Hírarchívum - Tudomány

2016 december
H K Sze Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

2016. december 8. csütörtök

dec. 8
4:51
Kórházba került az űrhajós legenda (origo.hu)
Kórházba került John Glenn, az első amerikai űrhajós, aki megkerülte a Földet - közölte egy kórházi illetékes szerdán.
dec. 8
7:48
Már több mint száz halálos áldozata van az indonéz földrengésnek (ma.hu)
Százkettőre nőtt az indonéziai földrengés halálos áldozatainak a száma, a sérülteké pedig meghaladja a hétszázötvenet, közülük mintegy száznegyven ember állapota súlyos.
dec. 8
8:06
Kórházban az első amerikai űrhajós, aki megkerülte a Földet (ma.hu)
A 95 éves asztronauta egy rákos betegeket kezelő kórházban fekszik több mint egy hete az Ohio államban lévő Columbusban, ahol állapotáról nem szolgáltak részletekkel.
dec. 8
8:36
Amikor magyar huszárok masíroztak Bukarest utcáin (Múlt-kor)
100 évvel ezelőtt foglalták el az Európa egyik legmodernebb erődrendszerével rendelkező Bukarestet a magyar alakulatokat is magába foglaló központi hatalmak, miután megakadályoz-ták a mélyebb román benyomulást Erdélybe. A román fővárosban néhányan üdvrivalgásba kezdtek az ellenség láttán.
dec. 8
9:00
A zsiráf hivatalosan is felkerült a fenyegetett állatok listájára (origo.hu)
A világ egyik legismertebb állata, a zsiráf is felkerült a Természetvédelmi Világszövetség most frissített Vörös Listájára, amely a kihalás által fenyegetett állatfajokat sorolja fel.
dec. 8
10:09
Vérfagyasztó videó: gekkót fogott a pók (ma.hu)
Itt a legfrissebb pókos horrorsztori Ausztráliából. Ezúttal egy gekkót kapott el egy hatalmas vadászpók.
dec. 8
10:27
Meghalt Adolf Burger, Hitler pénzhamisítója (origo.hu)
Egy évvel a századik születésnapja előtt meghalt Adolf Burger, akit a második világháború vége felé a nácik arra kényszerítettek, hogy társaival együtt vegyen részt a történelem egyik legnagyobb pénzhamisítási akciójában, amellyel a náci Németország célja a szövetségesek gazdaságának destabilizálása volt.
dec. 8
10:42
Életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyészség a „Balkán mészárosára” (Múlt-kor)
Életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyészség a háborús bűnök elkövetésével vádolt Ratko Mladicra szerdán a hágai Nemzetközi Törvényszéken (NT). Az áldozatok arculcsapása lenne és sértené az igazságot, ha nem a jog szerinti legszigorúbb büntetést szabnák ki.
dec. 8
11:45
Özönlenek a látogatók a szigetvári várba (Múlt-kor)
Idén több mint 22 ezren látogattak el szigetvári várba, tavalyhoz képest majdnem kétszer annyian - közölte a Zrínyi-emlékévet bonyolító Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szerdán.
dec. 8
12:48
Hogyan azonosították II. Lajos másfél hónapos, bomló maradványait? (Múlt-kor)
II. Lajos magyar és cseh király halálának körülményei, földi maradványainak sorsa közel fél évezrede áll a viták kereszttüzében. Már a mohácsi csatavesztést követő menekülés közepette kérdezgethették egymástól a túlélők: hol van a király, és mi történt vele? A kérdésre máig nem tudunk megnyugtató választ adni.
dec. 8
12:50
Autogramot kért, majd néhány órával később lelőtte John Lennont (Múlt-kor)
Miközben Lennon elsétált mellette, Chapman azt kérdezte: „Mr. Lennon?”. Ahogy Lennon megfordult, Chapman előhúzta fegyverét, majd ötször lőtt. Az egyik golyó mellé ment, a többi az énekes hátát és vállát találta el. Lennon a kórházban belehalt sérüléseibe - 36 éve, 1980. december 8-án a legenda elbúcsúzott.

Keresés