2021. január 1. péntek

jan. 1
0:06
A hagyományok ízei szilveszterkor (Infostart)
Malac, káposzta, hagymás tört burgonya: a leghagyományosabb ízeket kínálják a mostani, szokatlan helyzetben is.
jan. 1
0:06
Komoly terveket jelentett be Orbán Viktor (Napi)
A kormány azért minősítette stratégiai ágazattá a sportot, mert felismerte pótolhatatlan szerepét, vagyis azt, hogy eszmények, kemény munka, hősök és áldozatvállalás nélkül a modern élet "eliszaposodik" - mondta Orbán Viktor a Nemzeti Sportnak adott év végi interjújában. A miniszterelnök beszélt arról is, szeretné megérni, hogy Magyarország olimpiá
jan. 1
0:06
Európa hatodik legtöbbet otthon piáló nemzete a magyar (168 Óra Online)
Nem sokkal maradtunk le a dobogóról, és ez még csak az otthoni ivászat, karantén nélkül.
jan. 1
0:06
2021 (888.hu)
.
jan. 1
0:06
2020-as búcsúajándékként a kormány 1,8 milliárddal többet kér Budapesttől az agglomerációs közlekedés támogatására (444.hu)
Mindezt azután, hogy megtiltotta az önkormányzatoknak az adóemelést és megvágta az iparűzési adóbevételüket.
jan. 1
0:10
Müller Cecília: új védekezési szakasz kezdődik (Infostart)
Az aktív betegek száma csökken, 2021-re pedig reményt adhat, hogy vannak hatékony védőoltások - mondta az év utolsó tájékoztatóján az országos tisztifőorvos, aki "COVID-ban szegény újesztendőt" kívánt mindenkinek. Az ORFK szóvivője pedig megerősítette, hogy szilveszter éjszaka is érvényben van a kijárási tilalom, amit a rendőrök katonák és polgárőr
jan. 1
0:10
Nagyot nőtt az igazolt fertőzöttek száma itthon - meghalt 108 beteg (Napi)
2971 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 108 beteg - írja a koronavírus.gov.hu.
jan. 1
0:14
Ismét az önkormányzat működteti az orvosi ügyeletet Szombathelyen (Infostart)
Tizenhét év után csütörtöktől, december 31-étől ismét az önkormányzat működteti Szombathelyen az orvosi ügyeletet, amely a Sugár úti mentőállomásról a 11-es Huszár út 6. szám alá költözött és a telefonszámai is megváltoztak - közölte a honlapján az önkormányzat.
jan. 1
0:14
Döntött az önkormányzat: nagy változás jön a Fény utcai piacon (Napi)
Egy hosszú folyamat végére tett pontot a II. kerületi önkormányzat, mikor legutóbbi ülésén feloldotta a Fény utcai piac úgynevezett profilkötöttségét. Jöhetnek az új bérlők.
jan. 1
0:18
Tiltakozik a kormány járvány- és válságkezelése ellen az ellenzéki pártszövetség (Infostart)
A Városaink kifosztása nem kormányzás! címmel tették közzé álláspontjukat.
jan. 1
0:18
Indulhat a nagyszabású budapesti fejlesztés (Napi)
A "V0" Budapestet délről elkerülő teherforgalmi vasútvonal megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére 2 milliárd 451 millió forintot hagyott jóvá a kormány.
jan. 1
0:22
Koronavírus: ismert személyek, akikért idén gyertyák gyúltak (Infostart)
A koronavírus-járvány súlyos sebeket ejtett mind a magyar, mind a külföldi színész-, zenész- és sportvilágon is. A pandémiának számtalan ismert személyiség is áldozatául esett világszerte, közülük – sajnálatos mód – sokan nem tudtak győzedelmeskedni a kór fölött. Az Infostart rájuk emlékezve igyekezett kronológiai sorrendben – a teljesség igénye né
jan. 1
0:22
A Balatonra menne? Jó hír érkezett (Napi)
A koronavírus-járvány okozta forgalomkiesés miatt idén 6 százalékos árbevétel-csökkenésre számít a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart), amely jövőre az utasok kényelmét szolgáló fejlesztéseket, hajóbeszerzéseket tervez, miközben a menetrendi hajózás árai nem változnak - közölte Veigl Gábor, a társaság vezérigazgatója az MTI-vel.
jan. 1
0:26
Tippek kutyásoknak, hogy ne legyen rémálom az év utolsó napja (Infostart)
Bár idén valószínűleg kevesebb tűzjátékkal és petárdázással találkozhatunk, még így is számolnia kell az ezzel kapcsolatos problémákkal a kutyásoknak. Óvári András, a Vigyél Haza! Alapítvány alapítója megosztott néhány hasznos tanácsot, hogy biztonságban tudhassuk kedvenceinket.
jan. 1
0:26
Szereti a sertéshúst? Akkor erről jobb, ha tud! (Napi)
Egyre sikeresebbek a mangalicából készült ételek világszerte. Az utóbbi években a magyar sertésfajta olyan világhírű termékekhez került beszállító pozícióba, mint a spanyol Ibérico sonka. 2020-ban a legkiválóbb élelmiszerek Oscar-gálájának nevezett brit Great Taste Awards-on is több csillagot szereztek mangalica-készítmények. Fogyasztásuk azonban e
jan. 1
0:30
Gulyás Gergely arról, amiben Svédországgal vagyunk egy szinten (Infostart)
A miniszterelnökséget vezető miniszter év végi interjújában arról beszélt, hogy a magyar egészségügy képes volt mindenkinek az elérhető legmagasabb szintű ellátást biztosítani.
jan. 1
0:30
Íme, a tűzijátékok négy osztálya - erről most jobb, ha tud! (Napi)
A járvány miatt idén nem lehet közterületen tűzijátékokat használni és a szokásos szilveszteri pirotechnikai termékek sem elérhetőek - hívja fel a figyelmet a Katasztrófavédelem.
jan. 1
0:34
Több magyar segélyszervezet is adománygyűjtést indított a horvátországi károsultaknak (Infostart)
A reformátusok, a baptisták és a vöröskereszt is várja az adományokat.
jan. 1
0:34
Újabb pofont kapott Budapest a kormánytól (Napi)
Jövőre az eddigi 6,58 milliárd helyett 8,37 milliárd forintot kell befizetnie a fővárosnak az agglomerációs közösségi közlekedés költségeibe. Az erről szóló kormányrendelet szerda éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben - írja a Telex.
jan. 1
0:38
Meghalt Izsák polgármestere (Infostart)
Mondok József tragikus hirtelenséggel hunyt el.
jan. 1
0:38
Itt a MÁV-Volán összevonás menetrendje (Napi)
A Volánbusz Zrt., a tulajdonában álló társaságok, valamint a MÁV Zrt. jogi összevonása január végéig megtörténik, a tarifaközösség viszont csak 2022 első napjától él majd - így döntött a kormány.
jan. 1
0:42
Plusz 9 milliárd jut két budapesti egészségügyi fejlesztésre (Infostart)
A Hegyvidék és a Rákosmente szakrendelője fejlesztésére jut a pénz.
jan. 1
0:42
Százmilliós kárt okozott Magyarországon a földrengés (Napi)
A hét eleji horvátországi rengések közül alapvetően a keddi, 6,5-ös erősségű földmozgás nyomán keletkeztek anyagi károk magyar területen is, elsősorban a Dunántúl déli részén. A biztosítókhoz szerda estig több mint ötszáz bejelentés érkezett főként Baranya, Somogy, Zala, Tolna megyéből, de kisebb mértékben Budapestről, Veszprém, Fejér megyéből is
jan. 1
0:46
Müller Cecília: fontos fegyver van a kezünkben (Napi)
Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint folyamatosan növekszik a lakosság körében az érdeklődés a vakcina iránt. Első körben az egészségügyi, majd a szociális dolgozók kapnak vakcinát, de lehetőség szerint már 2021 elején megkezdhetik a krónikus betegek beoltását is.
jan. 1
0:50
Fontos bejelentést tett Szijjártó Péter (Napi)
Újabb beruházást jelentett be a BorsodChem (BC) vegyipari vállalat Kazincbarcikán 12 milliárd forint értékben, amelyből a salétromsav-gyártási kapacitását bővítik. A kínai tulajdonosi háttérrel rendelkező Borsod megyei cégnél azonban több fejlesztés is folyamatban van, mint például a közel 48 milliárd forint értékű „anilinprojekt”. A 20
jan. 1
0:54
Kevesebb a graffiti, de még így is 20 milliós a MÁV kára (Napi)
Idén több mint 20 millió forintos kárt okoztak a graffitisek a vasútnak, a járművek külső és belső faláról tízezer négyzetmétert meghaladó felületről kellett firkákat eltávolítani - tájékoztatta a MÁV-Start csütörtökön az MTI-t.
jan. 1
0:58
Meghalt Mondok József polgármester (Napi)
64 éves korában meghalt Mondok József, Izsák település polgármestere.
jan. 1
1:02
Rossz hírt közölt Gulyás Gergely az orosz vakcina híveinek (Napi)
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az atv.hu-nak adott szilveszteri nagyinterjújában elárulta, hogy csak uniós vagy kínai vakcinát fogunk venni, mivel Oroszországban nincs elég gyártókapacitás. Arról is beszélt, hogy lesz-e karantén-kötelezettség a határátlépésnél, illetve, hogy a munkáltatók kötelezhetnek-e oltásra
jan. 1
1:06
Új pozíciót kapott a bukott fideszes polgármester (Napi)
Bús Balázst nevezte ki a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnökének 2021. január 1-jei hatállyal - az alap általános kuratóriumi tisztújításával egy időben - Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, az NKA elnöke - írja az MTI.
jan. 1
1:10
Új szabadstrand nyílhat a Balatonnál (Napi)
A balatonfüredi önkormányzat megvásárolta az Esterházy strand melletti nyolcezer négyzetméteres vízparti ingatlant. Az eddig magántulajdonban lévő, korábban erdészeti üdülő területén a tervek szerint szabadstrandot alakítanak ki - olvasható az önkormányzat oldalán.
jan. 1
1:14
Új feladatot kapott Lázár János (Napi)
Lázár János kormánybiztos feladata kibővült a makói termálfürdő beruházás felújítási munkálatainak koordinálásával.
jan. 1
1:18
Rossz hírt kaptak az alacsony bérből és fizetésből élők (Napi)
A járványhelyzet okozta bizonytalanságok miatt nem jutottak még közös nevezőre a munkaadók és munkavállalók a minimálbér és a garantált bérminimum 2021-es emeléséről. Az egyeztetések januárban folytatódnak a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) - írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
jan. 1
1:22
2020. 12.: Orbán Viktor támogatásokat jelentett be, skandallum a Fideszben, és megjött az oltás (Napi)
A koronavírus-járvány 2020-ban lelassította az egész világot, de december alatt egy évre elegendő esemény történt: Orbán Viktor új gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be, amitől felsikítottak az önkormányzatok. A hónap elején az uniós jogállamisági vita hevében fájó botrány robbant ki a Fideszben. Viszont megérkezett az oltás, az Egyesült Kirá
jan. 1
1:26
Gyorsan kellett dönteni, Mészáros Lőrinc cége nyerte a paksi beruházást (Napi)
Két utat építhet a paksi atomerőműben a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., nettó 2 milliárd 521 millió forintért. A becsült ellenérték több, mint 700 millióval kevesebb, 1 milliárd 780 millió forint volt.
jan. 1
1:30
Tudja, hány hosszú hétvége vár ránk 2021-ben? (Napi)
Jövőre csupán egy munkanap áthelyezéssel kell tervezniük a munkáltatóknak és a munkavállalóknak. 2021-ben 5 pihenőnap esik hétvégére. Összesen 7 hosszú hétvége lesz, ebből egy négynapos - írja a HRportal.
