2013. szeptember 5. csütörtök

szept. 5
0:24
Férfi kosár Eb: Parkerék és az oroszok is buktak a nyitányon (She)
Franciaország és Oroszország is vereséggel kezdte a férfi kosárlabda Európa-bajnokságot, előbbi Németországtól, utóbbi Olaszországtól kapott ki. Győzelemmel nyitottak a litvánok ellen meccselő szerbek és a csehek ellen kezdő házigazda szlovénok.
szept. 5
1:00
Kézi: vesztes nyitány a HSV-től; Putics 9, a kapus két gólja (She)
Vereséggel kezdte a német férfi kézilabda-bajnokságot a Bajnokok Ligája-győztes Hamburg: Martin Schwalb gárdája sima vereséget szenvedett a Bergischer HC vendégeként. Csapata legeredményesebbjeként az osztrák válogatott Szilágyi Viktor hét gólt dobott a Hamburgnak, amelyben a hat találatig jutó Domagoj Duvnjak volt a legjobb.
szept. 5
5:30
Roger tényleg a pácban (Behaviour)
Nem lesz újabb Nadal-Federer összecsapás az Amerikai Nyílt Teniszbajnokságon, ugyanis a svájci klasszist a spanyol Tommy Robredo győzte le három játszmában. Robredo számára ezzel megszakadt az évtizedes átok, hiszen korábban tízszer került szembe a svájcival és mind a tíz alkalommal kikapott Federertől.
szept. 5
7:00
Román-magyar - Nagy a tét (Infostart)
A románok elleni bukaresti győzelem valószínűleg pótselejtezőt ér, míg a vereség nagy eséllyel a világbajnokságtól való távolmaradást jelentené a magyar labdarúgó-válogatott számára.
szept. 5
7:00
US Open: Nadal elődöntős, „legyalulta” honfitársát (She)
Készülhet az elődöntőre a második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal a US Openen, miután a negyeddöntőben rettentően simán lerendezte honfitársát, a 19. helyen rangsorolt Tommy Robredót. A győztes ellenfele a négy között az a francia Richard Gasquet lesz, aki a negyeddöntőben ötjátszmás csatába bonyolódott a negyedikként kiemelt David Ferrer ellen.
szept. 5
7:00
Megalázták ellenfeleiket a világelsők (Behaviour)
Ha egyszer valaki felér a csúcsra, azaz a világranglista az ő nevével kezdődik, az azért valamit letett már az asztalra. Ám amit az idei utolsó Grand Slam-tornán a férfi és női világelső eddig produkál, az nem mindennapi. A hölgyeknél Serena Williams - nincs rá jobb szó - megsemmisítette a spanyol Suárez-Navarrót, aki játékot sem tudott nyerni az amerikai ellen.
szept. 5
7:02
Véget érhet a birkózás vesszőfutása (Behaviour)
Sajtónyilvános edzést tartottak tegnap Tatán a budapesti világbajnokságra készülő birkózóink. Ez is beleillik abba az akciósorozatba, amelyet a honi birkózó társadalom indított néhány hete a sportág népszerűsítésének céljából. Az itthoni hírek remélhetőleg eljutnak Buenos Airesbe is, ahol várhatóan vasárnap dönt a NOB arról, olimpiai sportág maradhat-e a birkózás.
szept. 5
7:36
Román-magyar: Marica kezd, Matel fogja Dzsudzsákot - sajtóhír (She)
A tegnapi, megtévesztőnek szánt összeállítással ellentétben a román ProSport csütörtökön már azt a tizenegy nevet tette fel a „mágnes táblára”, amely nagy valószínűséggel kezd majd a pénteki, Magyarország elleni bukaresti vb-selejtezőn. A kezdőben ott találjuk Ciprian Maricát, illetve a legveszélyesebbnek tartott magyar futballista, Dzsudzsák Balázs őrzését Alexandru Matelre „bízták” rá.
szept. 5
7:54
Világfutball: Ronaldinho-dupla egy pontért a címvédő ellen (She)
A 2005-ös aranylabdás Ronaldinho duplájával a Libartadores-kupa-győztes Atlético Mineiro 2–2-es döntetlenre végzett a bajnoki címvédő Fluminense ellen. A korábban a PSG-ben, a Barcelonában és a Milanban is megfordult támadó mindkét játékrész hajrájában betalált. A Bahia otthonában 3–1-re nyerő Cruzeiro harmadik találatát Júlio Baptista jegyezte.
szept. 5
7:54
A BL négyes döntője a cél Veszprémben (Metropol)
Új névadó szponzor a magyar bajnoki címvédőnél.
szept. 5
8:12
Kajak-kenu: a duisburgi sikeremberek is indulnak az ob-n (She)
Huszonnégy egyesület több mint 1100 versenyzője nevezett a péntektől vasárnapig Szolnokon sorra kerülő kajak-kenu országos bajnokságra, amelyen a múlt heti, duisburgi világbajnokságon érmet szerzett sportolók is vízre szállnak.
szept. 5
8:12
Megkockáztatnám Szalai és Böde együttes szerepeltetését - Fehér Csaba (Agroinform)
A románok elleni esélyekről két korábbi válogatott védőt, Fehér Csabát és Juhár Tamást kérdezte a hatharom.com.
szept. 5
8:30
US Open - Nadal hengerelt a negyeddöntőben (Infostart)
A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal csupán négy játékot veszítve honfitársa, Tommy Robredo ellen bejutott az elődöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokságon.
szept. 5
8:30
Tékvandó: Budapesten a sportág Cirque du Soleil-je (She)
Világ körüli turnéjának európai szakaszán megérkezett Budapestre a koreai TAL produkció, mely 2010-ben történt létrehozása óta 30 országban fordult meg. A Korea tradicionális értékeit és kultúráját bemutató művészek egyetlen este lépnek a magyar közönség elé: szeptember 6-án pénteken 19.00 órakor, a budapesti Kongresszusi Központban mutatják be azt a másfél órás extrém tékvando showt, mely a…
szept. 5
8:48
Román-magyar: nem forog veszélyben Piturca állása (She)
A magyarok elleni vereség esetén sem forog veszélyben Victor Piturca állása. Legalábbis elméletben, a szakembernek ugyanis erről papírja van.
szept. 5
8:48
Hetekre kidőlt Javi Martínez (Metropol)
Megműtötték Javi Martínezt, a Bayern München spanyol középpályását. A 25 éves labdarúgó több hétig nem léphet pályára.
szept. 5
8:48
Román-magyar - A győzelem pótselejtezőt érhet (Behaviour)
A románok elleni bukaresti győzelem valószínűleg pótselejtezőt ér, míg a vereség nagy eséllyel a világbajnokságtól való távolmaradást jelentené a magyar labdarúgó-válogatott számára.
szept. 5
8:50
Videó: parádés Ronaldinho-szabadrúgások, iksz a bajnokkal (She)
A 2005-ös aranylabdás Ronaldinho duplájával a Libartadores-kupa-győztes Atlético Mineiro 2–2-es döntetlenre végzett a brazil bajnoki címvédő Fluminense ellen. A korábban a PSG-ben, a Barcelonában és a Milanban is megforduló támadó mindkét játékrész hajrájában betalált.
szept. 5
9:06
Román-magyar: Kreatívabbak vagyunk, mint ők - Dzsudzsák (She)
A román válogatott – és a sajtó – leginkább Dzsudzsák Balázstól tart nemzeti együttesünk tagjai közül a két fél pénteki vb-selejtezője kapcsán. Szélsőnk úgy véli: a magyar csapatot kreatívabb labdarúgók alkotják, mint a románt.
szept. 5
9:06
Csak egy kislány maradt állva New Yorkban (Agroinform)
A nőknél a 24 éves Victoria Azarenka mellett három 31 éves teniszező hölgy került a négy közé a US Openen.
szept. 5
9:08
Anglia: José Mourinho fia a Fulhamnél folytatja pályafutását (She)
José Mourinho tizennégy éves fia, José Mario az angol élvonalbeli Fulham korosztályos labdarúgócsapatához igazolt. A kapus az előző években a Real Madrid utánpótlásában pallérozódott, amíg édesapja a klubnál dolgozott.
szept. 5
9:10
Edzősors: László Csaba nem érzi veszélyben az állását (She)
A litván labdarúgó-válogatott magyar szövetségi kapitánya, László Csaba nem érzi veszélyben az állását. Pedig amint arról tegnap orosz sajtóértesülésekre hivatkozva beszámoltunk: állítólag már az utódját is megtalálták.
szept. 5
9:24
Twente: nem kapott szerződést az FTC korábbi kiszemeltje (She)
A holland élvonalbeli Twente nem szerződtette a középpályás Evander Snót, akit korábban a Ferencváros NB I-es labdarúgócsapatával is szóba hoztak.
szept. 5
9:26
DVTK: Futács már Diósgyőrben, délelőtt edzésre jelentkezik (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK a hivatalos Twitter-oldalán azt írta, Futács Márkó megérkezett Diósgyőrbe, s a délelőtti edzésen már Tomiszlav Szivics rendelkezésére áll.
szept. 5
9:28
Jégkorong: Milánó és Barcelona is a KHL-be pályázik (She)
Egyre nagyobb az európai jégkorongcsapatok érdeklődése a KHL iránt, amelyben már így is nyolc nemzet 28 klubja szerepel. Ehhez a nemzetközi brigádhoz csatlakozhat jövőre a finn Jokerit és az olasz Milánó hokiegyüttese, de már azt is felvetették, hogy Barcelona is beszállhatna, miközben az EBEL-es Alba Volán szakosztály-igazgatója, Ocskay Gábor ötéves távlatban magyar klubot is vár a KHL-be...
szept. 5
9:42
Magyarország legnagyobb extrémsport fesztiválja (Infostart)
Már 14. alkalommal rendezik meg Magyarország legnagyobb extrémsport fesztiválját, az Offline Sport Games-t, amelynek ezúttal is a Városligeti Műjégpálya ad otthont szombaton.
szept. 5
9:42
Torna: a Londonban döntős Hidvégi lemaradhat a vb-ről (She)
Kovács István, a férfi tornászválogatott vezetőedzője szerda délután második alkalommal figyelte árgus szemekkel versenyzőit, akik mind azért küzdöttek, hogy kivívják helyüket a szeptember 30. és október 6. között rendezendő antwerpeni világbajnokságra utazó csapatban. A szakember számára maradt még nyitott kérdés.
szept. 5
9:42
Alakul a kezdőcsapat, Egervári pénteken dönt (Agroinform)
A magyar válogatott szövetségi kapitánya már csak Bukarestben tart egy edzést a románok elleni vb-selejtező előtt.
szept. 5
10:00
Videó: „Győzni kell!” - színészek, riporterek a román-magyarról (She)
A magyar labdarúgó-válogatott pénteken sorsdöntő vb-selejtezőn lép pályára Románia ellen Bukarestben. Az NSO Tv egykori válogatott labdarúgókat, médiaszemélyiségeket kérdezett a közelgő találkozóval kapcsolatban.
szept. 5
10:00
Ben Johnson 25 év után visszatér Szöulba (Metropol)
A kanadai atléta az 1988-as szöuli olimpián 9,79 másodperces világcsúccsal nyerte a 100 métert, majd három nappal később doppingolás miatt megfosztották aranyérmétől.
szept. 5
10:02
Tömegsport: a férfi kajaknégyes is lefutja a félmaratont (She)
Vasárnap, immáron 28. alkalommal rendezik meg a Nike Budapest Nemzetközi Félmaratont, amelyen már biztos, hogy rekordszámú induló lesz.
szept. 5
10:18
Extrémsport: komoly pénzdíjak a városligeti fesztiválon (She)
Már 14. alkalommal rendezik meg Magyarország legnagyobb extrémsport fesztiválját, az Offline Sport Games-t, amelynek ezúttal is a Városligeti Műjégpálya ad otthont szombaton.
szept. 5
10:18
José Gomes meglépett (Agroinform)
A hatharom.com keresi az "Év edzőjét". A csapatok szavazatai alapján augusztusban José Gomes, a Videoton trénere nyert.
szept. 5
10:20
Román-magyar: csak magyar zászló lehet a vendégdrukkereknél (She)
A biztonság fő szempont, ennek szellemében a provokációt sem engedik a hazai rendezők a bukaresti vb-selejtezőn, amelyen Románia labdarúgó-válogatottja majd Magyarországot fogadja.
szept. 5
10:22
Videó: Völgyi-bombák, Rudolf-szóló - Ligakupa-gólok (She)
Szerdán elkezdődött a magyar Ligakupa 2013–2014-es kiírása. Az első játéknapon számos NB I-es élcsapat is pályára lépett, és ha már így tettek, meg is mutatták oroszlánkörmeiket. A Győri ETO valóságos gálamérkőzést (7–0) rendezett az NB II-es Tatabánya ellen: Völgyi Dániel óriási bombákat ragasztott az ellenfél kapujába, míg Rudolf Gergely parádés szólógóllal debütált új együttesében. A…
szept. 5
10:36
Torna: olimpiai és vb-érmesek a szombathelyi GP-n (She)
A hétvégén kerül sor Szombathelyen a tornászok nemzetközi Grand Prix-versenyére, amelyen az olimpiai bajnok Berki Krisztián mellett külföldi világbajnoki és ötkarikás érmeseket is láthatnak majd a nézők.
szept. 5
10:36
Bale nem kap türelmi időt a társaktól és a szurkolóktól (Agroinform)
Hétfőn lezajlott a bemutatás, mostantól kemény munka vár Gareth Bale-re a Real Madridnál.
szept. 5
10:38
Román-magyar: Dzsudzsák az egyik legértékesebb - véli a rivális (She)
Amint arról már beszámoltunk, a román sajtó szerint az Astra Giurgiu védője, Alexandru Matel kezd majd pénteken a magyar labdarúgó-válogatott elleni vb-selejtezőn, vagyis ő nézhet farkasszemet Dzsudzsák Balázzsal. A hetedik válogatott fellépésére készülő 23 éves védő már nyilatkozott is a Dinamo Moszkva magyar szélsőjéről.
szept. 5
10:54
Honvéd: két zárt kapus nemzetközi kupameccs és pénzbüntetés (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) komoly büntetést rótt ki a Bp. Honvéd labdarúgócsapatára, amely soron következő két hazai nemzetközi kupamérkőzését zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani. A kispestieknek ezen felül 50 ezer eurót is fizetniük kell. Minderről a Bp. Honvéd klubhonlapja számolt be.
szept. 5
10:54
Eljárás indulhat Iszinbajeva ellen (Metropol)
A kétszeres olimpiai bajnok orosz rúdugró a homoszexuálisokat sértő kijelentéseket tett a moszkvai atlétikai világbajnokságon.
szept. 5
11:12
NOB: Iszinbajeva homofóbiája miatt indulhat eljárás (She)
Mivel a sportoló a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ifjúsági olimpiai nagykövete, eljárást indíthat a NOB Jelena Iszinbajeva kétszeres ötkarikás bajnok orosz rúdugró ellen, amiért a homoszexuálisokat sértő kijelentéseket tett a moszkvai atlétikai világbajnokságon.
szept. 5
11:30
Úszás: Viselje Gyarmati nevét az új uszoda - Gyárfás (She)
Gyárfás Tamás, az úszószövetség (MÚSZ) elnöke azt javasolja, hogy Gyarmati Dezső, a világklasszis vízilabdázó nevét viselje a világbajnoki rendezésre épülő, Dagály strand melletti óriásuszoda. A sportvezető szerint 2016 végére elkészülhet a létesítmény, ahol 2017 nyarán junior-vb lesz, majd 2021-ben vizes világbajnokság. A tervek már készülnek, azok véglegesítése tavaszra várható – mindezt a…
szept. 5
11:30
Óriási öldöklés várható az NFC-ben (Agroinform)
NFL-beharangozónk második részében az NFC, azaz a Nemzeti Főcsoport csapatait vesszük szemügyre.
szept. 5
11:32
Videó: lehengerlő játék - Nadal nagyon simán ment tovább (She)
Készülhet az elődöntőre a második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal a US Openen, miután a negyeddöntőben rettentően simán lerendezte honfitársát, a 19. helyen rangsorolt Tommy Robredót.
szept. 5
11:32
Dzsudzsák miatt töri a fejét Piturca (Agroinform)
A ProSport román lap szerint Victor Piturca továbbra sem döntötte el, hogy ki legyen a jobb hátvéd a magyarok ellen.
szept. 5
11:34
Légiósok: Vass Ádám a lengyel bronzérmesnél van orvosin (She)
Sajtóhírek szerint a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Slask Wroclawnál vesz részt csütörtökön orvosi vizsgálaton Vass Ádám. A magyar középpályás így a sziléziai klubnál folytathatja a  pályafutását.
szept. 5
11:48
F1: Button legalább 2015-ig maradna a McLarennél (She)
„Érzelmi okok miatt” legalább 2015-ig szeretne a McLaren Formula–1-es csapatnál maradni Jenson Button. A 33 esztendős pilótának jelenleg nincs szerződése a 2014-es idényre, de csapata már jelezte, hogy folytatná vele a közös munkát.
szept. 5
11:48
Zsarnok, vagy „csak” zseni? (Metropol)
Amit ő nem tud a labdával, azt nem is érdemes tudni.
szept. 5
11:48
Tokió, Madrid vagy Isztambul - harc a 2020-as nyári olimpiáért (Agroinform)
A japán fővárost tartják esélyesnek a NOB kongresszus szavazásán, ahol eldől, hogy hol lesz a 2020-as nyári olimpia.
szept. 5
12:06
NOB: Teljesítettem a kötelességemet - Rogge (She)
Pozitív mérleget vont 12 éves elnöki periódusáról Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) leköszönő elnöke.

Keresés