2010. június 10. csütörtök

jún. 10
2:42
Torres vb-meséje (Blikk)
Durban — Megismételné az NSZK 1972-es és 1974-es sikerét Fernando Torres (26), a spanyol fociválogatott vezére, azaz a két éve megnyert Európa-bajnoki cím után a világbajnoki aranyat is megszerezné, amire eddig egyedül a nyugatnémetek voltak képesek a futballtörténelem során.
jún. 10
6:30
Foci VB rovat és játék indult a Népszava Online-on (Behaviour)
Ha mindenről időben szeretne értesülni a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban, akkor böngéssze a Népszava Online rovatát. Élőben követheti a nap legizgalmasabb összecsapását, sőt ha játszik velünk, értékes nyereményeket is nyerhet.
jún. 10
6:48
Montreal, az izzó fékek pályája (Behaviour)
Nem a legegyszerűbb hétvége vár a F1-es mezőnyre: a világbajnokság következő futamát, a Kanadai Nagydíjat Montreal egyik legszebb szigetén rendezik, amely a szezon egyik leggyorsabb, ugyanakkor technikás pályája. Döntő fontosságú a megfelelő leszorító erő, a fékek hűtése és a gumik jó kiválasztása.
jún. 10
6:54
NHL: Philadelphiában nyerte meg a Stanley-kupát a Chicago (She)
A Chicago Blackhawks nyerte meg az észak-amerikai jégkorongbajnokságot (NHL), miután az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc hatodik összecsapásán Philadelphiában hosszabbításban legyőzte döntőbeli riválisát, a Flyerst.
jún. 10
7:42
Leo Messi: kemény lesz a vb (Metropol)
Messi a Barcelona és az argentin válogatott sztárja.
jún. 10
8:00
Matthäus meglepetésekre, békés és pompás tornára számít (Behaviour)
Meglepetésekkel teli, békés és pompás labdarúgó-világbajnokságra számít Dél-Afrikában Lothar Matthäus, német válogatottsági rekorder, aki az al-Dzsazira televízió szakkommentátoraként lesz jelen a pénteken kezdődő tornán.
jún. 10
8:02
Gond van a biztonsággal, pedig komolyan felkészültek (Behaviour)
Továbbra is aggódnak a saját biztonságuk miatt a pénteken kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon résztvevő csapatok és szurkolók, pedig a helyi kormány komoly intézkedésekkel készült a rendezésre.
jún. 10
8:06
MLS: a Real Salt Lake vendégeként kapott ki először az LA Galaxy (She)
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (Major League Soccer) legutóbbi játéknapján Morales hajrában szerzett góljával nyert a Real Salt Lake hazai pályán a Los Angeles Galaxy ellen. A listavezető tizenharmadik bajnokiján az első vereségét szenvedte el a szezonban.
jún. 10
8:18
A brazil–észak-koreai meccsel kezd Kassai (Metropol)
Külön a vb-re nem lehet felkészülni. Erős Gábor és Vámos Tibor lesz az asszisztens Nem esik hasra a sztárok előtt a magyar játékvezető.
jún. 10
8:18
Most először Afrikában (Behaviour)
Sporttörténelmi jelentőségű lesz a pénteken kezdődő XIX. labdarúgó-világbajnokság, Afrika ugyanis még soha nem adott otthont hasonló nagyságrendű, a Föld minden pontján hatalmas érdeklődéssel várt eseménynek, amely ráirányíthatja a figyelmet mind a házigazda Dél-afrikai Köztársaságra, mind az egész kontinensre.
jún. 10
8:42
DVSC: minden csapatrészben erősítenének mezőnyben a hajdúságiak (She)
Kabát Péter után újabb játékosok érkezhetnek a DVSC-TEVA labdarúgócsapatához: a hajdúságiak mezőnyben gyakorlatilag minden csapatrészben erősítenének.
jún. 10
8:44
Vb 2010: amnesztiát kaptak a kontinenstornán kiállított afrikaiak (She)
Sikerrel járt az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) kérvénye: a FIFA felfüggesztette az Afrikai Nemzetek Kupája elődöntőjében kiállított algériai játékosok eltiltását, akik így játszhatnak a dél-afrikai világbajnokság első mérkőzésein.
jún. 10
10:24
Foci VB rovat és játék indult a Népszava Online-on (Behaviour)
Ha mindenről időben szeretne értesülni a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban, akkor böngéssze a Népszava Online rovatát. Élőben követheti a nap legizgalmasabb összecsapását, sőt ha játszik velünk, értékes nyereményeket is nyerhet.
jún. 10
10:48
Vb 2010: a brazil játékvezetők angol káromkodásokat tanulnak (She)
Az Anglia–Egyesült Államok csoportmeccsen tevékenykedő brazil játékvezető és két asszisztense angol káromkodásokat tanult, hogy a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon értsék, mit mondanak az angolul beszélő játékosok.
jún. 10
11:06
Vb 2010: a MU szeretné, ha Nani visszatérne, de ő a portugálokkal maradna (She)
A Diario de Noticias szerint a portugálok játékosa, Nani honfitársaival szeretne maradni Dél-Afrikában annak ellenére, hogy sérülés miatt nem léphet pályára a világbajnokságon. Klubja, a Manchester United viszont szeretné, ha Nani visszatérne hozzájuk, és minél hamarabb elkezdenék vállsérülése kezelését.
jún. 10
11:18
Káromkodni tanulnak a bírók (Metropol)
Angolul tanulnak káromkodni azok a brazil játékvezetők, akik szombaton az Anglia-Egyesült Államok mérkőzésen működnek majd közre a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.
jún. 10
11:18
A magyarok szerint is Brazília a favorit (Behaviour)
A Nielsen piackutató vállalat európai közvélemény-kutatása szerint a brazil és a spanyol válogatott a két legnagyobb esélyese a pénteken kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságnak. Így gondolják ezt a magyar szurkolók is.
jún. 10
11:42
Árvíz: a Hajós Alfréd uszoda újra megnyithatja kapuit (She)
A Duna áradása miatt bezárt Hajós Alfréd uszoda újra megnyitja kapuit.
jún. 10
11:44
Kajak-kenu: Kovács Katalin és Janics Natasa a párosra újra összeül (She)
Újra együtt edz az olimpiai bajnok kettős: Kovács Katalin és Janics Natasa az idei szezonban még csak egyesben versenyzett, de az első válogató viadalon párosban is elindul.
jún. 10
12:18
Vb 2010: három embert letartóztattak a fegyveres rablással kapcsolatban (She)
A dél-afrikai rendőrség letartóztatott három embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy ők követték el azt a fegyveres rablást, amelyben két portugál és egy spanyol újságírót fosztottak ki szállodai szobájukban.
jún. 10
12:20
Belgium: 19 éves cseh védővel erősíthet Juhász Roland klubja (She)
A 19 éves cseh Jan Lecjaks a belga Anderlecht labdarúgócsapatának legújabb kiszemeltje.
jún. 10
12:30
Káromkodni tanulnak az angol-amerikai meccs bírói (Behaviour)
Angolul tanulnak káromkodni azok a brazil játékvezetők, akik a szombati Anglia-Egyesült Államok mérkőzésen működnek majd közre a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.
jún. 10
12:54
Vb 2010: rossz formája miatt kimarad a kezdőből az algériai kapitány (She)
Az algériai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Rabah Szadan bejelentette: kihagyja a kezdőcsapatból a Szlovénia elleni világbajnoki csoportmérkőzésen csapatkapitányát, Jazid Manszurit.
jún. 10
13:06
Ballack még nem lesz "futballnyugdíjas" (Metropol)
Még nem gondol a visszavonulásra vagy a levezetésre Michael Ballack, akivel nem hosszabbított szerződést az angol bajnok Chelsea labdarúgócsapata.
jún. 10
13:12
Vb 2010: Löw örül, hogy végre kezdődik a torna, bízik a fiatalokban (She)
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya három nappal csapata vasárnapi, dél-afrikai bemutatkozása előtt elmondta, örül, hogy végre kezdődik a torna, és bízik a fiatalokban.