jan. 1
1:34
Milliárdokból fejleszt Szombathelyen az e-autós multi (Napi)
Közel 4 milliárdos beruházásba kezdett szombathelyi üzemében a japán tulajdonosi hátérű TDK. Az összegből új gyártósorokat állítanak üzembe, a már meglévőket pedig kapacitásbővítés céljából fejlesztik. A gyár passzív elektronikai alkatrészeket állít elő, elsősorban az autóipar számára. A befektetéssel a cég a hibrid és az elektromos autók piacán kí
jan. 1
1:38
Alkotmányellenesek lehetnek a szilveszteri korlátozások Lengyelországban (Napi)
Egy lengyel alkotmányjogász szerint alkotmányellenesek a szilveszteri korlátozások, ezért, aki megszegi a szabályokat, azzal szemben nem járhatnak el a hatóságok.
jan. 1
6:48
Újév napján a nap is későn kelő (Infostart)
De később is nyugszik.
jan. 1
7:06
Napsütéssel indul az év (Infostart)
A hétvégére eső is jut.
jan. 1
7:06
A Lidl tréfája nagyon bejött (Napi)
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Lidl áprilisi tréfaként indult ruhakollekciója. A boltlánc színeivel és logójával díszített darabok egyik rajongója egy teljes ruhatárat össze tud már állítani a termékekből, szerinte a ruhák viccesek és egyediek.
jan. 1
7:12
Gyurcsány listája, Szájer-ügy light: ez adta az M1 (24.hu)
„A miniszterelnök harmadik pontként a kis és-középvállalkozások adójának csökkentését nevezte meg. Gyurcsány Ferenc pedig a Jingle Bell Rockot” – ez nem Bödőcs Tibor paródiájában, hanem az M1 Híradóban hangzott el. A köztévé híradójának legsúlyosabb riportjait idézzük fel az év végén.
jan. 1
7:12
Áder János: „Legyünk hálásak jó szóval, köszönettel!” (Demokrata)
A hagyományos újévi fogadkozások helyett „most tegyünk egyetlen komoly elhatározást” – kérte a köztársasági elnök újévi köszöntő beszédében.
jan. 1
7:24
Megveszi az állam az atlétikai stadion telkeit (Napi)
A nemzeti atlétikai központ megvalósításához szükséges ingatlanok vásárlására további 2,6 milliárd forintot különít el a kormány a jövő évi költségvetésből.
jan. 1
7:45
Áder János több megértést kért 2021-re (24.hu)
Egy magyar népmese felidézésével kezdte köszöntőjét az államfő, majd arra kérte a magyarokat, hogy legyenek hálásak azoknak, akik hősiesen küzdenek a járvány ellen.
jan. 1
7:48
Újabb támogatás a turizmusnak (Napi)
Felmentette a kormány az érintetteket a turizmusfejlesztési hozzájárulás és az idegenforgalmi adó fizetése alól.
jan. 1
8:00
Napsütés, tavaszias idő lesz az év első napján (168 Óra Online)
Akár 10 fok is lehet.
jan. 1
8:12
Így köszöntötte az új évet Áder János (168 Óra Online)
Ha lemaradt volna a köztársasági elnök éjféli gondolatairól.
jan. 1
8:30
Simicskó: minket, magyarokat sokszor próbára tett már a sors (ATV)
A KDNP frakcióvezetője újévi közleményében azt írja, senki sem számított arra, hogy a 2020. év ennyire más lesz, hogy életünk, mindennapjaink alapjaiban változnak meg.
jan. 1
8:36
Jó hírünk van, ha a Balatonon ülne hajóra (Infostart)
Kihívások és lehetőségek.
jan. 1
8:48
Tömegesen szegték meg a magyarok a kijrási tilalmat szilveszterkor (168 Óra Online)
Ilyen volt a szilveszteréjszaka a rendőrség szemével.

Keresés