2013. december 20. péntek

dec. 20
0:21
Sportcsillagok Gálaestje - Így örülnek a győztesek (Infostart)
Két világbajnok úszót, Gyurta Dánielt és Hosszú Katinkát, valamint a férfi vízilabda-válogatottat és annak szövetségi kapitányát, Benedek Tibort, illetve Shane Tusup úszóedzőt választották az év legjobbjának a Magyar Sportújságírók Szövetségének 56. alkalommal kiírt szavazásán.
dec. 20
0:39
Darts-vb: pengeélen táncolt a legutóbbi két év elődöntőse (She)
A londoni Alexandra Palace-ban zajló darts-világbajnokság hetedik napján a hatodik helyen kiemelt James Wade 3:2-re nyert Darren Webster ellen, aki nem egyszer „kiszállhatott volna a meccsből”, ám mindegyik lehetőségét elpuskázta, az eddig három vb-elődöntőt játszó Wade pedig kihasználta ezt, s végül a maga javára billentette a mérleg nyelvét.
dec. 20
0:57
Darts-vb: pengeélen táncolt a tavalyi elődöntős (She)
A londoni Alexandra Palace-ban zajló darts-világbajnokság hetedik napján a hatodik helyen kiemelt James Wade 3:2-re nyert Darren Webster ellen, aki nem egyszer „kiszállhatott volna a meccsből”, ám mindegyik lehetőségét elpuskázta, az eddig három vb-elődöntőt (2009, 2012. január 1., 2012. december 31.) játszó Wade pedig kihasználta ezt, s végül a maga javára billentette a mérleg nyelvét.
dec. 20
6:57
Aranylabda: Szégyen, hogy a FIFA kitolta a határidőt - Ribéry (She)
A 2013-ban a Bundesliga legjobbjának megválasztott, az Aranylabda-szavazáson Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett biztosan dobogós Franck Ribéry haragszik a FIFA-ra, amiért a portugálok vb-pótselejtezője után meghosszabbították a szavazás időszakát és új szavazást írtak ki azoknak, akik korábban voksoltak.
dec. 20
7:15
Ajánló: elődöntő a kézi-vb-n, spanyol, német, francia bajnoki (She)
Pénteken az elődöntő mérkőzéseivel folytatódik a szerbiai női kézilabda-világbajnokság, amelyen az állva maradt csapatok közül csak Dánia szerzett korábban érmet vb-n, de 1997-es aranyérme óta vár újabb dobogós helyezésére. Szerbia Jugoszláviaként ért el sikereket, legutóbb 2001-ben lett dobogós, míg Brazília és Lengyelország abszolút újonc ebben a magasságban. Három topliga küzdelmei is…
dec. 20
7:33
NBA: a Spurs ászai pihentek, a csapat nélkülük is nyert (She)
Gregg Popovich, a San Antonio Spurs vezetőedzője úgy döntött, pihenteti a Tim Duncan, Tony Parker, Manú Ginóbili hármast a Golden State elleni meccsre, és az előzetes értetlenkedés után az utólagos okoskodást megúszta, ugyanis 104–102-re győzött a csapata. Az Oklahoma City simábban verte meg a Chicago Bullst.
dec. 20
7:35
NHL: kevés volt a háromgólos előny a hajrá előtt (She)
A Columbus Blue Jackets nagy bravúr küszöbén állt Philadelphiában, 3–0-s előnyről kezdte meg a meccs harmadik harmadát. Ám a bravúr nem jött össze, a Philly a záró 20 percben öt gólt vágott, és végül hozta a papírformát. A Detroit Red Wings hosszabbítás után győzte le a Calgaryt, ezzel véget vetett hatmeccses vereségsorozatának, míg a Pittsburgh hatodszor nyert zsinórban.
dec. 20
8:09
Galéria: taroltak a vízisportok - a Sportcsillagok Gálaestje képekben (She)
Az MSÚSZ idén is díjazta legjobb sportolóinkat. A csütörtök esti gálán többek között Gyurta Dániel, Hosszú Katinka és a férfi vízilabda-válogatott is elismerésben részesült. Az eseményről készült legjobb képeket galériánk segítségével megtekinthetik!
dec. 20
8:09
Hét időpont esélyes az országgyűlési választásokra (Behaviour)
Április 6., április 13., április 27., május 4., május 11., május 18. és május 25.
dec. 20
8:11
Premier League: edzőváltás közeleg a Cardiff Citynél is (She)
Úgy tűnik, nem állt le az edzőváltások sora az angol Premier League-ben, a Guardian információi szerint ugyanis csak a Liverpool elleni idegenbeli győzelem mentheti meg Malky Mackayt, a Cardiff City skót menedzserét. Ám a bravúr után sem nyugodhatna meg a szakember.
dec. 20
8:45
Schalke: Szalaiék edzője télen megerősítené a keretet (She)
Bár az utóbbi hetekben a német élvonalbeli Schalke kapcsán rendszeresen egy esetleges edzőváltásról cikkeznek, a Szalai Ádámot is foglalkoztató csapat vezetőedzője, Jens Keller nem aggódik az állása miatt, s a téli átigazolási időszakban megerősítené keretét.
dec. 20
8:46
Női kézilabda-vb: Csodatevők csatája - vajon lehet még fokozni a meglepetéseket? (Agroinform)
Pénteken az elődöntőkkel folytatódik a viadal, a házigazda szerbek a lengyelekkel, a brazilok pedig Dániával mérkőznek.
dec. 20
9:03
Videó: Benedek Tibor ezt a napot biztosan nem felejti el (She)
Emlékezetes nap volt a csütörtök a magyar férfi vízilabdázóknak, hiszen a Sportcsillagok Gálaestjén 2013-ban az év csapata a világbajnok pólóegyüttes lett, míg a gárdát az aranyig vezető Benedek Tibort az év szövetségi kapitányának választották. A kapus Nagy Viktor elmondta, ez a díj azt jelenti, hogy megéri dolgozni, és hogy elismerik a munkájukat.
dec. 20
9:04
Karrier: Casillas a pletykákról, Robbenről és a pelenkákról vallott (Agroinform)
Iker Casillas a spanyol televíziónak is elmondta, amit már oly sokszor: nem akar távozni a Real Madridtól.
dec. 20
9:21
Díjazás: Pintér Attila is Magyar Aranylabdát kapott (She)
Mint arról beszámoltunk, az NB1.hu szervezésében az idén is megválasztották az év legjobb labdarúgóját – az Aranylabdát Huszti Szabolcs nyerte el. A lap felkérésére a magyar szakírók összesen nyolc kategóriában választották meg a legjobbakat, íme, a teljes lista.
dec. 20
9:23
Kajak-kenu: Fazekas-Zur Krisztina is babát vár (She)
Néhány nappal azután, hogy háromszoros olimpiai bajnok kajakosunk, Kovács Katalin bejelentette, kisbabát vár, egy másik kiválóságunk, Fazekas-Zur Krisztina is közölte: ő is anyai örömök elébe néz.
dec. 20
9:57
ZTE: a város 20 millióval segíti a fizetésre váró játékosokat (She)
A zalaegerszegi önkormányzat közgyűlésén úgy döntött, 20 millió forintos támogatással segíti a labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE játékosait, akik négy hónapja nem kaptak fizetést.
dec. 20
10:15
Videó: majdnem az év öngólját szerezte a Celta Vigo kapusa (She)
Akár az év öngólja is megszülethetett volna az Athletic Bilbao–Celta Vigo (4–0) spanyol labdarúgó Király-kupa-mérkőzésen. Rubén Blanco ki akart rúgni a hazagurítást, ám nem találta el a labdát, ami végül a támaszkodó lábáról a kapufára pattant. Íme!
dec. 20
10:15
Ligue 1: Falcao visszatér, de nélküle is szárnyalt a Monaco (Agroinform)
A kolumbiai támadó az utóbbi négy mérkőzésről combizomsérülés miatt hiányzott.
dec. 20
10:17
PMFC: három játékossal erősítenék meg a keretet (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC edzője, Márton Gábor elmondta, három játékossal tervezik megerősíteni a keretet a téli szünetben.
dec. 20
10:17
Magyar válogatott: Huszti Pintérnek sem jön haza (Agroinform)
A Hannover középpályása nem változtat korábbi álláspontján, és a jövőben sem kíván a magyar válogatottban szerepelni.
dec. 20
10:33
Blog: Pintér Attila, az edzők Torghelléje - Szabados Gábor (She)
Szabados Gábor sportközgazdász legújabb blogbejegyzésében Pintér Attiláról, az újonnan megválasztott magyar labdarúgó szövetségi kapitányról ír.
dec. 20
10:35
NB III: Albert Flórián lesz az edző Budaörsön? (She)
A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy ifjabb Albert Flórián lesz a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának hatodik helyén telelő Budaörs új vezetőedzője.
dec. 20
10:51
Atlétika: felmentették a doppingvád alól az olimpiai bajnokot (She)
Felmentette a doppingolás vádja alól a női 1500 méter londoni olimpiai bajnokát, Asli Cakir Alptekint a Török Atlétikai-szövetség.
dec. 20
10:53
Kosárlabda: január 5-én avatják fel a fehérvári csarnokot (She)
Január 5-én avatják fel a bajnoki címvédő Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatának felújított csarnokát.
dec. 20
11:27
Juventus: nagy találkozás készülődik Del Pieróval (She)
A Juventus labdarúgócsapata a nyáron Ausztráliába utazik, hogy megmérkőzzön az ottani bajnokság, az A-League álomcsapatával, amelyben minden bizonnyal helyet kap a „zebrák" korábbi csillaga, Alessandro Del Piero is.
dec. 20
11:27
Premier League: A brit miniszterelnök a West Hamre tesz az Old Traffordon (Agroinform)
A Manchester United a West Ham Unitedet fogadja az angol labdarúgó Premier League 17. fordulójának szombati meccsén.
dec. 20
11:45
Videó: varázsló a futsalpályán - látványos cselek és gól (She)
Iszmael Hamdaui már régóta ismert bámulatos cseleiről. A belga futsalbajnokságban játszó marokkói labdarúgó ezúttal a trükkök mellett egy igen látványos gólt is szerzett. Íme!
dec. 20
11:47
DVSC: már az új stadion beléptető kapuit építik - fotók (She)
A labdarúgó NB I-ben listavezető Debreceni VSC-Teva épülő stadionja az év végére nyolcvan százalékban elkészül, többek között már a beléptető kapukat is építik.
dec. 20
11:49
Karate: Ruzsinszki György lett a szövetségi kapitány (She)
A Magyar Karate-szakszövetség elnöksége Ruzsinszki Györgyöt nevezte ki a felnőtt válogatott élére.
dec. 20
12:03
Rangers: volt némi hőzöngés, de maradhatott a vezetőség (She)
A részvényesek rendes évi közgyűlése csütörtökön a kritikák ellenére megerősítette pozíciójában a skót labdarúgó-bajnokság élvonalából tavaly pénzügyi szabálytalanságok miatt kizárt Rangers vezetőségét.
dec. 20
12:05
Díjazás: Alaba az osztrákok, Ivanov a bolgárok legjobbja (She)
Sorozatban harmadszor a Bayern Münchenben légióskodó David Alabát választották az év labdarúgójának Ausztriában. Bulgáriában Ivan Ivanov, a svájci FC Basel középhátvédje lett a díjazott.
dec. 20
12:07
Női kézi: újra rákos sejteket találtak Böhn szervezetében (She)
Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott norvég szövetségi kapitánya rossz hírt kapott szerdán: orvosai újra rákos sejteket találtak a szervezetében.
dec. 20
12:09
Videó: esés közben ütötte be a szezon egyik legszebb gólját (She)
Szenzációs gólt ütött Claude Giroux, a Philadelphia Flyers csapatkapitánya a Columbus Blue Jackets elleni jégkorongmérkőzésen az NHL-ben. A kanadai hokis a harmadik harmadban, két perccel a vége előtt, 4–4-es állásnál úgy talált a kapuba, hogy annak éppen háttal volt. Esés közben, fonákkal ütötte meg a korongot. Több gól már nem esett, így a Flyers 5–4-re győzött.
dec. 20
12:11
Díjazás: még Balczó vezeti a Sportcsillagok örökrangsorát (She)
Az idei szavazás után sem változott az Év sportolója-választás örökranglistájának élmezőnye, amelyet Balczó András vezet, de Kiss László két pontra megközelítette a második Kovács Katalint.
dec. 20
12:21
Aranylabda: Ribéry tojik Cristiano Ronaldóra, elutazik a gálára (Agroinform)
A Bayern München játékosát nem érdekli, hogy Cristiano Ronaldo ott lesz-e a díjátadón.
dec. 20
12:39
Barcelona: Messi kiakadt a Barca egyik vezetőjére (She)
Lionel Messi, a Barcelona négyszeres aranylabdás labdarúgója kissé ingerülten reagált klubja gazdasági vezetőjének minapi nyilatkozatára, amely az ő esetleges fizetésemelésére vonatkozott.
dec. 20
12:57
Räikkönen teszteli elsőként az új Ferrarit (Infostart)
A Formula-1-es csapathoz visszatérő Kimi Räikkönen teszteli elsőként az új Ferrarit januárban.
dec. 20
12:57
F1: Kimi Räikkönen teszteli elsőként az új Ferrarit (She)
A Formula–1-es csapathoz visszatérő Kimi Räikkönen teszteli elsőként az új Ferrarit januárban.
dec. 20
12:57
Bundesliga: Melyik Borussia telel a dobogón? (Agroinform)
A 2013-as év utolsó Bundesliga-fordulóját rendezik meg a hétvégén, a 'Gladbach akár még a dobogóra is felléphet.
dec. 20
12:59
NFL: Cruz biztosan, Rodgers valószínűleg nem játszhat (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) két pocsék szezont futó NFC Keleti csoportjában szereplő csapata is elvesztett egy fontos láncszemet a támadósorából.
dec. 20
13:15
Videó: brutális - a védő arcon rúgta a támadót az NBA-ben (She)
Nem mindennapi jelenet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban lejátszott Los Angeles Clippers–Memphis Grizzlies mérkőzésen: a vendégek védője, Tony Allen arcon rúgta Chris Pault.
dec. 20
13:17
PSG: Cavani titokzatos repülésének okát találgatják (She)
Franciaországban sokan találgatják, mi okból repült haza Uruguayba Edinson Cavani, a Paris Saint-Germain gólzsákja a szerda esti Ligakupa-dupláját követően, holott csapatára vasárnap bajnoki rangadó vár a Lille ellen.
dec. 20
13:33
Videó: Kolarov óriási erejű gólt vágott a Man. City edzésén (She)
Alekszandar Kolarov bal lába félelmetes. A szerb védő ezt egy igen impresszív góllal bizonyította be a Manchester City egyik edzésén.
dec. 20
13:33
Barcelona: Messi leszólta a Barca egyik vezérét (Agroinform)
A négyszeres aranylabdás cáfolta, hogy fizetésemelést kért volna, és szerinte Javier Faus nem ért a futballhoz.
dec. 20
13:35
Tottenham: De Boer nem hagyja ott az Ajaxot (She)
Nem Frank de Boer lesz a hétfőn menesztett André Villas-Boas utódja a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatánál.
dec. 20
13:37
Női kézi-vb: „A magyar csapatban ott lett volna az arany” (She)
Nem tud kiemelkedő teljesítményt mondani, mert bár Görbicz Anita jó volt, de világklasszisként ennél többre képes; Tomori Zuzsanna meg sem közelítette önmagát, kapusaink pedig messze voltak Pálinger Katalin korábbi bravúrjaitól. Hajdu János kapitány két, korábbi sikeres beugrása után most kudarcot vallott, mert ebben a társaságban akár az aranyérem is benne lett volna – véli igen kritikusan Vass…
dec. 20
13:51
Milan: Villas-Boas érkezhet a szezon végén? (She)
Az angol The Times értesülése szerint a Milan a szezon végén fontolóra veszi, hogy André Villas-Boassal helyettesítse jelenlegi vezetőedzőjét, Massimiliano Allegrit.
dec. 20
14:09
Eurofutball: újabb európai szuperkupa vándorol Pekingbe (She)
Jövőre Kína fővárosában, Pekingben rendezik meg a francia szuperkupa-mérkőzést (Trophée des Champions), amelynek keretében a francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) aranyérmese és a Francia Kupa győztese csap össze.
dec. 20
14:27
PSG: Ménez a vb miatt a Juvéhoz szerződhet - sajtóhír (She)
Francia lapértesülés szerint a Paris Saint-Germain 24-szeres francia válogatott szélsője, Jérémy Ménez ismét Olaszország felé veheti az irányt.

Keresés