2010. október 12. kedd

okt. 12
0:42
Németország: Holtby és Schürrle az U21-eseknél is nyerő volt (She)
A német U21-es labdarúgó-válogatott 2–1-es győzelmet aratott Ukrajna második számú U21-es együttese ellen hétfőn este felkészülési mérkőzésen.
okt. 12
1:00
NHL: városi rangadót nyert az Islanders, kikapott a Devils (She)
Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának ötödik játéknapján az Islanders 6–4-re győzött a New York-i rangadón a Rangers ellen. A Pittsburgh Penguins idegenben verte meg a New Jersey Devilst, a St. Louis öt gólt ütött az Anaheimnek.
okt. 12
1:18
Tenisz: felére fogyatkozott az osztrákok száma a linzi tornán (She)
Egyesben felére fogyatkozott a hazai versenyzők száma a linzi WTA-tornán, miután a főtáblán induló két osztrák közül Yonne Meusburger rögtön az első napon vereséget szenvedett a svéd Sofia Arvidssontól.
okt. 12
1:22
Euro 2012: 17.30-kor kezd a magyar csapat, rangadók Európa-szerte - program (She)
A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők keddi programjában számos érdekes összecsapás található: Finnországban lép pályára a magyar válogatott, Kazahsztánba utaznak a németek, az angolok az eddig (hozzájuk hasonlóan) százszázalékos Montenegrót fogadják, de érdekes lehet a holland–svéd és az olasz–szerb rangadó is. A címvédő Spanyolország Skóciába látogat.
okt. 12
3:24
Összefog az Újpest és a Fradi (Blikk)
okt. 12
5:12
Húszezer eurós feltételezett csalás a magyar meccseken (Behaviour)
Bernd Bieniossek, a bochumi ügyészség gazdasági visszaélésekkel foglalkozó főügyésze szerint a fogadási csalásban eddig felvetődött négy magyar labdarúgó-bajnoki mérkőzésen összesen 20 ezer euró értékben követhettek el visszaéléseket.
okt. 12
6:42
Az utolsókat rúgják (Behaviour)
Ugyan akadnak még együttesek, melyek Eb-selejtezőt vívnak az idén, ám a 2012-es kontinenstorna kvalifikációs szakaszában érdekelt alakulatok túlnyomó többsége ma zárja 2010-es tétmeccsei sorát. A magyar labdarúgó-válogatott Finnországban vendégszerepelve igyekszik átmenteni valamit a San Marinóiak ellen mutatott remeklésből.
okt. 12
7:00
Bravúros Veszprém, szenzációs Loki (Behaviour)
Mindössze négy percig vezetett a Veszprém, de a legjobbkor, a végén, és a Debrecen is megtette a magáért a női nyitányon, mert története első BL-meccsén megverte a nyolcszoros BEK/BL-győztes osztrák Hypót!
okt. 12
7:02
Ma dönthetnek a Dél-Koreai Nagydíjról (Behaviour)
Várhatóan ma születik döntés arról, hogy a jövő hétvégére tervezett Formula-1-es Dél-Koreai Nagydíjat meg tudják-e rendezni a jeongami pályán, amelynek építése körül komoly gondok adódtak.
okt. 12
7:04
Nyerhető csoportban a magyarok (Behaviour)
Mind a Ferencváros, mind a Honvéd férfi vízilabdacsapata kedvezőnek tetsző csoportba került a LEN Kupa második selejtezőkörében. Az október 22. és 24. között esedékes körmeccses torna nyolc négyesének összetételét hétfőn sorsolták ki az európai szövetség, a LEN luxembourgi központjában, s a két magyar együttes tudása alapján akár nyerhet is kvartettjében.
okt. 12
7:18
Bajnokok Ligája: az Internazionale fizet a brémai drukkereknek (She)
A címvédő Internazionale futballklub visszafizeti a belépők árának egy részét a Werder Bremen szurkolóinak, mert túl drágán árult nekik jegyeket a két csapat szeptember 29-i Bajnokok Ligája-mérkőzésére.
okt. 12
7:20
NFL: Favre bocsánatot kért, jubilált, de a Vikings kikapott az esőben (She)
Hiába remekelt Brett Favre, és jutott el – az NFL-ben egyedüliként – karrierje ötszázadik TD-passzáig, a Minnesota Vikings 29–20-ra kikapott a New York Jetstől az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga ötödik fordulójának hétfő esti rangadóján.
okt. 12
7:22
NHL: Ovecskinnek a ráadás utolsó pillanatában lőtt góljával nyert a Capitals (She)
A Washington Capitals 3–2-re megverte az Ottawa Senatorst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának ötödik játéknapján, miután Alekszandr Ovecskin a 2–2-es rendes játékidőt követő ráadás utolsó pillanatában győztes gólt szerzett.
okt. 12
7:36
Labdarúgó NB I: a Ferencváros a legnépszerűbb vendégcsapat (She)
Idegenben a Ferencváros mérkőzéseire kíváncsi a legtöbb szurkoló a labdarúgó NB I-ben.
okt. 12
7:38
Tenisz: két évre eltiltották a doppingoló iráni teniszezőt (She)
Doppingolás miatt kétéves eltiltást kapott Mohammed Mohazebnia, az iráni Davis-kupa-csapat teniszezője.
okt. 12
7:54
A Ferencváros a legnépszerűbb vendégcsapat (Metropol)
Idegenben a Ferencváros mérkőzéseire kíváncsi a legtöbb szurkoló a labdarúgó Monicomp Ligában. A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) felméréséből kiderül, hogy a zöld-fehérek találkozóira az Albert Stadionon kívül átlagosan 6887 néző kíváncsi, mögöttük a Győr (4145), majd az Újpest (4023) következik a rangsorban.
okt. 12
8:12
A Vidi-kapus néz szembe a Háromoroszlánosokkal (Infostart)
Kedden 21 mérkőzéssel folytatódik a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozata: a világbajnok spanyolok Skóciában vendégeskednek, a Wembley-ben pedig két veretlen csapat találkozik. A magyarok csoportjában a svéd válogatott Hollandiába utazik.
okt. 12
8:30
Oszakai tenisztorna: Arn korai búcsúja (Metropol)
A nyolcadik helyen kiemelt Arn Gréta nem jutott be a legjobb 16 közé a 220 ezer dollár összdíjazású oszakai, keménypályás női tenisztornán, miután kedden két sima játszmában kikapott az ukrán Olga Szavcsuktól.
okt. 12
8:48
Tenisz: Arn kiemelt volt, de az első fordulóban kiesett Oszakában (She)
Arn Gréta az oszakai torna nyolcadik kiemeltjeként már az első fordulóban 6:1, 6:2-es vereséget szenvedett az ukrán Olga Szavcsuktól.
okt. 12
8:50
Nemzetközösségi Játékok: újabb nigériai atléta doppingolt (She)
Ugyanazzal a tiltott szerrel két napon belül két nigériai atléta akadt fenn a doppingvizsgálaton az Újdelhiben zajló Nemzetközösségi Játékokon.
okt. 12
9:06
Meddig láthatunk Formula-1-es futamot Mogyoródon? (Infostart)
Jelentős összegeket kell a mogyoródi pálya és a környéke fejlesztésére fordítani, hogy a Magyar Nagydíj 2016 után is helyet kapjon a Formula-1-es világbajnokság versenynaptárában - mondta a Hungaroring Sport Zrt. vezetője az InfoRádiónak. Dénes Ferenc sportközgazdász szerint ha a Magyar Nagydíj kikerül a körforgásból, akkor szinte lehetetlen lesz oda visszakerülnie.
okt. 12
9:06
Formula-1: hivatalosan is bejelentették, hogy lesz futam Dél-Koreában (She)
Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) versenyigazgatója bejelentette, hogy a dél-koreai pálya bejárása során mindent rendben talált, így megrendezik az október 24-re tervezett Formula–1-es nagydíjat az ázsiai országban.
okt. 12
9:06
Extrém wakeboard a Parlamentnél (Metropol)
58 km/h-val száguldott az egyik legsikeresebb wakeboardos a Duna belvárosi szakaszán.
okt. 12
9:08
Derbyben nyertek a brazil futballisták - videóval (Infostart)
A brazil labdarúgó-válogatott 2-0-ra nyert a 2012-es Eb társrendezője, az ukrán csapat ellen barátságos mérkőzésen az angliai Derbyben.
okt. 12
9:08
Videoton: A tulajdonos magánügye, hogy mennyit költöttünk - Mezey (She)
Mezey György, a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője az együttes hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, véleménye szerint nem igazoltak lényegesen több játékost, mint más csapatok. Arra pedig, hogy nem minden új igazolás jut szóhoz, az a válasz, hogy egyszerre sok új futballista beépítése teljes átszervezéssel járna.
okt. 12
9:24
Tenisz: Szávay maradt a 37., Wozniacki hivatalosan is világelső (She)
Szávay Ágnes maradt a 37. helyen a női teniszezők világranglistáján, amelyen a dán Caroline Wozniacki átvette a vezetést, mivel hétfőn megnyerte a pekingi WTA-tornát.
okt. 12
9:42
Blog: Szabados Gábor véleménye a múlt és a jelen játékospiacáról (She)
Újabb írással jelentkezett blogjában Szabados Gábor sportközgazdász, aki ezúttal a játékospiaccal foglalkozik az inkább az utánpótlást favorizáló Gerő Ernőtől egészen Michel Platiniig.
okt. 12
9:42
F-1: zöld lámpát kapott a Dél-Koreai Nagydíj (Behaviour)
Megtartják október 24-én a Forma-1-es Dél-koreai Nagydíjat, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a pályabejárás után kedden megadta az engedélyt - jelentették be a szervezők.
okt. 12
9:44
Evezés: Juhász Adrián a győztese a wörthi-tavi regattának (She)
Juhász Adrián abszolút győzelmével végződött a Wörthi-tavon az elmúlt hétvégén megrendezett evezősverseny.
okt. 12
10:00
Ferencváros: Dragóner Attila hazatért a sheffieldi rehabilitációról (She)
Hazatért Sheffieldből Dragóner Attila, és ha egészségi állapota engedi, vasárnap pályára léphet a Kozármisleny elleni NB II-es labdarúgó-bajnoki mérkőzésen a Ferencváros II-ben.
okt. 12
10:02
AC Milan: Tamás Krisztián kedvező benyomást tett a vezetőkre (She)
Kedvező benyomást tett az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan vezetőire Tamás Krisztián, és hazatérését követően az olasz klub jelezte, decemberben visszavárja az Illés Béla Futballakadémia U16-os válogatottját.
okt. 12
10:18
Szépen búcsúztatná az évet az Egervári-csapat (Infostart)
A magyar labdarúgó-válogatott kedden játssza idei utolsó Európa-bajnoki selejtezőjét Finnország ellen. Legutóbb az emlékezetes 1997-es világbajnoki selejtezőn járt Helsinkiben a nemzeti csapat.
okt. 12
10:18
Tenisz: Murray és Robson a brit csapatban a Hopman-kupán (She)
Andy Murray és Laura Robson alkotja majd a brit együttest a januári Hopman-kupán, a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán.
okt. 12
10:54
Videó: gólja után „újra kellett éleszteni” az uruguayi támadót (She)
Morbid gólörömmel ünnepelte sikeres büntetőjét a Vélez Sársfield játékosa, Santiago Martín Silva. Az uruguayi csatár, miután megszerezte a vezetést a Colón ellen (6–0) az argentin labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában, ledobta magát a földre, és eljátszotta, hogy szívrohama van, míg a társai próbálták újraéleszteni. Nem valószínű, hogy a pályán elhunyt futballisták haláláért legtöbbször…
okt. 12
10:56
Real Madrid: Pardeza szerint nem hibáztak Szalai elengedésével (She)
Miguel Pardeza, a Real Madrid sportigazgatója az AS napilapnak adott interjújában elmondta, nem tartja hibának, hogy a klub több tehetséges fiatal labdarúgóját is elengedte, köztük Szalai Ádámot.
okt. 12
11:30
Tenisz: Roddick és Isner is továbbjutott Sanghajban (She)
A sanghaji ATP-tenisztorna első fordulójában John Isner és Andy Roddick is győzött, igaz, Roddick ellenfele, a német Philipp Kohlschreiber a mérkőzés feladására kényszerült.
okt. 12
11:32
MLSZ: már nem Bienerth Gusztáv felelős a nemzetközi kapcsolatokért (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Bienerth Gusztávval, aki a nemzetközi kapcsolatokért volt felelős az utóbbi három évben.
okt. 12
11:48
Franciaország: bojkottálhatja a PSG elleni meccset az Olympique Marseille (She)
Nem akarja lejátszani a Paris Saint-Germain ellen jövő hónapban esedékes rangadót a címvédő OM  labdarúgócsapata, miután a francia liga (LFP) biztonsági okokra hivatkozva eltiltotta a marseille-i szurkolókat a mérkőzés megtekintésétől.
okt. 12
11:50
Videó: gólt kapott, majd szándékosan revánsot vett a fiatal kapus (She)
Humoros jelenetnek lehettek szemtanúi azok a szülők, akik elkísérték ötéves gyermekeiket egy fociedzésre. A lányokból és fiúkból álló csapat éppen a büntetőket gyakorolta, amikor az egyik kisfiú betalált, ám a kapus idegesen hozzávágta a labdát, amely kényes helyen találta el társát. A bosszús kissrác aztán közölte „áldozatával”: „Na, most próbáld meg újra!"
okt. 12
11:52
Jégkorong, EBEL: Mihály Árpád négymeccses eltiltást kapott (She)
Az osztrák jégkorongbajnokságban (EBEL) pénteken, a Klagenfurt elleni mérkőzésen végleg kiállított fehérvári játékos, Mihály Árpád négymeccses eltiltást kapott.
okt. 12
12:42
Profi ökölvívás: decemberi óriásgálán dolgozik Frank Warren (She)
December 11-én rendezi következő nagy gáláját a legnagyobb angol promoter, Frank Warren.
okt. 12
13:00
Videó: a Manchester City fiataljai kihívták a brazil futsalzsenit (She)
Egy három körből álló trükkversenyre invitálták a Manchester City utánpótláskorú labdarúgói a brazil futsalsztárt, Falcaót. A szép mozdulatok és jelenetek mellett a humor is főszerephez jutott a párbaj alatt. Bár mindkét fél megmutatta, hogy mit tud, végül Falcao nyert.
okt. 12
13:00
Zöld utat kapott a Dél-Koreai Nagydíj (Metropol)
Még két hete is kétséges volt a futam megrendezése. A pilóták már az esélyeket latolgatják. Chilkó Ferenc vendégszerkesztőnk kommentárja a cikkben!
okt. 12
13:02
Férfi kézilabda: könnyű ellenfeleket kaptak a magyarok az EHF-kupában (She)
A férfi kézilabda EHF-kupában mindkét magyar résztvevő, a Tatabánya-Carbonex és a Dunaferr is verhető ellenfelet kapott.
okt. 12
13:18
Brazília: Ronaldinho hamarosan meghívót kap a válogatottba? (She)
Ukrajna 2–0-s angliai legyőzését követően Európában maradt Mano Menezes, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, hogy megfigyelje a két milánói sztárcsapatban, az AC Milanban és az Interben futballozó honfitársait.
okt. 12
13:36
NBA: ismét ügynöke miatt büntették meg Fernándezt (She)
Európai ügynökének levele miatt büntették meg az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Portland TrailBlazers spanyol játékosát, Rudy Fernándezt, aki augusztusban amerikai menedzserének kijelentései miatt kapott 25 ezer dolláros pénzbírságot.
okt. 12
13:54
Jégkorong, EBEL: Mihály Árpád négymeccses eltiltást kapott - videó (She)
Az osztrák jégkorongbajnokságban (EBEL) pénteken, a Klagenfurt elleni mérkőzésen végleg kiállított fehérvári játékos, Mihály Árpád négymeccses eltiltást kapott.
okt. 12
13:54
Vlagyimir Klicskóra „névtelen” rivális vár (Metropol)
Mindhárom profi bokszvilágbajnoki övét kockára teszi december 11-i címmeccsén Vlagyimir Klicsko, aki azonban biztosra mehet: ellenfele tudniillik a gyakorlatilag ismeretlen Dereck Chisora lesz.
okt. 12
13:56
Kerékpár: Esztergomban ért véget az Oxigén Túra (She)
Az ötödik állomás után, Esztergomban véget ért az országos kerékpáros program, az Oxigén Túra. A hétvégi esemény vetélkedőjén a legtöbb pontot a Babits Mihály Általános Iskola gyűjtötte.
okt. 12
13:58
Euro 2012: a Bayern visszarendelte Van Bommelt a válogatottól (She)
A német bajnok Bayern München azt kéri a Holland Labdarúgó-szövetségtől (KNVB), hogy Mark van Bommel, a bajorok és az oranje középpályása még a ma esti, Svédország elleni Európa-bajnoki selejtező előtt térjen vissza Münchenbe.

Keresés