jún. 10
13:48
Vb 2010: hol nézhetők budapesti szórakozóhelyeken a vb-mérkőzések? (She)
A hangulat, a nappaliba már be nem férő társaság, a családi béke, esetleg a (minimum két) televízió-készülék hiánya mind arra ösztönzi a futballért rajongók igen népes táborát, hogy a világbajnokságok ideje alatt négyévente olyan szórakozóhelyet keressen és találjon magának, ahol „nyugodt” körülmények között, szakértő társaságban, egy hideg korsó sörrel vagy fröccsel a kezében drukkolhat a…
jún. 10
13:50
Asztalitenisz: a tízszeres Európa-bajnok Kínában készülne az olimpiára (She)
A férfi asztalitenisz-világranglista 2. helyezettje, a német Timo Boll 2005-höz és 2006-hoz hasonlóan ismét Kínában szeretne játszani. Boll úgy gondolja, a kínai vendégjáték nagyban segítheti olimpiai felkészülését.
jún. 10
13:52
Vb 2010: Arjen Robben mégis játszhat a dánok ellen (She)
Bár korábban a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk azt nyilatkozta, Arjen Robben combsérülése túl súlyos ahhoz, hogy felépüljön a hollandok dánok elleni első csoportmérkőzésére, most mégis úgy tűnik, Robben ott lehet a pályán.
jún. 10
14:06
Videó: a Nemzeti Sport Dél-Afrikába kiküldött két tudósítója jelentkezik (She)
Szerdán megérkezett Dél-Afrikába a Nemzeti Sport két labdarúgó-világbajnokságról tudósító újságírója, Csillag Péter és Lipcsei Árpád. Munkatársaink a vb alatt folyamatosan jelentkeznek érdekességekkel, különleges képekkel és videókkal. Először az indulásról mutatunk felvételeket.
jún. 10
14:24
Vb 2010: Argentína nem csak Lionel Messiből áll - Heinze (She)
Gabriel Heinze, az argentin labdarúgó-válogatott hátvédje szerint bár az egész világ arra vár, hogy játszani lássa a világ legjobb játékosát, Lionel Messit a tornán, a csapatuk mégsem csak róla szól.
jún. 10
14:54
Benítez lett a BL címvédő új edzője (Metropol)
Hivatalosan is bejelentették, hogy a Liverpooltól távozó Rafael Benítez lett a Bajnokok Ligája-győztes Internazionale labdarúgócsapatának új vezetőedzője.
jún. 10
14:54
Messi fáradt (Behaviour)
Az argentin válogatott erőnléti edzője szerint fáradt Lionel Messi, a pénteken kezdődő dél-afrikai világbajnokságra készülő futballsztár.
jún. 10
14:56
A FIFA gazdagabb, mint valaha (Behaviour)
Rekordnagyságúra nőtt 2009-ben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vagyona, amely a szervezet történetében először átlépte az egymilliárd dolláros határt.
jún. 10
15:18
Inter: jövő hét kedden mutatják be hivatalosan Rafa Benítezt (She)
Az Inter hivatalos honlapján tette közzé, hogy a klub vezetői jövő hét kedden mutatják be hivatalosan a csapat új vezetőedzőjét, Rafa Benítezt, aki a következő két szezonban irányítja a milánói együttest.
jún. 10
15:30
Futball-huligánokat vettek őrizetbe (Metropol)
Öt angol huligánt őrizetbe vettek, mert a rájuk korábban kiszabott büntetés alapján be kellett volna szolgáltatniuk az útlevelüket, ha a labdarúgó-válogatott külföldön szerepel, de ők ezt nem tették meg.
jún. 10
15:36
Törökország: Bernd Schuster ül le a Besiktas kispadjára - hivatalos (She)
Amit már korábban is sejteni lehetett, azt ma hivatalosan is bejelentették, a korábban a Real Madridot is irányító Bernd Schuster lett a török Besiktas labdarúgócsapatának vezetőedzője.
jún. 10
16:12
Tenisz: Roddick meglepetésre kikapott Szelától, kiesett Londonban (She)
Nagy meglepetésre a negyedik helyen kiemelt Andy Roddick két szettes, 6:4, 7:6-os vereséget szenvedett az izraeli Dudu Szelától a Queen’s Klubban rendezett ATP-tornán.
jún. 10
16:24
Tizenkét évet kapott a kokainozó futballista (Metropol)
Rekordot jelentő, 12 évre szóló eltiltással sújtotta csütörtökön az Olasz Olimpiai Bizottság doppingellenes testülete Francesco Flachit, a másodosztályban szereplő Brescia labdarúgóját, aki egy decemberi ellenőrzésen akadt fenn, immáron másodszor.
jún. 10
16:30
Tenisz: a kiemeltek közül Wozniak búcsúzott a birminghami tornától (She)
A Birminghamben zajló WTA-torna második fordulójában meglepetésre 6:2, 6:4-es vereséget szenvedett a kilencedik helyen kiemelt Aleksandra Wozniak. A kanadai teniszezőt az amerikai Alison Riske búcsúztatta.
jún. 10
16:32
Vízilabda: Kiss Csaba egy évre a Szeged csapatához igazolt (She)
A Szeged vízilabdacsapata egyéves kontraktust kötött Kiss Csabával.
jún. 10
16:48
Vb 2010: késett az uruguayiak repülőgépe, Forlán kiakadt (She)
Két órát késett az uruguayi válogatottat a Kimberleyben található főhadiszállásáról a franciák elleni pénteki világbajnoki mérkőzésre szállító repülőgép. Diego Forlán kiakadt az eset miatt.
jún. 10
16:50
Videó: Shakira táncot tanított a helyi gyerekeknek Sowetóban (She)
A kolumbiai popsztár, Shakira (aki a 2010-es labdarúgó-vb egyik, várhatóan népszerű dalát énekli) Sowetóban helyi gyerekekkel találkozott, akik miután bemutatták saját tánctudományukat, egy-két mozdulatot az énekesnőtől is elleshettek.
jún. 10
17:00
Szóljon hozzá a vb eseményeihez! (Behaviour)
Elindult a kommentelés a Népszava Online foci vb aloldalán. Kövesse ön is az eseményeket és értékelje azokat! Ha pedig tippelni szeretne, arra is lesz lehetősége, hiszen holnaptól regisztrált olvasóink szavazhatnak oldalunkon.
jún. 10
17:18
Queen's Club: Nadal negyeddöntős (Metropol)
A friss világelső Rafael Nadal három játszmában nyert az üzbég Gyenyisz Isztyomin ellen a 714 ezer euró összdíjazású londoni füvespályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében. Roddick búcsúzott.
jún. 10
17:36
Lerúgták Freit (Behaviour)
Alexander Frei a svájci labdarúgó válogatott csatára rúgást kapott a bokájára a szerdai edzésen, ami miatt elképzelhető, hogy kihagyja a világbajnokságot.
jún. 10
17:42
Elfogadott fehérorosz fellebbezés, Pars mégsem ezüstérmes (Infostart)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyt adott a fehéroroszok fellebbezésének a 2008-as pekingi olimpia férfi kalapácsvető döntőjével kapcsolatban, így Pars Krisztián mégsem lép elő ezüstérmessé. A magyar atléta marad a finálé negyedik helyezettje.
jún. 10
18:12
Pars mégsem ezüstérmes (Metropol)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyt adott csütörtökön a fehéroroszok fellebbezésének a 2008-as pekingi olimpia férfi kalapácsvető döntőjével kapcsolatban, így Pars Krisztián mégsem lép elő ezüstérmessé. A magyar atléta marad a finálé negyedik helyezettje.
jún. 10
18:12
Hihetetlen amit a brazilok művelnek (Behaviour)
Még el sem kezdődött a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság, de a FIFA illetékesei már Brazíliára tekintenek, ugyanis jelentős késésben vannak a 2014-es labdarúgó-világbajnokság szervezői. Még az is előfordulhat, hogy Sao Paolo kimarad a helyszínek közül.
jún. 10
18:18
Tenisz: Babos Tímea bejutott a negyeddöntőbe az Antalis-kupán (She)
Babos Tímea csütörtökön egyesben bejutott a negyeddöntőbe a 25 ezer dollár összdíjazású salakpályás budapesti női tenisztornán.
jún. 10
18:30
Vári Attila vezeti a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-t (Metropol)
Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó vezetheti a pécsi sportlétesítmények működtetésére megalakuló Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-t - erről döntött a baranyai megyeszékhely közgyűlése csütörtökön.

Keresés