2021. január 20. szerda

jan. 20
0:03
Többet fűtöttünk ezen a télen (Infostart)
Tavaly októbertől több tényező együttes hatására nőtt a földgázfogyasztás.
jan. 20
0:06
Pluszokat hozott Amerikában a kedd (Napi)
Emelkedéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói a leendő pénzügyminiszter tervei hallatán - írja az MTI.
jan. 20
0:06
Hivatalos: meghosszabbítják és szigorítják a lezárásokat Németországban (Portfolio)
Elővigyázatosságból február közepéig meghosszabbítják és meg is szigorítják a járványügyi korlátozásokat Németországban, hogy megakadályozzák az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) először Nagy-Britanniában azonosított, a korábbiaknál fertőzőképesebb változatának szétterjedését - jelentették be kedd este Berlinben.
jan. 20
0:06
Tőzsdezárás – Veszteséges zárás az európai tőzsdéken (Hírstart)
Erős kezdés után veszteségbe fordultak zárásra az európai tőzsdeindexek. A páneurópai Ftse EuroFirst 300 index 0,10 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 0,14 százalékkal csökkent a keddi zárásra, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,21 százalékkal zárt alacsonyabban. Londonban 0,09 százalékkal gyengült az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,20 százal
jan. 20
0:06
Ezekre figyelj a vállalkozói hitel kiválasztása során! (expresszkolcson.hu)
A vállalkozói hitel kiválasztása több szempontból is lényeges – ezekre hívja fel a figyelmed alábbi cikkünk!
jan. 20
0:06
Egyszerűsödtek a felnőttképzés követelményei (Adó)
Január első napjaiban – figyelembe véve a gyakorlati tapasztalatokat – módosították a felnőttképzési jogszabályokat.
jan. 20
0:06
Mit érdemes tanulni? (TanfolyamOKJ)
Azon tűnődsz, milyen szakmát érdemes tanulni? A cikkünk végén konkrét tanfolyamokat is ajánlunk, de előtte egy kis általános útbaigazítás. “Minek tanuljak?” – teszed fel a kérdést joggal. Ha nincs pontos elképzelésed arról, mit szeretnél tanulni, a következő szempontok alapján érdemes válogatnod.   Mi az, ami érdekel? Legfontosabb kérdés az, hogy e
jan. 20
0:07
Visszavonták a pünkösdi nyitásos közlésüket a szállodások (Infostart)
Flesch Tamás, a szakszövetség elnöke ezt a Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolatával indokolta.
jan. 20
0:10
Elárulják a pécsi virológusok, hogy beoltatnák-e magukat a kínai vakcinával (Hírstart)
Többféle kínai vakcinát fejlesztenek, a nem túl hatékonynak bizonyuló Sinovac mellett létezik egy ígéretes változat, a BBIBP-CorV is, amely egy elölt vírust tartalmazó, első generációs termék – mutatnak rá pécsi virológusok egy Facebookon közzétett posztban. A BBIBP-CorV beadása az első két testfázis alapján nem jár súlyos mellékhatásokkal, a tömeg
jan. 20
0:10
Szerdán lehet újabb esély a béremelésre (Adó)
A munkavállalói oldal közül egy szakszervezet tartja magát a magasabb összeghez, a minimálbér és a garantált bérminimum szintje esetében, de ez nem kellene, hogy megakadályozza a döntést – írja a Világgazdaság.
jan. 20
0:12
Egy hajszálon múlt, de megmenekült az olasz kormány (Portfolio)
A felsőházban is bizalmat kapott Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kedd este a kormányzás folytatásához.
jan. 20
0:14
A vállalkozások további állami támogatását is támogatná az EU (Hírstart)
Az Európai Bizottság szerint a gazdaság szereplői a koronavírus-járvány miatt további támogatásra szorulnak, ezért a testület azt javasolja, hogy a járvány miatti károk enyhítését szolgáló, ideiglenes állami támogatási szabályok alkalmazásának határidejét hosszabbítsák meg az év végéig - közölte a brüsszeli testület.
jan. 20
0:24
Megjött a német döntés a korlátozásokról - Merkel figyelmeztette az európai kormányokat (Portfolio)
Elővigyázatosságból február közepéig meghosszabbítják és meg is szigorítják a járványügyi korlátozásokat Németországban, hogy megakadályozzák az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) először Nagy-Britanniában azonosított, a korábbiaknál fertőzőképesebb változatának szétterjedését - jelentették be kedd este Berlinben. Az utazási korlátozások bevezetése
jan. 20
0:30
Megjött a német döntés a korlátozásokról - Merkel figyelmeztette a szomszédos országokat (Portfolio)
Elővigyázatosságból február közepéig meghosszabbítják és meg is szigorítják a járványügyi korlátozásokat Németországban, hogy megakadályozzák az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) először Nagy-Britanniában azonosított, a korábbiaknál fertőzőképesebb változatának szétterjedését - jelentették be kedd este Berlinben. Az utazási korlátozások bevezetése
jan. 20
0:36
Giuseppe Conte kormányának sorsa a felsőházban dől el (ProfitLine)
Az esetleges kormányválság lakossági haragot és erőszakot gerjeszthet Giuseppe Conte miniszterelnök szerint, aki a képviselőház után a szenátusban kér bizalmat kedd este a kormányzás folytatásához, előre jelezve, hogy abszolút többség nélkül se nyújtja be lemondását.
jan. 20
0:42
Piaci körkép: a korlátozások hosszabbítása jöhet Németországban (Hírstart)
A Bild riportja szerint Angela Merkel német kancellár február közepéig meg kívánja hosszabbítani a jelenlegi korlátozó intézkedéseket, az új végdátum február 15. A DAX erős pluszban kezdte a napot, de hamar a tegnapi záróár közelébe esett vissza.
jan. 20
1:06
A Gazdasági Versenyhivatal elnökével egyeztett Varga Judit (ProfitLine)
Varga Judit igazságügyi miniszter a Gazdasági Versenyhivatal elnökével, Rigó Csabával egyeztetett a nemzetközi digitális vállalatok visszás kereskedelmi gyakorlatáról kedden.
jan. 20
1:12
Az MX-Z20XXH-V1 száloptikás lézeres jelölő teljes körű jelölési rugalmasságot biztosít (Startlap)
Az új MX-Z lézeres jelölőnk hatékony és maradandó jelölést biztosít nyomonkövethetőségi, tervezési vagy címkézési követelményekhez sokféle anyagon, beleértve fémeket, műanyagokat, gyantákat és fóliákat. Az alkatrészek egyedi azonosítására és nyomonkövethetőségére egyre nagyobb igény jelentkezik számos iparágban, mint például az autóiparban, az orvo
jan. 20
1:16
Új erőgépeken gyakorolhatnak a jövő gazdái (Startlap)
Két mikrobusszal, tíz személygépkocsival, öt modern traktorral és három pótkocsival gazdagodott az Északi Agrárszakképzési Centrum gépparkja.
jan. 20
1:36
A PSZ üdvözli, hogy kifizetik a felvételiztető tanárok munkáját (ProfitLine)
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) üdvözli, hogy a Klebelsberg Központtal folytatott hosszas tárgyalásai eredményeként kifizetik a középiskolai felvételiben közreműködő tanárok szombati munkáját.
jan. 20
1:36
A Gazdasági Versenyhivatal elnökével egyeztett Varga Judit (Hírstart)
Varga Judit igazságügyi miniszter a Gazdasági Versenyhivatal elnökével, Rigó Csabával egyeztetett a nemzetközi digitális vállalatok visszás kereskedelmi gyakorlatáról kedden.
jan. 20
1:54
125 éves a Magyar Mezőgazdasági Múzeum (Startlap)
125 éve, 1986-ban írta alá Darányi Ignác földművelésügyi miniszter a múzem alapító okiratát. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum számára épített városligeti Vajdahunyadvár egész Európa legnagyobb mezőgazdasági gyűjteményének ad otthont.
jan. 20
2:12
Január 25-től kérhető a tejágazati támogatás meghosszabbítása! (Startlap)
Több más mezőgazdasági támogatáshoz hasonlóan a tejágazatot érintő állatjóléti támogatások kötelezettségvállalási időszaka is kitolható egy évvel. A hosszabbítás nem automatikus, kérelmezni kell!
jan. 20
2:36
Új sulitraktor és pótkocsi a jövő agrárszakembereinek (Startlap)
Január 11-én délelőtt azonban egy nyerges vontató érkezett a piliscsabai intézményhez, ami egy, a néhány hónappal ezelőtt átadott Steyr traktorokhoz csatlakoztatható kéttengelyes Pronar pótkocsit hozta a gyakorlati oktatás színvonalának emelése érdekében.
jan. 20
3:06
Látványosan szemléltették, mennyire nagy a legnagyobb autógyártó (Startlap)
Látványosan szemlélteti az autófinanszírozási termékekkel foglalkozó Moneyshake, egymáshoz képest mekkorák az ismert autógyártó cégek. Sőt, egyáltalán azt is, mekkora is
jan. 20
3:06
Több ezres elbocsátásra készül a FedEx (ProfitLine)
A FedEx gyorsposta szolgáltató vállalat a holland TNT akvizíciójával az elkövetkező években több ezerrel csökkenti alkalmazottai számát Európában az amerikai tőzsdefelügyeletnek benyújtott jelentés alapján.
jan. 20
3:36
A Budapest Airport két év alatt 167 millió eurót fordított a repülőtér fejlesztésére (ProfitLine)
A Budapest Airport az elmúlt két évben 167 millió euró értékben valósított meg beruházásokat a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, csak 2020-ban 74 millió eurót fektetett a fejlesztésekbe, több esetben előre hozva olyan projekteket, amelyek kivitelezésének kedvezett az alacsony utasforgalom - közölte a Budapest Airport kedden az MTI-vel.
jan. 20
4:06
Globális chiphiány: bezárta németországi gyárát a Ford (Startlap)
A félvezetők növekvő hiánya miatt, illetve a járművek iránti gyenge kereslet hatására a Ford amerikai autógyártó vállalat egy hónapra leállította a termelést egyik németországi gyárában, egy indiai üzemben pedig egy héttel meghosszabbította a háromnapos munkaszünetet.
jan. 20
4:06
Lakásfelújítási támogatás 2021 - ki igényelheti az otthonfelújítási támogatást? (ProfitLine)
2021 január 1-től a központi költségvetésből vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatásként otthonfelújítási támogatás vehető igénybe. Cikksorozatunkban a Magyar Államkincstár hivatalos tájékoztatásait felhasználva igyekszünk segítséget nyújtani olvasóinknak. Ki igényleheti a támogatást, mik az igénylés feltételei?
jan. 20
4:12
Ezt érdemes tudni, ha napelemes rendszerre kérne támogatást (Alternatív Energia)
Idén januárban vált elérhetővé a gyermeküket nevelő szülők számára az otthonfelújítási program.
jan. 20
4:12
Az új kötelezetti rendszerrel felértékelődik az energiamegtakarítás – de ki issza meg ennek a levét? (Startlap)
Magyarországnak teljesítenie kell az uniós energiamegtakarítási célokat, az ezt célzó új szabályozás azonban felvet néhány problémát.
jan. 20
4:36
Elégedett tavalyi eredményeivel a BMW (ProfitLine)
Bár Magyarországon az újautó-piac csaknem 19 százalékot esett tavaly, a BMW megközelítette előző évi eredményeit, és a prémium szegmensben 33,3 százalékos piaci részesedést ért el - közölte Maciej Galant, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója, a márka évértékelő online sajtótájékoztatóján, kedden.
jan. 20
4:42
Magyar applikáció adhat lendületet az ingatlanközvetítésnek. Segítsen Ön is tesztelni! (GazdaságPortál)
Az ingatlanközvetítő szakma egyik legnagyobb kihívása, hogy az értékesítők rengeteg értékes időt veszítenek el a hosszas, monoton adminisztrációval. Az iparágban eddig fejletlenek voltak a digitális megoldások, de ez most egy magyar fejlesztő csapatnak köszönhetően megváltozhat! Az Agora nevű alkalmazás fejlesztői ugyanis felismerték a problémát, é
jan. 20
4:42
A BMW elégedett, prémium kategóriában ők voltak a legnépszerűbbek tavaly (Hírstart)
Bár Magyarországon az újautó-piac csaknem 19 százalékot esett tavaly, a BMW megközelítette előző évi eredményeit, és a prémium szegmensben 33,3 százalékos piaci részesedést ért el - közölte Maciej Galant, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója, a márka évértékelő online sajtótájékoztatóján, kedden.
jan. 20
4:42
Exatlon Hungary: Palik László nem várt bejelentéssel kezdte a Jutalomjátékot (Márkamonitor)
Palik László nem várt bejelentéssel kezdte a Jutalomjátékot: A sorsfordító szavak mindenkit lesújtottak   EXATLON HUNGARY – ÖSSZEFOGLALÓ CIKK Egy fejezet lezárult: Nagy Dani számára szerte foszlott az Exatlon álma https://tv2.hu/exatlon/359424_egy-fejezet-lezarult-nagy-dani-s.html EXATLON HUNGARY – EXTRA VIDEÓ Nagy Dani teljesen összezuhant: ˝Ez mo
jan. 20
4:42
Ixxat CANnector – a CAN hálózatok svájci bicskája (New Technology)
A HMS Networks bemutatta a CAN hálózatok adatgyűjtőjeként, hálózati hídjaként és jelerősítőjeként használható rugalmas Ixxat® CANnector megoldást. A meglévő CAN@net NT és CANbridge NT sorozatok kiegészítéseként a CANnector újabb interfészeket és funkciókat, valamint adatnaplózási funkciókat tartalmaz. Mivel kompatibilis a CAN@net NT és a CANbridge
jan. 20
5:06
Töredékére esett a ciprusi turizmus (ProfitLine)
A koronavírus-járvány súlyos gazdasági következményeként meredeken, az előző évhez képest 84,1 százalékkal csökkent a Ciprusra látogató turisták száma tavaly.
jan. 20
5:12
Molnár Andi a lesz a vadonatúj Toyota Yaris márkanagykövete (Márkamonitor)
Az évek óta a hibrid nagykövetként tevékenykedő Király Viktor után újabb elismert hírességgel erősít a Toyota: a többszörösen díjazott, és több televíziós műsorban való szereplésével országos ismertséget és népszerűséget szerző, legutóbb pedig a TV2 nagysikerű műsora, a Dancing with the Stars zsűritagjaként a nézők szívébe magát belopó Molnár Andi
jan. 20
5:12
A De Dietrich Process Systems új funkcióval bővíti a Multiprobe mintavételi rendszert (okosipar.hu)
A De Dietrich Process Systems az ügyfelek igényeihez testreszabott Multiprobe mintavételi rendszere a biztonságáról és a sokoldalúságáról ismert a gyógyszeriparban, illetve és a finomvegyszerek piacán. A Multiprobe már évek óta elérhető a De Dietrich Process Systems kínálatában, mint a minták teljesen biztonságos módon történő kinyerésének egyszerű
jan. 20
5:24
Kilazult a szélturbina lapátja és összedőlt (Tiszta Jövő)
A dán szélenergia-óriás, a Vestas az utóbbi időkben látványos eredményeket ért el, a sikerekben pedig a szélturbinák monstrumjának, a közel 74 méter hosszú lapátokkal ellátott V150-nek is komoly szerep jutott.
jan. 20
5:36
Visszavonta tájékoztatóját a szállodák és éttermek szövetsége (ProfitLine)
Visszavonta a járvány miatti korlátozások feloldásával kapcsolatos, a tagjainak kiküldött tájékoztatóját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (Mszész). A szervet arról tájékoztatta tagjait, hogy pünkösdig nem várható a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorítások feloldása.
jan. 20
5:36
Okos autókban használt technológiák fejlesztésén fog együtt dolgozni a kínai Geely és a Tencent (New Technology)
Okos autókban használt technológiák fejlesztésén fog együtt dolgozni a kínai Geely autógyártó és a Tencent kínai internetes óriásvállalat – jelentette be a Geely egy kedden, az internetes oldalán közzétett közleményben. A két vállalat a digitalizáció, az okos műszerfalak, az önvezető technológiák és az alacsony szén-dioxid-kibocsátást célzó fejlesz
jan. 20
5:39
Trump gazdasági öröksége: hitelből pörgött tovább a növekedés (Menedzsment Fórum)
Amikor helyi idő szerint ma délben beiktatják Joe Bident, az Egyesült Államok 46. elnökét, a volt szenátor és alelnök egy mély gazdasági válságban lévő ország vezetését örökli meg. Ez a 2020 tavaszán kezdődött koronavírus-járvány, illetve a járvány elrontott kezelésének a következménye. A válság előtt kifejezetten jónak tűnt az amerikai gazdasági h
jan. 20
5:42
Nesze neked gyenge forint: őrület, mennyit drágultak az autók Magyarországon (Pénzcentrum)
Nagyon megjárták a magyar autóvásárlók a forint pokoljárását: a járvány előtt, tavaly év elején még az imporőrök sem számítottak rá, hogy az euró 30-40 forintot is drágulhat a magyar fizetőeszközhöz képest. Többek között ezért
jan. 20
5:42
A startupper nem Dagobert bácsi (Márkamonitor)
Kiből lehet sikeres startupper? Milyen lépései vannak egy startup felépítésének? Hogyan bánnak a startupperek a szellemi tulajdonnal? A szellemitulajdon-elemek üzleti hasznosítására szakosodott Danubia IP Kft. szakértőivel, dr. Molnár István ügyvezető igazgatóval és Pethő Levente szellemitulajdon-kezelési tanácsadó partnerrel beszélgettünk.   Az át
jan. 20
5:42
Nyomozás Vuhanban: most fény derülhet a koronavírus titkaira (Növekedés)
Az Egészségügyi Világszervezet szakértői igyekeznek felderíteni a COVID-19 eredetét, de nincs könnyű dolguk. Kína nem örül a vizsgálatnak.
jan. 20
5:42
Békebeli, nagy fellendülést lát a mezőgép-ipar (Agrárágazat)
Évek óta nem látott szinten az üzleti optimizmus az európai mezőgazdasági gépek iparában: növekedésre, fejlesztésre számítanak.
jan. 20
5:42
Napkövetés és éjszakai visszafordulás (Mezőhír)
A délelőtti-délutáni felhőviszonyok sem elhanyagolhatók.
jan. 20
5:42
TerraGator – Tápanyag-kijuttatás amerikai módra (GépMax)
Amerikában hétköznapi látványnak számít a földeken a TerraGator, míg itthon mutatóba találunk a tengerentúli gyártásúakból.
jan. 20
5:42
A Pulzus megmondja (Transpack)
Adatfelvétel, információk feldolgozása, és már olvashatod is.

Keresés