Gazdasági hírek - Friss hírek

8:54 Tőzsdenyitás előtt – Csökkenésre számít a tőzsdén az elemző (GazdaságPortál)
Csökkenésre számít pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. elemzője. Józsa Bence az MTI-nek küldött kommentárjában azt írta, hogy a BÉT a negatív, és romló nemzetközi befektetői hangulat miatt lefele fordulhat, így a támaszokra érdemes figyelni. A vezető részvények közül az OTP esetében a 16 ezer forintos szint foghatja
8:54 Nagyot ment a forint tegnap – Maradt még benne szufla? (Portfolio)
Jelentősen erősödött csütörtökön a forint az euróval szemben, így eltávolodott a 360-as szinttől az euró jegyzése. Péntek reggel egyelőre itt megtorpant a jegyzés, kérdés, lesz-e még elég szufla a forintban ahhoz, hogy tovább kapaszkodjon.
8:45 Ideje beadni a kifizetési kérelmet a szőlők növényvédelméhez (Mezőhír)
A szőlőültetvényen kijuttatott növényvédőszer vételára támogatással mérsékelhető.
8:45 Rekordszinten a magyarok vagyona, csakúgy, mint az értékükből folyamatosan veszítő, párnába varrt pénzeik is (G7)
A lakosság pénzügyi eszközei több mint 7400 milliárd forinttal nőttek 2020-ban és 2021 első három hónapjában. Történelmi csúcsra ugrott a készpénzállomány.
8:45 Mindenkinek ilyen szép befejezést kíván Cseh László (vg.hu)
Az örök elégedetlen úszó arról is beszélt, hogy pályafutása során nem tudatosította magában az elért sikereket és az időeredményével most sem volt elégedetlen, de most már nyugodtan hagyhatja abba az úszást.
8:42 Biztos, hogy mindent tudsz a kajszibarackról? (Agroinform)
Mindent tudsz a kajszibarackról? Ha tovább olvasol, megosztjuk veled ennek a fantasztikus gyümölcsnek minden apró kis titkát.
8:42 Nem lesznek drágábbak a hosszabb rendszámok (Startlap)
Az új formátumú rendszámok a latin ábécé szerinti két magánhangzóból vagy két mássalhangzóból, majd újabb két betűjelből és három számjegyből állnak. A táblákon az európai zászlót jelképező kék mezőben tizenkét sárga csillag és a fehér H jelzés mellett Magyarország címere is feltűnik.
8:39 Varga Mihály: 137 milliárd forintos pályázatot hirdet a cégek kutatásainak erősítésére a kormány (Növekedés)
Kiemelkedően magas összegű, 137 milliárd forintos pályázatot hirdet a cégek kutatásainak és fejlesztésének erősítésére a kormány - közölte a pénzügyminiszter a közösségi oldalán.
8:36 Koronavírus: felfutóban a járvány a fejlett országokban, szigorú intézkedést jelentettek be Amerikában (Portfolio)
A fejlett országok egy részében ismét felfutóban van a koronavírus-járvány a delta variáns terjedése miatt, a vírus elsősorban az oltatlanokat támadja. Az Egyesült Államokban szigorú intézkedéseket jelentett be Joe Biden elnök a szövetségi alkalmazottak oltakozásának felpörgetése végett. Koronavírus híreink percről percre.
8:36 Több mint egy éve a Covid árnyékában a kiskereskedelmi szektor (ProfitLine)
A KSH által tavaly nyár elején közzétett adatok szerint a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene tavaly áprilisban 10%-kal csökkent 2019 áprilisához képest. Ezzel egy évek óta tartó, felfelé ívelő trend tört meg a szektorban, elérve a mélypontot. A csökkenést teljes egészében a járványhelyzet okozta, és az egyes országrészeket eltérően érinte
8:33 Csúcson a működési profit a Volkswagennél (MMonline)
Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen AG rekordnagyságú, 11,4 milliárd euró működési profittal zárta az idei első hat hónapot az egy évvel korábbi veszteséggel szemben. A tavalyi eredményt jelentősen rontotta, hogy a koronavírus-járvány miatt le kellett állítani a termelést egy időre, és a kereslet is drasztikusan visszaesett részben amiatt,
8:33 Zöld listát vezetett be a Természetvédelmi Világszövetség, melyen azt jelzi, hogyan lehet megőrizni a veszélyeztetett fajokat (Menedzsment Fórum)
Ez a vörös lista párja, ami viszont azt mutatja be, melyik faj mennyire áll közel a kihaláshoz.
8:30 Jön az új rendszám, végre kiderült, mennyibe kerül (Portfolio)
Nem kell többet fizetni a jelenlegi díjaknál a négy betűből és három számból álló rendszámokért, amelyeket 2022 júliusától adnak majd ki az újonnan forgalomba helyezett járművekre. Megjelent az új formátumhoz igazított díjrendelet, a módosított előírások szerint a hatósági jelzések kiadásának 2009 óta változatlan költségei jövő nyártól sem emelkedn
8:27 Itt a szuperciklus, fékezhetetlen árspirálban a világ (Agrárágazat)
Hivatásunk a mezőgazdaság! Ördögi kör, amiből évekig tarthat kilépni.
8:27 3-5 éves migrációs moratóriumot javasolnak Franciaországban (Privátbankár)
Michel Barnier, az Európai Unió korábbi Brexit-ügyi főtárgyalója 3-5 éves bevándorlási moratórium elrendelését tartaná szükségesnek Franciaországban addig, amíg a migrációs politikát hazája új alapokra helyezi, és időt ad magának ahhoz, hogy "nemzeti konszenzus alakuljon ki a súlyos kérdésről".
8:24 Nem feltétlenül az emelkedő alapkamat drágítja majd meg a hiteledet! Mutatjuk, mire figyelj inkább! (Bankmonitor)
Július 28-án az MNB megemelte a jegybanki alapkamatot 0,3 százalékponttal. Az irányadó kamat emelésének természetesen hatása lehet a hitelek költségére is, ez azonban nem közvetlenül jelentkezik. Van azonban négy olyan mutató, amelyek közvetlenül hathatnak a kölcsönök árazására. Ezeket érdemes figyelned, ha lakáshiteled van, vagy azt szeretnél felv
8:24 A delta vírusvariáns miatt aggódnak a befektetők, esés jöhet a tőzsdéken (Portfolio)
Emelkedés volt látható az amerikai tőzsdéken tegnap, a vezető részvényindexek közül a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is feljebb került. A második negyedéves amerikai GDP-adatok ugyan elmaradtak a várakozásoktól, de az emelkedést segítette, hogy elfogadta a szenátus Joe Biden ezer milliárd dolláros infrastruktúra-fejlesztési csomagját, illetve a
8:24 Ez lehet a kulcsa a kkv-k megerősödésének (Adózóna)
A kis- és közepes vállalkozások (kkv) internetellátottsága magas szintű, ugyanakkor nagy fejlesztési lehetőség látszik az informatikai alkalmazások üzleti folyamatokba integrálásában – összegzi a Világgazdaság mai cikkében a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának friss kutatását, amely 2500 kis- és középvállalkozó véleményét tükrözi.
8:21 29 millió eurós beruházás a körforgásos gazdaság érdekében (Transpack)
A gépsor több ország „szemetét” tudja újrahasznosítani.
8:21 A Deutz és az Asko együttműködésre lépett (GépMax)
Az együttműködés részeként a Deutz a helyi jelenlétét is felhasználja, hogy megerősítse szolgáltatási üzletágát Törökországban.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: