2021. január 4. hétfő

jan. 4
0:00
Hétfőn délelőtt szirénapróbát tart a katasztrófavédelem (Hírstart)
A lakossági riasztórendszer csökkentett üzemű, úgynevezett „morgató” próbájára kerül sor.
jan. 4
0:06
Mennyit vittek haza a lottónyertesek? Mennyit értek a négytalálatosok? És a kettesek? (Napi)
Több mint 28 milliárd forintot vihettek haza a múlt évben az ötöslottó-nyertesek.
jan. 4
0:06
Nyílt levélben követeli a szakszervezet, hogy a tanárok is kiemeltek legyenek az oltási tervben (168 Óra Online)
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nyílt levélben követeli, hogy a kormány úgy alakítsa át az oltási tervét, hogy az oktatási dolgozók az egészségügyi és szociális dolgozókat követően kerüljenek sorra az oltási rendben, más európai országokhoz hasonlóan.
jan. 4
0:06
Orbán Viktor "kisújszállási asszonyságnak" nevezte a Nobel-díj egyik várományosát, kiakadt az ellenzék (Propeller)
Felháborodás-cunami indult el.  Orbán Viktor szilveszterkor beszélt telefonon Karikó Katalinnal, az Amerikában élő, magyar származású professzorral, a BioNTech cég alelnökével, aki letette a Pfizer-BionTech koronavírus elleni vakcinájának alapjait. Emiatt a Nobel-díj egyik komoly esélyeseként is szokták emlegetni. Orbán Viktor a Kossuth Rádióban mo
jan. 4
0:06
Beoltást és digitális munkarendet követel a kormánytól a szakszervezet (Demokrata)
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a tanárok minél gyorsabb beoltását és a digitális munkarend bevezetését követeli.
jan. 4
0:10
Csomó mindent megtudhat a magyar boltokról (Napi)
Könnyebb lesz a jelzálogjog-bejegyzés, a vállalakozások egyszerűbben nyithatnak bankszámlát és elindul a kereskedelmi óriásadatbázis.
jan. 4
0:10
A PDSZ a tanárok beoltását és digitális munkarendet követel a kormánytól (Propeller)
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a tanárok minél gyorsabb beoltását és a digitális munkarend bevezetését követeli a kormánytól. Az Orbán Viktor miniszterelnöknek, Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének, Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek, valamint Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárn
jan. 4
0:14
Hol a helye az érzékelőnek? - Tűzvédelmi teszt mindenkinek (Napi)
Mit érdemes tenni tűz esetén? Hogyan kell használni a cserépkályhát? Mi a helyzet a kéményekkel? - többek között ilyen kérdések szerepelnek az Országos Tűzmegelőzési Bizottság hasznos tesztjében. Érdemes kitölteni. A végén a helyes válaszok is kiderülnek.
jan. 4
0:14
Szorul a hurok a savazó körül: Felvette a biztonsági kamera a férfit, aki kirakott egy fél hordónyi gőzölgő sósavat a Haller utcában egy ház elé (Propeller)
Ahogy azt korábban mi is megírtuk, valaki kirakott egy fél hordónyi gőzölgő, tömény sósavat a Haller utcában egy ház elé december 31-én este. Minderről Facebook-oldalán számolt be még szombaton Ferencváros polgármestere. Azóta további fejlemények vannak az ügyben: Baranyi Krisztina friss bejegyzése szerint ugyanis szorul a hurok a savazó körül, miv
jan. 4
0:18
Le a kalappal a Fővárosi Állatkert előtt! (Napi)
A Fővárosi Állat- és Növénykert friss "népszámlálása" szerint 881 állatfaj 10 528 egyede él az intézményben. Ezzel a fővárosi a legtöbb fajt felvonultató állatkert Magyarországon, a gyűjtemény változatossága pedig nemzetközi összehasonlításban is kimagaslónak számít - közölte vasárnap az állatkert.
jan. 4
0:22
Megdöbbentő lépést tett a kormány a nyugdíjminimum ügyében (Napi)
Egy új kormányrendelet határidő nélkül hatályban tartja az öregségi nyugdíj legkisebb összegéről és az árvaellátás minimális összegéről szóló 13 éve változatlan rendelkezéseket - hívja fel a figyelmet Farkas András nyugdíjszakértő.
jan. 4
0:26
Mozis piac: Kína először lekörözte Észak-Amerikát (Napi)
Először fordult elő, hogy Kína megelőzte Észak-Amerikát a mozis piacok versenyében, noha tavaly egyetlen országot sem kímélt meg a világjárvány miatti globális válság.
jan. 4
0:30
Újabb forgalmas útszakaszok válnak fizetőssé januártól (Napi)
Január 1-i hatályba lépéssel öt szakasszal bővült Magyarország díjköteles úthálózata - hívja fel a figyelmet a vezess.hu.
jan. 4
1:42
Fenyőfa gyűjtőhelyek Soroksáron (Hírstart)
Január hatodikával, vízkereszt napjával ér véget a karácsonyi ünnepkör, sokan ilyenkor szedik le a karácsonyfát, ám vannak, akik mindjárt az ünnepek után kidobják a fát.A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. idén is szervezetten szállítja el a kiszolgált fenyőfákat az utcákról. Azt kérik, a karácsonyfákat ne dobjuk az úttestre (különösen ne az
jan. 4
2:18
Babgulyás volt a menü (Hírstart)
Két helyszínen mintegy 150 adag ételt osztott ki a pécsi önkormányzat, a pécsi roma nemzetiségi önkormányzat és több civil szervezet vasárnap délelőtt a keleti városrészben.
jan. 4
5:06
Kemény követelésekkel állt elő a PDSZ a tanítás újrakezdése előtt (Infostart)
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a tanárok minél gyorsabb beoltását és a digitális munkarend bevezetését követeli a kormánytól.
jan. 4
5:12
Horrorkaravánok: már nem lesz jövedelmező üzlet a szabálytalan szállítás? (ATV)
A köznyelvben csak horrorkaravánnak hívott járműegyüttesek sofőrjei számára január 31-től már nem lesz olyan jövedelmező üzlet a használt autók és más holmik szabálytalan szállítása Nyugatról Keletre. Személygépkocsikkal és kisteherautókkal is drága mulatság lesz a túlsúlyos fuvar és a szabálytalan rakodás. Sőt az ilyen járműveknek akár a forgalmi
jan. 4
6:00
Szakszervezet: bizonytalansággal kezdik az évet a pedagógusok (ATV)
"Kockázatos lehet a korlátozó intézkedések lazítása addig, amíg nem érhető el tömeges számban a vakcina" - erről Orbán Viktor beszélt ugyancsak reggeli rádióinterjújában. A kormányfő szerint, ha most rosszul ütemeznek, akkor egy harmadik hullám is bekövetkezhet. Közben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nyílt levélben követeli a kormánytól,
jan. 4
6:12
Szlávik: Más oltás jó a különböző korosztályoknak, de jelenleg nem lehet válogatni (168 Óra Online)
Az időseknek, a fiataloknak, és az allergiásoknak is más vakcina lenne ideális, de nem vagyunk abban a helyzetben szerinte, hogy válogassunk.
jan. 4
6:12
Tényleg vezet az ellenzék a közvélemény-kutatásokban? (444.hu)
Könnyű bedőlni az év végén megjelent kutatásoknak, de a valóság bonyolultabb. A közös ellenzéki lista nem csak az ellenzék, de a Fidesz szavazatait is növeli, és az arányokon egyelőre nem változtat, hogy ki lesz az ellenzék listavezetője.
jan. 4
6:18
Lovasi maradandó sérülést okozott (Propeller)
Újabb fordulat Lovasi András autóbalesetének ügyében. A Blikk úgy tudja, , hogy nemrégiben elkészült az orvos szakértői vélemény, amely akár az ítélet súlyosságát is befolyásolhatja. Ugyanis kiderült, a baleset egyik sértettje maradandó fogyatékosságot szenvedett a karambol következtében, így a Lovasira kiszabható büntetési tétel akár három évig
jan. 4
6:24
Feljelentették Bicske polgármesterét a szilveszteri rendezvény miatt (Propeller)
Közérdekű bejelentéseiről és feljelentéseiről ismert ifj. Tényi István tett most is bejelentést , miután kiderült, hogy rendezvényt szervezett Bicske polgármestere, holott az ilyenfajta gyülekezés tiltva van. A 444.hu írt róla, hogy Bálint Istvánné, Bicske fideszes polgármestere december 31-én délután egy nyilvános, szabadtári rendezvényre hívta me
jan. 4
6:30
Lagzi Lajcsi drámai vallomása: mai napig nem tudta feldolgozni Gesztesi Károly halálát (ATV)
Galambos Lajos régi jó cimboráját és egykori iskolatársát vesztette el egyszerre.
jan. 4
6:30
Messi az 500. bajnokiját játszotta (Propeller)
A Barcelona Frenkie de Jong góljával 1-0-ra győzött a sereghajtó Huesca vendégeként a spanyol bajnokság 17. fordulójának vasárnapi játéknapján. A holland válogatott középpályásnak Lionel Messi adta a gólpasszt, aki 500. bajnokiját játszotta a csapatban, ezzel ő lett a liga első, nem spanyol labdarúgója, aki elérte ezt a mérföldkövet. (24.hu)
jan. 4
6:36
Szakszervezet: bizonytalansággal kezdik az évet a pedagógusok (Hírstart)
"Kockázatos lehet a korlátozó intézkedések lazítása addig, amíg nem érhető el tömeges számban a vakcina" - erről Orbán Viktor beszélt ugyancsak reggeli rádióinterjújában. A kormányfő szerint, ha most rosszul ütemeznek, akkor egy harmadik hullám is bekövetkezhet. Közben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nyílt levélben követeli a kormánytól,
jan. 4
6:42
Váratlan fordulat: maradandó fogyatékosságot okozott autóbalesetével Lovasi András (ATV)
A Blikk szerint a nemrégiben elkészült orvos szakértői vélemény akár az ítélet súlyosságát is befolyásolhatja.
jan. 4
6:48
Ne ijedjen meg senki hétfő 11 órakor! (Infostart)
Szirénapróba lesz, méghozzá a "morgató" fajtából.
jan. 4
6:48
Normafa program: felújítják a zugligeti villamos végállomását (Napi)
A Normafa program keretében a kormány 1 milliárd 730 millió forintot hagyott jóvá az egykori zugligeti villamos végállomás műemlék épületének és környezetének funkcióbővítő rehabilitációjára.
jan. 4
6:48
Egyre hidegebb lesz az idő a hét folyamán (168 Óra Online)
A hét második felében komoly lehűlés várható.
jan. 4
6:54
„Vadkeleti stílus”: Szabó, Szél és Bősz szerint vállalhatatlan, hogy Orbán asszonyságnak nevezte Karikó Katalint (444.hu)
A miniszterelnök büszke a 35 éve külföldön élő „tudós asszonyra”, akinek kulcsszerepe van a koronavírus elleni vakcina fejlesztésében.
jan. 4
7:00
Felborult egy autó a 34-es főúton (Propeller)
Tiszafüred is Tiszaigar között lassítja a forgalmat a baleset. Felborult egy személyautó a 34-es főút Tiszafüred is Tiszaigar közötti szakaszán. A jármű az oldalán állt meg. A tiszafüredi hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, amely félpályán akadályozza a forgalmat az érintett útszakaszon. (OKF)
jan. 4
7:06
Korán kezdődött a miniszterelnök munkanapja (Infostart)
A "szokásos" helyen indított, a Facebookon is posztolt róla.
jan. 4
7:06
A miskolci adventi villamos ismét Európa legszebbje lett (168 Óra Online)
A verseny kezdete óta mindig a miskolci vitte a pálmát, ám idén azért megszorongatták.
jan. 4
7:06
Karácsony a budapestiek trójai falova (888.hu)
Valahogy úgy vagyok Karácsony Gergely újévi jókívánságaival, ahogy Laokoón városvédő Vergilius Aeneisében a trójai falóval, aki figyelmeztetett: „Bármi is ez, félek a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is.” Aztán történt, ami történt: Trója elpusztult.
jan. 4
7:06
13 éves lányt keresnek a józsefvárosi rendőrök, nem véletlenül (Hírstart)
Aki látta a 160 centiméter magas, vékony testalkatú, vörös hajú, kék szemű lányt, azonnal értesítse a rendőrséget.
jan. 4
7:08
Orbán Viktor: a Pfizer-vakcina valójában magyar (Hírstart)
Magyar ész + amerikai pénz = vakcina
jan. 4
7:10
Dübörögnek az épülő ipari park munkálatai Füreden (Hírstart)
Teljes gőzzel folyik Balatonfüred talán legfontosabb beruházása. Jelenleg hét közművesített telek kialakítása zajlik, amelyek a tervek szerint egy ipari parkot alkotnak majd a néhai szemétlerakó területén – olvasható a Füredi Napló hasábjain. Az Aszófői út mentén épülő új ipari parkba a tervek szerint vállalkozások települhetnek majd ki, új munkahe
jan. 4
7:12
Váratlan fordulat: maradandó fogyatékosságot okozott autóbalesetével Lovasi András (Hírstart)
A Blikk szerint a nemrégiben elkészült orvos szakértői vélemény akár az ítélet súlyosságát is befolyásolhatja.
jan. 4
7:12
Egy volt futballista és Tiborcz István neve is felbukkan magyar oltóanyaggyár történetében - Friss hírek 2021. január 04. 07:08 (Hírstart Robot podcast)
Hallgassa meg a legfrissebb híreket, tényleg csak pár perc! A közélet, gazdaság aktuális híreiről, a társadalmat érintő változásokról röviden szól a friss hírek podcastunk. A felolvasott hírek itt érhetőek el: https://podcast.hirstart.hu/friss-hirek/2021/01/04/2911/
jan. 4
7:14
Szlávik: Más oltás jó a különböző korosztályoknak, de jelenleg nem lehet válogatni (Hírstart)
Az időseknek, a fiataloknak, és az allergiásoknak is más vakcina lenne ideális, de nem vagyunk abban a helyzetben szerinte, hogy válogassunk.
jan. 4
7:18
Megszólalt az oltási tervről Szlávik János (Napi)
Magyarországon aránylag magas az oltásellenesek száma, és ez a jelenség még az egészségügyi dolgozók között is létezik, ez lehet az oka annak, hogy eddig csak 5000 egészségügyi dolgozót oltottak be hazánkban. Erről Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa beszélt az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában.
jan. 4
7:18
Polgármester szeretne lenni Gáspár Győző testvére (ATV)
Gáspár Zsolt szeretne valamit visszaadni Nógrádmegyernek.
jan. 4
7:30
Fizetőssé vált néhány újabb útszakasz (Infostart)
Január 1-től a személygépkocsik, autóbuszok és 3,5 tonna alatti tehergépjárművek számára díjköteles hálózat az idén már átadott és az év végéig még elkészülő öt szakasszal bővül.
jan. 4
7:30
Orbán Viktor megmutatta, mivel indította a hetét (ATV)
A miniszterelnök az Operatív törzs ülésével kezdte a hetet január 4-én. Néhány képet is megosztott Facebook-oldalán, melyek szerint még sötét volt, amikor a miniszterelnök a tárgyalásra érkezett.
jan. 4
7:30
Felborult egy autó Nyergesújfalunál (Hírstart)
2021. január 3-án, vasárnap reggel nyolc óra körül lesodródott az útról és az oldalára borult egy személyautó
jan. 4
7:30
Útinform: 4 kilométeres a kilépő kocsisor Hegyeshalomnál az autópályán (Propeller)
Élénk a forgalom az M1-es és M7-es sztrádák közös bevezető szakaszán. Az Útinform hétfői jelentése szerint a következő a helyzet az utakon: - A magyar- osztrák határszakaszon, az M1-es autópályán Hegyeshalomnál, a kilépésre várakozó kocsisor hossza 4 km. - A 2-es főúton, Vác és Szendehely között két személyautó ütközött össze. A 43-as km-nél sávzár
jan. 4
7:32
Európa legszebbje a miskolci adventi villamos (Hírstart)
Fantasztikus siker: eddig minden alkalommal elvitték a pálmát a miskolciak.
jan. 4
7:36
Tesztelik az óvodai és iskolai dolgozókat (Hírstart)
A hétvégén zajlik az óvodai és iskolai dolgozók újabb koronavírus tesztelése. Szombaton megkezdődött az óvodai és iskolai dolgozók újabb koronavírus tesztelése. Szombaton és vasárnap országszerte 99 helyszínen végzik a mintavételeket annak érdekében, hogy biztonságosan folytatódhasson a tanítás – tájékoztatott a Békés Megyei Kormányhivatal közösség
jan. 4
7:38
A miskolci adventi villamos ismét Európa legszebbje lett (Hírstart)
A verseny kezdete óta mindig a miskolci vitte a pálmát, ám idén azért megszorongatták.
jan. 4
7:42
Égő lakásból mentettek ki egy férfit a XV. kerületi járőrök (ATV)
Budapest rendőrfőkapitánya jutalomban részesítette a négy hős rendőrt.

Keresés