Hírarchívum - Külföld

2019. április 25. csütörtök

ápr. 25
0:00
Döbbenet: ennyi zarándok regisztrált Ferenc pápa csíksomlyói miséjére (Blikk)
Bukarest – Több mint 110 ezer zarándok regisztrált Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói szentmiséjére – közölték a szervezők szerdán.
ápr. 25
0:04
Bizarr: csókkal űzött ördögöt egy lelkipásztor a hívek előtt (Blikk)
Zimbabwei – Különös ördögűzést hajtott végre hívei előtt egy pap, aki hosszan csókolva tisztította meg a nő lelkét a gonosztól.
ápr. 25
0:08
Terjed a szlovákiai atomkatasztrófa rémhíre a neten (Blikk)
Szlovák atomkatasztrófával ijesztgeti az olvasókat egy osztrák lap. Cikkükben egy adatokat szivárogtató mérnökre hivatkozva azt írják, a szlovákiai, mohi atomerőmű épülő új blokkjai időzített bombák.
ápr. 25
0:12
Pamela Anderson kiakadt: nekiment a Notre-Dame felújítására adakozóknak (Blikk)
Pamela Anderson nagyon kiakadt azokra a gazdagokra, akik milliárdokat adományoztak a Notre-Dame felújítására, meg is indokolta miért.
ápr. 25
0:16
Brutális: az egyik diákja erőszakolta meg a tanárnő kutyáját, egy biztonsági kamera rögzített mindent (Blikk)
Michigan – A biztonsági kamera felvételein keresztül bukott le az állatbántalmazó diák, amin látszik, hogy megerőszakolja tanárja kutyáját.
ápr. 25
0:20
Még az ajtót is ki akarta nyitni: sírva kiabált a repülőn az őrjöngő orvos – megdöbbentő videó (Blikk)
A részeg orosz utast végül a többi férfi fékezte meg, miután a 10 órás út alatt megpróbálta kinyitni a vészkijáratot.
ápr. 25
0:24
A legfontosabb, hogy megvédjék a kiégett katedrálist: becsomagolják a Notre-Dame-ot (Blikk)
A tűzvész után újabb veszély leselkedik a Notre-Dame-ra: a víz, azaz a közelgő heves esőzések.
ápr. 25
0:28
Rossz hír érkezett: elpusztult Charlie, a fogságban élő legöregebb kaliforniai tengeri vidra (Blikk)
Huszonkét évesen elpusztult Charlie, a fogságban élő legöregebb kaliforniai tengeri vidra (Enhydra lutris nereis) – jelentette be a kaliforniai Long Beachben működő Aquarium of the Pacific, amelynek 1997 óta volt lakója az apró tengeri emlős.
ápr. 25
0:32
Megszakad a szív: egy apának választania kellett, melyik gyerekét menti meg a Srí Lanka-i merénylet során (Blikk)
Szívszorító döntést kellett meghoznia egy apának a Srí Lanka-i merényletben. Két gyermeke közül kellett választania, hogy melyikőjük életét mentse meg.
ápr. 25
0:36
Szörnyű: ragasztószalagba csomagolva kapta vissza elpusztult kedvencét egy nő (Blikk)
Egy adag ragasztószalagba és fekete szemeteszsákba csomagolva kapta vissza elhunyt kutyáját egy ír nő, miután rövid időre egy kennelben hagyta.
ápr. 25
1:51
Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista (Hírstart)
Ezt az ázsiai ország védelmi minisztere jelentette be, azonban nem részletezte, melyik terroristáról van szó, valamint melyik brit egyetemre járt a merénylő.
ápr. 25
2:33
Kampányüzemmódba kapcsolt a skót miniszterelnök (Hírstart)
A skót miniszterelnök szerint még a jelenlegi parlamenti időszakban, vagyis 2021-ig ismét népszavazást kell tartani a skót függetlenségéről, ha Skóciát akarata ellenére kiléptetik az Európai Unióból.
ápr. 25
3:09
Putyin máris feladta a leckét az új ukrán elnöknek (Hírstart)
Szerdától egyszerűsített eljárásban szerezhetik meg az orosz állampolgárságot a Donyec-medence szakadár területeinek lakói. Zelenszkijék szerint ezzel Moszkva elismerte, hogy agressziót hajtott végre.
ápr. 25
3:33
Manfred Webert bírálják a német szociáldemokraták (Hírstart)
Az Európai Néppárt európai parlamenti csúcsjelöltjét az Északi Áramlat-2 földgázvezeték beruházás elutasítása miatt bírálják.
ápr. 25
4:21
Török rendőrség: Merényletre készült az Iszlám Állam egyik tagja (Hírstart)
A férfit azzal gyanúsítják, hogy merényletet akart elkövetni az országban a következő nap tartandó első világháborús megemlékezésen.
ápr. 25
4:39
Pisztollyal fenyegette vendégeit (Lokál)
Nagy meglepetés várta egy Utah államban található kutyakozmetika vendégeit, amikor ápolásra otthagyott kutyájukért késve érkeztek vissza.
ápr. 25
4:54
Kőgazdag ázsiaiak (24.hu)
A Kőgazdag ázsiaiak és a Kőgazdag barátnő után az immár méltán világhírűvé vált Kevin Kwan harmadszorra is fergeteges humorral rombolja le a bennünk
ápr. 25
5:15
Zelenszkij: Oroszország elismerte, hogy megszállta a Donyec-medencét (Hírstart)
A megválasztott ukrán elnök a Facebookon írt közleményt.
ápr. 25
5:48
Huszonkét amerikai államban terjed a kanyaró (HVG)
Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) adatai szerint 2000 óta – amikor pedig már megszűntnek nyilvánították a betegséget – nem diagnosztizáltak ennyi megbetegedést.
ápr. 25
5:51
Életben van az eltűntnek hitt két dán állampolgár (Hírstart)
A két dán állampolgár kapcsolatba lépett hozzátartozóival.
ápr. 25
5:51
Terjed a kanyaró az Egyesült Államokban (hirado.hu)
A betegség terjedését az erősödő oltásellenes mozgalom segíti.
ápr. 25
5:53
Az Iszlám Állam inspirálhatta a Srí Lanka-i merényleteket (hirado.hu)
A terrorista fenyegetéssel változatlanul számolni kell – emelte ki az amerikai külügyminiszter.
ápr. 25
5:57
Az Iszlám Állam inspirálhatta a Srí Lanka-i merényleteket (Hírstart)
A terrorista fenyegetéssel változatlanul számolni kell – emelte ki az amerikai külügyminiszter.
ápr. 25
6:03
Srí Lanka-i terrortámadások: ezt tudjuk az elkövetőkről (ATV)
Az elkövetők közül sokan éltek vagy tanultak külföldön. Az öngyilkos merénylők csoportjának többsége a középosztályból származik, pénzügyileg függetlenek. A támadók között egy testvérpárt is van.
ápr. 25
6:03
Problémát okozhat az orosz-ukrán viszony normalizálása (hirado.hu)
Habár már több ország vezetője és politikus is gratulált a frissen megválasztott ukrán elnöknek, Washington és Moszkva véleményéből egyelőre nem sok mindenre lehet következtetni a jövőt illetően.
ápr. 25
6:06
Bojkottal ösztönzik Merkelt, tiltsa már be a Hezbollahot (Neokohn)
A német kormány vehemensen ellenezte tiltólistára helyezését, annak ellenére, hogy a számos nemzet által terrorszervezetként számon tartott csoport mintegy 950 tagja tevékenykedik Németországban — írja a The Jerusalem Post. Az újonnan megalakult Hezbollah Németországi Betiltásáért Bizottság a los angelesi The Jewish Journalban közzétett hirdetésben
ápr. 25
6:24
Putyin: az orosz-kínai kapcsolatok történelmi csúcsra értek (Propeller)
A két ország történelme során az idén 70. évfordulójukba lépő orosz-kínai kapcsolatok a valaha volt legjobb szintre értek az elmúlt harminc év munkájának eredményeként – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Zsenmin Zsipao kínai pártlapnak csütörtökön, mielőtt Pekingbe látogatna, hogy részt vegyen az Egy övezet, egy út nemzetközi együttműködés
ápr. 25
6:30
Az Egyesült Államok 22 tagállamában terjed a kanyaró (Propeller)
Az Egyesült Államok 22 tagállamában diagnosztizáltak kanyarós megbetegedéseket – jelentette be szerdán este Alex Azar egészségügyi miniszter Washingtonban. A tárcavezető az amerikai járványügyi hivatalra (CDC) hivatkozva közölte, hogy 2000 óta – amikor pedig már megszűntnek nyilvánították a betegséget – nem diagnosztizáltak ennyi megbetegedést. Al
ápr. 25
6:36
Merényletek Srí Lankán – Mike Pompeo szerint "minden jel arra mutat", hogy az Iszlám Állam inspirálta a támadásokat (Propeller)
"Minden jel arra mutat", hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet inspirálta a Srí Lanka-i merényletek elkövetőit – jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a CBS televíziónak adott interjújában szerdán. Az amerikai diplomácia vezetője lényegében megismételte azt, amit hétfői sajtókonferenciáján mondott, amikor az iszlámista terroristák
ápr. 25
6:39
Az amerikai külügyminiszter szerint minden jel arra mutat, hogy az IÁ inspirálta a Srí Lanka-i támadásokat (ATV)
"Minden jel arra mutat", hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet inspirálta a Srí Lanka-i merényletek elkövetőit - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a CBS televíziónak adott interjújában szerdán.
ápr. 25
6:45
Problémát okozhat az orosz-ukrán viszony normalizálása (Hírstart)
Habár már több ország vezetője és politikus is gratulált a frissen megválasztott ukrán elnöknek, Washington és Moszkva véleményéből egyelőre nem sok mindenre lehet következtetni a jövőt illetően.
ápr. 25
6:45
Kivégeztek egy rasszista gyilkost Texasban (444)
21 évvel ezelőtt John William King és társai kocsijukhoz láncolták és 5 kilométeren keresztül vonszolták James Byrdöt, csak azért, mert fekete volt.
ápr. 25
6:48
Válaszolni készül Phenjan az amerikai–dél-koreai "kötekedésre" (HVG)
Észak-Korea csütörtökön elítélte az éppen zajló amerikai–dél-koreai légi hadgyakorlatot, és válaszlépést jelentett be.
ápr. 25
6:48
Amerikát sem kíméli a durva járvány (Infostart)
Az Egyesült Államok 22 tagállamában diagnosztizáltak kanyarós megbetegedéseket - jelentette be szerdán este Alex Azar egészségügyi miniszter Washingtonban.
ápr. 25
6:51
Orbán: A magyar kormány mindig is a nemzeti érdekeket fogja követni (ATV)
Kína Egy övezet, egy út elnevezésű kezdeményezése teljes egészében egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő csütörtökön Pekingben, a Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen.
ápr. 25
6:51
Szemétháborúval fenyeget Duterte (Magyar Nemzet)
Duterte kirohanásának hatására Kanada manilai nagykövetsége nyilatkozatot adott ki, amelyben közölte, a két ország illetékesei már dolgoznak a szemét eltávolításának és feldolgozásának ügyében.
ápr. 25
6:54
Orbán Viktor: nekünk, magyaroknak nyitott világgazdaság kell (Infostart)
Kína Egy övezet, egy út elnevezésű kezdeményezése teljes egészében egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő Pekingben, a Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen.
ápr. 25
6:54
Orbán Pekingben: az Egy övezet, egy út kezdeményezés egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel (Propeller)
Kína Egy övezet, egy út elnevezésű kezdeményezése teljes egészében egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő csütörtökön Pekingben, a Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen. Orbán Viktor az állami vendégházban tartott tárgyalás elején azt mondta: a szabadkereskedelemnek és a világgazdaság s
ápr. 25
7:03
Jobboldali fordulat jöhet vasárnap Spanyolországban (888)
Előrehozott választásokat tartanak vasárnap Spanyolországban, melynek óriási a tétje. A voksolást azután kellett előre hozni, hogy Pedro Sánchez miniszterelnök nem tudta átvinni a madridi törvényhozáson az idei évre tervezett költségvetési tervezetét. A tét Spanyolországban jelenleg a nemzeti egység megőrzése, valamint a bevándorlás: milyen kormány
ápr. 25
7:03
Orbán Viktor: Kína kezdeményezése egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel (hirado.hu)
Több kétoldalú megállapodást is kötött Magyarország és Kína.
ápr. 25
7:03
Megnyílt Berlin első vegán iskolai menzája (444)
Igény, az volt rá.
ápr. 25
7:06
A skót miniszterelnök szerint új függetlenségi népszavazás kell (24.hu)
És hamar.
ápr. 25
7:09
Orbán Viktor: Az Egy övezet, egy út kezdeményezés egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel (Magyar Nemzet)
A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a kínai vállalatok jelentősen hozzájárulnak a magyar gazdaság korszerűsítéséhez, a kínai beruházások 4,5 milliárd dollárnyi értéket képviselnek Magyarországon.
ápr. 25
7:18
Orbán Viktor Pekingben: az Egy övezet, egy út kezdeményezés egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel (HírTV)
Orbán Viktor Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel folytatott megbeszélést csütörtökön Pekingben.
ápr. 25
7:21
Meghalt Cliff Barnes a Dallasból (Hírstart)
83 éves korában elhunyt Ken Kercheval amerikai színész.
ápr. 25
7:21
Ismét szabadlábra kerülhet Carlos Ghosn (ATV)
Másodjára is szabadlábra kerülhet Carlos Ghosn, a Nissan járműgyártó cég leváltott elnöke, akit pénzügyi visszaélésekkel vádolnak Japánban. A leváltott Nissan-vezér ügyében az illetékes japán bíróság csütörtökön 500 millió jen, vagyis 1,3 milliárd forint óvadékot állapított meg.
ápr. 25
7:21
Putyin: Kim látogatása segíthet rendezni a Koreai-félsziget viszonyait (hirado.hu)
Oroszország támogatja Kim Dzsongun a kapcsolatok normalizálásáért kifejtett erőfeszítéseit.
ápr. 25
7:24
Hárommilliárd dollárt különített el a Facebook a várható büntetésre (Propeller)
A Facebook szerdán bejelentette, hogy hárommilliárd dollárt különített el büntetésre, amelyet a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) szabhat ki rá magántitkok megsértése és adatok engedély nélküli kiszolgáltatása miatt. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) vizsgálata még folyik, de sajtóértesülések szerint biztosra vehető a büntetés, sőt
ápr. 25
7:27
Petíció indult Angliában, hogy a McDonald's álljon vissza a műanyag szívószálakra (Hírstart)
Mert a környezettudatosabb papír állítólag túl hamar szétfoszlik. Az étteremlánc kitart a döntés mellett, és nem tervezik visszacsinálni.
ápr. 25
7:27
A Facebook már félre is tett 3 milliárd dollárt a büntetésekre (444)
A cég várhatóan a legnagyobb mértékű büntetést kapja, amit az Egyesült Államok hatósága valaha is kiszabott valamely nagy tech-vállalatára.

Keresés