2021. január 21. csütörtök

jan. 21
0:03
Azonnal lépett a Nébih egy chips ellen (Infostart)
A "rágcsa" szennyezett, FInnországban gyártják.
jan. 21
0:03
Nébih: Illegális a műanyagot és bambuszt együttesen tartalmazó termékek forgalmazása (444.hu)
A bambusz nem szerepel a műanyaghoz hozzáadható anyagok uniós listáján, ezért ezek a termékek illegálisan vannak a piacon.
jan. 21
0:03
Németország hadereje egy európai középhataloméval ér fel - De 60 atombombát tárolnak ott az amerikaiak (Növekedés)
Németország hadserege, fegyveres erői – ez a téma még ma is vegyes érzelmeket kelt a több mint hetven évvel ezelőtt a világ talán leginkább ütőképes hadseregének tartott hitleri Wehrmacht mai utódszervezetei kapcsán. Napjainkban a Bundeswehr egy európai középhatalom hadserege és nem jelképez különösen nagy katonai erőt. Hagyományos fegyverzete sem
jan. 21
0:06
Csökkent a BUX (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 506,60 pontos, 1,14 százalékos csökkenéssel, 44 103,40 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,3 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.
jan. 21
0:07
Még a novemberi bérkiegészítést sem kapta meg a kormánytól a vendéglátósok egy része (444.hu)
A járvány idején jól jönne a vissza nem térítendő támogatás a leállított szektorokban.
jan. 21
0:07
Három hét múlva fizetik a 13. havi nyugdíj első részletét (Növekedés)
Három hét múlva, február 12-től kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 21
0:10
Túlfeszítették a húrt, hamarosan durranhat a lufi (Napi)
A befektetők olyan szélsőségesen optimista hangulatban kezdték az évet, hogy az könnyen egy komolyabb eséshez vezethet. Amitől nagyon fél mindenki, az az oltási programok akadozása - derül ki egy friss felmérésből.
jan. 21
0:11
Februártól 4 százalékkal emelkedhet a minimálbér (444.hu)
A szakszervezetek inkább 5 százalékot kértek volna.
jan. 21
0:11
Jóval kevesebb állásra sokkal többen jelentkeztek - Így alakult 2020-ban a magyarországi álláspiac (Növekedés)
Tavaly a negyedik negyedévben stabilizálódott a magyarországi álláspiac: az új álláshirdetések száma csupán egy százalékkal maradt el a 2019 azonos időszakában mért szinttől - közölte a Profession.hu szerdán az MTI-vel.
jan. 21
0:14
Extrém drágulás: szívhatják fogukat a lakásfelújítók (Napi)
Drasztikusan drágulhatnak a szaniterek, miután ötszörösére ugrottak a fuvardíjak, mert a járvány miatt nincs elég szállítókonténer Kínában - hangzott el az RTL KLub Híradójában.
jan. 21
0:15
4 százalékos lehet a minimálbér-emelés február 1-jétől - Bruttó 167 400 forintra nőhet (Növekedés)
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) készíti el a bérmegállapodás tervezét, amelynek értelmében február 1-jétől a minimálbér és a garantált bérminimum 4 százalékkal emelkedhet, minderről a felek hétfőn döntenek - mondta el a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórum (VKF) szerdai ülését követően a munkaadói és a munkavállaló
jan. 21
0:18
Emelkedéssel zárt Nyugat-Európa (Napi)
Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek szerdán, szinte egy időben azzal, hogy Joe Biden megválasztott amerikai elnök letette a hivatali esküt - írja az MTI.
jan. 21
0:19
Rekordösszegű támogatás jut az agráriumnak, de nagy lemaradást kell pótolni (Növekedés)
Az egy hektárra jutó termelési értéket nézve óriási a lemaradásunk Ausztriához képest, de még a lengyeleknél is magasabb a mutató. Jó hír azonban, hogy a közeljövőben minden korábbinál több forrás jut az ágazatnak.
jan. 21
0:23
Ausztriában botrány robbant ki: polgármesterek és családtagjaik kapják meg soron kívül az oltást (Növekedés)
Botrány robbant ki Ausztiában a koronavírus elleni oltások beadása körül, Sebastian Kurz kancellár a Kronen Zeitung című osztrák lapnak nyilatkozva szerdán megengedhetetlennek nevezte, hogy polgármesterek és feleségeik, illetve helyi prominens személyiségek soron kívül jutottak hozzá a vakcinához.
jan. 21
0:27
Orbán Viktor gratulált Joe Bidennek (Növekedés)
Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki gratulációját és jókívánságait Joe Bidennek az Amerikai Egyesült Államok elnökévé történt beiktatása alkalmából - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
jan. 21
0:31
Az orosz vakcinát magyar szakértők tanulmányozzák - Ha jó, megvesszük, szerződéstervezet már van (Növekedés)
Megérkezett a koronavírus elleni orosz vakcina beszerzéséről szóló szerződéstervezet - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a kormányülés szünetében az MTI-vel.
jan. 21
0:35
Idén sem ússzuk meg kátyúk nélkül (Növekedés)
Alattomos ellenség bújik meg az utakon a hó, a sár és a jég alatt: a kátyú. A legtöbb biztosítótársaságnál a kötelező biztosítás mellé köthető olyan kiegészítő szolgáltatás is, amely megtéríti a kátyú miatt keletkezett kárunkat.
jan. 21
0:36
Rekordforgalmat bonyolítottak a Takarékbank MFB Pontjai tavaly, idén hasonlóra készülnek (ProfitLine)
Több mint 67 milliárd forintot folyósítottak a Takarékbank vezette konzorcium MFB Pontjai tavaly a vállalkozásoknak és a lakosságnak, ami rekordnak számít. A 2016-os indulás óta a legjobb évet zárták, túlszárnyalva az előzetes tervet, és így támogatva a gazdaság működésének fenntartását a válsághelyzetben. A vállalkozások leginkább a nulla százalék
jan. 21
0:39
Illóolajok, melyek enyhítik a test és a lélek gondjait (Növekedés)
Modern világunkban sokszor nagy megpróbáltatásoknak vagyunk kitéve, ezekre testünk és lelkünk rendellenes működése lehet a válasz. Érdemes nem megvárni, hogy igazán komoly probléma, betegség alakuljon ki. Figyeljen a jelzésekre és használja a természet csodálatos ajándékát, az illóolajokat! Illóolajnak nevezzük a növényi oldószeres kivonatokat vagy
jan. 21
0:42
Megerősítette az OGYÉI: kiadta az engedélyt az orosz vakcinára (Portfolio)
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az ATV Híradónak írt válaszában közölte az információt. Közben az intézet főigazgatója az M1-en közölte: az OGYÉI szakemberei meggyőzőnek találták a Szputnyik V-vakcinát.
jan. 21
1:36
Kijárási tilalmat fontolgat Hollandia (ProfitLine)
A koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében Hollandia éjszakai kijárási tilalmat kíván életbe léptetni már a hétvégétől, a kormány emellett az javasolja, hogy az ország ne fogadja a Nagy-Britanniából, Dél-Afrikából és a dél-amerikai kontinensről érkező repülőjáratokat - jelentette be Mark Rutte holland miniszterelnök szerdán.
jan. 21
2:06
Fitch: bizonytalanok a feltörekvő gazdaságok idei kilátásai (ProfitLine)
A várhatóan újból beinduló gazdasági növekedés és a gyorsuló tőkebeáramlás környezetében az idén a tavalyinál jobb hitelpiaci kondíciókra számíthat a globális feltörekvő térség, de továbbra is nagyon bizonytalan, hogy a koronavírus-járvány milyen gazdasági hatásokat hagy maga után - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban bemutatott átfogó tanulmányá
jan. 21
2:36
Romániában újabb embercsoportokat vontak be az oltás második szakaszába (ProfitLine)
A román kormány szerdai határozatában újabb társadalmi és foglalkoztatási kategóriákat sorolt a veszélyeztetett, vagy kiemelt fontosságúak közé. Az e kategóriákhoz tartozó személyek már az oltási kampány múlt pénteken kezdődött második szakaszában megkaphatják a védőoltást.
jan. 21
3:06
Lakásfelújítási támogatás 2021 - hová és hogyan kell beadni a kérelmeket? (ProfitLine)
2021 január 1-től a központi költségvetésből vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatásként otthonfelújítási támogatás vehető igénybe. Cikksorozatunkban a Magyar Államkincstár hivatalos tájékoztatásait felhasználva igyekszünk segítséget nyújtani olvasóinknak. Hogyan és milyen módon kell beadni a támogatási kérelmet? Hol találhatók a támogatásh
jan. 21
4:06
Nyugdíjasok ingyen kapnak 52.000 magazin újságot (ProfitLine)
Összesen 52 ezer nyomtatott kiadványt ajánl fel fővárosi és vidéki idősotthonoknak a Ringier Axel Springer Magyarország médiavállalat, hasznos és szórakoztató időtöltést biztosítva ezzel közel négyezer nyugdíjasnak. A jellemzően egészség és gasztro tematikájú havilapokból és ismeretterjesztő magazinokból, könnyed kikapcsolódást ígérő regényekből ál
jan. 21
4:10
MOL elemzés (ProfitLine)
.
jan. 21
4:18
Erre a Tesla termékre vártak sokan (Alternatív Energia)
Az Elon Musk vezette Tesla fokozatosan hódítja meg a napenergia világát. A folyamat egy apró, de igen fontos lépése annak az új terméknek a bevezetése, amely az áram átalakítását szolgálja.
jan. 21
4:45
Mire érdemes odafigyelni, ha télen használjuk motorfűrészünket? (Agrofórum)
Legyen szó tűzifa feldarabolásáról vagy a téli fakivágásról, a téli időszakban fokozott körültekintést igényel a motorfűrészek használata. A szakértőnk összegyűjtötte, mely dolgokra érdemes a leginkább odafigyelni.
jan. 21
5:06
A Google pályázatot indít a közép- és kelet-európai régió digitális felzárkóztatásáért (ProfitLine)
A Google a mai napon meghirdette a közép- és a kelet-európai régió országainak szóló Google.org Impact Challenge programját, amely a digitális felzárkóztatásért, illetve az inkluzív gazdasági növekedés elősegítéséért dolgozó szervezetek támogatását célozza. A Google kétmillió eurónyi támogatást oszt szét a pályázat során kiválasztott magyarországi,
jan. 21
5:09
Európai Parlament: az európai képviselők a transzatlanti kapcsolatok új fejezetét remélik Biden elnökségétől (Márkamonitor)
Az EU képviselők üdvözlik Joe Biden beiktatását, amely az EU és az USA közötti kapcsolatok megerősítésének és a demokratikus rendszerre leselkedő veszélyek legyőzésének lehetőségét hozza.   A képviselők szerda reggel Joe Biden megválasztott amerikai elnök beiktatásáról és az Egyesült Államokban fennálló politikai helyzetről vitáztak Charles Michel,
jan. 21
5:09
A Pedagógusok Szakszervezete üdvözli, hogy kifizetik a felvételiztető tanárok munkáját (SzakmaPortál)
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) üdvözli, hogy a Klebelsberg Központtal folytatott hosszas tárgyalásai eredményeként kifizetik a középiskolai felvételiben közreműködő tanárok szombati munkáját. A szakszervezet az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében rámutatott: jogos elvárás volt korábban is, hogy az elvégzett hétvégi munkájukért kapják meg a
jan. 21
5:09
A polip bőre inspirálta az alakváltó okosgélt (okosipar.hu)
A 3D nyomtatással készült anyag a fényre reagálva változtatja az alakját, úgy, mintha egy mesterséges és önálló izomszövet lenne. A New Jersey-i Rutgers Egyetem mérnökei szerint az általuk fejlesztett anyag hamarosan új katonai ejtőernyők, rugalmas robotok és összehajtható kijelzők alapvető összetevője lehet. Ha már lúd, legyen kövér: az okosgél me
jan. 21
5:15
Kifakadtak a vendéglátósok a bértámogatásról: "egy fillért nem kaptam még" (Menedzsment Fórum)
Szerkesztőségünk több forrásból is úgy értesült, hogy a vendéglátósok közül többen vannak olyanok, akik a mai napig nem kapták meg a kérvényezett bértámogatást. Pedig a papírokkal is rendben volt minden és a kérelmet is befogadta a hatóság. Az ipartestület szerint sem szórványos esetről van szó, az Innovációs és Technológiai Minisztérium viszont ha
jan. 21
5:16
Állami támogatás napelemre! (Tiszta Jövő)
Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy mit érdemes tudni, ha a támogatást napelemes rendszer telepítésére fordítanánk.
jan. 21
5:36
Új európai online piactér indult (ProfitLine)
A koronavírus-járvány rengeteg vállalatnak felnyitotta a szemét azzal kapcsolatban, hogy érdemes visszatérni s közelebbi, hazai vagy kontinensen belüli terméket vásárolni. Az európai piacon hatalmas még a fejlődési potenciál, ugyanis a kis- és középvállalkozások számtalanszor botlanak nyelvi nehézségekbe, ami gátat is vethet az együttműködéseknek.
jan. 21
5:36
Viharos széllel érkezik az enyhe idő (Agroinform)
Erőteljes déli, délnyugati áramlással továbbra is enyhe levegő áramlik a Kárpát-medencébe.
jan. 21
5:36
Csökkentsd a CNC-költségeket – mutatjuk hogyan! (New Technology)
Ha azt érzed, hogy az új CNC-projekted költségei kezdenek elszállni, akkor feltétlenül érdemes megfontolni az alábbi tippeket, amelyek segítenek előre tervezni, hogy a kellő tudatossággal komoly megtakarításokat érj el. Íme, néhány jó tanács a Manufacturing Tomorrow-tól, amelyek segítségével fokozhatod a hatékonyságot és a termelékenységet, ergo cs
jan. 21
5:42
Sorra szántják be a cégek ezeket a pozíciókat: egy teljes generáció került nehéz helyzetbe (Pénzcentrum)
A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek és a munkaerőpiaci visszaesés nagymértékben sújtotta a felsőoktatásban részt vevő hallgatókat is. Bár a foglalkoztatás volumene őszre nagyjából helyreállt, a diákok által leginkább
jan. 21
5:42
Új stratégiai vezetőt igazolt a Café Communications (Márkamonitor)
Idén januártól Szakál Zoltán tölti be a stratégiai igazgatói pozíciót a Café Communications-nél. A több mint 20 éves szakmai múlttal rendelkező szakember pályafutása során számos nemzetközi és hazai ügynökségnél, a legnagyobb márkákon dolgozott.   A Café Communications-nél célja a Brand Purpose fókuszú pozícionálási, márkaépítési és márka kommuniká
jan. 21
5:42
Új elektromos autók a Szent István Egyetem járműparkjában (Agrofórum)
Tisztán elektromos üzemű gépjárműveket és a töltésükre szolgáló töltőállomásokat szerzett be a Szent István Egyetem (Szie) a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságtól (Kef), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (Itm) támogatásával, segítve ezzel az intézményi feladatok, ügyintézés ellátását.
jan. 21
5:42
Mit kell tennem, hogy a kifizetés 20%-át ne tartsák vissza? (Agrárágazat)
Az eco-scheme listával kapcsolatos tudnivalók.
jan. 21
5:42
Új McHale V8 bálázó, nagyobb bálatátmérővel (GépMax)
A McHale új V8 bálázószériája sok jellemzőben felülműúlja az előd, V6 sorozat képességeit.
jan. 21
5:42
Támogatás csak talajvédelemmel? Ötéves terv is kell hozzá (Mezőhír)
A földalapú támogatás egy része ettől függhet.
jan. 21
5:42
Csúcsot döntött a konténerdíj (Transpack)
Szinte hihetetlen ez a mértékű konténerdíj emelkedés: az Ázsia-Európa vonalon már megdöntötte a 10.000 dolláros csúcsot is.
jan. 21
5:48
300 ötven év alatti halt meg koronavírusban Magyarországon - kétharmaduk férfi (Növekedés)
A január 20-ig koronavírusban elhunyt 11615 beteg csupán három százaléka volt ötven év alatti. A legtöbben magasvérnyomással küszködtek, de a kóros elhízás is jellemző volt rájuk. Húsz év alatt mindössze egy fő vesztette életét.
jan. 21
5:57
"Mindenkinél más-más ideig tart a fertőzés utáni védettség" - interjú a MOK infektológusával (Privátbankár)
Másodszor is elkapta a koronavírust Eperjes Károly színművész, amely ezúttal jóval súlyosabb tüneteket okozott nála, mint az első alkalommal. Arról kérdeztük Dr. Csilek András infektológust, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) BAZ Megyei Területi Szervezetének elnökét, lehet-e tendencia az újrafertőződés és milyen védettséget ad az első fertőzés? De
jan. 21
6:06
Tíz éve erre várunk: a gazdaság rég nem látott réme térhet vissza (Portfolio)
Az elmúlt években a közgazdászok és az elemzők körében egy dolog volt biztos: az, hogy egy darabig nem lesz infláció. A nagy pénzügyi válság utáni időszak fontos tapasztalata volt ugyanis, hogy hiába a nagy globális jegybankok extra laza politikája, az csak arra volt elég, hogy alulról közelítsenek az inflációs céljukhoz - felemás sikerrel. A világ
jan. 21
6:12
A Google pályázatot indít a közép- és kelet-európai régió digitális felzárkóztatásáért (Márkamonitor)
A Google meghirdette a közép- és a kelet-európai régió országainak szóló Google.org Impact Challenge programját, amely a digitális felzárkóztatásért, illetve az inkluzív gazdasági növekedés elősegítéséért dolgozó szervezetek támogatását célozza. A Google kétmillió eurónyi támogatást oszt szét a pályázat során kiválasztott magyarországi, valamint to
jan. 21
6:12
Megéri-e jelzálogot rakni a lakásodra, ha kell hatmillió forint? (Bank360 blog)
Az új évhez új remények és megvalósítandó célok is tartoznak. Idén még jobban számítanak az év eleji elvárásaink, hiszen a 2020-as tervek egy részét valószínűleg nem sikerült megvalósítani a koronavírus-járvány miatt. Az is lehet, hogy nem vágynánk semmilyen nagyléptékű változásra, de az élet közbeszól és nem várt kiadással szembesülünk az év elejé
jan. 21
6:12
Izgalmas interjú Marosvölgyi Dórával, az EIT Jumpstarter mentorával (okosipar.hu)
Lapunk nemrég beszámolt a 2020-as EIT Jumpstarter programjáról. Ennek apropóján exkluzív lehetőséget kaptunk, amely keretében Marosvölgyi Dórával, az EIT Jumpstarter mentorával és EIT Health InnoStars projektmenedzserével beszélgettünk a verseny múltjáról, elmúlt év kihívásairól, személyes kedvenceiről és a 2021-es versenyről!  Az EIT elképesztő mú

Keresés