Hírarchívum - Tudomány

2017. február 25. szombat

febr. 25
8:09
Ha nem érdekli egy üzenet, egy frappáns mozdulattal elintézheti a mobilján (hvg.hu)
Mindenféle emojik léteznek már, de van egy reakció szmájli, ami sok helyzetben jól jön, de kilenc karakterrel kell leírni – ezt könnyítheti meg ezzel az alkalmazással.
febr. 25
9:36
ALMA a Napot új fényben mutatja meg (csillagászat.hu)
Az ALMA már a Napot is megfigyeli! A chilei Atacama sivatag magas-fennsíkján felállított ALMA milliméteres/szubmilliméteres teleszkóprendszer a Napról készített első megfigyelései központi csillagunk fotoszférája és alsó légköri rétegét lenyűgöző részletességgel mutatják. Így szó szerint beleláthatunk egy napfolt sötét és “tekergő”
febr. 25
9:42
A Barbie-babák öregedését kutatták német tudósok (origo.hu)
A kultikus baba, Barbie "öregedését" kutatták nürnbergi tudósok: a cél az volt, hogy útmutatást adjanak a múzeumoknak, miként őrizzék meg a műanyag játék tulajdonságait a lehető leghosszabb ideig.
febr. 25
10:15
Sir Robin és a tüncimesterek - szófelhőbe foglaltuk, ami az olimpiával történt (hvg.hu)
A Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM), illetve a Budapest 2024 Facebook-oldalán ezrével érkeztek a gyászoló/együtt érző/vádaskodó/gyalázkodó hozzászólások az olimpiai pályázat visszavonásának hírére.
febr. 25
10:17
Jó, ha kéznél ez a toll, hiszen töltheti vele az okostelefonját (hvg.hu)
Dupla haszon, ha mindig a kezünk ügyében van egy toll, amellyel nemcsak információt tárolhatunk, hanem akár tölthetjük is a telefonunkat, ha az éppen lemerülne.
febr. 25
10:39
A cefeidák titkos élete: röntgenben is pulzál a fényes változócsillag (csillagászat.hu)
Dedikált űrtávcsöves program keretében fedezték fel, hogy a cefeidák prototípusa felfénylik a röntgentartományban minden alkalommal, amikor a csillag a legnagyobbra tágul. A cefeida változócsillagokat a mai napig figyelem övezi (számos magyar kutató által is), hiszen ezek a csillagok mind a

Keresés