2013. augusztus 11. vasárnap

aug. 11
0:06
Vívó-vb: Orosz győzelem született férfi kardban (She)
Az orosz válogatott nyerte a férfi kardcsapatok versenyét szombaton a budapesti vívó-világbajnokságon.
aug. 11
0:06
Tuti ötlet ínyenceknek - vb-t nyer az acélember? (Agroinform)
Elsőre "egzotikus" fogadási ötletnek tűnhet, de Ashton Eaton tízpróba világbajnoki címe így is nagy eséllyel tippelhető.
aug. 11
0:10
Portugália: a Porto huszadszor nyerte meg a Szuperkupát (She)
Története során huszadszor, sorozatban ötödször nyerte meg a labdarúgó portugál Szuperkupát a bajnoki címvédő Porto, miután 3–0-s győzelmet aratott a kupagyőztes Vitória Guimaraes ellen.
aug. 11
0:14
Videó: a védhetetlen lövés a Metaliszt játékosától (She)
Alighanem pályafutása egyik legszebb gólját szerezte Sebastián Blanco, a Metaliszt Harkiv labdarúgója a Volin elleni hazai mérkőzésen az ukrán labdarúgó-bajnokságban. Az argentin játékos 20 méterről jobbal nagyon kilőtte a bal felső sarkot, a labda a kapufát érintve vágódott a hálóba.
aug. 11
0:18
Eurofutball: dulakodás és siker Szalaiék leendő ellenfelénél (She)
Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában sima, 4–0-s győzelmet aratott a listavezető Sahtar Doneck és a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében a Szalai Ádámot foglalkoztató Schalkéval mérkőző Metaliszt Harkiv is. Utóbbi együttesben egyébként José Sosa és Marko Devics kisebb összetűzésbe keveredett egymással egy sikertelen támadás után, aminek hatására az argentin játékos…
aug. 11
0:24
NS: győri gyufa és gála; Superman hiánya; páratlan pólópáros - vasárnap (She)
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.
aug. 11
0:42
Felkészülés: Megyeri nem kapott gólt, mégis nyert a Valencia (She)
A Megyeri Balázst a második félidőben a soraiban tudó Olympiakosz felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett a Valenciától, amely mindkét gólját az első félidőben szerezte. A spanyolok első találatát az argentin középpályás, Éver Banega szerezte, míg a másodikat a Roberto Soldado pótlására szerződtetett Hélder Postiga. A görögök a hajrában David Fuster révén szépítettek.
aug. 11
1:18
Tenisz: döntőbe jutott, így hétfőtől top 10-es játékos lesz (She)
A Montrealban zajló kemény pályás férfi tenisztorna elődöntőjében a 11. helyen kiemelt kanadai Milos Raonic döntőszett-tiebreakben legyőzte honfitársát, Vasek Pospisilt, így egyrészt pályafutása során először játszhat ATP-1000-es tornán döntőt, másrészt hétfőtől ott lesz a világranglista első tíz helyezettje között. A 22 esztendős játékos ellenfele a fináléban vagy Rafael Nadal, vagy Novak…
aug. 11
1:22
Videó: Bárcsak mindig ilyen meccsek lennének! - Pintér (She)
Ricardo Moniznak újdonság volt, hogy a Győri ETO elleni mérkőzés nagy részét a tribünről nézte végig. A bombagólt szerzett Holman Dávid fontos karrierjét segítő előrelépésről beszélt, míg Pintér Attila az új lesszabály boncolgatása mellett kijelentette, bárcsak mindig ilyen jó meccsek lennének az NB I-ben. Az NSO Tv interjúi.
aug. 11
7:00
Tenisz: Nadal három szettben elkapta Djokovicsot (She)
A Montrealban zajló, 2.9 millió dollár összdíjazású ATP-torna elődöntőjében a negyedik helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal három játszmában nyert a világelső szerb Novak Djokovics ellen. A spanyol ellenfele a döntőben a 11. helyen rangsorolt kanadai Milos Raonic lesz.
