Gazdasági hírek - Friss hírek

5:42 Agilisra vált a Telekom hálózatos területe – Új vezetőkkel erősít a szervezet (Márkamonitor)
Agilis működésre áll át novembertől a Magyar Telekom egyik legnagyobb létszámú szervezeti egysége, a hálózatok tervezéséért, fejlesztéséért és üzemeltetéséért felelős műszaki terület. A kereskedelmi és IT csapatok, illetve a Magyar Telekom legfontosabb támogató szervezetei Magyarország és az európai távközlési szektor eddigi legnagyobb transzformác
5:39 Üzenet Solingenből (Transpack)
A különféle vágásmélységű Secunorm vágószerszámokkal a csomagbontás gyors és biztonságos.
5:39 Hazánkban ma már minden negyedik pótkocsi Fliegl (GépMax)
A veszélyhelyzet ellenére hazánkban a Fliegl Abda Kft. tovább erősítette vezető pozícióját a pótkocsigyártás területén.
5:39 Szélsőséges termőhelyek fenntartható hasznosítása fásítással (Mezőhír)
A cél olyan fafajok kiválasztása, amelyek jelentős toleranciával rendelkeznek a kedvezőtlen (szikes, szárazodó) termőhelyi viszonyokkal szemben.
5:39 A szabadföldi zöldségtermesztés fő kártevői (Agrárágazat)
A monokultúrás növénytermesztés hatására egyre nehezebb védekezni a felszaporodó kártevők ellen.
5:39 Páternoszter vs. lift rendszerek (New Technology)
Az automata raktározási rendszerek óriási választékával találkozunk a piacon. Számos vállalat beruházásait végig követve az a tapasztalat, hogy az automatizált raktározás ugyanolyan fontos szerepet játszik a produktív gyártásban, mint a robotizáció a gyártósorokon, vagy a jövőorientált beszerzési technológiák. Mozgás optimalizálás Az első és legfon
5:27 Meghökkentő börtönök világszerte (Növekedés)
A világ börtöneinek többsége ugyan kemény hely, azért vannak egészen különleges büntetés-végrehajtási intézmények is, amelyek inkább hasonlítanak egy táborra vagy egy minden igényt kielégítő hotelre, mint fegyintézetre.
5:12 Újabb környezetbarát gyártási megoldást vezet be a Toyota, amelyet megoszt versenytársaival is (Márkamonitor)
A világ legzöldebb autógyártójaként ismert Toyota a jövőben olyan különleges bevonat-rábélyező gépet használ majd, amelynek révén jelentősen mérsékelhető a környezeti terhelés és átalakítható a bevonatképzési eljárás, miután szükségtelenné teszi a galvanizálási eljárást. A japán autógyártó az iparág általános károsanyagkibocsátásának csökkentése ér
4:51 Így döntheti el, eredeti vagy hamis Louis Vuitton táskát hord-e kolléganője (Növekedés)
A Vuitton táska az egyik leginkább áhított luxustermék, így az egyik leginkább hamisított is. Első ránézésre talán nehéz különbséget tenni egy ügyes hamisítvány és egy eredeti között, de vannak fogodzók, amelyek segítenek eligazodni még azoknak is, akik esetleg online vásárolnának új vagy vintage Vuittont.
4:39 Környezetkímélő automatizálás (New Technology)
A robotok és a gépek képesek az ismétlődő és összetett feladatok gyorsabb, biztonságosabb és pontosabb végrehajtására, mint amire a manuális módszerek valaha is képesek lesznek. De mi a helyzet az automatizálás környezeti előnyeivel? A Swisslog Australia vezető tanácsadója, Paul Stringleman ennek járt utána. A raktározási és logisztikai alkalmazáso
4:36 Amerikai elnökválasztás: több mint 50 millió amerikai már leadta szavazatát (Hírstart)
Szakértők szerint már több mint 50 millió amerikai leadta szavazatát, ez azt vetíti előre, hogy a november 3-ai elnökválasztáson részvételi csúcs lehet – írja a Reuters.
4:21 Hogy válhatott a világ egyik legismertebb családjává a semmivel nem foglalkozó Kardashian family? (Növekedés)
A Kardashian család a semmiből csinált több milliárd dolláros bizniszt, átalakították a televíziózást és a hozzá kapcsolódó marketinget is. Ma már pszichológusok, szociológusok vizsgálják ezt a jelenséget. Mindenesetre a család tévé reality showja18 év után befejeződik.
4:06 Megdőlt a tévhit! - A kutyák életkora nem 7 emberi évvel egyenlő (ProfitLine)
Egyszerű matematikával is beláthatjuk azt, hogy téves az az állítás, miszerint 1 kutyaév 7 emberi évnek felel meg. Ez a számítás eléggé elterjedt bár és közismert a kutyatartók körében, de mégsem igaz. Nézzük meg miért!
3:45 Legjobb kerékpárosunk apja árult el titkokat fia felkészüléséről - Valter Tiborral beszélgettünk (Növekedés)
A kerékpár sportot sem kerüli el a technikai fejlődés, és ez a fejlődés nem csak a kerékpárokon és a ruházaton mérhető le, hanem a versenyzők teljesítményét mérő, valamint az edzést és a versenyt segítő eszközökön, szoftvereken is. Ezekről a technikai eszközökről, „kütyükről” beszélgettünk Valter Tiborral, a Tour de Hongrie kerékpáros körversenyt n
3:06 Csődbe mehet Romániában a Blue Air légi társaság (ProfitLine)
Eleshet az állami kedvezményes hiteltől és csődbe mehet a Blue Air légi társaság, amely a második legnagyobb szereplő a román légi közlekedési piacon.
2:12 3 milliárd dollár büntetést kell fizetnie a Goldman Sachs bankháznak (Hírstart)
A Goldman Sachs bankháznak csaknem 3 milliárd dollár büntetést kell fizetnie malajziai leányvállalata korrupciós ügyei miatt - jelentette be az amerikai szövetségi igazságügyi minisztérium csütörtökön.
2:06 3 milliárd dollár büntetést kell fizetnie a Goldman Sachs bankháznak (ProfitLine)
A Goldman Sachs bankháznak csaknem 3 milliárd dollár büntetést kell fizetnie malajziai leányvállalata korrupciós ügyei miatt - jelentette be az amerikai szövetségi igazságügyi minisztérium csütörtökön.
0:18 Jó nap volt a tőzsdéken (Napi)
Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
0:14 Mire felocsúdunk, Kína tönkretette a világot (Napi)
A rézárak két és fél éve nem látott magasságban vannak, ami egyrészt azt jelzi, hogy a világ ipari termelése kezd magához térni, másrészt figyelmeztetés is, hogy innen még nehezebb lesz talpra állni Európának és az Egyesült Államoknak. A mostani áremelkedés mozgatója a kínai nyersanyag-felvásárlás, az ázsiai ország ugyanis jól uralja a koronavírus-
0:12 Megnőtt a légszennyezettség (ProfitLine)
Elkezdődött a fűtési szezon és ennek hatása megnőtt a légszennyezettség. Tíz településen kifogásolt a levegőminőség - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken az MTI-vel.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: