Gazdasági hírek - TOP 1 hét

hétfő
3:18
Ne add fel a sárga csekket a Postán! (ProfitLine)
Vevő a lakosság az új, elektronikus - egyben készpénzmentes digitális megoldásokra - közölte Árva András a K&H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője. A K&H-nál a készpénzbefizetések több mint 90 százalékát - több 100 milliárdos értékben - már a ATM-ek végzik, ezzel szinte marginálissá vált a fiókos készpénzbefizetés. A K&H-nál megkezdődöt
kedd
6:38
Bármelyik pillanatban kitörhet a háború, ami Magyarországnak is fájdalmas lenne (Portfolio)
Egyre aggasztóbb a helyzet az orosz-ukrán határon, a csapatösszevonások után bármelyik pillanatban invázióba kezdhet Oroszország, úgy tűnik, hogy egyre kisebb az esély a helyzet tárgyalásos rendezésére. Ha kirobban a háború, akkor pedig a gazdaság is megérezheti annak hatásait. Ebből a szempontból kevesebb a veszítenivalója az Egyesült Államoknak,
péntek
18:54
Magyar kórházigazgató mondta be a koronavírus-járvány végét (Portfolio)
A két oltás nem elegendő, ezt ma már mindenki látja - fogalmazott Wikonkál Norbert Miklós, a Honvédkórház főigazgatója péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
kedd
10:32
Csollány Szilveszter már az ötödik sydneyi érmes, akitől búcsúzunk (vg.hu)
Mindenki nagyon fiatalon hagyott itt minket.
tegnap
5:36
„Az emberek belefáradtak a Covidba” – nagy vihar készül Ausztriában (Privátbankár)
Oltottaknak és oltatlanoknak egyaránt kezd elegük lenni a jelenlegi járványkezelésből, a kötelező oltás bevezetése pedig egyre nagyobb ellenállást szül, mondták el lapunknak Ausztriában dolgozó magyarok. Az osztrák kormány februártól tenné kötelezővé a Covid elleni vakcinát a közegészségügy védelme érdekében, a tiltakozók szerint ugyanakkor ezáltal
hétfő
14:20
Gyorsíthatja a koronavírusból a felgyógyulást egy hatóanyag, ami itthon is kapható recept nélküli gyógyszerekben (Portfolio)
Recept nélkül, bárki számára elérhető hatóanyagot ajánl a háziorvosoknak enyhe vagy közepes tüneteket mutató koronavírusos betegek kezelésére egy friss miniszteri utasítás. Az acetilcisztein hatóanyag számos – így az egyik legrégebbi, még gyerekkorunkból ismert hurutos köhögésre ajánlott - köptetőben is megtalálható - derül ki a Kéri Pharma közlemé
kedd
11:36
Az oroszok már nem csak Ukrajna körül izmoznak (G7)
Fegyverek kubai telepítésének meglebegtetésével és kiterjedt haditengerészeti hadgyakorlatokkal is igyekeznek erőt mutatni az orosz fegyveres erők.
szombat
15:18
Razziát tartottak ennél a magyar gimnáziumnál szombaton: az ellenőrök itt le is fújták a felvételit (Pénzcentrum)
Ellenőrök szálltak ki a nem állami fenntartású Kürt Alapítványi Gimnáziumhoz, ahol 160 gyerek írta volna a felvételijét. A félvételit le is fújták.
kedd
6:12
Ennyiért jut ellátáshoz, műtéthez soron kívül a magyar elit: nem titok, itt az árlista (Pénzcentrum)
Lassan két éve nehezíti meg, vagy egyenesen akadályozza a magyar kórházakban a betegek ellátását, műtétek elvégzését a koronavírus járvány. A várólisták végtelen hosszúságúak elektívnek - vagyis az egészségi állapot kockáztatása nélkül halaszthatónak, ütemezhetőnek - nevezett műtétek esetében. Viszont egy csípő- vagy térműtét, vagy egy epeműtét töb
szerda
13:42
Februártól szankciókkal járhat, ha nem stimmelnek a tényleges tulajdonosi adatai (ProfitLine)
2022. február 1-jétől a NAV-nak is jelezhetik a hatóságok és a szolgáltatók, ha ügyfeleik tényleges tulajdonosi (TT) adataiban ellentmondást találnak. Ez pedig az érintettek TT-indexének csökkentéséhez, “megbízhatatlan” státuszhoz és akár szankciókhoz is vezethet - mutat rá a Mazars legfrissebb összefoglalója. Februártól ugyanis az ügyfél-átvilágít
kedd
9:48
Koronavírus: ebben a három megyében tombol a legjobban az omikron (Portfolio)
355 millió fertőzést, 5,6 millió halálesetet és 9,83 milliárd beadott vakcinadózist regisztráltak eddig a koronavírus-járványban a világon – mutatják a Johns Hopkins Egyetem reggeli adatai. Magyarországon népességarányosan Győr-Moson-Sopron, Vas és Pest megyékben regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet az elmúlt hét napban. Keddi járványhíreink ebbe
kedd
7:42
Megszűnhet az ország, amelynek közvetve Trianont köszönhetjük (Növekedés)
Az elmúlt hónapokban újra felbolydult egy korábbi európai válsággóc, amely 1995 óta úgy tűnt, hogy hosszú távú megoldást talált. Bosznia több mint 150 éve konfliktusforrás, az első világháborút is az ottani események váltottak ki.
vasárnap
11:48
Kimondták a tudósok: ez lehet az első figyelmeztető tünet, ha elkaptad az omikront (Portfolio)
Van egy tünet, amely még a pozitív teszt előtt figyelmeztető jelzés lehet arra, hogy valaki elkapta a koronavírus omikron variánsát – írja a The Sun.
tegnap
9:26
Hidegzuhany az szja-visszatérítésnél: elárulta a kormány, mi volt a cél a legújabb módosítással (Portfolio)
Mivel eltérő értelmezések láttak napvilágot a családi szja-visszatérítés összegének végrehajtó általi lefoglalhatóságával kapcsolatban, megkérdeztük a Kormányzati Tájékoztatási Központot is.
szombat
19:30
Véget ért a Covid-19 világjárvány – Állítják amerikai professzorok (Portfolio)
Úgy tűnik, kezd veszíteni erejéből az Egyesült Államokban az omikron variáns, ahol napi szinten volt, hogy egymillió feletti fertőzésszámot is jelentettek. A Washingtoni Egyetem professzorai szerint kijelenthetjük, hogy a koronavírus, mint világjárvány, már a múlté. Mint vírus? Az már más kérdés.
szerda
20:00
Itt az amerikai válasz Putyin követeléseire (Portfolio)
Az Egyesült Államok szerdán írásban válaszolt az átfogó orosz biztonsági követelésekre, ami kulcsfontosságú lépés a törékeny diplomáciai folyamatban, írja a Reuters.
szombat
19:36
Az Ötöslottó nyerőszámai a 3. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták az Ötöslottó 3. heti nyerőszámait, a sorsolást ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Ezen a játékhéten nem volt telitalálatos szelvény, a 4. héten 400 millió forint lesz a várható főnyeremény.
tegnap
7:18
El kell búcsúznunk egy csomó leértékelt, akciós terméktől (168 Óra Online)
Februártól új szabályozás lép életbe.
kedd
9:12
Három oltás után kapta el a koronavírust Újlaki Dénes (vg.hu)
A rák után koronavírussal küzd a színész.
tegnap
21:33
Házastársak és élettársak öröklése: három makacs tévhit (Startlap)
Sokan a hagyatéki tárgyaláson szembesülnek az őket érintő öröklési szabályokkal. Különösen igaz ez a házastársak és élettársak öröklése esetén, ahol három makacs tévhit is él.
szerda
8:48
Óriási robbanás történt Athén belvárosában (vg.hu)
A robbanás a Syngrou sugárúton történt, a környék összes ablaka betört a robbanás következtében.
hétfő
18:24
Elhunyt Csollány Szilveszter (Növekedés)
Ötvenegy esztendős korában, hétfőn elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász.
szombat
16:15
Razziát tartottak ennél a magyar gimnáziumnál szombaton: az ellenőrök itt le is fújták a felvételit (Startlap)
Ellenőrök szálltak ki a nem állami fenntartású Kürt Alapítványi Gimnáziumhoz, ahol 160 gyerek írta volna a felvételijét. A félvételit le is fújták.
szerda
15:08
Jön a 8,1%-os kamatot fizető lakossági állampapír! Mit kell róla tudni? (Portfolio)
Február 1-től vásárolható a legmagasabb hozamot kínáló lakossági állampapír, a Babakötvény új sorozata. A konstrukció érdekessége, hogy ez is inflációkövető, az infláció felett viszont 3%-os prémiumot kínál, ami így összesen már több mint 8% hozamot jelent.
vasárnap
14:24
Kis híján feledésbe merült téli vitaminforrás (Magyar Mezőgazdaság)
A svájci agráriumot a nagyközönség számára népszerűsítő lid.ch oldalon a minap egy ősrégi, könnyen megtermeszthető és egész télen át szedhető friss vitaminforrásra hívták fel a figyelmet, amely rengeteg pozitív tulajdonsága miatt alig-alig van a kertészkedők látókörében. Nálunk is kapható a vetőmagja.
péntek
14:06
Munkához látott az Orbán család eddig ismeretlen harmadik generációja a gánti kőbányában (444.hu)
Orbán Dávid január 1-jén lett ügyvezető a Dolomit Kft.-ben. Róla nem sokat lehetett eddig tudni, hogy Győr környékén már ő is látott bányát belülről.
vasárnap
5:54
Érettségi nélkül megszerezhető szakmák – Okj képzések érettségi nélkül (TanfolyamOKJ)
Sokan érdeklődnek oldalunkon az érettségi nélkül megszerezhető szakmák iránt, ezért bejegyzésünkben összegyűjtöttük a legnépszerűbb érettségi nélkül elvégezhető OKJ képzéseket és új típusú szakképesítéseket. Bár az OKJ képzések leköszönőben vannak, még rengeteg, érettségi nélkül elvégezhető OKJ képzéshez csatlakozhatsz a szabad helyek erejéig, ezek
péntek
22:45
Magyar kórházigazgató mondta be a koronavírus-járvány végét (Startlap)
A két oltás nem elegendő, ezt ma már mindenki látja - fogalmazott Wikonkál Norbert Miklós, a Honvédkórház főigazgatója péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
péntek
17:56
Időjárás: Havazás bárhol lehet – mutatjuk, hol lesz a legvastagabb a friss hótakaró (Agroinform)
A frissen hullott hó néhány helyen az 5 cm-t is meghaladhatja.
kedd
17:48
Ezerszám érkeznek a cseresznyés konténerek (Mezőhír)
A következő két hét kulcsfontosságú a chilei cseresznye szempontjából.
kedd
15:48
Gyorsan fogy a magyar gáztartalék (Forbes)
Kevesebb gáz érkezik Oroszországból, nagyon alacsonyan van az európai gáztározók töltöttségi szintje, és itthon is kevesebb gáz van januárban a föld alatti tározókban, mint az elmúlt évek átlaga. Rekord alacsonyan
tegnap
16:08
Négy tényezőt azonosítottak a tudósok, melyek a long Covid kialakulásához vezethetnek (Portfolio)
Friss kutatás közölt a Cell orvosi magazin, melyben négy olyan tényezőt azonosítottak, amely jellemzően elhúzódó, koronavírushoz köthető tüneteket, úgynevezett long Covidot okozhat.
szombat
15:20
Omikron és harmadik oltás: örömhírek érkeztek a Pfizer és a Moderna vakcinájáról (Portfolio)
Három új tanulmányt ismertetett az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) a vakcinák omikron vírusváltozattal szembeni hatékonyságáról. Ezek mindegyike azt mutatja, hogy az mRNS-vakcinák megerősítő dózisa 90%-os védelmet nyújt a kórházba kerüléssel szemben.
kedd
10:24
Kimutatták az emberi vérből, meddig tart ki a Pfizer harmadik oltása az omikronnal szemben (Portfolio)
Laboratóriumi eredmények alapján legalább négy hónapig tartanak ki az omikron vírusváltozatot semlegesíteni képes antitestek a Pfizer-BioNTech megerősítő oltása után – állítja egy friss amerikai tanulmány.
vasárnap
6:57
Véget ért a Covid-19 világjárvány – Állítják amerikai professzorok (Startlap)
Úgy tűnik, kezd veszíteni erejéből az Egyesült Államokban az omikron variáns, ahol napi szinten volt, hogy egymillió feletti fertőzésszámot is jelentettek. A Washingtoni Egyetem professzorai szerint kijelenthetjük, hogy a koronavírus, mint világjárvány, már a múlté. Mint vírus? Az már más kérdés.
péntek
19:25
Túlélte a koronavírus-fertőzést és ez volt az első dolga az oltatlan magyar betegnek (Hírstart)
A járványhullámok során látott sok kórházi drámai esetről és tapasztalatairól beszélt a legújabb kormányzati tájékoztató videóban Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.
szerda
16:54
Tényleg szinte mindenki covidos az országban, akit tesztelnek? (G7)
Sokkal nagyobb az átfertőzöttség, mint korábban bármikor, de ez nem jelenti azt, hogy négyből három tesztelt covidos. A tényleges pozitivitási ráta 40 százalék körül lehet.
hétfő
1:30
Lehidaltak a Cápák a fura feltalálótól: Petya, Levente és András is rendesen beleült a hintába (Startlap)
Nem kevés izgalmat hozott a Cápák között legújabb epizódja: Moldován András előbb rollerre pattant, majd pedig Petyával és Leventével együtt beültették a hintába. A befektetők keményen alkudoztak a rolleres cég tulajdonosaival, majd édességet kóstoltak, és a fregolikról is tanultak ezt-azt. Lakatos István tett egy elég meglepő ajánlatot, Balogh Lev
szerda
18:06
Harci repülőket vezényeltek az orosz határra az amerikaik (vg.hu)
Az Egyesült Államok F15-ös vadászgépeket vezényelt a Baltikumba, a csehek pedig nehéztüzérségi lövegekkel látták el az ukránokat.
kedd
1:12
Nehéz elhinni, amit láttunk: a 2008-as gazdasági világválság óta nem volt példa hasonlóra (Portfolio)
Hétfőn drámai eseménynek lehettünk szemtanúi az amerikai részvénypiacokon, miután a nap elejei látványos eladási hullámot követően a befektetők erőteljesen elkezdték vásárolni a technológiai vállalatok részvényeit is. Az elemi erejű felpattanás 2008 óta nem látott fordulatot hozott Amerikában – számolt be az amerikai CNBC.
péntek
14:44
Összebalhézik az EU az oroszokkal - a probléma oka: a fa (Portfolio)
Az Európai Unió a Kereskedelmi Világszervezetben (WTO) konzultációt kezdeményezett Oroszországgal a faipari termékekre vonatkozó orosz exportkorlátozások miatt - közölte az Európai Bizottság pénteken.
tegnap
7:20
Szja-visszatérítés 2022: jön a pénzeső, mutatjuk mit kell tudni, és mi van azzal, aki lemaradt (Portfolio)
Már nem egészen egy hónapot kell csak várni, és érkezik az szja-visszatérítés. Februárban mintegy 1,4 millióan kapják kézhez a családi adóvisszatérítést, amelyre közel 1,9 millió dolgozó jogosult. Az adóvisszatérítéshez való jog nem veszhet el, így az a közel félmillió ember is igénybe veheti az adósvisszatérítést, aki most lemaradt. Mutatjuk, miko
vasárnap
22:00
Tényleg olyan drága az élet nálunk? Térképre rajzolták a választ (Startlap)
A világ különböző pontjainak megélhetési költségeivel foglalkozó Numbeo idén is elkészítette listáját, amelyen az egyes országokat az árak alapján rangsorolják, az eredményekről pedig szemléletes ábra készült.
szombat
19:12
Omikron-hullám: furcsa dolog történt a héten - Hol lehet az ötödik hullám csúcsa? (Portfolio)
Az omikron-variáns által okozott ötödik járványhullám esetszámai már a harmadik héten meghaladták heti átlagban a delta járványhullám decemberi csúcsát. Vattay Gábor járványmodellező az elmúlt hét adatai alapján azt vizsgálta meg, hogy mikor fog tetőzni a mostani hullám.
péntek
8:06
A háziorvosok elmondták, milyen tüneteket okoz az omikron a gyerekeknél (Portfolio)
A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke azt mondja, a korábbiakhoz képest most jóval több a tünetes gyerek, mint a korábbi hullámokban, és azt is elmondta, milyen tüneteket látnak náluk. A koronavírus az óvodákban is gyorsan terjed, van olyan óvoda Budapesten, ahol minden csoport karanténban van.
tegnap
12:16
Van fizetése? – Akkor jó eséllyel kap valamilyen kedvezményt (vg.hu)
A BDO szerint a fizetésből élők nagy eséllyel jogosultak valamilyen szja-kedvezményre.
szerda
6:30
Jakab Ferenc: Nem az omikron jelenti a végső megoldást a járvány leküzdésére - Már úton van a magyar fejlesztésű spray és vakcina (Portfolio)
Biztosan lesznek még kisebb-nagyobb amplitúdóval fellendülő járványhullámok - vetítette előre a koronavírus kilátásaival kapcsolatban a Portfolio-nak adott interjújában Jakab Ferenc virológus. A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában működő virológiai laboratórium vezetője úgy vélekedett, hogy jelen pillanatban az oltás az egye
szombat
0:28
Annyi a pozitív Covid-teszt a szomszédban, hogy már a külföldi laborok elemzik (vg.hu)
A koronavírustesztek kétharmada lett pozitív.
vasárnap
5:24
Egy hónapig működik fél liter vízzel a modern lámpa (Tiszta Jövő)
Csak fél liter sós víz szükséges ennek a lámpának, és 45 napig is képes működni.
szerda
13:55
Beindult az orosz gáz (Hírstart)
A szlovákiai Nagykaposon, az egyik fő EU-s belépési ponton keresztül érkező orosz földgáz mennyisége kedden az idei legmagasabb szintet érheti el.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: