Gazdasági hírek - Friss hírek

16:03 Szaúd-Arábia sikeresen zsarolta meg a multikat (Privátbankár)
Mohamed bin Szalmán koronaherceg Rijádból Dubajjal versengő regionális központot akar csinálni – ha nem megy szép szóval, akkor erővel. Úgy tűnik, bejöhet a taktika, többek közt a Siemens, a Deloitte, a KPMG és az Unilever is beadta már a derekát.
15:57 Kötelező céges oltás: visszaélhetnek a helyzettel a munkáltatók (Piac és Profit)
Az oltás fontosságának kiemelt hangsúlyozása mellett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elfogadhatatlannak tartja a kormánynak azt a döntését, amely a munkáltatókra hárítja, hogy ők kötelezzék dolgozóikat arra, hogy oltassák be magukat.
15:54 Már nem a külföldiek, hanem a magyarok vásárolják fel Magyarországot: elképesztő szinten a hazai ingatlanbefektetők aránya (Startlap)
2021 második negyedévében a kereskedelmiingatlan-piac szempontjából releváns ágazatok teljesítménye javult, ugyanakkor a növekedés ingatlanpiacra gyakorolt pozitív hatása elmarad a korábbi ciklusokban tapasztaltaktól, ami részben a járvány közvetlen hatása (a turizmus tartós visszaesése), részben pedig az általa felgyorsított trendekből (az otthoni
15:54 Kötelezővé tehetik a munkaadók a Covid-oltást (Behaviour)
Jogot kapnak a vállalatok arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják munkavállalóik számára az első két Covid-19 elleni vakcina felvételét - jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. A miniszter elmondta, hogy a munkaadók szervezeteinek javaslatára döntött így a kormány.   Gulyás Gergely bejelentése sze
15:51 Munkáltató által elrendelt oltakozás: tiltakoznak a szakszervezetek (Adó)
Megint rólunk, de nélkülünk döntöttek – írja közösségi oldalán a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) arról a kormányzati döntésről, amely lehetővé tenné a munkáltatóknak a kötelező oltakozás elrendelését.
15:48 Folytatódik az M0-s kálváriája: tovább tolódik az északi szakasz kiépítése (Portfolio)
Sikertelen volt az M0-s autópálya északi szakaszának kiépítésére kiírt közbeszerzés - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Az indoklás szerint nem érkezett érvényes pályázat a közbeszerzésre.
15:45 Négy hónap alatt iszonyatosan megdrágultak a lakáshitelek (Forbes)
Ami négy hónapja átlagos ajánlatnak számított, ma már a legjobb.
15:45 Közel 300 milliárd dollárnál jár már Elon Musk vagyona (vg.hu)
Már a második helyezett Jeff Bezosnál is közel 100 milliárd dollárral gazdagabb.
15:42 Óriási fordulat a Hatoslottón: ezzel a módszerrel biztos lenne a nyeremény, és meg is érné (Pénzcentrum)
Közel fél év halmozódás után már 2,15 milliárd forint vár arra a szerencsésre, aki vasárnapig jól tippeli meg a szerencsét hozó hat számjegyet. A nyeremény a Hatoslottó történetének második legmagasabb összegével kecsegtet.
15:39 Versenyképességi döntéseket jelentett be Varga Mihály (Infostart)
A cégek digitális tudásának erősítését célzó támogatásról döntött a versenyképességi tanács.
15:38 Itt a kötelező oltás Magyarországon, de még keményebb intézkedéseket kér Parragh László (Portfolio)
Parragh László örül a kormány döntésének, miszerint a cégek kötelezővé tehetik az oltást, de szerinte itt nem állhatunk meg. Az MKIK elnöke még súlyosabb restrikciókat kér az oltatlanokra, mert szerinte csak úgy vészelhetjük át a koronavírus-hullámokat, ha mindenki felveszi az oltást. Ez az érdeke az embereknek, a cégeknek, a gazdaságnak.
15:36 Még két hét, és nagyon sok pénz érkezik a nyugdíjasok számláira (Hírstart)
Hullani fog a pénzeső, még a 13. havi nyugdíj részlete után is fizet az állam az idős honfitársainknak. Jövőre ugyanez lesz.
15:36 Nem emelik a nyugdíjminimumot, hiába az infláció és a koronavírus-járvány (Portfolio)
Annak ellenére sem fog emelkedni a minimálnyugdíj, hogy a magas infláció egyre nehezebb körülményeket idéz elő, a koronavírus alatt elhunyt nyugdíjasok 80 százaléka pedig a 150 ezer forintnál alacsonyabb nyugdíjat kapok köréből került ki.
15:36 Lesz elég higiéniai papírtermék (ProfitLine)
A Vajda-Papír Kft. a magas cellulózárak mellett is tartani tudja tervezett termelését, de a higiéniai papírtermékek ára emelkedni fog - mondta Vajda Attila, a vállalat ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
15:30 Minden negyedik munkanélküli 24 év alatti fiatal (Agroinform)
3,9 százalékos volt a munkanélküliség a harmadik negyedévben.
15:30 Folytatódik az M0-s kálváriája: sikertelen volt az északi szakasz megépítésére kiírt közbeszerzés (Portfolio)
Sikertelen volt az M0-s autópálya északi szakaszának kiépítésére kiírt közbeszerzés - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Az indoklás szerint nem érkezett érvényes pályázat a közbeszerzésre.
15:27 Nyáry Krisztiánnal és Lucával jön a Spektrum új sorozata (MMonline)
„Erdély – a székelykapun túl” – ez a címe a Spektrum vadonatúj saját gyártású sorozatának, amelyet október 31-én mutat be a csatorna. Az ismeretterjesztő sorozat egy különleges road movie lesz, amelynek főszereplői Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, könyvkiadó és kommunikációs szakember, valamint fiatal felnőtt lánya Luca, aki neves slammer, í
15:27 Szmogriadót rendeltek el a Szlovákiában (vg.hu)
Főleg az időseket, a légzőszervi, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket érinti a légszennyezettség.
15:27 Durvul a helyzet: a szomszédunkban is szigorítanak (Piac és Profit)
Szlovéniában hétfőtől szigorítanak a járványügyi intézkedéseken: gyakrabban kell tesztet végezni, mindenkinek maszkot kell viselnie és bezárhatják a vendéglátóegységeket, ha nem tartják be az előírásokat.
15:24 Miért jó a tőzsdén lenni? - Már nem csak a nagyvállalatoknak lehetőség (Portfolio)
Nagy Péter Gábor a BÉT igazgatója Tibor Dáviddal, a Masterplast elnökével, Katona Bencével a Hiventures vezérigazgatójával, Vitkovics Péterrel, a Megakrán és a DM-Ker felügyelőbizottsági elnökével és Paulovits Mártonnal, az EY tanácsadójával beszélgetett a nyilvános piacra lépésről és az életről a tőzsdén.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: