2010. szeptember 10. péntek

szept. 10
14:30
Európa-liga: a Nemzetközi Sportdöntő Bírósághoz fordult a Liteksz (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a lausanne-i székhelyű Nemzetközi Sportdöntő Bírósághoz fordult a bolgár Liteksz Lovecs a Máté Péter ügyében hozott döntés kapcsán. A szervezet állítólag a jövő hét elején hozza meg döntését, azaz még mindig nem biztos, hogy a DVSC szerepelhet-e az Európa-liga csoportkörében.
szept. 10
14:30
A bronzért küzdhet a magyar vízilabda csapat (Behaviour)
A csoportmérkőzések után újabb magyar-szerb összecsapást rendeznek a férfiaknál a horvátországi vízilabda Európa-bajnokságon, ezúttal a bronzért csap össze a két veretes múltú együttes szombaton.
szept. 10
14:48
Európa-liga: a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult a Liteksz (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult a bolgár Liteksz Lovecs a Máté Péter ügyében hozott döntés kapcsán. A szervezet állítólag a jövő hét elején hozza meg döntését.
szept. 10
14:50
Játékossors: Babos Gábor gyorsabb felépülésben bízik (She)
Mint korábban beszámoltunk róla, a holland labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő NEC Nijmegen kapusa, Babos Gábor hátsérülése a vártnál lassabban gyógyul, ám a magyar légiós bízik benne, hogy gyorsabban felépül.
szept. 10
15:06
Videoton: Kötelező győznünk a Szolnok ellen - Lipták Zoltán (She)
Lipták Zoltán, a Videoton védője úgy véli, hogy csapata számára kötelező a három pont megszerzése az újonc Szolnok elleni hétvégi bajnokin. A válogatott játékos erről klubja hivatalos honlapjának adott interjújában beszélt.
szept. 10
15:24
Sztrájkba léphetnek az olasz futballisták (Infostart)
Elképzelhető, hogy az olasz labdarúgó-bajnokság ötödik fordulója teljes egészében elmarad, ugyanis a játékosok sztrájkot terveznek.
szept. 10
15:24
Jégkorong: elmarad a Ferencváros bukaresti vendégjátéka (She)
A bukaresti jégcsarnok fagyasztóberendezésének meghibásodása miatt elmarad a – magyar idő szerint – 18 órára kiírt Steaua Bucuresti–Ferencváros MOL Liga jégkorong-mérkőzés.
szept. 10
15:42
Formula-1: Vettel a leggyorsabb a második szabadedzésen (She)
A Red Bull német pilótája, Sebastian Vettel autózta a legjobb időt (1:22.839) az Olasz Nagydíj péntek délutáni második szabadedzésén. Vettel mögött a hazai közönség előtt versenyző két Ferrari, Fernando Alonso és Felipe Massa végzett.
szept. 10
16:00
Videó: íme, a világ legbizarrabb büntetője Marokkóból! (She)
Minden idők egyik legbizarrabb gólja született Marokkóban. A kapus azt hitte, hogy hárította a büntetőt, a labda azonban a gólvonal mögé pörgött, így a játékvezető gólt ítélt. A Marokkói Kupában a legjobb tizenhat között lejátszott MAS Fes–FAR Rabat találkozón a rendes játékidőben és a hosszabbítás után is 1–1 volt az állás, így jöhettek a büntetők...
szept. 10
16:18
Videó: íme, a világ legbizarrabb tizenegyese Marokkóból! (She)
Minden idők egyik legbizarrabb gólja született Marokkóban. A vendégek kapusa, Kalid Aszkri azt hitte, hogy hárította a tizenegyest, a labda azonban a gólvonal mögé pörgött, így a játékvezető gólt ítélt. A Marokkói Kupában a legjobb tizenhat között lejátszott MAS Fez–FAR Rabat találkozón a rendes játékidőben és a hosszabbítás után is 1–1 volt az állás, így jöhettek a tizenegyesek. 6–6-os állásnál a…
szept. 10
16:54
Fulham: Bobby Zamora négy évre szóló új szerződést kötött (She)
Bobby Zamora új, négy esztendőre szóló szerződést kötött az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Fulhammel.
szept. 10
16:56
Anglia: Wenger Fergusont dicséri a skót 700. PL-meccse előtt (She)
Sir Alex Ferguson újabb mérföldkőhöz érkezik kivételes pályafutása során: a skót szakember holnap, az Everton ellen karrierje 700. Premier League-mérkőzésén ül csapata, a Manchester United kispadján. Ferguson egyik nagy riválisa, az Arsenalt irányító Arsene Wenger nem is késlekedett azzal, hogy dicsérje kollegáját.
szept. 10
16:58
Ghána: vasárnap lejáró ultimátumot adtak a sikerkapitánynak (She)
Médiaértesülések szerint Milovan Rajevac, a ghánai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya távozik posztjáról, és már meg is egyezett az egyik szaúd-arábiai klubbal, a dzsiddai el-Ahlival. Ghánában még nem mondtak le róla.
szept. 10
17:12
Labdarúgó NB I: Vasas-Kaposvár élőben az NSO-n! (She)
A labdarúgó NB I 6. fordulójának nyitó mérkőzésén a negyedik helyen álló Vasas a (Ferencvárossal holtversenyben) második Kaposvárt fogadja. A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak az NSO-n!
szept. 10
17:30
Férfi vízilabda Eb: Montenegró végzett az ötödik helyen (She)
Montenegró szerezte meg az ötödik helyet a Zágrábban zajló férfi vízilabda Európa-bajnokságon, miután 14–6-ra győzött Németország ellen.
szept. 10
17:32
Manchester United: Sir Alexet nem érdekli Wayne Rooney magánélete (She)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere az Everton elleni szombati angol élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón kijelentette: semmilyen formában sem foglalkozik azokkal a pletykákkal, amelyek a múlt héten Wayne Rooney magánéletéről szárnyra keltek.
szept. 10
17:48
Újpest-FTC: Kevesebb, derbit már játszott labdarúgónk van - Prukner (She)
Prukner László, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nehéz dolguk lesz az Újpest elleni szombati derbin, mert ellenfelük jó csapat, míg a Fradiban kevesebb olyan játékos van, aki játszott már a lila-fehérek ellen az FTC mezében.
szept. 10
17:50
Bayern München: Müller kihagyhatja a Werder elleni rangadót (She)
Elképzelhető, hogy kénytelen lesz kihagyni a Werder Bremen elleni német bajnokit a címvédő Bayern München német válogatott támadója, Thomas Müller.
szept. 10
18:06
Vuelta: Cavendish belelendült, a 13. szakaszt is megnyerte (She)
Mark Cavendish azok után, hogy csütörtökön első szakaszgyőzelmét aratta az idei Vueltán, a pénteki, 13. etapot is megnyerte. A brit sprinter mögött a norvég Thor Hushovd ért célba másodikként, míg az olasz Daniele Bennati harmadikként. Az összetett élmezőnyében nem történt változás, továbbra is a spanyol Igor Antón áll az élen.
szept. 10
18:08
Portugália: Mourinho úgy véli, Aragonés jó lenne kapitánynak (She)
José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője kérdésre válaszolva kijelentette: a spanyol válogatott élén 2008-ban Európa-bajnoki címet szerző Luis Aragonés olyan habitusú edző, aki jó szövetségi kapitánya lenne Portugáliának.
szept. 10
18:24
Tékvandó: Kotsis Edina aranyérmet nyert az U21-es Eb-n (She)
Aranyérmet nyert a 21 éven aluliak harkivi tékvandó Európa-bajnokságán az 57 kg-os Kotsis Edina.
szept. 10
18:26
Evezős Eb: szombaton öt magyar egység küzdhet az A döntőért (She)
A pénteki nyitó versenynapon eldőlt, hogy szombaton öt magyar egység küzdhet az A döntőbe, azaz a legjobb hat közé kerülésért a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló evezős Európa-bajnokságon.
szept. 10
18:28
Formula-1: Alonsót lenyűgözték a Ferrari-drukkerek Monzában (She)
Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája reméli, hogy minél jobb eredményt ér majd el a vasárnapi Olasz Nagydíjon. Egy biztos, a fanatikus szurkolókon semmi sem múlik majd...
szept. 10
18:42
Tottenham: Jermain Defoe három hónapot kényszerül kihagyni (She)
Jermain Defoe a korábbi hírekkel ellentétben nem hat-nyolc hetet, hanem három hónapot kényszerül kihagyni sérülése miatt. A Tottenham angol válogatott labdarúgója így nem léphet pályára a Bajnokok Ligája csoportkörében.
szept. 10
18:44
Barcelona: Guardiola válaszolt Ibrának, mint mondja, tanult tőle (She)
Josep Guardiola, a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Barcelona vezetőedzője sajátos választ adott Zlatan Ibrahimovicnak, aki a közelmúltban azt nyilatkozta: egyedül a tréner miatt kellett elhagynia nyáron a Barcelonát.
szept. 10
19:00
NB I: három tizenegyes, két kiállítás és kaposvári siker (She)
A labdarúgó NB I 6. fordulójának nyitó mérkőzésén a Kaposvári Rákóczi 3–1-re nyert a Vasas otthonában. A találkozón a vendégek Bojan Pavlovics büntetőjével szerezték meg a vezetést, majd pár másodperccel később Daniane Dzsavad találatával már kétgólos volt az előnyük. Bár a második játékrészben Ferenczi István tizenegyesből szépített, a Vasas támadóját két perccel később lökésért kiállították, és…
szept. 10
19:18
Labdarúgó NB I: Győr-DVSC élőben az NSO-n! (She)
A labdarúgó NB I 6. fordulójának második pénteki mérkőzésén a Győri ETO FC a DVSC-TEVA-t fogadja. A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak az NSO-n!
szept. 10
19:36
Női vízilabda Eb: a holland csapat szerezte meg a bronzérmet (She)
Hollandia válogatottja lett a bronzérmes a Horvátországban zajló női vízilabda Európa-bajnokságon, miután a 3. helyért vívott mérkőzésen 14–12-re legyőzte Olaszországot.
szept. 10
19:36
Győrben bukott a címvédő Loki (Metropol)
A Kaposvári Rákóczi idegenben 3-1-re legyőzte a Vasast a labdarúgó Soproni Liga hatodik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, melyen a négy gólból három büntetőből született, és két kiállítást is volt. Győrben háromgólos vereséget szenvedett a Debrecen.
szept. 10
19:54
Férfi kézilabda NB I: kikapott a Pick-Szeged Balatonfüreden (She)
A Pick-Szeged férfi kézilabdacsapata 22–21-es vereséget szenvedett a Balatonfüred vendégeként az NB I második fordulójában.
szept. 10
20:12
Atlétika: Pars megvédte címét a Németh Pál-emlékversenyen (She)
A hazai közönség előtt szereplő, tavaly is győztes Pars Krisztián nyerte pénteken a férfi kalapácsvetők viadalát a Németh Pál-emlékversenyen, Szombathelyen.
szept. 10
20:14
Labdarúgó NB I: elmarad a Kecskemét-Haladás meccs szombaton (She)
A labdarúgó NB I hatodik fordulójában a szeptember 11-én (szombat) 18 órára kisorsolt KTE-Ereco–Haladás bajnoki mérkőzés elmarad, mert az elmúlt napok esős időjárása miatt a kecskeméti center pálya alkalmatlanná vált a találkozó megrendezésére – tájékoztat róla a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.
szept. 10
20:16
Kosárlabda-vb: az ötödik helyért játszanak a címvédő spanyolok (She)
Az ötödik helyért játszhat a címvédő spanyol válogatott a törökországi férfi kosárlabda-világbajnokságon, miután pénteken magabiztosan győzte le Szlovénia legjobbjait.
szept. 10
20:18
2. Bundesliga: Futácsék újra veszítettek, továbbra sincs pontjuk (She)
Futács Márkó csapata a harmadik mérkőzését is elveszítette a német labdarúgó-bajnokság másodosztályának 2010–11-es idényében: a sereghajtó Ingolstadt pénteken az Oberhausentől kapott ki 2–1-re hazai pályán.
szept. 10
20:30
Labdarúgás: Togóban nem tudják, kik játszottak a nevükben (She)
Kedden Bahrein labdarúgó-válogatottja felkészülési mérkőzésen hazai pályán 3–0-ra nyert Togo legjobbjai ellen. Eddig legalábbis így tudták az ázsiai országban, ám kiderült, hogy egy „áltogói” csapatot vertek meg.
szept. 10
20:32
Ukrajna: 18 meccs után megszakadt a Sahtar veretlenségi sorozata (She)
Az ukrán labdarúgó-bajnokság listavezetője, a Sahtar Doneck 1–0-ra kikapott az Obolony Kijevtől a péntek este lejátszott bajnokin, amivel március óta tartó veretlenségi sorozata szakadt meg.
szept. 10
20:48
Jégkorong, Mol Liga: a Csíkszereda 17-et vágott az Újpestnek (She)
A jégkorong Mol Liga pénteki játéknapján a Csíkszereda és a Dab.Docler is kiütötte ellenfelét.
szept. 10
20:50
Csehország: ötödször is eltángálták a korábbi bajnokcsapatot (She)
A Liberec 4–1-re legyőzte a Baník Ostravát a cseh labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának pénteki játéknapján.
szept. 10
21:06
NB I: a Győr Koltai duplájával és Alekszidze bombájával nyert (She)
A labdarúgó NB I 6. fordulójának második pénteki mérkőzésén a Győri ETO FC hazai pályán Koltai Tamás duplájával és Rati Alekszidze találatával 3–0-ra legyőzte a címvédő DVSC-TEVA-t. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy a 38. percben csereként beálló Farkas II Balázst négy minutummal később kiállították, így a hajdúságiak több mint egy félidőt emberhátrányban játszottak.
szept. 10
21:08
Női vízilabda Eb: Oroszország sorozatban harmadszor aranyérmes (She)
Oroszország válogatottja nyerte meg a horvátországi női vízilabda Európa-bajnokságot: a péntek esti döntőben a címvédő gárda magabiztosan győzte le 11–6-ra Görögországot.
szept. 10
21:10
Birkózó-vb: orosz, kanadai és bolgár arany született pénteken (She)
Három számban osztottak ki érmeket osztottak ki a birkózó-világbajnokság pénteki játéknapján. A férfi szabadfogásúak 55 kg-os súlycsoportjában az orosz Viktor Lebegyev nyert, a nők 67 kg-os súlycsoportjában a kanadai Martine Dugrenier, míg 72 kg-ban a bolgár Sztanka Zlateva nyakába akasztották az aranyérmet – tudósít róla a Magyar Birkózó-szövetség hivatalos honlapja.
szept. 10
21:24
NB I: Megmutatta a csapat, hogy van tartása - Pintér Attila (She)
A Győri ETO labdarúgócsapatát irányító Pintér Attila szerint együttese a Debrecen elleni 3–0-s győzelmével megmutatta, hogy van tartása.
szept. 10
21:42
US Open: Fucsovics elődöntős (Infostart)
Egyesben bejutott az elődöntőbe Fucsovics Márton a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság juniorversenyében pénteken, miután három játszmában legyőzte amerikai riválisát.
szept. 10
21:42
Jégkorong, Mol Liga: a Vasas otthon kapott ki a brassóiaktól (She)
A Vasas hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett a Fenestela Brasovtól a jégkorong Mol Liga pénteki játéknapjának utolsó mérkőzésén.
szept. 10
21:44
Jégkorong, EBEL: közel álltak a csodához a fehérváriak (She)
A Sapa Fehérvár AV 19 hazai pályán 5–4-re kikapott a szlovén Jesenicétől az osztrák jégkorong-bajnokság (EBEL) alapszakaszának első fordulójában. A vendégek a második harmad közepén már öt góllal vezettek, a Volán azonban nem adta fel, négy gólt ledolgozott hátrányából, de egyenlíteni már nem tudott.
szept. 10
22:00
US Open: a három szettben nyerő Fucsovics Márton elődöntős (She)
Fucsovics Márton 6:2, 4:6, 6:3-ra legyőzte az amerikai Dennis Novikovot, ezzel bejutott az elődöntőbe a junior fiúk versenyében a US Openen.
szept. 10
22:18
US Open: a Wozniackit legyőző Zvonarjova az első döntős (She)
Vera Zvonarjova 6:4, 6:3-ra legyőzte az első helyen kiemelt Caroline Wozniackit a US Open női egyesének első elődöntőjében. Az orosz játékos – aki idén Wimbledonban is döntőbe jutott – a fináléban a Kim Clijsters–Venus Williams mérkőzés győztesével találkozik.
szept. 10
22:20
Férfi kosárlabda-vb: Argentína játszhat az ötödik helyért (She)
Argentína 73–61-re legyőzte Oroszországot a Törökországban zajló férfi kosárlabda-világbajnokságon, így az ötödik helyért játszhat majd Spanyolország ellen.
szept. 10
22:22
Franciaország: a volt kispesti csatár már kilenc bajnoki gólnál jár (She)
Folytatta a gólgyártást a Bp. Honvédból Franciaországba igazoló Abraham: az elefántcsontparti támadó szerezte meg a vezetést a Tours-nak a francia labdarúgó-bajnokság másodosztályának (Ligue 2) pénteki mérkőzésén, amelyen csapata idegenben 2–1-re legyőzte a forduló előtt a negyedik helyen álló Troyes-t.
szept. 10
22:36
Bundesliga: tart a Hoffenheim-menetelés, most a Schalke az áldozat (She)
A listavezető Hoffenheim 2–0-ra legyőzte a Schalkét a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 3. fordulójának pénteki nyitó mérkőzésén, amivel megőrizte százszázalékos a mérlegét. A Schalke továbbra is pont nélkül áll a bajnokságban.

Keresés