2017. november 21. kedd

nov. 21
0:00
Zuglóban világnyelv lett lett a filippínó (168 Óra Online)
Különös lelet a Vasúttörténeti Parkban.
nov. 21
0:06
Nagyon fél a Fidesz a nők elleni erőszak megfékezéséről szóló egyezménytől (168 Óra Online)
Ebben a parlamenti ciklusban már nem akarják ratifikálni.
nov. 21
0:06
Megint zsidózott a Jobbik (Lokál)
Újabb rasszista hangfelvételt közölt a Jobbik háza tájáról a Mandiner. A Szent Korona rádió felvételén a párt V. kerületi képviselője, Balasi András és a szarvasi alapszervezet alapítója, Papp Sándor Zoltán viccelődnek azon, hogy milyen „fajtabeli" emberek kerülhetnek vagonokba.
nov. 21
0:10
Soros újra nekiment Magyarországnak (Lokál)
Hiába bizonyítják fotók, dokumentumok Soros György migráns betelepítési terveit, a milliárdos pénzügyi spekuláns a Financial Times nevű brit lapnak adott interjújában egyszerűen letagadja hajmeresztő elképzeléseit és nyíltan támadja a nemzeti konzultációt. Immár személyes kirohanást intézett Magyarország ellen.
nov. 21
0:12
Nagyon fél a Fidesz az egyezménytől, amely megfékezné a nők elleni erőszakot (168 Óra Online)
Annyira, hogy ebben a parlamenti ciklusban már nem is akarják ratifikálni.
nov. 21
0:12
Nagyon fél a Fidesz az egyezménytől, amely megfékezné a nők elleni erőszakot (Hírstart)
Annyira, hogy ebben a parlamenti ciklusban már nem is akarják ratifikálni.
nov. 21
0:14
Nehéz helyzetbe került Merkel (Lokál)
Vasárnap késő este Berlinben kudarcba fulladtak az egyeztetések a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról, mert az FDP kivonult a tárgyalásokról - írja a Magyar Idők.
nov. 21
1:39
Novák Katalin: egyre népszerűbb a csok (ma.hu)
Ma már minden hatodik ingatlanvásárlásnál csok-ot vettek igénybe.
nov. 21
1:51
Az elemzők szerint csaknem egyheti bért buktak a brit alkalmazottak a Brexit-sokk miatt (teol)
A fontgyengülés és az inflációs gyorsulás reálbér-eróziós hatása okozta a brit dolgozók veszteségét.
nov. 21
3:12
Illegálisan léptek be az országba (Police.hu)
Illegálisan léptek be az országba Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. 11. 21., k - 02:51 Két afgán férfi egy tehergépjárműben megbújva Röszkénél, tizennyolc pakisztáni gyalogosan, Ásotthalom külterületén lépte át illegálisan az országhatárt.
nov. 21
3:42
KSH: kevés a gyermekkorú,sok az időskorú Magyarországon (ma.hu)
A népesség korösszetételét tekintve a gyermekkorúak aránya 2016-ban volt a legalacsonyabb az első népszámlálás óta.
nov. 21
4:06
Ezek a tévécsatornák tűnnek el hamarosan (Sztárklikk)
A csatornák és a szolgáltatók szerződéseit jellemzően naptári évre kötik, így nem meglepő, ha egy szolgáltató variál a kiosztással - így tett a Telekom is - írja az Origo. Digitális kábeltelevízió kínálata 2018. január 9-étől a következők szerint módosul:- A családi és család HD díjcsomagból eltűnik a Sport M, a C8 csatorna- A filmvilág díjcsomagbó
nov. 21
4:45
Gulyás Márton: Ennél sokkal jobbat nem tudunk (24.hu)
Az aktivista szerint az a kérdés, hogy felismerik-e az emberek a széles körű együttműködés fontosságát, vagy folytatódik a Fidesz országrombolása.
nov. 21
5:06
Országos összesítő (Police.hu)
Országos összesítő ORFK Kommunikációs Szolgálat 2017. 11. 21., k - 04:56 Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.
nov. 21
5:06
A nap képe: Megérkezett a tél (Lokál)
Nincs mese, el kell fogadni, hogy egy időre búcsút kell intenünk a melegebb napoknak, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a hét elején Holle anyó a Kékestetőre látogatott és megrázta párnáját.
nov. 21
5:06
Megdöbbentő szám a magyar nyugdíjasokról (Sztárklikk)
A mikrocenzus MTI-hez hétfőn eljuttatott legfrissebb eredményei szerint az első népszámláláskor, 1870-ben több mint az 1,8 millió 15 év alatti gyerek élt az országban. Számuk 1910-re meghaladta a 2,6 milliót, de még a II. világháború után is majdnem 2,3 millió volt. Az 1950-es évek népesedéspolitikai intézkedéseit követően 1960-ra újra 2,5 millió f
nov. 21
5:42
Így fűtik lakásaikat az élelmes magyarok: lenne mit tanulni tőlük?! (Pénzcentrum)
A hivatalos fűtési szezon már egy hónapja tart, a nagy hidegek azonban még előttünk vannak. Azok pedig, akik még nem készültek fel maximálisan a téli fűtési szezonra, megannyi opció közül választhatnak. Ezek egyike például a meglévő...
nov. 21
5:54
Ezért nem lehet érezni az áfacsökkentést (Sztárklikk)
Az áfacsökkentés utáni hónapokban az érintett termékek fogyasztói árai egyértelműen és érdemben csökkentek. A sertéshúsnál a tavalyi árcsökkenés mértéke még meg is haladta az áfacsökkentés által indokoltat. A baromfihús esetében az áfacsökkentés 80%-a jelent meg a boltok árcéduláin. A tojásnál viszont csak 40%-a következett be annak az áresésnek, a
nov. 21
6:00
Nemzeti konzultáció a törvényszék előtt (Magyar Idők)
Kitűzte az első tárgyalási napot a bíróság a nemzeti konzultáció miatt a Helsinki Bizottság által indított személyiségi jogi perben. A Soros György bőkezű támogatását élvező szervezet úgy vádolja hazugsággal a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy keresetlevelükben elferdítették a kérdőív egyik szövegét.
nov. 21
6:03
A libériai választási bizottság elutasította a harmadikként befutó elnökjelölt panaszát (teol)
Charles Brumskine szerint súlyos csalás történt a szavazáson.
nov. 21
6:06
Orbánnak különös véleménye van Ausztriáról (Sztárklikk)
Boris Kálnoky a Mit gondolsz, mennyire megbízható Sebastian Kurz? című írásában a Die Welt kiemelte: Orbán Viktor magyar és Sebastian Kurz osztrák kormányfő jól megértik egymást, például a menekültpolitikában, és "így egy hatalmi tömb is kialakulhat", de a kapcsolatot bizalmatlanság terheli, azért is, mert Ausztria szoros kapcsolatban van Németorsz
nov. 21
6:12
Bemondták a színházban gyerekek, hogy a mobilokat otthon is kapcsolják ki (ATV)
Az Egyenes Beszéd korábbi műsorvezetője, Mészáros Antónia volt Rónai Egon vendége.
nov. 21
6:12
Saját állításait cáfolja a milliárdos tőzsdespekuláns (Magyar Idők)
Soros György személyesen indított támadást hétfőn a magyar kormány és a nemzeti konzultáció ellen, közleményében ugyanakkor saját magával keveredik ellentmondásba. Mivel az Ország­gyűlés nemzetbiztonsági bizottsága ma hallgatja meg Pintér Sándort és a Belügyminisztérium alá tartozó titkosszolgálatok vezetőit a milliárdos hálózatának befolyásáról, k
nov. 21
6:21
Kevés kis cég exportál (teol)
A magyar mikro-, kis- és középvállalkozások mindössze ötöde végez exporttevékenységet, és a külpiacra lépő új szereplők aránya is alacsony.
nov. 21
6:21
Milliárdokat érő édességet nassolunk el az év végén (Híradó)
Több ezer tonna édesség kerül a napokban a magyarok kosarába, bár a csokoládémikulások már hetek óta a boltok polcain sorakoznak, az igazi roham csak most kezdődik, az édességgyártók becslése szerint tavaly több mint kilencmilliárd forintot költöttek karácsonyi finomságokra a vásárlók – közölte a Magyar Idők.
nov. 21
6:23
Albánia az EU-tagországok segítségét kéri a szervezett bűnözés elleni harcban (teol)
Edi Rama levélben fordult az EU tagországaihoz.
nov. 21
6:24
Nagy újításokkal készül a rendőrség (Inforádió)
Beton terelőelemekkel is biztosítja a fővárosi vásárokat a rendőrség - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban.
nov. 21
6:24
Novemberben Brüsszel elé kerül a metrópályázat (Hírstart)
A testület ezután dönthet a beruházás támogatásáról.
nov. 21
6:24
Tovább nyomozhatnak a szegedi piac ügyében (Magyar Idők)
Két hónappal, 2018. január 26-ig meghosszabbíthatják a szegedi Mars téri piacfejlesztéssel­ kapcsolatos nyomozást – legalábbis erre tett előterjesztést az ügyészségnek az ügyben eljáró Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.
nov. 21
6:30
Penészes felvágott, a kórház elnézést kért (Sztárklikk)
A Zoom.hu-nak a nő korábban azt mondta, hogy a nővérek nem vehették észre a virágzásnak indult szalámit, az ugyanis két abonett között volt. A penészes reggeliről viszont nem csak a nővéreknek, hanem a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (NÉBIH) is szóltak. A hivatal azonnal vizsgálatot indított, de nem a Szent Imre Kórházban, hanem a Szen
nov. 21
6:36
Messze vagyunk még attól, hogy a bevándorlás miatt megnyugodhassunk (888)
Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár hétfő este Brüsszelben, az uniós tagországok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozása után beszélt a migrációról.
nov. 21
6:36
Megérkezett Fehér Ház hivatalos karácsonyfája (Hírstart)
A hagyományoknak megfelelően a first lady fogadta a fenyőfát.
nov. 21
6:36
"Azt hazudjuk a kislánynak, hogy az elkövető már rég börtönben van" (HVG)
Nem lett meg a férfi, aki egy hatéves kislányt zaklatott, ezért a rendőrség három hónapon belül felfüggesztette a nyomozást. Az apa szerint nem volt elég alapos a nyomozás, az ügyészség viszont mindent rendben talált.
nov. 21
6:36
Betegközpontúvá kell tenni a rákgyógyítást (Magyar Idők)
A rákgyógyításban kulcsfontosságú tényező az idő és a betegről szóló adatok egységes rendszerben való kezelése. Ehhez nyújt segítséget egy új, elsősorban az onkológia területére szánt orvosinformatikai fejlesztés, amely a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap hatmillió forintos támogatásával jött létre – jelentették be hétfőn a témában r
nov. 21
6:39
Az Egyesült Államok megszünteti a haiti menekülteknek nyújtott különleges státust (teol)
A minisztérium közleménye szerint a döntés csak 18 hónap múlva lép életbe.
nov. 21
6:42
Messze vagyunk még attól, hogy a bevándorlás miatt megnyugodhassunk (Hírstart)
Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár hétfő este Brüsszelben, az uniós tagországok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozása után beszélt a migrációról.
nov. 21
6:48
Indul a roham a legédesebb ajándékért (Inforádió)
Több ezer tonna édesség kerül a napokban a magyarok kosarába, bár a csokimikulások már hetek óta a boltok polcain sorakoznak, az igazi roham csak most kezdődik, az édességgyártók becslése szerint tavaly több mint kilencmilliárd forintot költöttek karácsonyi finomságokra a vásárlók - közölte a Magyar Idők.
nov. 21
6:48
Eladó Kádár János sakk-készlete (Hírstart)
A játékkészletet még az NDK nagykövetsége ajándékozta a kommunista főtitkárnak, aki nagy hobbisakkozó volt. Az elefántcsontból és ébenfából készült bábukat az eredeti díszdobozban tartják, amelyen ott az NDK logója, és Kádár nevét is belegravírozták - írja a Bors.A készletet Kádár halála után egy évvel, 1990-ben árverezték el először, egy balassagy
nov. 21
6:48
Afrikából vásárolt hamis személyit a 11 éves diákjával viszonyt folytató tanár (HVG)
A gyerek és a tanár a ferihegyi repülőtéren bukott le, amikor épp Londonba indultak volna.
nov. 21
6:48
Eladó Kádár János sakk-készlete (Sztárklikk)
A játékkészletet még az NDK nagykövetsége ajándékozta a kommunista főtitkárnak, aki nagy hobbisakkozó volt. Az elefántcsontból és ébenfából készült bábukat az eredeti díszdobozban tartják, amelyen ott az NDK logója, és Kádár nevét is belegravírozták - írja a Bors.A készletet Kádár halála után egy évvel, 1990-ben árverezték el először, egy balassagy
nov. 21
6:54
Milliárdokat érő édességet nassolunk el az év végén (Hírstart)
Több ezer tonna édesség kerül a napokban a magyarok kosarába, bár a csokimikulások már hetek óta a boltok polcain sorakoznak, az igazi roham csak most kezdődik, az édességgyártók becslése szerint tavaly több mint kilencmilliárd forintot költöttek karácsonyi finomságokra a vásárlók - közölte a Magyar Idők.
nov. 21
6:57
Megérkezett Washingtonba a Fehér Ház hivatalos karácsonyfája (teol)
A hagyományoknak megfelelően a first lady fogadta a fenyőfát a Fehér Ház északi bejáratánál.
nov. 21
6:57
Oszama Naffának magyar állampolgárságot adtak (24.hu)
Naffáékról egy LMP-s képviselő akarta megtudni, mennyire magyar állampolgárok.
nov. 21
6:59
Horroráron kelt el a Drakula eredeti plakátja (teol)
Félelmetesen nagy összeget fizettek a Lugosi Bélát ábrázoló poszterért.
nov. 21
6:59
Az EU nem adja fel a női kvótát, Magyarországon nagyot esett a nemek közötti fizetéskülönbség (24.hu)
Bár a 40 százalékos céltól még messze van, az EU-ban folyamatosan emelkedik a nők aránya a cégek felsővezetésében.
nov. 21
7:00
Novemberben Brüsszel elé kerül a 3-as metró pályázata (ATV)
Még novemberben kiküldi az Európai Bizottságnak (EB) a 3-as metró pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) - tájékoztatta a tárca a Világgazdaságot.
nov. 21
7:00
A világ huszadik legjobb borának választották meg az egyik magyar aszút (Hírstart)
A Dereszla Pincészet jelenleg két helyen mintegy nyolcezer mázsa szőlőt dolgoz fel 130 hektár területről.
nov. 21
7:00
Brüsszel elé kerül a 3-as metró pályázata (HírTV)
Az EU a tervek szerint 137,5 milliárd forinttal támogatja a beruházást, de azt még nem tudni, hogy mikor dönt.
nov. 21
7:00
Németh Szilárdban mély nyomokat hagyott, hogy hülyét csináltak belőle (Sztárklikk)
Németh Szilárd hétfőn az M1 aktuális csatornán azt mondta: szerinte már az sem tetszett az LMP-nek, hogy egyáltalán beszél, mert "csak ők mondhatják el a magukét", de a tartalommal sem értettek egyet, ezért "botrányt csináltak a parlamentben". Megjegyezte: azt a házszabályt sértették meg szándékosan, amelyet ők is elfogadtak.Hozzátette: szombaton a
nov. 21
7:01
Amerikából jönni (teol)
Mit értenek az amerikaiak a Kárpát-medencei magyar regionális jelenlétből?

Keresés