Baranyai János

Baranyai János súlyos sérülése hozta felszínre a sportolók kiszolgáltatott helyzetét
2009 február 5.   Behaviour
Baranyai János súlyemelő pekingi sérülése kapcsán a sportolói biztosítási szerződések hiányosságaira hívta fel a figyelmet az Önkormányzati Minisztérium (ÖM), amely kéri a Magyar Olimpiai Bizottságot, hogy vizsgálja ki a történéseket. Az ügyben Gyenesei István sportot is felügyelő miniszter levelet intézett Schmitt Pálhoz, a MOB elnökéhez, amiben az olimpikonok biztosításának kivizsgálását és a…
Végre pénzhez jut Baranyai
2009 január 26.   Blikk
Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter 300 ezer forintos támogatásban részesítette Baranyai János súlyemelőt, aki úgy tűnt, hogy súlyosan megsérült a pekingi olimpián, de a horrorisztikus szakítása szerencsére nem volt veszélyes. Eddig mindössze háromezer forintot kapott.
Súlyemelés: „aprópénzt” kapott szörnyű sérülése után Baranyai
2009 január 21.   She
Elképesztő történet: háromezer forintot utaltak a súlyemelő Baranyai János számlájára a Nemzeti Sportszövetség versenyengedély-kártyája alapján, szörnyű pekingi könyöksérülése után – ráadásul a MOB nem is válaszolt neki, pedig már régen beadta a szükséges papírokat…
Baranyai: ott leszek a világbajnokságon!
2009 január 13.   BorsOnline
A 140 és a 145 kilogrammal nem volt gond. Úgy tűnt, a 148-as szakítógyakorlat sem fog ki rajta, ám Baranyai János könyöke ekkor hirtelen kifordult… A magyar súlyemelő szörnyű pekingi balesetének híre bejárta a sajtót a tavalyi olimpia idején. A 24 éves sportoló azóta már jobban van, és a vb-re készül. Erről a Bors is meggyőződhetett, amikor meglátogatta Oroszlányban.
Hat hónapig nem emelhet Baranyai
2008 szeptember 7.   Blikk
A Sportkórházban kezelik a Pekingben megsérült súlyemelőt
Újra emelne a híres könyökű Baranyai
2008 szeptember 2.   BorsOnline
Egyetlen mozdulattal világhírűvé vált Pekingben Baranyai János. Fájdalom, az olimpián részt vevő magyar súlyemelő nem a legnagyobb tárcsahalom magasba lendítésével került reflektorfénybe, hanem súlyos sérülésével. Tegnaptól gyógytornász foglalkozik Baranyaival, aki már a visszatérését tervezgeti a kínai horror után.
Baranyai pályafutása nincs veszélyben
2008 augusztus 14.   Behaviour
Baranyai János sérülése nem bizonyult súlyosnak, a nyíregyházi súlyemelő az eredeti terveknek megfelelően, augusztus 19-én utazhat haza. A 24 éves versenyző még szerda este elhagyta a kórházat.
Könyökficama van a magyar súlyemelőnek
2008 augusztus 14.   Infostart
Baranyai János sérülése nem bizonyult súlyosnak, a nyíregyházi súlyemelő az eredeti terveknek megfelelően, augusztus 19-én utazhat haza. A 24 éves versenyző még szerda este elhagyta a kórházat.
Súlyemelés: dél-koreai arany Baranyai súlycsoportjában
2008 augusztus 13.   She
A férfi súlyemelők 77 kg-os küzdelmében a dél-koreai Sza Dzse Hjuk könnyebb testsúlyának köszönhetően lett olimpiai bajnok a kínai Li Hung-li előtt, miután az összetettben mindketten 366 kilóig jutottak. A súlycsoportban érdekelt Baranyai János már a szakítás során feladta a küzdelmet sérülés miatt.
Borzatsztó balestet szenvedett a magyar súlyemelő - durva fotókkal
2008 augusztus 13.   BorsOnline
A 77 kilósok között szereplő egyetlen magyar súlyemelő, Baranyai János látványra rendkívül csúnya sérülést szenvedett. Az eset után azonnal kórházba került, ahol az orvosok sikeres beavatkozást hajtottak verge rajta.
Súlyosan megsérült egy olimpikonunk
2008 augusztus 13.   Blikk
Súlyosan megsérült Baranyai János súlyemelő, a sportág egyetlen magyar szereplője a pekingi olimpián.
Peking 2008: Baranyai János súlyosan megsérült
2008 augusztus 13.   Behaviour
Súlyos sérülést szenvedett Baranyai János súlyemelő, a sportág egyetlen magyar szereplője a pekingi olimpián.
Súlyemelés: nincs törés Baranyai könyökében
2008 augusztus 13.   She
Súlyos sérülést szenvedett Baranyai János súlyemelő, a sportág egyetlen magyar szereplője a pekingi olimpián. A 77 kg-os kategóriában érdekelt versenyzőnek a jobb könyöke kifacsarodott a harmadik szakításkísérletekor, a 148 kg felemelése közben. Baranyait, akinek ráadásul a visszazuhanó súlyzó a hátára esett, hordágyon vitték le a pódiumról.
Súlyemelés: Baranyai izomszakadást szenvedett
2008 augusztus 13.   She
Az első diagnózisok szerint izomszakadást szenvedett Baranyai János, a férfi súlyemelők 77 kg-os kategóriájában szereplő magyar versenyző.
Súlyosan megsérült az egyetlen magyar súlyemelő
2008 augusztus 13.   Infostart
Súlyos sérülést szenvedett Baranyai János súlyemelő, a sportág egyetlen magyar szereplője a pekingi olimpián.
Súlyemelés: Baranyai János megsérült, nem folytathatja
2008 augusztus 13.   She
Sajnos megsérült egyetlen súlyemelőnk a pekingi olimpián, a férfiak 77 kg-os súlycsoportjának B-csoportjában induló Baranyai János a szakítás harmadik gyakorlata során maga mögé ejtette a súlyt, és súlyosan megsérült.
Peking 2008: Baranyai lehet az egyetlen magyar súlyemelő
2008 június 27.   She
Baranyai Jánost terjeszti az elnökség elé Juhász István szövetségi kapitány, mint egyetlen magyar súlyemelőt, aki indulhat a pekingi olimpián.
Súlyemelő Eb: Baranyai János 2. lett a B csoportban
2008 április 18.   She
Baranyai János második lett a 77 kg-os kategória B csoportjában a súlyemelők olaszországi olimpiai selejtezős Európa-bajnokságán, amely az utolsó alkalmat kínálja ötkarikás kvótaszerzésre.
Savaria Kupa: Baranyai és Bazsó emelt a legjobban
2008 március 1.   She
A férfiaknál Baranyai János, a nőknél Bazsó Bianka nyert a Savaria Kupán, a súlyemelők szombathelyi Eb-felmérő versenyén, amelyen különleges pontszámítással hirdettek győztest.
Súlyemelő-vb: hat érmes 77 kg-ban, Baranyai János a múlt évet másolta
2007 szeptember 21.   Metropol
Az eddigi legkiélezettebb versenyt hozta a súlyemelők thaiföldi világbajnoksága a férfi 77 kg-ban, ahol hatan osztoztak a kiosztható kilenc érmen.

Sport/olimpia/peking2008/sulyemeles