Kulturális hírek - Friss hírek

11:51 Jelmezekbe kódolt információk (Hírstart)
Július elejéig nemcsak a csodaszépen berendezett szobákban gyönyörködhetnek a látogatók, hanem a Vörösmarty Színház jelmezeiben is.
11:36 Hang nélkül 2 kritika (24.hu)
A Hang nélkül 2 tovább forgatja az első rész logikai problémáit, de ennek ellenére is érdemes beülni a vetítésére. Kattints a kritikánkra!
11:21 Beatles-filmmel rukkol elő A Gyűrűk ura rendezője és a Disney (168 Óra Online)
A Beatlesről készített dokumentumfilmet Peter Jackson, A gyűrűk ura rendezője. A The Beatles: Get Back című film november végén jelenik meg a Disney-nél – közölte a streamingszolgáltató.
11:21 Szabadba! (Startlap)
Szabadtéri programok ajánlása nem az erősségünk, de tekintettel arra, hogy hónapok óta arra várunk, hogy kiszabadulhasson felnőtt és kamasz egyaránt, a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük a júniusi friss levegő programokat. KULTÚRA Hiperkarma koncert lesz június 24-én a Budapest Parkban. Ráhangolódásképpen részlet az egyik dalukból. Megint róla
11:15 Kezdődik a kisvárdai színházi fesztivál (Hírstart)
A Gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Füst Milán Boldogtalanok című drámájával kezdődik el péntek este a Magyar Színházak 33.
11:05 Osvárt Andrea: Harcolni fogok (24.hu)
Nem akarja magába fojtani a politikai véleményét, ezért folyt bele a közéletbe. Osvárt Andreát most nem érdekli a színészet, annál inkább a társasházak. Interjú.
11:03 Ősszel érkezik Peter Jackson hatórás Beatles-filmje (24.hu)
Ez már majdnem Gyűrűk ura-méret!
11:03 Most először szólalt meg A Gyűrűk Ura elfeledett színésze, akit a stáblistán sem tüntettek fel (Startlap)
A Gyűrűk Ura filmeket leforgatni legalább olyan kemény meló lehetett, mint amilyen keménynek a filmben látható csaták vagy a végeláthatatlan vándorlás tűnnek. Peter Jackson trilógiája igazi kultfilm státuszt ért el az évtizedek során, amelynek fontosabb szereplőit mindenki fejből fújja. Aragornt Viggo Mortensen, Legolast Orlando Bloom, Gandaflot Ia
10:53 Ajándékkönyvek Törökkanizsának (Hírstart)
Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével könyvcsomagokat ajándékozott a törökkanizsai,
10:51 Antarktiszi vendégek jártak a közmédia Időjárás-jelentésében (hirado.hu)
Fejős Ádám sarkvidéki környezetből tudósított az 1928. június 18-án repülőgép balesetben elhunyt norvég kutatóról, Roald Amundsenről.
10:51 Elem – Mucsi Zoltánnal és Kerekes Évával látható Bérczes László új rendezése (Hírstart)
Ismét közös bemutatóra készül a Szkéné Színház és az Ördögkatlan Produkció, Háy János legújabb drámáját Bérczes László rendezi.  Nem volt könnyű sorsa a szerző azonos című novellája nyomán készült Elemnek: olvasópróbáját január 4-én tartották, az eredeti tervek szerint ugyanis március 5-én került volna sor a bemutatóra. Ám az elhúzódó járványhelyze
10:43 Új elnökséget választott a Szépírók társasága (Könyves Magazin)
Czinki Ferenc, Babiczky Tibor, Józsa Márta került az új elnökségbe. A májusban a társaság történetében először elektronikusan megtartott elnök- és alelnökválasztás minden korábbinál nagyobb legitimitással tisztelte meg a vezetőség újonnan választott két tagját, írják sajtóközleményükben.
10:41 Félelemről és támogatásról írt a Micsoda család! szerzője a magyar homofób korlátozások miatt (Könyves Magazin)
Lawrence Schimel a Book24 sikerlistájának első három helyezettjét posztolta a Facebookján: az első a Micsoda család!, a második a Meseország mindenkié.
10:39 Így mesélnek a magyar sztárok - Szinetár Dóra, Béres Alexandra, Halász Judit (Könyves Magazin)
Az Unicef Magyarország új programjában Berg Judit írónő ismert mesefigurái kelnek útra, a két kis dínó mutatja be a magyar gyerekek és szüleik számára a 12 távoli országban élő gyerekek hétköznapjait, írja az Unicef sajtóközleménye. Míg a két mesehős újabb kalandokért járja a világot, addig idehaza számos híresség ült egy asztalhoz, hogy beszélgess
10:21 Szabad a zene! – Bárki zongorázhat a köveskáli buszmegállóban (hirado.hu)
A pianínó nagy népszerűségnek örvend a helyiek és az átutazó turisták körében is.
10:03 Kulturális újranyitás a Múzeumok Éjszakáján (Hírstart)
Több mint 300 intézmény mintegy 1600 programmal regisztrált eddig az idén június 26-án megrendezendő Múzeumok Éjszakájára.
9:57 A transznemű fiatalról szóló film kikerült a Magyar Mozgókép Fesztivál programjából (24.hu)
A szervezők állítják: a változásnak semmi köze a héten elfogadott törvényhez.
9:51 Népirtás Ligetfalun: szlovák nyomásgyakorlás a Magyar Mozgókép Fesztiválra (hirado.hu)
Diplomáciai úton gyakoroltak nyomást szlovák részről azt követően, hogy a Magyar Mozgókép Fesztivál a díjra nominált filmek közé beválogatta a Népirtás Pozsonyligetfalun című alkotást – derül ki a producer, Skrabski Fruzsina bejegyzéséből. A filmet Géczy Dávid és Udvardy Zoltán, a hirado.hu munkatársa, szerkesztője rendezte.
9:45 Ezt a várost nagyon könnyű szeretni! Bakancslistán Budapest. (Hírstart)
Izgalmas kerekasztal beszélgetés a város jövőjéről. Vajon miért nem csábító és népszerű belföldi turista célpont Budapest? Miért kell, és hogyan lehet ezen változtatni, miként lehet...
9:24 A Variety azt latolgatja, hogy a homofób törvények miatt vajon bojkottálja-e Hollywood Magyarországot (24.hu)
Volt már rá példa, hogy ehhez az eszközhöz nyúltak.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: