Hírarchívum - Belföld

2019. február 22. péntek

febr. 22
0:06
Kiállt a magyar igazságszolgáltatás függetlensége mellett Trócsányi László (Hírstart)
A miniszter kifogásolta az EB egyre növekvő politikai szerepvállalását.
febr. 22
0:06
Imádni fogjuk a szuperkórházat (Lokál)
Lezárult a XI. kerületben felépítendő szuperkórház, a Dél-budai Centrum tervpályázata. A minden igényt kielégítő, modern gyógyító központról Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott közölt információkat a Lokállal.
febr. 22
0:10
Saját párttársának is ciki a helyesen írni nem tudó Kunhalmi (Lokál)
Saját párttársai nevében is szégyenli magát Ujhelyi István, akit az ATV-ben szembesítettek az MSZP napokban gyűrűző helyesírás botrányaival.
febr. 22
0:12
Priskin Andrea és Enyedi Lajos vehette át az “Év szakápolója” elismerést (Hírstart)
Magyarország első főápolónőjének, Kossuth Zsuzsanna szobrának koszorúzásával kezdődött a magyar ápolók napi ünnepség a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagintézményének udvarán csütörtök délelőtt. Az egészségügyi szakdolgozók napját az első magyar ápoló születésének évfordulóján tartják évek óta. A gyulai esemény a koszorúzás után a kórház Árvay
febr. 22
0:14
OBH: fontosabb az áldozatok védelme (Lokál)
Konferenciával emlékezett meg a bűncselekmények áldozatainak mai világnapjáról az Országos Bírósági Hivatal (OBH). A hétfőn megrendezett szakmai napon összesen 130 bíró, ügyész, ügyvéd és az áldozatok segítésében részt vállaló egyéb hivataln vett részt.
febr. 22
0:36
Újságírókra támadt Sargentini (Lokál)
Judith Sargentinit, a Soros-Sargentini jelentés íróját és a spekuláns elsőszámú szövetségesét szerette volna megkérdezni az Origo arról, hogy mit gondol a hazai nácipárt - Jobbik - és a baloldal összefogásáról. A politikus elfutott, engedélyek miatt kiabált, majd tettlegességre ragadtatta magát.
febr. 22
0:42
Pintér Sándor rendet tett a titkos traffipaxügyben (Hírstart)
Nem törvénysértő, ha nem közlik előre a közúti sebességellenőrzés helyét, idejét.
febr. 22
0:54
Váratlanul megszigorították a Sándor-palotába a belépést az országgyűlési képviselőknek (Hírstart)
Ha bemennek az országgyűlési képviselők a köztársasági elnök hivatalába, le kell adniuk a kép- és hangrögzítésre alkalmas eszközöket – vagyis a telefonokat is. A Népszava szúrta ki a legfrissebb, csütörtökön megjelent Magyar Közlönyben, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság megszigorította az országgyűlési képviselőkre vonatkozó belépési szabályoka
febr. 22
1:42
Sztrájkra készülnek a postások (Hírstart)
A munkáltató nem ment bele átlagos 10 százalékos béremelési követelésükbe.
febr. 22
3:06
Felvételizők, figyelem! Ma fontos határidő jár le (Eduline)
A szeptemberben induló képzések e-felvételizőinek hitelesíteniük is kell jelentkezésüket: erre a jelentkezési határidőt követően - amennyiben ezt még nem tettétek meg - 2019. február 22. éjfélig van lehetőségetek.
febr. 22
3:30
Itt vannak a falusi csok részletei (Hírstart)
Gulyás Gergely bejelentette: döntés született a falusi csokról, amivel a kormányzat a vidék megtartóerejét is igyekszik növelni.
febr. 22
4:00
Ismét több ellenzéki politikus foglalt állást az összefogás mellett (Hírstart)
Gyurcsány Ferenc szerint például a Jobbikkal való együttműködés ígéretes.
febr. 22
4:06
Ilyen a hażafias nevelés külföldön: sorkatonaság, cserkészek és oktatási stratégiák (Eduline)
Jelenleg tesztelik hazánkban a honvédelmi ismeretek tantárgyat középiskolai oktatásban. Miközben vegyes fogadtatásban részesült a hazafias és honvédelmi nevelés fókuszba kerülése, kevés információ érhető el arról, mi is a helyzet más országokban. Most többet tudhattok meg erről.
febr. 22
4:12
Kisebb bírságokkal sújtott helyi rádiókat a Médiatanács (Hírstart)
Szerződéses vállalásaik, illetve a törvényi előírások megsértése miatt bírságolt meg három helyi rádiót e heti ülésén meghozott döntésével a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMKHH) Médiatanácsa – tudatta az NMHH csütörtökön az MTI-vel. Fotó: Pixabay Közleményük szerint a Rádió Törökszentmiklós szolgáltatójára 10 ezer forintos, a székesfehérvá
febr. 22
5:03
Használt autók eladása: életveszélyben a hirdetők (Infostart)
Erőszakos banda vadászik a használt autót hirdetőkre, egy életre megjegyzi őket, akinél megjelennek. Sokkoló történet következik, de kellő óvatossággal csökkenthető a veszély. A szakemberek tanácsokkal is szolgálnak, a rendőrséget már értesítették.
febr. 22
5:09
Hollik István: 40 milliárd forintot költ bevándorlókártyákra az EU (Hírstart)
A kormányszóvivő kijelentette: ők arra hívják fel a magyar emberek figyelmét, hogy az unió tervei veszélyeztetik a kontinens biztonságát.
febr. 22
5:11
Az MTA vagyonát eddig minden kormány tiszteletben tartotta, a negyedik Orbán-kormányt kivéve (Hírstart)
A Magyar Tudományos Akadémia kutatóhálózatát és vagyonát érintő kormányzati átalakítási terveket próbálták értelmezni az Akadémiai Dolgozók Fóruma csütörtök délutáni műhelybeszélgetésén. Az átalakításról ugyanis már több terv napvilágra került, de még mindig kevés a konkrétum. A legutóbbi változat szerint a Corvinus Egyetem mintájára egy alapítvány
febr. 22
5:21
Gyógyulásra nincsen esély, de fontos volt Curtis kiállása (ATV)
Soha nem fog kigyógyulni a függőségből Széki Attila „Curtis”, de rettenetesen fontos volt, hogy közszereplőként kiállt a nyilvánosság elé a drogproblémáival – mondta el Zacher Gábor az ATV Start című műsorban. A toxikológus szerint a függőségek között is különbség van, a legveszélyesebb a Magyarországon népbetegségnek számító alkoholfüggőség.
febr. 22
5:33
Világnap – az áldozatvédelem jegyében (Police)
Világnap – az áldozatvédelem jegyében ORFK Kommunikációs Szolgálat2019. 02. 22., p - 05:26 A bűncselekmények áldozatairól való megemlékezésen túl február 22. napja a megelőzés és a segítségnyújtás fontosságát szimbolizálja.
febr. 22
5:39
Rajtaütés (Police)
Rajtaütés Pest Megyei Rendőr-főkapitányság2019. 02. 22., p - 05:30 Tíz gyanúsított közül négyet őrizetbe vettek a Pest megyei rendőrök, velük szemben kábítószer-kereskedelem a gyanú. Domonyvölgyben egy droglabort is felszámoltak az akció során.
febr. 22
5:51
Itt a szigorítás: közel egymillió magyart máris kizártak az Orbán-programból (Pénzcentrum)
A kormány legutóbbi állítása szerint nem lesz jövedelemhez kötött a kamatmentes hitel, az egyedüli feltétel az lesz, hogy az illető ne szerepeljen a KHR listán. Elsőre evidensnek tűnhet, hogy ez egy alapvető kritérium, nem is gondolnánk...
febr. 22
5:57
Újabb rablót fogott a BRFK (Police)
Újabb rablót fogott a BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság2019. 02. 22., p - 06:00 A II. kerületi rendőrök a lakásán fogták el azt a férfit, aki megpróbált kirabolni egy idős férfit, majd egy villamoson utazó nő telefonját akarta elvenni.
febr. 22
5:57
Riogató plakáttal szállt be a hegyfalui plébános az EP-kampányba (Hírstart)
Tessék választani!
febr. 22
5:57
A hegyfalui plébános is beszállt az EP-kampányba: riogató plakátot rakott ki (HVG)
Dóka Ferenc szerint az üzenet egyértelmű: plakátjával a közelgő EP-választásra akarta felhívni a figyelmet.
febr. 22
6:03
Pénteki forgalomkorlátozások Budapesten (Police)
Pénteki forgalomkorlátozások Budapesten Budapesti Rendőr-főkapitányság2019. 02. 22., p - 06:00 A mai napon, 2019. február 22-én gyűlés és delegáció és labdarúgó mérkőzés miatt forgalomkorlátozások lesznek Budapest I., II., III., IV., V. és XVI. kerületében.
febr. 22
6:03
Drágábban tankolhatunk (Hírstart)
A Mol három forinttal emeli a benzin árát.
febr. 22
6:09
Drágábban tankolhatunk (Híradó)
A Mol három forinttal emeli a benzin árát.
febr. 22
6:11
A maszk csak félmegoldás magas szállópor-koncentráció esetén (Híradó)
A légszennyezettség szorosan összefügg a légúti allergiák világszerte megnövekedett előfordulásával.
febr. 22
6:15
Afgán határsértők elfogása (Police)
Afgán határsértők elfogása Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság2019. 02. 22., p - 05:24 A rendőrök Tiszaszentmárton és Zsurk között illegális migránsokat tartóztattak fel.
febr. 22
6:15
3900 szülő tiltakozik videóüzenetekben az állami tankönyvek ellen (HVG)
A Szülői Hang akciójáról van szó. A minisztérium viszont azt mondja: ennyi ember véleményét nem lehet reprezentatívnak tekinteni.
febr. 22
6:17
Éjszaka vonaton próbálkoztak (Police)
Éjszaka vonaton próbálkoztak Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2019. 02. 22., p - 06:00 Három migráns vonat alvázán, öt pedig ütközőn kapaszkodva próbált meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.
febr. 22
6:21
Kunetz: pénz van az orvosok béremelésére, azonban a politikai akarat hiányzik (ATV)
Létszámhiány miatt március elsejétől május végéig a Péterfy Sándor utcai kórház helyett más intézmények látják el az érsebészeti ügyeleti feladatokat egy hivatalos dokumentum szerint. Veszprém megye súlyponti kórházából pedig az orvosok fele távozott - köztük az osztályvezető főorvos is. A kormány szerint csak átmeneti nehézségekről van szó.
febr. 22
6:21
3900 szülő tiltakozik videóüzenetekben az állami tankönyvek ellen (Hírstart)
A Szülői Hang akciójáról van szó. A minisztérium viszont azt mondja: ennyi ember véleményét nem lehet reprezentatívnak tekinteni.
febr. 22
6:27
Emelkedett a benzin ára (ATV)
A Mol bruttó 3 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát, a gázolaj ára nem változott.
febr. 22
6:33
Öt településen ütöttek rajta drogkereskedőkön (Hírstart)
Több helyszínen kábítószergyanús anyagokat találtak és foglaltak le, Domonyvölgyben egy droglabort is felszámoltak az akció során.
febr. 22
6:33
Drágult a benzin (Propeller)
A Mol bruttó 3 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát, a gázolaj ára nem változott. Az emeléssel a benzin átlagára 357 forintra emelkedett, a gázolajé 392 forint maradt literenként. Az üzemanyagok ára legutóbb szerdán változott, a benzin és a gázolaj egyaránt 5 forinttal drágult. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak
febr. 22
6:36
Tarlós éjszakai repülési tilalmat akar (24.hu)
A nagy zajterhelés miatti panaszok elértek a főpolgármester füléig.
febr. 22
6:39
Kockázatos változtatásra készülnek Paks2-nél, ami az oroszoknak kedvezhet (444)
Az alapozást megelőző munkálatokra már az előtt megadnák az engedélyt, hogy a teljes atomerőmű terve megkapná a jóváhagyást. Ennek komoly kockázatai vannak, de a beruházás megkezdését régóta sürgető oroszoknak jól jönne.
febr. 22
6:57
Viharos széllel jön a hidegfront (Népszava)
Széllökések miatt tizenöt megyére figyelmeztetést adtak ki. (Belföld)
febr. 22
6:57
El akarták lopni az őztetemet (Police)
El akarták lopni az őztetemet Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság2019. 02. 21., cs - 14:14 Előállították azt a két férfit, akik el akartak lopni egy őzet Egyek külterületén.
febr. 22
7:03
Annyira sürgős az oroszoknak Paks2, hogy a kormány kockáztatni is kész lenne (168 Óra Online)
A Paks2 beruházásért felelős Süli János miniszter stábja lépéseket tett egy olyan megoldás felé, ami biztosítaná, hogy az új atomerőmű alapozást megelőző munkái már azelőtt elkezdődhessenek, hogy a hatóságok engedélyezték volna az új blokkok építését – értesült a Direkt36 oknyomozó központ.
febr. 22
7:03
Félpályás útlezárás a 8-as számú főúton (Police)
Félpályás útlezárás a 8-as számú főúton Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság2019. 02. 22., p - 06:39 Egy tehergépkocsi és egy személygépjármű ütközött össze Ajka-Bakonygyepes határában.
febr. 22
7:03
Kockázatos változtatásra készülnek Paks2-nél, ami az oroszoknak kedvezhet (Hírstart)
Az alapozást megelőző munkálatokra már az előtt megadnák az engedélyt, hogy a teljes atomerőmű terve megkapná a jóváhagyást. Ennek komoly kockázatai vannak, de a beruházás megkezdését régóta sürgető oroszoknak jól jönne.
febr. 22
7:09
Családi eladósodási akcióterv – Csak kevesek élhetnek a kormány nyújtotta lehetőségekkel (168 Óra Online)
Folyamatosan derülnek ki a részletek, és ezzel arányosan egyre szűkül azok köre, akik igénybe vehetik a kormány új családvédelmi akciótervében meghirdetett lehetőségeket.
febr. 22
7:09
Jól kilő a parlamenti képviselők fizetése (24.hu)
Egymillió forintnál többet fognak keresni a képviselők jövőre, és ennek többszörösét tehetik ki a juttatásaik.
febr. 22
7:09
Éber zsidóészlelő volt Bencsik János, a Jobbik új képviselője (Mandiner)
Legyen szó Simor András volt jegybankelnök lányának óvodaalapításról, temetők fosztogatásáról vagy a Budapest Pride-ról, Bencsik Jánosnak nem esett nehezére megtalálnia a történetekben meghúzódó zsidó-szálat. A Jobbik hétfőn esküt tevő képviselője Izraelt a faji diszkrimináció iskolapéldájának tartotta.
febr. 22
7:15
Körözött személyt fogtak el (Police)
Körözött személyt fogtak el Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság2019. 02. 22., p - 06:59
febr. 22
7:15
Jakab Péter: a Jobbik pokollá fogja tenni a cigányok életét (Hírstart)
Újabb botrányos felvétel került elő a Jobbik háza tájáról.
febr. 22
7:15
Ítéletidő rombolja le a korán jött tavaszt: órákon belül itt van, riasztást is kiadtak (Pénzcentrum)
Négy megye kivételével az egész országra rasztást adtak ki a viharos szél miatt. Elég hideg lesz. A Dunántúl keleti része, vagyis Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna és Baranya megye kivételével az ország összes többi megyéjében...
febr. 22
7:17
Baleset az M5-ös autópályán Szegednél (Police)
Baleset az M5-ös autópályán Szegednél Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2019. 02. 22., p - 06:59 Baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani az M5-ös autópálya Budapest irányába tartó oldalán, Szeged közelében.

Keresés