2020. június 12. péntek

jún. 12
0:06
Figyelmeztetést adtak ki: jéggel és szélrohamokkal csap le a vihar az országra (Blikk)
Bár szombaton helyenként akár 30 Celsius-fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála, sok felé kell még mindig záporokra és zivatarokra számítani.
jún. 12
0:10
Nincs jó hírünk a hétvégi időjárásról: itt az Omsz előrejelzése (Blikk)
A hétvégén is sokfelé várható eső - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.
jún. 12
0:14
Megvillantotta fogait a természet pusztító ereje: rémisztő szupercellát videóztak Olaszliszkánál (Blikk)
Zivatagszörnynek is szokás nevezni a szupercellákat, azt a természeti jelenséget, amelyet most Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kaptak lencsevégre.
jún. 12
0:18
Vihar, jégeső, zivatarveszély: pokoli időjárás zúdul a nyakunkba, több megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki (Blikk)
Két északkeleti megyére másodfokú, több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarveszély, illetve felhőszakadás miatt péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.
jún. 12
6:00
Még több napig fortyog a légkör (Kiderül)
A Dunántúl nyugati, délnyugati részei fölé még száraz léghullámok érkeznek, hamarosan azonban ott is újra előfordulhatnak záporok, zivatarok. A jövő héten vehet fordulatot az időjárás.
jún. 12
6:12
Szombaton lesz jobb idő a hétvégén (Hírstart)
Az ország keleti, északkeleti felében folytatódik a záporos, zivataros időjárás, a Dunántúl nyugati része, délnyugat azonban megúszhatja szárazon. Vasárnap már itt is kialakulhat esőzés, zivatar.
jún. 12
6:30
Visszavonta a felhőszakadások veszélye miatti riasztást a meteorológiai szolgálat (Hírstart)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban felhőszakadások veszélye miatt kiadott elsőfokú riasztást, a zivatarok kialakulására figyelmeztető elsőfokú riasztás azonban még érvényben van. Amennyiben az OMSZ ezt is visszavonja, vagy újabb meteorológiai riasztást ad ki, arról ismét közleményben számolunk be. A meteorológiai riasztásokr
jún. 12
6:36
Jégeső és zivatarveszély - marad a viharos időjárás (Hírstart)
Péntek délelőtt várhatóan átmenetileg lecseng a zivatarhajlam, majd a nap második felében kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegységben intenzívebb zivatarok kialakulására lehet számítani, Délnyugaton, nyugaton ezzel szemben változó mennyiségű és vastagságú, főként magasszintű felhőzet várható, és errefelé kisebb a csapadék esélye
jún. 12
6:54
Nem csitulnak a viharok: jégeső is lehet, holnaptól pedig ez vár majd ránk! (Blikk)
Fokozódik a trópusi idő, ugyanis egyre többfelé emelkedik 30 fok köré a hőmérséklet, miközben marad a pára.
jún. 12
6:54
Marad a viharos idő, négy megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki (Hírstart)
Felhőszakadás, erős szél és jégeső is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.
jún. 12
7:06
A felhők mögül már országszerte előbújik a nap (Hírstart)
Az ország délnyugati, nyugati megyéit leszámítva erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és zápor, zivatar több helyen, illetve több alkalommal is kialakulhat, emellett eső is lehet. Délnyugaton, nyugaton ezzel szemben változó mennyiségű és vastagságú, főként magasszintű felhőzet várható, és errefelé kisebb a csapadék esélye is. Az Északi-középhegys
jún. 12
7:18
Jobb, ha kéznél van az esernyő, mert az ég ma is bárhol és bármikor ránk szakadhat (Blikk)
Az ország délnyugati megyéit leszámítva zápor, zivatar bármely napszakban több helyen, illetve több alkalommal is kialakulhat. Épp ezért az ország kétharmadára riasztást adtak ki – írja az Infostart.
jún. 12
7:36
Szél, záporok, zivatarok: Ma sem kímél minket az időjárás, a hétvége pedig ezt tartogatja (Blikk)
Ilyen idő lesz a napokban!
jún. 12
7:42
Időjárás: Zivatarok rondíthatnak bele a kellemes nyári időbe (Hírstart)
ÉJSZAKA: Változóan felhős lesz az égbolt, elsősorban az ország középső és keleti részén lehet számítani zivatarokra. Az éjszakai minimumok 17 és 12 Celsius-fok között alakulnak. Szél nem várható. PÉNTEK: Felhős lesz az égbolt pénteken is, többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok, az ország délnyugati részén is. A nappali csúcsértékek 23 és 28 Ce
jún. 12
7:48
Szél, záporok, zivatarok: Ma sem kímél minket az időjárás, a hétvége pedig ezt tartogatja (Hírstart)
Ilyen idő lesz a napokban!
jún. 12
8:06
Meteorológiai szolgálat: A megszokottnál szárazabb volt az elmúlt tavasz (Hírstart)
Átlagos hőmérsékletű és a megszokottnál szárazabb volt 2020 tavasza - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb elemzésében.
jún. 12
8:42
Kiadták a figyelmeztetést: jéggel és durva esővel csap le a vihar az országra (Hírstart)
Négy északkeleti megyére másodfokú, több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarveszély, illetve felhőszakadás miatt péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat (Omsz).
jún. 12
8:42
Minden idők harmadik legszárazabb tavasza volt az idei, különösen az április volt esőmentes (Szeretlek Magyarország)
A március még átlagosan csapadékos volt (az átlag 108 százaléka), amit egy extrém száraz április követett, de májusban is alig esett.
jún. 12
9:00
Minden idők harmadik legszárazabb tavasza volt az idei, különösen az április volt esőmentes (Hírstart)
A március még átlagosan csapadékos volt (az átlag 108 százaléka), amit egy extrém száraz április követett, de májusban is alig esett.
jún. 12
9:12
Csak két szárazabb tavasz volt eddig nálunk (Hírstart)
A XX. század eleje óta csak kétszer fordult elő, hogy a mostaninál kevesebb volt a csapadék.
jún. 12
9:30
Hasonló folytatás (Hírstart)
Továbbra is labilis levegő tölti ki a Kárpát-medence nagy részét, emiatt záporokkal, zivatarokkal tarkított időre számíthatunk a hét további részében is.
jún. 12
9:48
Riasztás van felhőszakadás miatt, lesz, ahol nagyméretű jég és 50 mm csapadék is eshet (Szeretlek Magyarország)
Közben pedig fülledt meleg lesz és magas páratartalom.
jún. 12
11:42
Hiába a sok eső, ez a két növény már biztos, hogy az idei aszály áldozata lett (Hírstart)
Az elmúlt egy hét csapadékos, de jellemzően meleg, párás időjárása sokat segített szántóföldi növényeink fejlődésén. Ezek az esők, záporok sokfelé átnedvesítették a talajok felszín közeli részét, ugyanakkor a 10-20 cm-nél mélyebb rétegek továbbra is sokfelé szomjazzák az esőt. A csapadék területi eloszlása sem volt egyenletes, néhol felhőszakadások
jún. 12
12:18
Heves zivatarok veszélye miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben (Kiderül)
A délutáni órákban ismét aktivizálódik a légkör, és egyre többfelé várható zivatarok kialakulása. Északon, északkeleten heves zivatarok is kipattanhatnak.
jún. 12
13:21
Hamarosan a Dunántúl sem ússza meg szárazon (Kiderül)
Szombat délutánig kitart a zivatarmentes idő a Dunántúl nyugati, délnyugati részein a beáramló szárazabb léghullámok hatására, a vasárnap azonban már ezeken a területeken is záporokkal, zivatarokkal tarkított idővel telhet.
jún. 12
13:42
Sokat jelentett az eső, de van két növény, aminek már késő (Hírstart)
Az elmúlt egy hét csapadékos, de jellemzően meleg, párás időjárása sokat segített szántóföldi növényeink fejlődésén. Ezek az esők, záporok sokfelé átnedvesítették a talajok felszín közeli részét, ugyanakkor a 10-20 cm-nél mélyebb rétegek továbbra is sokfelé szomjazzák az esőt.
jún. 12
14:09
Meteorológiai szolgálat: a megszokottnál szárazabb volt az elmúlt tavasz (GazdaságPortál)
Átlagos hőmérsékletű és a megszokottnál szárazabb volt 2020 tavasza – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb elemzésében. Az évszak csapadékösszege országos átlagban mindössze 82,7 milliméter volt, és ezzel a harmadik legszárazabb tavaszként regisztrálták 1901 óta. Csak 1934-ben (72,8 milliméter) és a 2003-ban (64,3 milliméter) hullot
jún. 12
14:36
Hamisítatlan nyári kánikula jön szombaton! (Hírstart)
Kelet, északkelet felől igen meleg, de továbbra is nedves, labilis levegő áramlik fölénk, így a hétvége első napján Pécsen kánikulára készülhetünk. Városunkban 31 fokig is felszökhet a hőmérő higanyszála A napsütés nyugaton, délnyugaton lesz zavartalanabb, máshol ismét beindul majd a gomolyfelhő-képződés, és főként az ország északi-északkelet
jún. 12
14:42
Végre itt a strandidő! (Hírstart)
Igazi strandidő lesz: a Velencei-tó már 22 fokos!
jún. 12
15:42
Marad a szeszélyes időjárás – ezeken az országrészeken számíthatunk durva zivatarokra (Hírstart)
Változékony időjárás várató, gyakori záporokkal. Pénteken a délnyugati harmadban fátyolfelhők szűrik a napsütést, néhol képződnek csak gomolyok. Ezzel szemben az ország többi részén a több-kevesebb napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és több helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Éjszaka csökken majd a felhőzet
jún. 12
17:06
Mintha dézsából öntenék – újabb nagy mennyiségű csapadék várható (Hírstart)
Unalomig fogjuk ismételni ezt a két szót a következő 8-10 napban: zápor, zivatar. Igazi medárdi időszak vár ránk, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy folyamatosan esni fog.
jún. 12
17:42
Minden idők harmadik legszárazabb tavasza volt az idei Magyarországon (Hírstart)
Átlagos hőmérsékletű és a megszokottnál szárazabb volt 2020 tavasza - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (Omsz) legfrissebb elemzésében.
jún. 12
18:06
Későn jött a csapadék, vegyes hírek érkeztek a földekről (Napi)
Két hét múlva az őszi árpa aratásával megkezdődhetnek a nyári betakarítási munkák, ha az elkövetkezendő időszakban jelentős lehűlés nem érkezik - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szántóföldi növénytermesztési és beszállítóipari osztályának elnöke az MTI érdeklődésére.
jún. 12
18:06
Újabb szempont miatt is megemlegetjük az idei tavaszt (Infostart)
Átlagos hőmérsékletű és a megszokottnál szárazabb volt 2020 tavasza - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzésében.
jún. 12
18:18
Későn jött a csapadék, vegyes hírek érkeztek a földekről (Hírstart)
Két hét múlva az őszi árpa aratásával megkezdődhetnek a nyári betakarítási munkák, ha az elkövetkezendő időszakban jelentős lehűlés nem érkezik - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szántóföldi növénytermesztési és beszállítóipari osztályának elnöke az MTI érdeklődésére.
jún. 12
18:18
Másodfokú riasztásokat adtak ki intenzív esőzés miatt (Infostart)
Az ország északkeleti részére, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes járásaira másodfokú riasztást adott ki a heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
jún. 12
18:42
32-33 fok is lehet holnap (Hírstart)
Az év eddigi legmelegebb napja jön szombaton, de a zivatarok sem maradnak el.
jún. 12
18:54
Másodfokú riasztást adtak ki: nagy vihar és jégeső is várható (Hírstart)
Az ország északkeleti részére, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes járásaira másodfokú riasztást adott ki a heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat.
jún. 12
19:48
Nincs menekvés: hamarosan mindenkire lecsap a vihar jéggel és 100 km/órás széllel (Hírstart)
Az ország északkeleti részére, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes járásaira másodfokú adott ki a heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: péntek délutántól keleten zivatarokra kell számítani. Az Alföld északi részén és az Északi-középhegységben intenzíveb
jún. 12
19:54
Heves zivatarok veszélye miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben (Hírstart)
A délutáni órákban ismét aktivizálódik a légkör, és egyre többfelé várható zivatarok kialakulása. Északon, északkeleten heves zivatarok is kipattanhatnak.
jún. 12
20:18
Kiadták a riasztást, jégeső is jöhet (Hírstart)
És nagy zivatarok viharos széllel.
jún. 12
20:30
Az év eddigi legmelegebb napja jön szombaton, 32-33 fok is lehet (Szeretlek Magyarország)
A meleg azonban viharral, heves zivatarokkal, jéggel is párosul, azért az ország jelentős részén narancs, a többin sárga figyelmeztetés van érvényben.
jún. 12
20:36
Az év eddigi legmelegebb napja jön szombaton, 32-33 fok is lehet (Hírstart)
A meleg azonban viharral, heves zivatarokkal, jéggel is párosul, azért az ország jelentős részén narancs, a többin sárga figyelmeztetés van érvényben.
jún. 12
21:12
Egy óra alatt több mint 55 milliméter eső esett, sárfolyó hömpölygött az utcákon (Szeretlek Magyarország)
Volt ahol húsz percen át ömlött az eső mogyorónyi jéggel együtt, és mindent letarolt a kertekben.
jún. 12
21:24
Szombaton végre olyan idő lesz, amilyet megérdemlünk (Hírstart)
Pénteken a délnyugati harmadban fátyolfelhők szűrik a napsütést, néhol képződnek csak gomolyok. Ezzel szemben az ország többi részén a több-kevesebb napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és több helyen számíthatunk
jún. 12
21:36
A viharkárok felszámolásán dolgoznak a szabolcsi tűzoltók (Hírstart)
A szeles, viharos időjárás okozta károk elhárításán dolgoznak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói. Jelenleg leginkább Tiszabercelen akad a legtöbb feladat az egységek számára.Az Esze Tamás utcában megbontotta egy lakóház tetejét a vihar, az ibrányi önkormányzati tűzoltók érkeztek az esethez. A Fő utcában egy buszvárót borított fel a szél, valamin
jún. 12
21:42
Két hét múlva indulhat az aratás (Infostart)
Két hét múlva az őszi árpa aratásával megkezdődhetnek a nyári betakarítási munkák, ha az elkövetkezendő időszakban jelentős lehűlés nem érkezik - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szántóföldi növénytermesztési és beszállítóipari osztályának elnöke.
jún. 12
22:00
Nagy károkat okoz a vihar Szabolcsban (Infostart)
A szeles, viharos időjárás okozta károk elhárításán dolgoznak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói.
jún. 12
22:06
Nagy károkat okoz a vihar Szabolcsban (Hírstart)
A szeles, viharos időjárás okozta károk elhárításán dolgoznak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói.

Keresés