2009. október 2. péntek

okt. 2
0:54
Soproni Liga: Sisa Tibor kijelölte kezdőcsapatát a Vasas elleni meccsre (She)
Sisa Tibor szerint jó formában lévő Vasas lesz csapata ellenfele a Soproni Liga 10. fordulójának nyitó mérkőzésén. A Budapest Honvéd vezetőedzője a csapat hivatalos honlapjának, a honvedfc.hu-nak adott interjújában már ki is jelölte kezdőcsapatát.
okt. 2
3:00
Alonsót utolérte a Ferrari-láz (Blikk)
SZUZUKA – Ugyan a Forma– 1-es gyorsasági autós világbajnoki sorozat pontversenyét Jenson Button (29, Brawn GP) vezeti, a hét végi Japán Nagydíj előtt mégis mindenki Fernando Alonsóra (28) volt kíváncsi.
okt. 2
3:04
Kiss nagy ember (Blikk)
BUDAPEST – Hat nappal a vb-győzelme után is hihetetlennek tartja sikerét Kiss Balázs (26). A BVSC Dega-Tát 96 kilogrammos kötöttfogású birkózója a svéd Jimmy Lidberg (27) ellen szombaton nyerte meg a vb-finálét, de még tegnap is remegő kézzel vette ki táskájából az aranyérmet s a győztesnek járó övet.
okt. 2
3:08
Kabát és Ferenczi: számháború! (Blikk)
Az Újpest és a Ferencváros csatárától várják a gólokat a szombati Fradi–Újpest meccsen.
okt. 2
3:12
Palermo góljaival nyert Argentína (Blikk)
CÓRDOBA – Az argentin labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen Martín Palermo duplájával 2-0-ra legyőzte Ghánát.
okt. 2
3:16
Cristiano Ronaldo Madrid új királya (Blikk)
MADRID – Tovább folytatja remeklését Cristiano Ronaldo (24) a Bajnokok Ligájában. A Real Madrid portugál futballistája a csoportkör második fordulójában is megállíthatatlannak bizonyult.
okt. 2
6:54
Formula-1: esős pályán Kovalainen volt eddig a leggyorsabb (She)
Esőáztatta, majd fokozatosan száradó pályán bonyolították le a Formula-1-es Japán Nagydíj első szabadedzését Szuzukában: a tréningen Heikki Kovalainen bizonyult a leggyorsabbnak.
okt. 2
7:12
NHL: a Montreal és a Calgary nyerte a kanadai derbiket (She)
Négy mérkőzéssel útjára indult az észak-amerikai profi jégkorongliga 2009-2010-es szezonja: az első játéknapon a duplázó Alekszandr Ovecskin vezette Washington, a Joe Sakic mezének visszavonultatását megünneplő Colorado, a Montreal és a Calgary örülhetett - utóbbiak ráadásul riválist, a Torontót, illetve a Vancouvert győztek le.
okt. 2
7:30
Tiger Woods az első milliárdos sportoló (Behaviour)
A Forbes magazin számításai szerint a golfsztár Tiger Woods lett az első milliárdos sportoló.
okt. 2
7:48
Európa-liga: késsel felfegyverkezett bolgár drukkert állítottak elő Rómában (She)
Az AS Roma-CSZKA Szófia Európa-liga-mérkőzés előtt a biztonsági kamerák felvétele alapján előállítottak egy késsel és bokszerrel felfegyverkezett bolgár szurkolót.
okt. 2
8:06
Chicago, Tokió, Rio vagy Madrid - ma döntenek az olimpiáról (Infostart)
Chicago, Tokió, Rio de Janeiro vagy Madrid - ma dől el, hogy melyik város rendezheti a 2016-os nyári olimpiát. A szokások és az íratlan szabályok szerint Tokió és Chicago a favorit, utóbbiért személyesen az amerikai elnök kampányol.
okt. 2
8:06
Golf: Tiger Woods az első milliárdos sportoló (She)
A Forbes magazin számításai szerint a golfsztár Tiger Woods lett az első milliárdos sportoló.
okt. 2
8:08
Komló: játékossztrájk fenyeget a labdarúgócsapatnál (She)
Könnyen lehet, hogy nem lép pályára Várpalotán a hétvégi fordulóban az NB III-as komlói együttes.
okt. 2
8:10
Premjer-liga: Luciano Spalletti a Zenit vezetőivel tárgyal (She)
Orosz sajtóértesülések szerint Luciano Spalletti, az AS Roma volt szakvezetője a Zenit labdarúgócsapatának vezetőivel tárgyal.
okt. 2
8:12
Férfi kosárlabda: argentin játékost igazolt a Pécs (She)
A rajt előtti napokban még alakítottak egy kicsit a vezetők a tavalyi kupagyőztes Pécsi VSK-Pannonpower keretén.
okt. 2
8:24
Jégkorong: három kanadai kiszemelt a fehérváriaknál (She)
Három kanadai idegenlégióst szemelt ki magának a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata, mely a finn Teemu Elono elküldése után új játékosokat keres.
okt. 2
8:24
Ez a hétvége a futásé (Metropol)
A hétvégén két futóversenyt is rendeznek a fővárosban: holnap rajtol a Metropol Nemzetközi Reggeli Futás mezőnye, vasárnap pedig a 24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál versenyzői futnak végig a városon.
okt. 2
9:00
Formula-1: Adrian Sutilé a legjobb idő a második szabadedzésen (She)
A Formula-1-es Japán Nagydíj második szabadedzésén Adrian Sutilé lett a legjobb idő. A tréning totális unalomba fulladt, mivel a pocsék időjárási viszonyok miatt több mint egy órán keresztül ki se jöttek a pilóták a pályára.
okt. 2
9:18
Akrobatika: három magyar formáció a világbajnokságon (She)
A hétvégén a portugáliai Vila de Conde ad otthont a felnőtt és junior akrobatika világbajnokságnak.
okt. 2
9:18
Kovalainen nyerte az első szabadedzést (Metropol)
Heikki Kovalainen, a McLaren-Mercedes finn pilótája nyerte az első, míg Adrian Sutilnak, a Force India német versenyzőjének sikerével végződött a második szabadedzés a Forma-1-es világbajnokság Japán Nagydíján, Szuzukában.
okt. 2
9:18
Japán Nagydíj - Kovalainen és Sutil nyerte az első két szabadedzést (Behaviour)
Heikki Kovalainen, a McLaren-Mercedes finn pilótája nyerte az első, míg Adrian Sutilnak, a Force India német versenyzőjének sikerével végződött a második szabadedzés a Forma-1-es világbajnokság Japán Nagydíján, Szuzukában.
okt. 2
9:36
Formula-1: Massa - a csaló Renault megfosztott az elsőségtől! (She)
Felháborodását fejezte ki a Renault-istálló enyhe büntetése miatt Felipe Massa, a Ferrari Formula–1-es csapatának – súlyos sérülése után már gokartozó – brazil pilótája. Szerinte az „eltrükközött" tavalyi Szingapúri Nagydíj eredményét annullálni kellett volna – egy ilyen döntéssel egyébként ő nyerte volna meg a világbajnokságot.
okt. 2
9:54
Sportműsor: a hétvégi események programja (She)
Sportos hétvégére vágyik? Összeállításunkban megtalálja a pénteki, szombati és vasárnapi hazai sporteseményeket, mérkőzéseket és versenyeket. Tekintse meg a programokat!
okt. 2
9:54
Jankovic-Sarapova csata lesz a döntőben (Metropol)
A korábban egyformán világelső szerb Jelena Jankovic és orosz Marija Sarapova jutott a fináléba a kétmillió dollár összdíjazású, tokiói női tenisztornán.
okt. 2
10:12
1265 nap után ismét Újpest-Ferencváros bajnoki lesz szombaton (Infostart)
Több mint három év, egész pontosan 1265 nap után szombaton ismét Újpest-Ferencváros rangadót rendeznek a labdarúgó NB I-ben.
okt. 2
10:12
Tenisz: Jankovics és Sarapova találkozik a tokiói döntőben (She)
A Tokióban zajló WTA-torna elődöntőjében Marija Sarapova három szettben győzött a lengyel Agnieszka Radwanska ellen. Az orosz teniszező ellenfele a fináléban a szerb Jelena Jankovics lesz, aki a négy között a kínai Li Na ellen nyert két játékban.
okt. 2
10:30
Ökölvívás: Erdei Zsolt Hamburgban tárgyal az Universummal (She)
Már Hamburgban tartózkodik a WBO félnehézsúlyú világbajnok Erdei Zsolt. A magyar bunyós januárban védte meg legutóbb címét és most abban reménykedik, hogy sikerül egyezségre jutnia az Universum Box Promotionnal egy év végi találkozót illetően.
okt. 2
10:30
Czink sikere a selejtezőn (Metropol)
Czink Melinda sikerrel vette a selejtező első fordulóját a pekingi, 4,5 millió dollár összedíjazású tenisztorna női versenyében.
okt. 2
10:32
Tenisz: kétórás küzdelemben győzött Czink Pekingben (She)
Kereken kétórás csatában diadalmaskodott Czink Melinda a pekingi China Open WTA-tenisztorna selejtezőjében a dél-afrikai Natalie Grandin ellen.
okt. 2
10:34
Videó: szó szerint hálószaggató nigériai gól az U20-as vb-n (She)
A tahiti U20-as labdarúgó-válogatott kapusa összesen 21 alkalommal szedhette ki a labdát a hálóból három világbajnoki mérkőzésen, illetve... Csak hússzor, mert a felfutó Nurudeen Orelesi lövése a Nigéria–Tahiti meccsen még a hálónak is sok volt. Az óceániai csapat az első számú célkitűzését egyébként teljesítette: a torna egyik találkozóján sem kapott tíz gólt.
okt. 2
10:36
Arsenal: Bendtner - kész csoda, hogy nem haltam meg (She)
Kész csodának nevezte az Arsenal labdarúgócsapatának dán csatára, Nicolas Bendtner, hogy nem halt bele előző heti autóbalesetébe, sőt kisebb sérülésekkel megúszta azt.
okt. 2
10:48
Ferencváros: Pölöskey Péter és Vass Máté is kidőlt (She)
Kétséges, hogy bekerülhet-e a szombati, Újpest elleni derbire készülő ferencvárosi keretbe Pölöskey Péter és Vass Máté – adta hírül a 100% Fradi.
okt. 2
10:50
Newcastle: két hónapig nem játszhat Joey Barton (She)
Két hónapig nem léphet pályára Joey Barton, az angol másodosztályú Newcastle United labdarúgócsapatának középpályása.
okt. 2
10:52
Európa-liga: 117 horvát szurkolót vettek őrizetbe Temesváron (She)
A csütörtök este kitört verekedések a labdarúgó Európa Liga-csoportmérkőzést követően is folytatódtak Temesváron a hazai csapat, illetve a horvát Dinamo Zagreb drukkerei között, akik közül összesen 131 személyt állítottak elő.
okt. 2
11:24
Brawn-belharc a vb-címért, Räikönnent a Toyota is hívja (Infostart)
Akár már Japánban eldőlhet az idei Formula-1-es világbajnoki cím sorsa, a Brawn GP pilótáinak most már elsősorban egymásra kell figyelniük. Eközben a Toyota hivatalosan is elismerte, hogy szeretné leigazolni a jövő évre a Ferraritól távozó finn Kimi Räikkönent.
okt. 2
11:42
Aludni sem tudott pocsék játéka miatt a sztárcsatár (Infostart)
Dimitar Berbatov, a Manchester United csatára elismerte, hogy tavalyi idénye pocsékra sikerült, és a stressz miatt álmatlan éjszakái voltak.
okt. 2
11:42
U20-as vb: Németh Krisztián még nem tudja, mikor játszhat (She)
„Élet magyaroknál Németh Krisztián nélkül" címmel jelent meg írás a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján. A cikkben megszólal a magyar U20-as válogatott csatára, Németh Krisztián, aki elmondja, nem súlyos a Honduras elleni sérülése, de egyelőre nem tudja, mikor léphet pályára.
okt. 2
12:00
MU: gyermeke születése miatt Rooney kihagyhatja a következő BL-kört (She)
Wayne Rooney, a Manchester United támadója kihagyhatja a CSZKA Moszkva ellen október 21-én idegenben sorra kerülő Bajnokok Ligája-mérkőzést, ugyanis felesége erre az időszakra várja első gyermeküket.
okt. 2
12:18
Két hiányzója lesz az Egervári-csapatnak (Infostart)
Sérülés miatt várhatóan Korcsmár Zsolt és Simon András sem léphet pályára a 20 éven aluliak egyiptomi világbajnokságán szereplő magyar labdarúgó-válogatott utolsó csoportmérkőzésén, szombaton, az Egyesült Arab Emírségek ellen.
okt. 2
12:18
Holland válogatott: Ryan Babel félti a helyét a csapatban (She)
Ryan Babel, a Liverpool holland játékosa úgy érzi, hogy veszélybe került a pozíciója a válogatottnál. Hiheti is, hisz Bert van Marwijk szövetségi kapitány a legutóbbi, skótok elleni vb-selejtezőre már nem jelölte 22 fős keretébe a támadót.
okt. 2
12:36
Horvát válogatott: Eduardo kihagyja a Kazahsztán elleni vb-selejtezőt (She)
Eduardo combsérülés miatt kihagyja a horvát válogatott október 14-i világbajnoki selejtezőjét. Erről a Horvát Labdarúgó-szövetség adott tájékoztatást.
okt. 2
12:38
U20-as válogatott: Korcsmár Zsolt combizma beszakadt (She)
Korcsmár Zsolt combizma beszakadt, ezért erősen kérdéses a szereplése a magyar labdarúgó-válogatottban az Egyiptomban zajló U20-as világbajnokság csoportkörének záró mérkőzésén.
okt. 2
12:54
DVSC: kérdés, hogy megnézi-e Herczeg személyesen a Fiorentinát (She)
Még nem dőlt el, hogy elutazik-e Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere a helyszínen megfigyelni a BL-ellenfél Fiorentinát.
okt. 2
12:56
Peru: visszavonul a válogatottságtól Nolberto Solano (She)
Az argentinok és a bolíviaiak elleni világbajnoki selejtező után visszavonul a perui válogatottságtól Nolberto Solano, a Newcastle United volt, az Universitario jelenlegi labdarúgója.
okt. 2
13:12
Hollandia: Van Marwijk kihirdette keretét az ausztrálok elleni meccsre (She)
Kihirdette 22 tagú keretét az ausztrálok elleni felkészülési mérkőzésre (október 10.) Bert van Marwijk, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
okt. 2
13:12
Lékó újra remizett (Metropol)
Lékó Péter világossal döntetlent játszott az orosz Dmitrij Jakovenkóval a kínai Nancsingban zajló sakk szuperverseny pénteki, ötödik fordulójában.
okt. 2
13:14
Vb 2010: újonc is van Joachim Löw keretében (She)
A hamburgi Jerome Boateng személyében újoncot is meghívott Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a csoportelsőség szempontjából sorsdöntő, Oroszország elleni vb-selejtezőre. A németek a moszkvai meccs után Hamburgban fogadják Finnországot.
okt. 2
13:30
Soproni Liga: Kabát szerint az Újpest előrébb tart, mint a Fradi (She)
Kabát Péter szerint az Újpest előrébb tart a Ferencvárosnál. A futballista úgy véli, a szombati Soproni Liga-rangadón mindenképpen nyerniük kell a lila-fehéreknek, hogy az élmezőnyben maradjanak. Kabát mégis háromesélyesnek érzi a mérkőzést – erről az ujpestfc.hu-n elérhető videó árulkodik.
okt. 2
13:30
Overdose jövőre visszatérhet (Metropol)
Idén már nem versenyez, jövőre azonban újra rajthoz áll Overdose, a 12 futamán veretlen magyar csodaló, de visszatérésének még nincs időpontja - ezt Mikóczy Zoltán tulajdonos pénteken jelentette be PannoniaOverdose.hu-n keresztül.
okt. 2
13:30
F1: "Egyszerűen elrabolták tőlem a világbajnoki címet" (Behaviour)
Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája azzal vádolta meg a Renault istállót és annak korábbi versenyzőjét, Nelson Piquet Juniort, hogy a tavalyi Szingapúri Nagydíjon okozott szándékos balesettel megfosztotta az egyéni világbajnoki címtől.

Keresés