2010. szeptember 2. csütörtök

szept. 2
0:06
Atlétika: Kazi Tamás a hetedik lett 800 méteren Zágrábban (She)
Kazi Tamás a hetedik helyen végzett a zágrábi atlétikai Grand Prix-viadalon. A magyar futó 1:47.16-os eredményt ért el, ezzel közel két másodperccel maradt el a győztes amerikai Nick Symmonds idejétől.
szept. 2
0:06
Nem indulhat a birkózó vb-n Fodor (Behaviour)
Az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán sérülés miatt nem vehet részt a jövő heti, moszkvai birkózó-világbajnokságon.
szept. 2
1:36
US Open: Szávay két szettben kikapott Flavia Pennettától (She)
Szávay Ágnes két szettben vereséget szenvedett az olasz Flavia Pennettától a US Open 2. fordulójában, így egyesben befejeződött számára az amerikai nemzetközi bajnokság.
szept. 2
7:00
Vízilabda Eb: döntetlen a görögök ellen (Behaviour)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 6-6-os döntetlent játszott a görög csapattal a zágrábi Európa-bajnokság szerdai játéknapján.
szept. 2
7:02
Csaltak az ellenőrök (Behaviour)
A farok csóválta a kutyát, állapította meg a mannheimi ügyészség, miután vizeletmintákat manipuláló doppingellenőrök ellen indított eljárást csalás és okirathamisítás megalapozott gyanújával.
szept. 2
7:04
Visszafogott költekezés (Behaviour)
Habár az idén világbajnokságot is rendeztek - márpedig egy nagy világesemény évében általában különösen felfokozott hangulat jellemzi a piacot - rég nem látott visszafogottságot mutattak Európa élklubjai a kedd éjfélkor zárult labdarúgó átigazolási időszakban.
szept. 2
7:06
Legyen most cél a továbbjutás! (Behaviour)
Dárdai Pál utoljára március 3-án, az oroszok elleni 1-1-es döntetlennel végződött barátságos mérkőzésen szerepelt a magyar labdarúgó-válogatottban, akkor csereként lépett pályára a 72. percben. A csupaszív középpályás úgy érzi, a nemzeti csapatnak a holnapi, Svédország elleni idegenbeli mérkőzéssel kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozaton meg kell próbálnia odaérni a második helyre.
szept. 2
7:18
US Open: Andy Roddick búcsúzott a második fordulóban (She)
A kilencedik kiemelt Andy Roddick 3:6, 7:5, 6:3, 7:6-os vereséget szenvedett a szerb Janko Tipszarevicstől a US Open férfi egyesének 2. fordulójában. Az amerikai kiesésével Roger Federer maradt az egyetlen játékos a férfimezőnyben, aki korábban megnyerte a versenyt.
szept. 2
7:36
Cseh Kupa: Róth Ferenc gólt rúgott, csapata továbbjutott (She)
Róth Ferenc csapata, a Sokol Ovcáry idegenben 3–0-ra nyert az FK Litvínov ellen a labdarúgó Cseh Kupa második fordulójában, ezzel továbbjutott. Az Ovcáry harmadik gólját a magyar csatár szerezte.
szept. 2
7:54
Sporting: korábbi német válogatott kapus érkezhet ingyen (She)
A Sporting dobhat mentőövet Timo Hildebrandnak: a korábbi német válogatott kapus szerdán Lisszabonba utazott tárgyalni.
szept. 2
7:56
Jégkorong: ismét képernyőre kerülnek a Volán EBEL-meccsei (She)
A hétvégi Ifjabb Ocskay Gábor-emléktorna apropóján tartott sajtótájékoztatón a Sport Klubbal is szerződött a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata: a csatorna 21 EBEL-alapszakaszbeli mérkőzését közvetíti, és az emléktorna szombati és vasárnapi két-két meccsét is élőben adja.
szept. 2
8:12
Sztárcsapatok a szomszédban - ennyiért láthatja a BL-meccseket (Infostart)
Bár magyar együttes idén nem jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe, nem kell sokat utazni, hogy valamelyik európai sztárcsapatot megnézhessük élőben. A román, a szlovák és a szerb bajnok is neves riválisokat fogad, és már elkezdték a jegyek árusítását. Összeállításunkból megtudhatja, hol és mennyiért láthatja a Chelsea-t, az Arsenalt, a Romát és a Bayernt.
szept. 2
8:12
Szávay vereséget szenvedett olasz ellenfelétől (Metropol)
Szávay Ágnes két játszmában vereséget szenvedett a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság szerdai játéknapján. Szávay párosban javíthat.
szept. 2
8:14
Malajziai fiú minden idők legfiatalabb Forma-1-es tesztpilótája (Metropol)
Egy mindössze 16 éves malajziai fiú gyakorolt a Forma-1-es Lotus csapat egyik autójával, így ő lett a száguldó cirkusz történetének legfiatalabb tesztpilótája.
szept. 2
8:16
John McEnroe teniszakadémiát indít (Metropol)
Az amerikaiak legendás teniszjátékosa nevével fémjelzett iskola szeptember 13-án, a most zajló US Open zárása után egy nappal nyitja meg kapuit New Yorkban, a Randall's Islanden.
szept. 2
8:30
Cseh Kupa: Róth Ferenc gólt szerzett, csapata továbbjutott (She)
Róth Ferenc csapata, a Sokol Ovcáry idegenben 3–0-ra nyert az FK Litvínov ellen a labdarúgó Cseh Kupa második fordulójában, ezzel továbbjutott. Az Ovcáry harmadik gólját a 48. percben pályára lépő magyar csatár szerezte, aki a második találatnál előkészítőként jeleskedett.
szept. 2
8:32
Közlemény: karbantartás miatt szünetel a regisztráció és a belépés (She)
A rendszer karbantartása miatt a csütörtöki napon szünetel a regisztráció és a belépés – előreláthatóan a késő délutáni órákig.
szept. 2
8:34
Formula–1: malajziai fiú minden idők legfiatalabb tesztpilótája (She)
Egy mindössze 16 éves malajziai fiú gyakorolt a Formula–1-es Lotus csapat egyik autójával, így ő lett a száguldó cirkusz történetének legfiatalabb tesztpilótája.
szept. 2
8:48
Debrecen: Katona Attila és Etogo Essama a Bőcshöz került kölcsönbe (She)
A Debrecen hivatalos honlapjának beszámolója szerint a Loki egy évre kölcsönadta Katona Attilát és Etogo Essamát az NB II Keleti csoportjában szereplő Bőcsnek.
szept. 2
9:24
Tenisz: John McEnroe akadémiát indít a US Open zárása után (She)
Akadémiát indít John McEnroe, az amerikaiak legendás teniszjátékosa.
szept. 2
9:26
Videó: félvakon is a mérkőzés legjobbja volt a lengyel kézilabdázó (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a német kézilabda-bajnokság 2. fordulójában a Rhein Neckar Löwen 28–26-re legyőzte a Göppingen gárdáját, főleg a lengyel Karol Bielecki ragyogó játékával. A korábban súlyos szemsérülést szenvedő, majd a bal szemére megvakuló kézilabdázó speciális védőszemüvegben tért vissza a mannheimi csapatba, és 11 gólt szerzett. Íme, néhány találat!
szept. 2
9:42
QPR: Buzsáky Ákos góllal tért vissza a tartalékok felkészülési meccsén (She)
Buzsáky Ákos felépült sérüléséből, és szerdán pályára lépett a Queen’s Park Rangers tartalékcsapatának felkészülési mérkőzésén az Ipswich Town ellen, amelyen gólt is szerzett.
szept. 2
9:42
US Open: Szávay egyesben kiesett, párosban javíthat (Behaviour)
A női egyesben búcsúzó Szávay Ágnes párosban javíthat.
szept. 2
9:44
Sevilla: Romaric mégsem megy kölcsönbe a Zaragozához (She)
Az átigazolási időszak utolsó napján jelentették be a felek, hogy Koffi Ndri Romaric, a Sevilla elefántcsontparti labdarúgója egy évre kölcsönbe a Zaragozához került, az üzlet azonban meghiúsult.
szept. 2
10:00
US Open: agyrázkódás miatt esett össze Azarenka (Behaviour)
Enyhe agyrázkódást állapítottak meg Viktorija Azarenkánál, aki a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság szerdai játéknapján esett össze a pályán.
szept. 2
10:18
Öttusa-vb: Kovács Sarolta és Gyenesei Leila bejutott a döntőbe (She)
Kovács Sarolta és Gyenesei Leila bejutott a szombati döntőbe a kínai öttusa-világbajnokság hagyományos női versenyének csütörtöki selejtezőjéből.
szept. 2
10:20
Videó: bődületesen nagy kapásgólt szerzett a mexikói Morelia támadója (She)
A közép-és észak-amerikai csapatok számára kiírt Super Liga döntőjében a Morelia 2–1-re legyőzte az amerikai New England Revolution gárdáját. A mexikói együttes támadója, Miguel Sabah előbb büntetőből szerzett vezetést, majd negyedórával a meccs vége előtt egy lefejelt labdát azonnal, nagy erővel bombázott Matt Reis kapujába.
szept. 2
10:22
UEFA: eltörölhetik az idegenben lőtt több gól szabályt - lapértesülés (She)
Az olasz La Gazzetta dello Sport értesülései szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) azt fontolgatja, hogy eltörli a nemzetközi kupákban az idegenben lőtt több gól szabályt.
szept. 2
10:36
UEFA: eltörölhetik az idegenben szerzett több gól szabályt - lapértesülés (She)
Az olasz La Gazzetta dello Sport értesülései szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) azt fontolgatja, hogy eltörli a nemzetközi kupákban az idegenben szerzett több gól szabályt.
szept. 2
10:36
Döntőben Kovács és Gyenesei (Metropol)
Kovács Sarolta és Gyenesei Leila bejutott a szombati döntőbe a kínai öttusa-világbajnokság hagyományos női versenyének csütörtöki selejtezőjéből.
szept. 2
10:38
Közlemény: karbantartás miatt ma a blogok sem érhetők el (She)
Ahogy arról reggel beszámoltunk olvasóinknak, a rendszer karbantartása miatt csütörtökön szünetel a regisztráció és a belépés – előreláthatóan a késő délutáni órákig.
szept. 2
10:40
Zenit: Huszti Szabolcs is szerepel a csapat BL-nevezési listáján (She)
Luciano Spalletti, a Zenit vezetőedzője kihirdette csapata keretét a Bajnokok Ligája csoportkörére, amelyben Huszti Szabolcs is helyet kapott.
szept. 2
10:42
West Ham United: a sérült Kurucz felépülése esetén sem játszhat az idén (She)
Avram Grant, a West Ham United menedzsere kihirdette 25 tagú keretét a Premier League 2010–2011-es szezonjára, amelyben nem kapott helyet a súlyos térdsérüléssel bajlódó Kurucz Péter.
szept. 2
10:54
Zenit: Huszti Szabolcs is szerepel a csapat El-nevezési listáján (She)
Luciano Spalletti, a Zenit vezetőedzője kihirdette csapata keretét a Európa-liga csoportkörére, amelyben Huszti Szabolcs is helyet kapott.
szept. 2
10:56
Brazília: tragédiával ért véget a Corinthians ünnepsége (She)
Tragikus baleset árnyékolta be a száz éve alapított Corinthians centenáriumi ünnepségét. A csapat hivatalos busza – amely épp elhagyta a helyszínt –, elütött egy 21 éves lányt, aki a kórházban belehalt sérüléseibe. Amanda Ferraz Geremias halála lesújtotta a klub vezetőit.
szept. 2
10:58
US Open: a pályán összeeső Azarenka agyrázkódást szenvedett (She)
Enyhe agyrázkódást állapítottak meg Viktorija Azarenkánál, aki a New Yorkban zajló amerikai nemzetközi teniszbajnokság szerdai játéknapján esett össze a pályán.
szept. 2
11:12
Kerékpár: az olimpiai bajnok Borkai is résztvevője az Oxigén túrának (She)
A szeptemberben megrendezésre kerülő, öt állomásból álló országos kerékpáros program az Oxigén túra. Az esemény az Európai Unió elvei alapján a környezetbarát kerékpáros közlekedéssel a klímaváltozás káros hatásainak következményeire kívánja felhívni a figyelmet. A túra Győrben szeptember 5-én indul, az eseményen részt vesz az olimpiai bajnok Borkai Zsolt, a város polgármestere is.
szept. 2
11:14
NHL: San Joséban kötött ki a Stanley-kupa-győztes kapus (She)
A San Jose Sharksban folytatja pályafutását Antti Niemi, aki kényszerből hagyta el az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) idén Stanley-kupa-győztes Chicago Blackhawks alakulatát. A finn kapus egy szezonra szóló 2 millió dolláros szerződést kötött a Cápákkal.
szept. 2
11:30
Hollandia: Van Marwijk szerint rejtélyes Robben sérülése (She)
Bert van Marwijk, a holland válogatott szövetségi kapitánya úgy nyilatkozott, „rejtélyes” Arjen Robben sérülése, és kijelentette: „A vébé alatt nagyon vigyáztunk rá. Minden pillanatban ügyeltünk az állapotára.”
szept. 2
11:32
BL: magyar játékvezetői hatos dirigál a csoportkör egyik meccsén (She)
Az őszi nemzetközi mérkőzéseken ismét komoly feladatok várnak a magyar játékvezetőkre, miután a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is szerepet kapnak a következő hetekben, sőt, Ázsiából is érkezett felkérés a hazai bírók felé – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.
szept. 2
11:48
BL: magyar játékvezetői hatos kap szerepet a csoportkör egyik meccsén (She)
Az őszi nemzetközi mérkőzéseken ismét jelentős feladatok várnak a magyar játékvezetőkre, miután a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is szerepet kapnak a következő hetekben, sőt Ázsiából is kértek honi bírókat – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.
szept. 2
11:50
Vác: Rob bokaszalagja elszakadt, 1-2 hét kihagyás vár rá (She)
Az NB II Keleti csoportjában szereplő Dunakanyar-Vác labdarúgócsapatát erősítő Rob Kornél bokaszalag-szakadást szenvedett a Hajdúböszörmény elleni bajnokin, így 1-2 hét kényszerpihenő vár rá – olvasható a klub honlapján.
szept. 2
11:52
Autósport: Hernádi második a szlovéniai hegyi Eb-futamon (She)
Hernádi László a második helyen végzett a hegyi gyorsasági autósok Európa-bajnoki sorozatának szlovéniai állomásán.
szept. 2
12:06
Sporting: az ingyen érkező Timo Hildebrand aláírta szerződését (She)
A lisszaboni Sporting hivatalos honlapján jelentette be, hogy a szabadon igazolható Timo Hildebrand aláírta egy évre szóló szerződését a portugál klubnál.
szept. 2
12:24
Öttusa-vb: Tóth és Pataki is továbbjutott a selejtezőből (She)
Kovács Sarolta és Gyenesei Leila után Tóth Adrienn és Pataki Viktória is bejutott a szombati döntőbe a kínai öttusa-világbajnokság hagyományos női versenyének csütörtöki selejtezőjéből.
szept. 2
12:26
Videó: remek mozdulattal adott gólpasszt a világbajnok védő (She)
Magabiztos, 4–1-es győzelmet aratott az arab emírségekbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő al-Ahli csapata az al-Vaszl ellen hazai pályán. Az otthon játszó gárda második gólja előtt a 2006 legjobb játékosának választott olasz világbajnok, Fabio Cannavaro pazar sarkazással passzolt csapattársa, Ahmed Khaleel elé, aki élt is a lehetőséggel.
szept. 2
13:00
Labdarúgó NB I: Bánt ez a vereség, mert jobbak voltunk - Véber (She)
A labdarúgó NB I 3. fordulójában félbeszakadt Zalaegerszeg–Pápa mérkőzés újrajátszását Csan János együttese nyert meg 3–1-re. Véber Györgyöt, a vendégek vezetőedzőjét bántja a vereség, mert véleménye szerint jobbak voltak ellenfelüknél.
szept. 2
13:00
Három magyar továbbjutó, komplett csapat (Metropol)
Gyuricza Róbert, az MTI különtudósítója jelenti: Csengtu (Chengdu), 2010. szeptember 1., szerda (MTI) - A négy magyar induló közül három - Marosi Ádám, Kasza Róbert és Németh Róbert - bejutott a csengtui öttusa-világbajnokság hagyományos férfi versenyének pénteki döntőjébe a szerdai selejtezőből.
szept. 2
13:02
Cselgáncs-vb: tizenöt magyar Tokióban, sérült hiányzók (She)
Tizenöten képviselik a magyar színeket jövő csütörtöktől hétfőig a tokiói olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, miután az éremesélyes Csernoviczki Éva (48 kg) és Bor Barna (+100 kg) sérülés miatt nem indulhat.
szept. 2
13:02
Döntősök női öttusázóink (Metropol)
Mind a négy magyar induló - Kovács Sarolta, Gyenesei Leila, Tóth Adrienn és Pataki Viktória is - ott lehet a kínai öttusa-világbajnokság hagyományos női versenyének szombati döntőjében.

Keresés