Gazdasági hírek - TOP 4 óra

tegnap
21:21
Ki nem találná, melyik EU-tagország a legszemetesebb (HVG)
A legjobban az Eurostat adatai szerint Bulgária teljesít, ahol fejenként 14 kilogramm szemetet termelnek és ennek 61 százalékát újrahasznosítják.
tegnap
22:09
Új adó jöhet - az ételosztásért fizetni kellene Debrecenben (Napi)
Debrecenben ezentúl nem lehet az utcán ingyen ételt osztani, ha a város közgyűlése elfogadja a város köztereinek használatáról szóló rendelet módosításáról készült előterjesztést - szúrta ki a Magyar Nemzet.
tegnap
23:06
Valaki elvitte a Skandináv lottót (ProfitLine)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a november 22-én megtartott 47. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki:
tegnap
21:42
Valaki elvitte a főnyereményt: itt vannak a Skandináv lottó 47. heti nyerőszámai (Hírstart)
Kihúzták a Skandináv lottó 47. heti nyerőszámait. Múlt héten nem volt telitalálat, így most 95 millió forint kereste gazdáját. A gépi sorsolás nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:7; 14; 18; 22; 25; 26; 29.A...
tegnap
21:21
A belső égésű motorokat is fejlesztik a németek (NRGreport)
Az elektromos mobilitásra való átállás mellett a belsőégésű motorok továbbfejlesztésével kíván megfelelni a környezetvédelmi követelményeknek a német autóipar - közölte Matthias Wissmann, a német autógyártók szakmai képviseleti szervezete ((Verband der Automobilindustrie e.V. - VDA) elnöke az ágazat tizennegyedik minőségbiztosítási konferenciáján B
tegnap
21:23
Van még hova szelektálni (NRGreport)
Az elmúlt évtizedben, leginkább a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetésének és elterjedésének köszönhetően, megduplázódott a csomagolási hulladékot rendszeresen szelektíven gyűjtők aránya.
tegnap
21:06
Új uniós adatvédelmi szabályozás- akár 6 milliárd forintnyi bírság is kiszabható lesz (ProfitLine)
A 2018. május 25-én hatályba lépő új európai általános adatvédelmi rendelet (GDPR) minden tagállamra egységesen kiterjedően szabályozza majd az állampolgárok személyes adatai védelmének jogi keretrendszerét, ráadásul kifejezetten nagymértékű bírságokat is kilátásba helyez. Kérdéses ugyanakkor, hogy tényleg minden tekintetben felkészültek-e a hazai
tegnap
20:57
Óriási béremelésre számíthatnak az országgyűlési köztisztviselők: (Adózóna)
Átlagosan 45 százalékkal növekedhet az Országgyűlés Hivatalánál dolgozó köztisztviselők bére a tervezett életpályamodell bevezetésével – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, az életpályamodell bevezetéséről szóló, a parlamentnek szerdán benyújtott előterjesztés társszerzője az MTI-nek.
ma
0:36
Megéri piaci körülmények között munkát vállalni (ProfitLine)
A jelentős béremelkedés miatt a nagyobb terhelés ellenére is egyre inkább megéri piaci körülmények között munkát vállalni, így nem meglepő, hogy szeptemberben majdnem 50 ezerrel dolgoztak kevesebben a közfoglalkoztatásban, mint egy éve - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuáli
ma
0:24
Végleges: 87,5 milliárdból gazdálkodott 2016-ban az MTVA (Hírstart)
Megjelent a Magyar Közlöny, arcomon a fanyar közöny.
tegnap
23:03
Uniós támogatással csaltak, itt a vádemelés (Adózóna)
Vádat emeltek a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül uniós támogatással épült játszótérrel kapcsolatos 2013-as csalási ügyben – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.
tegnap
22:48
Végleges: 87,5 milliárdból gazdálkodott 2016-ban az MTVA (444)
Megjelent a Magyar Közlöny, arcomon a fanyar közöny.
tegnap
22:36
Mit tegyünk, ha időben szeretnénk megkapni az online rendelt karácsonyi ajándékot? (ProfitLine)
Hamarosan indul az ünnepi szezon, az online boltok egy része már a hivatalos fekete péntek előtt meghirdette nagy karácsonyi akcióit. Azt gondolnánk, aki ilyenkor rendeli meg az ajándékot, nemcsak jól jár, de még az ünnepek előtt biztosan meg is kapja a csomagját. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azonban erre nincs garancia, főleg ha rendelésko
tegnap
22:27
A készletek apadása hajtja az olajárakat (NRGreport)
Az amerikai olajtartalékok a vártnál lényegesen nagyobb mértékben csökkentek.
tegnap
21:57
Az Eszközkezelő megmagyarázza Semjén javaslatát (HVG)
Kiderült, csak a nagyon rossz állapotban lévő ingatlanokat adnák át a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek.
tegnap
21:24
Varga Mihály: Magyarország és a Siemens együttműködése kiemelkedően eredményes (Magyar Idők)
Magyarország és a Siemens már több mint egy évszázados együttműködése nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően eredményes – mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten, egy rendezvényen.
tegnap
21:19
General Electric szállítja az első török atomerőmű turbináit (Elemzésközpont)
A General Electric szállítja a Roszatom fővállalkozásában épülő első török atomerőmű turbinaegységeit - tájékoztatta szerdán a GE Hungary az MTI-t. A Büyükeceli városban épülő Akkuyu atomerőművet a fővállalkozó Roszatom ugyanazzal a reaktortechnológiával építi fel, mint a Paks II atomerőművet. A turbinaszigetek berendezéseinek tervezésére és szállítására a Roszatom Csoport érdekeltsége, az…
tegnap
21:17
Csökkent az amerikai fogyasztói hangulatindex novemberben (Elemzésközpont)
Novemberben a vártnál jobb lett, de így is lefelé korrigált az előző havi több éves rekordról a Michigan Egyetem fogyasztói hangulatindexe az Egyesült Államokban. Novemberben 98,5 pontra csökkent a fogyasztói hangulatindex az októberi 100,7 pontról, ami a mutató 2004 januárja óta a legmagasabb értéke volt. Az index novemberi végleges értéke nagyobbnak bizonyult a 97,8 pontos előzetesnél és a 98,0…
tegnap
21:15
Brit költségvetés: 3 milliárd font a Brexitre, csökkentett növekedési előrejelzés (Elemzésközpont)
A brit kormány 3 milliárd fontot (több mint ezermilliárd forintot) különít el a brit EU-tagság megszűnésével összefüggő bármilyen jövőbeni pótlólagos finanszírozási igényre - mondta a következő pénzügyi év költségvetési tervezetét ismertetve szerdán a brit pénzügyminiszter. Philip Hammond a londoni alsóházban felszólalva közölte azt is, hogy a korábbi előrejelzéseknél gyengébb gazdasági növekedés…
tegnap
20:54
Tőzsde – Enyhén gyengülnek az amerikai tőzsdeindexek (GazdaságPortál)
Bizonytalan, gyengén pozitív kezdés után csekély veszteségbe csúsztak szerdán a főbb amerikai tőzsdeindexek. Az indexek keddi rekordzárása után többségében enyhén lefelé korrigáltak szerdán az árfolyamok az amerikai piacokon, bár a nagyrészt fejlett technológiai cégek részvényeit tartalmazó Nasdaq Composite index tartotta magát. A kereskedés vége e
ma
0:39
A General Electric szállítja az első török atomerőmű turbináit (ma.hu)
A Büyükeceli városban épülő Akkuyu atomerőművet a fővállalkozó Roszatom ugyanazzal a reaktortechnológiával építi fel, mint a Paks II atomerőművet.
tegnap
22:54
Eredményes Magyarország és a Siemens együttműködése (Hírstart)
Magyarország és a Siemens már több mint egy évszázados együttműködése nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően eredményes.
tegnap
22:45
Másfélszeresére nőhet az országgyűlési köztisztviselők bére (Napi)
Átlagosan 45 százalékkal növekedhet az Országgyűlés Hivatalánál dolgozó köztisztviselők bére a tervezett életpályamodell bevezetésével - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, az életpályamodell bevezetéséről szóló, a parlamentnek szerdán benyújtott előterjesztés társszerzője az MTI-nek.
tegnap
22:42
Erre figyeljünk, ha megszeretnénk kapni az ajándékot (Hírstart)
Hamarosan indul az ünnepi szezon, az online boltok egy része már a hivatalos fekete péntek előtt meghirdette nagy karácsonyi akcióit.
tegnap
22:06
Nőuralom a magyar adatvizualizációs elitben? (ProfitLine)
Közös adatvizualizációs versenyt hirdetett a BI Fórum és az OTP Bank. A kiírásra több mint 200 pályázó jelentkezett. A verseny döntőjébe végül 11 pályázó anyaga került be, akiknek élőben, a szakmai zsűri előtt kellett prezentálniuk az OTP Bank Kedvezményprogramjával kapcsolatos elemzéseiket.
tegnap
22:00
Cseppfolyós földgázt vesz Amerikából Lengyelország (Híradó)
A tanekerek a Gdanksban kialakított új gázterminálhoz futnak majd be.
tegnap
22:00
Megugrott a magyar borok exportja, de esett az egységár (Hírstart)
Az év első nyolc hónapjában a borexport értéke 20 százalékkal, a mennyisége pedig 31,5 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képes - közölte Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára. A kivitt borok egységára viszont csökkent.
tegnap
21:00
Enyhe szigor és erős növekedés vár a világra (TőzsdeFórum)
2018-ban a világgazdaság növekedése 3,9 százalék körüli értékével továbbra is erős marad, az eurózóna GDP-je 2,3 százalékkal bővülhet. A jegybankok laza monetáris politikája összességében fennmarad, a szigorítás mértéke csupán enyhe lesz.
tegnap
23:36
Nőtt a borexport, az ár csökkent (ProfitLine)
Az év első nyolc hónapjában a borexport értéke 20 százalékkal, a mennyisége pedig 31,5 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest, csökkent a kivitt borok egységára - tájékoztatott Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, az Országgyűlési mezőgazdasági bizottsága
tegnap
23:26
Végtelen történet – megint drágább lett a vizes vébé (Zoom)
A Hajós Alfréd uszoda felújítása 100 millió forinttal drágább lett. Nem a tervezett légkezelőket építették be, ezért a tetőszerkezethez is hozzá kellett nyúlni, ami egyébként néhány hete beázott.
tegnap
23:24
Ezt kapja most minden nyugdíjas – fotóval (Zoom)
Megkezdte a posta a novemberi nyugdíjpénzek kifizetését, egy átlagos nyugdíjas 24 ezer forint pluszt kap most novemberre.
tegnap
23:12
Erős napon van túl New York (Hírstart)
Erősödéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
tegnap
23:03
Vegyesen zárt New York (Napi)
Vegyesen zártak szerdán a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írta az MTI.
tegnap
21:51
Megugrott a magyar borok exportja, de esett az egységár (HVG)
Az év első nyolc hónapjában a borexport értéke 20 százalékkal, a mennyisége pedig 31,5 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képes - közölte Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára. A kivitt borok egységára viszont csökkent.
tegnap
21:41
Gyorsabban zöldül a Xerox (NRGreport)
Az energiafelhasználás, az üvegházhatást okozó gázkibocsátás, vagy a vízhasználat arányait globális szinten mérve a Xerox már ebben az évben teljesítette azokat a fenntarthatósági célokat, amelyeket az előzetes terveik szerint 2020-ig kellene.
tegnap
21:39
Klímavédelmi programot indít a párizsi városháza (NRGreport)
A párizsi városháza hétfő este elfogadta a klímavédelmi programját, amelynek részeként 2024-ben már nem közlekedhetnek dízelmotoros járművek, 2030-ra a benzines gépkocsikat is kitiltanák a francia fővárosból, a teherszállítóknak pedig környezetvédelmi adót kell fizetniük.
tegnap
21:39
Debrecenben megadóztatják az ételosztást (HVG)
Az összeg nem nagy, mégis kissé szokatlan a javaslat.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: