Gazdasági hírek - Friss hírek

19:12 Nem várt fejlemény boríthatja a brexitet - ezzel alig számoltak (Napi)
Boríthatja az Egyesült Királyság és az Európai Unió brexitmegállapodását is a spanyolországi előrehozott választás, amelyen a pártok egymásra licitálva próbálhatják bizonygatni, melyikük szerzi vissza Gibraltárt hamarabb a britektől.
19:08 Az alkohol és a marihuána után mást is bevet a kólagyár (VG)
Cukros és cukormentes változatban is újabb ízzel akarja magához édesgetni a fogyasztókat a Coca-Cola. A piacon azonban nem szerepelt jól a vállalat.
19:06 Kialakult az az éghajlati jelenség, amitől tartottak, de van jó hír is (NRGreport)
Kialakult a Csendes-óceán térségében az egész világ időjárását befolyásoló El Nino jelenség, amely azonban idén viszonylag gyenge és rövid időtartamú lesz. Az idei egy "döcögő" El Nino lesz, a szakemberek nem várják, hogy jelentősebb hatása lesz az időjárásra - mondta a kutató.
19:06 A thaiföldieket érdekli a magyar vízgazdálkodás (VG)
Szijjártó Péter szerint Magyarország érdeke a gazdasági együttműködés növelése Thaifölddel.
19:06 Több százezer forintba is kerülhet a gyerek nyelvvizsgája: bírják ezt a magyar szülők? (Pénzcentrum)
A továbbtanulás nemcsak izgalommal, hanem anyagi terhekkel is jár, amit a szülők 81 százaléka akár lemondások árán is vállalna - derül ki egy friss közleményből. Sok családnak azonban még a felvételi előtt akár több százezer forintos...
19:00 Három új csatorna jön a UPC csomagjában (Napi)
A UPC Magyarország és a FilmBox csatornákat üzemeltető SPI International Magyarország új megállapodást kötött a 2019-2022 közötti időszakra. Így pedig 3 új csatornával bevezetésre kerül a FilmBox Pro csomag.
18:54 Mibe fektet most Warren Buffett? Még mindig az Apple a guru kedvence? (Portfolio)
Csökkentette a negyedik negyedévben Apple-befektetéseit a Berkshire Hathaway, de még mindig a techcégben van a legnagyobb pozíciója - derül ki a szokásos negyedéves felügyeleti jelentésből. A Bloomberg által készített összesítés szerint...
18:54 E-cigaretta: riasztó eredmények érkeztek (Napi)
Az e-cigarettázásnak súlyosabb egészségügyi konzekvenciái lehetnek, mint az korábban gondolták - állítják amerikai kutatók, akik szerint az e-cigarettázás rákkal kapcsolatba hozható genetikai változásokat indíthat el.
18:42 Sehol nem gazdagszik olyan ütemben a foci, mint Magyarországon (G7)
Beverekedte magát Európa 20 leggazdagabb ligája közé az nb1, de a régióban mindenhol egészségesebb a focicsapatok bevételi struktúrája.
18:42 Erősödni tudott Budapest (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 281,19 pontos, 0,70 százalékos emelkedéssel, 40 179,84 ponton zárt pénteken.
18:37 A BvOP szerint nem hibázott a felügyelő, akinek elvették a fegyverét (VG)
Az ítélethirdetés után egy rab megszökött. A rendőrség hajszát indított a férfi elfogására. Lövöldözés is volt.
18:36 Így teljesített a magyar tőzsde (Hírstart)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 281,19 pontos, 0,70 százalékos emelkedéssel, 40 179,84 ponton zárt pénteken.
18:36 Így teljesített a magyar tőzsde (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 281,19 pontos, 0,70 százalékos emelkedéssel, 40 179,84 ponton zárt pénteken.
18:35 London, Frankfurt és Párizs is pluszban zárt (VG)
Erősödéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A BUX is erősödött a hét utolsó napján. A forint árfolyama vegyesen alakult.
18:33 Elrendelték Franco tábornok exhumálását (VG)
A madridi kormány elrendelte az egykori spanyol diktátor, Francisco Franco exhumálását a Madrid melletti Elesettek Völgyében található bazilikából.
18:18 Bulgáriában megugrott a munkanélküliség januárban (GazdaságPortál)
Bulgáriában megugrott a januári munkanélküliség decemberhez képest a szezonális munkahelyek számának csökkenése miatt. A bolgár munkaügyi ügynökség pénteken azt közölte, hogy januárban 6,4 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta a decemberi 6,1 százalékról. Tavaly januárban a ráta magasabb, 7,2 százalék volt. A mintegy 7 millió lakosú Bulgáriában 2
18:18 Munkahelyek százezreit fenyegeti a Brexit - Magyarország biztonságban van? (Portfolio)
Csak Németországban több mint százezer munkahely van veszélyben a rendezetlen Brexit esetén - mutatták ki egy hallei gazdasági kutatóintézet szakemberei, akiknek tanulmányát a Statista ábrázolta grafikonon. Magyarország nincs a lista élmezőnyében...
18:12 Rosszul alszik ma a világ leggazdagabb embere, dugába dőlt a New York-i terv (HVG)
Korábbi terveit feladva mégsem hoz létre új központot New Yorkban a világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalata, az Amazon. A háttérben politikai okok vannak.
18:06 Pozitív nyitás az amerikai piacokon (ProfitLine)
Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken New York értékpapírpiacain az előző napi vegyes zárás után.
18:02 Bátrabbak lettek az amerikai fogyasztók (VG)
Az elemzők által vártnál jóval nagyobb mértékben javult az amerikai fogyasztói hangulat februárban.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: