Kulturális hírek - TOP 24 óra

ma
6:51
10 rajzfilmhős, akiről nem is tudtad, hogy valójában meleg (Startlap)
A világ kezd egy sokkal elfogadóbb és befogadóbb hangot diktálni. Megannyi híresség áll ki büszkén a nyilvánosság elé, hogy vállalja másságát, és ez meseországban sincs másként!
tegnap
15:33
Galla Miklós egy hetet adott, hogy visszakapja a Karinthy-gyűrűt (24.hu)
Szerinte nem történt nyilvános meztelenkedés.
tegnap
18:45
Fluor Tomi: Anno én is a Fideszre szavaztam (168 Óra Online)
A rapper azt mondja, szeretne egy olyan országban élni, ahol nem jár retorzió a kormányellenes véleményért. Interjú.
tegnap
18:27
A moziverzum tíz legveszedelmesebb földönkívülije (hirado.hu)
Ezen a héten mutatják be a magyar mozik a Hang nélkül második részét. A csütörtöki premier alkalmából – a teljesség igénye nélkül – listába szedtük a filmes világegyetem legveszélyesebb földön kívüli lényeit.
tegnap
16:27
Húsz pappal gazdagodik a Magyar Katolikus Egyház (Hírstart)
Az újonnan felszentelt papok a szentmise további részében a püspökkel együtt miséznek.
tegnap
16:15
Az öngyilkosságok sorára buzdító kastély és a vörös démon szelleme - szomorú szerelmek nyomában (Szeretlek Magyarország)
Szerelmesek, akik elkeseredésükben vízbe ölték magukat, és egy peches asszony, aki halottnak hitt ura testvérének szült gyereket. Meseszép magyar helyszínek, amelyekhez rengeteg vér tapad.
ma
4:33
10 rajzfilmhős, akiről nem is tudtad, hogy valójában meleg (Hírstart)
A világ kezd egy sokkal elfogadóbb és befogadóbb hangot diktálni. Megannyi híresség áll ki büszkén a nyilvánosság elé, hogy vállalja másságát, és ez meseországban sincs másként!
ma
0:21
A James Bond-filmek kameráival forgatták az őszödi beszédről készült filmet (videó) (Hírstart)
Az alkotók, a BAFTA-jelölt brit Keith English rendező és Josep M. Civit operatőr (Eleven hús, Domino) beszélnek munkájukról.
ma
0:17
A pletykákkal ellentétben nem lesz a John Wick 4 stábjának tagja Wesley Snipes (Hírstart)
Azért nélküle is elég erős a film színészi felhozatala.
ma
0:13
Rudolf Péter fia a cannes-i filmfesztiválon diplomafilmjével! (Hírstart)
Mozi Hírek – Rudolf Olivér Fonica M-120 című diplomafilmje szerepel majd a cannes-i filmfesztivál Cinéfondation programjában. A világ legjelentősebb filmes seregszemléje évről-évre páratlan válogatást mutat be a fiatalabb generáció munkáiból.   A Fonica M-120 című film mindössze 24 perces  és Rudolf Olivér 2020-ban készült diplomafilmje. A film Főh
ma
0:09
Ciszterci rekreációs és továbbképzési központot adtak át Balatonalmádiban (Hírstart)
A négy nagyvárosban (Budapesten, Egerben, Pécsen és Székesfehérváron) öt nevelési-oktatási intézményt fenntartó Zirci Ciszterci Apátság régi terve valósult meg, amikor elkészült és megkezdi működését Balatonalmádiban a Ciszterci Rekreációs és Továbbképzési Központ. Az intézményt Udvardy György veszprémi érsek áldotta meg és Bérczi Bernát OCist zirc
ma
0:03
Declan Donellan színészetről szóló könyve mindenkit közelebb visz saját szerepeihez (Könyves Magazin)
Declan Donnellan, angol színház- és filmrendező az Szfe diákjainak ajánlja a Színész és célpont című könyvét. Mi pedig mindenki másnak is, akit érdekel, hogy hogyan és miért mesélünk történeteket az idők kezdete óta.
tegnap
21:00
Másságról és titkolózásról mesél a Luca (24.hu)
Még szerencse, mert a stúdió legfrissebb animációja egyből közönségét vesztené a friss törvények fényében. Kár lenne érte: a Luca utazás az ártatlan, boldog gyerekkorba. Kritika.
tegnap
17:59
Gagyi és felesleges, de nagyon szórakoztató (Hírstart)
A Sokkal több mint testőr 2. története kínosan rossz, Samuel L. Jackson mintha benne sem akart volna lenni, Salma Hayek túltolja, de Ryan Reynolds boldogan elviszi az egészet a vállán.
tegnap
15:39
Ingyenesen megnézhető három vígjáték a Filmión (Hírstart)
Csütörtöktől vasárnapig ingyenesen megnézhető három vígjáték a Filmión. Az András Ferenc rendezte Veri az ördög a feleségét, Hintsch György A veréb is madár és Makk Károly Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? című alkotása tekinthető meg felújítva. A Filmio Tvod funkcióval bővült, amely a havi előfizetés helyett a filmenkénti fizetésre ad lehetőséget -
tegnap
15:00
Scarlett Johansson kritizálta a hiperszexualizált ábrázolását az első Marvel-filmjében (24.hu)
Scarlett Johansson karaktere, a Fekete Özvegy először 2010-ben tűnt fel a Vasember 2-ben.
tegnap
14:39
Bukás utáni visszatérés: megint rendezni fog Eszenyi Enikő (168 Óra Online)
A hír vegyes reakciókat váltott ki a pályatársakból, van, aki szerint ez az áldozatok arcul köpése.
ma
11:05
Osvárt Andrea: Harcolni fogok (24.hu)
Nem akarja magába fojtani a politikai véleményét, ezért folyt bele a közéletbe. Osvárt Andreát most nem érdekli a színészet, annál inkább a társasházak. Interjú.
ma
9:24
A Variety azt latolgatja, hogy a homofób törvények miatt vajon bojkottálja-e Hollywood Magyarországot (24.hu)
Volt már rá példa, hogy ehhez az eszközhöz nyúltak.
ma
8:23
Berg Judit, Marék Veronika, Szabó T. Anna és még 200 gyerekkönyves tiltakozik a homofób korlátozások ellen (Könyves Magazin)
A magyar gyerekirodalom képviselői, több mint kétszáz író, költő, illusztrátor, kiadó közös nyilatkozatban tiltakozik a kedden elfogadott pedofilellenes törvény azon korlátozásai ellen, amelyben a szexuális kisebbségek ábrázolását is tiltják, írja a Telex.
tegnap
17:57
Bemutatták a Munkácsy expedíció című múzeumpedagógiai kiadványt (Hírstart)
A kiadvány közös kalandozásra hív minden 14 és 104 év közötti érdeklődőt azzal a céllal, hogy együtt tegye meg a Munkácsy Mihály születésétől induló kalandtúrát abban a múzeumban, amely a festőóriás nevét viseli.
tegnap
17:27
Szabó Magda-darabbal avatnak új játszóhelyet Debrecenben (Hírstart)
Tizenhat produkcióval készül a Debreceni Csokonai Színház az új, 2021/22-es évadra.
tegnap
16:45
Fotókiállítás mutatja be a 301-es parcellát (Hírstart)
301-1989 címmel Horváth Ernő képeiből nyílt kiállítás Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének emléknapján az Új köztemetőben található Nemzeti Gyászpark látogatóközpontjában. Az alkotó 1989-ben készült, 301-es parcellát megörökítő fotóiból először nyílt tematikus tárlat, amely a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) rendezésében november 4-ig látogatha
tegnap
15:51
Színes programokkal ünnepel az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttes (Hírstart)
Fennállásának 70. évfordulóját ünnepli az ország első számú hivatásos néptáncegyüttese, a Magyar Állami Népi Együttes. A színes programkínálattal készülő jubileumi évad hivatalosan is megkezdődött, és 2022 tavaszáig tart. A nyár kiemelkedő eseménye a hetven évet felölelő Tánc-Ünnep című nagyszabású gálaműsor lesz, amit a Szegedi Szabadtéri Játékok
tegnap
15:41
A jövő zenéje, szilveszteri Shakespeare vagy a korszakváltó optimizmus – Szabad bérletet is kínál a Weöres Sándor Színház (Hírstart)
Újabb premiert élek meg – nyitott csütörtökön délelőtt Szabó Tibor igazgató a WSSZ teraszán, ahova az új évad meghirdetésére hívták a sajtó képviselőit. Aztán jött Kelemen Zoltán, és beletrollkodott a köszöntésbe.
tegnap
15:27
Egy egyedülálló anya, akinek a menstruációja a szuperereje: Képregényt írt a Trónok harca sztárja (Hírstart)
Noha ritkán esik szó róla, Emilia Clarke már gyerekkora óta rajong a képregényekért, kislányként azonban egy komoly elutasítással kellett szembesülnie.
tegnap
15:21
Lezárult a jelentkezés – Két magyar kvartett van a Bartók Világverseny mezőnyében (Hírstart)
Június 15-én lezárult a jelentkezési határidő, és a világjárvány nehezítette körülmények között is 33 együttes küldte be a nevezésként előírt videóit az idén vonósnégyes formációknak megrendezett verseny honlapjának online felületén, ami messze felülmúlta a szervező Zeneakadémia várakozását. A jelentkezők között két magyar kvartett van. A rendkívül
tegnap
15:15
Közleményben reagált az HBO az országgyűlés tegnap elfogadott törvényjavaslatára (Startlap)
Tegnap számoltunk be arról, hogy az országgyűlés elfogadta azt a törvényjavaslatot, mely lehetetlenné teszi bizonyos televíziós műsorok, mozifilmek és sorozatok 18 éven aluliak számára történő bemutatását, köztük olyanokét is, mint a Bosszúállók, a Jóbarátok vagy épp a Szomszédok.
ma
12:03
Egy igazán dühös ember: Jason Statham legújabb filmjében Guy Ritchie kihúzza a gyufát (Hírstart)
Egy igazán dühös embert farag a népszerű író-rendező a macsóvá érett egykori simlisből, aki keresztben nyeli le a páncélautókat.
ma
11:21
Szabadba! (Startlap)
Szabadtéri programok ajánlása nem az erősségünk, de tekintettel arra, hogy hónapok óta arra várunk, hogy kiszabadulhasson felnőtt és kamasz egyaránt, a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük a júniusi friss levegő programokat. KULTÚRA Hiperkarma koncert lesz június 24-én a Budapest Parkban. Ráhangolódásképpen részlet az egyik dalukból. Megint róla
ma
4:45
Gyerekkönyvesek közös nyilatkozatban tiltakoznak az új törvény korlátozásai ellen (Hírstart)
Marék Veronika, Berg Judit, Tasnádi István, Jeli Viktória, Gimesi Dóra, Kolozsi Angéla, Laboda Kornél, Dániel András, Szabó T. Anna, Harcos Bálint és még több, mint kétszázan közösen tiltakoznak a gyermekek védelméről szóló törvény ellen, mert az súlyosan korlátozza a szólás- és gondolatszabadságot, az alkotás szabadságát és sértheti a gyermeki jog
ma
0:25
Óriásvidra-etetés és új pálmaházi lakók az ország állatkertjeiben (Hírstart)
A Budapesti Állatkert négy óriásvidrája, köztük a két nyolc hónapos kölyök minden délben megmutatja a látogatóknak játékosságát és akrobatikus képességét. Eközben a Debreceni Állatkertben további új fajokkal bővült a Pálmaház.
tegnap
16:09
A Buffalo művelet: mi történt a senkiföldjén, amikor a britek atombombát teszteltek? (Blikk)
Szupertitkos műveletről, az angolok ausztráliai atomkísérleteiről szól a Buffalo művelet című sorozat. A világ csak megkésve szerzett tudomást a kísérletekről, melynek során Nagy-Britannia atomhatalommá vált a kísérletekben részt vett katonák pedig sugárfertőzötté, kárpótlást sosem kaptak.
ma
11:57
Nicolas Cage-nek ellopják a disznaját, ezért akcióba lép (Hírstart)
Jön a Malac (eredeti cím: Pig) című mozi, melyben pont az történik, ami a cikk címében.
ma
11:21
Beatles-filmmel rukkol elő A Gyűrűk ura rendezője és a Disney (168 Óra Online)
A Beatlesről készített dokumentumfilmet Peter Jackson, A gyűrűk ura rendezője. A The Beatles: Get Back című film november végén jelenik meg a Disney-nél – közölte a streamingszolgáltató.
ma
11:03
Most először szólalt meg A Gyűrűk Ura elfeledett színésze, akit a stáblistán sem tüntettek fel (Startlap)
A Gyűrűk Ura filmeket leforgatni legalább olyan kemény meló lehetett, mint amilyen keménynek a filmben látható csaták vagy a végeláthatatlan vándorlás tűnnek. Peter Jackson trilógiája igazi kultfilm státuszt ért el az évtizedek során, amelynek fontosabb szereplőit mindenki fejből fújja. Aragornt Viggo Mortensen, Legolast Orlando Bloom, Gandaflot Ia
ma
10:53
Ajándékkönyvek Törökkanizsának (Hírstart)
Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével könyvcsomagokat ajándékozott a törökkanizsai,
ma
10:41
Félelemről és támogatásról írt a Micsoda család! szerzője a magyar homofób korlátozások miatt (Könyves Magazin)
Lawrence Schimel a Book24 sikerlistájának első három helyezettjét posztolta a Facebookján: az első a Micsoda család!, a második a Meseország mindenkié.
ma
10:21
Szabad a zene! – Bárki zongorázhat a köveskáli buszmegállóban (hirado.hu)
A pianínó nagy népszerűségnek örvend a helyiek és az átutazó turisták körében is.
ma
9:51
Népirtás Ligetfalun: szlovák nyomásgyakorlás a Magyar Mozgókép Fesztiválra (hirado.hu)
Diplomáciai úton gyakoroltak nyomást szlovák részről azt követően, hogy a Magyar Mozgókép Fesztivál a díjra nominált filmek közé beválogatta a Népirtás Pozsonyligetfalun című alkotást – derül ki a producer, Skrabski Fruzsina bejegyzéséből. A filmet Géczy Dávid és Udvardy Zoltán, a hirado.hu munkatársa, szerkesztője rendezte.
ma
9:15
Színes programokkal ünnepel a 70 éves Magyar Állami Népi Együttes (Hírstart)
Mihályi Gábor, az együttes vezetője lapunknak arról is beszélt, nagyon fontosnak tartják azt, hogy a néptánc iránt nem annyira érdeklődő fiatalokkal is megszerettessék a népművészetet.
ma
8:21
Jane Austen örök, és ezt új podcastsorozatunkban bizonyítjuk (Könyves Magazin)
Általánosan elismert igazság... Nagy eséllyel minden Austen-olvasó folytatni tudja a megkezdett mondatot. A 200 éve élt szerző művei és szereplői az irodalmi kánon és a popkultúra részei, állandó hivatkozási alapok - de vajon tényleg ismerjük őket? A Könyvesen hiszünk abban, hogy Austen művei messze túlmutatnak a romantikus skatulyán, amelybe elősz
ma
6:03
A Magyar Állami Operaház bemutatja a Figaro 3 című előadást (Hírstart)
A francia múzsa szezonja utolsó bemutatójaként Beaumarchais Figaro-trilógiájának operaváltozataiból születik különleges színházi élményt ígérő produkció.
ma
4:39
Több mint 200 gyerekkönyves tiltakozik a homofóbtörvény ellen (Hírstart)
Ismert írók, alkotók, illusztrátorok, könyvkiadók – összesen több mint 200 gyerekkönyves tiltakozik közösen a kedden elfogadott pedofilellenes törvény korlátozásai ellen, mert a szexuális kisebbségek ábrázolásának tilalma súlyosan korlátozza a szólásszabadságot – írja a Telex.
tegnap
17:03
KirakART aukció a független előadóművészek javára (Hírstart)
Jótékonysági gyűjtést indítanak a kortárs előadóművészeti hétvége résztvevői.
ma
11:53
Kollár Árpád a saját és családja másságát írta meg Facebookon (Könyves Magazin)
Magyarság, foci, betegség is szerepel Kollár Árpád szerbiai magyar költő, műfordító posztjában, amiben a saját másságait mutatta be hosszabban a kedden elfogadott, homofób korlátozásokat tartalmazó törvény kapcsán.
ma
11:36
Hang nélkül 2 kritika (24.hu)
A Hang nélkül 2 tovább forgatja az első rész logikai problémáit, de ennek ellenére is érdemes beülni a vetítésére. Kattints a kritikánkra!
ma
11:15
Kezdődik a kisvárdai színházi fesztivál (Hírstart)
A Gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Füst Milán Boldogtalanok című drámájával kezdődik el péntek este a Magyar Színházak 33.
ma
11:03
Ősszel érkezik Peter Jackson hatórás Beatles-filmje (24.hu)
Ez már majdnem Gyűrűk ura-méret!
ma
10:51
Antarktiszi vendégek jártak a közmédia Időjárás-jelentésében (hirado.hu)
Fejős Ádám sarkvidéki környezetből tudósított az 1928. június 18-án repülőgép balesetben elhunyt norvég kutatóról, Roald Amundsenről.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: