Gazdasági hírek - Friss hírek

19:42 Tényleg muszáj a légkondit évente szervizelni, vagy csak lenyúlás az egész? (ProfitLine)
Beköszöntött a tavasz, egyre melegebb napoknak nézünk elébe, így hamarosan indul a klímaszezon. Megpróbálhatjuk elbliccelni a karbantartást, azonban a szakemberek szerint nem ajánlott, hiszen ezzel az egészségünket, illetve a készülékek garanciáját is kockáztatjuk. Milyen időközönként érdemes szerelőt hívni? Milyen jelei vannak a rendellenes működé
19:40 Több elemző is arra számít, hogy a különadót a fogyasztók fogják megfizetni (rtl.hu)
Több elemző is arra számít, hogy a különadóval sújtott cégek be fogják építeni a plusz költséget az áraikba, azaz az adókat végső soron a fogyasztók fogják megfizetni. Erre a legnagyobb esélyt a légiközlekedésben, a kiskereskedelemben és a bankoknál látnak. A kormány csütörtökön azt mondta, hogy ha ilyet tapasztalnak, akkor fel fognak lépni ellene.
19:38 Mindenkitől elkérik a forgalmi engedélyt a Mol-kutakon az árstopos üzemanyag miatt (rtl.hu)
Életbe lépett az a módosítás, amely szerint kizárólag magyar rendszámú kocsiba jár árstopos üzemanyag. A kormány vitákra számít az unióval a külföldiek kizárása miatt. A kisebb, automata töltőállomások egy része utólag térítené vissza a piaci és a hatósági ár különbségét. Csütörtökön több kút idő előtt bezárt a határ közelében, miután a szomszédos
19:36 A különadó miatt árakat emelne a Wizz Air (rtl.hu)
A légitársaság közleményben reagált a kormány intézkedéseire.
19:36 Reklámszövetség: a reklámadó káros (vg.hu)
A reklámipar a Nagy Márton által bejelentett extraprofitadó bevezetésével nem ért egyet, szerinte az kontraproduktív.
19:36 Elbukhat a kettős üzemanyagár az unió miatt (24.hu)
A benzinkutasoknak rohamtempóban kell átállniuk a legújabb árszabályozásra, és ez kaotikus helyzeteket szül.
19:30 "Ha nem sikerül elindítani az ukrajnai kikötőkben álló élelmiszer-szállítmányokat, annak gigászi következményei lesznek" (Növekedés)
Az ukrajnai háború területein a gabonaszállítmányok leállítása máris megnövelte a migrációs áramlatot, és az esetleges humanitárius válság súlyos migrációs válságot teremthet - jelentette ki Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter egy római találkozón.
19:30 Ezek Európa legszebb strandjai 2022-ben: egy meglepő potyautas is felkerült a listára (Pénzcentrum)
Megválasztották a 2022-es év legszebb európai strandjait: több ezer szavazat érkezett a világ 82 országából. Nagy meglepetések nem születtek: Spanyolország, Olaszország, Görögország és Portugália tarolt, de óriási meglepetésre egy Közép-európai ország is felkerült a listára északi partszakaszával.
19:28 Mol: forgalmi engedéllyel igazolható a jogosultság a hatósági áras üzemanyagvásárlásra (Növekedés)
A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság.
19:26 Nagy István: az ország akár 20 millió embert is képes élelmiszerrel ellátni - Mi várható az agráriumban a miniszter szavai alapján? (Növekedés)
Hány embert lát most el a magyar mezőgazdaság? Képesek vagyunk 20 millió embert ellátni? Jelentősen meg fogják növelni a hazai élelmiszer kibocsátást. Az élelmiszeripar és az élelmiszerkereskedelem is az agrártárcához kerül. Fontos kihívás az öntözésfejlesztés és a generációváltás. Megnéztük mi várható az agráriumban a Nagy István miniszterjelölti
19:24 Új különadók: amit eddig tudni lehet (Üzletem)
A napokban Magyarország Kormánya döntést hozott egy rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozásáról, melynek forrását bizonyos szektorokra kivetett, ún. „extraprofit-különadókból" és további adóintézkedésekből kívánja finanszírozni. A tervezett lépésekről a május 26-i kormányinfón hangzottak el az első konkrétumok, a BDO Magyarország szakértői ezeke
19:24 Szijjártó: felgyorsítjuk a paksi bővítést és a napenergia-beruházásokat is (Növekedés)
Magyarország felgyorsítja a paksi atomerőmű bővítését és a napenergia-beruházásokat is, hogy 2030-ra a magyar villamosenergia-előállítás 90 százaléka már karbonsemleges legyen - mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter Indiában.
19:24 A megbomló egyensúly néhány részlete (vg.hu)
Az energiahordozók árainak drámai emelkedése jelentős mértékben magyarázza a külső egyenleg romlását.
19:22 Mastercard: A turizmus idén tavasszal érte el először a pandémia előtti szintet (Növekedés)
Az Egyesült Királyság, Svájc, Spanyolország és Hollandia vezetik a leglátogatottabb országok listáját. Erős fellendülés tapasztalható a költések terén a hajóval, busszal és vonattal történő utazások területén a 2022 Covid óvintézkedések feloldása után.
19:20 Tetőterasz és bár egy munkahelyen? – megnéztük milyen egy modern irodaház (Növekedés)
A hibrid munkavégzés, és a munkavállalói igények növekedése teljesen megváltoztatta az irodaházakat. Ma már nem csak egy munkahely, de egyfajta szolgáltató központ is egyben egy iroda, ahol családbarát zóna, bár, vagy éppen fitneszterem is várja a látogatókat. A tervezőknek a környezettudatosságra is oda kell figyelniük. Még az esővizet is hasznosí
19:20 Azért minden összefügg mindennel (TőzsdeFórum)
Ember legyen a talpán, aki tudja, hogy miből mi következhet.
19:18 Bálnák miatt nem jött még el a bitcoin kapituláció (BitcoinBázis)
Ha feladta az utolsó kereskedő is, akkor jöhet csak el az igazi bitcoin kapituláció. A hét legfontosabb kriptovaluta hírei egy
19:18 Több nyugati nagyvállalat más név alatt, megbújva marad az orosz piacon (Növekedés)
Miközben a legtöbb nyugati nagyvállalat akár óriási anyagi veszteség árán is feladta az orosz piacot, több nagy európai cég más név alatt, vagy stómannok segítségével maradt a piacon. Többen pedig kiskapukat hagytak hátra, hogy a háború után visszatérhessenek az orosz piacra.
19:18 Ezt tette az olajjal a robosztus kereslet híre (TőzsdeFórum)
Az olajárak raliját indították el a robusztus keresleti kilátások
19:18 Elkészült a Nébih útmutatója az élelmiszerek kettős minőségének vizsgálatához (Adózóna)
Nyolc hónap után elkészült az Útmutató az élelmiszerek kettős minőségének vizsgálatához – tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: