2019. június 24. hétfő

jún. 24
0:06
Tarlós: Budapest legyen erős és egységes! (Lokál)
Hasraütés-szerű jelölés, parkolási botrányok, szinte mérhetetlen támogatási ráták: ez az ellenzék teljesítménye az elmúlt néhány hétben. Tarlós István főpolgármester kihívói már az előválasztások idején sorra elbuknak, és olyan is akad, aki egy héttel ezelőttig még azt sem tudta, hogy indulni akar.
jún. 24
0:10
Novák Katalin: A családpolitika gazdasági kérdés is (Lokál)
A demográfia és családpolitika nem csak ideológiai, hanem gazdasági kérdés, és a nemzetközi versenyképesség szempontjából is meghatározó Novák Katalin szerint. A kormány azon dolgozik, hogy a munka-család egyensúly minél inkább megvalósuljon.
jún. 24
0:24
Nagy tervek, kevés konkrétum: vitáztak az előválasztás főpolgármester-jelöltjei (24.hu)
Közülük választják majd ki azt a jelöltet, aki mögé beállnak az ellenzéki pártok.
jún. 24
1:36
Továbbra is egymást kritizálják az ellenzéki előválasztás jelöltjei (Hírstart)
Kerpel-Fronius, Kálmán, Karácsony, Puzsér és Gyurcsány egymásnak üzengetnek.
jún. 24
2:48
Fidesz: Több százezer magyar adatai kerülhettek illetéktelen kezekbe Hadházy Ákos miatt (Hírstart)
Az Európai Uniós Ügyészségről szóló aláírásgyűjtéssel kapcsolatban az elmúlt napokban több furcsaság is felmerült.
jún. 24
2:54
Soron kívüli beszámolót kér az MTA vezetése a szív alakú ágy miatt (Hírstart)
Egyre több részlet derül ki a Ripost által "kéjbarlangként" emlegett helyiségről.
jún. 24
3:48
Závecz: Karácsony az élen, de szorosan mögötte ott van Kálmán Olga (Hírstart)
A megkérdezettek 39 százaléka Karácsony Gergelyt, 35 százaléknyian Kálmán Olgát, a momentumos Kerpel-Fronius Gábort pedig 10 százalék támogatja a legújabb közvélemény-kutatás szerint, amelyet a Závecz Research készített.
jún. 24
3:54
Závecz: Karácsony Gergely a legnépszerűbb jelölt (Hírstart)
A politikus Kálmán Olgát is előzi, igaz, nem sokkal.
jún. 24
4:09
Hurrá, külföldön nyaralunk! De hol és mennyiből? (GazdaságPortál)
Egyre többet utazunk külföldre. Idén nyáron is abszolút kedvenc Horvátország: a 2019-ben külföldi nyaralást tervezők csaknem harmada déli szomszédunkat célozza meg, de más dél-európai, tengerparttal rendelkező országok és Ausztria is a népszerű úti célok között lesznek – derül ki a Groupama Biztosító külföldi nyaralási terveket és utazási szokásoka
jún. 24
4:51
Az ötös és hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 1 (egy) 12 (tizenkettő) 16 (tizenhat) 43 (negyvenhárom) 56 (ötvenhat) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 39 darab, nyereményük egyenként 1.309.040 forint; 3 találatos szelvé
jún. 24
5:03
Kétperces történelmi kvíz: mennyire emlékeztek az évszámokra? (Eduline)
Most kideríthetitek, a tanultak közül hány történelmi évszám maradt meg a fejetekben. Teszteljétek magatokat ezzel a kvízzel
jún. 24
5:06
Vádemelési javaslat az embercsempészekkel szemben (Police)
Vádemelési javaslat az embercsempészekkel szemben ORFK Kommunikációs Szolgálat2019. 06. 24., h - 05:00 A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) befejezte a sértett sanyargatásával, bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntett miatt folytatott eljárást hét román állampolgárral szemben.
jún. 24
5:18
Harcolnának a szinkronszínészek: epizódonként pár ezer forintot kapnak, a tízszerese lenne reális (ATV)
Ezt állítja legalábbis Rajkai Zoltán. A mozgalomnak Nagy Ervin is az élére állt, aki szeretné, ha létrejönne egy szakszervezet is.
jún. 24
5:42
Hétvégi összesítő (Police)
Hétvégi összesítő ORFK Kommunikációs Szolgálat2019. 06. 24., h - 05:29 Az előző három nap eseményei számokban.
jún. 24
5:45
A kormány tagjait interpellálják és kérdezik a képviselők (hirado.hu)
Az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.
jún. 24
5:51
Nem tör ki a vakáció a honatyáknak (Infostart)
Ezen a héten is összeülnek - hétfőn és kedden. Napirend előtti felszólalások, azonnali kérdések és szavazások is lesznek.
jún. 24
5:54
Veszélyes lehet az előválasztás informatikai rendszere (Magyar Nemzet)
Sérülékenységre utal az a hiba, amelyet az ellenzéki főpolgármerter-jelölti előválasztás rendszerében találtak, így félő, hogy illetéktelen kezekbe kerülnek a résztvevők személyes adatai.
jún. 24
6:00
Jól vizsgáztak a magyar tanárok (Magyar Nemzet)
Nem újdonság a felmérés azon megállapítása sem, hogy hazánkban igencsak eltolódott a nemek aránya a pedagógusszakmában: a nevelőink 79 százaléka nő, ami jóval magasabb a 68 százalékos OECD-átlagnál.
jún. 24
6:03
Kisebb hazai kínálattal indul a dinnyeszezon (hirado.hu)
A másodvirágzásból viszont még nagyobb termés jöhet.
jún. 24
6:03
„Most már szinte lasszóval sem lehet óvodapedagógust fogni" - több százan hiányoznak a rendszerből (Eduline)
„Most már szinte lasszóval sem lehet óvodapedagógust fogni” – mondta az Eduline-nak Verba Attiláné, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) óvodapedagógiai tagozatának elnöke. Az egész pedagóguspályát érinti az elöregedés, becslések szerint öt éven belül az óvodapedagógusok egyharmada nyugdíjba megy vagy elhagyja a pályát, és nincs utánpótlás.
jún. 24
6:18
Családokra tett sértő megjegyzést Szabó Tímea (Magyar Nemzet)
A Párbeszéd társelnökének rövid időn belül ez már a második sértő és durva nyilatkozata. Múlt hétfőn a parlamentben arról beszélt, hogy Orbán Viktor okozta a Hableány turistahajó tragédiáját.
jún. 24
6:21
Nyáron történik a legtöbb közlekedési baleset (hirado.hu)
Idén is sokan indulnak autóval nyaralni, így érdemes felkészíteni a járművet a nyaralásra, valamint fontos tájékozódni a célország különleges közlekedési szabályairól is.
jún. 24
6:27
Megreccsent az üzleti bizalom, két éve volt ilyen utoljára (Napi)
Júniusban, az áprilisi kétéves mélypont, majd a májusi javulás után 2017 kora nyári szintjére esett a GKI konjunktúraindexe. Az üzleti várakozások szinte egész évre jellemző romlása folytatódott, miként a fogyasztóiak javulása is.
jún. 24
6:27
Fölöslegesen vágták ki az erdőt a Balatonnál (24.hu)
A káptalanfüredi tábor tulajdonosa, a józsefvárosi önkormányzat és a projekthez csatlakozó veszprémi kézilabdaklub felbontotta a szerződését. A felújítás éveket csúszik, gaz van, gyerek egy szál se.
jún. 24
6:30
Harminc pontban szedte össze javaslatait a HÖOK (Magyar Nemzet)
Az országos hallgatói szervezet megkerülhetetlen szereplőként, aktívan részt kíván venni a szakpolitikai intézkedések előkészítésében, formálásában és véleményezésében.
jún. 24
6:33
A kormány tagjait interpellálják és kérdezik a képviselők (Propeller)
A képviselők a kormány tagjaihoz intéznek interpellációkat és kérdéseket ma az Országgyűlésben. A házelnök – a parlament honlapján olvasható – napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt interpellációk és azonnali kérdések követik egy-egy órában, majd a kérdések hangoznak el harminc percben. A parla
jún. 24
6:36
Durva vihar tombolt hétvégén, rengeteg kár keletkezett (ATV)
Pincéket, garázsokat elöntő, nagy mennyiségű esővel és erős, fákat kicsavaró széllel csapott le szombat este az Adria felől érkező zivatarlánc Magyarországra. A tűzoltóknak összesen 210 helyszínen kellett beavatkozniuk. A vihar a Balatonon egy vitorlást is felborított, a rajta utazók a mentőmellényeknek, és a vízi-mentőknek köszönhetően épségben me
jún. 24
6:36
Káslerék milliárdos javaslata: 2 új múzeum és 650 ezres bér a magyarságkutatóknak (HVG)
A hvg.hu megszerzett egy titkos Emmi-előterjesztést, amelyben összeszedték a Magyarságkutató Intézet „többletigényeit".
jún. 24
6:36
Az erős családok menthetik meg a keresztény Európát (Magyar Nemzet)
A cölibátust ajándéknak, a technikai vívmányokat pedig áldásnak tartják azok a lapunknak nyilatkozó kispapok, akiket szombaton szenteltek fel.
jún. 24
6:39
Kétszeres önerőt vár a kormány: az orvosi ellátás költségeinek 30 százalékát kell saját zsebből fizetni (Népszava)
Az öregség és a betegség több mint dupla csapás különösen egy olyan egészségügyben, amely nem készül fel az idősek arányának növekedésére.
jún. 24
6:39
A magyarok belenyomorodnak az egészségügyi ellátás magas költségeibe (Propeller)
Az orvosi ellátás költségeinek egyharmadát a saját zsebünkből fizetjük, miközben 15 százalék lenne az elvárható. Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia által alkotott visegrádi négyek (V4) és Szlovénia összehasonlításában a betegségterhek nálunk a legnagyobbak, az orvosi ellátás költségeinek mintegy 30 százalékát önerőből kell állniu
jún. 24
6:41
Kapáljanak csak éhbérért: mezőgazdasági munka vár a közmunkásokra (Népszava)
A kormány folyamatosan csökkenti a közfoglalkoztatottak számát, sok településen már azt utcák rendben tartására és az elkezdett programok befejezésére sincs ember, mégis új mezőgazdasági közfoglalkoztatási és szociális földprogramot hirdetett meg az agrártárcához tartozó Nemzeti Földalapkezelő Szervezet.  A minisztériumot vezető Nagy István bő egy
jún. 24
6:48
Egyre nő a halálesély – Látványosan elvált egymástól a gazdagok és a szegények ellátása (168 Óra Online)
Magyarországon az elkerülhető halálozások száma 89 százalékkal haladja meg az EU-átlagot.
jún. 24
6:51
Így teljesítenek a magyar tanárok (Infostart)
Nemzetközi összehasonlításban kevesebbet fegyelmeznek, sokat gyakoroltatnak és felkészültebbnek érzik magukat az átlagnál a magyar pedagógusok. A kiscsoportos és projektalapú feladatmegoldás ugyanakkor itthon még kevésbé jellemző - derül ki az OECD tanítási módszereket vizsgáló legújabb felméréséből, amelyet a hétfői Magyar Nemzet ismertet.
jún. 24
6:54
Friss felmérés: Nem túlterheltek a tanárok (ATV)
Nemzetközi összehasonlításban kevesebbet fegyelmeznek, sokat gyakoroltatnak és felkészültebbnek érzik magukat az átlagnál a magyar pedagógusok. A kiscsoportos és projektalapú feladatmegoldás ugyanakkor itthon még kevésbé jellemző - derül ki az OECD tanítási módszereket vizsgáló legújabb felméréséből, amelyet a hétfői Magyar Nemzet ismertet.
jún. 24
6:54
Hazánknak is jelentős a környezetvédelem (Magyar Nemzet)
Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy a klímaváltozás elleni küzdelem sikere Magyarországnak is fontos, ezért az ország betartja a vállalt nemzetközi kötelezettségeit.
jún. 24
6:57
OECD: Nem túlterheltek a tanárok (hirado.hu)
A pedagógustársadalom elöregedése az egész régióban komoly probléma.
jún. 24
7:00
Friss felmérés: Nem túlterheltek a tanárok (Hírstart)
Nemzetközi összehasonlításban kevesebbet fegyelmeznek, sokat gyakoroltatnak és felkészültebbnek érzik magukat az átlagnál a magyar pedagógusok. A kiscsoportos és projektalapú feladatmegoldás ugyanakkor itthon még kevésbé jellemző - derül ki az OECD tanítási módszereket vizsgáló legújabb felméréséből, amelyet a hétfői Magyar Nemzet ismertet.
jún. 24
7:02
A magyarok belenyomorodnak az egészségügyi ellátás magas költségeibe (Hírstart)
Az orvosi ellátás költségeinek egyharmadát a saját zsebünkből fizetjük, miközben 15 százalék lenne az elvárható. Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia által alkotott visegrádi négyek (V4) és Szlovénia összehasonlításában a betegségterhek nálunk a legnagyobbak, az orvosi ellátás költségeinek mintegy 30 százalékát önerőből kell állniu
jún. 24
7:04
Kisebb hazai kínálattal indul a dinnyeszezon (Hírstart)
A másodvirágzásból viszont még nagyobb termés jöhet.
jún. 24
7:09
Újra Budapesten van a Viking Sigyn (Napi)
A május 29-i tragédia óta most először hajózott a Hableányt elsüllyesztő Viking Sigyn szállodahajó a Duna budapesti szakaszára - derül ki a Vessel Finder hajókövető oldalról.
jún. 24
7:12
Hiányzik az „előrelátó” forrásteremtés az egészségügyből (Népszava)
Az öregség és a betegség több mint dupla csapás különösen egy olyan egészségügyben, amely nem készül fel az idősek arányának növekedésére.
jún. 24
7:14
CEU-rektor: Soros úgy kell Orbánnak, mint egy falat kenyér (Népszava)
Michael Ignatieff szerint lassan már azért is a milliárdost okolják Budapesten, ha esik az eső.
jún. 24
7:21
OECD: elöregedett a tanári szakma, de a magyar pedagógusok felkészültebbek az átlagnál (Eduline)
Nemzetközi összehasonlításban kevesebbet fegyelmeznek, sokat gyakoroltatnak és felkészültebbnek érzik magukat az átlagnál a magyar pedagógusok. A kiscsoportos és projektalapú feladatmegoldás ugyanakkor itthon még kevésbé jellemző - derül ki az OECD tanítási módszereket vizsgáló legújabb felméréséből, amelyet a hétfői Magyar Nemzet ismertet.
jún. 24
7:24
Nagypál Krisztina lett Magyarország szépe (444)
Udvarhölgyei Gaál Tímea és Csonka Rebeka lettek.
jún. 24
7:30
Nagyon megbecsülik a tenyésztők a munkára fogott igás lovakat (ATV)
Bár a gépesítés és a technológiai fejlődés miatt már egyre kevesebb igás lovat használnak a mezőgazdaságban, a korábban munkára fogott, jórészt Hucul fajtájú lovak megőrzésére ma is nagy gondot fordítanak a tenyésztők. Zalában most éppen lovas napok keretében ismerkedhetnek az érdeklődők ezzel az őshonos háziállatfajtával. A három napos nemzetközi
jún. 24
7:30
Nagypál Krisztina lett Magyarország szépe (Hírstart)
Udvarhölgyei Gaál Tímea és Csonka Rebeka lettek.
jún. 24
7:33
Szereti a dinnyét? Akkor ennek a hírnek nem fog örülni (Napi)
A görögdinnyeszüret a hét végén, a jövő hét elején kezdődhet, így július elejére várható nagyobb mennyiségű magyar dinnye a piacokra - idézi a Világgazdaság cikkét az MTI.
jún. 24
7:33
Láttál ilyen matricát budapesti helyeken? (NLC)
Már 200-at szétosztottak oda, ahol bárkit szívesen látnak.
jún. 24
7:33
Forgalmi akadály miatt pótlóbusz jár 78-as troli helyett (Propeller)
Műszaki hibás jármű miatt pótlóbusz közlekedik a 78-as trolibusz útvonalán. A BKK Közút híre szerint egy műszaki hibás jármű képez forgalmi akadályt a VII. kerületi Nefelejcs utcában a Garay utca után. Emiatt a 78-as trolibusz teljes vonalán pótlóbusz közlekedik, de nem érinti a Keleti pályaudvar (Garay utca) megállót.

Keresés