Gazdasági hírek - Friss hírek

10:48 Újra lesújt az orbáni átok? Trópusi barátja mellett kampányol a magyar miniszterelnök (Privátbankár)
Egész hosszú listája van azoknak a politikai vezetőknek, akik azután buktak meg, hogy Orbán Viktor támogatásáról biztosította őket. A magyar miniszterelnök most Jair Bolsonaro mellett kampányol, aki az előzetes felmérések szerint vesztésre áll - egy vereség pedig politikai karrierjének végét jelentheti.
10:47 Nehéz kenyér: mit ér a művész, ha kortárs és fiatal? (Forbes)
Arról mindenki hallott már, hogy Van Gogh élete folyamán nem adott el képet és nem volt sikeres. De ezzel messze nem volt egyedül. Híres festők, akiket mindenki ismer és korszakalkotónak tart, életükben mégsem ismertek el őket.
10:45 Futballtragédia Indonéziában - 174 halott (Agrotrend)
Legalább 174-en meghaltak és százan megsérültek egy focimeccsen Indonéziában, miután a játék végén a szurkolók elözönlötték a pályát - közölte Emil Dardak, Kelet-Jáva kormányzóhelyettese vasárnap.
10:45 Ugyanolyan szenvedélyek, gyűlöletek mozgatják a társadalmat most is – Gárdos Péter Semmelweisről írt regényt (Forbes)
Gárdos Péter a 80-as, 90-es években filmekkel szórakoztatta a mozinézőket, amióta pedig nem kap lehetőséget forgatásra, regényeket ír.
10:36 Hiába van munkaerőhiány, a karrierváltás ötven felett továbbra sem jellemző Magyarországon (vg.hu)
A munkaerőhiány következtében ma már Magyarországon is egyre többen helyezkednek el az idősebb, ötven fölötti korosztály tagjai, azonban a sztereotípiák még továbbélnek, munkahelyet váltani a nyugdíj előtt továbbra sem egyszerű.
10:33 A tudósok új részleteket fedeznek fel a Yellowstone-ról egy óriási repülő elektromágnessel (Magyar Mezőgazdaság)
A Virginia Tech és a U.S. Geological Survey tudósai egy 80 láb átmérőjű elektromágnessel vizsgálták meg a Yellowstone Nemzeti Park felszín alatti területét, hogy többet tudjanak meg a vízrendszerről - áll a sajtóközleményben.
10:27 Mennyit fizet a jegybank az alkalmazottainak? (Üzletem)
Az személyi jellegű ráfordítások összege 2022 első félévében 14,612 milliárd forint volt a Magyar Nemzeti Banknál, 1,129 milliárd forinttal több, mint egy évvel korábban.
10:18 Ősi magyar gyümölcsfajtákat gyűjt a fiatal gazda a Zselicben (Agroinform)
250 fajtát gyűjtött össze a kertjében, emellett mélymulcsos veteményessel igyekszik önellátó lenni.
10:12 Radó Péter: a kölcseysek kirúgásával szintet lépett a represszió a közoktatásban (Portfolio)
Eljutottunk oda, hogy politikai okból öt pedagógust kirúgtak egy budapesti gimnáziumból. Aki a polgári engedetlenség eszközével él, az természetesen tudatosan jogszabályt sért, s vállalja ennek következményeit. Az azonban, ami erre késztetetett igen sok pedagógust alapvetően politikai probléma, mint ahogy a büntetés aránytalan súlyossága is politik
10:12 Tucatjával zárják be a postahivatal: mutatjuk melyik 35 fiók lett a rezsiemelés áldozata (Pénzcentrum)
A Magyar Posta az elszálló energiaárak és az inflációra hivatkozva bejelentette, hogy október 8-tól 35 kisforgalmú postahivatalt fognak bezárni Budapesten, számolt be a Telex.
10:12 Stagnált a munkanélküliség az EU-ban és az euróövezetben (ProfitLine)
Az euróövezetben és az Európai Unióban a júliusival megegyező volt az augusztusi munkanélküliség.
10:06 Extraadóval sújtják az üzemanyagokat az osztrákok (Infostart)
Szombattól a kibocsátott károsanyagok után tonnánként 30 eurót szednek be, az összeget pedig lakossági támogatásokra fordítják majd.
10:00 A CIA múzeumát csak az ügynökök látogathatják (vg.hu)
A kiállítás néhány eleme azonban online is látható.
9:54 Magyar–üzbég hadiipari együttműködés jöhet (Infostart)
Ipari és hadiipari együttműködési lehetőségekről tárgyalt szombaton Zalaegerszegen a technológiai és ipari miniszter és az üzbég miniszterelnök-helyettes, akik megtekintették a járműipari tesztpályát és a Rheinmetall harcjárműgyárát is.
9:51 Gazdafórum a Szigeti Farmon: terítéken a zöldítés (Magyar Mezőgazdaság)
A Kalocsa melletti Szigeti Farmon tartott gazdafórum fő témái a közös agrárpolitika változásai voltak, élükön a zöld alapszabályokat (Zöld Felépítmény) tartalmazó agrárkörnyezet-gazdálkodási (AKG), és az új elemként induló, önkéntes agro-ökológiai programokkal (AÖP). A szeptember végi tanácskozásra mintegy 90 helyi és dél-alföldi termelő érkezett.
9:48 Konkrétan ráöntötték a ruhát a világhírű manökenre (vg.hu)
Hihetetlen pillanat a párizsi divathéten. A manökenre fröccsent folyadék ruhává változott.
9:48 Fontos hírek a láthatáron: tovább borul a magyar külkereskedelem? (Menedzsment Fórum)
Több statisztikai jelentés várható a következő héten, kiemelkedik közülük az ipari, a kiskereskedelmi, a külkereskedelmi és az idegenforgalmi statisztika.
9:45 Napvilágra kerültek Elon Musk üzenetei a megbukott Twitter-üzletről (BitcoinBázis)
Elon Musk az idei évben talán kevesebbet szerepelt a médiában és sajtóban, mint korábban. Ettől függetlenül a neve mindig kifejezetten
9:42 Megkerülő útvonalakat kereshetnek az uniós kamionosok – Oroszország kitiltja az európai közúti fuvarozókat (vg.hu)
.
9:36 Heti makronaptár – Ipari, kiskereskedelmi, külkereskedelmi statisztika jelenik meg a jövő héten (GazdaságPortál)
Több statisztikai jelentés várható a következő héten, kiemelkedik közülük az ipari, a kiskereskedelmi, a külkereskedelmi és az idegenforgalmi statisztika. Hétfőn teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi forgalom júliusi részletes adatait második becslésében. Júliusban az export euróban számított értéke 12,9, az importé 22

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: