2021. január 26. kedd

jan. 26
0:03
Virág Barnabás: a nagyobb mérleg lesz az új norma (Infostart)
A járvány jelentős változásokat okozott a gazdaságban, így a monetáris politikában, szorosabb együttműködésre van szükség a fiskális és monetáris politika között - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az idén online megrendezett Lámfalussy konferencián.
jan. 26
0:03
Korábban igényeltél már csok-ot? Mutatunk egy újabb megoldást a többi támogatás kihasználására (Bankmonitor)
Az illetékmentesség és az áfa-visszatérítés feltétele, hogy igényelj a vásárláshoz csok támogatást is. Ha korábban igényelted már a csok-ot, akkor sincs minden veszve, még így is jogosult lehetsz a többi kedvezményre. Az otthonteremtési program két új elemének – az illetékmentességnek és az 5%-os áfa-visszatérítésnek – is az a feltétele, hogy csok
jan. 26
0:03
Februártól 4 százalékkal, bruttó 167 400 forintra nő a minimálbér (444.hu)
A garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik. A Magyar Szakszervezeti Szövetség nem írta alá a megállapodást, mondván, az emelés a minimálbér reálértékének megőrzésére sem lesz elég.
jan. 26
0:03
Havi hárommilliárd munkáltatói adóról mond le az állam (Adó)
117 ezer turizmusban, szabadidő-ágazatban dolgozó munkájának megtartását segítette az adóelengedés tavaly novemberben – közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
jan. 26
0:03
Az EY Magyarország vezérigazgatóját nevezték ki a cég közép-európai csoportjának élére (Növekedés)
Rencz Botond, az EY Magyarország vezérigazgatója irányítja a globális tanácsadócég nyolc országot magába foglaló közép-európai csoportját 2021. január elsejétől.
jan. 26
0:06
Új történelmi csúcson zárt a Richter (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 441,28 pontos, 1,01 százalékos csökkenéssel, 43 188,94 ponton zárt hétfőn - írj az MTI.
jan. 26
0:07
Fontos kérdést tisztáz az MNB, sokakat érint (Infostart)
Az ügyfelek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni hiteleiknél nem veszítik el "tiszta" adósi besorolásukat a bankoknál pusztán azért, mert a törlesztési moratóriumot választották. A fizetési stop segítő eszköz, sokaknak mentőöv, másoknak választási lehetőség - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
jan. 26
0:07
Ellenzéki politikusok is a vendéglátást korlátozó szabályok enyhítését kérik, a kormány szerint a vakcinák beszerzésén múlik minden (444.hu)
Európai példák és lehetetlen helyzetbe került budapesti vendéglátósok miatt kérte a szabályok átgondolását több politikus is.
jan. 26
0:07
A Magyar Szakszervezeti Szövetség nem fogadja el a bérmegállapodást (Adó)
A Liga és a Munkástanácsok elfogadja, a MASZSZ azonban nem írja alá, hogy 4 százalékkal emelkedjen a minimálbér és a garantált bérminimum.
jan. 26
0:07
Jelenléti oktatást sürget az érettségire készülő osztályokban a Nemzeti Ifjúsági Tanács (Növekedés)
A Nemzeti Ifjúsági Tanács azt javasolja, hogy a középiskolai végzős évfolyamon tanulók érettségi vizsgáinak sikeressége érdekében - a határidők közelgő lejárta miatt - a digitális munkarendet váltsa fel a jelenléti oktatás, a pedagógusok, a diákok és hozzátartozóik egészségvédelmi szempontjainak maximális figyelembevételével.
jan. 26
0:10
Nagy veszteséggel zártak az európai tőzsdék (Napi)
Pozitív kezdésből nagy veszteségbe fordultak hétfőn a főbb európai tőzsdeindexek - írja az MTI.
jan. 26
0:11
Tavaly már a megújuló források aránya volt a legnagyobb az Európai Unió áramtermelésében (444.hu)
A megújulók először nyomták le a fosszilis energiaforrásokat, de a fordulat tartós lehet. Csökken az atomenergia mértéke is.
jan. 26
0:11
Sokat ledolgozott a zuhanásból a GKI konjunktúraindexe (Adó)
Az év első hónapjában az üzleti és a fogyasztói várakozások is javultak - közölte a GKI Gazdaságkutató.
jan. 26
0:11
Csak lassan normalizálódik a helyzet Szíriában, sokaknak nem érdeke a gyors rendezés (Növekedés)
Bokor Balázs egykori szíriai és libanoni nagykövet tizedik könyve, Trilógia – Közel-keleti nagykövetségeken címmel a közelmúltban jelent meg. Ebből az alkalomból beszélgettünk a szerzővel a kötetről, amely személyes jegyzeteken, visszaemlékezéseken alapul, és kifejezetten érzékletesen mutatja be a két állam fénykorát, illetve hogy mi történt a térs
jan. 26
0:14
Mit csinált ma a forint? (Napi)
Gyengült a forint hétfőn a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon - írja az MTI.
jan. 26
0:15
Magyarországról nevezték ki az EY közép-európai vezetőjét (Adó)
Rencz Botond, az EY Magyarország vezérigazgatója irányítja a globális tanácsadócég nyolc országot magába foglaló közép-európai csoportját idén január elsejétől.
jan. 26
0:15
Február 1-től bruttó 167 400 forintra emelkedik a minimálbér (Növekedés)
Február 1-től a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón.
jan. 26
0:19
Az építőipar idén visszaállhat a járvány előtti szintre (Adó)
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke szerint az építőipar teljesítménye az idén elérheti a 4500 milliárd forintot, ami a járványhelyzet előtti, 2019. évi szintnek felel meg.
jan. 26
0:19
Tudományos kudarc: A párizsi Pasteur Intézet abbahagyja az egyik vakcinájának a fejlesztését (Növekedés)
A párizsi Pasteur Intézet hétfő bejelentette, hogy abbahagyja a koronavírus elleni legfőbb vakcinájának a fejlesztését, miután az első klinikai tesztek eredményei nem közelítik meg a reméltet.
jan. 26
0:21
Győzött a klímaforradalom a BP-nél, tényleg jelentősen visszavágták az olajkutatásért felelős divíziót (NRGreport)
Százasával küldték el a szakembereket arról a részlegről, amely egy évszázadon keresztül biztosította az energiavállalat vastag profitját.
jan. 26
0:23
Nyáron támadhat fel a szállodaipar (Adó)
A korlátozások fokozatos feloldásával várhatóan először a vidéki szálláshelyek iránt térhet vissza a kereslet – derül ki a a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég iparági elemzéséből.
jan. 26
0:23
A fertőző variáns miatt Franciaországba csak negatív PCR-teszttel lehet belépni (Növekedés)
A koronavírusnak a korábbiaknál fertőzőbb variánsaitól tartva Franciaország az Európai Unió tagállamaiból tengeri vagy légi úton érkezőket is csak egy 72 órásnál nem régebbi, negatív PCR-teszt kell felmutatatása mellett engedi belépni a területére.
jan. 26
0:27
A hétvégén rekord mértékben nőtt a spanyol fertőzöttek száma (ProfitLine)
Spanyolországban a hétvégén rekord mértékben, mintegy 94 ezerrel nőtt a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma - derült ki az egészségügyi minisztérium hétfőn közölt összesítéséből.
jan. 26
0:27
Elektronikus cégképviselet: az IM szerint sem kötelező bejegyezni a cégképviselő elektronikus aláíró tanúsítványát (Adó)
Egyre elterjedtebb, hogy a cégek képviselőik részére elektronikus aláírást vásárolnak, annak érdekében, hogy a cég ügyeit elektronikusan is ugyanolyan joghatással intézhessék, mintha ezt papíron tennék. A Cégtörvény nem egészen egyértelmű szabályozása miatt azonban sokakban kérdésként merült fel, hogy használható-e vajon cégjegyzésre (a cég írásbel
jan. 26
0:27
Fontos hír jött a törlesztési moratóriumot kérő adósoknak (Növekedés)
Az ügyfelek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni hiteleiknél nem veszítik el "tiszta" adósi besorolásukat a bankoknál pusztán azért, mert a törlesztési moratóriumot választották. A fizetési stop segítő eszköz, sokaknak mentőöv, másoknak választási lehetőség - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői, MTI-nek küldött közleményében.
jan. 26
0:31
Megállapodtak a minimálbérről (Adó)
Február 1-től a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent.
jan. 26
0:31
NNK: A lecsengő szakaszban vagyunk, alacsony a szennyvízben mért vírus-koncentráció (Növekedés)
Egyre több településen alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) nyomán.
jan. 26
0:35
Új év, új tippek – Amazon wholesale (Növekedés)
Ha már van Amazon wholesale vállalkozásod, akkor azért fogod hasznosnak találni a következő tippeket, ha még nincs, akkor meg pontosan azért! Az új év egy új kezdet, és nincs ez másképp az Amazon vállalkozások esetében sem.
jan. 26
0:39
Praktikus barkácseszközök nem csak ezermestereknek (Növekedés)
Amikor valamit szerelünk, felújítunk, építkezünk, minden apró segítség jól jön, amely megkönnyítheti a munkánkat. Az interneten számos olyan praktikus termék elérhető, amelyet nem feltétlenül forgalmaznak a nagy barkácsáruházak. Legyen szó villanyszerelésről, kézműveskedésről vagy az otthonunk biztonságáról, a webáruházak kínálata végtelen.
jan. 26
1:03
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat (ProfitLine)
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat hétfő délután a felvi.hu oldalon. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint több mint hatezer jelentkezőből 5231-en jutottak be egyetemre, főiskolára vagy felsőoktatási szakképzésre.
jan. 26
2:03
Így változtak a lakbérek Magyarországon - ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
Átlagos havi lakbér az ingatlan.com kínálatában szerepő kiadó lakáshirdetések alapján régiónként (átlagos lakbér, ezer forint)
jan. 26
3:03
Ausztriában több pénzt fordítanak az oktatásra (ProfitLine)
A koronavírus-járvány ellenére nem mondhatjuk, hogy az idei egy elveszett év lenne - mondta Heinz Fassmann osztrák oktatásügyi miniszter hétfőn, egyúttal 200 millió eurós többlettámogatást jelentett be a távoktatás miatt esetlegesen fellépő tanulói lemaradások behozására, illetve a tudásdeficit pótlását elősegítő felzárkóztató oktatás támogatására.
jan. 26
4:09
Februártól bruttó 167 400 forintra emelkedik a minimálbér (GazdaságPortál)
Február 1-jétől a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. Bodó Sándor hozzátette: a bérmeg
jan. 26
4:15
Cserepekbe szerelték napelemet! Működik (Alternatív Energia)
Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy ha legtöbb esetben ferde tetőre kerülnek a napelemek, akkor azok közvetlenül miért nem a cserepekbe vannak integrálva?
jan. 26
4:15
Arányaiban a megújuló energia a legnagyobb áramforrás az EU-ban (okosipar.hu)
Meghaladta a megújuló energiaforrások aránya a szén-dioxid-kibocsátással járó fosszilis tüzelőanyagok  arányát tavaly az Európai Unió (EU) áramtermelésében – mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés. Az Agora Energiewende nevű német és az Ember nevű, brit, független kutatóintézet közös tanulmánya szerint 2020-ban 3,4 százalékponttal 38 százalékra
jan. 26
4:33
Tavaly jelentősen drágultak a használt autók Magyarországon (ProfitLine)
A magyar használtautó-piacon az átlagárak 2020. januártól decemberig 25 százalékkal, 2,48 millió forintról 3,11 millió forintra emelkedtek - közölte a Használtautó.hu online piactér hétfőn az MTI-vel.
jan. 26
4:39
Világszínvonalú fejlesztések a Szent István Egyetem Kaposvári Campusán (New Technology)
A kutatói közösség és az ipari szereplők szervezett együttműködésének, a nemzetközi szinten is versenyképes fejlesztéseknek ad teret nyolc, részben EU-s, részben pedig hazai forrásból létrejött Felsőfokú és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) hazánkban, amelyek közül kettőnek a Szent István Egyetem campusai adnak otthont. A legutóbbi tudásközpont t
jan. 26
4:45
Exatlon Hungary: a vereség után a vadonban ért véget a Bajnokok idegőrlő napja (Márkamonitor)
Soha nem látott küzdelemnek lehettünk szemtanúi, ugyanis a háromnapos küzdelem első napja rengeteg izgalmat hozott…   EXATLON HUNGARY – ÖSSZEFOGLALÓ CIKK A vereség után a vadonban ért véget a Bajnokok idegőrlő napja https://tv2.hu/exatlon/360154_a-vereseg-utan-a-vadonban-ert-ve.html   EXATLON HUNGARY – ADÁSBÓL KIMARADT A Kihívók boldogok, hogy a Vi
jan. 26
5:03
Bizakodóbbak lettek a magyar gazdák (ProfitLine)
Az előző negyedévi, 30,5-es értéktől 31,8-re emelkedett a Takarék AgrárTrend Index értéke. 2020 legnagyobb nyertesei a növénytermesztők, ugyanis a gabonaárak öt éves csúcsokon járnak, ahogyan a fehérje- és olajos növényeké is. Előbbi termékeket inputként felhasználó termékpályák szereplői azonban borúsan látják a jövőt: kettős árnyomásra számítana
jan. 26
5:09
ValóVilág10 powered by Big Brother: VV Merci és VV Dani elhagyták a Villát! (Márkamonitor)
Miközben Vivi villamester lett, a játékosok igen intenzíven töltik napjaikat, amiről Zsolti gazda és a Gazdálkodás Hete gondoskodik. Ennek okán a Házasodna a gazda sztárja a villalakókat kihívás elé állította, aztán bepánikoltatott mindenkit, végül úgy feladta a leckét, hogy ketten a Villát is kénytelenek voltak elhagyni.   A ValóVilág10 powered by
jan. 26
5:09
Eddig ismeretlen napelem technológiát fejlesztettek ki koreai kutatók (Tiszta Jövő)
Egy koreai csapat olyan technológiát fejlesztett ki, amely mindkét problémára megoldást kínálhat.
jan. 26
5:09
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat (SzakmaPortál)
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat hétfő délután a felvi.hu oldalon. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint több mint hatezer jelentkezőből 5231-en jutottak be egyetemre, főiskolára vagy felsőoktatási szakképzésre. A november 20-án lezárult keresztféléves felvételi eljárás során 6439-en nyújtottak be jelentkezést
jan. 26
5:09
10-szer annyi vonat érkezik Ázsiából 2019-hez képest (okosipar.hu)
Kiugró mértékben, 2019-hez képest csaknem tízszeresére növekedett a záhonyi átrakó körzeten keresztül Magyarországra érkező kínai konténervonatok száma – írja a Magyar Nemzet hétfői számában. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, a Rail Cargo Austria AG igazgatósági tagja a lapnak elmondta: a Rail Cargo Operator – Hungaria
jan. 26
5:33
Tudatosságra ösztönözte a járvány a Z generációt (ProfitLine)
Hogyan látja magát a Z generáció a pandémia idején, milyen ötletekkel könnyítenék meg mások életét a járványhelyzetben és milyen kilátásaik vannak a jövőre nézve – többek között ezeket a kérdéseket tette fel követőinek Trunk Tamás, Z-generációs szakértő és influenszer. Nem reprezentatív kutatásának eredményeit a nem olyan rég megjelent, „Kintsugi –
jan. 26
5:39
Alkoholba fojtotta a bánatát a magyar (Menedzsment Fórum)
Ivással vészelték át a magyarok a tavalyi karantént. A korlátozások feloldását pedig mivel mással ünnepelték volna, mint egy kis alkohollal. A statisztikák szerint jelentősen nőtt tavaly a fogyasztás.
jan. 26
5:39
TV-piaci körkép, 2020. IV. negyedév (Márkamonitor)
A Nielsen Közönségmérés adatai alapján 2020 utolsó negyedévében naponta átlagosan 5 óra 15 percet töltöttünk a tévékészülékek előtt: a nők 5 óra 34 percet, míg a férfiak 4 óra 54 percet. A műsorfogyasztásunk minden tizedik percét hírekre, és minden ötödik percét reklámokra illetve műsorajánlókra fordítottuk. Naponta átlagosan közel 40 percnyi reklá
jan. 26
5:39
gondolj úgy a vevőidre, mint a barátaidra (KKV Magazin)
Magasabb szintű felelősségvállalásra van szükség, a vállalkozásoknak segíteni kell a vevőiket, amiben csak tehetik! Azon kell folyamatosan gondolkodni, hogyan lehet könnyebbé, élhetőbbé, szebbé, vidámabbá, szórakoztatóbbá tenni a vevők életét – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője, a Trust Summit Kick-Off 2021 konferencián.
jan. 26
5:39
SSI Schäfer mindig egy lépéssel előrébb (New Technology)
Az egyre növekvő e-kereskedelmi üzlet egyre inkább magától értetődővé teszi, hogy bárhol és bármikor vásárolhassunk árukat. Ez a vásárlói elvárás azt jelenti, hogy a kiskereskedőknek nemcsak a napi és szezonális üzleti tevékenységekre kell felkészülniük, hanem a hirtelen és kiszámíthatatlan keresletingadozásokra is. Az ellátás biztosításához megfel
jan. 26
5:39
Scheer Sándor: az építőipari cégek végigdolgozták a második hullámot (Növekedés)
A Market Építő Zrt. tavaly 170 milliárdos árbevételt ért el, és idén még jobb évre számítanak - mondta el a Növekedésnek Scheer Sándor alapító-vezérigazgató. Mint hangsúlyozta, a hazai építőipari cégeket nem hozta lehetetlenül nehéz helyzetbe a járvány, végigdolgozták a második hullámot. Az irodapiacot azonban átalakítja a koronavírus-járvány.
jan. 26
5:39
Frissül a Mazzotti Maf önjáró permetezőszéria (GépMax)
Frissül és fölfelé bővül a Mazzotti Maf önjáró permetező széria.

Keresés