Hírarchívum - Belföld

Hónap

2020 február
H K Sze Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

2020. február 18. kedd

febr. 18
0:06
Megtaláltuk Farkas Flóriánt, Fazekas Sándor mellé ültették Orbán Viktor évértékelőjén (168 Óra Online)
Bár a Lungo Drom elnökeként Farkas Flórián az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) alakuló ülésén is távol maradt tavaly decemberben – és egyébként is nehéz nyilvános rendezvényeken elcsípni, megtalálni, vagy akár csak nyilatkozatra bírni, például Gyöngyöspata ügyében –, az már biztos, hogy a fideszes politikus
febr. 18
0:09
Egyre valószínűbb a BKV-sztrájk (Lokál)
Megkezdődött a BKV sztrájk előkészítése, ugyanis a pénteki kollektív munkaügyi vita teljesen eredménytelenül zárult a főváros és a szakszervezet között. Ennek fényében napokon belül megalakulhat a sztrájk bizottság, ha a továbbiakban sem sikerül megegyezniük a béremelésekről.
febr. 18
0:13
Rögzíthető-e a leendő nyugdíj összege? (Lokál)
Ha valaki betölti a nyugdíjkorhatárát – ami idén és jövőre 64 év 183 nap, 2022-től 65 év –, de bármely okból még nem kívánja igényelni a nyugdíját, viszont szeretné tudni, hogy pontosan milyen nyugdíjra számíthat, kérheti a nyugdíja rögzítését, azaz az öregségi nyugdíja folyósítás nélküli megállapítását.
febr. 18
0:17
Donald Trumppal tárgyalt a miniszterelnök (Lokál)
Orbán Viktor miniszterelnök telefonon megbeszélést folytatott Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkára.
febr. 18
0:21
Elképesztően alpári volt az ellenzéki polgármester (Lokál)
Ellenzéki politikus révén Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere sem jön zavarba ha trágárságról van szó. A politikus asszony múlt héten a legnagyobb természetességgel hülyézett le egy fideszes képviselőt. Baranyi kommunikációs eszköztárában a káromkodáson kívül az alpáriság is megtalálható, ugyanis saját bugyiját is szívesen szóba hozza, ha a
febr. 18
0:25
Korszakos beszédet tartott Orbán (Lokál)
Orbán Viktor az általa meghonosított évértékelő beszédeiben mindig olyan ügyeket emel napirendre, amelyek hosszútávon meghatározzák Európa és Magyarország sorsát – mondták elemzők a Lokálnak a miniszterelnök évértékelő beszédére reagálva.
febr. 18
0:29
Megfelelően kezeli a koronavírus-helyzetet a kormány (Lokál)
A kormány a súlyának megfelelően kezeli a koronavírus-helyzetet, időben felkészült a kihívásokra; Magyarországon jelenleg nincs fertőzött - mondta Kásler Mikós, az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés hétfői ülésén.
febr. 18
0:48
Koronavírus: karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar (Hírstart)
A magyar pár szombaton érkezett haza repülővel Budapestre.
febr. 18
1:12
Demeter Szilárd bocsánatot kért (Hírstart)
Azóta is folytatták az állami pénzből készülő műsor szereplői a „humorizálást”.
febr. 18
1:42
Nem ad 700 millió forintot Érd a kézilabdacsapatnak - megszólalt a volt polgármester (Hírstart)
Nem költ több száz millió forintot Érd a felnőtt kézilabda csapatra - közölte közösségi oldalán a város polgármestere. Csőzik László híradónknak is megerősítette, hogy az utánpótlásra fordítják a figyelmüket, mert a mostani világklasszis játékosok nagyon drágák, az pedig, mint mondta nem fordulhat elő, hogy a lakók által befizetett építmény adónak
febr. 18
1:48
Alternatív országgyűlést hozna létre Vona Gábor - itt vannak a részletek (Hírstart)
Eljött az idő arra, hogy az ellenzék létrehozzon egy árnyékországgyűlést. Erről Vona Gábor beszélt "A nap híre" című műsorunkban.
febr. 18
1:51
Amerika újra az Utazás kiállításon (Lokál)
Hosszú idő után ismét saját standdal jelenik meg az idei Utazás kiállításon az Amerikai Egyesült Államokat mint úticélt promotáló Discover America Hungary.
febr. 18
1:54
Polgármestert választanak vasárnap Harsányban (Hírstart)
Polgármestert választanak vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban. Az időközi voksolást azért írták ki, mert Szabó Gergelyt, a település eddigi polgármesterét a megyei közgyűlés alelnökévé választották, ezért lemondott posztjáról.
febr. 18
2:00
Fennakadások nélkül zajlik az iskolai felmentési kérelmek feldolgozása (Hírstart)
A kérelmek 72 százalékáról már döntés született, és ezek 90 százaléka támogató – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az Mti-vel.
febr. 18
2:30
Elkészült a kormány Mesterséges intelligencia stratégiája (Hírstart)
Elkészült a Mesterséges intelligencia stratégia, amely a mesterséges intelligencia (MI) térhódításával jelentkező technikai és a humán-tudomány területére tartozó kérdésekre keres választ – hangsúlyozta az innovációs és technológiai miniszter hétfőn Veszprémben. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond a Budapesti Műszaki
febr. 18
3:06
Napokon belül indulhat a BKV-sztrájk (Hírstart)
Ha nem zárul le gyorsan a munkaügyi vita, a cég dolgozói készen fognak állni a munkabeszüntetésre. Eredménytelenül zárult a BKV-nál február 14-én – múlt hét pénteken – a sztrájk előszobájának számító kollektív munkaügyi vita első fordulója. A cég vezérigazgatója változatlanul 8 százalékot ajánlott, így a szakszervezetek is kitartottak a 15 százalé
febr. 18
4:36
A kormány a súlyának megfelelően kezeli a koronavírus-helyzetet (Hírstart)
Kásler Miklós kiemelte: Magyarországon nincs fertőzött, a kormány időben felkészült
febr. 18
4:42
A csalók jöttek, a milliók mentek (Police)
A csalók jöttek, a milliók mentek Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 18., k - 04:27 Unokázós csalásokra specializálódott bűnszervezet tagjait fogták el a Békés megyei rendőrök.
febr. 18
4:45
Ismét milliárdos károkozással vádolnak volt szocialista és SZDSZ-es képviselőket (Magyar Hírlap)
Terézvárosi ingatlanmutyik
febr. 18
4:51
Baranyi régi harcostársai (Magyar Hírlap)
Pataki Mártont és Pápa Leventét is érzékenyen érintette az Együtt 2018-as megsemmisítő veresége, egyikük szerint „innen nem lehet felállni”. Úgy tűnik, mégis
febr. 18
4:55
Szemben a globális liberalizmussal (Magyar Hírlap)
Szánthó Miklós: Orbán Viktor ismét részletesen megvilágította a nyílt társadalom erőinek világméretű ármánykodását, amely az úgynevezett klímakérdésekben is megnyilvánul
febr. 18
5:03
Mit kell tennetek, ha középiskolában tanultok, de iskolát szeretnétek váltani? (Eduline)
A felvételi lapok leadásának határideje pár nap múlva elérkezik, most megnézzük, hogy mi a teendő, ha már középiskolában tanultok, de iskolaváltáson gondolkoztok.
febr. 18
5:18
Vonatbaleset Kecskeméten: az apuka sírva beszélt a tragédiáról (ATV)
Nem tudja felfogni a történteket - ezt mondta az ATV Híradójának az édesanya, akinek tegnap meghalt a két kislánya, a kecskeméti vonatbalesetben. A gyerekek apukája sírva beszélt a tragédiáról. A környékbeliek szerint az átjáró jól belátható, és nem veszélyes, korábban nem történt ott baleset.
febr. 18
5:30
Vonatbaleset Kecskeméten: az apuka sírva beszélt a tragédiáról (Hírstart)
Nem tudja felfogni a történteket - ezt mondta az ATV Híradójának az édesanya, akinek tegnap meghalt a két kislánya, a kecskeméti vonatbalesetben. A gyerekek apukája sírva beszélt a tragédiáról. A környékbeliek szerint az átjáró jól belátható, és nem veszélyes, korábban nem történt ott baleset.
febr. 18
5:33
A felvételizőket érintő fontos határidő közeleg (HVG)
A továbbtanulást választóknak hitelesíteniük kell jelentkezésüket, melynek határideje most csütörtökön jár le.
febr. 18
5:48
Önkéntesekkel tömködik be a lyukakat a tatabányai kórházban (Infostart)
Sárga mellényt kapnak a munkakezdéskor, hogy lehessen tudni, ők nem a kórház hivatalos személyzete.
febr. 18
5:57
Gyárfás Tamás ma sem felejti el megemlíteni Princz Gábort (Magyar Nemzet)
A Fenyő János megölése kapcsán felbujtással vádolt Gyárfás Tamás ma, kedden folytatja vallomását a Fővárosi Törvényszéken.
febr. 18
6:03
Összefog és az Alkotmánybírósághoz fordul az ellenzék a házszabály korlátozásai miatt (HVG)
Az ellenzéki képviselők az úgynevezett szájzártörvény megsemmisítését kérik, ami alapján 60 napra is kitilthatják őket a Parlamentből.
febr. 18
6:03
A Szávay-kör puccsolt (Magyar Nemzet)
Szávay István és köre által kitervelt sikeres puccsról, hátbaszúrásról, jobbikos árulókról beszélt őszintén Jakab Péter azon a felvételen, amely hétfőn került nyilvánosságra.
febr. 18
6:06
Oda a mundér becsülete – Biodíszletet csinál a hadvezetésből Orbán (Népszava)
A rendszerváltás óta először használtak idehaza pártrendezvény díszleteként egyenruhába öltözött katonatiszteket.
febr. 18
6:06
Keddi forgalomkorlátozások Budapesten (Police)
Keddi forgalomkorlátozások Budapesten Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 02. 18., k - 05:59 A mai napon, 2020. február 18-án delegáció miatt forgalomkorlátozás lesz Budapest VI. kerületében.
febr. 18
6:06
Az ellenzék jelöltje vezet Dunaújvárosban (Hírstart)
Kálló Gergely több mint ezer vokssal vezet a szavazólapok nagyjából felének feldolgozása után.
febr. 18
6:08
Megtartotta a telefont (Police)
Megtartotta a telefont Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 18., k - 06:00 Egy 36 éves tatabányai nőt hallgattak ki a rendőrök gyanúsítottként.
febr. 18
6:08
A házasság Isten legszebb álma számunkra (Hírstart)
Vasárnap, a Belvárosi Nagyboldogasszony templomban ünnepi szentmise keretében zárult az idei, immár 13. házasság hete rendezvénysorozat. A központi záróeseményt megtisztelte...
febr. 18
6:15
Leekens: Magyarországon irigylésre méltó minden, ami a futball körül történik (HVG)
A magyar válogatott korábbi kapitánya szerint több türelem járt volna neki.
febr. 18
6:15
Rétvári Bence: Megduplázódott a házi segítségnyújtásban foglalkoztatottak száma (Magyar Nemzet)
Több figyelem, több idő és több segítség jut minden rászorulóra, többféleképpen tud a gondozó részt venni a rászoruló mindennapjaiban – közölte a Kdnp alelnöke.
febr. 18
6:15
Négy tipp nyelvtanuláshoz, hogy könnyebb legyen az angoltanulás (Eduline)
Sokan komoly és sokszor kellemetlen feladatnak élik meg a nyelvtanulást, nehezen veszik rá magukat, halogatják. Vannak azonban olyan módszerek, amelyek megkönnyítik a tanulást és élvezetesebbé teszik. Összeszedtünk nektek néhány tippet.
febr. 18
6:18
Otthonunk tűzvédelme (Lánglovagok)
A tűz elleni védekezésnél rendkívül fontos, hogy a lehetséges veszélyekkel tisztában legyünk, és ha mégis megtörténik a baj, tudjuk, hogy mit kell cselekedni.
febr. 18
6:18
Rétvári Bence: Megduplázódott a házi segítségnyújtásban foglalkoztatottak száma (Hírstart)
Több figyelem, több idő és több segítség jut minden rászorulóra, többféleképpen tud a gondozó részt venni a rászoruló mindennapjaiban – közölte a Kdnp alelnöke.
febr. 18
6:18
Karanténba kerültek a hajóról hazatért magyarok (NLC)
Kambodzsában vesztegeltek, miután több ország is elutasította a fogadásukat a koronavírustól tartva.
febr. 18
6:20
Nem tudják eltemetni az elgázolt édesanyát (NLC)
Nincs rá pénze.
febr. 18
6:27
Karácsony egyik helyettese tizennégy ingatlannal bír (Magyar Nemzet)
Nyilvános a Fővárosi Közgyűlés tagjainak vagyonnyilatkozata. Az ellenzéki többségű testület tagjainak egy része nem vette túl komolyan a dokumentum kitöltését, a nyilatkozatokban számos hiányosság van.
febr. 18
6:30
Több száz pszichológus tiltakozik a nemzeti konzultáció ellen (ATV)
Százával tiltakoznak a pszichológusok a nemzeti konzultáció ellen - írja a 24.hu. Szakmai meggyőződésük szerint ugyanis súlyos társadalmi károkat okoz majd a kérdőív.
febr. 18
6:30
Több száz pszichológus tiltakozik a nemzeti konzultáció ellen (Hírstart)
Százával tiltakoznak a pszichológusok a nemzeti konzultáció ellen - írja a 24.hu. Szakmai meggyőződésük szerint ugyanis súlyos társadalmi károkat okoz majd a kérdőív.
febr. 18
6:33
Kiss László: Komoly erőfeszítéseket kell tennünk, hogy zöldítsük az előző kerületvezetés beruházásait (444)
Parkok maradtak árnyék, ivókút vagy WC nélkül a felújítás után, elsősorban ezeket igyekszik korrigálni a III. kerület új polgármestere, a Római part árvíz-védelméről pedig népszavazást kezdeményezne.
febr. 18
6:35
Novák Katalin: Találkoztam a miniszterelnök úrral, itt van és dolgozik (444)
"És egész nap dolgozott."
febr. 18
6:36
Kiadvány a lakások tűzvédelméről (Lánglovagok)
Elektronikus verzióban és nyomtatott formában elérhető a Lánglovagok Egyesület legújabb tűzmegelőzési kiadványa.
febr. 18
6:36
Január óta hiánycikk a HPV elleni oltás (NLC)
Országszerte képtelenség beszerezni.
febr. 18
6:39
Schiffer és Vágó még mindig rajta van az LMP fizetési listáján (HVG)
Huszonöt szerződést kötött kommunikációs vagy ahhoz kapcsolódó feladatokra az LMP képviselőcsoportja – derült ki a hvg.hu által kikért frakciószerződésekből. Ez nem látszik meg a párt népszerűségén: a Závecz Research januári mérése szerint a biztos pártválasztók nem juttatnák most be a Parlamentbe. A párt közeléből nem tűnt el teljesen a korábbi tá
febr. 18
6:39
„Örülök, hogy hangsúlyos szerephez jut Wass Albert” (Magyar Nemzet)
A Nemzeti alaptanterv (Nat) megújításával végre kísérletet tett az oktatásirányítás arra, hogy helyre tegyék a dolgokat – mondta Oberfrank Pál a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója.

Keresés