2013. december 22. vasárnap

dec. 22
0:03
NS: Vincze Ottó az új kapitányról; festő-mázoló futballista; fantasztikus győriek - vasárnap (She)
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.
dec. 22
0:21
Primera División: a Sociedad sikere a bombagólok meccsén (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a Real Sociedad idegenben 3–1-es győzelmet aratott a Granada ellen, így megelőzte a Villarrealt, és feljött a táblázat ötödik helyére.
dec. 22
0:25
Darts-vb: a tavalyi döntős számára véget értek a küzdelmek (She)
A londoni Alexandra Palace-ban zajló darts-világbajnokság főtáblájának második fordulójában a 2012-es döntős Andy Hamilton 4:1-re kikapott a 25. helyen kiemelt walesi Richie Burnett-től – aki 2003 óta először jutott be a legjobb 16 közé –, így idejekorán véget értek számára a küzdelmek.
dec. 22
0:39
Darts-vb: a tavalyi döntős már a második fordulóban búcsúzott (She)
A londoni Alexandra Palace-ban zajló darts-világbajnokság főtáblájának második fordulójában a 2012-es döntős Andy Hamilton 4:1-re kikapott a 25. helyen kiemelt walesi Richie Burnett-től – aki 2003 óta először jutott be a legjobb 16 közé –, így idejekorán véget értek számára a küzdelmek.
dec. 22
6:57
NHL: nem totyogva menetelnek a Kacsák és a Pingvinek (She)
Az Anaheim legyőzte a New York Islanderst, ezzel nyolc mérkőzés óta tart győzelmi szériája. Nincs nagyon lemaradva tőle a Pittsburgh, amely a Calgary ellen zsinórban hetedik diadalát aratta az NHL-ben. A Los Angeles a Coloradót verte meg, a sérült Jonathan Quicket helyettesítő Martin Jones karrierje nyolcadik meccsért is megnyerte, amire előtte csak egy kapus volt képes az észak-amerikai profi…
dec. 22
7:15
NBA: a Boston rémes mérleggel is vezeti csoportját (She)
San Antonióban is győzött az Oklahoma City, így kilencmeccsesre növelte győzelmi szériáját, és továbbra is vezeti a ligát az alapszakaszban. A Boston hazai pályán kapott ki a Washingtontól, de még ez is belefért, hiszen hiába áll 12 győzelem mellett 16 vereséggel, vezeti az Atlanti csoport küzdelmeit a Toronto előtt – az ötösből a sereghajtó Philadelphia és az utolsó előtti New York lépett pályára…
dec. 22
7:33
Barcelona: Pedro úgy érzi, árt a játékának a mellőzöttség (She)
Bár az elmúlt hetekben a korábbinál kevesebb lehetőséget kapott Pedro, a Barcelona spanyol támadója, nem érzi úgy, hogy elveszítette Gerardo Martino vezetőedző bizalmát. Ugyanakkor elismeri, hogy árt a játékának a mellőzöttség.
dec. 22
8:09
Honvéd: Testardi egy doppingvizsgálat után távozott? (She)
Érdekes történettel állt elő egy genovai lap a nyáron kölcsönben az NB I-ben szereplő Honvédhoz igazoló, novemberben azonban hirtelen a Sampdoriához visszatérő Emanuele Testardiról.
dec. 22
8:11
F1: Ecclestone szerint sem jó ötlet a (szimpla) duplázás (She)
A versenyzők többsége és a Ferrari-elnök Luca di Montezemolo után Bernie Ecclestone is felemelte a hangját a zárófutamra tervezett dupla pontok ellen. Az F1-et irányító brit üzletember szerint vagy az idény utolsó három versenyén kellene alkalmazni a duplázást, vagy sehol sem.
dec. 22
9:03
Úszás: Risztov Éva újra Debrecenben akar készülni (She)
Visszatért Magyarországra Risztov Éva. Olimpiai bajnokunk szerint hasznos volt a németeknél töltött időszak, de a jövőben újra Debrecenben akar készülni.
dec. 22
9:03
Női kézilabda-vb: Európa marad a központ vagy a brazilok teljesen átrajzolják a térképet? (Agroinform)
Vasárnap rendezik a sok meglepetést okozó női kézilabda-vb végjátékát. Az aranyért Szerbia és Brazília csap össze.
dec. 22
9:21
Schalke: továbbra sem dőlt el, marad-e Keller a kispadon (She)
Bár Jens Keller, a Schalke vezetőedzője vasárnap Nürnbergben vírusos betegsége miatt nem lehetett ott csapata kispadján, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a tavaszi folytatásnál más okai lesznek a távollétének, Horst Heldt klubigazgató ugyanis megelégelte az eredménytelenséget.
dec. 22
9:21
A Bayern a klubvilágbajnokságon is diadalmaskodott (Metropol)
A szombati fináléban 2-0-ra győzött a házigazda Raja Casablanca ellen.
dec. 22
9:39
Benedek: Kihasználtuk a pillanatot (Infostart)
Nincs recept arra, hogy hány év után jöhet a siker. Az elődöntőben, a döntőben nem gondolhatunk arra, hogy még van idő fejlődni, ki kell használni a pillanatot, mi is ezt tettük - mondta az InfoRádiónak a barcelonai világbajnokságról Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
dec. 22
9:39
Videó: Michelisz mindent megkapott, ami a boldogsághoz kell (She)
Michelisz Norbert pályafutása legerősebb szezonját produkálta 2013-ban. A túraautó-vb (WTCC) összetett pontversenyében a hatodik helyen zárt, az idény során pedig hétszer állhatott fel a dobogóra. A Sportcsillagok Gálaestjén – akárcsak az elmúlt két évben – ismét Michelisz bizonyult a legnépszerűbbnek.
dec. 22
9:57
Bayern München: Mesebeli lezárása az évnek - Müller (Agroinform)
A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München 2-0-ra legyőzte a házigazda Raja Casablancát a klubvilágbajnokság döntőjében.
dec. 22
10:15
Inter: A Milan elleni győzelem üzenet lenne - Zanetti (She)
Két, kifejezetten rossz formában lévő csapat találkozik vasárnap este a milánói derbin: az Inter négy meccs óta nyeretlen a Serie A-ban, míg „vendége”, a Milan a legutóbbi nyolc bajnokijából csak egyet nyert meg. Az ötödik helyezett fogadja a 12.-et, azaz rég volt ennyire kis jelentősége az összecsapásnak. Persze a két klub játékosai és hívei másképp látják, mekkora a tét.
dec. 22
10:17
Videó: a Barcelona labdarúgói is készülnek az ünnepekre (She)
Minden csapat lázasan készül a karácsonyra. A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona különleges videóval kedveskedett szurkolóinak, amelyben a katalán klub edzője és játékosai saját anyanyelvükön mondták el jókívánságaikat.
dec. 22
10:51
Darts-vb: Meccs- és sztárdömping vasárnap (Agroinform)
Vasárnap hat második körös találkozóval folytatódik a 2014-es PDC darts-világbajnokság.
dec. 22
11:45
Videó: Drogba felcsapott riporternek, Sneijdert is faggatta (She)
A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Galatasaray gyerekeknek rendezett karácsonyi bulit. Didier Drogba egy kis időre a Galatasaray Tv riportere lett, s a gyerekek mellett Wesley Sneijderrel is beszélgetett. Íme!
dec. 22
12:03
Profi boksz: kiváló meccsen döntött rekordot Stuart Hall (She)
Sporttörténelmet írva, élete mérkőzésén gyűjtötte be karrierje első világbajnoki övét a 34 éves Stuart Hall, miután szombaton este Leedsben legyőzte ellenfelét, Vusi Malingát.
dec. 22
12:05
Ökölvívás: korrekorder világbajnok lett a veterán brit (She)
A spanyol Kiko Martínez sikeresen, technikai K. O.-val megvédte IBF kispehelysúlyú világbajnoki címét szombaton. Ugyancsak az IBF szervezetnél az eddig betöltetlen harmatsúlyú világbajnoki címéért kiírt mérkőzésen a brit Stuart Hall remek mérkőzésen pontozással legyőzte a dél-afrikai Vusi Malingát.
dec. 22
12:21
F1: Alonso a 14-es rajtszámot kéri, el is mondta, miért (She)
Fernando Alonso a 14-es rajtszámmal versenyezne a 2014-es Formula–1-es idénytől, mert ezzel a rajtszámmal lett világbajnok 1996-ban.
dec. 22
12:22
Dortmund: Kell a szünet - Klopp (Agroinform)
A Borussia Dortmund szombaton ötödször kapott ki a Bundesligában, 17 forduló alatt.
dec. 22
12:23
Videó: a Manchester United tinisztárjának komikus műesése (She)
Mint beszámoltunk róla, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 17. fordulójában a címvédő Manchester United simán, 3–1-re legyőzte a West Hamet. A találkozón Adnan Januzaj szerezte az MU második találatát, majd egy remek színészi alakítást is láthattunk tőle. Íme!
dec. 22
12:39
Sífutás: norvég és finn siker a csapatsprintben (She)
Az olaszországi Asiagóban a férfiak és a nők klasszikus stílusú csapatsprintjével folytatódott a sífutók világkupa-sorozata. A győzelmet az előbbieknél a norvégok, az utóbbiaknál pedig a finnek szerezték meg.
dec. 22
13:15
Videó: álomgólpassz - bal külsővel adta be a Man. City spanyolja (She)
Mint beszámoltunk róla, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 17. fordulójában a Manchester City 4–2-re nyert a Fulham ellen. A találkozón Álvaro Negredo parádés gólpasszt adott bal külsővel. Íme!
dec. 22
13:17
Anglia: Mourinho és Villas-Boas újra beszél egymással (She)
A jelenleg a Chelsea labdarúgócsapatát irányító José Mourinho kapcsolata annak idején megromlott korábbi segítőjével, a Tottenhamtől nemrég menesztett André Villas-Boassal, de most már újra beszélnek egymással.
dec. 22
13:33
Serie A: korlátozzák a Milan szurkolóit, tüntetnek az interesek (She)
Továbbra sem ért véget a szurkolók kálváriája a vasárnap esti milánói derbi kapcsán: az olasz szövetség megtiltotta a Milan szimpatizánsainak, hogy élőképpel köszöntsék a csapatukat, mire az Inter szurkolói szolidaritásuk kifejezéseként úgy döntöttek, hogy ők sem mutatják meg a koreográfiájukat.
dec. 22
13:51
Elismerés: Ribéry az édesapja miatt szeretné az Aranylabdát (Agroinform)
A FIFA-Aranylabda egyik esélyese családjának, elsősorban édesapjának ajánlaná a legrangosabb egyéni elismerést.
dec. 22
14:09
Primera División: könnyed Espanyol-diadallal indult a játéknap (She)
Az Espanyol sima győzelmet aratott a Real Valladolid ellen a spanyol élvonal 17. fordulójának vasárnap déli mérkőzésén. A barcelonaiak a 70. percben már néggyel vezettek, a Valladolid erejéből pedig az utolsó negyedórában csak az eredmény kozmetikázására futotta.
dec. 22
14:11
Videó: bunyó - egymást püfölték a női jégkorongozók (She)
Óriási tömegverekedés tört ki az amerikai és a kanadai női jégkorong-válogatott Szocsiban rendezett olimpiai felkészülési mérkőzésén. Tekintse meg a jelenetet!
dec. 22
14:27
Hollandia: Németh megsérült, az Ajax lehajrázta a Rodát (She)
A Németh Krisztiánt is foglalkoztató Roda 2–1-re kikapott az Ajaxtól a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A magyar csatár kezdő volt, ám a 33. percben, 0–0-s állásnál megsérült és le kellett cserélni. A helyére beálló Marc Höcher egy perccel később gólpasszt adott Henk Dijkhuizennek, amivel a Roda vezetést szerzett, ám a vendégek a meccs hajrájában egyenlítettek, majd a…
dec. 22
14:45
Serie A: a Bologna ellen sem tudott javítani a Genoa (She)
A kiesés ellen küzdő Bologna 1–0-ra győzött a Genoa ellen hazai pályán az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. A győztes gólt Alessandro Diamanti szerezte az 57. percben. A vendégek magyar játékosa, Tőzsér Dániel ezúttal sem kapott helyet csapata keretében. A Genoa egyelőre a kilencedik helyen áll a tabellán, de már az ötödik bajnokija óta nyeretlen.
dec. 22
14:45
Bundesliga: Talán kirúgják Szalaiék edzőjét (Agroinform)
A Schalke sportigazgatója nem kommentálta egyértelműen az edzőkérdést a szombati, Nürnberg elleni döntetlen után.
dec. 22
14:47
Női kézi-vb: dán-lengyel bronzmeccs élőben az NSO-n (She)
Már csak az éremcsaták vannak hátra a szerbiai női kézilabda-világbajnokság programjából. A bronzmeccsen eldől, hogy megszerzik-e első medáliájukat a korábban több nagy skalpot is begyűjtő lengyelek, vagy a rutinos vb-érmes dánoké lesz a harmadik hely. Kövesék nyomon a találkozót folyamatosan frissülő cikkünk segítségével!
dec. 22
14:49
Alpesi sí: Weirather óriás-műlesiklásban növelte előnyét (She)
A franciaországi Val d'Isere-ben a nők óriás-műlesiklásával folytatódott az alpesi sízők világkupa-sorozata. A győzelmet a liechtensteini Tina Weirather szerezte meg a svájci Lara Gut és a svéd Maria Pietilä-Holmner előtt.
dec. 22
15:03
Vasas-siker Hóbor Béla búcsúmeccsén (Infostart)
A Vasas nagy csatában, öt játszmában legyőzte az MTK-t a női röplabda NB I vasárnapi rangadóján, amelyet Magyarország legsikeresebb bírója, az ezzel a mérkőzéssel visszavonuló Hóbor Béla vezetett.
dec. 22
15:03
Serie A: Atalanta-Juve és Roma-Catania élőben az NSO-n! (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának vasárnapi játéknapján a Serie A két éllovasa, a Juventus és a Roma is pályára lép. A 2014-es évet biztosan első helyről kezdő torinóiak az Atalanta otthonába látogatnak, amely hazai pályán 12 éve nem verte meg a „zebrákat” a bajnokságban. A második Roma pedig a calcio „argentinjai”, azaz a sereghajtó Catania legyőzésével használná ki a Napoli szombat…
dec. 22
15:21
Hollandia: Adorján edzője már a 75 millió kifizetéséről beszél (She)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Groningen hosszabb távra megtartaná Adorján Krisztiánt, a csapat magyar játékosát, aki a nyárig kölcsönbe érkezett az angol Liverpooltól.
dec. 22
15:23
Északiösszetett-vk: Lamy- Chappuis hajrázott a legjobban (She)
A németországi Schonachban folytatódott az északiösszetett-versenyzők világkupa-sorozata. A vasárnapi egyéni viadalt a francia Jason Lamy-Chappuis nyerte a német Johannes Rydzek és a japán Vatabe Akito előtt.
dec. 22
15:39
Bundesliga 2.: Stieber 11-est hibázott, de nyert a csapata (She)
A Stieber Zoltánt végig a soraiban tudó Greuther Fürth 1–0-ra győzött az Aalen ellen hazai pályán a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. A hazaiak másik magyar játékosa, Korcsmár Zsolt a 84. percben állt be csereként. Sváb Dániel a kispadról nézte végig, ahogy a Cottbus 1–0-ra kikapott a Paderborn otthonában.
dec. 22
15:41
Videó: a Bayern spanyoljai nehezen birkóztak meg a német kiejtéssel (She)
A német élvonalban szereplő, friss klubvilágbajnok Bayern München két spanyol játékosa, Thiago Alcántara és Javi Martínez jókívánságaikat küldték karácsony alkalmával a szurkolóiknak, de nemcsak anyanyelvükön, hanem németül is, ami igen nehézkesen ment mindenkét labdarúgónak. Íme!
dec. 22
15:57
Ligue 1: egy perc alatt egyenlített a Marseille (She)
A Marseille 2–2-es döntetlent játszott a Bordeaux-val hazai pályán a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. A hazaiak kétgólos hátrányba kerültek, de nem sokkal a második félidő közepe után bő egy perc leforgása alatt egyenlítettek.
dec. 22
16:15
Kézi-vb: a lengyelek egy ideig bírták, de a dánoké a bronz (She)
A dán válogatott szerezte meg a bronzérmet a szerbiai női kézilabda-világbajnokságon, miután a harmadik helyért játszott mérkőzésen 30–26-ra legyőzte a szünetben még három góllal vezető lengyel csapatot.
dec. 22
16:15
Téli hírmorzsák: Schmitt újra a Négysáncversenyen, Takanasi verhetetlen (Agroinform)
Bár most már nem tartozik a legjobbak közé, a németek elviszik a Négysáncversenyre legendás ugrójukat, Martin Schmittet.
dec. 22
16:17
Síugrás: Stoch révén megint lengyel siker Engelbergben (She)
A svájci Engelbergben folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A nagysáncon lebonyolított vasárnapi versenyt a lengyel Kamil Stoch nyerte meg a német Andreas Wellinger és a szombati győztes lengyel Jan Ziobro előtt.
dec. 22
16:33
Hollandia: Adorján assziszttal vette ki a részét a gólgálából (She)
A Groningen 5–2-re győzött a NEC Nijmegen ellen hazai pályán a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A hazaiak magyar középpályása, Adorján Krisztián a 70. percben gólpasszt adott, akkor lett 5–2 az állás, majd egy perccel később lecserélték.
dec. 22
16:35
PL: Spurs-siker Adebayor-duplával a Southampton ellen (She)
A napokban edzőt váltó Tottenham (André Villas-Boas menedzser helyét ideiglenesen Tim Sherwood vette át) fordulatos mérkőzésen 3–2-re győzött a Southampton ellen idegenben az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. A hazaiak szereztek vezetést, de végül a Spurs diadalmaskodott Emmanuel Adebayor duplájának is köszönhetően.
dec. 22
16:51
Férfi kosár: Hanga mentette hosszabbításra a meccset (She)
Ma baszk rangadót rendeztek a spanyol kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában: a Hanga Ádámmal felálló Laboral Kutxa a szomszédos Bilbaóhoz látogatott. Ráadásul a magyar légiós – ha nem is volt olyan produktív, mint az eddigi egyetlen, Laboral-színekben lejátszott ACB-s meccsén, illetve pénteken az Euroligában – mentette meg a rendes játékidő végén a vendégeket! A ráadásban…

Keresés