Gazdasági hírek - TOP 4 óra

ma
12:39
Majdnem egymilliót számláztak a felmondott ajkai orvosok (VG)
Nyilvánosságra került egy dokumentum, ami a Magyar Imre Kórházban nemrég felmondott altatóorvosok béréről tanúskodik.
ma
14:00
Megszűnik a munkaviszonyból származó nyugdíjemelés, de 10 százalékkal nőhetnek a nyugdíj melletti keresetek (Menedzsment Fórum)
Az idei év lesz az utolsó, amikor a nyugdíjasok munkaviszonyból származó jövedelme kötelező alapját képezi a jövő évi nyugdíjemelésnek. Ilyen jogcímen utoljára érkezik pénz. Ezzel együtt a nyugdíj melletti munkaviszony után jövőre már nem kell járulékot fizetni, és ez bőven ellentételezi az előbbi veszteséget.
ma
12:33
A nyugdíjkorhatár további emelésére számítanak a magyarok, mégis 57 évesen mennének nyugdjba (Menedzsment Fórum)
A magyar lakosság további, hozzávetőleg 5 éves korhatáremelést vár. A megkérdezett 30 év felettiek 70 év körüli nyugdíjkorhatárra számítanak.
ma
14:36
Jó hírt kaptak a gazdák: több esetben kiegészítik a területalapú támogatásokat (Hírstart)
Nem várt pénzhez jutnak a közepes- és nagygazdák.
ma
15:36
Velence megelégelte a turistaáradatot, most már szinte mindenért büntetnek (Portfolio)
Velence régóta küzd már a városba látogató nagyszámú turista okozta problémákkal, Velence polgármestere azonban új szabályokat fogadtatna el, amelyek be nem tartása jelentős pénzbüntetést vonhat majd maga után. Velencében a szemetelés...
ma
14:18
Ellepik a feketemunkások a vendéglátást és az építőipart (VG)
A biztonsági őrök csaknem ötödét munkaszerződés nélkül foglalkoztatja a munkáltató.
ma
13:48
Rég nem látott, 100 dollár feletti olajárral kezdenek számolni (G7)
Közel négyéves csúcsra, 80 dollár fölé drágult a Brent olajfajta ára, és egyre többen számítanak arra, hogy néhány hónap múlva a 100 dollárt is meghaladhatja.
ma
13:36
Munkaerőhiány! Vészhelyzet (Hírstart)
A magyar munkáltatók átlagosan 23 százalékkal emelnék a munkavállalóik létszámát, ha lenne munkaerő. Mondjunk le a növekedésről? Emeljük a csillagokba a béreket, ezzel fejezzük le a cégünket? Honnan vegyünk munkaerőt, ha nincs? A gyakorlatban már mások számára is hasznosítható, sikeres gyakorlatok születtek.
ma
15:06
Ez volt a magyar pénzügyminiszter életének legnehezebb 24 órája (Privátbankár)
A Financial Times megszólaltatta a tíz évvel ezelőtti gazdasági összeomlás főszereplőit és áldozatait, a Privátbankár.hu és az Mfor.hu pedig megkereste a hazai aktorokat. Cikksorozatunkban az ő történeteiket elevenítjük fel - ezúttal Veres János, Magyarország akkori pénzügyminiszterének írását közöljük.
ma
14:51
Elköltjük azt, amit nyugdíjra tehetnénk féle (VG)
Az öngondoskodás fontosságával a harminc év feletti lakosság túlnyomó többsége egyetért, mégis úgy vélik, hogy most másra kell költeni a pénzt.
ma
14:48
A zöld autózás ára (NRGreport)
Folyamatosan bővül a hazai elektromosautó-töltők hálózata, Magyarországon jelenleg 580 töltőállomás üzemel. Nemrégiben a MOL megnyitotta ötödik budapesti MOL Plugee állomását, az év végéig pedig további 25 töltőt fognak átadni az országban. Az e-autózás virágzásával megkezdődött a fizetős töltés Magyarországon is.
ma
14:48
A Telenorra és a Budapest Bankra is rátenné a kezét a Konzum (444)
Persze csak ha eladóvá válnának.
ma
14:27
Nemzetközi díjat nyert az Etele Plaza és a Budapest ONE (iroda.hu)
A Futureal-csoport fejlesztésében megvalósuló Etele Plaza a főváros harmadik legnagyobb bérbeadható területtel rendelkező bevásárló- és szórakoztatóközpontja, egyben a budai oldal legnagyobb plázája lesz. Az idehaza kivételes építészeti megoldásokat és digitális szolgáltatásokat ötvöző bevásárlóközpont az Etele tér közvetlen közelében, az ország legnagyobb multimodális, azaz több közlekedési módot…
ma
13:30
De kiknek nőtt a bére? Egyre többen keresnek az átlag alatt (HVG)
Az idén júliusban a KSH tájékoztatása szerint 326,7 ezer forint volt az átlagkereset, ami éves szinten 12,8 százalékos növekedés. A győzelmi jelentés persze sokaknál kiverte a biztosítékot, itt az ok, miért.
ma
12:35
Ezek hizlalták 1708 milliárdosra az államháztartási hiányt (Menedzsment Fórum)
A fő okot most is az uniós kiadások szolgáltatták, de ott van mellettük TAO-bevételek és az állami vagyonhoz kötődő bevételek csökkenése is.
ma
16:12
Nem kell többé üres helyekre vadászni az autósoknak? (Hírstart)
Új parkolási rendszert tesztelnek a belvárosban.
ma
15:52
Rontott a globális kilátásokon a Fitch (Hírstart)
A hitelminősítő 0,1 százalékponttal, 3,1 százalékra rontotta a globális gazdaság jövő évi növekedésére vonatkozó előrejelzését. Lépését az amerikai–kínai kereskedelmi viszály hatásaival indokolta.
ma
15:24
Új szintre lépett a britek elleni kötelezettségszegési eljárás (VG)
Az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az Egyesült Királyság ellen márciusban megindított kötelezettségszegési eljárást.
ma
15:24
Gáz kikapcsolása: 45 ezer forintot utal az E.On átlagosan (Napi)
Az E.On Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. közbeszerzést írt ki a nem fizetők felhasználók kikapcsolására.
ma
15:12
Kegyetlen hírt kaptak az autósok (Napi)
Több mint 2 százalékkal négyéves csúcsra emelkedett a Brent típusú könnyűolaj világpiaci ára hétfőn – írja az Index.hu.
ma
14:42
Nem bíznak a magyarok a kormányban: ezzel készülnek az idős korra (Privátbankár)
Bár kevesebb fiatal gondol a nyugdíjas évekre, egyre többen tesznek félre kisebb összegeket.
ma
14:36
Új helyszínen és új útvonalon lesz a Budapest Maraton (ProfitLine)
Új helyszínen és új útvonalon rendezik meg a 33. Spar Budapest Maraton Fesztivált a jövő hét végén.
ma
14:20
Devizakötvény kibocsátására készül az ÁKK (VG)
A kibocsátás szervezésére a Deutsche Bank, az Erste Bank Group és a J.P. Morgan kapott mandátumot az Államadósság Kezelő Központtól.
ma
14:18
Így ne: csődbe ment cég sodorta veszélybe az összes ügyfelének pénzét (FinTechRadar)
Banki adatok garmadája kerülhet ki a netre egy elárverezett kanadai szerverről. Az ügy nagy kérdése: kit perel be az ember, ha az őt kellemetlen helyzetbe hozó vállalat csődbe megy?
ma
14:06
Nagy bajban a magyar boltok: továbbra sem sikerült emelni az eladók létszámát (Pénzcentrum)
Júliusban sem sikerült az eladók létszámát emelni a boltokban, pedig a létszámhiány nem enyhült. Az eladók keresete 15 százalékkal nőtt ugyan, de ez csak a létszám tartásához volt elég. Még jó, hogy a szünidőben jöttek a diákok....
ma
13:42
Rossz hírt kapnak az autósok – négy éves csúcson az olajár (Zoom)
Több mint 2 százalékkal, négyéves csúcsra emelkedett a Brent típusú kőolaj világpiaci ára hétfőn annak nyomán, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) elutasította a kitermelés azonnali növelését.
ma
13:42
Gyorsított eljárásban dönthet az EB a lengyel ügyről (Napi)
Az uniós bíróság elé utalta hétfőn az Európai Bizottság a legfelsőbb bíróságra vonatkozó új lengyel törvények miatt korábban megindított kötelezettségszegési eljárást.
ma
13:22
Rendkívüli pert indított Brüsszel Lengyelországgal szemben a bírósági reform miatt (Hírstart)
Miután a lengyel kormány bírósági reformról küldött válasza nem volt kielégítő az Európai Bizottság számára, a brüsszeli testület ma továbbléptette a kötelezettségszegési eljárást: az Európai Bíróság elé utalta az ügyet....
ma
13:18
Rendkívüli pert indított Brüsszel Lengyelországgal szemben a bírósági reform miatt (Portfolio)
Miután a lengyel kormány bírósági reformról küldött válasza nem volt kielégítő az Európai Bizottság számára, a brüsszeli testület ma továbbléptette a kötelezettségszegési eljárást: az Európai Bíróság elé utalta az ügyet....
ma
13:12
10-ből 7 magyar szerint bedől a nyugdíjrendszer (24.hu)
A nyugdíjkorhatár brutális emelésére számítanak.
ma
13:06
Külföldön vásárolsz? A pénztárcád bánja, ha így fizetsz (Pénzcentrum)
A külföldi bankkártyahasználat során egyre gyakoribb, hogy a kártyaleolvasó terminálok és készpénzkiadó automaták - felismerve a bankkártya pénznemét - lehetővé teszik úgynevezett helyszíni átváltással (a helyi valuta mellett)...
ma
12:48
A Legyen ön is milliomossal! is támad a TV2 (HVG)
Gundel Takács Gábor lesz a műsorvezető.
ma
12:30
A nyugdíjkorhatár további emelésére számítanak a magyarok, mégis 57 évesen mennének nyugdjba (Hírstart)
A magyar lakosság további, hozzávetőleg 5 éves korhatáremelést vár. A megkérdezett 30 év felettiek 70 év körüli nyugdíjkorhatárra számítanak.
ma
16:20
4 éves csúcson a Brent olaj ára - elszállhat a benzinár (Menedzsment Fórum)
Több mint 2 százalékkal, négyéves csúcsra emelkedett a Brent típusú könnyűolaj világpiaci ára hétfőn annak nyomán, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) elutasította a kitermelés azonnali növelését, jóllehet Donald Trump amerikai elnök többször is felszólította az olajkartellt, hogy tegyen lépéseket a globális kínálat bővítésére az ára
ma
16:12
Így még biztosan nem parkoltál - Jó hír a belvárosban autózóknak (Portfolio)
Elsőként Budapest V. kerületében tesztelik azt a keskenysávú rádiótechnikát alkalmazó (NB-IoT) parkolórendszert, melynek segítségével 135 szenzor telepítésével a sofőrök egy mobil alkalmazáson keresztül, térképen megjelenítve láthatják...
ma
16:06
Csökken a benzin ára (Hírstart)
A Mol 3 forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán, míg a gázolaj ára szerdától 2 forinttal csökken. A Mol a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát 3 forinttal, a gázolajét 2 forinttal csökkenti...
ma
16:00
Jókora magyarországi gázszállítást ajánlott fel a román Transgaz (NRGreport)
Az Európai Bizottság szerint uniós versenyszabályokat sérthetett a román gázszállítási rendszerüzemeltető, a Transgaz, mivel korlátozhatta a Romániából származó földgázexportot. A Bizottság aggályaira válaszul a román gázszállítási rendszerüzemeltető olyan kötelezettségvállalásokat ajánlott fel, amelyek lehetővé tennék a Romániából származó földgáz
ma
16:00
Ne menjen szerdáig tankolni! (Zoom)
Olcsóbb lesz az üzemanyag.
ma
16:00
Forradalmi újítás a belvárosban - sok autós örülni fog (Napi)
Jelentősen csökkenhet a parkolóhely kereséssel töltött idő és a tranzitforgalom okozta terhelés Budapest belvárosában - jelentette be Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros polgármestere. Mindez annak köszönhetően, hogy az V. kerület most Magyarországon elsőként készül okosparkolási rendszer bevezetésére.
ma
16:00
Nem kell többé üres helyekre vadászni az autósoknak? (Privátbankár)
Új parkolási rendszert tesztelnek a belvárosban.
ma
15:57
Megvették az amerikaiak a Versace-t (24.hu)
Mostantól a Michael Kors-csoporté a legendás olasz divatcég.
ma
15:50
Lovasrendőrök versenyeztek Mezőhegyesen val (Hírstart)
A Magyar Készenléti Rendőrség a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. versenypályáján rendezte meg a IV. nemzetközi rendőr lovasversenyt több nemzet lovas rendőreinek a részvételével. A szlovák, a szerb és a lengyel nemzetiségű csapatok mellett az Országos Polgárőr Szövetség, a Hajdú-Bihar és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság,
ma
15:48
A Telenorra és a Budapest Bankra is rátenné a kezét a Konzum (Hírstart)
Persze csak ha eladóvá válnának.
ma
15:42
Már dolgoznak a Gellért-hegyi siklón, csak nem beszélnek róla (HVG)
Megkezdődtek a Gellért-hegyre tervezett sikló építésének munkálatai, amiről azonban egyelőre sem a beruházó, sem a főváros nem kívánt tájékoztatni. Előbbi végül az után árult el néhány részletet a G7-nek, hogy a lap újságírója a környéken dolgozó munkásoktól hallott az építkezésről.
ma
15:30
A Telenorra és a Budapest Bankra is rátenné a kezét a Konzum (Hírstart)
Persze csak ha eladóvá válnának.
ma
15:06
Le kell állítani két belga atomerőművet (NRGreport)
Leállítja két belgiumi atomerőművét az ősszel a francia Engie cég a reaktorok kiszolgáló épületeinek betonfalán észlelt repedések miatt, a létesítményeket várhatóan jövő tavaszig nem indítják újra - írja az MTI nyomán a Napi.hu.
ma
15:06
Súlyos népbetegség ütötte fel a fejét: veszélyesebb, mint a dohányzás (Pénzcentrum)
Világszerte egyre nagyobb gondot okoz az elhízás. Egy friss kutatás szerint 25 éven belül a daganatos megbetegedések kialakulásának egyik kiváltó oka lesz az elhízottság, legalábbis a nők körében. Pedig mindez megelőzhető lenne. Ha...
ma
15:00
Le kell állítani két belga atomerőművet (NRGreport)
Leállítja két belgiumi atomerőművét az ősszel a francia Engie cég a reaktorok kiszolgáló épületeinek betonfalán észlelt repedések miatt, a létesítményeket várhatóan jövő tavaszig nem indítják újra - írja az MTI nyomán a Napi.hu.
ma
15:00
Aggályos az embriók fagyasztott tárolása (Hírstart)
Ellentmondásos és hiányos, illetve több ponton is korszerűtlen az a jogi szabályozás, amely meghatározza a fagyasztva tárolt embriókról való rendelkezés, döntés kereteit – állapította meg vizsgálata nyomán az alapvető jogok biztosa. Az ombudsman szerint a jelentésében részletezett problémák a gyakorlatban súlyos bizonytalanságokhoz vezethetnek, ezé
ma
15:00
Egy lépéssel közelebb kerülünk a második Brexit-népszavazáshoz (Portfolio)
Bár az előrehozott választások kiírásának elérése az ellenzéki Munkáspárt legfőbb célkitűzése, de ha ez nem megy, akkor a második Brexit-népszavazás kiírásáért is kampányolnia kell - ez a stratégiai iránya a Jeremy Corbyn vezette...

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: