2020. augusztus 4. kedd

aug. 4
0:06
Szidtuk ezt a nyári időjárást sokat, de akkor nézd meg, mi következik idén ősszel (Blikk)
Nincs már olyan messze.
aug. 4
0:10
Folytatódik a szúnyogok irtása az országban: ezekben a megyékben lépnek akcióba (Blikk)
Ezen a héten is folyik a szúnyogok számának csökkentése, egyes helyeken még légi kezeléseket is végeznek a földi gyérítések mellett. Bár már bejelentették, hol lépnek akcióba, az időjárás változtathat a terveken.
aug. 4
0:14
Hidegfront csap le az országra! Csak úgy ömölhet az eső az égből, de akár jég is hullhat – Kiadták a riasztást! (Blikk)
Zivatarok érkeznek több hullámban. Keddre első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
aug. 4
5:36
Villámfényes lesz az éjszakánk (Kiderül)
A hazánktól délre örvénylő ciklon a délután második felétől újabb viharokat gerjeszt térségünkben, amelyek várhatóan egészen szerda hajnalig aktívak lesznek az országban.
aug. 4
6:06
Csak úgy ömölhet az eső az égből, de akár jég is hullhat – Kiadták a riasztást! (Blikk)
Zivatarok érkeznek több hullámban. Keddre első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
aug. 4
6:27
Időjárás: jönnek az özönvízszerű esők, viharok, jégesők – ezekben a megyékben lesz a legdurvább a helyzet (Hírstart)
Komoly időjárásra számíthatunk. Néhány napra vége a nyugodt, rendkívül meleg, napsütéses időnek, egy mediterrán ciklon már hétfőn napközben elérte az ország nyugati részét, estétől pedig időjárásunk intenzív átalakításába kezd. A részletekről Molnár László meteorológust, a Kiderül.hu munkatársát kérdezte a 24.hu. Egészen „friss” képződményről van
aug. 4
7:12
Lesz ma itt minden: kánikula, záporok, zivatarok, viharok – Szinte az egész országra riasztást adtak ki (Blikk)
Keddre országszerte figyelmeztetéseket adtak ki a lecsapó viharok miatt, ám mindezek ellenére igen meleg időre számíthatunk.
aug. 4
7:33
Ma estére szupercellás zivatarok alakulhatnak ki (Hírstart)
Heves zivatarok veszélye miatt többek között Csongrád-Csanád megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mutatjuk a részleteket.
aug. 4
8:09
Heves viharokat, szupercellákat hoz a kedd (Hírstart)
Egyes déli tájakon akár 80-100 mm csapadék is leeshet szerda éjfélig. Szélviharra és villámárvizekre is számítani kell.
aug. 4
8:15
Zivataros nap elé nézünk (Hírstart)
Többnyire felhős időre van kilátás, rövidebb-hosszabb napos időszakokkal. Reggel, kora délelőtt már inkább csak az északi megyékben eshet, de ott is egyre kevesebb helyen. Átmeneti szünet után délutántól ismét egyre nagyobb számban képződhet zápor, zivatar, illetve eső is. Északira fordul a szél, és helyenként meg is erősödik. Zivatar környezetében
aug. 4
8:33
Üzent az autósoknak a rendőrség egy aktuális probléma miatt (Infostart)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése zivatarokra és viharos szélre figyelmeztet. A rendőrség ezért öt tippet osztott meg a balesetek elkerülése érdekében.
aug. 4
8:45
Itt a figyelmeztetés: több hullámban érkezik a brutális mennyiségű eső az országba (Hírstart)
Zivatarok érkeznek több hullámban. Keddre első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (Omsz).
aug. 4
9:21
Kiadták a narancs riasztást egész Heves megyére, felhőszakadással érkezhet a vihar (Hírstart)
A veszélyjelzés szerint a zivatarok során rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.
aug. 4
10:51
Lássuk, mikor érkeznek az újabb viharok, óráról órára (Kiderül)
A kedd délutáni órákban ismét aktívvá válik a légkör hazánk felett. Egyre több helyen számíthatunk heves zivatarok kialakulására.
aug. 4
10:51
Besárgult az ország: szupercella, villámárvíz jön, heves vihar csap le (Hírstart)
Hat megye kivételével az egész országra másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ zivatar miatt.  Hat megye kivételével az egész országra másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ zivatar miatt keddre. Ez azt jelenti, hogy rengeteg
aug. 4
12:27
Heves zivatarok és nagy esők miatt másodfokú figyelmeztetés érvényes (Hírstart)
A hazánktól délre örvénylő mediterrán ciklon délutántól ismét nedvesebb levegő szállít térségünkbe. Intenzív esőkre, heves, zivatarokra kell felkészülni.
aug. 4
12:57
Heves zivatarok és nagy esők miatt másodfokú figyelmeztetés érvényes (Kiderül)
A hazánktól délre örvénylő mediterrán ciklon délutántól ismét nedvesebb levegő szállít térségünkbe. Intenzív esőkre, heves, zivatarokra kell felkészülni.
aug. 4
13:03
Kiderült mi a csípőszúnyogok gyengéje – A biológiai gyérítésre helyeznek nagyobb hangsúlyt (Hírstart)
A sok csapadék miatt nagyon elszaporodtak a csípőszúnyogok. Hazánkban mintegy háromezer szúnyogfaj él, ebből ötven csípőszúnyog faj honos. Ezek számának csökkentésére törekednek a szakemberek.
aug. 4
13:51
Erős szél, jégeső, villámlás: másodfokú riasztást adtak ki (Hírstart)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar, felhőszakadás veszélye miatt Másodfokú riasztást adott ki Somogy és Baranya megye területére.
aug. 4
14:00
Nyugaton őszi, keleten nyári idő lesz (Kiderül)
A hazánktól délre örvénylő ciklon szerdán okozza a legnagyobb hőmérsékleti kontrasztot az országban. A Dunántúlon szeptember végi, míg keleten az augusztusban szokásos hőmérsékletet tapasztalhatjuk.
aug. 4
14:03
Jön a vihar! (Hírstart)
Délnyugaton kiadták az első narancs riasztásokat. Délnyugaton már több járásra kiadta a másodfokú, narancs riasztást zivatar- és felhőszakadás veszélye miatt kedden kora délután az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint zivatarveszély miatt a nap folyamán további másodfokú riasztások várhatók Budapesten, Pest
aug. 4
14:09
Érkezik a vihar, kiadták a narancssárga riasztást (Hírstart)
Zivatarveszély miatt a nap folyamán további másodfokú riasztások várhatók.
aug. 4
14:27
Durva fordulat jön, kiadták az első narancs riasztásokat (Infostart)
Délnyugaton már több járásra kiadta a másodfokú, narancs riasztást zivatar- és felhőszakadás veszélye miatt kora délután az Országos Meteorológiai Szolgálat.
aug. 4
14:51
Lássuk, mikor érkeznek az újabb viharok, óráról órára (Hírstart)
A kedd délutáni órákban ismét aktívvá válik a légkör hazánk felett. Egyre több helyen számíthatunk heves zivatarok kialakulására.
aug. 4
15:57
Nagy vihar közeleg, délnyugaton már kiadták az narancs riasztást (Hírstart)
A veszélyjelzés szerint zivatarveszély miatt a nap folyamán további másodfokú riasztások várhatók Budapesten, és több megyében is.
aug. 4
16:21
Narancs riasztást adtak ki a várható ítéletidő miatt, nagy szemű jég zúdulhat az országra (Hírstart)
Zivatarveszély miatt az ország délnyugati részére kiadták a narancssárga riasztást. Az OMSZ veszélyjelzése szerint nagyon erős szél és nagy szemű jég is várható.
aug. 4
16:39
Extrém mennyiségű csapadék a láthatáron (Hírstart)
Sokfelé, jelentős mennyiségű csapadékra készülhetünk a következő 24-48 órában, egyes tájakon az egyhavi átlag is lezúdulhat ilyen rövid idő alatt; azonban nem mindenhol lesz jelentős/extrém mennyiség! A hét végére szárazabbra fordul időjárásunk.
aug. 4
16:51
Másodfokú (narancs) meteorológiai riasztás kiadva 2 megye területére (Hírstart)
Az érintett területen veszély! hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!
aug. 4
16:57
Jön a vihar – kiadták az első narancs riasztásokat! (Hírstart)
Délnyugaton már több járásra kiadta a másodfokú, narancs riasztást zivatar- és felhőszakadás veszélye miatt kedden kora délután az Országos Meteorológiai Szolgálat.
aug. 4
17:27
Várható időjárás szerda estig az ország területén (Hírstart)
Délnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, egyre nagyobb számban képződhet eső, zápor, zivatar. Éjszaka túlnyomóan borult idő lesz sokfelé esővel, záporral, zivatarral, felhőszakadással.
aug. 4
18:12
Csak akkor üljön autóba, ha muszáj! - veszélyre figyelmeztet a Magyar Közút (Napi)
A legfrissebb előrejelzések alapján kedden és szerdán nagyobb mennyiségű csapadék várható több megyében is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért arra kéri az érintett megyékben közlekedőket, hogy csak indokolt esetben induljanak útnak, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, időjárási körülményekről.
aug. 4
18:27
Jön az özönvíz: figyelmeztetik az autósokat, csak indokolt esetben induljanak el! (Hírstart)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzései alapján kedden és szerdán nagyobb mennyiségű csapadék várható több megyében is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért arra kéri az érintett megyékben közlekedőket, hogy
aug. 4
19:45
A Magyar Közút figyelmezteti az autósokat a vihar miatt (Hírstart)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzései alapján kedden és szerdán nagyobb mennyiségű csapadék várható több megyében is.
aug. 4
20:03
Már kiadták a riasztást! Rengeteg eső zúdulhat le az országra szerdán (Hírstart)
Szerdára is országszerte figyelmeztetéseket adott ki zivatarveszély, felhőszakadás és a tartós eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
aug. 4
20:09
Nyugaton őszi, keleten nyári idő lesz (Hírstart)
A hazánktól délre örvénylő ciklon szerdán okozza a legnagyobb hőmérsékleti kontrasztot az országban. A Dunántúlon szeptember végi, míg keleten az augusztusban szokásos hőmérsékletet tapasztalhatjuk.
aug. 4
20:39
Felhőszakadás, zivatar és egész napos eső várható szerdán Budapesten, több megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki (Hírstart)
Szerdára is országszerte figyelmeztetéseket adott ki zivatarveszély, felhőszakadás és a tartós eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
aug. 4
20:57
Másodfokú (narancs) meteorológiai riasztás kiadva Békés megye területére (Hírstart)
Az érintett területen intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat. veszély! hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!
aug. 4
21:09
Felhőszakadás veszélye miatt riasztást adtak ki Békés megye területére (Hírstart)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás, zivatar veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Békés megye területére kedden, 20 óra 40 perckor. Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. Intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat a Békéscsabai, Békési, Gyomaendrődi, Orosházi, Szarvasi,
aug. 4
21:11
Autókra döntött fát a vihar Bócsán (Hírstart)
Ágakat tört le, fákat csavart ki a kedd kora esti vihar Bács-Kiskun megyében. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) erre és a következő napra nagyobb mennyiségű csapadékra figyelmeztetett több megyében is. A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében másodfokú, míg Budapesten, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén,
aug. 4
21:21
Másodfokú (narancs) meteorológiai riasztás kiadva Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére (Hírstart)
Az érintett területen veszély! hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!
aug. 4
22:03
Borsod megyében is dörgős lehet az éj (Hírstart)
Másodfokú riasztás Északkelet-Magyarország területén.
aug. 4
23:03
Szerdán is intenzív esőzésre figyelmeztetnek (Hírstart)
Napközben a Dunántúlon 19-25, a Dunától keletre 26-31 fokig melegszik a levegő.

Keresés