2015. november 11. szerda

nov. 11
0:12
Szerdai sportműsor: újabb nagy csata előtt az ETO (She)
Szerdán újabb mérkőzés vár a Rába ETO futsalcsapatára az európai kupaporondon, míg a szolnoki sportrajongók fontos nemzetközi kosárlabda- és vízilabda-mérkőzésen szoríthatnak kedvenceikért – a medencében történetesen magyar riválissal szemben. Íme, a fontosabb szerdai sportközvetítések!
nov. 11
6:48
Swansea: felbontották spanyol válogatottjuk szerződését (She)
A Swansea City közös megegyezéssel szerződést bontott spanyol labdarúgójával, Miguel Pérez Cuestával, ismertebb nevén Michuval.
nov. 11
7:06
Válogatott: az „álomsorsolásos” norvég már szállást foglalt az Eb-re (She)
Nem érzi elhamarkodott reakciónak rendkívüli boldogságát a korábbi norvég futballista, Bernt Hulsker, aki a labdarúgó Eb-pótselejtezőjének sorsolását követően az asztalt csapkodva hajtogatta, hogy „Álomsorsolás”. A már szakkommentátorként dolgozó Hulsker szerint ha a magyarok ellen alulmarad a norvég csapat, meg sem érdemli, hogy ott legyen az Eb-n. Ő mindenesetre már foglalt szállást…
nov. 11
7:42
NBA: újra nyert a Cleveland, újra kikapott a Lakers (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszában a Cleveland Cavaliers sorozatban hetedszer nyert, ezúttal pályaválasztóként négy ponttal bizonyult jobbnak a Utah Jazznél. Az LA Lakers viszont ismét kikapott, a szezonban már hatodszor, a legutóbbi játéknapon a Miami Heat vendégeként kapott ki 13 ponttal.
nov. 11
7:45
Mernek nagyot álmodni (Metropol)
Miklós Edit mellett már Samsal Dalibor is gyűjtheti a világkupa-pontokat.
nov. 11
8:00
Liverpool: két hónapra kidőlt a védelem egyik oszlopa (She)
Nyolc hétig harcképtelenné vált Mamadou Sakho, a Liverpool védője, aki a hét végén a Crystal Palace ellen 2–1-re elvesztett bajnokin szenvedett térdsérülést.
nov. 11
8:18
Videó: 500 m-t bukfencezett a síző, csoda, hogy túlélte (She)
Forgatás közben elveszítette egyensúlyát Ian McIntosh veterán sportoló, aki ötszáz métert bukfencezett egy alaszkai hegyről. A sízőnek szerencsére nem esett baja, azonban a ráerősített mikrofon minden hangot rögzített, így az extrém videóból egyben hű dokumentáció is lett.
nov. 11
8:54
Liverpool: Klopp az Empolitól venne csatárt januárban (She)
Jürgen Klopp januárban megerősítené a Liverpool támadósorát, és már ki is szemelt egy olaszt magának: a 23 éves Riccardo Saporanát az Empoliból.
nov. 11
9:12
AC Milan: Mario Balotellit meg kell műteni (She)
Minden jel arra mutat, hogy kés alá kell feküdnie Mario Balotellinek, az AC Milan csatárának, mert a legújabb diagnózis szerint a csatár ágyékproblémája csak így orvosolható.
nov. 11
9:48
Videó: ez a norvég menőbb, mint Messi vagy CR – pedig lány (She)
Charlotte Lade nem mindennapi tehetséggel megáldott norvég labdazsonglőr. A Tottenham alkalmazásában álló lány – a PL-klub népszerűsítése a feladata – a Disney-csatornánál vezet tematikus műsort, és a videó tanúsága szerint kimondottan jó barátságban van a labdával (meg a naranccsal is)…
nov. 11
9:50
Roma: börtönből szabaduló drukker akarta elrabolni Totti fiát (She)
Mellékszálként – az olasz rendőrség a Mafia Capitale római maffiacsoport tevékenységét igyekszik felgöngyölíteni – egy tanúvallomásból kiderült, hogy pár évvel ezelőtt egy börtönből szabaduló Roma-drukker el akarta rabolni a klub ikonjának, Francesco Tottinak a fiát.
nov. 11
10:06
A NOB-elnök szerint az orosz atléták ott lehetnek Rióban (Infostart)
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az orosz atléták ott lehetnek jövőre a riói játékokon annak ellenére, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hétfőn az orosz tagszövetség és így közvetve az ország atlétáinak eltiltását javasolta a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek (IAAF).
nov. 11
10:24
Válogatott: „Az idegenben szerzett gól duplán számít” – elindult a csapat (She)
Bernd Storck szövetségi kapitány fontosnak tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott gólt szerezzen Norvégiában, az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén.
nov. 11
10:42
Válogatott: Csányi elmondta, mivel lenne elégedett a pótselejtezőn (She)
A magyar labdarúgó-válogatott szerda délelőtt utazik Norvégiába az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésére. Az utazás előtt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke mondta el várakozásait az NSO Tv-nek.
nov. 11
10:44
F1: veszélyben Hamilton brazíliai szereplése – sajtóhír (She)
Az idei F1-es világbajnokságot megnyerő Lewis Hamilton lemondta a Brazil Nagydíj előtti szerdára és csütörtökre tervezett eseményeit, s rögtön megindultak a találgatások a helyi sajtóban: egyesek szerint az angol Mercedes-pilóta el sem utazik Brazíliába, ahol Pascal Wehrlein, az istálló tartalék versenyzője helyettesítheti.
nov. 11
10:45
Doppingbotrány: a NOB-elnök nem olyan borúlátó (Metropol)
Thomas Bach: azt várom, hogy az oroszok időben eleget tesznek a doppingelőírásoknak és atlétáik ott lehetnek Rióban.
nov. 11
10:46
Légiósok: Nikolics ebből a csapatból sem maradhatott ki (She)
Természetesen a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság góllövőlistáját tizenhat találattal magasan vezető, augusztus óta sorozatban már háromszor a hónap legjobb Ekstraklasa-játékosának megválasztott Nikolics Nemanja sem maradhatott ki az álomcsapatból. A lengyel bajnokságból tizenöt fordulót tudtak le az érintettek, ami az alapszakasz fele.
nov. 11
11:00
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - a magyarok közelítenek a top négyhez (Infostart)
A magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott lassan ott lesz a világ négy legjobbja között Liu Shaolin Sándor szerint, aki második lett 500 méteren vasárnap a torontói világkupa-versenyen.
nov. 11
11:00
Válogatott: Személy szerint még nem kaptam feladatot – Fiola (She)
A magyar labdarúgó-válogatott szerda délelőtt utazik Norvégiába az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésére. Az utazás előtt Fiola Attila válogatott labdarúgó mondta el az NSO Tv kamerája előtt, hogyan készült a csapat a mérkőzésre.
nov. 11
11:18
Válogatott: a norvégok sztárja sok tanácsot kap C. Ronaldótól (She)
Martin Ödegaard, a norvég labdarúgó-válogatott sztárja sok tanácsot kap klubjánál, a Real Madridnál csapattársától, Cristiano Ronaldótól.
nov. 11
11:36
Barca: ha Messi igent mond erre, már világbajnok lenne? (She)
Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) évekkel ezelőtt kísérletet tett arra, hogy honosítsa Lionel Messit, a Barcelona négyszeres aranylabdás ászát.
nov. 11
11:36
Nemzetközi díjat kapott Michael Schumacher honlapja (Blikk)
London – A súlyos síbalesete óta otthonában kezelt Forma–1-es pilóta honlapja a rajongói szavazatok alapján aranyérmet nyert.
nov. 11
11:54
FTC: rendőrségi vizsgálat Kubatov zaklatása miatt – sajtóhír (She)
A Magyar Nemzet információi szerint csaknem 380 DNS-mintát vizsgáltak meg a nyomozók, miután Kubatov Gábor, az FTC elnöke fenyegetve érezte magát és családját, ezért ő, illetve egy másik ügyben az asszisztense a rendőrséghez fordult.
nov. 11
11:54
Bernd Storck: gólt kell szerezni idegenben (Infostart)
Bernd Storck szövetségi kapitány fontosnak tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott gólt szerezzen Norvégiában, az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén.
nov. 11
11:56
Válogatott: elindultak! Így utazott el a nemzeti csapat – videó (She)
A magyar labdarúgó-válogatott szerda délelőtt elindult Norvégiába az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésére. Az NSO Tv ott volt a repülőtéren, nézze meg az utazás előtti pillanatokat!
nov. 11
13:24
MLS: agyrázkódás? Betiltanák a fejelést a 11 éven aluliaknál (She)
Az Amerikai Labdarúgó-szövetség betiltaná a tizenegy évnél fiatalabbaknak a fejelést. A szabályozást az utánpótláskorú gyermekek szülei kérvényezték, mert azt találták, hogy a fejelés növeli a fiatalok agyrázkódásának kockázatát a mérkőzéseken. Számadatokkal bizonyították, hogy az utóbbi években az Egyesült Államokban megnőtt a sportolás közben elszenvedett fejsérülések száma, amelyet a szövetség…
nov. 11
13:42
Diack lemondott tiszteletbeli NOB-tagságáról (Infostart)
Lemondott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) betöltött tiszteletbeli tagságáról a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) korábbi elnöke, a korrupciós botrányba keveredett Lamine Diack.
nov. 11
13:42
Férfi kézi: Nagy László is jelölt a szakportál szavazásán (She)
Ismét meghirdette hagyományos év végi szavazását a Handball Planet kézilabdás szakportál. A 2015-ös év legjobb játékosainál a jobbátlövők között az MVM Veszprém csapatkapitánya, Nagy László is jelölt.
nov. 11
14:00
MotoGP: Casey Stoner visszatérhet a Ducatihoz (She)
Megtörténhet a csavar, amiről már áprilisban írtunk, azaz Casey Stoner visszatérhet a MotoGP világába, mint Ducati tesztpilóta, de egy-két szabad kártyás indulás sem kizárt.
nov. 11
14:02
Videó: ezt figyeld, CR! Megbabonáz a Real-hátvéd labdalevétele (She)
Senki sem mondhatja Raphaël Varane-ról, a Real Madrid hátvédjéről, hogy nem tökéletesen képzett technikailag. A 22 éves futballista már korábban is megvillantotta csatárokat megszégyenítő labdaérzékét, ezúttal a francia válogatott edzésén mutatta meg, hogy nem véletlenül tippelik őt a világ legjobb védői közé. A helyezkedése szinte tökéletes, a gyorsasága félelmetes, elegáns, éles, eszes, ráadásul…
nov. 11
14:36
PL: A Barca és a Real esélytelen lenne Angliában – Piqué (She)
Az FC Barcelona és a Real Madrid sem lenne bajnok, ha a Premier League-ben indulna – állítja a katalán sztárcsapat hátvédje, Gerard Piqué. Azt is elmondta, hogy miért.
nov. 11
14:38
Tenisz: Djokovicsot és Federert is díjazza az ATP (She)
Rangos elismeréseket kap a férfi profi tenisztornákat szervező ATP-től Novak Djokovics és Roger Federer.
nov. 11
14:40
Hertha: Dárdai Pál 16 éves fia is a profikkal készül! (She)
A Hertha sok labdarúgója elutazott hazája válogatottjához, ez lehetőséget teremt arra, hogy a klub utánpótlásának tehetségei a „nagyokkal” készüljenek néhány napon át – Dárdai Pál vezetőedző mások mellett a fiát, a 16 éves Palkót is teszteli.
nov. 11
14:54
Chelsea: Fabregas tudja, hogy Guardiola hol köt ki (She)
Cesc Fabregas, a Chelsea labdarúgója szerint Pep Guardiola nagyon szeretne a Premier Leauge-ben dolgozni.
nov. 11
15:48
Eb 2016: ha kiejtjük a norvégokat, ebbe mi is belerúghatunk – kép (She)
Bár hivatalosan még nem mutatták be, a Footy Headlines oldal már közölt képeket arról a futball-labdáról, amelyet a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon használnak majd a csapatok – Norvégia pótselejtezős legyőzése esetén a magyar válogatott játékosai is.
nov. 11
16:06
Németország: „Időbe telik a futballunk újjáépítése” (She)
Időbe telik a német labdarúgás újjáépítése a sportág nemzeti szövetségének (DFB) egyik megbízott vezetője, Reinhard Rauball szerint.
nov. 11
16:08
Eb 2016: a spanyol válogatott márciusban Romániába látogat (She)
A román csapattal is játszik Európa-bajnoki felkészülési mérkőzést tavasszal a címvédő spanyol labdarúgó-válogatott.
nov. 11
16:24
Kórházba került Joseph Blatter (Infostart)
Szerdán kórházba került Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kilencven napra eltiltott elnöke.
nov. 11
16:24
C. Ronaldót másolta Bogdán Ádám! – Fotó! (Blikk)
Telki – A portugál focisztár rendre lábujjhegyen áll a csapatfotózásokon, hogy magasabbnak tűnjön. A magyar válogatott kapusa ezt megirigyelte tőle.
nov. 11
16:26
88 éves az első női Forma-1-es versenyző (Blikk)
Nápoly – Ma ünnepli 88. születésnapját a Forma-1 történetének első női versenyzője, Maria Teresa de Filippis, aki 1958-ban és 1959-ben összesen öt világbajnoki Formula–1-es versenyen vett részt.
nov. 11
16:27
Kórházba került Joseph Blatter (Metropol)
Orvosai már múlt pénteken egy hét pihenőt írtak elő neki, de a rosszullétei miatt kórházban kell maradnia.
nov. 11
16:42
Storck: Történelmi jelentőségű párharc vár a magyar csapatra (Infostart)
A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este lép pályára az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén Oslóban. A nemzeti együttes játékosai nehéz meccsre számítanak, és bíznak abban, hogy sikerül megszerezni az idegenbeli gólt.
nov. 11
16:42
FIFA: Blatter kórházba került, de egyre jobban érzi magát (She)
Szerdán kórházba került Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kilencven napra eltiltott elnöke.
nov. 11
17:00
Olaszország: labdaszedőcsíny miatt szakadt félbe a meccs (She)
Nem mindennapi esetről számolt be a La Gazzetta dello Sport: labdaszedői csínytevések miatt bukott el három pontot a Bari korosztályos labdarúgócsapata az olasz primevera bajnokságban.
nov. 11
17:18
Ecclestone szerint kétséges az amerikai Forma-1-es futam jövője (Infostart)
A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szerint az állami támogatás csökkentése miatt kétségessé vált az Egyesült Államok Nagydíjának jövője.
nov. 11
17:18
Női kézi: ennyi volt, csődbe ment a Challenge-kupa-győztes (She)
Szomorú hírek érkeztek Franciaországból: csődbe ment a Challenge-kupa-győztes francia Union Mios Biganos-Bégles női kézilabdacsapata.
nov. 11
17:20
Hamilton rosszulléte ellenére rajthoz áll a Brazil Nagydíjon (Infostart)
Nem érzi jól magát a háromszoros Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton, ennek ellenére rajthoz áll a hétvégi Brazil Nagydíjon.
nov. 11
17:20
F1: Ecclestone szerint kétséges az amerikai futam jövője (She)
A Formula–1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szerint az állami támogatás csökkentése miatt kétségessé vált az Egyesült Államok Nagydíjának jövője.
nov. 11
17:21
Hamilton rosszul volt, de rajthoz áll (Metropol)
A Mercedes brit pilótája lázzal járó rosszullét miatt, orvosi tanácsra a tervezettnél egy nappal később érkezik Sao Paulóba.
nov. 11
17:36
Videó: kőkemény a válogatott fedezete, de ha hisztizni kell… (She)
Ole Selnaes nem ismer tréfát a pályán. A Rosenborg norvég válogatott védekező középpályása keményen odalépett Anthony Annannak, a Stabaek ghánai légiósának szeptemberben, a Norvég Kupa elődöntőjében, azonban ami ezután következett, az színházba illő jelenet. Reméljük, hogy a mieink elleni pótselejtezőn nem ad okot a csipkelődésre.

Keresés