2010. szeptember 16. csütörtök

szept. 16
0:06
Jégkorong: az Újpest segít a Fradinak, de meccset nem játszhatnak a zöldek (She)
A Ferencváros jégkorongcsapatának klubvezetői napközben arról nyilatkoztak: nem edzenek többet a pesterzsébeti jégcsarnokban, és a jövőben a Megyeri úton készülnek, valamint játszanak majd. Az érintett újpesti klub este az utehoki.hu honlapon közleményt adott ki, amelyben arról számolt be: edzésidővel tudnak segíteni a fővárosi riválisnak, de meccseket aligha játszanak majd a zöld-fehérek az…
szept. 16
0:10
BL, G-csoport: Nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna - Higuaín (She)
A Real Madrid argentin futballistája, Gonzalo Higuaín szerint csapata nagyobb különbséggel is legyőzhette volna az Ajaxot a Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai mérkőzésén.
szept. 16
0:24
BL, F-csoport: Carlo Ancelotti a két gólt szerző Anelkát dicsérte (She)
Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere a két gólt szerző Nicolas Anelkát dicsérte a szlovák Zilina elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést követően.
szept. 16
0:42
BL, E-csoport: a körülményekhez képest jól játszottunk - Van Gaal (She)
Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője a Roma ellen 2–0-ra megnyert Bajnokok Ligája-találkozót követően elégedetten nyilatkozott. A holland szakember szerint időbe tellett mire feltörték a rómaiak védelmét.
szept. 16
1:54
Messi gólcsúcsa (Blikk)
A csatár a Bajnokok Ligájában a Barca legeredményesebb focistája.
szept. 16
3:06
Borzalmas bokatörés Manchesterben (Blikk)
szept. 16
3:24
Debreceni tankcsapda (Blikk)
Lukács László zenész szerint a pontszerzés is bravúr lenne a DVSC-től
szept. 16
3:28
Óvott a Fradi (Blikk)
A zöld-fehérek szerint a focirangadót idő előtt le kellett volna fújnia a bírónak
szept. 16
3:32
Klicsko szexi doppingja (Blikk)
A színésznőt és az öklözőt sem zavarja a köztük levő 41 centis magasságkülönbség.
szept. 16
4:18
Bárány örül, hogy megúszta (Blikk)
A szívproblémái miatt visszavonuló egri pólós még terheléses vizsgálatot is végeztetett
szept. 16
7:00
"Ha a megbeszéltek szerint játszunk, nekünk lesz okunk az örömre" (Behaviour)
Miron Markevics, a Metaliszt vezetőedzője a legtapasztaltabb mester Ukrajnában: az 59 éves szakember 459 élvonalbeli találkozón ült eddig a kispadon. Nem csoda, hogy az év elején őt bízták meg a 2012-es, hazai rendezésű Eb-re készülő nemzeti csapat vezetésével. Ám augusztus végén, miután egy évekkel korábbi bundázás miatt megbüntették klubcsapatát, lemondott.
szept. 16
7:18
Tenisz: szabadkártyás kanadai búcsúztatta az első kiemeltet (She)
A második helyen rangsorolt Aravane Rezai után az első kiemelt játékos is búcsúzott a québeci női tenisztornán, miután a nyolcaddöntőben a 19 éves szabadkártyás kanadai lány, Rebecca Marino 6:3, 6:1-re legyőzte a francia Marion Bartolit.
szept. 16
7:18
40 éves koráig futballozna (Metropol)
Még sokáig a futballpályán képzeli el az életét Ronaldinho. Az AC Milan brazil sztárja szeretne ott lenni a 2014-es és a 2018-as világbajnokságon.
szept. 16
7:18
Az asztalon kívül is akad nehézség (Behaviour)
Az esztendő egyik legrangosabb sporteseményét, a 39. sakkolimpiát a szibériai olajvárosban, Hanti-Manszijszkban rendezik szeptember 20. és október 3. között. A Magyar Sakkszövetség a Graphisoft Parkban megtartott sajtótájékoztatóján egyetértettek olimpikonjaink, hogy pokolian nehéz két hét vár rájuk, hiszen a svájci rendszerű lebonyolításban sok a buktató.
szept. 16
7:36
Brazília: Roberto Carlosék idegenben nyerték meg a rangadót (She)
A brazil labdarúgó-bajnokság legutóbb játéknapján a listavezető, Decóval felálló Fluminense a második helyen álló Corinthianst fogadta. A rangadót 2–1-re a vendégek nyerték meg – akik között Roberto Carlos kezdőként 84 percet töltött a pályán, Ronaldo viszont nem volt nevezve –, így pontszámban beérték a Fluminensét, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak riválisuknál.
szept. 16
7:36
Magabiztosan kezdtek a nagyok (Metropol)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek első fordulójában magabiztos győzelmet arattak a szerdán pályára lépő angol csapatok: az Arsenal hazai pályán 6-0-ra ütötte ki a portugál Braga együttesét, míg a Chelsea a szlovák Zilina otthonából hozta el könnyedén a három pontot.
szept. 16
7:54
Labdarúgás: Szkukalek Igor befejezte profi pályafutását (She)
Befejezte profi pályafutását Szkukalek Igor. A hátvéd az előző szezonban a Vecsési FC-ben futballozott, korábban megfordult a Ferencvárosban, a Lombard Pápában, s játszott Dunaszerdahelyen is.
szept. 16
7:56
Labdarúgás: Ronaldinho 40 éves koráig akar futballozni (She)
Még sokáig a labdarúgópályán képzeli el az életét Ronaldinho, az AC Milan brazil sztárfutballistája, aki azt mondta: lehetőség szerint szeretne ott lenni a 2014-es és a 2018-as világbajnokságon, a stoplist pedig csak 40. születésnapja előtt, 2020-ban akarja a szögre akasztani.
szept. 16
8:12
Herczeg András gyors, agresszív és koncentrált játékot vár (Infostart)
Elsősorban gyors, agresszív és koncentrált játékot vár labdarúgóitól Herczeg András, a Debreceni VSC klubmenedzsere a ma esti, az ukrán Metaliszt Harkiv elleni Európa Liga-mérkőzésen.
szept. 16
8:12
Felcsút: Gellei Imrével is találkoztak a szülők az akadémián (She)
Megtartotta hagyományos tanévnyitó szülői értekezletét a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia.
szept. 16
8:14
Férfi kosárlabda: két amerikai légióst igazolt a Kaposvár (She)
A férfi kosárlabda-bajnokság A-csoportjában szereplő Kaposvár két amerikai légióst igazolt.
szept. 16
8:30
Dzsudzsák és Koman összecsap (Blikk)
EINDHOVEN — Egymás ellen léphetnek pályára az Európa- liga csoportkörében válogatott focistáink: Dzsudzsák Balázs (23) csapata, a PSV Eindhoven ma (21.05, Digi Sport) Koman Vladimir (21) Sampdoriáját  fogadja, míg  Juhász  Roland (27) Anderlechtje a Huszti Szabolcsot (27) foglalkoztató Zenitet látja vendégül.
szept. 16
8:30
Ökölvívás: december 11-én rendezik a Khan-Maidana mérkőzést (She)
Óriási huzavona és üzengetések áradata után végre mindkét fél aláírta a szerződést az Amir Khan–Marcos René Maidana kisváltósúlyú világbajnoki találkozóra, amelyet december 11-én, a Las Vegas-i Mandalay Bayben rendeznek meg.
szept. 16
8:32
Rögbi: szombaton nemzetközi tornát rendeznek Piliscsabán (She)
Szombaton nagyszabású nemzetközi rögbitornát rendeznek Piliscsabán.
szept. 16
8:34
Női ökölvívó-vb: három magyar már biztos érmes Barbadoson (She)
Némedi-Varga Csilla, Kovács Mária és Nagy Tímea bejutott az elődöntőbe, így már biztos érmes a Barbadoson zajló női ökölvívó-világbajnokságon.
szept. 16
8:48
Ökölvívás: december 11-én rendezik meg a Khan-Maidana mérkőzést (She)
Óriási huzavona és üzengetések áradata után végre mindkét fél aláírta a szerződést az Amir Khan–Marcos René Maidana kisváltósúlyú világbajnoki találkozóra, amelyet december 11-én a Las Vegas-i Mandalay Bayben rendeznek meg.
szept. 16
8:48
Hajnalban a biciklin sem lehet lebarnulni (Metropol)
Sajátos módon ötvözi a városi biciklizést és a kerékpáros versenyekre való felkészülést a hegyikerékpáros Bartha Tamás.
szept. 16
9:06
Megint sportágakat választhatunk (Metropol)
Holnap és szombaton hetedik alkalommal rendezik meg a budapesti Nagy Sportágválasztót; a Maglódi úti Merkapt Maraton Sportközpontban már száz sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők. Ön melyik sportágat választaná?
szept. 16
9:06
Még 40 évesen is focizni akar Ronaldinho (Behaviour)
Még sokáig a futballpályán képzeli el az életét Ronaldinho, az AC Milan brazil sztárfutballistája, aki azt mondta: lehetőség szerint szeretne ott lenni a 2014-es és a 2018-as világbajnokságon, a stoplist pedig csak 40. születésnapja előtt, 2020-ban akarja a szögre akasztani.
szept. 16
9:24
Lombard Pápa: Rajnay az injekciókúra után újra mozoghat (She)
A Lombard Pápa bal oldali védője, Rajnay Attila térdszalaghúzódás miatt pihenésre kényszerült. A múlt héten még korainak bizonyult elkezdeni az edzéseket, ezért újabb pihenés és injekciókúra következett a játékos számára, aki ismét elkezdheti terhelni a térdét.
szept. 16
9:42
Kiszűrnék a vandálokat (Metropol)
Meg kell szüntetni a szurkolók anonimitását, a rendőrségnek pedig nagyobb szerepet kell adni a kiemelt kockázatú hazai labdarúgó-mérkőzések biztosításában. A Magyar Televízió Ma Reggel című csütörtöki műsorában az MLSZ illetékesei beszéltek a tervezett intézkedésekről.
szept. 16
9:42
Elég volt a névtelen szurkolói rendbontásból! (Behaviour)
Meg kell szüntetni a szurkolók anonimitását, a rendőrségnek pedig nagyobb szerepet kell adni a kiemelt kockázatú hazai labdarúgó-mérkőzések biztosításában - hangzott el a Magyar Televízió Ma Reggel című csütörtöki műsorában, ahol Samu István, a Magyar Labdarúgó Szövetség biztonsági bizottságának elnöke, valamint Borbély Zoltán elnökségi tag beszélt a múlt szombati Újpest-Ferencváros (6-0)…
szept. 16
10:00
Kosárlabda: az önkormányzat nem támogatja a dombóvári klubot (She)
Felmondta a dombóvári önkormányzat a DVMSE Kosárlabda Kft.-vel kötött 9.5 millió forintos támogatási szerződést, a DVMSE-csarnok felújítására folyósított egymillió forintot pedig a jegybanki alapkamat kétszeresével kell megfizetnie a kft.-nek.
szept. 16
10:18
Alpesi sí: az olimpiai bajnok Didier Defago súlyos sérülést szenvedett (She)
Súlyos térdsérülést szenvedett Didier Defago, a férfi lesiklás olimpiai bajnoka, akinek valószínűleg így a teljes 2010–2011-es alpesisí-szezont ki kell hagynia.
szept. 16
10:20
Ifjúsági olimpia: veszteséges volt a rendezés Szingapúrban (She)
A helyi ifjúsági és sportminiszter bejelentése alapján veszteséges volt a szingapúri rendezőknek az első ifjúsági olimpia lebonyolítása.
szept. 16
10:36
Tenisz: Lleyton Hewitt ismét az ausztrál Davis-kupa-csapatban (She)
A korábbi világelső Lleyton Hewitt lesz az ausztrálok első számú teniszezője a Belgium elleni Davis-kupa-mérkőzéseken. Hewitt egyéniben és párosban is pályára lép majd.
szept. 16
10:38
Kézilabda: Omeyer megszerezte első gólját a Bundesligában (She)
A német kézilabda-bajnokság 3. fordulójában a Kiel hazai pályán 40–18-ra győzött a Balingen ellen. A mérkőzésen a hazaiak francia válogatott kapusa, Thierry Omeyer is betalált a vendégek (éppen üresen hagyott)  kapujába, megszerezve ezzel első gólját a Bundesligában.
szept. 16
10:40
Blog: Szabados Gábor a kivételezésről és a pénzügyi fair playről (She)
Újabb írással jelentkezett blogjában Szabados Gábor sportközgazdász, aki ezúttal arról fejti ki véleményét, hogy az UEFA miért kivételez a nagy klubokkal, és hogy ez a pénzügyi fair playben is jelentkezik-e majd.
szept. 16
10:54
Asztalitenisz Eb: a Lovas, Pergel duó győzelemmel kezdett (She)
A Lovas Petra, Pergel Szandra kettős női párosban bejutott a második fordulóba az ostravai asztalitenisz Európa-bajnokságon, miután első mérkőzésükön 3:0-ra nyertek egy bolgár duó ellen.
szept. 16
10:56
El: indul a csoportkör - a csütörtöki program (She)
Huszonnégy mérkőzéssel kezdődik meg a labdarúgó Európa-liga csoportköre csütörtökön, a magyar résztvevő DVSC-TEVA 21.05-kor a Puskás Ferenc Stadionban küzd az ukrán Metaliszt ellen. A Juventus a lengyel Lech együttesét fogadja, a Liverpool a Steauát, a nap slágere pedig az Anderlecht–Zenit és a PSV–Sampdoria összecsapás.
szept. 16
10:58
Női BL: nem kell majd fizetni a belépőért az MTK-Everton találkozón (She)
Ingyen lehet megtekinteni az MTK–Everton Bajnokok Ligája mérkőzést, amelyre szeptember 23-án kerül sor – adta hírül a magyar klub honlapja.
szept. 16
11:12
Női BL: nem kell fizetni a belépőért az MTK-Everton találkozón (She)
Ingyen lehet megtekinteni az MTK–Everton Bajnokok Ligája-mérkőzést, amelyre szeptember 23-án kerül sor – adta hírül a magyar klub honlapja.
szept. 16
11:14
NSO Tv: kiscsapatnak számítunk a nemzetközi színtéren - Herczeg (She)
Herczeg András, a Metaliszt Harkiv elleni Európa-liga-találkozóra készülő DVSC klubmenedzsere az NSO Tv-nek elmondta, bár a Loki kiscsapatnak számít a nemzetközi színtéren, bízik benne, hogy fel tudják borítani a papírformát.
szept. 16
11:48
Névre szóló jegyeket és bérleteket tervez az MLSZ (Infostart)
A futballmérkőzések fokozott biztonsága érdekében fel kell számolni a szurkolói névtelenséget - mondta az InfoRádiónak a Magyar Labdarúgó Szövetség napokban megválasztott biztonsági igazgatója. Samu István közölte, hogy a rendet jelentő beléptető- és jegyrendszer kialakítását a jövő év első felének végére tervezik.
szept. 16
12:24
Jégkorong: a Fradi edzeni sem megy a Megyeri útra (She)
Tegnap beszámoltunk róla, hogy az FTC-Orangeways jégkorongcsapata nem tudott megegyezni az együttes otthonául szolgáló Pesterzsébeti Jégcsarnokkal, ezért valószínűleg az Újpest jégpályájára, a Megyeri útra költözik. Közben viszont megoldódott a Pesterzsébeti Jégcsarnok igénybevételével kapcsolatos probléma, így a Ferencváros továbbra is ott edz és játssza mérkőzéseit.
szept. 16
12:26
Inter: Pandevnek nem kell sokat kihagynia, Benítez formációt változtat (She)
Goran Pandevnek, az Internazionale Twente ellen megsérülő csatárának az első hírekkel ellentétben nem súlyos a sérülése, de legalább tíz napot így is kihagy – Rafa Benítez pedig a jelek szerint kész változtatni a 2009–2010-es szezonban igen sikeres formáción.
szept. 16
12:28
AC Milan: egy hónap kihagyás várhat a meghúzódott Patóra (She)
Egy hónapos pihenőre kényszerülhet Alexandre Pato, az AC Milan labdarúgócsapatának brazil klasszisa, aki az Auxerre elleni BL-csoportmérkőzésen sérült meg.
szept. 16
12:30
Eb 2012: a portugálok Mourinhót kérnék fel az októberi meccsekre (She)
A Portugál Labdarúgó-szövetség szeretné elérni, hogy az októberi Eb-selejtezőkön José Mourinho irányítsa a válogatottat. Helyi lapértesülések szerint a szövetség elnöke, Gilberto Madail Madridba utazott, hogy megkezdje ez ügyben a tárgyalásokat.
szept. 16
12:32
Asztalitenisz Eb: már csak egy magyar férfiduó van versenyben (She)
Az ostravai asztalitenisz Európa-bajnokságon már csak egy magyar duó van versenyben férfi párosban. A Zwickl Dániel, Pázsy Ferenc kettős nem bírt fehérorosz, szlovén ellenfelével, míg Muskó Péter a lett Matiss Burgisszal az oldalán esett ki az első fordulóban.
szept. 16
12:42
AC Milan: Ibrahimovicnak ezúttal Arrigo Sacchival volt baja (She)
Az AC Milan labdarúgócsapatának svéd középcsatára, Zlatan Ibrahimovic a jelek szerint rosszul viselte, hogy Arrigo Sacchi tett egy tréfás megjegyzést cipőméretére a Milan–Auxerre BL-csoportmérkőzés alatt, és rendesen kiosztotta az edzőlegendát.

Keresés