aug. 11
7:18
MLS: öt vendégcsapat gól és pont nélkül maradt (She)
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszában a szombat esti játéknapon hét mérkőzést rendeztek, a vendégek közül öt – köztük a New York Red Bulls – maradt pont, ráadásul szerzett gól nélkül.
aug. 11
7:54
Ajánló: Szalai premier előtt, DVSC-DVTK - program (She)
A honi élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 3. fordulójából három mérkőzés maradt vasárnapra, mindhárom pikáns párharcot sejtet. A DVSC–DVTK összecsapásnak a közös keleti hagyomány, az Újpest–Bp. Honvéd meccsnek a történelmi múlt ad hangulatot, a Videoton–PMFC mérkőzésnek pedig az egymást nem túlságosan kedvelő két szurkolói tábor. A Bundesligában szurkolhatunk Szalai Ádám sikeres bemutatkozásán a…
aug. 11
7:56
Vívó-vb: a férfi és női párbajtőrcsapaton a sor - program (She)
Szombaton a férfi kard- és a női tőrcsapatnak sem sikerült érmet szereznie – sőt, egyik sem jutott be az elődöntőbe – a Budapesten zajló vívó-világbajnokságon – kerekes székes női tőrcsapatunk viszont bronzérmes lett –, vasárnap a két nem párbajtőrözői próbálhatnak szerencsét: a nők Izrael, a férfiak Ausztrália ellen kezdenek a nyolcaddöntőbe jutásért.
aug. 11
8:30
Atlétikai vb: visszaül-e Bolt a 100 m trónjára? - program (She)
Vasárnap este rendezik a moszkvai atlétikai világbajnokság csúcsdöntőjét, a férfi 100 méteres síkfutás fináléját. Két éve Teguban Usain Bolt rossz rajt miatt nem tudta megvédeni címét, most valószínűleg jobban koncentrál majd a jamaicai sprinterkirály. Íme, a vasárnapi program:
aug. 11
9:06
Ma Győrben játszik Európa legjobb futballcsapata (Infostart)
Története során negyedszer játszik Magyarországon a Bayern München. Eltekintve az első alkalomtól, csak most hozzák el a bajorok minden sztárjukat. Az ellenfél a magyar bajnok Győri ETO lesz.
aug. 11
9:06
Atlétikai vb: Baji a 7. idővel elődöntős 110 m gáton (She)
Baji Balázs egyéni csúccsal továbbjutott a 110 méteres gátfutás középdöntőjéből a Moszkvában zajló atlétikai világbajnokságon.
aug. 11
9:06
Indul az angol futballszezon, Moyes trófeával debütálhat (Agroinform)
A bajnok Manchester United történetében új korszak kezdődik. A Vörös Ördögök az FA-kupa győztes Wigannal találkoznak.
aug. 11
9:08
Videó: a Volán fiataljait az öregek segítik a mély vízben (She)
Az Alba Volán szombaton pályára lépett első felkészülési találkozóján, amelyet meg is nyert 6–1-re. Az NSO Tv-nek a találkozó, valamint a felkészülés kapcsán Tokaji Viktor, a fehérváriak védője elmondta, még idő kell míg összecsiszolódnak.
aug. 11
9:24
Ajánló: Eb-aranyért, illetve -bronzért játszanak kézis és kosaras lányaink - program (She)
A magyar utánpótlás-válogatottak több csapatsportban is fontos mérkőzést vívnak vasárnap. A junior női kézilabda Eb-n a mieink az oroszokkal találkoznak a döntőben, U16-os leány kosárlabdacsapatunk pedig az Európa-bajnoki bronzéremért küzd meg az olaszokkal. Az U19-es férfi kéziseink még távol vannak az éremcsatáktól, a hazai rendezésű vb-n ma Gabon ellen aratnak remélhetőleg sima győzelmet Érden.
aug. 11
9:26
Videó: bombagólokkal nyert a Fradi Győrben (She)
A Ferencváros 2–1-re nyert a Győri ETO otthonában a labdarúgó NB I 3. fordulójában. A második félidő elején Varga Roland találatával a címvédő hazaiak szereztek vezetést, ám a vendég zöld-fehérek Holman Dávid és Julian Jenner bombagóljával fordítani tudtak.
aug. 11
9:42
Fekvenyomó Eb: három magyar érem Szlovákiából (She)
A magyar fekvenyomók három érmet szereztek – nem mellékesen három országos csúcsot döntöttek meg – a szlovákiai Senecben megrendezett Európa-bajnokságon.
aug. 11
9:44
Kajak-kenu: az utánpótlás kapitány a könnyekig meghatódott (She)
Hatvan olimpiai pont. Még soha nem szerzett ennyit egyetlen válogatott sem az ifjúsági kajak-kenu világbajnokságok történetében. Ha ehhez hozzátesszük, hogy az U23-as korosztály is szorgalmasan gyűjtötte az érmeket és az olimpiai helyezéseket, akkor jól látszik, hogy az utánpótlás válogatott produkciója a múlt hétvégi világbajnokságon tényleg szenzációs volt. A csapat szereplését Hüttner Csaba…
aug. 11
9:46
Atlétikai vb: Márton Anita súlylökésben nem jutott döntőbe (She)
Márton Anita a 20. helyen végzett a női súlylökés selejtezőjében, így nem jutott döntőbe a Moszkvában zajló atlétikai világbajnokságon.
aug. 11
10:00
Haladás: hétfőtől rutinos horvát csatárt tesztelnek (She)
Hétfőn próbajátékra érkezik az NB I-ben szereplő Szombathelyi Haladáshoz Vedran Gerc, horvát labdarúgó, adta hírül a klub hivatalos honlapja. A 28 esztendős csatár az előző szezonban a jelenlegi litván bajnoki éllovas Zalgiris Vilniusnál futballozott.
aug. 11
10:00
Itt van Morata és Jesé, miért beszéljünk Bale-ről? - Ancelotti (Agroinform)
A Real 3-0-ra legyőzte az Intert, a meccs után a királyiak vezetőedzője elhárította a walesire irányuló kérdéseket.
aug. 11
10:02
Kézi: 12 góllal nyert a Győri ETO, kétezer néző előtt a Pick (She)
A Győri Audi ETO KC felkészülési mérkőzésen 12 góllal legyőzte a Siófokot, míg a Békéscsaba megnyerte a Puebla-kupát. A férfiaknál a Pick Szeged kétezer néző előtt legyőzte a Temesvárt az első hazai edzőmeccsén.
aug. 11
10:04
Német Kupa: Husztiék a Bayern ellen, Szalaiék idegenben (She)
A labdarúgó Német Kupa első fordulóját követően szombaton megtartották a második kör sorsolását, amelyben több első osztályú együttes is összekerült. A legígéretesebb párosításnak a címvédő Bayern München és a Huszti Szabolccsal felálló Hannover összecsapása tűnik, de a júniusi döntőben alulmaradt Stuttgart is kemény csatára számíthat. Szalai Ádám csapata, a Schalke idegenben, a harmadosztályú SV…
aug. 11
10:06
Vívó-vb: női párbajtőrözőink legyőzték Izraelt (She)
A Szász Emese, Révész Júlia, Antal Edina összetételű magyar válogatott 45:29-re nyert Izrael ellen a női párbajtőrözők csapatversenyében a legjobb 32 között, így a nyolcaddöntőben folytathatja szereplését a budapesti vívó-vb-n.
aug. 11
10:08
Videó: Nadal hatalmas csatában győzött Djokovics ellen (She)
A Montrealban zajló, 2.9 millió dollár összdíjazású ATP-torna elődöntőjében a negyedik helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal három játszmában nyert a világelső szerb Novak Djokovics ellen. A spanyol ellenfele a döntőben a 11. helyen rangsorolt kanadai Milos Raonic lesz.
aug. 11
10:36
Videó: Lampard-bomba, óriási Schwarzer-baki, Chelsea-siker (She)
A Chelsea 2–1-re nyert a Roma elleni washingtoni felkészülési mérkőzésen. A találkozón az olaszok szerezték meg a vezetést: Mark Schwarzer egy hazaadást nem tudott lekezelni, amit így Erik Lamela közelről a kapuba passzolt. A londoniak azonban korántsem adták fel meccset, először Frank Lampard bombájával egyenlítettek az angolok. Ezután Romelu Lukaku Demba Ba passzát váltotta gólra a végharában, a…
aug. 11
10:36
Nem tettem megjegyzést a játékvezetőre - Moniz (Agroinform)
A Ferencváros 2-1-re győzött a címvédő Győr vendégeként az OTP Bank Liga 3. fordulójának szombat esti rangadóján.
aug. 11
10:38
Inter: Handanovic már nem sorolja magukat az elitbe (She)
Samir Handanovic, az Internazionale labdarúgója úgy véli: csapata nem sorolható többé az európai szuperhatalmak közé.
aug. 11
10:40
Úszás: Hosszú Berlinben is világrekordot döntött (She)
Újabb világcsúccsal örvendeztette meg magát, drukkereit és a világ úszótársadalmát Hosszú Katinka, aki az úszók berlini rövid pályás világkupa-állomásán a 100 m vegyes selejtezőjében repesztett egy 57.45 mp-es időt.
aug. 11
10:54
Vívó-vb: férfi párbajtőrözőink is a legjobb 16 között (She)
A hölgyek után a Rédli András, Boczkó Gábor, Imre Géza, Szényi Péter összeállítású magyar férfi párbajtőrcsapat is bejutott a legjobb 16 közé a Budapesten zajló vívó-világbajnokságon, miután a 32 között 45:31-re legyőzte Ausztráliát. A mieink a nyolcaddöntőben a Hongkongot búcsúztató Kazahsztánnal találkoznak.
aug. 11
10:56
Vb 2022: télen-nyáron, a szervezők üzentek az FA elnökének (She)
A közel-keleti térség megérdemli a világbajnoki rendezés jogát, Katar akár nyáron, akár télen képes megrendezni az eseményt – reagált a 2022-es torna szervezőbizottsága Greg Dyke nyilatkozatára.
aug. 11
11:12
Dopping: felmentették a két mexikói labdarúgót (She)
Felmentették a doppingvétség gyanúja alól azt a két mexikói élvonalbeli játékost, akinek szervezetében július közepén a tiltott szernek számító klenbuterol jelenlétét mutatták ki.
aug. 11
11:12
Portugál válogatott hátvéddel erősített az Inter (Agroinform)
A milánói klubnak az egyéves kölcsönszerződés lejártával opciós joga lesz a 27 esztendős Rolando megvásárlására.
aug. 11
11:14
Videó: élő adásban trollkodott az MU kabala figurája (She)
Fred a Vörös, az MU kabala figurája minden bizonnyal nem kapott elég figyelmet az utóbbi időben, ugyanis egy szombati élő adás során meglehetősen rosszul viselte, hogy nem őt veszi a kamera. Az interjú közben a háttérben táncolva, kapálózva próbált a középpontba kerülni.
aug. 11
11:14
A Chelsea fordított a Roma ellen - videó (Agroinform)
A Chelsea 2-1-re verte a Romát Washingtonban. Lampard nagy góllal egyenlített, végül Lukaku harcolta ki a győzelmet.
aug. 11
11:16
Légiósok: Huszti nemcsak a góljának, játékának is örül (She)
Győztes meccsel és góllal kezdett – valamint tért vissza több hónapos sérülése után – a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) Huszti Szabolcs, amint arról korábban már beszámoltunk: a Hannover otthon nyert 2-0-ra a Wolfsburg ellen. A magyar légiós elmondta: nemcsak a góljának tudott örülni, hanem annak is, hogy jól ment neki a játék.
aug. 11
11:30
Női kézilabda: Békéscsabán maradt a Puebla-kupa (She)
Békéscsabán maradt a női Puebla-kupa, miután a vendéglátó kézilabdacsapat a torna harmadik fordulójában legyőzte a másik addigi veretlen csapatot, a Dunaújvárost.
aug. 11
11:32
Túraautó-vb: Kubica az idén bemutatkozhat a Citroënnél (She)
Yves Matton csapatvezető szerint akár az év vége előtt a Citroën gyári WRC-csapatához szerződhet a lengyel Robert Kubica.
aug. 11
11:48
Dortmund: Aubameyangban ennél is több van - Klopp (She)
Álomszerű debütáló mérkőzésen van túl a Borussia Dortmund nyáron igazolt gaboni szélsője, Pierre-Emerick Aubameyang, aki a Bundesliga nyitó fordulójában csapata Augsburg elleni 4–0-s győzelméből klasszikus mesterhármassal vette ki a részét. Sikeres bemutatkozásáról ő maga, edzője és játékostársa is elégedetten nyilatkozott.
aug. 11
11:48
A címvédő Bayern vár Husztiékra a második körben (Agroinform)
14 élvonalbeli csapat küzd a továbbjutásért, Király Gáborék a tavalyi ezüstérmes Borussia Dortmundot fogadják.
aug. 11
11:50
Videó: Nadal labdával találta fejbe Djokovicsot (She)
A Montrealban zajló, 2.9 millió dollár összdíjazású ATP-torna elődöntőjében a negyedik helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal három játszmában nyert a világelső szerb Novak Djokovics ellen. Továbbá az utolsó szettben a spanyol nem éppen sportszerű módszerrel nyert meg egy pontot: a korábbi világelső Djokovics fejét találva ütött ugyanis nyerőt.
aug. 11
11:52
Vívó-vb: női párbajtőrözőink a nyolcaddöntőben búcsúztak (She)
A magyar csapat 45:34-re kikapott Észtországtól a női párbajtőrözők csapatversenyének nyolcaddöntőjében a Budapesten zajló vívó-világbajnokságon.
aug. 11
12:06
A Tottenhamnél is bepróbálkozik a Barca védő-ügyben (Agroinform)
Kétségbeesetten kutat minőségi belső védő után a Barcelona: most a Spursnek készül ajánlatot tenni Jan Vertonghenért.
aug. 11
12:24
Lombard: Nincs magyarázatom a hét pontra - Tóth Bálint (She)
A Lombard Pápa a Kaposvári Rákóczi szombati legyőzésével három forduló után továbbra is őrzi veretlenségét, illetve hétre növelte pontjainak számát, így ideiglenesen a második helyre jött fel a labdarúgó NB I tabelláján. A találkozót követően a pápaiak vezetőedzője, Tóth Bálint csapata mentális erejét emelte ki, a jelenleg sereghajtó Kaposvárt irányító Prukner László a kihagyott ziccerek miatt…
aug. 11
12:24
Ellenfele ütötte ki az ukrán diszkoszvetőt - kiesett (Agroinform)
Furcsa körülmények között esett ki az atlétikai vb női diszkoszvető szombati selejtezőjében az ukrán Natalija Szemenova.
aug. 11
12:26
F1: Honda „egy évtizedre sikeressé teszi” a McLarent (She)
Nem aggódik a McLaren jövője miatt Martin Whitmarsh. Az idei F1-es szezonban csak szenvedő istálló csapatfőnöke optimistán nyilatkozott, szerinte a 2015-től a Mercedes helyét motorszállítóként átvevő Honda „egy évtizedre sikeressé teszi” a wokingiakat.

Keresés