Gazdasági hírek - Friss hírek

20:12 Döntött az Európai Bizottság, létezik-e kettős élelmiszer-minőség (Hírstart)
Nincsenek bizonyítékok arra, hogy kelet-nyugati megosztottság alakult volna ki az élelmiszeripari termékek minőségében, az eltérő összetételű, de azonos vagy hasonló csomagolású áruk előfordulása nem mutat egyértelmű területi mintázatot...
20:06 Döntött az Európai Bizottság, létezik-e kettős élelmiszer-minőség (Pénzcentrum)
Nincsenek bizonyítékok arra, hogy kelet-nyugati megosztottság alakult volna ki az élelmiszeripari termékek minőségében, az eltérő összetételű, de azonos vagy hasonló csomagolású áruk előfordulása nem mutat egyértelmű területi mintázatot...
20:06 Készül az új hulladékgazdálkodási stratégia (ProfitLine)
A készülő új hulladékstratégia célja, hogy a Magyarországon évente keletkező 3,8 millió tonna kommunális hulladékot jelentősen csökkentse - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten, miután megbeszélést folytatott az Európai Bizottság környezetpolitikáért felelős biztosával.
19:54 Brit kutatók: A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa (Hírstart)
A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
19:54 Trump: a Fed makacs kisgyerekként viselkedik (Portfolio)
A Fedet újabb kritikával illette Donald Trump, miután múlt szerdán nem változtattak az irányadó kamatlábon. Ezúttal arról írt az amerikai elnök egy Twitter-bejegyzésben, hogy a Fed "makacs kisgyermekként" viselkedik. Gőzerővel zajlik...
19:44 Süli János a Belarusz Atomerőműben járt (VG)
A belaruszi atomerőmű hasonló, mint amilyet Magyarországon is építenek.
19:42 Mínuszban zárt Európa (VG)
Csökkenéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék, a BUX ezzel szemben emelkedéssel fejezte be a hétfői kereskedést.
19:39 A legnagyobb óceánszennyező országok végre fellépnek a műanyagszemét ellen (NRGreport)
Közös nyilatkozatban hirdet harcot a tengeri szennyezések ellen a délkelet-ázsiai országok 10 tagú szövetsége, az ASEAN. A bejelentéssel a Japánban június 28-án kezdődő G20 csúcson részt vevő delegációkat is cselekvésre kívánják ösztönözni  – számolt be a Thaiföldön tartott kormányközi találkozóról a Reuters nyomán a Qubit.
19:39 16 ezer tonna hamis élelmiszert foglaltak le az Interpol akciójában (24.hu)
A magyar hatóságok is részt vettek benne.
19:39 Palkovics: készül az új stratégia (Infostart)
A készülő új hulladékstratégia célja, hogy a Magyarországon évente keletkező 3,8 millió tonna kommunális hulladékot jelentősen csökkentse - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, miután megbeszélést folytatott az Európai Bizottság környezetpolitikáért felelős biztosával.
19:39 A fizetésképtelenség határán van a cégük - állítják békési vízművesek (HVG)
Áprilisban még csak a béremelésükért tüntettek az Alföldvíz Zrt. dolgozói, mostanra a cég fizetésképtelensége miatt aggódnak. Háromszor írtak levelet Orbán Viktornak, most személyesen mennek el hozzá, azt kérik, hogy segítse a munkáltatójukat.
19:33 Nagy mozgásban volt a forint hétfőn (Napi)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben hétfő este a reggeli szintekhez képest. Az euróval szemben erősödött a forint.
19:30 Megvan, hol rendezik a 2026-os téli olimpiát (Portfolio)
Milánó és Cortina d'Ampezzo közösen rendezi a 2026-os téli olimpiát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hétfői lausanne-i döntése alapján. A rendezésért Stockholmmal vetélkedett az olasz pályázat. Cortina 1956 után másodszor rendezhet...
19:18 Tovább tolják a banki adategyeztetés határidejét (Népszava)
A pénzügyminiszter által javasolt augusztus 31. helyett október 31.-ig hosszabbítaná meg a törvényalkotási bizottság a banki adategyeztetés határidejét.
19:14 620 millió forintért őrizheti a Valton a Városligetet (Hírstart)
Négy évre szóló keretszerződést kötött a Városliget Ingatlanfejlesztő a Valton-Securityvel.
19:12 Hőguta: gigantikus térkősétány épül Gerendai Károly hárommilliárdos szupertaván, ahol egy 444-es cikk miatt underground strandolókra cserélik le a prolikat (444)
És még nem is ez a legforróbb dolog, amit kiderítettünk a Lupa-tónál, ami állítólag Budapest tengerpartja. A nagy titok: ez az egész az influencerek kedvéért épült.
19:12 Tizenöt éven át lopta az áramot és a gázt egy pécsi férfi (Hírstart)
Összesen mintegy 117 millió kárt okozott egy pécsi férfi azzal, hogy otthonában és egy helyi sportlétesítményben is lopta az áramot és a gázt tizenöt éven keresztül – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap. A police.hu oldalon olvasható közlemény szerint a nyomozás megállapította, hogy a pécsi férfi 2002-ben kezdte el lopni az áramo
19:11 15 évvel ezelőtt nyitotta meg budapesti bázisát a Wizz Air (VG)
Az első magyarországi repülőjárat 2004. június 24-én szállt fel London Luton felé Ferihegyről.
19:11 Az iráni ajatollahra vetett ki szankciókat Trump (HVG)
Sem Ali Khamenei, sem vezető munkatársai nem férhetnek hozzá nemzetközi pénzügyi eszközökhöz.
19:09 Az iráni ajatollahot szankcionálja Trump (VG)
Irán első számú politikai és vallási vezetőjét, Ali Hamenei ajatollahot is célozzák az új amerikai szankciók.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: