2007. október 25. csütörtök

okt. 25
0:16
Kosárlabda, férfi Euroliga: kikapott az Unicaja Malaga Szalonikiben (She)
A Férfi Euroliga első fordulójának szerdai játéknapján két olasz gárda is nagyszerűen kezdett, a sienaiak fölényes, a bolognaiak kínkeserves sikert ünnepelhettek. A Lottomatica Roma viszont kikapott a Panathinaikostól. A görögök nagyszerű napot fogtak ki, a Szaloniki is nagy csatában verte az Unicaja Malagát.
okt. 25
1:21
Újabb magyar játékos került külföldi elitklubhoz (Infostart)
Jövő júliustól Dzsudzsák Balázs az Eindhoven labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A Debrecen 20 éves válogatott középpályása 2013. június 30-ig szóló szerződést írt alá a holland élvonal címvédőjével.
okt. 25
2:15
Sokba került Hamilton bukása (Infostart)
Biztossá vált, hogy jövő szeptemberben rendeznek először éjszakai versenyt a Forma-1-ben. A Szingapúri Nagydíj rajtja az európai nézők számára is kedvező időben lesz, és a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjért (március 16.) sem hajnalban, csak kora reggel kell felkelniük a sportág szurkolóinak.
okt. 25
6:36
Nálunk Talma a nyerő! (Blikk)
A Blikk olvasói úgy vélik, Talma lesz a világbajnok.
okt. 25
7:03
Bácsi talpra állt (Blikk)
Vége a volt válogatott, Bácsi Sándor drogos időszakának, csak a fia hozza lázba
okt. 25
7:30
Dzsudzsák a PSV-ben! (Blikk)
A debreceni focistát az egyik legprofibb nyugat-európai klub szerződtette
okt. 25
7:40
Női labdarúgó világbajnokság: a német kancellár is kampányol (She)
Angela Merkel kancellár is részt vesz a 2011-es női labdarúgó-világbajnokság rendezési jogáért folyó német kampányban.
okt. 25
7:42
Jégkorong, NHL: klubja engedélye nélkül hazaszökött a finn légiós (She)
Engedély nélkül visszautazott hazájába Tony Salmelainen, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Toronto Maple Leafs finn légiósa, akinek az eset miatt felfüggesztették a játékjogát.
okt. 25
7:45
Profi kerékpár, Tour de France: a Skoda 2011-ig biztosan kitart (She)
A Skoda autógyár további négy évig, 2011-ig az egyik főszponzora marad a Tour de France országúti kerékpáros körversenynek.
okt. 25
7:56
Jégkorong, NHL: öt mérkőzésen öt hazai győzelem született (She)
Öt mérkőzéssel folytatódott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL): minden pályán a hazai együttesek diadalmaskodtak.
okt. 25
9:06
Beckham 24 milliót keresett percenként (Blikk)
Beckham csak nyolc meccset játszott, de 50 millió dollárt keresett a Los Angeles Galaxyban.
okt. 25
9:59
Futsal, nem hivatalos vb: brazil-magyar az elődöntőben (Metropol)
A házigazda, egyben címvédő brazil válogatott lesz a magyarok ellenfele a futsal Világkupa elődöntőjében, a sportág nem hivatalos világbajnokságán.
okt. 25
10:14
Két pályázat a Fradi-pályára (Blikk)
BUDAPEST – Felcsillant a remény az FTC számára. Az 1,8 milliárd forint adóssággal küzdő nagy múltú klub labdarúgócsapatának és ingatlanjának megvételére ugyanis két pályázó is jelentkezett. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) negyedik alkalommal írta ki a tendert az FTC Üllői úti stadionjára. A 6+2 hektáros terület megvételére a tegnapi határidőig egy brit és egy belga cég jelentkezett.
okt. 25
11:03
Peking 2008: 130 napot utazik a láng (Metropol)
A pekingi olimpia szervezőbizottsága (BOCOG) nyilvánosságra hozta a XXIX. nyári játékokra érkező láng útjának időrendjét.
okt. 25
11:34
Curling vegyespáros-Eb: a Szekeres, Nagy kettős indulhat (She)
A Szekeres Ildikó, Nagy György duó nyerte az első alkalommal megrendezett curling vegyespáros országos bajnokságot.
okt. 25
11:34
Curling vegyespáros ob: a Szekeres, Nagy duó indulhat az Eb-n (Metropol)
A Szekeres Ildikó, Nagy György duó nyerte az első alkalommal megrendezett curling vegyespáros országos bajnokságot.
okt. 25
12:22
Gyarmati Dezső köszöntése (Metropol)
A 80 éves Gyarmati Dezsőt, a Nemzet Sportolóját köszöntötték csütörtökön a sportért felelős Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban.
okt. 25
12:52
A nyolcvan esztendős Gyarmati Dezső minisztériumi köszöntése (She)
A 80 éves Gyarmati Dezsőt (képünkön), a Nemzet Sportolóját köszöntötték csütörtökön a sportért felelős Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban. Az október 23-án született, játékosként három olimpiai bajnoki aranyérmet nyert vízilabdázó Bajnai Gordon sportot is felügyelő miniszter ajándékát, egy értékes festményt vehetett át Ujhelyi Istvántól, a tárca államtitkárától.
okt. 25
13:52
Kézilabda: Kelet-Nyugat All Star női mérkőzés december 30-án (She)
Az idén Kelet-Nyugat All Star női mérkőzés lesz a fő eseménye a december 30-i E.on Kézilabda Gálának, melynek a Syma csarnok ad otthont.
okt. 25
13:54
Utánpótlás: 2,5 millió forint Székely Évától és az NSSZ-től (She)
Székely Éva telefonos köszöntése mellett a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) jelképesen kiosztott két és fél millió forintot csütörtökön, az olimpiai bajnok úszó "Sírni csak a győztesnek szabad" című könyvéről elnevezett, és többek között annak bevételeiből is finanszírozott pályázat nyerteseinek.
okt. 25
13:57
Cselgáncs, Szaszaki Kupa: centenáriumi magyar-japán párharc (She)
A sportág magyarországi diadalmenetét száz éve elindító mester emlékére csap össze a hazai és a japán cselgáncsválogatott jövő pénteken az I. Szaszaki Kicsiszaburo Kupán Budapesten.
okt. 25
14:31
Szávay Ágnes amatőr fogathajtó versenyen indul Kecskeméten (She)
Pénteken ötödik alkalommal rendeznek a Kecskemét melletti Ballószögi Lovaspályán amatőr fogathajtó versenyt, a KÉSZ Kupáért zajló viadal illusztris résztvevői között lesz a cég által támogatott teniszező, Szávay Ágnes.
okt. 25
14:48
Vízilabda: a Vodafone is szponzorál, Kásás a reklámarc (She)
A világ legnagyobb mobiltelefonos cége is beállt a magyar vízilabda támogatói közé: a Vodafone Magyarország a nagyválogatottak mellett az utánpótlást is segíti.
okt. 25
15:20
Anglia: Gary Megson váltja Sammy Lee-t a bolton kispadon (She)
Gary Megson váltja Sammy Lee-t a kispadon az angol elsőosztályú labdarúgó-bajnokság (Premier League) sereghajtójánál, a Bolton Wanderersnél.
okt. 25
15:25
Kerékpár: Sinkewitz "kipakolt" a T-Mobile doppingügyeiről (She)
Mindent elmondott a T-Mobile csapatnál zajló doppingolásról Patrik Sinkewitz német kerékpáros, aki az idei Tour de France előtt tesztoszteronhasználat miatt bukott le az ellenőrzésen.
okt. 25
15:38
Benyújtják a debreceni pályázatot a 2010-es ifjúsági olimpiára (Behaviour)
Csütörtökön elutazott Lausanne-ba a magyar küldöttség, hogy pénteken átadja Debrecen pályázatát a 2010-ben első alkalommal sorra kerülő ifjúsági olimpia megrendezésére.A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által kezdeményezett rendezvényre a hajdúsági városon kívül további kilenc jelentkező van.A pályázati anyagot a város és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) küldöttsége adja át. A kiutazott…
okt. 25
15:42
2010-es ifjúsági olimpia: benyújtják a debreceni pályázatot (She)
Csütörtökön elutazott Lausanne-ba a magyar küldöttség, hogy pénteken átadja Debrecen pályázatát a 2010-ben első alkalommal sorra kerülő ifjúsági olimpia megrendezésére.
okt. 25
16:14
Bajnokok Ligája, PSV: eltiltásra számíthat a köpködő Eric Addo (She)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken határoz Eric Addo ügyében: a PSV Eindhoven védője a keddi, Fenerbahce elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen leköpte Semih Sentürköt, az ellenfél játékosát.
okt. 25
16:36
Atlétika: eltiltották a doppingoló bolgár középtávfutót (She)
Két évre szóló eltiltást kapott a helyi szövetségtől Teodora Kolarova, a bolgárok doppingoláson ért középtávfutója.
okt. 25
16:58
Bajnokok Ligája: menesztették a Rosenborg edzőjét (She)
Egy nappal azután, hogy a Rosenborg meglepetésre 2-0-ra legyőzte a Valenciát a labdarúgó Bajnokok Ligájában, menesztették Knut Törumot, a norvég csapat vezetőedzőjét.
okt. 25
17:50
Gyeplabda, Interliga: legyőzte a Rosco az Építőket (She)
Az élvonalbeli gyeplabda-bajnokságban az Ares négy góllal kapott ki az Olcota, eggyel a Szent László csapatától - utóbbi meccsen még a vesztes vezetett a félidőben -, míg az U21-s válogatott a Rosco 1. és 2. csapatával szemben maradt alul. A gyeplabdázók Interligájában a Rosco 1-1-s félidő után 2-1-re verte az Építők együttesét.
okt. 25
18:28
Olaszország, AC Milan: Marek Jankulovski térdműtéten esett át (She)
Csütörtökön térdműtéten esett át Marek Jankulovski, a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan labdarúgója csütörtökön, és várhatólag egy hónapot kell kihagynia.
okt. 25
19:24
MLSZ, elnökségi ülés: szervezeti átalakítás lesz (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén tárgyalt a szervezet struktúrájának teljes megújításáról, korszerűsítéséről. AZ MLSZ hivatalos honlapjának tanúsága szerint alapos előkészítés után, részletes táblázatok segítségével a vezető grémium tagjai megismerkedtek a Bienerth Gusztáv által irányított munkacsoport terveivel. Az előadó kiemelte, azért most kerül sor erre, mert…
okt. 25
19:41
UEFA-kupa: döntetlennel kezdett az AZ Alkmaar Szentpéterváron (She)
Döntetlent játszott a AZ Alkmaar labdarúgócsapata az UEFA-kupa csoportkörének 1. fordulójában Szentpéterváron.. A hollandok hamar vezetéshez jutottak, de még az első játékrészben emberhátrányba kerültek. A Zenit tizenegyesből egyenlített.
okt. 25
19:57
Röplabda, férfi ligabajnokság: kecskeméti siker a Dunaferr ellen (She)
okt. 25
20:13
Ökölvívó-vb, Chicago: Bedák Pál letette a névjegyét (She)
Az előző vb-n ezüstérmes Bedák Pál meggyőző teljesítménnyel nyerte első mérkőzését a chicagói, olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokságon, s ezzel bejutott a legjobb 32 közé a 48 kilósok súlycsoportban.
okt. 25
20:18
UEFA-kupa: Henrik Larsson mentette meg a Hensingborgot (She)
A Panathinaikosz hazai pályán nyert három góllal az UEFA-kupa csoportkörének 1. fordulójában. A görögök az Aberdeen együttesét verték 3-0-ra. A Panioniosz idegenben játszott döntetlent a Hensingborg ellen, a svédeket Henrik Larsson találata mentette meg.
okt. 25
20:24
Férfi röplabda NB I-es ligabajnokság: kecskeméti győzelem (Metropol)
A Kecskemét hazai pályán négy játszmában legyőzte a Dunaferrt a férfi röplabda NB I-es ligabajnokság egyetlen csütörtöki mérkőzésén.
okt. 25
21:06
Asztalitenisz, Pro Tour, Wels: egyesben hét magyar a főtábláján (She)
Egyesben hét magyar szerepelhet a 64-es főtáblán az asztaliteniszezők ausztriai Pro Tour-versenyén. A welsi viadal honlapja szerint a nőknél egyedül Tóth Krisztina kapott alanyi jogon besorolást a legjobbak közé, míg Kertai Rita, Lovas Petra és Póta Georgina a selejtezőből küzdötte tovább magát.
okt. 25
21:08
Kézilabda, Lengyelország: a férfi B-válogatott egy góllal verte Dániát (She)
A férfi kézilabda B-válogatott egy góllal legyőzte Dániát a csütörtöktől szombatig tartó lengyelországi Grundfos Kupa első napján.
okt. 25
21:10
Tenisz, Szentpétervár: Nyikolaj Davigyenko meglepő veresége (She)
A Szentpéterváron zajló, egymillió dollár összdíjazású férfi tenisztorna egyeseinek küzdelmében az első helyen kiemelt orosz Nyikolaj Davigyenko hiába nyerte könnyedén, 6:1-re az első játszmát a selejtezőből főtáblára kerülő horvát Marin Cilic ellen, a mérkőzést mégis elveszítette. Az orosz klasszis a közelmúltban hasonlóan alakuló találkozó miatt fogadási ügybe keveredett, pechje van?
okt. 25
21:24
Németország: a kapitány Joachim Löw szerződést hosszabbított (She)
Két évvel, 2010-ig meghosszabbította szerződését Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Ez azt jelenti, hogy a szakember készítheti fel a csapatot a következő világbajnokságra.
okt. 25
21:26
UEFA-kupa: tizenegy perc alatt fordított otthon a Bordeaux (She)
A második játékrész elején tizenegy perc alatt fordította mag az eredményt a Bordeaux labdarúgócsapata az UEFA-kupa csoportkörének 1. fordulójában a Galatasaray ellen. Otthon nyert a Leverkusen, idegenben a Hamburg.
okt. 25
21:43
Tenisz, Linz: nem hibáztak a kiemeltek, búcsúztak az osztrákok (She)
A Linzben zajló, 600 ezer dollár összdíjazású női tenisztorna egyeseinek küzdelmében a második fordulóban újabb osztrák versenyző, a szabadkártyás Yvonne Meusburger búcsúzott, igaz, az ötödik helyen kiemelt cseh Nicole Vaidisova (képünkön) ellen több mint bravúr lett volna továbbjutása.
okt. 25
23:13
Tenisz, Basel: Federer Kieferrel találkozik a negyeddöntőben (She)
A Baselban zajló, 850 250 dollár összdíjazású férfi tenisztorna egyeseinek küzdelmében a helyiek kedvence, a világranglistát vezető svájci Roger Federer két játszmában verte argentin ellenfelét, Juan Martin Del Potrót.
okt. 25
23:19
Tenisz, Lyon: a horvát Ivan Ljubicic maradt hírmondónak (She)
A Lyonban zajló, 680 250 dollár összdíjazású férfi tenisztorna egyeseinek küzdelmében a második forduló több nagy csatát is hozott, mindenek előtt az O. Rochus (belga)-Fish (amerikai) mérkőzést kell megemlítenünk, amelynek mindhárom játszmája csak rövidítésben dőlt el. A döntő játszmában 17-15-re hozta a rövidítést a belga.

Keresés