2011. január 3. hétfő

jan. 3
10:42
Coenék filmjénél jobban szerették De Niro komédiáját (HVG)
Ismét az észak-amerikai kasszasikerlista élén végzett a hét végén az Utódomra ütök című vígjáték.
jan. 3
11:06
Milliárdnyi dalt töltöttek le illegálisan a britek (Zene)
2010-ben összesen 1,2 milliárd dalt töltöttek le illegálisan a britek a brit hanglemezipari szövetség (BPI) friss jelentése szerint. A legális-illegális letöltések arányát tekintve idén négyből három letöltés volt kalózfájl.  [Dátum: 2011.01.03. 11:00]
jan. 3
11:36
Új tévécsatornát indít a TV2 (HVG)
A ProSiebenSat.1 tulajdonában lévő TV2 csoport újabb csatornával bővül január 3-tól. Az új csatorna mindenkinek szórakozási lehetőséget kínál, a kiemelt műsorsávokban pedig a 25-34 év közötti férfi nézők szórakoztatását tűzte ki célul. A PRO4 műsorában megtalálhatóak mozifilmek, tévéfilmek, már ismert és vadonatúj sorozatok és népszerű magyar szórakoztató műsorok is - közölte a TV2.
jan. 3
11:36
Drakulát hoz hazánkba Dario Argento (MaHu)
Magyarországon forgatja háromdimenziós horrorfilmjét Drakula gróf történetéről Dario Argento olasz filmrendező.
jan. 3
11:54
Saly Noémi: Az a jó kávéház, ahol csönd van (Infostart)
Egykoron, egyebek mellett az adta a kávéházak vonzerejét, hogy csönd volt - mondta az InfoRádió Aréna című szilveszteri műsorában Saly Noémi. A várostörténész arról is megemlékezett, hogy még a zenés helyeken is csupán a meghatározott időpontokban szólhatott a muzsika, azon túl csak a szeparéban zenélhettek, de a házban lakók nyugalmát ezzel nem zavarhatták.
jan. 3
12:06
Kártékonykodók és ármánykodók (nyest.hu)
2001 szeptemberében megváltozott a világ. Ekkor folytatta a parlament az általános vitát a nyelvtörvényről (pontosabban reklámnyelv-törvényről). Ebben az időben éles viták kezdődtek a nyelvművelésről, a nyelv „védelméről” – hosszú idő után először hallatszottak azok a hangok, melyek kimondták: a nyelvművelés tudománytalan, gyakran káros tevékenység. Ekkor indította Kis Tamás azt az internetes…
jan. 3
12:12
Meghalt a Közönséges bűnözők szereplője (HVG)
Meghalt Pete Postlethwaite brit színész, akit 1994-ben Oscar-díjra jelöltek az Apám nevében című filmben nyújtott alakításáért.
jan. 3
12:18
Május 7-én Budapesten lép fel a Gipsy Kings - le ne maradj, már most vedd meg a jegyedet (Zene)
A Gipsy Kings 2011. május 7-én este 8 órától koncertezik hazánkban. A világhírű banda előtt a Megasztában feltűnt Fivérek melegítik be a közönséget.  [Dátum: 2011.05.01. 23:01]
jan. 3
13:06
Beavatnak a Szentivánéji álomba (MaHu)
William Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékának beavató színházi előadására készülnek a Miskolci Nemzeti Színházban.
jan. 3
13:30
Joey Beltram az A38 hajón 2011 januárjában (Napvilág)
Egy este a kiváló amerikai lemezlovassal és producerrel, Joey Beltram-mal az A38 hajón, aki a house műfajteremtő darabjának, az Energy Flash and Mentasm szerzőjeként vált világhírűvé, mellé két hazai kiválóság tolja majd kerekre a bulit, Isu és Dork.
jan. 3
13:42
Múzeummá alakítják Puccini szülőházát Luccában (HVG)
Az olasz zeneszerző, Giacomo Puccini luccai szülőházát múzeummá alakítják, a komponista unokája, Simonetta Puccini ugyanis a városi takarékpénztár alapítványának adja el az épületet.
jan. 3
14:06
Steven Spielberg Brian Tylert választotta (Zene)
Brian Tyler lesz a zeneszerzője Steven Spielberg nagyszabású tévés projektjének, a "Terra Nová"-nak.  [Dátum: 2011.01.03. 14:00]
jan. 3
14:36
A Müpában lép fel a Kiscsillag (MaHu)
2011. február 9.-én 20 órától koncertezik a Kiscsillag zenekar a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.
jan. 3
15:18
Meghalt a "bokszoló orrú" angol karakterszínész, Pete Postlethwaite (Népszava)
64 korában, hosszú betegség után elhunyt a híres angol karakterszínész, Pete Postlethwaite, akit egy bokszolóhoz hasonló orráról és kemény szerepeiről ismert a moziközönség. A színész halálhírét egyik barátja jelentette be hétfőn.
jan. 3
15:18
Zorall: Börtönjókedv az ünnepek alatt egy hegedűművésszel (Zene)
És azt hiszem ez alatt a börtönben töltött csekélyke két óra alatt sikerült megértenem, milyen hihetetlenül jó dolog szabadnak lenni, s hogy valójában mekkora ajándék is az az úgynevezett szabadság. Karácsonykor börtönben jártam Zorallékkal. Ők így kívántak Boldog Karácsonyt - s a körülményekhez képest - Kellemes Ünnepeket. Mert vallják: a zene, talán segíthet… [Dátum: 2011.01.03. 15:04]
jan. 3
15:36
Joey Beltram a Hajón! (Zene)
Egy este a kiváló amerikai lemezlovassal és producerrel, Joey Beltram-mal, aki a house műfajteremtő darabjának, az Energy Flash and Mentasm szerzőjeként vált világhírűvé, mellé két hazai kiválóság tolja majd kerekre a bulit, Isu és Dork. [Dátum: 2011.01.03. 15:30]
jan. 3
15:48
Az évtized száz legnagyobb könyvsikere Nagy-Britanniában (HVG)
Dan Brown A da Vinci-kód című könyvéből adták el a legtöbbet Nagy-Britanniában 12 év alatt - körülbelül 7 milliárd 388 millió forint értékben - a Nielsen piackutató cég adatai szerint.
jan. 3
16:06
Rosszabbodik az arány: Milliárdnyi dalt töltöttek le illegálisan (MaHu)
2010-ben összesen 1,2 milliárd dalt töltöttek le illegálisan a britek a brit hanglemezipari szövetség (BPI) friss jelentése szerint. A legális-illegális letöltések arányát tekintve idén négyből három letöltés volt kalózfájl.
jan. 3
16:24
Mégsem lesz mozifilm a 24-ből? (HVG)
A Jack Bauer-rajongóknak rossz hírrel kezdődik az új év, ugyanis a Fox leállította a mozifilm előkészítését - olvasható a Comment blogon.
jan. 3
16:48
Ingyen Alcohol mindenkinek! (Zene)
Az év elejétől egészen február végéig letölthető az Alcohol zenekar mindkét albuma az új honlapjukról. [Dátum: 2011.01.03. 16:30]
jan. 3
17:00
"Kívánom, hogy 2011-ben ne szakadjon ránk az Ég" (HVG)
Sikeres, tehetséges és ismert személyeket kerestünk fel, hogy mondják el jókívánságait, pozitív gondolataikat 2011-re. A válaszokból mindenki meríthet magának.
jan. 3
17:24
Mága Zoltán 10 kilót fogyott, de remekül megcsinálta az Újévi koncertet - fotókkal (Zene)
Az új év első napján a Papp László Budapest Sportarénában Mága Zoltán és vendégei harmadik alkalommal gyűltek össze. Az invitálásra 13 ezer ember fogadta el a meghívást és milyen jól tették, hiszen összességében kitűnő estének lehettek szem- és fültanúi. [Dátum: 2011.01.03. 17:12]
jan. 3
17:36
Amerikai sikerlistán tarolt az Utódomra ütök című vígjáték (MaHu)
A Ben Siller és Robert De Niro főszereplésével készült Utódomra ütök című filmre péntektől vasárnapig 5,5 milliárd forintért váltottak jegyet a nézők
jan. 3
18:12
Zséda újévi koncertje: A Zongorista és Én (MaHu)
Zséda exkluzív újévi koncertje és vacsoraestje a Mix-ben január 13-án. Sztárvendégei Rakonczai Viktor és Kuzbelt Péter.
jan. 3
19:42
Száz éves lett minden fesztiválok anyja (HVG)
Megkezdődtek az előkészületek a 100. Bayreuthi Ünnepi Játékokra, amely július 25-én a Tannhäuser új változatával indul.
jan. 3
19:42
Princzinger Péter váltja Kerpen Gábort az Oktatási Hivatal élén (Infostart)
Princzinger Péter jogász, ügyvéd váltja Kerpen Gábort az Oktatási Hivatal élén - tudta meg az MTI a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkárságán.
jan. 3
20:00
"Kívánom, hogy 2011-ben ne szakadjon ránk az Ég" (HVG)
Sikeres, tehetséges és ismert személyeket kerestünk fel, hogy mondják el jókívánságaikat, pozitív gondolataikat 2011-re. A válaszokból mindenki meríthet magának.
jan. 3
21:54
Üvegtigris 3 - Közel kétszázezer ember látta már a filmet (Napvilág)
Az Üvegtigris 3 bizonyult a 2010-es év legsikeresebb magyar filmjének, de a december 30-ától január 2-áig tartó héten is ez az alkotás vonzotta a legtöbb nézőt a hazai mozikba. A december 16-i premier óta közel 200.000-en látták Rudolf Péter vígjátékát.

2011. január 4. kedd

jan. 4
5:24
Intim felvételt mutattak be a TV2 sztárjáról (Zene)
Kökény Attila szilveszter éjjelén egy szállodában lépett fel, de végre nem kellett nélkülöznie családját: ez volt ugyanis az első újévi mulatság, amit az énekes feleségével és gyermekeivel tudott tölteni. Elsején az Aktív stábja ébresztette a Kökény családot, de a vidám ébredés hirtelen vitába csapott át: Attila továbbra is kitart korábbi álláspontja mellett, miszerint szeretne még gyerekeket,…
jan. 4
5:26
Vastag Csaba érdekes nyilatkozatot adott (Zene)
A zene hatásáról, az érzések átadásáról és az összetartásról beszélt az X-Faktor győztese a Rajtunk a sor - évindító show előtt.  [Dátum: 2011.01.04. 05:19]
jan. 4
5:42
Soha nem látott méretű lív szótár várható (nyest.hu)
2011-ben több fontos lív vonatkozású esemény évfordulóját ünnepelhetjük, többen pedig arról gondoskodnak, hogy 2021-ben is legyen minek megünnepelni a tízéves évfordulóját.
jan. 4
6:36
Bizonytalan az Éless-Szín sorsa (Népszava)
Kőbánya közgyűlése arról döntött, hogy nem támogatja tovább az eddig a Pataky Művelődési Központban működő Éless-Szín munkáját. Éless Béla, a színház vezetője, minden képviselőnek külön írt, hogy változtassák meg a véleményüket.
jan. 4
6:54
Lidérces taps vezényszóra (Népszava)
Az óév végén tartották a Cabaret című világhírű musical premierjét a Centrál Színházban, Bozsik Yvette kiváló rendezésében. A fasizálódó Berlinben játszódó darab sajnos sok tekintetben a mai Magyarországon is igencsak aktuális.
jan. 4
6:56
Hétvégén az Arénába jön Thomas, a gőzmozdony (Népszava)
Összesen hat alkalommal, január 8-9-én lesz látható a Budapesten a Papp László Sportarénában a gyerekek kedvence, a vidám gőzmozdony Thomas, és barátai. Napjaink talán legsikeresebb és legszeretetreméltóbb sorozata egy nem mindennapi előadás keretében most végre színpadon is bemutatkozik.
jan. 4
6:58
Hol a határ? (Népszava)
Sűrű erdőbe rohant be a Médiahatóság, amikor nekiment Ice-T-nek, ők se sejtették, milyen ingoványos talajra tévedtek. Mert az nyilvánvaló, hogy ez a sztori két százaléknál nem többet szól az amerikai rapperről, illetve arról a bizonyos számról, sokkal inkább a lehetséges következmények az érdekesek.
jan. 4
7:06
Gül baba bemutatóra készül a Gárdonyi Géza Színház (MaHu)
A Huszka Jenő életművének csúcsát jelentő Gül baba című operett bemutatójára készül a Gárdonyi Géza Színház. A próbák már folynak, bemutató: január 28-án, Szegvári Menyhért rendezésében.
jan. 4
7:12
A Műpában tisztelegnek a jazz királya előtt a Benkó Dixieland Band tagjai (Zene)
A jazz koronázatlan királya, Louis Armstrong 110 éve született, 40 éve halt meg.. A Benkó Dixieland Band egy  ünnepi koncerttel adózik példaképe, a nagy Louis előtt.  Az eseménynek a Művészetek Palotája ad otthont április 7-én, csütörtökön 19.30-kor. [Dátum: 2011.01.04. 07:00]
jan. 4
8:36
Múzeummá alakítják Puccini szülőházát (MaHu)
A toszkán városban működő alapítvány 750 ezer eurót ad a házért, amelyet őszre múzeummá alakítanak.
jan. 4
9:18
Ilyen 17 éve nem volt - retrokedvelőknek kötelező (Zene)
A Csillagfény egykori munkatársai elhatározták, hogy ismét felidézik a régi bulik fantasztikus hangulatát  [Dátum: 2011.01.04. 09:00]
jan. 4
10:06
Tarolt az Üvegtigris 3 a mozikban (MaHu)
A december 15-i premier óta csaknem 200 ezren látták az Üvegtigris 3-at, Rudolf Péter vígjátéka ezzel 2010 legsikeresebb magyar filmjének bizonyult.
jan. 4
11:33
Európa Pont a Tiéd! - Izgalmas programok a Millenárison (Napvilág)
A Millenárison két napos fesztivállal köszöntjük Magyarország soros EU elnökségét. Január elején nyílik meg a budapesti Európa Pont, amely egyszerre lesz európai uniós információs központ, könyvtár, találkozóhely valamint kapocs az állampolgárok és az EU intézményei között.
jan. 4
11:36
Digitalizálják az évszázados kínai irodalmat (MaHu)
Kínai tervei szerint mintegy 4 évig fog tartani, hogy újrarendezzék és digitális formátumban is megőrizzék azokat a kínai népmeséket és költeményeket, amelyeket az utóbbi hatvan évben gyűjtöttek országszerte.
jan. 4
13:06
Hajdu és Fliegauf filmjei a Palm Springs-i fesztiválon (HVG)
Hajdu Szabolcs Oscar-díjra nevezett alkotása, a Bibliothéque Pascal, valamint Fliegauf Benedek első angol nyelvű munkája, a Womb szerepel a csütörtökön kezdődő Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztivál programjában.
jan. 4
13:06
Változásokkal kezdi az évet a Magyar Állami Operaház (MaHu)
Kisebb változásokkal kezdődik a 2011-es évad az Operaházban, a műsorrendben keletkező réseket balettekkel és egyéb repertoár darabokkal pótolják.
jan. 4
14:06
Örök igazságról szól Király Viktor újdonsága (Zene)
A fiatal énekes újdonsága, a Solo egy hónapja jelent meg. A korongon 10 angol nyelvű dal található. Sorozatunkban most picit a trackek mögé nézünk.  [Dátum: 2011.01.05. 11:06]
jan. 4
14:24
Hamarosan kezdődik a térszint alatti bővítés a Szépművészetiben (Népszava)
Még januárban kiírják a közbeszerzési pályázatot a teljes beruházásra, és várhatóan március végére már ki is derül, hogy melyik cég végezheti el a térszint alatti bővítést a budapesti Szépművészeti Múzeumban. Utána pedig szinte azonnal el is kezdődhet a munka - mondta a Független Hírügynökségnek Baán László, a múzeum főigazgatója.
jan. 4
14:36
Megjelent P. G. Wodehouse legújabb könyve (MaHu)
Dahlia néni súlyos pénzzavarában zálogba csapja értékes gyöngysorát, melyet férjétől, Tom bácsitól kapott ajándékba.
jan. 4
14:42
Telepátia és jövőbelátás testközelből (Napvilág)
Vajon csak a szerencsén múlik, hogy bizonyos dolgokat előre megérzünk vagy mindez egy ősi képesség, amit a modern ember már képtelen használni? A tudomány másfél évszázada kutatja ezt a különös és megmagyarázhatatlan emberi adottságot, amelynek segítségével öt fizikai érzékszervünk használatán kívül egyéb módon is érzékelni tudjuk a minket körülvevő világ jelenségeit.
jan. 4
15:12
Meghalt az amerikai díva: Anne Francis (MaHu)
Elhunyt Anne Francis amerikai színésznő, akinek legismertebb szerepe a Tiltott bolygó című sci-fi klasszikus volt, de pályafutása során Arany Glóbusz-díjat is nyert.
jan. 4
15:30
Váratlan részletekre bukkantak egy Raffaello-festményen (HVG)
Átvitt és szó szerinti értelemben egyaránt új megvilágításba került Raffaello mesterműve, A nagyherceg Madonnája: az 1505-ben festett képet a közelmúltban "megröntgenezték", és az éjfekete háttér mögött egy szoba belseje, egy balkon párkánya és egy tájkép körvonalai bontakoztak ki.

Keresés