrofórum)
Egy texasi vállalat 15 millió dolláros üzemet épít Iowa északnyugati részén, ahol kukorica növényi hulladékból gyártanak környezetbarát raklapokat.
jan. 17
4:54
ValóVilág10 powered by Big Brotherben: az ötödik Párbaj a jubileumi évad legnagyobb százalékos különbségét hozta (Márkamonitor)
A VV10pbBB ötödik Párbaja a jubileumi évad legnagyobb százalékos különbségét hozta. Ismét történelmet írtak a nézők! A VV10pbBB ötödik Párbaja az RTL24 applikáción keresztül leadott 159.032 szavazat a jubileumi évad legnagyobb különbségét hozta! Az összecsapásban VV Moh zsebelte be a voksok 84.54 százalékát, míg VV Renátó mindössze 15.46 százalékny
jan. 17
5:06
Már Usdt és Usdc hitelt is felvehetsz a Crypto.com-on a BTC, LTC, CRO és ETH fedezeted után (Startlap)
Ma jelentette be a Crypto.com alkalmazás mögötti cég, hogy kriptovaluta fedezet USDT és USDC hitelfelvételre is lehetőségük lesz a felhasználóknak.
jan. 17
5:06
Idén is a technikumi képzés lehet a legnépszerűbb (ProfitLine)
A középiskolák közül idén ismét a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit ötvöző technikumi képzés lehet a legnépszerűbb, amely egyszerre csábít fix havi ösztöndíjjal és érettségi bizonyítvánnyal, sőt bizonyos esetekben még egyetemi kreditekkel is - írja szombati számában a Magyar Nemzet.
jan. 17
5:12
Tesla napelemes tetőcserép telepítés egy nap alatt? (Alternatív Energia)
A Tesla az otthoni napelemek piacán is egyre fontosabb szereplővé válik, de esetenként még mindig komoly problémát jelent a cég számára cserepeinek telepítése.
jan. 17
5:12
Környezetbarát raklapokat gyártanak kukorica hulladékából (Startlap)
Egy texasi vállalat 15 millió dolláros üzemet épít Iowa északnyugati részén, ahol kukorica növényi hulladékból gyártanak környezetbarát raklapokat.
jan. 17
5:21
A NER-csapatok hátán kimászott a gödörből a magyar NBI (Menedzsment Fórum)
Hét éve nem volt olyan erős a magyar labdarúgó bajnokság, mint a mostani szezonban. Mindezt azok után sikerült elérni, hogy három évvel ezelőtt mélypontra jutott az NBI - nemcsak önmagához képest, de a régiós bajnokságokkal összehasonlítva is.
jan. 17
5:36
Már Usdt és Usdc hitelt is felvehetsz a Crypto.com-on a BTC, LTC, CRO és ETH fedezeted után (Hírstart)
Ma jelentette be a Crypto.com alkalmazás mögötti cég, hogy kriptovaluta fedezet USDT és USDC hitelfelvételre is lehetőségük lesz a felhasználóknak.
jan. 17
5:42
Idén is a technikumi képzés lehet a legnépszerűbb (Hírstart)
A középiskolák közül idén ismét a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit ötvöző technikumi képzés lehet a legnépszerűbb, amely egyszerre csábít fix havi ösztöndíjjal és érettségi bizonyítvánnyal, sőt bizonyos esetekben még egyetemi kreditekkel is - írja szombati számában a Magyar Nemzet.
jan. 17
5:42
Hasonlóság az absztrakt matematikai gondolkodás és a mindennapi tárgyfelismerés között (SzakmaPortál)
Egy pszichológiai kutatás szerint elképzelhető, hogy az emberek a környezetükben gyakran együtt előforduló vizuális információkat ahhoz hasonlóan dolgozzák fel, ahogy az elméleti matematikusok gondolkodnak a komplex matematikai fogalmakról. A Közép-európai Egyetem (CEU) kutatói a Nature Communications című folyóiratban számoltak be legújabb eredmén
jan. 17
5:42
Megötszöröződött a lélegeztetőgépek gyártásának kapacitása (New Technology)
A járvány során nagyon gyorsan kellett növelni a termelést az orvosi műszereket gyártó cégeknél. Itt egy jó példa a rugalmas átállásra! Képzeld el, hogy egy gyógyászati eszközöket gyártó cég vezetője vagy, és a pandémia során egyszer csak azzal szembesülsz, hogy az intenzív terápiás lélegeztetőgépekhez szükséges alkatrészekből a szokásos négyezer h
jan. 17
5:42
Így élte meg a sertésszektor 2020-at (Agrárágazat)
Nem zuhantak voltak ekkorát az árak, ha nem vagyunk ennyire a német vágóhidakhoz kötve.
jan. 17
5:42
Brantner Z 18051/2 Xxl Premium Air+ A klasszikus találkozik az innovációval (GépMax)
A légrugós lengéscsillapítást biztonságos, stabil haladást garantál magasabb sebességnél is.
jan. 17
5:42
Kukorica ugyanott: kemény és szelíd módszerek a kártevők ellen (Mezőhír)
Ezek a maradék alternatívák a legutolsó neonikotinoidtól a legújabb bacilusig.
jan. 17
5:42
A biopolimerek újragondolva (Transpack)
Ismereteink ugyan még hiányosak, de úgy tűnik, a biopolimerek talán mégsem váltották be a hozzájuk fűzött reményt.
jan. 17
6:06
Lengyelországban órák alatt elkapkodták a vakcinát (ProfitLine)
Közel félmillióan regisztráltak Lengyelországban a koronavírus elleni oltásra, miután csütörtök éjfélkor elindították az előjegyzési rendszert - közölte sajtóértekezletén Michal Dworczyk, a lengyel kormányfői hivatal vezetője.
jan. 17
6:12
Sorsdöntő év lehet az idei a földgáznak (Tiszta Jövő)
2021 sorsdöntő év lehet a földgázzal és a cseppfolyósított földgázzal (LNG) foglalkozó iparnak. Elérkeztünk arra a pontra, amikor a döntéshozóknak tisztázniuk kell, hogy milyen szerepet szánnak a területnek a szénsemlegesítésben.
jan. 17
6:18
Jöhetnek az orosz és a kínai vakcinák? - Itt van minden, amit érdemes tudni róluk (Portfolio)
Az elmúlt napok kormányzati nyilatkozatai alapján úgy tűnik, nem biztos, hogy kivárjuk a nyugati koronavírus-vakcinák érkezését, megkezdődhet az oltóanyag beszerzése más forrásokból, szóba jöhetnek az orosz és a kínai vakcinák is. Összegyűjtöttük, hogy mit érdemes tudni ezekről az oltóanyagokról, hogy milyen technológiával készülnek, hol alkalmazzá
jan. 17
6:21
Ellenállóbbá tette a járvány a vezetőket (Piac és Profit)
Tavaly januárban minden cégnek jól átgondolt tervei voltak a jövőre: a COVID-19 azonban felülírta a feltételezéseket, a stratégiák érvényüket vesztették. Példátlan sebességgel váltak alkalmazkodóbbá és reszponzívabbá a szervezetek. A 2021-es terveket már olyan vezetők készítették, akik 2020-ban bizonyították ellenállóképességüket.
jan. 17
6:24
Megötszöröződött a lélegeztetőgépek gyártásának kapacitása (Startlap)
A járvány során nagyon gyorsan kellett növelni a termelést az orvosi műszereket gyártó cégeknél. Itt egy jó példa a rugalmas átállásra! Képzeld el, hogy egy gyógyászati eszközöket gyártó cég vezetője vagy, és a pandémia során egyszer csak azzal szembesülsz, hogy az intenzív terápiás lélegeztetőgépekhez szükséges alkatrészekből a szokásos négyezer h
jan. 17
6:24
A Brexit miatt egyre több magyar diáknál az Egyesült Királyság helyett más ország lett népszerűbb (Növekedés)
Hollandia népszerűsége megnőtt a britek uniós kiválása miatt. Az országban sok, színvonalas angol nyelvű alapképzés van és a tandíjak nagyságrendileg akkorák, mint a hazai iskolákban – mondta el a Növekedésnek Lévai Balázs az Engame Akadémia társalapítója és vezetője.
jan. 17
6:36
Öt dolog, amit a Trump-korszakból tanultam (G7)
Őrült Királyként, saját hazugságaiba gabalyodva fejezi be elnökségét, de már korábban is kemény tanulságokkal szolgált Donald Trump politikai pályafutása.
jan. 17
6:42
Folyamatosan bővül az öntözési közösségek száma (Agrofórum)
Folyamatosan jönnek létre az öntözési közösségek: tavaly év végéig 25-en kaptak elismerést a működésre - közölte az Agrárminisztérium (Am) az Mti-vel.
jan. 17
6:42
Pastrami Az étteremmé változott szendvics (KKV Magazin)
Van ugye a klasszikus marhahúsos szendvics, a pastrami. Aki szereti a húst, azon belül is a marhahúst, amiből ipari mennyiség van belehajtogatva ebbe a szendvicsbe, kizárt dolog, hogy ne nyeljen nagyokat, ha csak meglátja a marhaszeggyel csordultig megpakolt, borssal, korianderrel, egyéb titkos fűszerekkel pácolt, uborkával, mustárral tovább ízesít
jan. 17
7:06
Sorsdöntő év lehet az idei a földgáznak (Startlap)
2021 sorsdöntő év lehet a földgázzal és a cseppfolyósított földgázzal (LNG) foglalkozó iparnak. Elérkeztünk arra a pontra, amikor a döntéshozóknak tisztázniuk kell, hogy milyen szerepet szánnak a területnek a szénsemlegesítésben.
jan. 17
7:24
Mit tanulhatunk az eddigi válságokból? - Könyvajánló (Növekedés)
A gazdasági válságok mindig rámutatnak az uralkodó közgazdaságtanok tarthatatlanságára, hibáira. A mostani visszaesés egyik legfontosabb jellemzője, hogy nem egyformán érintette az egyes ágazatokat - hangzott el a Nagy gazdasági visszaesések a hosszú huszadik században című kötet bemutatóján.
jan. 17
7:30
A nagybefektetőket csak a Bitcoin érdekli (Kripto Akadémia)
A theblock legutóbbi podcastjénak vendége volt a NYDIG vezérigazgatója, Robert Gutmann. A műsorban elárulta, hogy azok a nagybefektetők, akik Bitcoin befektetésen gondolkoznak, kizárólag a Bitcoinban érdekeltek. Ezzel szemben egyik altcoin sem merült fel, mint potenciális befektetés. Az NYDIG befektetési társaság,…
jan. 17
7:36
Ellenállóbbá tette a járvány a vezetőket (Startlap)
Tavaly januárban minden cégnek jól átgondolt tervei voltak a jövőre: a COVID-19 azonban felülírta a feltételezéseket, a stratégiák érvényüket vesztették. Példátlan sebességgel váltak alkalmazkodóbbá és reszponzívabbá a szervezetek. A 2021-es terveket már olyan vezetők készítették, akik 2020-ban bizonyították ellenállóképességüket.
jan. 17
7:42
Sorsdöntő év lehet az idei a földgáznak (Hírstart)
2021 sorsdöntő év lehet a földgázzal és a cseppfolyósított földgázzal (LNG) foglalkozó iparnak. Elérkeztünk arra a pontra, amikor a döntéshozóknak tisztázniuk kell, hogy milyen szerepet szánnak a területnek a szénsemlegesítésben.
jan. 17
7:42
A Linde Gáz Magyarország Zrt. 14 milliárd forintos beruházást hajt végre Kazincbarcikán (New Technology)
A Linde Gáz Magyarország Zrt. magyarországi kapacitásainak bővítése mellett döntött, így a vállalat 14 milliárd forintos beruházást hajt végre a Kazincbarcikán lévő levegő-szétválasztó üzemében, a fejlesztéssel a cég 430 ember munkáját védi meg, mindehhez pedig a kormány 1,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – mondta a külgaz
jan. 17
7:48
Milyen használt traktort kap a gazda 4 millió forint alatt? (Agroinform)
Négymillió forint alatt válogattunk használt, 45 lóerő feletti traktorokat piacterünk apróhirdetései közül.
jan. 17
7:48
Érdemes mielőbb nyilatkozni az adókedvezményekről (Demokrata)
A munkáltatók már a januári fizetésben is figyelembe veszik az adókedvezményeket.
jan. 17
7:48
Minél hamarabb érdemes nyilatkozni az adókedvezményekről, így már a januári fizetés magasabb lehet (Növekedés)
Célszerű már az első bérszámfejtés előtt nyilatkozni az adókedvezményekről, így a munkáltatók már a januári fizetésben is figyelembe veszik - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.
jan. 17
7:51
Mi van a naptárban? Erre figyelhetünk a jövő héten (Piac és Profit)
A következő héten a Központi Statisztikai Hivatal nem tesz közzé jelentést, így az egyetlen fontosabb adat a Pénzügyminisztérium (PM) részletes tájékoztatója lesz az államháztartás tavaly decemberi és egész éves helyzetéről.
jan. 17
7:54
Érdemes mielőbb nyilatkozni az adókedvezményekről (Hírstart)
A munkáltatók már a januári fizetésben is figyelembe veszik az adókedvezményeket.
jan. 17
8:06
Adókedvezmény 2021 - nyilatkozzunk mielőbb, hogy megkaphassuk (ProfitLine)
Célszerű már az első bérszámfejtés előtt nyilatkozni az adókedvezményekről, így a munkáltatók már a januári fizetésben is figyelembe veszik a munkavállalóknak járó adókedvezményeket - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.
jan. 17
8:06
Ellenállóbbá tette a járvány a vezetőket (Hírstart)
Tavaly januárban minden cégnek jól átgondolt tervei voltak a jövőre: a COVID-19 azonban felülírta a feltételezéseket, a stratégiák érvényüket vesztették. Példátlan sebességgel váltak alkalmazkodóbbá és reszponzívabbá a szervezetek. A 2021-es terveket már olyan vezetők készítették, akik 2020-ban bizonyították ellenállóképességüket.

Keresés