Gazdasági hírek - TOP 4 óra

ma
10:39
Megbüntetheti-e az UEFA a renitens üvegpakoló focistákat? (Forbes)
A bevételek nagyjából negyede jött a legutóbbi Európa-bajnokságon a szponzoroktól, az UEFA lépett.
ma
10:21
Nagyon rossz hír szivárgott ki a magyar autóiparnak is: teljesen betiltanák 2035-től az EU-ban a belső égésű motorok értékesítését (Portfolio)
Még tovább szigoríthatják a gépjárművekre vonatkozó károsanyag-kibocsátási célokat az Európai Unióban, lapértesülések szerint az Európai Bizottság azt vitatja, hogy 2035 után már csak zéró károsanyag-kibocsátású járműveket lehessen értékesíteni a blokkon belül, ami egyben az is jelentené, hogy teljesen megszűnne a benzines és dízeles autók értékesí
ma
11:15
A VIP vendégek miatt kerülhet Budapestre az Eb-döntő? (Forbes)
A szigorú brit beutazási szabályok miatt az Európa-bajnokságot szervező UEFA belengette, hogy London helyett Budapestnek adja az utolsó három meccset. A gond: a 2500 VIP vendég beutaztatása problémás lehet a
ma
11:39
Leáll az egész hétvégére az online számla rendszer (24.hu)
A leállás példátlanul hosszú ideig tart.
ma
9:51
Tényleg elkerülhetetlen a nyugdíjrendszer összeomlása? (G7)
(Lantos Tamás a Nyugdíj Másképpen pénzügyi szakértője.) Sajnos nincsenek egyszerű helyzetben azok a fiatalok, akik 30-40 év múlva érik el a nyugdíjas kort, de még azok a felnőttek sem, akik 10-15 év múlva mennek nyugdíjba. A nyugdíjrendszer ugyanis roskadozik, és előbb vagy utóbb, de ránk szakad.
ma
10:27
Magyarországon lehet az Eb-döntő (vg.hu)
Az eredeti tervek szerint a londoni Wembley Stadionba tervezték a finálét.
ma
10:35
Elképzelhető, hogy Szlovákiában kötelezővé teszik a koronavírus-oltást (Portfolio)
Tárgyalt a szlovák válságstáb a kötelező oltás bevezetésének lehetőségéről – mondta el Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter az Újszó beszámolója szerint.
ma
10:27
Elindult a 12-15 éves korosztály oltása - mutatjuk a legfrissebb járványügyi adatokat (Növekedés)
Már négyezren megkapták a 12-15 éves korosztályból az oltást. Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma, elhunyt két idős, krónikus beteg. Mutatjuk mutatjuk a legfrissebb járványügyi adatokat.
ma
12:39
Negyedik hullám: mit mondanak a szakértők? (Menedzsment Fórum)
Állandó téma, hogy vajon lesz-e negyedik hullám, főleg, hogy a delta variánsnak köszönhetően Angliában, az Egyesült Államokban, Németországban, sőt Oroszországban ismét felfelé indult a járványgörbe. Csokorba gyűjtöttük, hogyan vélekednek az ország virológusai, immunológusai, infektológusai és epidemiológusai az esetleges magyarországi negyedik hul
ma
11:53
Kiadták a riasztást Magyarországon – mire kell figyelni a tomboló kánikulában végzett munkánál? (Piac és Profit)
Nagyon meleg lesz, így a munkavédelmi előírásokra figyelmeztetett az illetékes államtitkár.
ma
12:27
Még több pénzt akarnak a szállodákból, eladta a Grandhotel Galyát Mészáros Lőrinc (Forbes)
Nem illik a portfólióba egy nem városi szálloda.
ma
9:51
Két nagyon fontos üzenetet küldött Magyarország felé a legesélyesebb német kancellárjelölt (Portfolio)
Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia köztársasági elnök mixének írta le magát Armin Laschet, a német CDU vezetője, és kancellár-esélyese egy tegnapi brüsszeli konferencia keretében adott interjúban. A beszélgetés során két fontos üzenetet is megfogalmazott Magyarország (és Lengyelország) felé, az egyik inkább a konfrontáció, a m
ma
12:57
Frissítés érkezett a Zetor Majorhoz (GépMax)
Zetor: a folyamatos újításokból most Major 80 Cl újul meg a kínálatban.
ma
12:57
Hiába esik, nem tudjuk megtartani a csapadékot (Mezőhír)
A természetalapú megoldásokkal a hirtelen lezúduló csapadék is megfogható, hosszú távon hasznot is hoz.
ma
12:45
Már vezető amerikai politikusok is aggódnak az UFO-k miatt (Portfolio)
Hamarosan közzéteszi a Pentagon az „UFO-jelentés” néven elhíresült riportot, de néhány kongresszusi képviselő már megkapta a dokumentumot és aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a védelmi minisztérium továbbra sem tudta azonosítani, mik lehetnek ezek a haditengerészet által észlelt idegen repülő tárgyak - írja a Guardian.
ma
12:21
Nasa: Korábban soha nem látott hőmennyiséget nyel el a Föld (Hírstart)
2005 és 2019 között szinte megkétszereződött a Föld energia-egyensúlytalansága, a jelenséget a tudósok aggasztónak nevezték.
ma
10:57
Elhunyt a Juventus legendája (vg.hu)
Az olasz válogatottban 38 alkalommal lépett pályára és nyolcszor volt eredményes.
ma
10:21
Helyreállt a kínai gazdaság, elszállnak az ingatlanárak (Startlap)
A kínai ingatlanpiaci árak jelentős növekedését alapvetően három tényező hajtja - mondta a Deutsche Bank szakértője a CNBC-nek. Köztük vannak a javuló munkaerőpiaci adatok is.
ma
10:15
Már lehet nevezni a Balaton-átúszásra, SUP-osok is indulhatnak (MMonline)
Június 16-án megnyílt a nevezés az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményére, a 39. Lidl Balaton-átúszásra. Az idei év újdonsága: a Lidl Balaton-áthúzás, külön verseny SUP-osoknak. A szervezők legfontosabb törekvése idén is az, hogy július 31-én a résztvevők biztonságos körülmények között tegyék meg Révfülöp-Balatonboglár között az 5
ma
10:15
Nagy a gond a balatoni vendéglátóknál (Startlap)
Sok alkalmazott elment az építőiparba dolgozni, és megkapják a korábbi fizetésüket, úgy, hogy nem kell éjszakázni vagy hétvégenként dolgozni.
ma
9:51
Miért érdemes már 30-40 évesen félretenni a nyugdíjunkra? (Bankmonitor)
A nyugdíjcélú megtakarítás életünk egyik legjelentősebb pénzügyi jellegű feladata: akik nem készülnek fel idős éveikre, ők súlyos megélhetési nehézségekkel fognak szembesülni. Egyre inkább úgy látszik, hogy az aktuális nyugdíjjárulékokból finanszírozott, úgynevezett „felosztó-kirovó” elvre épülő állami nyugdíjrendszer nem lesz képes kielégítő jöved
ma
13:27
Egy ábrán mutatjuk, melyik EU-s országnak kellene most kifejezetten aggódnia az államadóssága miatt, ha... (Portfolio)
Informatív ábrát tett közzé az Eurostat, amelyből kiderül, hogy az EU-s tagállamok államadósság-állományának mekkora hányada jár le egy éven belül, azaz mekkora finanszírozási igényt generál rövid távon a kihelyezett kötvényállomány. Ez persze önmagában nem jelent kockázatot, mert ehhez fontos az államadósság GDP-arányos nagysága is. A jegybanki la
ma
13:15
Az alsó-közép kategória hajtja az újra magára találó használtautó-piacot (Hírstart)
Az eladások lassan elérik a járvány előtti szintet a hazai használtautó-piacon. Hamar kiheverték a lezárások okozta sokkot.
ma
13:09
Globális össztűz alá kerültek a nyersanyagárak - Lecsapott Kína, szárnyal a dollár (Portfolio)
Az elmúlt hónapokban alaposan elszálltak a nyersanyagárak, ami fájdalmas áremelkedéseket eredményezett több termék esetében is, mint amilyenek az üzemanyagok. Különösen rossz szemmel nézte a helyzet súlyosbodását Kína, amely számos árutőzsdei termék legnagyobb fogyasztója a világon, a finomított réz iránti globális kereslet fele például innen ered.
ma
12:57
A lineár a kedvenc, de kevesebb öntözünk, mint lehetne (Agrárágazat)
A lineáros esőztetés a legnépszerűbb öntözési forma, de nem használjuk ki a lehetőségeinket.
ma
12:17
Jövőre mindenképp eldől a glifozát sorsa (Agroinform)
Feszített ütemben halad az előkészítő szakmai munka annak érdekében, hogy a glifozát hatóanyag európai uniós státuszának megújításáról időben döntés születhessen. A négy előkészítő tagállam határidőre elkészítette jelentéstervezetét, melyben a hatóanyag megújítására tettek javaslatot.
ma
11:51
Nasa: Korábban soha nem látott hőmennyiséget nyel el a Föld (444.hu)
2005 és 2019 között szinte megkétszereződött a Föld energia-egyensúlytalansága, a jelenséget a tudósok aggasztónak nevezték.
ma
11:15
Bombát találtak a Lánchíd felújítása közben, sokaknak el kell hagyniuk az otthonukat vasárnap (Startlap)
Reggel 8-kor kezdődik az érintett ingatlanok kiürítése, várhatóan a késő délutáni órákban lehet visszatérni az épületekbe.
ma
10:33
NAV: hamis volt az Armani Rajkánál (Adó)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai hétezer hamis márkajelzésű ruházati termékekre bukkantak egy Horvátországból Szlovákiába tartó teherautóban Rajkánál.
ma
10:33
Nagyon rossz hír szivárgott ki a magyar autóiparnak is: teljesen betiltanák 2035-től az EU-ban a belsőégésű motorokat (Portfolio)
Még tovább szigoríthatják a gépjárművekre vonatkozó károsanyag-kibocsátási célokat az Európai Unióban, lapértesülések szerint az Európai Bizottság azt mérlegeli, hogy 2035 után már csak zéró károsanyag-kibocsátású járműveket lehessen értékesíteni a blokkon belül, ami egyben az is jelentené, hogy teljesen megszűnne a benzines és dízeles autók értéke
ma
10:21
Meghalt 2 beteg – kijöttek a magyar koronavírus-adatok (Piac és Profit)
Egy nap alatt ezúttal 106 új fertőzöttet azonosítottak.
ma
10:15
A Fed figyelmeztetését emésztik az európai részvénypiacok (Hírstart)
A BUX a várakozásokkal elllentétben minimális emelkedéssel nyitott, de gyorsan pirosba fordult, és Nyugat-Európában sem találtak magukra az tőzsdék.
ma
10:15
Hova tűnt az igazi eper a magyar kertekből? (Agroinform)
Régen a parasztporták jellegzetes növénye volt az eperfa, fehér, vagy fekete gyümölcsű fajtájának egy, vagy több példánya díszítette az udvart.
ma
10:09
Milyen munkavédelmi szabályokat kell betartani a hőségben? (Adó)
A szabadban hideg vizet és árnyékos pihenőt kell biztosítani, az irodában pedig a klímaberendezést pedig ki kell tisztítani a nyári első használat előtt.
ma
10:03
Terápiát fejlesztenek a koronavírus leküzdésére (vg.hu)
Az állam 330 millió forinttal támogatta a Seqomics Kft. egészségipari fejlesztését.
ma
10:03
Tüntetés, felmondási hullám, akadozó ellátás: ez várhat az egészségügyre a nyáron (Pénzcentrum)
Országos demonstráció megszervezésére hatalmazta fel tagsága a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) vezetőit. Balogh Zoltán a köztestület elnöke elmondta: akciójukra még a nyáron sor kerül, a részletekről, arról, hogy pontosan hol, mikor és milyen formában tüntetnek, a területi elnökök gyűlése dönt hamarosan.
ma
9:57
Koronavírus - Meghalt 2 beteg, 106-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon (Hírstart)
Meghalt 2 idős, krónikus beteg, és újabb 106 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken, kiemelve: eddig 5 389 058 embert oltottak be Magyarországon, közülük 4 360 313-an már a második adag vakcinát is megkapták.
ma
9:51
Egyre környezettudatosabbak a háztartások (MMonline)
A lakosság közel kétharmada részesíti előnyben az újrahasznosított anyagból készült háztartási papírárukat, derült ki az Essity online felméréséből. A megkérdezettek 70 százaléka vallotta magát környezettudatosnak, vásárláskor fontos szempont számukra az újrahasznosítható csomagolás, de az is lényeges, hogy a termék tartalmaz-e biológiailag lebomló
ma
13:09
Új szelek fújnak Amerika irányából (vg.hu)
Federal Reserve: marad a kamatszint, és marad a 120 milliárd dolláros havi eszközvásárlási keret.
ma
13:09
A könyvelő a blokkláncra költözik (Kripto Akadémia)
A hagyományos könyvelés szolgáltatás felett eljárt az idő: az alapvetően számviteli nyilvántartásra kitalált blokklánc teljesen felforgatja a könyvelési és audit piacot, melynek köszönhetően olyan lehetőségekhez juthatnak a gazdaság szereplői, melyről eddig még álmodni sem mertek. A blockchain, mint számviteli technológia…
ma
13:03
Még egyszerűbb az online számlázás, nem éri meg többé a papírszámla (Pénzcentrum)
A 2018-tól három lépcsőben bevezetett adatszolgáltatási kötelezettség (online számlázás) egyúttal a kéziszámlázásnak is megásta a sírját: bár nem tűntek el teljesen, mostanra az online, felhőalapú megoldások uralják a piacot, hiszen ezek automatikusan elvégzik az adóhatóság felé való jelentést, sok adminisztrációval töltött órától megszabadta a vál
ma
12:39
Javultak az európai fapadosok kilátásai (vg.hu)
4500 pennyre emelte a Wizz Air részvények célárát pénteken a HSBC.
ma
12:15
Csökkent áprilisban az építőipari termelés az euróövezetben (GazdaságPortál)
Csökkent áprilisban az építőipari termelés az euróövezetben és az EU-ban az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön publikált jelentése alapján. Az építőipari termelés szezonális kiigazítással 2,2 százalékkal csökkent áprilisban az euróövezetben a márciusihoz képest, amikor 4,1 százalékos volt a havi növekedés. Az euróövezet ápr
ma
11:57
Sokéves csúcson a német infláció (Hírstart)
Tizenhárom éves csúcsra szökött fel a német termelői infláció májusban - adta hírül a távirati iroda.
ma
11:53
A japán egészségügyi szakértők hazai nézőket sem akarnak az olimpián (vg.hu)
A nyári játékok július 23-án kezdődnek, és bár a közvélemény többsége az újabb halasztást támogatja, az túl sokba kerülne a szervezőknek.
ma
11:23
Helyreállt a kínai gazdaság, elszállnak az ingatlanárak (Hírstart)
A kínai ingatlanpiaci árak jelentős növekedését alapvetően három tényező hajtja - mondta a Deutsche Bank szakértője a CNBC-nek. Köztük vannak a javuló munkaerőpiaci adatok is.
ma
11:21
Nagy tőzsdei mozgások a kamatemelési hírekre (Hírstart)
A vártnál gyorsabb kamatemelési kilátások hatására a részvénypiac enyhe csökkenésnek indult, az S&P 500 index 0,5%-os mínuszban zárta a kereskedést.
ma
11:21
A Vespucci Partners a világ élvonalába repítette a magyar startupokat (ProfitLine)
Hatalmas sikert ért el két, a Vespucci Partners portfóliójába tartozó magyar startup, a Poliloop és a Haris Digital, előbbi a 2., utóbbi a 3. helyet szerezte meg kategóriájában a SelectUSA Investment Summiton. Amerika egyik legrangosabb startuprendezvényén olyan cégek kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, melyek a világ legfontosabb piacát vették cé
ma
11:15
Betáraztak az alapokból (vg.hu)
Az első negyedévben minden eddiginél több friss pénz, 1026 milliárd euró érkezett a befektetési alapokba világszerte.
ma
11:15
Fontos könnyítés a Horvátországba készülőknek! Már nem kell védettségi igazolvány a belépéshez (Portfolio)
A koronavirus.hr portál szerint már nincs szükség védettségi igazolvány vagy oltási igazolás felmutatására a magyaroknak ahhoz, hogy karantén és tesztkötelezettség nélkül belépjenek Horvátországba.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: