2018. szeptember 24. hétfő

szept. 24
0:06
Nem közlekednek a vonatok Vecsés és Üllő között (Hírstart)
A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon Vecsés és Üllő között az elektromos művek távvezetéke rászakadt a vasúti felsővezetékekre, emiatt egyik vágányon sem haladhatnak a vonatok – közölte a Mávinform.
szept. 24
0:06
Tovább folytatódik a Jobbik szétesése (Lokál)
Feloszlatta magát a Jobbik zuglói csoportja, miután a Jobbik nem mondott nemet a magyarellenes Soros-Sargentini jelentésre, derül ki az alapszervezet volt elnökének, Czeglédi János Origóhoz eljuttatott közleményéből.
szept. 24
0:10
Megszólalt a gyerekeit erőszakoló rendőrgyilkos volt párja (Lokál)
A múlt héten került előzetes letartóztatásba N. István, amiért a gyanú szerint megerőszakolta kiskorú gyermekeit. A férfi 1979-ben Soós Lajos egyik társaként részt vett egy rendőrgyilkosságban, 2000-ben szabadult. A Lokál megtalálta a gyermekek édesanyját, a rendőrgyilkos volt élettársát, Andreát.
szept. 24
0:12
Egy sávon megindult a forgalom a 83-as számú főúton (Police)
Egy sávon megindult a forgalom a 83-as számú főúton Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2018. 09. 23., v - 23:59 Rendőri irányítás mellett váltakozó irányban lehet haladni.
szept. 24
0:14
Imádták Budapestet a Csengetett, Mylord? sztárjai (Lokál)
A hétvégén Budapesten jártak a Csengetett, Mylord? sztárjai, akiket közel ezer rajongó és profi szervezés várt az ELTE Gömb aulájában.
szept. 24
0:18
Az igazi csata most kezdődik (Lokál)
Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az uniós állam- és kormányfők salzburgi informális csúcstalálkozóján az országok többsége elutasította az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége szerepének növeléséről szóló új javaslatot, amely a határőrizet részleges jogát venné el.
szept. 24
0:22
A családokról szól az őszi nemzeti konzultáció (Lokál)
Októberben indul az újabb nemzeti konzultáció – közölte Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.
szept. 24
0:54
Maul Pincészet – Hedonista 2015 (Lokál)
A Maul Borászat jelenleg a családi háznál kialakított kis feldolgozóban kapott helyet.
szept. 24
1:12
Hírek Pest megyéből (Police)
Hírek Pest megyéből Pest Megyei Rendőr-főkapitányság2018. 09. 23., v - 09:09
szept. 24
1:30
Felháborodott reakciókat váltott ki a szívsebész elküldése (Mandiner)
A hét közepén írta meg a 24.hu, hogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet elküldte egyik legjobb és legképzettebb szívsebészét, aki csapatával az orszában egyedüliként végzett kis metszéssel járó, ún. miunimálinvazív szívműtéteket. A döntést súlyos jogi-etikai vétséggel magyarázták.
szept. 24
1:48
Megszűnt a forgalomkorlátozás a 83-as számú főúton (Police)
Megszűnt a forgalomkorlátozás a 83-as számú főúton Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2018. 09. 24., h - 01:34 Tét és Győrszemere között mindkét forgalmi sávban zavartalanul halad a forgalom.
szept. 24
2:06
Négy dolog, amit fontos tudni, ha gyakornoki munkát kerestek (Eduline)
Az egyetemen kötelező a szakmai gyakorlat és kreditek járnak a gyakornokságért? Mielőtt belekezdenétek érdemes jól átgondolni és megtervezni, hogy a gyakornokként eltöltött idő ne egyenesen a kukában landoljon. Most összegyűjtöttünk négy dolgot, amit érdemes átgondolni, mielőtt aláírjátok a szerződést.
szept. 24
2:12
Bakondi György: az illegális migráció lesz a fő kérdés (Hírstart)
A bevándorláspárti erők vezetésére Emmanuel Macron francia elnök már be is jelentkezett – jegyezte meg a főtanácsadó, kiemelve: Magyarország a másik oldalon áll.
szept. 24
3:06
Kelevíz és Bihartorda is választott (Hírstart)
Független jelölt nyert vasárnap a somogyi Kelevíz községben és a Hajdú-Bihar megyei Bihartordán is vasárnap.
szept. 24
3:30
Megszólalt a gyerekeit erőszakoló rendőrgyilkos volt párja (Hírstart)
A múlt héten került előzetes letartóztatásba N. István, amiért a gyanú szerint megerőszakolta kiskorú gyermekeit. A férfi 1979-ben Soós Lajos egyik társaként részt vett egy rendőrgyilkosságban, 2000-ben szabadult. A Lokál megtalálta a gyermekek édesanyját, a rendőrgyilkos volt élettársát, Andreát.
szept. 24
4:00
Felháborodott reakciókat váltott ki a szívsebész elküldése (Hírstart)
A hét közepén írta meg a 24.hu, hogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet elküldte egyik legjobb és legképzettebb szívsebészét, aki csapatával az orszában egyedüliként végzett kis metszéssel járó, ún. miunimálinvazív szívműtéteket. A döntést súlyos jogi-etikai vétséggel magyarázták.
szept. 24
4:06
Kétperces irodalmi teszt profiknak: felismeritek a regényeket egy mondatról? (Eduline)
A magyar- és világirodalomban is számos olyan regény van, aminek a kezdőmondata legendássá vált. Felismeritek az alábbi regénykezdéseket, hogy melyik műből származnak?
szept. 24
5:27
Bakondi György: Magyarország a másik oldalon áll (Infostart)
Az illegális migráció lesz a  jövő évi európai parlamenti választások fő kérdése a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint.
szept. 24
5:30
Délutánra vonul csak el az eső (HVG)
Keddre még jobban visszaesik a hőmérséklet, reggel kicsit fagyhat is.
szept. 24
5:36
Magyarok, akiket egyetlen körzeti orvos sem lát el: rengetegen vannak (Pénzcentrum)
Pár nappal ezelőtti cikkünkben három édesanya beszélt arról, milyen kihívásokkal kell szembenézniük, ha speciális ellátást igénylő gyereküknek egészségügyi problémájuk akad. Egyikük kisfia például ép értelmű, de középsúlyos...
szept. 24
5:54
Utolsó tartalékait is felélheti a MSZP (Magyar Idők)
Harminc év alatt eltékozolta elképesztő vagyonát az MSZP. Ám kérdés, hogy további ingatlaneladások esetén a befolyt összegek a párt megerősödését szolgálnák vagy kézen-közön tűnnének el.
szept. 24
6:03
A kormányt kérdezik az Országgyűlésben (Híradó)
Több képviselő Pintér Sándorhoz intézi felszólalását.
szept. 24
6:12
Drágulnak a közjegyzők októbertől (Zoom)
Legalább 4500 forinttal nő minden eljárás a Népszava szerint.
szept. 24
6:18
Jogállamisággal kampányolnak, de nem tesznek eleget a törvényeknek (Magyar Idők)
A Fidesz képviselője szerint a magukat civilnek mondó alakulatok a jogrend be nem tartásával nemcsak az országnak, hanem a közrendnek is ártanak.
szept. 24
6:21
Helyreállították a felsővezetéket a Budapest-Cegléd vonalon (Híradó)
Villamos távvezeték zuhant a vasúti felsővezetékre vasárnap este.
szept. 24
6:24
Felmérés: a megkérdezettek több, mint a fele szerint a Sargentini-jelentés a kormány ellen szól (ATV)
A megkérdezettek 51 százaléka szerint a kormányt ítélte el a Sargentini-jelentés, és csak 28 százalék szerint Magyarországot - derül ki a Publicus Intézet kutatásából, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készítettek 1001 fő megkérdezésével telefonon, még szeptember 12-e és 19-e között.
szept. 24
6:26
Áldatlan állapotok Nagytétényen - mindenki hárít (ATV)
Húsz perc helyett másfél óra. Ennyit nő a menetidő azoknak a nagytétényieknek, akik a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonal felújítása miatt buszra kell, hogy szálljanak. Kevés a pótlóbusz és hatalmas dugók vannak a Nagytétény-Diósdi vasúti átjárónál. A terület országgyűlési képviselője a minisztériumtól vár válaszokat.
szept. 24
6:27
Pályaelhagyó rendőrökről is kérdezik a kormányt (Infostart)
Szó lesz a munkaerőhiányról, a kórházi várólistákról, az M0-ás felújítása miatti káoszról, az önkormányzatok költségvetéséről, az egészségügyi ellátásról, a rendőrök pályaelhagyásáról és a gyermekszegénységről is.
szept. 24
6:30
Helyreállították a felsővezetéket Vecsés és Üllő között (Propeller)
Kijavították a felsővezetéket Üllő és Vecsés között, így újra mindkét vágányon elindult a vonatforgalom ezen a szakaszon – közölte a Mávinform hétfőn hajnalban az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony és a szegedi vonalon várhatóan a reggeli órákban helyreállhat a menetrendszerű közlekedés. Vasárnap
szept. 24
6:32
Éves mélypontjára esett a GKI konjunktúraindexe (Propeller)
A júliusi történelmi csúcsot követő kéthavi csökkenéssel szeptemberben idei mélypontjára, nagyjából egy évvel ezelőtti szintjére csökkent a GKI konjunktúraindexe. Az üzleti várakozások is egy évvel ezelőtti szintjükre kerültek, a fogyasztói bizalmi index azonban emelkedni tudott a július-augusztusi csökkenés után – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
szept. 24
6:36
Nagy titkot őriz Lázár Jánosék vadászkastélya (24.hu)
Belenézhettünk a részvénykönyvbe: körmönfont jogi trükközés megy a volt miniszter üzleti körében.
szept. 24
6:36
Az ellenzék rárontott a hazájára (888)
Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.
szept. 24
6:36
Mintarab volt a börtönben a szabadulás után a gyermekeit erőszakoló férfi (HVG)
A férfit korábban egy bűnbanda tagjaként majdnem halálra ítélték, de a börtönben mindent megtett, hogy minél előbb szabaduljon.
szept. 24
6:38
"Az egészben volt valami idealisztikus" – Az új NAT készítői is érezték, hogy elhasal a tervezet (HVG)
Apránként szedik ízekre különböző kormánypárti körökben az új nemzeti alaptanterv eredendően még "nagyon szép munkának" ítélt tervezetét. A csaknem két évig készült munkaanyagnak a Fidesz képviselői főként eszmei hiányosságokat rónak fel, miközben hivatalosan még mindig nem tudni, miért mondhatta a Miniszterelnökség vezetője a dokumentum bemutatása
szept. 24
6:39
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztetnek (Híradó)
Csak Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyében várható szélcsend.
szept. 24
6:42
Egy újratemetés temetése – Eltemették a köztársaságot (168 Óra Online)
Videó
szept. 24
6:42
Több mint 200 Green Holidays károsult még mindig fut a pénze után (Zoom)
A megszűnt utazási iroda, a Green Holidays botránya óta sokan egy fillér kártérítést sem kaptak az Antalayában rekedt turisták közül. Azt továbbra sem világos, hogy kitől számíthatnak némi kompenzálásra.
szept. 24
6:42
Önt is érintheti: októbertől drágábban dolgoznak a közjegyzők (ATV)
Október elsejétől emelkednek a közjegyzői eljárások díjtételei, például a hiteles másolatért, jognyilatkozat készítéséért vagy a végrendeletért az eddigi díj nagyjából dupláját kell fizetni - írta hétfői számában a Népszava.
szept. 24
6:42
Valódi harcot hirdettek a drog ellen Bátonyterenyén (Magyar Idők)
Október elsejétől a rendőrséggel közösen átfogó drogprevenciós akciót indít Bátonyterenyén a helyi önkormányzat. A program várhatóan egy-másfél évig tart.
szept. 24
6:42
Sarokkádja is van a pesti hajléktalannak (NLCafé)
Gábor drogozott, megjárta a börtönt is, majd végül utcára került. Ma már zöldséget termeszt szemétből épült otthonában.
szept. 24
6:48
Szijjártó: ha Ukrajna konzult utasít ki, arányos választ ad Magyarország (MaHu)
Jelenleg az ukrán kampányban a "jól ismert magyargyűlöletet" vették elő a hatalmon lévők azért, hogy javítsák az esélyeiket.
szept. 24
6:54
Szabadulni a béklyóktól – Derényi András: Az egyetemi rangsorokkal óvatosan kell bánni (168 Óra Online)
Önmagában a fenntartóváltás nem elegendő az oktatási színvonal növeléséhez. Ahhoz ugyanis a szabályozóknak is változniuk kellene – nyilatkozta a 168 Órának Derényi András felsőoktatás-kutató és -fejlesztő szakember annak kapcsán, hogy az állam alapítványt hoz létre a Corvinus egyetem fenntartására.
szept. 24
7:03
Átmenetileg bezár a Déli pályaudvar (Napi)
Október 4-17 között karbantartás miatt ideiglenesen bezár a Budapest-Déli pályaudvar. Ezalatt az idő a vágányokon, a váltókon, a forgalomirányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, és a peronokon, dolgoznak. Módosul az érintett vasútvonalak menetrendje is - közölte lapunkkal a MÁV.
szept. 24
7:06
Már közmunkásokból is hiány van az országban (ATV)
Egyre több településen okoz gondot, hogy nincs elég közmunkás. Van olyan falu, ahol a fűkaszálással is vállalkozót kellett megbízni. Az érintett polgármesterek szerint a rendszerben van a hiba, a közmunkások ugyanis meglehetősen alulfizetettek.
szept. 24
7:06
Éves mélypontjára esett a GKI konjunktúraindexe (Hírstart)
A júliusi történelmi csúcsot követő kéthavi csökkenéssel szeptemberben idei mélypontjára, nagyjából egy évvel ezelőtti szintjére csökkent a GKI konjunktúraindexe. Az üzleti várakozások is egy évvel ezelőtti szintjükre kerültek, a fogyasztói bizalmi index azonban emelkedni tudott a július-augusztusi csökkenés után – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
szept. 24
7:06
Több mint 1800 panasz érkezett az oktatási jogok biztosához tavaly (Eduline)
Több mint 1800 panasz érkezett Aáry Tamás Lajos, oktatási jogok biztosának hivatalához tavaly, az elmúlt évekhez hasonlóan az ügyek többsége a köznevelés területéről futott be.
szept. 24
7:09
Hidegfront, durva szél, zivatar: veszélytérképek (24.hu)
A 90 km/órás szél miatt több megyére narancssárga figyelmeztetést adtak ki.
szept. 24
7:11
Októbertől sok mindenért dupla pénzt szednek a közjegyzők (24.hu)
Jelentősen drágább lesz végrendeletet íratni.
szept. 24
7:12
Egyre több személyi kölcsönt vesznek fel a magyarok (ATV)
A Világgazdaság által megkérdezett bankok mindegyikénél eléri vagy meghaladja az egymillió forintot az átlaghitel, és az ügyfelek száma is emelkedik.
szept. 24
7:12
Önt is érintheti: októbertől drágábban dolgoznak a közjegyzők (Hírstart)
Október elsejétől emelkednek a közjegyzői eljárások díjtételei, például a hiteles másolatért, jognyilatkozat készítéséért vagy a végrendeletért az eddigi díj nagyjából dupláját kell fizetni - írta hétfői számában a Népszava.

Keresés