2012. február 16. csütörtök

febr. 16
0:03
NS: Vébert valaki le akarja járatni; miért menekül Gyurta Dániel? - csütörtök (She)
A Nemzeti Sport csütörtöki számából:
febr. 16
0:39
BL: Wenger szerint túl nagy a hátrányuk, lemondhatnak a továbbjutásról (She)
Az Arsenal labdarúgócsapatát irányító Arsene Wenger nem nagyon hisz abban, hogy tovább tudnak jutni a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből azután, hogy az első mérkőzést 4–0-ra elveszítették a Milan otthonában.
febr. 16
0:57
Tenisz: Davigyenko jól bírta a döntő szettet, Ferrero hamar búcsúzott (She)
Nyikolaj Davigyenko a döntő szettet 6:1-re megnyerve búcsúztatta Paul-Henri Mathieu-t a rotterdami tenisztorna 2. fordulójában.
febr. 16
2:39
Gyorsítás rükvercben - meccselemzés, Milan-Arsenal (Agroinform)
Csúnya taktikai maflást kapott Allegritől Wenger, bár mentségére szóljon, kulcsembereinek többsége is betlizett.
febr. 16
2:45
Jégkorong: Kóger Dániel Dél-Karolinában folytatja pályafutását (She)
Elcserélte Kóger Dánielt a Cincinnati Cyclones csapata Nick Tabiszra, így a magyar válogatott szélsője a South Carolina Stingraysnél folytatja pályafutását a keleti-parti jégkorongligában (ECHL).
febr. 16
6:24
Vettel magas állami kitüntetése (Metropol)
Magas állami kitüntetést kap hazájában Sebastian Vettel, aki tavaly egymás után második Forma-1-es világbajnoki címét hódította el.
febr. 16
7:00
Henry góllal búcsúzna (Behaviour)
Meglehet, pályafutása során utolsó alkalommal öltheti magára kedvenc klubjának mezét Thierry Henry. A francia támadó a Bajnokok Ligájában teheti ezt meg: az Arsenal - melynél kölcsönben szerepel - Milánóba látogat a nyolcaddöntő odavágóján. Ha betalál, azzal nem csupán a továbbjutáshoz segítheti közelebb a londoniakat, hanem pályafutása 230. gólját is megszerzi az ágyúsoknál.
febr. 16
7:02
Húszra nőtt a bundázók száma (Behaviour)
A nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szerdán Egerben őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki S. Balázs labdarúgót.
febr. 16
7:04
Európa Ligába vonulnak a manchesteri hadak (Behaviour)
Különlegességgel szolgálnak a ma esti labdarúgó Európa Liga-párharcok, hiszen a Bajnokok Ligája színvonalával ékeskednek. Először is, az angol Manchester United Amszterdamba látogat, hogy megvívjon a holland bajnoki címvédő Ajax csapatával.
febr. 16
7:06
Nem kell ide a csehovi dráma (Behaviour)
A vereség elkerülése (vagy az egy- esetleg kétgólos, ám legalább 23 magyar találatot hozó kudarc) biztos továbbjutást jelentene a Veszprém férfi kézilabdacsapatának a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti, kilencedik fordulójában. Mocsai Lajos együttese az orosz Csehov Medvegyi vendége lesz ma délután 16 órától (TV: DigiSport).
febr. 16
7:51
Felkészülés: balmazi siker az SZTK ellen, Vólent soproni próbajátékon (She)
A Balmazújváros NB II Keleti csoportjában szereplő labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 3–0-ra legyőzte a Nyugati csoportba tartozó Szigetszentmiklóst. Győzelemmel folytatta felkészülését a Cegléd, a Soproni VSE és a Dunaújváros is.
febr. 16
8:09
Felkészülés: osztrák negyedik ligás csapattól kapott ki a Siófok (She)
A szlovéniai Alsómarácon (Moravske Toplice) lépett pályára a Siófok labdarúgócsapata az osztrák negyedik vonalban szereplő SV Harreither Gaflenz ellen, és 1–0-s vereséget szenvedett – adta hírül a bfc-siofok.hu.
febr. 16
8:21
Már hétnél jár a New York Knicks (Agroinform)
Egyelőre megállíthatatlannak tűnik a Jeremy Linnel reneszánszát élő New York, a Sacramentót is két vállra fektették.
febr. 16
8:27
Dortmund: Kloppot a Bayernhez és a válogatotthoz sem akarják elengedni (She)
A német bajnokságban címvédő Borussia Dortmund labdarúgócsapata nem engedi el Jürgen Klopp vezetőedzőt.
febr. 16
8:39
Őlordsága majd' 5000 kilométeres sétával hirdette a békét (Agroinform)
Az angol Lordok Házának egyik tagja gyalog ment haza Görögországból, így hirdetve az olimpia alatti fegyvernyugvást.
febr. 16
8:57
A Kacsák idegenben verték a Pittsburghöt (Agroinform)
Teemu Selanne góljával folytatja felzárkózását a tabellán az Anaheim, a Pittsburgh sem jelentett akadályt nekik.
febr. 16
9:06
Sportcsillagok a filmvásznon (Metropol)
Az 1960-as évek végén, az amerikai Délen játszódó Jayne Mansfield’s Car című filmmel vesz részt a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában Billy Bob Thornton. Az Oscar-díjas alkotóról vélhetően kevesen tudják, hogy ifjúkorában tehetséges baseballjátékosnak számított. Próbajátékon járt a Kansas City Royals profi baseballcsapatánál, ám egy sérülés kettétörte a spor­tkarrierjét, s ezt…
febr. 16
9:15
A Dortmund négy évig sehova nem engedi Kloppot (Agroinform)
A német bajnokságban címvédő Borussia Dortmund labdarúgócsapata nem engedi el Jürgen Klopp vezetőedzőt.
febr. 16
9:21
Anglia: homofób megjegyzések miatt eljárás a West Ham játékosa ellen (She)
Eljárást indított az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) Ravel Morrison ellen. A másodosztályban szereplő West Ham 19 éves futballistája homofób megjegyzéseket tett az egyik legnépszerűbb internetes mikroblogon, a Twitteren.
febr. 16
9:23
Kína: a 2002-es vb-n fújó játékvezető öt és fél év börtönt kapott (She)
A kínai bíróság elítélt négy labdarúgó-játékvezetőt és egy szövetségi alkalmazottat a távol-keleti országba is begyűrűző fogadási botrány kapcsán – adta hírül a kínai állami hírügynökség. Az országban ők az első elítéltjei az ügynek, amelyben immár két éve nyomoznak a hatóságok.
febr. 16
9:25
Videó: Ibra viccelődve búcsúztatta az Arsenaltól távozó Henryt (She)
A szerdai Milan–Arsenal (4–0) Bajnokok Ligája-találkozó volt az utolsó Thierry Henry számára az angoloknál, mivel kölcsönszerződése lejár, és vissza kell térnie a New York Red Bullshoz. A pályáról lefelé vonulván Henry és Ibrahimovic viccelődve váltott egymással pár szót.
febr. 16
9:27
Válogatott: Matthäus biztos benne, hogy legyőzzük a bolgárokat (She)
Lothar Matthäus egy éven át volt a bolgár válogatott szövetségi kapitánya, ha valaki, a német világsztár tudna egy-két jó tanáccsal szolgálni számunkra. A százötvenszeres német válogatottól nem éppen baráti módon váltak el a Bolgár Labdarúgó-szövetségnél, a korábbi remek játékos azonban már túltette magát a történteken, és biztos benne, hogy a mieink legyőzik február végén a bolgárokat.
febr. 16
9:29
Európa-liga: Ajax-MU, Lazio-Atlético, Porto-Man. City jön este - program (She)
Jó néhány olyan mérkőzést is rendeznek csütörtökön a labdarúgó Európa-ligában, amely BL-párosításnak is elmenne: 19 órától az Ajax a Manchester Unitedet fogadja, a Lazio az Atlético Madridot, az AZ pedig a minden bizonnyal Juhász Rolanddal a kezdőben felálló Anderlechtet. A 21.05-ös meccsek közül a sláger a címvédő FC Porto és az angol bajnoki listavezető Manchester City összecsapása.
febr. 16
9:39
Tenisz: Roddick sérülését és ellenfelét is legyőzte San Joséban (She)
Az amerikai Andy Roddick háromjátszmás csatában legyőzte honfitársát, Dennis Kudlát a San Joséban zajló férfi tenisztorna második fordulójában. A második helyen kiemelt Roddick a második szettben megsérült, amikor jobb bokáját fájlalva fájdalmas arccal a földre rogyott, ám folytatni tudta az összecsapást, egyenlített, majd a harmadik játszmában 0:2-ről megnyerte a találkozót. Roddick ezt…
febr. 16
9:41
KTE: az év végéig kölcsönadott Foxi 2014-ig hosszabbított az ügylet előtt (She)
Mint korábban beszámoltunk róla, a labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskemét december 31-ig kölcsönadta Foxi Kethevoamát a kazah FK Asztanának. Sportdiplomáciai sikernek is tekinthető, hogy a kazah üzlet létrejötte előtt Foxi 2014 nyaráig meghosszabbította az amúgy jövőre lejáró szerződését.
febr. 16
9:51
Mathieu két szetten át tartotta magát Davigyenko ellen (Agroinform)
Az orosz három játszmában legyőzte francia ellenfelét a fedettpályás rotterdami férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében.
febr. 16
9:57
Videó: Ronaldinho felé köpött egy kisfiú a szögletrúgásnál (She)
Egészen szemtelen volt az a kisfiú, aki köpött egy nagyot Ronaldinho felé, amikor a brazil sztár szögletrúgást készült elvégezni a Lanus–Flamengo (1–1) mérkőzésen a Libertadores-kupában.
febr. 16
10:09
Ennél rosszabbak a visszavágón sem lehetünk - Arséne Wenger (Agroinform)
Az Arsenal menedzsere már csak abban bízik, hogy a Milan elleni vereség nem hat ki csapata tavaszi teljesítményére.
febr. 16
10:15
Jégkorong: biztos a DAB.Docler szereplése a Nationalliga rájátszásában (She)
A DAB.Docler férfi jégkorongcsapata hivatalos közleményben tudatta: az Osztrák Jégkorong-szövetség állásfoglalása szerint nincs akadálya a dunaújvárosi csapat részvételének a Nationalliga rájátszásában.
febr. 16
10:17
Videó: Farkas Norbertnek keményen meg kell küzdenie Szocsiért (She)
Farkas Norbert alpesi síelőnél jelen pillanatban nincsen jobb Magyarországon. A szocsi téli olimpiáért nem is elsősorban a hazai mezőnnyel kell megküzdenie, hanem a nemzetközivel. A világranglista legjobb 500 versenyzője alanyi jogon kvalifikálhatja magát a 2014-es játékokra, Farkas Norbert is szeretne közéjük tartozni.
febr. 16
10:33
Videó: Griffin, Lin, zseniális zsákolások, parádés passzok az NBA-ben (She)
Blake Griffin ismét megmutatta, hogy nagyon tud zsákolni, és Jeremy Lin pedig azt, hogy nagyon tud passzolni. Ezzel együtt nem az ő akcióik lettek a legjobbak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapjait felvonultató jelenetek között.
febr. 16
10:45
Bebizonyítottuk magunknak, hogy jók vagyunk - Ibrahimovic (Agroinform)
A Milan csatára szerint az egész csapat érdeme az Arsenal elleni 4-0-s győzelem, és tudja, hogy lesz még egy visszavágó.
febr. 16
10:51
NB II: egy kapus visszatért a REAC-hoz, de még igazolnának egyet (She)
Két kapusa távozása után egyelőre csak egy kapust szerződtetett az NB II Keleti csoportjában szereplő REAC, a fiatal Vajda Gellért Dunakesziről tért vissza kölcsönadása után.
febr. 16
10:53
Hull City: Gulácsi felgyógyult, így Carson visszatér Sunderlandbe (She)
Az angol másodosztályban szereplő Hull City menedzsere, Nick Barmby tudatta: mivel Gulácsi Péter lassan ismét bevethető lesz sérülése után, a „vészkölcsönbe” érkező kapus, Trevor Carson visszatér Sunderlandbe.
febr. 16
11:09
Győri ETO: a tavaly műtött Kiss Máté két héten belül labdával edzhet (She)
Kiss Máté, a Győri ETO labdarúgócsapatának középpályása hosszabb kihagyás után két héten belül már labdás edzésen is részt vehet. Mint ismert, a 20 éves utánpótlás-válogatott futballista decemberben porcműtéten esett át, így a tavaszi rajtnál még nem lesz bevethető.
febr. 16
11:21
Nalbandian két szettben jutott a második körbe (Agroinform)
A volt világelső spanyol Juan Carlos Ferrero már a nyitókörben kiesett szerdán a salakpályás Sao Paulo-i tenisztornán.
febr. 16
11:23
Monfils térde miatt nem jutott a nyolc közé (Agroinform)
Andy Roddickot nagy küzdelemre kényszerítette honfitársa a keménypályás tenisztorna második fordulójában.
febr. 16
11:27
Úszás: Antwerpen helyett Londonban rendezhetik meg az idei Eb-t (She)
Az antwerpeni szervezők bejelentése szerint Londonban rendezik meg a 2012-es úszó, szinkronúszó és műugró Európa-bajnokságot, miután a belga rendezők pénzügyi nehézségekkel küszködnek.
febr. 16
11:29
NSSZ: Berki, Dancsó, Gyurta vagy Vajda lehet az év sportolója (She)
Berki Krisztián, Dancsó Zoltán, Gyurta Dániel és Vajda Attila közül kerül ki az elmúlt év sportolója a Nemzeti Sportszövetségnél (NSSZ), amely a hagyományoknak megfelelően az idén is díjazza a hazai sportélet tavalyi legjobbjait.
febr. 16
11:31
Videó: Teemu Selänne 41 évesen is fantasztikus, Bergeron szemfüles (She)
Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapjából két jelenetet válogatunk ki. Az első a 41 éves Teemu Selänne zseniális megoldása, a másik Patrice Bergeron villámgyors mozdulata, ami ellen az ellenfél védelme semmit sem tudott tenni.
febr. 16
11:33
DVSC: zárt kapus lesz a debreceniek két edzőmeccse is (She)
A DVSC-Teva labdarúgócsapatának hivatalos honlapja, a dvsc.hu tudatta: az MFK Kosice és a Bihor Oradea elleni nemzetközi felkészülési mérkőzés is zárt kapus lesz.
febr. 16
11:35
Ferencváros: Kulcsár visszatér a Vasastól, két és fél évre ír alá (She)
Megállapodás született Kulcsár Dávid és a Ferencváros labdarúgócsapat vezetősége között, így a korábbi utánpótlás-válogatott játékos visszatér a Vasastól nevelőegyesületéhez – adta hírül a fradi.hu.
febr. 16
11:45
Inter: Júlio César könyökproblémái miatt Castellazzi kaphat szerepet (She)
Claudio Ranieri, az Internazionale labdarúgócsapatának vezetőedzője elővigyázatosságból valószínűleg pihenteti első számú kapusát, Júlio Césart a Bologna elleni, pénteki bajnokin.
febr. 16
11:48
Federer játék nélkül negyeddöntős (Metropol)
A 16-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer játék nélkül bejutott csütörtökön az 1,21 millió euró összdíjazású, fedettpályás rotterdami férfi tenisztorna negyeddöntőjébe.
febr. 16
11:57
O’Sullivan továbbjutott, Higgins kiesett a Welsh Openen (Agroinform)
O’Sullivan könnyedén legyőzte Fu-t, míg a címvédő szoros mérkőzésen marad alul Ding Junhuival szemben.
febr. 16
11:59
Fizetésre még igen, a számlákra már nem futja a BKV Előrénél (Agroinform)
Az ügyvezető igazgató szerint halvány esély van rá, hogy megmeneküljön az idén nyáron százéves fővárosi sportegyesület.
febr. 16
12:03
Videó: kapushiba és csodálatos kapuérzék döntött a francia kupában (She)
A labdarúgó Francia Kupa nyolcaddöntőjében a Paris Saint-Germain idegenben 1–0-ra nyert a Dijon ellen. Nene gólja előtt a hazaiak kapusa nagyot hibázott, de az is figyelemre méltó, hogy Nene a lövés előtt fel sem nézett, úgy rúgta a kapuba a labdát.
febr. 16
12:05
London 2012: utazási csomagokat is kínálnak a férfi kézi olimpiai selejtezőre (She)
A Magyar Kézilabda Szövetség és az IBUSZ szervezésében március 6-ig lehetőség nyílik magyarországi jegyvásárlásra, valamint szállás- és repülőjegy-foglalásra az április 6. és 8. között Göteborgban sorra kerülő férfi olimpiai selejtezőre.
febr. 16
12:07
Videó: Neymar csak az ellenfelét csapta be, a játékvezetőt nem sikerült (She)
A The Strongest–Santos (2–1) Libertadores-kupa mérkőzésen alábbi jelenetsorában Neymar látható, amint nagyszerű érzékkel becsapja ellenfelét, majd feldobja magát. A játékvezetőt már nem sikerül becsapni, sárgát adott a brazilnak.
febr. 16
12:09
Síugrás: előbb halasztották, majd törölték a klingenthali versenyt (She)
Nem sikerült megrendezni a síugrók világkupa-sorozatának klingenthali versenyét az erős szél miatt.A szervezők végül többszöri halasztás után törölték a viadalt.

Keresés