Gazdasági hírek - Friss hírek

11:09 Leaszfaltozták az utat Németh Szilárd háza előtt (HVG)
Magyarország erősödik.
11:03 Uránból több van, de ez sem teszi reálisabbá a pécsi bányanyitást (NRGreport)
Valamivel több, mint hét százalékkal több urán bányászható ki ma a világban, mint azt két éve gondolták, de ez nem sokat segít a mecseki bányászat újraindításán. A Magyar Idők új technológiákról és új generációs nukleáris üzemanyagról írt - a helyi sajtó pedig arról, hogy a pécsiek sem akarják a bányát.
11:03 Influenza: 1,3 millió oltóanyag a legveszélyeztetettebbeknek (Hírstart)
Az előző évhez hasonlóan idén is 1,3 millió térítésmentes oltóanyag áll rendelkezésre a rizikócsoportokba tartozók influenza elleni védőoltására, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán.
11:03 Új harckocsikat vesz Magyarország - Így nézhetnek ki (Portfolio)
Új harckocsik és önjáró tüzérségi lövegek vásárlásáról írtak alá szerződést szerdán a Honvédelmi Minisztériumban. A Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoporttal kötött szerződés értelmében 44 új, a 21. századi hadviselés...
11:03 40 milliárd forint értékben indulnak turisztikai fejlesztések Magyarországon (ProfitLine)
Újabb 40 milliárd forint értékben valósulnak meg turisztikai programok Magyarország négy kiemelt turisztikai térségében - jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerdán Veszprémben.
11:03 Elterelték a nyugdíjasok figyelmét a kemény megszorításról (Napi)
Az elmúlt években a kormány úgy hajtott végre egy komoly megszorítást a nyugdíjrendszerben, hogy azt eddig igazán észre sem vették az érintettek. Lényegében az egyszeri juttatások kommunikációjával elterelik a nyugdíjasok figyelmét arról a szakadékról, ami az elmúlt években a bérek és a nyugdíjak között alakult ki. Ez a trend folytatódik a következ
11:00 Soros György az év embere a Financial Times szerint (MaHu)
A neves brit üzleti napilap Soros György milliárdos befektetőt választotta meg az év emberének.
10:57 Új marketing- és trade marketing igazgató a Heineken Hungáriánál (Márkamonitor)
Január 1-től Balogh Barbara személyében új felső vezető irányítja a Heineken Hungária marketing- és trade marketing szervezetét. Balogh Barbara 2010-ben csatlakozott a Heineken Hungáriához mint Heineken márkamenedzser, később Soproni senior márkamenedzserként lépett előre. Ezt követően kategóriamenedzseri, illetve innovációs pozíciókat is betöltött
10:57 Fogadás = meccsnézés (Fortuna Web)
Egy új felmérés szerint az amerikaiak hetven százaléka nagyobb valószínűséggel nézi meg azokat a meccseket, melyekre fogadott.
10:51 Libériai külügyminiszteri látogatása az EMMI-ben (orientpress)
A Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter meghívására kétnapos budapesti látogatáson tartózkodó Gbehzohngar Milton Findley. A libériai külügyminiszter december 18-án látogatást tett az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol egyeztetést folytatott dr. Pacsay-Tomassich Orsolya nemzetközi ügyekért felelős államtitkárral.
10:45 Az étkezésekre koncentrálunk az ünnepek alatt (Márkamonitor)
A december a legtöbb ember számára az ajándékok beszerzéséről szól, a magyarok több mint kétharmadának pedig kisebb-nagyobb anyagi megterhelést jelentenek az ünnepek, derült ki az Euronics Műszaki Áruházlánc és webáruház legfrissebb kutatásából. A túlköltést a lakosság 78 százaléka igyekszik azzal kivédeni, hogy kedvezményesen szerzi be az ajándéko
10:45 Az étkezésekre koncentrálunk az ünnepek alatt (Hírstart)
A december a legtöbb ember számára az ajándékok beszerzéséről szól, a magyarok több mint kétharmadának pedig kisebb-nagyobb anyagi megterhelést jelentenek az ünnepek, derült ki az Euronics Műszaki Áruházlánc és webáruház legfrissebb kutatásából. A túlköltést a lakosság 78 százaléka igyekszik azzal kivédeni, hogy kedvezményesen szerzi be az ajándéko
10:45 Európában jól indult a nap (Napi)
Európában emelkedéssel indult a nap, a vezető indexek mind nyereségben álltak fél 11 körül.
10:39 Nagy István: a halfogyasztás egyharmada az ünnepekhez köthető (Hírstart)
A miniszter kiemelte, hogy a friss magyar hal egész évben rendelkezésre áll, azonban a lakosság halfogyasztása a legtöbbet fogyasztó országokhoz képest alacsony.
10:39 Itt a Penny karácsonyi akciója (Napi)
A Penny Market felelős vállalatként az elmúlt években több mint százmillió forinttal támogatott tárgyi adományokkal, játékokkal és készpénzzel óvodákat, kórházi osztályokat és különböző intézményeket, köztük az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványt. Az idén is több helyen segített a német lánc.
10:36 Így járnak majd a vonatok az ünnepekkor (VG)
Változik a vonatok közlekedési rendje az ünnepi időszakban.
10:36 Békekör: vonják vissza a rabszolgatörvényt (24.hu)
Kompromisszumot sürgetnek a társadalmi béke érdekében.
10:33 Várható időjárás az ország területén szerda estig (Biztosító Magazin)
Eleinte erősen és kevésbé felhős tájak egyaránt előfordulnak, majd éjszaka többfelé zúzmarás köd képződik. Szerdán túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet.
10:33 Még jobban felpöröghet a napelembiznisz (Hírstart)
Magyarország készülő energetikai és klímastratégiája az üvegházhatású gázok (ühg) kibocsátásának 40 százalékos csökkentését jelölheti meg 2030-ra 1990-es bázison, míg a megújuló energia végső felhasználásból való részesedése a tervezet szerint 20 százalékra nő - mondta a Világgazdaságnak Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős ál
10:33 Azok is köthetnek biztosítást, akik a pályán kívül szeretnének síelni (ProfitLine)
Azok is köthetnek biztosítást, akik a pályán kívül szeretnének síelni, ebben az esetben ugyanis a normál utasbiztosítás nem érvényes - mondta Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szóvivője szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: