Detre Diána

Víz és ég között
2022 április 1.   Demokrata
Detre Szabolcs és Detre Zsolt olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnoki arany-, ezüst- és bronzérmes vitorlázóval beszélgettünk.
Berecz Zsombor: Ez volt az utolsó táncunk. Méltó befejezés a hajóosztály olimpiai szereplésének
2021 augusztus 3.   Igényesférfi.hu
A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor ezüstérmet szerzett kedden a tokiói olimpián. Ez a magyar vitorlázás második ötkarikás medálja, az elsőt a Detre testvérek szerezték, akik az 1980-as, moszkvai játékokon a harmadik helyen végeztek Repülőhollandiban.
A vitorlázó Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes lett
2021 augusztus 3.   Helló Magyar
A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor ezüstérmet szerzett kedden a tokiói olimpián. Ez a magyar vitorlázás második ötkarikás medálja, az elsőt a Detre testvérek szerezték, akik az
Ezüstérmes lett a vitorlázó Berecz Zsombor
2021 augusztus 3.   ridikul.hu
Finndingiben szereplő Berecz Zsombor ezüstérmet nyert kedden a tokiói olimpián. Ez a magyar vitorlázás második ötkarikás medálja, az elsőt a Detre testvérek szerezték, akik az 1980-as, moszkvai játékokon a harmadik helyen végeztek Repülőhollandiban.
Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes
2021 augusztus 3.   Demokrata
Ez a magyar vitorlázás második ötkarikás medálja, az elsőt a Detre testvérek szerezték, akik a 1980-ban a harmadik helyen végeztek Repülőhollandiban.
Vitorlázás: csak magyarok a dobogón az Asso Eb-n
2013 október 7.   She
A Detre Szabolcs vezette magyar egység nyerte meg a németországi Chiemseén rendezett vitorlázó Asso Európa-bajnokságot.
Nem volt értékelhető eredménye az Év női vitorlázójának
2012 december 17.   Agroinform
A szörfszövetség meglepődött, hogy Detre Dia lett az Év női vitorlázója.
Gyurta Dániel és Jakabos Zsuzsanna döntős
2012 augusztus 1.   Habostorta
Káté Gyula a 16 között - keddi összefoglaló Gyurta Dániel bejutott a 200 m mellúszás, Jakabos Zsuzsanna a 200 m pillangó fináléjába, az ökölvívó Káté Gyula pedig továbblépett a nyolcaddöntőbe a londoni olimpia keddi versenynapján. Úszásban Hosszú Katinka a 200 m pillangó elődöntőjében és a 200 m vegyes döntőjében is érdekelt volt, előbbi számban nem sikerült bejutnia a fináléba, 9. lett,…
Meglehet az első úszóérem, javíthatnak a kézisek és a pólósok
2012 július 31.   Habostorta
A magyar férfi kézilabda- és vízilabda-válogatottra fontos mérkőzés vár a csoportküzdelmek keddi, második fordulójában... ...míg a női 200 méteres vegyesúszásban éremszerzésre nyílhat lehetőség. A kézisek saját hatosuk leggyengébbnek vélt alakulatával, a dél-koreai együttessel találkoznak. Azután, hogy vasárnap két góllal kikaptak az Európa-bajnok dánoktól, egy újabb vereséggel nagyon nehézzé…
London 2012: 13 Celsius fok és erős szél várta a magyarokat
2012 július 18.   She
A 158 fős magyar csapatból elsőként a vitorlázó Berecz Zsombor és a szörfös Detre Diána érkezett meg a jövő héten kezdődő londoni olimpiára, s már el is foglalták szállásukat a vitorlázók számára külön kialakított olimpiai faluban.
Megérkeztek Angliába az első magyar olimpikonok
2012 július 18.   Agroinform
A 158 fős magyar csapatból elsőként a vitorlázó Berecz Zsombor és a szörfös Detre Diána érkezett meg az olimpiára.
London 2012: elutaztak az első magyar sportolók az olimpiára
2012 július 18.   She
Detre Diána szörfös, Berecz Zsombor vitorlázó, valamint a sportlövő Bognár Richárd és Csonka Zsófia kedden elutazott a londoni olimpiára, ők az első magyar résztvevők, akik a helyszínre érkeztek.
Elhunyt a windsurf atyja
2012 július 6.   Habostorta
A szélvitorla feltalálóját, Jim Drake-et 83 esztendős korában érte a halál A mérnök a The New York Times című lap szerdai információi szerint június 19-én hunyt el az észak-karolinai Pfafftownban lévő otthonában. A szörfdeszka továbbfejlesztésével általa kialakított szélvitorla hozta meg a sport számára a nagy áttörést, népszerűsége a mai napig töretlen. Drake eredetileg rakéta-meghajtású…
Vitorlázás: szombaton dől el Perthben, szerez-e kvótát Detre Diána
2011 december 9.   She
Szombaton dől el, hogy a szörfös Detre Diána szerez-e kvótát a Perthben zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A pénteken pihenő hajóosztályban már csak két hely kiadó a mostani vb-ről, s jelenleg a magyar versenyző és görög riválisa áll a legjobban, ők ketten találhatók az úgynevezett Ezüst flottából indulási jogot érő pozícióban. Cholnoky Sára pillanatnyilag az 55. Neki és a laser…
Vitorlás vb: Detre Diána bizakodhat a kvótaszerzésben
2011 december 8.   She
Már csak a szörfös Detre Diána szerezhet londoni kvótát az eddig szerepelt magyar vitorlázók közül a Perth-ben zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
Vitorlás vb: öt futam után olimpiai kvótás helyen áll Detre Diána
2011 december 7.   She
Az ötödik futamot követően kvótát érő helyen áll a szörfös Detre Diána a Perth-ben zajló olimpiai kvalifikációs vitorlás világbajnokságon.
Vitorlázás-vb: Pál Gaszton és Detre Diána előrelépett Perth-ben
2011 december 7.   She
A harmadik futamban két osztályban is született számottevő magyar eredmény a Perth-ben zajló olimpiai kvalifikációs vitorlás világbajnokságon.
Vitorlázás: Detre Diána győzött a franciaországi szörffesztiválon
2011 április 18.   She
Detre Diána nyerte a nők versenyét a franciaországi Fréjusben rendezett szörffesztiválon.
Vitorlázás: Detre és Gádorfalvi a vb helyszínén versenyzett
2011 március 1.   She
Újabb versenyt rendeztek Cádizban, a 2012-es Olimpiai kvalifikációs vb helyszínén a 6. Andalúz Olimpiai Hét keretein belül. A 10 futam alapján Detre Diána a 10. helyen végzett a rendkívül erős női mezőnyben, Gádorfalvi Áron pedig a 8. lett a férfiak között.
Dragon ob: a Gömbös, Detre, Takács trió szerzett bajnoki címet
2010 június 6.   She
Szombaton befejeződött az Erste Private Banking által támogatott országos dragonbajnokság. A gyenge, 4-6 csomós szélben mintegy kétórás futamon dőlt el a győzelem és a magyar bajnoki cím sorsa. A nemzetközi versenyt – immár harmadszor, 2008 és 2009 után ismét – a német Vincent Hoesch, Peter Liebner és Thomas Mayer nyerte meg, ők hárman kiváló vitorlázással az utolsó futamon elsők lettek. A magyar…