2010. július 27. kedd

júl. 27
12:54
Még két év a londoni olimpiáig (Infostart)
Két év múlva kezdődik a londoni nyári olimpia. A szervezőbizottság ennek alkalmából csaknem ezer eseményt, így a legkülönbözőbb sportági versenyeket magában foglaló nyitott hétvégét szervezett.
júl. 27
12:54
Férfi kézilabda: a Balatonfüred moldovai ellenfelet kapott a KEK-ben (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség székhelyén, Bécsben elkészítették a férfi KEK sorsolását. A magyar induló, a Balatonfüred a 3. fordulóban, a moldovai Olimpus 85 USEFS együttese ellen lép majd először pályára.
júl. 27
12:56
Inter: a hírek szerint megegyeztek a Real Madriddal Maicon eladásáról (She)
A La Gazzetta dello Sport és a Corriere della Sera egybehangzóan úgy értesült, hogy mindenben megegyezett egymással Maicon szerződtetéséről az Internazionale és a Real Madrid. A hírek szerint a brazil jobbhátvéd 28 millió euróért (plusz ismeretlen összegű bónuszért) kerülhet Olaszországból Spanyolországba.
júl. 27
12:58
Vb-öröknaptár, július 27.: nézőcsúcs az első vb-n, Uruguay döntős (She)
Nyolcvan esztendeje ezen a napon alakult ki az első labdarúgó-világbajnokság döntőjének párosítása: Uruguay valósággal kiütötte Jugoszláviát, készülhetett tehát az Argentína elleni fináléra.
júl. 27
13:12
Vízilabda: Kemény Dénes behívta keretébe Bárány Attilát (She)
Kemény Dénes, az olimpiai bajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a csapatát sújtó sérüléssorozat miatt pótlólag behívta Bárány Attilát, a ZF-Eger centerét az augusztus végi-szeptember eleji zágrábi Európa-bajnokságra készülő keretbe.
júl. 27
13:12
Evezés: eldőlt, ki mehet a vb-re (Metropol)
Vajda Attila (C-1 1000 m), Janics Natasa (K-1 500 m), Korisánszky Péter (C-1 500 m), Boros Gergely (K-1 200 m-es váltó), valamint Gyökös Lajos (K-1 5000 m), Folláth Viven (K-1 5000 m) és Fürdök Gábor (C-1 5000 m) nyerte a kajakosok és kenusok keddi, szegedi világbajnoki pótválogatóját, így ők indulhatnak az adott számban az augusztus 19. és 22. között sorra kerülő, poznani vb-n.
júl. 27
13:14
Női kézilabda: a Vácnak lengyel, a Békéscsabának szlovén ellenfél jutott (She)
Bécsben elkészítették a női kézilabda EHF-kupa 2. fordulójának sorsolását. A Vác a lengyel Vistal Laczpol Gdynia, a Békéscsaba pedig a szlovén fővárosba, Ljubljanába való RK Olimpija együttesével került egy párba.
júl. 27
13:16
Labdarúgás: Larissa Riquelmét kirabolták Rio de Janeiróban (She)
Ismét a címlapokon szerepel Paraguay labdarúgó-válogatottjának leghíresebb szurkolója, Larissa Riquelme. Igaz, a modell ezúttal nem a bájai miatt került a figyelem középpontjába, hanem mert kirabolták.
júl. 27
13:30
Ferencváros: az új igazolás Adriano hazautazott Brazíliába (She)
Hazautazott Brazíliába Adriano, akit a napokban szerződtetett a Ferencváros – adta hírül az ftc.hu.
júl. 27
13:30
Két év múlva kezdődik a londoni nyári olimpia (Metropol)
Csaknem ezer eseményt, így a legkülönbözőbb sportági versenyeket magában foglaló nyitott hétvégével köszöntötték, s kedden külön is felhívják a világ figyelmét a britek arra, hogy éppen két év múlva kezdődik a londoni nyári olimpia.
júl. 27
13:48
Átlépheti a 100 milliós határt a Manchester City (Infostart)
Közel a megállapodás az Inter és a Manchester City között Mario Balotelli átigazolásáról olasz és angol lapértesülések szerint.
júl. 27
13:48
Primera División: a Barcelona védője még egy évig Santanderben marad (She)
Henrique Adriano Buss, a Barcelona 23 éves brazil labdarúgója még egy évig kölcsönjátékosként szerepel a Racing Santander csapatában – adta hírül a Barca hivatalos honlapja.
júl. 27
13:48
Kemény Dénes behívta keretébe Bárány Attilát (Metropol)
Kemény Dénes, az olimpiai bajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a csapatát sújtó sérüléssorozat miatt pótlólag behívta Bárány Attilát, a ZF-Eger centerét az augusztus végi-szeptember eleji zágrábi Európa-bajnokságra készülő keretbe.
júl. 27
13:50
BL-selejtező: 18 éves csatár is kezd a Debrecen ellen - sajtóhír (She)
Bázelből származó információink szerint a mindössze 18 éves Jacques Zoua helyettesíti a Debrecen elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn a sérülése miatt harcképtelen Marco Strellert. Az FC Basel két támadóval kezd idegenben is, így a svájci válogatott Alexander Frei, Zoua kettős rohamozza majd a Loki kapuját.
júl. 27
13:52
Női kézilabda: kikaptak Montenegrótól, nem jutottak elődöntőbe az U20-asok (She)
A magyar U20-as női kézilabda-válogatott 20–16-os vereséget szenvedett Montenegrótól a kínai junior-világbajnokságon, így nem jutott tovább az elődöntőbe.
júl. 27
14:06
Kézilabda: Iváncsik Gergő három gólt lőtt a világválogatott meccsén (She)
Mannheimben 8541 néző előtt lejátszották a Rhein-Neckar Löwen–Világválogatott gálamérkőzést a tragikusan fiatalon elhunyt német-ukrán kézilabdázó, Oleg Velikij emlékére. A Világválogatott 34–31-re győzött.
júl. 27
14:24
Három alapember nélkül a Loki a Basel ellen (Infostart)
A megfázással bajlódó Kabát Péter és Szakály Péter, illetve a sérüléséből felépült, de még nem teljesen egészséges Laczkó Zsolt nélkül utazott Budapestre a Debrecen labdarúgócsapata, amely szerdán este a svájci Basellel találkozik Újpesten, a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében.
júl. 27
14:42
Juventus: Mauro Camoranesit vinné a spanyol újonc, a Hércules (She)
Olasz internetes források szerint Giuseppe Marottát, a Juventus labdarúgócsapatának főigazgatóját megkereste a spanyol élvonal újonca, a Hércules, hogy ajánlatott tegyen Mauro Camoranesiért.
júl. 27
14:44
Válogatott: Egervári hétfőn, az első NB I-es forduló után hirdet keretet (She)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya hétfőn, az első hazai bajnoki fordulót követően hirdeti ki az angolok elleni, augusztus 11-i felkészülési mérkőzésre készülő nemzeti csapat keretét. Róth Antal, az olimpiai válogatott szövetségi edzője szintén ezen a napon jelöli ki együttesét a bosnyákok elleni Európa-bajnoki selejtezőre.
júl. 27
15:00
Ferencváros: litván gólkirály érkezik próbajátékra a zöld-fehérekhez (She)
Ma délután Valdas Trakys személyében litván gólkirály csatár érkezik próbajátékra a Ferencváros labdarúgócsapatához.
júl. 27
15:36
Mainz: Szalai Ádám aláírta 2013-ig szóló szerződését (She)
Szalai Ádám aláírta új, 2013-ig szóló szerződését a Mainzhoz. Ahogy az ismert volt és a labdarúgó korábban a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozva elmondta, biztosan a német együttesnél folytatja, és ma sor is került az aláírásra.
júl. 27
15:54
Real Madrid: a klub tagadja a megegyezést Maiconról - lapértesülés (She)
A madridi AS napilap beszámolója szerint a Real Madridnál tagadják, hogy megegyeztek volna az Interrel Maicon átigazolásáról.
júl. 27
16:12
Besiktas: a Real Madridtól érkező Guti átment az orvosi vizsgálaton (She)
A Real Madridtól távozó Guti ma délelőtt sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon a török Besiktasnál, és este nyolc órakor mutatják be hivatalosan az új klubjánál.
júl. 27
16:12
Szalai Ádám Mainzban marad (Metropol)
Három évre szóló szerződést írt alá kedden az FSV Mainz labdarúgóklubnál a kétszeres magyar válogatott Szalai Ádám, aki az előző szezon második felében kölcsönben szerepelt a német Bundesligában érdekelt alakulatnál.
júl. 27
16:14
Franciaország: Laurent Blanc nem David Copperfield - Deschamps (She)
Didier Deschamps, az Olympique Marseille vezetőedzője a France Football magazinnak úgy nyilatkozott, hogy a francia labdarúgó-válogatott élére kinevezett Laurent Blanc a legmegfelelőbb személy a posztra.
júl. 27
16:30
MOB: a Főgáz Zrt. az olimpiai mozgalom aranyfokozatú támogatója (She)
Bakonyi Tibor, a Fővárosi Gázművek Zrt. vezérigazgatója és Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke támogatói szerződést írt alá 2010. július 23-án. A több neves és ismert olimpikon jelenlétében aláírt megállapodás értelmében a FŐGÁZ Zrt. a Magyar Olimpiai Csapat és a Magyar Olimpiai Bizottság aranyfokozatú támogatójává, valamint a szervezet környezetvédelmi programjának és olimpikon…
júl. 27
16:32
Videoton: Polonkai Attila szépen gyógyul a sérüléséből (She)
Polonkai Attila, a Videoton sérüléssel bajlódó középpályása a fehérvári klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint nagy valószínűséggel pénteken már teljes értékű munkát végezhet a csapat edzésén.
júl. 27
16:48
Kecskemét: a tulajdonos szerint Bori Gábor a KTE-nél marad (She)
A Kecskemét többségi tulajdonosa, Rózsa Pál a Gong Rádió műsorában elmondta: Bori Gábor a KTE-Erecónál marad.
júl. 27
17:06
Bolton: Bogdán Ádám csapata a Real Madridtól vett védőt (She)
A labdarúgó Premier League-ben szereplő Bolton megszerezte az eddig a Real Madrid tartalékcsapatában játszó Marcos Alonsót, aki három évre írt alá.
júl. 27
17:08
NB III: az MLSZ-ben elkészült a hat csoport beosztása (She)
Az MLSZ amatőrbizottsága keddi ülésén elkészítette a Winner Sport NB III 2010–2011-es szezonjának csoportbeosztását. Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a versenybizottság hétfőn 95 sportszervezet nevezését fogadta el, így öt 16 csapatos csoport mellett az Alföld-csoportba 15 együttes kapott besorolást.
júl. 27
17:10
Európa-liga: a Digi Sport közvetíti az ETO Montpellier elleni meccsét (She)
Eldőlt, hogy a Digi Sport közvetíti a Győri ETO csütörtöki, Monpellier elleni hazai Európa-liga-selejtező mérkőzését. A kereskedelmi csatorna közvetítése 20 óra 15 perckor, míg a találkozó 20.30-kor kezdődik.
júl. 27
17:24
Bp. Honvéd: az Atléticót is megjáró spanyol csatárt igazolt a klub (She)
A Budapest Honvéd a hivatalos honlapján tette közzé, hogy spanyol csatárt igazolt: a mögöttünk hagyott szezonban a spanyol harmadosztályból kieső CD Toledót elhagyó Rufino Segovia del Burgót szerezte meg a következő két szezonra.
júl. 27
17:42
Premier League: Sol Campbell lehet Kádár Tamás új csapattársa (She)
Angol sajtóértesülések szerint Kádár Tamás klubja, a Newcastle United mindenben megegyezett a rutinos angol védővel, Sol Campbell-lel, és már csak a kötelező orvosi vizsgálatok vannak hátra, hogy hivatalosan is bejelenthessék a játékos érkezését.
júl. 27
17:42
Valóra válhat Laura álma (Metropol)
Hamarosan útra kelhet Laura Dekker, a világrekordra törő tizennégy éves holland vitorlázó, mert kedden elhárult a bírósági akadály terve elől.
júl. 27
17:44
Barcelona: a korábban közölttel ellentétben veszteséges a katalán klub (She)
Javier Faus, a Barcelona gazdasági alelnöke bejelentette, hogy a korábban közöltekkel ellentétben a mögöttünk hagyott szezonban 77.1 millió eurós veszteséget könyvelhetett el a katalán klub.
júl. 27
18:00
Sakk: újabb botrányt okozhat a Nemzetközi Sakkszövetség határozata (She)
A Nemzetközi Sakkszövetség elnöksége úgy döntött, hogy a korábbi megállapodásokat felrúgva Kazanyban rendezi meg a világbajnokjelöltek versenyét.
júl. 27
18:00
77 millió eurós mínusszal zárta a szezont a Barcelona (Metropol)
A katalán klub kedden hozta nyilvánosságra az eredményt, hozzátéve, hogy a júniusban leköszönt vezető, Joan Laporta még 11 milliós nyereségről beszélt.
júl. 27
18:18
77 millió eurós mínusszal zárta az évet a Barcelona (Infostart)
Az új elnök, Sandro Rosell által elrendelt vizsgálat megállapította, hogy az elmúlt szezont 77,1 millió eurós veszteséggel zárta az FC Barcelona labdarúgócsapata.
júl. 27
18:18
Liverpool: Roy Hodgson elismerte, Javier Mascherano távozni akar (She)
A Liverpool új menedzsere, Roy Hodgson ma délutáni sajtótájékoztatóján elismerte, hogy a „vörösök" argentin középpályása, Javier Mascherano el akarja hagyni a csapatot.
júl. 27
18:20
U19-es Eb: a spanyolok az angolokat legyőzve jutottak a döntőbe (She)
A spanyol U19-es válogatott 3–1-re legyőzte Angliát a korosztályos Európa-bajnokság elődöntőjében, így bejutott a franciaországi torna fináléjába, amelyben a Franciaország–Horvátország találkozó győztesével találkozik majd.
júl. 27
18:54
Európa-liga: lengyel bíró vezeti a Győr Montpellier elleni meccsét (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden kijelölte az Európa-liga harmadik selejtezőköre első fordulójának játékvezetőit, így eldőlt, hogy a Győr–Montpellier meccset a lengyel származású Marcin Borski vezeti majd.
júl. 27
18:56
Barcelona: titokban megállapodtak az Arsenallal Fabregasról? (She)
Spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona és az Arsenal vezetői titokban megállapodtak Cesc Fabregas átigazolásáról. A hírek szerint a spanyol válogatott középpályás 45 millió euróért érkezhet a katalánokhoz.
júl. 27
19:12
FTC: Anthony Elding a Rochdale-ben folytatja pályafutását (She)
Az angol harmadosztályban szereplő Rochdale-ben folytatja pályafutását Anthony Elding, a legutóbbi szezonban a Ferencvárost erősítő támadó.
júl. 27
19:14
Ligakupa: az Újpest a Loki BL-selejtezője miatt csütörtökön játszik (She)
Az MLSZ versenybizottsága módosította a Ligakupa D-csoportjában július 28-án (szerda), 19 órára kisorsolt Újpest FC–BFC Siófok mérkőzés kezdési időpontját – adta hírül a szövetség honlapja.
júl. 27
19:30
Felkészülés: Róth Antal győzelemmel kezdett az olimpiai válogatottnál (She)
A magyar U21-es válogatott 2–1-re legyőzte a Szolnokot felkészülési mérkőzésen a Magyar Labdarúgó-szövetség telki edzőközpontjában.
júl. 27
19:48
Ferencváros: Mester Tamást szerződtette a zöld-fehér klub (She)
A Ferencváros hivatalos honlapján jelentette, hogy szerződtette Mester Tamást. A 22 éves kapus 2 plusz 1 éves szerződést kötött a zöld-fehérekkel. Erről az ftc.hu adott tájékoztatást.
júl. 27
19:48
Maradona mégsem marad (Behaviour)
Helyi sajtóértesülés szerint Diego Maradona távozik az argentin labdarúgó-válogatott éléről, miután nem sikerült megegyeznie a szövetség elnökével, hogy továbbra is eddigi stábjával dolgozhasson.
júl. 27
19:50
Videoblog: a Győrnél nincsenek motivációs gondok - Verebes József (She)
Verebes József legújabb blogbejegyzésében a magyar csapatok esélyeit boncolgatja nemzetközi kupákban. A Mágus szerint a felkészülés során nem szabad csak és kizárólag az ellenfél feltérképezésével törődni, mert könnyen elfeledkezhetünk a saját játékunkról.
júl. 27
19:52
Vasas: fiatal szerb középpályást igazoltak az angyalföldiek (She)
A Vasas hivatalos honlapján számolt be arról, hogy négyéves szerződést kötött a fiatal szerb középpályással, Ljubomir Arsiccsal kedd délután.
júl. 27
19:54
Argentína: az erőnléti edző szerint Maradona biztosan távozik (She)
Helyi sajtóértesülés szerint Diego Maradona távozik az argentin labdarúgó-válogatott éléről, miután nem sikerült megegyeznie a szövetség elnökével, hogy továbbra is eddigi stábjával dolgozhasson.

Keresés