Gazdasági hírek - TOP 4 óra

ma
3:03
10 millió Ft-ra vágysz? Simán kaphatsz, csak legyél házas és fiatal! (ProfitLine)
Hazánk egyik legnépszerűbb pénzügyi konstrukcója jelenleg az un. Babaváró Hitel, ne csodálkozzunk, hiszen az államilag is támogatott hitel révén nagyon kedvezményesen és gyorsan juthatsz akár 10 millió forinthoz, amit szabadon költheszt lakásra, autóra, gyermeked nevelésére stb. Cikkünkben most nagyon lényegretörően bemutatjuk Neked a Babaváró Hite
ma
4:03
Nyugdíjba mennél? 50 évig is meg kell őrizned a munkaügyi papírokat! (ProfitLine)
Akár fél évszázadig is őriznie kell a munkaügyi iratokat a munkáltatóknak – hívta fel a figyelmet a Mazars egy korábbi elemzésében. Egy 2018. végén hatályba lépett törvénymódosítás miatt - az eddigi, kiállítástól számított öt év helyett - ugyanis a munkaadóknak az öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követő öt évig kell megőrizniük a jövedelemre von
ma
2:03
A spanyol kormány szerint lassabb lesz a gazdaság idei növekedése (ProfitLine)
A spanyol kormány szerint a vártnál lassabb lesz a gazdaság teljesítményének idei növekedése, a korábban jelzett 7,2 százalék helyett 6,5 százalék - ismertette Nadia Calvino gazdasági miniszter a legújabb előrejelzéseket pénteken Madridban.
ma
3:39
Újabb elismerést kapott a magyar adósságkezelés (Startlap)
Varga Mihály kiemelte: a Capital Eye portál különdíjban részesítette a magyar állam tavalyi sikeres zöld szamuráj-kötvény kibocsátását.
ma
4:57
Lenyomnák az akkumulátorok árát, az első lépést már megtették (Startlap)
Az árutőzsdét üzemeltető CME a lítiumra vonatkozó határidős szerződések kereskedései lehetőségének bevezetését tervezi, hogy kihasználja az elektromos járművek meghajtásához nélkülözhetetlen fém iránti növekvő keresletet. A lépés nagy löketet adhat az e-járművek piacának, kiszámíthatóbbá teheti az akkumulátorgyártást, de az árakat könnyebben tornás
ma
4:21
Zacher Gábor szerint Magyarországon is volt példa a Bergamo-dilemmára (Startlap)
Zacher Gábor szerint egy-két esetben a Hatvani kórházban, ahol ő dolgozik, volt példa a Bergamo-dilemmára, vagyis arra, hogy az orvosnak a kapacitások hiánya miatt döntenie kellett, kit ment meg. Zacher szerint egyébként a járvány lassulásával némileg enyhült a nyomás a kórházakon.
ma
5:09
Magyar startupok jelentkezését is várja a Vacuumlabs részvételével alakult FinTech Hub Szlovákia (okosipar.hu)
A magyar mellett a szlovák fintech szektorban is pezsgő élet alakult ki az elmúlt években, és az ország kiemelkedő tudású informatikai fejlesztőknek ad otthont. Az egyre szaporodó innovációk előmozdítása és gondozása érdekében három iparági vezető fogott össze a FinTech Hub Szlovákia létrejöttéért. A fintech szektor globális szereplői számára kompl
ma
5:03
Trendszerű lejtmenetben a kiskereskedelem (ProfitLine)
A kiskereskedelem trendszerű lejtmenetben van és a márciusi járványügyi korlátozásokat is figyelembe véve várhatóan negatívan járul hozzá a GDP első negyedévi alakulásához - így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó elemzők a KSH februári adatait.
ma
4:45
Újabb lépést tettek az olcsó napelemek felé (Alternatív Energia)
Egy friss tanulmány alapján az emberi hajmaradékok felhasználásával egy, a perovszkit cellák számára hasznosítható réteg hozható létre.
ma
4:27
Szlávik: nyárra elérhető a tömeges immunitás (Startlap)
Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: