Gazdasági hírek - Friss hírek

11:24 Hamar elfogyott a lendület, olvadnak a pluszok a tőzsdéken (Portfolio)
Emelkedéssel fejezték be a hétfői kereskedést az amerikai tőzsdék, míg a Nasdaq Composite új történelmi csúcson zárt. Ázsiában a tőzsdék többsége erősödött a keddi kereskedésben, az európai börzéken is zömmel emelkedést látunk a nyitás után, azonban a csalódást keltő vállalti eredmények után a korábbi emelkedés olvadni kezdett.
11:24 Másnaposság a hétfői eufória után, javult a Mol helyzete (Privátbankár)
Míg hétfőn új történelmi csúcsot ütött a Nasdaq technológiai index és másutt is jó volt a tőzsdei hangulat, ma enyhe visszaesés látható Európában. Bár ma is vannak olyan indexek, amelyek emelkedni tudnak, a BUX nem tartozik ezek közé. Még a remek jelentést közlő Richter is visszaesett. A gyorsjelentések mozgatják az árfolyamokat, csalódást okozott
11:24 Elérte a nyár Budapestet (Napi)
Júliusban a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) indexe, a BUX értéke 35 818 pontról 34 692 pontra csökkent, elsősorban a Mol és OTP gyengülése miatt, azonban egy, az indexben kisebb súlyú papír, a CIG Pannónia közel megduplázta árfolyamát - közölte a BÉT kedden az MTI-vel.
11:24 Zöld utat kapott a Richter – új piacon jelenhet meg egy fájdalomcsillapító (Piac és Profit)
A Richter Gedeon Nyrt. és svéd partnere, a Palette Life Sciences AB méhen belüli fájdalomcsillapítója, a Lidbree nemzeti forgalombahozatali engedélyt kapott az Egyesült Királyságban - közölte a Richter a tőzsde honlapján.
11:21 ENSZ: nemzedéki katasztrófa lehet a járvány miatti iskolabezárásokból (Hírstart)
António Guterres ENSZ-főtitkár kedden figyelmeztetett, hogy nemzedéki katasztrófa alakulhat ki a koronavírus-járvány miatti iskolabezárásokból. Guterres aláhúzta: kiemelten fontos, hogy a diákok - a megfelelő egészségügyi óvintézkedések mellett - visszakerüljenek az iskolapadba.
11:19 12 éves rekordot döntött meg az OTP (Hírstart)
Új rekordot állított fel idén az OTP sajátrészvény-vásárlás tekintetében, hiszen a hétfői vásárlással a bank meghaladta a 2008-ban beállított korábbi 61 milliárd forintos rekordját.
11:18 ENSZ: nemzedéki katasztrófa lehet a járvány miatti iskolabezárásokból (Portfolio)
António Guterres ENSZ-főtitkár kedden figyelmeztetett, hogy nemzedéki katasztrófa alakulhat ki a koronavírus-járvány miatti iskolabezárásokból. Guterres aláhúzta: kiemelten fontos, hogy a diákok - a megfelelő egészségügyi óvintézkedések mellett - visszakerüljenek az iskolapadba.
11:18 Ha a szurkoló nem mehet a stadionhoz, a stadion megy a szurkolóhoz (Kreatív Online)
A szerencséseknek érkezik az egyedi dizájnnal ellátott ülőhely.
11:17 Új nemzetközi vezetőt igazolt a Geometry (Hírstart)
Július végétől Jeremy Cohen alelnöki pozícióban, Londonból irányítja a WPP hálózathoz tartozó Geometry tanácsadói munkáját az EMEA régióban.
11:15 Hogyan hagyta le a Mészáros és Mészáros Kft a Google-t, Ganz Ábrahámot, Weiss Manfrédot, és lett a magyar gazdaságtörténet valaha volt legsikeresebb cége (444)
Konkrét csodát elemez 2020 egyik legjobb magyar cikkében a G7: az MM a 2010-es hatalomváltás óta összes eszközét 141-szeresére, árbevételét 102-szeresére, nettó profitját pedig 58-szorosára növelte.
11:15 Gyorsítana a nagyobb városok felé a vasút (Hírstart)
A beruházások fontos célja, hogy javuljon a vonatok menetrendszerűsége, és növekedjena versenyképesség a közúttal szemben, ezért emelkedik az utazási sebesség.
11:15 Az MNB a magyar zöld kötvénypiac beindítását tervezi (GazdaságPortál)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Zöld Programjával kívánja elősegíteni a klímaváltozáshoz és más környezeti problémákhoz kapcsolódó kockázatok csökkentését, a magyarországi zöld gazdaság finanszírozásának bővítését, így a bankszektorban megtett intézkedések után a tőkepiacokon is megkezdi a zöld pénzügyek meghonosításának támogatását, együttműködve a tá
11:12 A járvány miatt kevesebb gyümölcs kerül az asztalra (Népszava)
A magyarok fele kevesebb gyümölcsfélét vásárol idén, mint egy éve – derül ki egy friss felmérésből.
11:09 Gyorsítana a nagyobb városok felé a vasút (Hírstart)
A beruházások fontos célja, hogy javuljon a vonatok menetrendszerűsége, és növekedjena versenyképesség a közúttal szemben, ezért emelkedik az utazási sebesség.
11:09 Megint kezd felpörögni a járvány Spanyolországban (Menedzsment Fórum)
Ismét terjed a koronavírus-járvány a dél-európai ország egyes részein a veszélyhelyzet megszüntetése óta. A helyzet azonban messze nem annyira súlyos, mint tavasszal.
11:07 Ruanda szíve kapszulába zárva (Hírstart)
Megérkezett a Nespresso új, limitált kiadású kávéspecialitása.
11:06 Van néhány biztató ábránk a koronavírus globális terjedéséről, de mutatunk pár ijesztőt is (Portfolio)
Mivel a világ három nagy koronavírus-gócpont országából kettőben, az Egyesült Államokban és Brazíliában a hivatalos adatok szerint lassul a járvány terjedése, Indiában viszont gyorsul, így a globális járványgörbe kezd ellaposodni. Ez biztató hír, de közben sok kisebb gócnak számító országban még mindig gyors ütemű a terjedés, sőt például Japánban é
11:06 25 ezer fővel csökkent az álláskeresők száma (ProfitLine)
A június közepi mélypontot követően augusztus első napjaira közel 25 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon, ami egyértelműen jelzi, hogy kedvező fordulat megy végbe a munkaerőpiacon - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára keddi közleményében.
11:05 Nyolcszorosára nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Spanyolországban (Hírstart)
Ismét terjed a koronavírus-járvány a dél-európai ország egyes részein a veszélyhelyzet megszüntetése óta. Igaz, pánikra nincs ok: a helyzet messze nem annyira súlyos, mint tavasszal.
11:03 Mire elég a nyugdíj és mire lesz elég a nyugdíjmegtakarítás? (Hírstart)
Alighanem ez az a két kérdés, amely biztosan mindenkit foglalkoztat, s amelyek egymással nagyon is összefüggenek. Minél rosszabbak ugyanis a kilátások egy olyan szintű nyugdíjra, amelyből gondtalanná tehetők az idős éveink, annál jobban felértékelődik annak a jelentősége, hogy még aktív korunkban lehetőleg minél többet félretegyünk.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: