Gazdasági hírek - TOP 4 óra

ma
7:51
Nem kérdés, melyik város a Balaton fővárosa az interneten (24.hu)
Hiába aggatnak magukra mindenféle jelzőt és címet a balatoni városok, az internetes érdeklődés alapján egyértelmű, hogy melyikük a legvonzóbb a Balatonon nyaralók számára.
ma
7:27
Hosszú hétvégék - nagy meglepetés jön 2019-ben (Napi)
Hét hosszú hétvége lesz 2019-ben. Karácsonykor öt napos munkaszünet lesz.
ma
8:09
Megvan a 193. Anna-bál szépe (orientpress)
A budapesti Tóth Kinga Zoét választották a 193. balatonfüredi Anna-bál szépének szombat éjjel. Első udvarhölgye a kecskeméti Kanizsai Magdolna, második udvarhölgye pedig a veszprémi Kovácsics Virág lett.
ma
6:39
Jó befektetés: hasznot is termelhet az otthoni napelem (Infostart)
Befektetésnek is jó a háztartási napelem-rendszer kiépítése - mondta Kiss Ernő, a Magyar Napelem, Napkollektor Szövetség elnöke az Inforádió Energia Világ című műsorában. A minap ugyanis Kaderják Péter, energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára jelezte: a kormány célja, hogy a ciklus végére két-háromszorosára növekedjen a háztartási
ma
9:45
26 magyarból milliomos lett a hétvégén (Privátbankár)
Közel 2 millió forintot ért négy szám.
ma
7:06
Kórházbezárásokról szóló híreket cáfoltak (Portfolio)
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ határozottan cáfolja és álhíreknek nevezte szombati közleményében a korábban megjelent, kórházbezárásokról szóló sajtóbeszámolókat. A magyar egészségügy jövőjéről, az állami-...
ma
7:06
Penny Market: Okos megoldások a bevásárláson túl (ProfitLine)
Újabb okos megoldással könnyíti meg vásárlói mindennapjait a Penny Market. A diszkontlánc érdi üzlete mellett nyitotta meg kapuit az ország első pébégázpalack-automatája.
ma
9:57
Fociszakértő: a 2rule-ügyből látszik, a magyar foci a NER pénztára (HVG)
Kele János futball-szakértő szerint hasznos és jó, hogy van a 2rule-ügy, mert leleplezi a magyar foci korrupt természetét. Az egész csakis a lenyúlásról szól.
ma
9:18
Cáfolják a kórházbezárásokról szóló híreket (Adózóna)
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) határozottan cáfolja a kórházbezárásokról szóló híreket.
ma
8:06
Kedvező tendenciák alakultak ki a hazai autópiacon (ProfitLine)
Kedvező tendenciák alakultak ki a hazai új és használt autók piacán, lényegesen csökkent a hitelfelvétellel történő vásárlás - mondta Fojt Attila, a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének (MGOE) elnöke az M1 aktuális csatornán szombaton.
ma
7:12
Belföldi és külföldi kiküldetés dokumentálása (Adózóna)
Hogyan kell dokumentálni a belföldi és külföldi kiküldetést, elszámolást munkaviszonyban és megbízási jogviszonyban? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazdász válaszolt.
ma
6:54
Gazdaságfejlesztő program kezdődik a Székelyföldön is (Magyar Idők)
Hamarosan Székelyföldre is kiterjeszti erdélyi gazdaságfejlesztési programját a magyar kormány. Mintául a sikeresen működő Mezőség-program szolgálhat, amelyre közel ötszáz magánszemély és cég pályázott.
ma
10:18
Donald Trump, a stabil zseni? Maradjunk inkább csak a stabilnál (Portfolio)
Donald Trump elnök szereti rendszeresen hangoztatni, hogy az amerikai gazdaság kiemelkedő teljesítménye, kiváltképp a dinamikus GDP-növekedés, illetve a több évtizedes mélypont közelében lévő munkanélküliség neki köszönhető. Bár...
ma
10:15
A Richter vezére fordította meg az árfolyamot (Menedzsment Fórum)
Növekvő forgalomban csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 35 186,52 ponton zárt pénteken, az előző heti záróértékénél 455,24 ponttal, 1,28 százalékkal alacsonyabban.
ma
8:51
2rule: csak a felcsúti klub műsorújságja van lemaradva pár lépéssel (HVG)
Mindenki a 2rule-ról beszél, kivéve Mészáros klubját - a műsorfüzetben még nem sikerült megjeleníteni az Orbán-barát milliárdos új sportszermárkáját.
ma
8:39
Gyengült a BUX a héten (Napi)
Növekvő forgalomban csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 35 186,52 ponton zárt pénteken, az előző heti záróértékénél 455,24 ponttal, 1,28 százalékkal alacsonyabban - írja az MTI.
ma
7:57
Sok adat érkezik a jövő héten (Napi)
A jövő hét makronaptárának legfontosabb eseménye a jegybank júliusi kamatmeghatározó ülése lesz, emellett kiskereskedelmi, munkaerőpiaci statisztikák és az államháztartás június végi helyzetéről szóló részletes tájékoztató is megjelenik - írja az MTI.
ma
10:06
Megmondaná a miniszter, mi kerüljön a családok asztalára (Pénzcentrum)
Az Agrárminisztérium azon dolgozik, hogy a jelenleg fejenként 5,7 kilogrammos éves magyarországi halfogyasztás minél előbb megduplázódjon - mondta Nagy István agrárminiszter szombaton Mohácson, a II. Dunamenti Halfesztiválon, az agrárminisztérium...
ma
10:00
Hosszú hétvégék - nagy meglepetés jön 2019-ben (Hírstart)
Hét hosszú hétvége lesz 2019-ben. Karácsonykor öt napos munkaszünet lesz.
ma
9:59
Nem elég bemondani, ha kiküldetésre megy a dolgozó, de mit kell leírni? (HVG)
Hogyan kell dokumentálni a belföldi és külföldi kiküldetést, elszámolást munkaviszonyban és megbízási jogviszonyban?
ma
9:21
Egyre keresettebbek a svájci órák (Napi)
A svájci óraexport júniusban már a 14. egymást követő hónapban nőtt - írja az MTI.
ma
8:57
Budafok is kér egy szeletet a budapesti turizmusból (Napi)
Budafok-Tétény önkormányzata ötletpályázatot hirdet a XXII. kerület mint bornegyed arculatának megalkotására, népszerűsítésére, a pályázatokat augusztus 20-ig lehet beadni - közölte az önkormányzat az MTI-vel pénteken.
ma
8:24
Címlapok és ami mögöttük van (VG)
A szépségipar kívülről látványos, az élet királylányosnak tűnik, ám belülről nézve kemény játékszabályok mentén játsszák.
ma
8:06
A magyar utazók fele köt biztosítást (Hírstart)
A nyaralások alatti balesetek kezelésére kevesen szánnak pénzt.
ma
7:45
Döntő nap lesz a szerda több tízezer embernek (Napi)
Jövő héten kiderül, kiket vettek fel egyetemekre, főiskolákra továbbtanulni. Idén a 27 évesek és az ennél idősebbek jelentkeztek legtöbben a felsőoktatásba.
ma
10:20
Oroszország már nem tartozik az USA legnagyobb hitelezői közé (Hírstart)
Egyre kevesebb állampapír van a kezükben.
ma
10:18
Erre várunk a jövő héten (Hírstart)
A jövő hét makronaptárának legfontosabb eseménye a jegybank júliusi kamatmeghatározó ülése lesz, emellett kiskereskedelmi, munkaerőpiaci statisztikák és az államháztartás június végi helyzetéről szóló részletes tájékoztató is megjelenik.
ma
10:17
Erre várunk a jövő héten (Menedzsment Fórum)
A jövő hét makronaptárának legfontosabb eseménye a jegybank júliusi kamatmeghatározó ülése lesz, emellett kiskereskedelmi, munkaerőpiaci statisztikák és az államháztartás június végi helyzetéről szóló részletes tájékoztató is megjelenik.
ma
10:14
A Richter vezére fordította meg az árfolyamot (Hírstart)
Növekvő forgalomban csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 35 186,52 ponton zárt pénteken, az előző heti záróértékénél 455,24 ponttal, 1,28 százalékkal alacsonyabban.
ma
10:12
Gazdaságfejlesztő program kezdődik a Székelyföldön is (Hírstart)
Hamarosan Székelyföldre is kiterjeszti erdélyi gazdaságfejlesztési programját a magyar kormány. Mintául a sikeresen működő Mezőség-program szolgálhat, amelyre közel ötszáz magánszemély és cég pályázott.
ma
9:57
Az elhagyott, üres területek növelik a depresziót (Menedzsment Fórum)
Egy új amerikai kutatás szerint az elhagyatott városi területek bezöldítése jelentősen csökkentheti a depressziót, és általában is javíthatja a városlakók mentális egészségét.
ma
9:51
Versenyképesség digitalizáció nélkül? Lehetetlen (Infostart)
A kis- és középvállalkozások fele továbbra sem érzi az informatikai fejlesztések és a digitalizáció jelentőségét - világított rá egy kutatás, melyet a T-Systems kis- és középvállalati megoldásokért felelős vezérigazgató-helyettese ismertetett. Fejes Zoltán szerint a digitális megoldások megkerülhetetlensége miatt három éven belül ez az összkép jele
ma
9:06
Újra rajzolhatja a piacokat a fordított ICO-k lehetősége (ProfitLine)
Reverse ICO formájában vonhatnak be tőkét és nyithatnak új piacokat a meglévő, akár nagyvállalati volumenű szereplők már felépített termékeik vagy szervezeti felépítésük decentralizálásával.
ma
9:03
Marketingjavaslatokat vár Budafok-Tétény (orientpress)
Budafok-Tétény önkormányzata ötletpályázatot hirdet a XXII. kerület bornegyed arculatának megalkotására, népszerűsítésére, a pályázatokat augusztus 20-ig lehet beadni – közölte az önkormányzat az MTI-vel pénteken.
ma
8:30
Bírságot kapott a jogutód szövetkezet (Magyar Idők)
A Centrál Takarék Szövetkezet mint jogutód az MNB tavaly hozott határozatában előírt kötelezettségeinek egy részét határidőre nem vagy csak részben teljesítette.
ma
8:15
Szünetet tartanak az alkotmánybírák (Napi)
Az Alkotmánybíróság (Ab) július 23-ától augusztus 31-éig ítélkezési szünetet tart - írja az MTI a testület honlapja nyomán.
ma
8:15
Ez a veszély leselkedik a nyaralókra (Infostart)
A nyári időszakban tetőzik a betörések száma a nyaralóövezetekben, de a biztosítók adatai szerint az ilyen károk nem érik el az összes kárbejelentés tíz százalékát sem - mondta az InfoRádiónak a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője.
ma
10:33
Idegtépő napok jönnek: 108 ezer fiatal sorsa dől el (Privátbankár)
Jövő szerda este 8 órakor hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Idén közel 108 ezren izgulhatnak, ugyanis ennyien jelentkeztek valamelyik hazai egyetem, főiskola szeptemberben induló képzésére. A legtöbben, a felvételizők kétharmada ezúttal is alapképzésre adta be jelentkezését.
ma
10:33
Új kampányt indít az EMMI (Napi)
Kampányt indít hétfőtől a fiatalok digitális biztonságának erősítése érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Új Nemzedék Központtal (ÚNK) együttműködve, ebben több mint 100 javaslatot fogalmaztak meg - mondta Poór Csaba, az Új Nemzedék Központ kommunikációs igazgatója az M1-en.
ma
10:30
Többet adtak-vettek, ámde kevesebbért (Hírstart)
Növekvő forgalomban csökkent a részvényindex.
ma
10:30
Heti tőzsdei összefoglaló: Növekvő forgalomban gyengült a BUX-index a héten (GazdaságPortál)
Növekvő forgalomban csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 35 186,52 ponton zárt pénteken, az előző heti záróértékénél 455,24 ponttal, 1,28 százalékkal alacsonyabban. A részvénypiac heti forgalma 45,04 milliárd forint volt az előző heti 42,83 milliárd forint után, a vezető részvények gyengültek. Az Equilor Befektetési
ma
10:24
Többet adtak-vettek, ámde kevesebbért (TőzsdeFórum)
Növekvő forgalomban csökkent a részvényindex.
ma
10:06
A FlixTrain megduplázza kínálatát Németországban (ProfitLine)
A vártnál nagyobb kereslet miatt a tervezettnél több FlixTrain közlekedik idén nyáron Németországban. A sűrűsödő menetrend mellett helyfoglalással és a központi pályaudvarokon pop-up jegyirodákkal bővül a kínálat a kényelem és könnyű foglalhatóság jegyében. A vasúti ajánlat továbbra is kiegészíti az egyre szélesedő FlixBus hálózatot, ami szintén to
ma
10:03
Lövöldözés és túszejtés Los Angelesben – videó (VG)
Családi vita miatt gyilkolt, később pedig több tucatnyi túszt ejtett egy férfi szombaton Los Angelesben egy szupermarketben, a rendőrség később őrizetbe vette.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: