Baranyai János

A horrorsérülés már a múlt, Baranyai a mai napig a súlyemelés szerelmese
2023 augusztus 20.   Sportal
A pekingi olimpián még a NOB elnöke is aggódott érte, többen nézték meg a sérülését, mint Michael Phelps győzelmeit.
Súlyemelés: új edzőtermet avattak fel Vajszlón
2017 július 5.   She
Súlyemelõ-edzőtermet avattak a baranyai Vajszlón, a helyi iskolában.
Súlyemelő Eb: Baranyai János kilencedik lett
2015 április 16.   She
Férfi 85 kilogrammban francia siker született összetettben a Tbilisziben zajló súlyemelő Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján, amelyen Baranyai János a kilencedik helyen végzett.
Súlyemelő-vb: iráni siker 85 kg-ban, Baranyai a 35.
2014 november 13.   She
Az iráni Kianoush Rostami győzött a 85 kilogrammos férfikategóriában a kazahsztáni olimpiai kvalifikációs súlyemelő-világbajnokságon, ahol a magyar színeket képviselő Baranyai János az összetett sorrendben 35. lett.
Súlyemelő-vb: Baranyai 4. lett a 85 kg D-csoportjában
2014 november 12.   She
Baranyai János összetettben negyedikként végzett a 85 kilogrammos férfikategória 12 résztvevőt számláló D csoportjában a kazahsztáni olimpiai kvalifikációs súlyemelő-világbajnokság szerdai versenynapján.
Súlyemelő ob: Nagy Péter tizedszer magyar bajnok
2014 október 19.   She
Egyformán megvédte címét a vasárnap zárult országos bajnokságon a magyar férfi súlyemelés három legnevesebb alakja: Baranyai János, Gyurkovics Ferenc és Nagy Péter, ráadásul utóbbi tizedszer lett első.
Súlyemelő Eb: Baranyai a 7. helyen végzett
2014 április 9.   She
Baranyai János 341 kilós teljesítménnyel összetettben a hetedik helyen végzett a 85 kilogrammos súlycsoportban a Tel-Avivban zajló súlyemelő Európa-bajnokságon. A Szombathelyi Haladás versenyzője szakításban 152, lökésben pedig 189 kilóig jutott. Ezzel előbbi fogásnemben hatodik, utóbbiban pedig nyolcadik lett úgy, hogy mind a hat gyakorlata sikeres volt.
Súlyemelő-vb: Baranyai János nyert a B-csoportban
2013 október 25.   She
Baranyai János volt a legjobb a 85 kilogrammos kategória B csoportjában a súlyemelők lengyelországi világbajnokságának pénteki versenynapján.
Súlyemelés: Baranyai a 7. lett a 85 kg-osok között az Eb-n
2013 április 13.   She
A súlyemelő Európa-bajnokság első „magyar" napján a 85 kilós Baranyai János a hetedik helyen végzett, az arany az orosz Apti Auhadovnak jutott.
Baranyai összetettben hatodik lett a kontinenstornán
2012 április 13.   Agroinform
Baranyai János összetettben hatodik lett a 85 kilogrammosok péntek esti versenyében a súlyemelő Európa-bajnokságon.
Súlyemelő-ob: Nagy és Gyurkovics címvédése, Baranyai versenyen kívül nyert
2011 október 16.   She
Nagy Péter az ólomsúlyban, Gyurkovics Ferenc pedig a 105 kilósok között megvédte címét a 2011-es országos súlyemelő-bajnokság záró napján
Saját garázsában készült az Eb-re a súlyemelő
2011 április 17.   BorsOnline
SÚLYOS BRAVÚR - Baranyai János kitett magáért. Az Oroszlányban élő sportoló a kazanyi súlyemelő Eb-n negyedik helyet szerzett úgy, hogy a lökésben 201 kilogrammra javította a magyar rekordot, egyszersmind az egyéni legjobbját hat (!) kilóval szárnyalta túl.
Súlyemelő Eb: a szövetség elnöke Gyurkovicstól is érmet remél
2011 április 16.   She
Az erős emberek oroszországi Európa-bajnokságán Nagy Nikoletta (63 kg) három ötödik helye után Krutzler Eszter (69 kg) három bronzéremmel jeleskedett, majd péntek este Baranyai János (85 kg) negyedik és ötödik pozíciók begyűjtésével, meg egy nagyszerű országos csúccsal jelezte, hogy végre valami megmozdult a magyar súlyemelésben.
Remeklő magyarok
2011 április 16.   Agroinform
Krutzler Eszter (69 kg) három bronzéremmel jeleskedett, majd péntek este Baranyai János (85 kg) negyedik és ötödik pozíciók begyűjtésével jelezte, hogy végre valami megmozdult a magyar súlyemelésben.
Baranyai országos csúcsot lökött, ötödik lett összetettben
2011 április 15.   Agroinform
Baranyai János összetettben ötödik lett az oroszországi súlyemelő Európa-bajnokságon a 85 kg-os férfikategóriában.
Súlyemelő Eb: Baranyai országos csúcsot lökött, összetettben 5.
2011 április 15.   She
Baranyai János összetettben ötödik lett az oroszországi súlyemelő Európa-bajnokságon a 85 kilogrammos férfikategória péntek esti versenyében, lökésben pedig országos csúccsal végzett a negyedik helyen.
Súlyemelő vb: lengyel győzelem 85 kg-ban, Baranyai a 15. lett
2010 szeptember 24.   She
A férfiak 85 kilogrammos kategóriájában összetettben 383 kilóval a lengyel Adrian Zielinski végzett az élen a törökországi súlyemelő világbajnokság nyolcadik versenynapján. A C-csoportot csütörtökön megnyerő Baranyai János 350 kilós összeredménye alapján a 15. helyen végzett.
Súlyemelő-vb: Baranyai János nyert a 85 kilósok C-csoportjában
2010 szeptember 23.   She
Baranyai János egyéni csúcsot jelentő 350 kg-ot teljesített összetettben a törökországi súlyemelő-világbajnokság hetedik versenynapján, ezzel az első lett a 85 kilogrammos kategória C-csoportjában.
Súlyemelés: Krutzler, Gyurkovics és Baranyai is utazik a minszki Eb-re
2010 március 18.   She
A magyar súlyemelő-válogatott legjobbjai az elmúlt hét óta Tatán készülnek, a kivétel Magát Krisztina (+75 kiló), aki tanulmányai miatt klubjában, a BKV Előrében edz. Az április 5-én Minszkben kezdődő felnőtt kontinensviadalon Magáton kívül Krutzler Eszter (69), Baranyai János (85), Gyurkovics Ferenc (105) és Nagy Péter (+105) képviseli a magyar színeket.
A Pekingben súlyos sérülést szenvedett Baranyai János esete megannyi kérdést vetett föl
2009 február 5.   Behaviour
Amióta kiderült, hogy a pekingi olimpián durva karsérülést szenvedett súlyemelő, Baranyai János háromezer forint biztosítási díjban részesült, a magyar sajtóban a képtelenebbnél képtelenebb hírek jelentek meg. Elhangzott a többi között, hogy a magyar sportolók biztosítás híján vetélkedtek a játékokon, minekután Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter szerdán levelet intézett…

Sport/olimpia/peking2008/sulyemeles